|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]()
![]() |
#1802 |
Zadomowienie
|
ejani WIELKIE GRATULACJE!!!! No to teraz czekamy na opis porodu
![]() No i oczywiscie doping dla calej oczekujacej reszty ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy ktoras juz o to nie pytala, ale kiedy najlepiej sciagac pokarm? Zaraz po karmieniu, czy pomiedzy? Jak Wy to robicie? Z gory dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Gosia skoro Eryka rodzilas 4 godziny to Kacperka pewnie urodzisz w 2 lub mniej, czego Ci zycze. Bo 9 h jak ja to byl koszmar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz mam zamiar zasnąć z nadzieją na lepsze mniej bolesne jutro
![]()
#1806 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wypróbuję chyba jak już będę miała miejscówkę przygotowaną to odsunięcie od ściany nieco i zobaczę wtedy jak by się przewijak układał i czy byłby stabilny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Staram się nawet o tym nie myśleć na razie, dobrze że żelek sprzyja sklerozie ![]() Ja się żegnam na dziś, bo mąż się ze mnie śmieje że padnięta cały dzień a wieczorem nie można mnie odkleić od forum ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie mi się coś w tym stylu zaczęło wykluwać w głowie, teraz już mi dopowiedziałaś co i jak dokładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1810 | |||||
Zadomowienie
|
Już chyba 3 raz próbuję cytować, bo mnie wywalało
![]() U mnie zahaczyło i o boczki, a raczej boki ...nie ...wielkie boczyska ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wspaniale, GRATULACJE ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj koniecznie znać po wizycie w sklepie ![]() Cytat:
![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-13 o 21:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |||
Raczkowanie
|
ejani Gratulacje błyskawicznej akcji, czekamy na opis porodu, ale najpierw odpoczywaj
![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44580699]Dzień dobry! Teściową olać, olać i jeszcze raz olać. Nie zwracać uwagi, traktować jak powietrze, a na samym końcu się uśmiechnąć i wyjść. Szkoda nerwów. I zawsze myśl o Waszym nowym mieszkanku!! to już niedługo ![]() [/QUOTE] Pomału, robimy budżet, jeździmy po sklepach budowlanych, wstepnie wszystko wybieramy. Narazie nie kupujemy. Musimy wziąść kredyt jak już wszystko połapię... Cytat:
![]() Cytat:
Ja całe życie zmagając się z rozstępami próbowałam wszystkiego! Mam kilka na biodrach takich bladych od czasów dojrzewania.W ciąży nie nabyłam ani jednego nowego ![]() Szkoda, że nie ma jakiegoś lepszego określenia na takie powinowactwo, bo ja ze swojego szwagra żoną żyjemy całkiem sympatycznie, czasem mnie korci, by nazwać ją bratowa...ale moi bracia są jeszcze niepełnoletni:P A tak w ogóle, to moja macocha, suma sumarum, bardzo okrutna kobieta, miała dużo szczęścia ze swoimi dziećmi....podczas porodu, prawie 17 lat temu okazało się, że ma....bliźniaki:P Jeden ważył niecałe 700g....miał wylew krwi do mózgu, sepsę, niewydolność oddechową, ledwo przeżył...do dziś opowiada się studentom w zabrzu na klinice o tym przypadku...Chłopaki są wielkimi dryblasami, nie ma z nimi problemów zdrowotnych....
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
To klikam ten kwadratowy termofor, trochę wiekszy.
Muszę już dzisiaj wieczorem zakończyć zakupy. To teraz termos z pompką - zupełnie się na tym nie znam, ale chyba lepszy mniejszy 1,9 L? No i jaki? http://allegro.pl/69727-k-termosy-te...843576640.html czy taki? http://allegro.pl/69728-termosy-term...880754853.html albo w kropeczki? http://allegro.pl/termos-z-pompka-cu...815978504.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrobie was, jestem kilka stron do tylu... u nas bez zmian, moze w tym tyg. Krzys bedzie przewieziony z powrotem do szpitala w tarnowie poniewaz w prokocimiu zakonczyli diagnostyke. Dalej wynikow z w-wy nie ma, jutro ma miec robione badanie czynnosci mozgu i czekamy na opinie neurologa ktoremu sie nie spieszy. Krzys pozostanie ma zywienu sonda, w tarnowie beda mnie uczyc jej obslugi, pielegnacji i rechabilitacji synka. A tak chcialabym malego wziasc juz do domu
![]()
#1815 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Obecnie mój brzuch wygląda tragicznie, bo są grube i mocno czerwone ![]() Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zadomowienie
|
Gratuluję!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Maruda, trzymaj się
![]() ![]() Wiesz może gdzie dokładnie w wawie robione są te badania? Może warto zadzwonić i zapytać/popędzić? Ja tak wydzwaniałam, czekałam na wynik ponad 4 tyg. Gdybym nie dzwoniła to pewnie mogłabym czekać dłużej. Wiem, że po badaniach często czeka się z przyczyn biurokratycznych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Wiemy tyle co na poczatku, synek ma brak napiecia miesniowego, przebyty udar mozgu w zyciu plodowym, zmiany w mozgu w istocie bialej i szarej oraz drgawki. Wynikow genetycznych jeszcze brak, podobno miesiac si e czeka. Krzys jest na oddziale intensywnej opieki i twierdza ze gdy beda miec calosciowe wyniki i opinie neurologa to nie moga juz go trzymac na oddziale i przekaza do tarnowa na zwykly oddzial dzieciecy.
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lela niby jest tak że nasze piersi nie są nigdy puste, ale np Doris strasznie się denerwuje jak pierś jest taka flakowata-wówczas znacznie mniej leci. Dlatego ja jeśli sciągałam to jakiś czas po karmieniu ale w znacznej odległości od kolejnego.
![]() |
#1822 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Twoje też bardzo fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44592790] Kurcze, piszecie o rozstępach - ja się świetnie trzymałam, a kilka dni temu zauważyłam kilka czerwonych rozstępów w dole brzucha. I to na kilkanaście dni przed CC!!! I naprawdę nie wiem jak to się stało, nic nie czułam, a skóra na brzuchu w tamtym miejscu wcale nie jest napięta ![]() ![]() Ja mam też w dole brzucha i też tam gdzie skóra jest najmniej napięta, więc sory ale tego nie kumam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszyscy jesteście bardzo dzielni , Krzyś ty i twój mąż. Trzymam mocno zaciśnięte kciuki ,żeby wszystko się polepszyło , pisz nam jak tylko coś będziesz wiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zadomowienie
|
Ejani gratuluje !
![]() ![]() ![]() Maruda ciągle trzymamy kciuki i zycze Wam dużo siły ![]() Usnęłam po 20 przez męża i teraz oczy jak 5zl pewnie pól nocy spać nie pójdę. Gardło boli coraz bardziej, kaszel dusi. Aż sie boję, ze na prawde znów skonczy sie na lekach. Jutro chcąc nie chcąc czeka mnie chyba jednak lekarz. Wcale mi się to nie uśmiecha. A co do tycia. Wiem, ze na pewno poszerzyły mi sie biodra, ale jestem z tego UWAGA mega zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]()
#1826 |
Zakorzenienie
|
Co do wynikow genetycznych dzwonia do w-wy, wczesniej byly swieta, a teraz podobno tylko jedna osoba zajmuje sie tymi badaniami bo druga sie rozchorowala i maja opoznienia. Co do rokowania u synka to mowili by pogodzic sie z faktem ze to nigdy nie bedzie zdrowe dziecko, nie sa w stanie okreslic i nie wiadomo jak bedzie wygladal rozwoj. Na pewno wazna jest rechabilitacja szczegolnie do 1 roku zycia- ma zlecona metoda bobath. Mamy juz kontakt z osrodkiem wczesnej interwencji co do rechabilitacji jak wroci do domu.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2014-01-13 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Maruda, fajnie, że już macie kontakt z tym ośrodkiem rehabilitacji. Ona na pewno BARDZO pomoże, a już zwłaszcza gdy będzie prowadzona od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |||
Wtajemniczenie
|
Maruda, dużo siły życzę
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1829 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Adaś nie chce spać, więc mąż z nim rozmawia. Właśnie opowiada mu "Pinokia". ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąż chrapie strasznie,az boję się iść spać....upiekłam dziś przepyszne ciasto drożdzowe, dałam jabłka posypałam cynamonem, miód!!!I bez wyrabiania:P i wydałam prawie 200zł na książki które będą mi manualem na najbliższe 6 m-cy...pt. obsługa dziecięcia:P ech, jak mnie to przeraża....a wszyscy mi mówią, że skoro jestem lekarz, to sobie poradzę...na studiach jest dużo działów pediatrii, ale nie każcie mi tego sobie przypominać....egzamin zdawałam na dziecięcej onkologii i wymazałabym tę wiedzę z najskrytszych zakątków mej pamięci....mało to miało wspólnego z kąpielą, karmieniem piersią, kołysaniem, uspokajaniem i innymi rzeczami.......... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.