Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 21:16   #1801
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wszyscy lekarze mówią ze z kolejnymi ciążami rodzi się szybciej bo macica juz wie jak ma się zachować, czy to prawda?
Jeśli to prawda, i Eryk urodził się w 4 godziny, to Kacperkowi ile dajemy, dwie?
Stary 2014-01-13, 21:16   #1802
Le La
Zadomowienie

ejani WIELKIE GRATULACJE!!!! No to teraz czekamy na opis porodu

No i oczywiscie doping dla calej oczekujacej reszty

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy ktoras juz o to nie pytala, ale kiedy najlepiej sciagac pokarm? Zaraz po karmieniu, czy pomiedzy? Jak Wy to robicie? Z gory dziekuje za odpowiedz
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:17   #1803
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
gratki dla nowego bobaska i mamusi.! testuje wizaz na telefonie. Mam dzis zly dzien,bole brzucha mam od rana a teraz to mam juz mocniejsze ale nie skurcze a takie ciagle. I ten bol plecow i spojenia...strasznie dzis sie mecze.
Ja mam dziś identyczne obawy, do tego jeszcze kłucie w kroku i co chwilę uczucie pełnego pęcherza. ..
Stary 2014-01-13, 21:18   #1804
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Gosia skoro Eryka rodzilas 4 godziny to Kacperka pewnie urodzisz w 2 lub mniej, czego Ci zycze. Bo 9 h jak ja to byl koszmar z czego 2 h parcia.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:23   #1805
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja zaraz mam zamiar zasnąć z nadzieją na lepsze mniej bolesne jutro
Stary 2014-01-13, 21:24   #1806
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do doświadczonych mam

Ciuszki dziecięce pierzecie zawsze osobno, czy można z dorosłymi, oczywiście w proszku dziecięcym?
Ja piorę w płynie takim do wełny i delikatnych tkanin, dodaję parę kropli olejku lawendowego i ustawiam dodatkowe płukanie. Do zwykłego prania też ostatnio dodaję olejek, ale nie bawię się w płukanie dodatkowe i płyny używam zależnie od wsadu. W proszki/płyny dziecięce zamierzam się bawić tylko jeśli okaże się to konieczne.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
fajne macie kąciki do przewijania!!!
wrzucę też swoje.
ten na kółkach jest w naszej sypialni a drugi z pokoiku córki (zrobiłam teraz zdjęcie na chwilę przed kąpielą więc wybaczcie rozgardiasz)
najczęściej używam tego w sypialni. ten w pokoiku rzadziej i tam też trzymam różne duperele i większość kosmetyków które dostałam a których nie używam. tam też mam składzik pieluch itp.
Nom, fajne te kąciki wszystkie, już się nie mogę doczekać aż będę mogła pokombinować sama z tworzeniem kącika małemu

Cytat:
zastanawiałam się też żeby podłożyć butelkę i wyłapywać no ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Plusem jest to że płaciliśmy tylko za mam. Avent był gratisem w SR, Nuk dostałam w szpitalu. Więc w sumie wydaliśmy kasę tylko na dr browna i mam medela trochę straszy ceną, ale opinie ma dobre.
Aaa.. i własnie patrząc na swoje dziecko to cieszę się że nie kupiłam żadnych zestawów butek, bo bym z nim została jakby małej nie pasował.
Ha, ja kupiłam jakiś jeden dwupak na promocji, może jakby były potrzebne butle jednak to przypasuje

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja komode mam robiona z czegoś takiego http://allegro.pl/arus-komoda-z-prze...847721080.html
Ta góra na przewijak jest tak położona na blacie. Mozna to zamocować od tyłu do komocy ale ja nie mocowałam bo jak połozylam przewijak to nic się nie ślizga. Ta nakładka jest większa niż komoda i wystaje z przodu i z tyłu.
Kolezanka była bardzo zadowolona z tego rozwiazania bo miała miejsce na postawienie czegoś obok przy pzrewijaniu. I w pierwszej szufladzie miała zawsze pampery i chusteczki. Ja zrobilam podobnie i zobaczymy jak to sie sprawdzi.
Podoba mi sie tez komoda jednej z was ale nie zakodowąłam której taka szeroka co ma półeczki obok szulflad.
Dzięki za opis
Wypróbuję chyba jak już będę miała miejscówkę przygotowaną to odsunięcie od ściany nieco i zobaczę wtedy jak by się przewijak układał i czy byłby stabilny

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12 na partych dałam plamę i ok 16:30 dostałam oksytocynę(ale za to od 4 rano miałam prawie same bóle krzyżowe), nieźle mnie pocharatał (godzinę mnie szyli, ale to długa historia), ma 53 cm i waży3250 g, przez półtorej godziny mi się przyssał i nie chciał puścić

Nie nadrabiam Was, bo padam, gratuluję jeśli jeszcze komuś się udało (a także przepraszam za wbicie się w kolejkę i kibicuję reszcie )
Gratulacje! To dopiero szybka akcja! Rano wizaż, po południu poród, wieczorem wizaż

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nemezis my pierzemy ze swoimi, w zwykłym proszku, tylko tyle, ze z dodatkowym plukaniem.
Ufff... już się bałam że wyrodna przyszła matka ze mnie i tylko ja nie używam proszku dla dzieci

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Roanejesli chodzi o olejek z drzewa herbacianego to polozne polecaja go dodawac doo kapieli, kiedy ma sie pozszywane krccze. Dziala odkazajaco. Polecanyjest tez olejek lawendowy. U mniena porodowce polozne kapia w tych olejkach kobiety zaraz po porodzie
A to nie piekłoby strasznie? Skojarzyło mi się z np. sokiem z pomarańczy i pękniętą skórą dłoni, tylko pomnożone przez skoncentrowanie olejku i rozmiar pęknięcia

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Ja się boję powrotu do pracy . Może być wesoło...
Staram się nawet o tym nie myśleć na razie, dobrze że żelek sprzyja sklerozie

Ja się żegnam na dziś, bo mąż się ze mnie śmieje że padnięta cały dzień a wieczorem nie można mnie odkleić od forum
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:25   #1807
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
ejani WIELKIE GRATULACJE!!!! No to teraz czekamy na opis porodu

No i oczywiscie doping dla calej oczekujacej reszty

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy ktoras juz o to nie pytala, ale kiedy najlepiej sciagac pokarm? Zaraz po karmieniu, czy pomiedzy? Jak Wy to robicie? Z gory dziekuje za odpowiedz
Różnie. Jak mi się przypomni i jak mam chwilę wolną.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:28   #1808
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Właśnie zmierzyłam głębokośc komody to 38 cm a z ta płytą z tyłu całość ma 75 cm.
Ja bym na twoim miejscu kupiła płytę czy deskę( czy jak to się nazywa) taką z 30 cm na długość całej komody i z tyłu od spodu ja przymocowała. Wtedy będzie co prawda komoda stała od ściany, tzn pod blatem będzie jakaś luka, ale będziesz mogła spokojnie położyć na górę przewijak i maluszek będzie bezpiecznie leżał, nie będziesz musiała się męczyć i przewijać jakoś bokiem czy coś.( mam nadzieję ,że wiesz o co mi chodzi, ) coś na wzór takiej komody
Dzięki Muminku!
Właśnie mi się coś w tym stylu zaczęło wykluwać w głowie, teraz już mi dopowiedziałaś co i jak dokładnie
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:29   #1809
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja bym jeszcze dodała że - teraz to już na nic nie będziecie mieć czasu...
Faktycznie, o tym zapomniałam

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Ja jeszcze propobuję listę głupich tekstów po porodzie, żeby przyszłe Mamusie wiedziały co mogą usłyszeć od znajomych. Dla mnie hitem był tekst koleżanki, która nie ma dzieci, że "będzie tylko gorzej" po tym jak jej odpowiedziałam chyba kilka dni po porodzie na pytanie co u nas, że w sumie to jest ok tylko nie śpimy, to już staram się unikać z tą koleżanką kontaktu. Jeszcze podobne mądrości usłyszę i ktoś będzie ranny
A na taką listę jeszcze przyjdzie czas, bo na razie jestem przed. Ale na pewno będzie wiele inspiracji. Już to czuję

Cytat:
wrzucę też swoje.
ten na kółkach jest w naszej sypialni a drugi z pokoiku córki (zrobiłam teraz zdjęcie na chwilę przed kąpielą więc wybaczcie rozgardiasz)
najczęściej używam tego w sypialni. ten w pokoiku rzadziej i tam też trzymam różne duperele i większość kosmetyków które dostałam a których nie używam. tam też mam składzik pieluch itp.
Super kącik Mój TŻ jak zobaczył, to powiedział, że wygląda profesjonalnie jak laboratorium.

Cytat:
Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12 na partych dałam plamę i ok 16:30 dostałam oksytocynę(ale za to od 4 rano miałam prawie same bóle krzyżowe), nieźle mnie pocharatał (godzinę mnie szyli, ale to długa historia), ma 53 cm i waży3250 g, przez półtorej godziny mi się przyssał i nie chciał puścić

Nie nadrabiam Was, bo padam, gratuluję jeśli jeszcze komuś się udało (a także przepraszam za wbicie się w kolejkę i kibicuję reszcie )
Gratulacje! Dziękujemy za ekspresową relację

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:30   #1810
cherubinka
Zadomowienie

Już chyba 3 raz próbuję cytować, bo mnie wywalało

Cytat:
Witam w klubie . Moje pośladki przypominają dwa kalafiory (...)
U mnie zahaczyło i o boczki, a raczej boki ...nie ...wielkie boczyska

Cytat:
(...) Do każdego "mieszanego" prania wrzucam 1 lub 2 takie chusteczki i nic nie farbuje. Obecnie mam takie z Rossmana (...)
Ale fajny bajer Muszę koniecznie to nabyć

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
ja tez nie mam ani jednego, ale za to celina po kolana!!! Mam nadzieje, ze zejdzie po ciazy, bo jakos tluszczu mi na udach nie przybylo, wiec dziwia mnie te pola minowe
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też mam taką nadzieję. Bo w udach i pośladkach w centymetrach nie utyłam, ale celulit taki że chyba już nigdy na plażę nie pójdę
A ja utyłam wszędzie oj, coś czuję, że ciężko będzie mi się z tym rozprawić

Cytat:
Kazio urodził się o 17:12
Wspaniale, GRATULACJE Witamy Kazia

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
W biuście mam 106, ale to dopiero jak wróciłam do domu to to zmierzyłam . (...)
Czaję się na dwa usztywniane (Letizia to mój hit!) i ten wyżej. Dam znać (...)
Ja mam 84 pod biustem i 97 w biuście ...a no i rozumiem, żeby ze względu na laktację brać o jeden rozmiar większą miseczkę, no nie? No, model Letizia jest śliczny
Daj koniecznie znać po wizycie w sklepie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mam rozstępy tylko na jednym pośladku i tak delikatnie wokół brodawek ale one wyszły jak piersi zaczęły rosnąć i już są blade, dziś dokładnie obejrzałam brzuch i jeszcze nie wyskoczyły ale za to mam bardzo dużo żył, nie wygląda to ciekawie
Oj, widoczne żyły to i ja mam. Na cycolach i brzuchu

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2014-01-13 o 21:33
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:34   #1811
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Okrągły jest ładniejszy
TZ mi mówi, żeby brać kwadratowy, bo większy
Ten okrągły jest rzeczywiście bardzo malutki

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Ja piorę w płynie takim do wełny i delikatnych tkanin, dodaję parę kropli olejku lawendowego i ustawiam dodatkowe płukanie. Do zwykłego prania też ostatnio dodaję olejek, ale nie bawię się w płukanie dodatkowe i płyny używam zależnie od wsadu. W proszki/płyny dziecięce zamierzam się bawić tylko jeśli okaże się to konieczne.

Ja się żegnam na dziś, bo mąż się ze mnie śmieje że padnięta cały dzień a wieczorem nie można mnie odkleić od forum
A ja myślałam, że wyrodna przyszła matka ze mnie, bo pomyślałam o tym, żeby wyprać ciuszki Leny z naszymi Na razie używam proszku dla dzieci, później zobaczę, chociaż mnie sporo kosmetyków podrażnia, więc może wszyscy się przerzucimy na jakieś delikatniejsze proszki
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 21:41   #1812
agoola83
Raczkowanie

ejani Gratulacje błyskawicznej akcji, czekamy na opis porodu, ale najpierw odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Srednio, ale to dlatego ze mam za szeroki w obwodzie jednak. Powinnam miec 65-70 a najmniejsz jest 75... Za jakies 2 tyg mysle ze kupie jakis inny.
Poza tym obwodem byloby ok. Myslalam ze bedzie za duzy ale jet dobry, a to sprzedawca mi dobral
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kupowałaś na allegro, czy znasz może sklep gdzie mogę podotykać te staniki?
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44580699]Dzień dobry!

Teściową olać, olać i jeszcze raz olać. Nie zwracać uwagi, traktować jak powietrze, a na samym końcu się uśmiechnąć i wyjść. Szkoda nerwów. I zawsze myśl o Waszym nowym mieszkanku!! to już niedługo Jak w ogóle postępy?

[/QUOTE]
Pomału, robimy budżet, jeździmy po sklepach budowlanych, wstepnie wszystko wybieramy. Narazie nie kupujemy. Musimy wziąść kredyt jak już wszystko połapię...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Zarejestrowalam Emila I byłam w szpitalu po wpis do książeczki zdrowia, bo zapomnieli nam wpisać szczepień. Tym samym zaliczylismy pierwszy dłuższy wypad chustowy - wyszło super - Emil podsypial całe 3 godziny.
Masz może gdzieś linka z ta kurtką którą kupowałaś i wymieniałas rozmiar? Jak się sprawdza? Wiesz, ta, pod którą chusta z maluszkiem się mieści
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(nie znam nikogo, kto miałby taki duży obwód pod
Moje rozstępy są z reguły czerwone. Czasem bledną, potem znów są czerwone... Odkąd pojawił się pierwszy (jakoś w 7 miesiącu) stosuję Bio Oil dwa razy dziennie, czasem w ciągu dnia BabyDream i Palmersa. Szczególnej poprawy nie widzę, ale masuję się jak opętana. W każdym razie są tylko na brzuchu. Nie zawsze będą czerwone, jak brzuch będzie schodził to się zmniejszą i zrobią się takie białe nitki (mam takie na kolanach po okresie dorastania).

Mamy, jakie specyfiki stosujecie po ciąży na brzuch? Wzięłyście się od razu za ujędrnianie czy ciągle te rozstępowe?
Ja przed ciążą miałam 65, teraz tak mi jakoś brzuch podszedł, że pod biustem mam 85!!!
Ja całe życie zmagając się z rozstępami próbowałam wszystkiego! Mam kilka na biodrach takich bladych od czasów dojrzewania.W ciąży nie nabyłam ani jednego nowego Dodam, że kończę bodajże szóstą butelkę 200ml Bio-Oil. Smaruję się cała zawsze rano i wieczorem, czasem dodatkowo popołudniu, choć teraz rzadziej, bo trudno mi się ubrać i rozebrać....skarpetki, to jakiś sajgon straszliwy....
Cytat:
ja mam męża, mąż ma brata (szwagier), brat ma żonę (żona szwagra)
Szkoda, że nie ma jakiegoś lepszego określenia na takie powinowactwo, bo ja ze swojego szwagra żoną żyjemy całkiem sympatycznie, czasem mnie korci, by nazwać ją bratowa...ale moi bracia są jeszcze niepełnoletni:P

A tak w ogóle, to moja macocha, suma sumarum, bardzo okrutna kobieta, miała dużo szczęścia ze swoimi dziećmi....podczas porodu, prawie 17 lat temu okazało się, że ma....bliźniaki:P Jeden ważył niecałe 700g....miał wylew krwi do mózgu, sepsę, niewydolność oddechową, ledwo przeżył...do dziś opowiada się studentom w zabrzu na klinice o tym przypadku...Chłopaki są wielkimi dryblasami, nie ma z nimi problemów zdrowotnych....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:41   #1813
milka-pilka
Zakorzenienie

To klikam ten kwadratowy termofor, trochę wiekszy.
Muszę już dzisiaj wieczorem zakończyć zakupy.

To teraz termos z pompką - zupełnie się na tym nie znam, ale chyba lepszy mniejszy 1,9 L?
No i jaki?
http://allegro.pl/69727-k-termosy-te...843576640.html
czy taki?
http://allegro.pl/69728-termosy-term...880754853.html
albo w kropeczki?
http://allegro.pl/termos-z-pompka-cu...815978504.html
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:41   #1814
maruda80
Zakorzenienie

Nie nadrobie was, jestem kilka stron do tylu... u nas bez zmian, moze w tym tyg. Krzys bedzie przewieziony z powrotem do szpitala w tarnowie poniewaz w prokocimiu zakonczyli diagnostyke. Dalej wynikow z w-wy nie ma, jutro ma miec robione badanie czynnosci mozgu i czekamy na opinie neurologa ktoremu sie nie spieszy. Krzys pozostanie ma zywienu sonda, w tarnowie beda mnie uczyc jej obslugi, pielegnacji i rechabilitacji synka. A tak chcialabym malego wziasc juz do domu

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:51   #1815
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Ja całe życie zmagając się z rozstępami próbowałam wszystkiego! Mam kilka na biodrach takich bladych od czasów dojrzewania.W ciąży nie nabyłam ani jednego nowego Dodam, że kończę bodajże szóstą butelkę 200ml Bio-Oil. Smaruję się cała zawsze rano i wieczorem, czasem dodatkowo popołudniu, choć teraz rzadziej, bo trudno mi się ubrać i rozebrać....skarpetki, to jakiś sajgon straszliwy....
Mam to samo, też od zawsze się zmagam z rozstępami. Te stare, z okresu dojrzewania są już bardzo blade, ledwo widoczne.
Obecnie mój brzuch wygląda tragicznie, bo są grube i mocno czerwone zobaczymy jak będą wyglądać po porodzie. Dodam, że najgorsze wyskoczyły właśnie jak używałam Bio oil, więc nie ma niestety reguły, każdemu chyba służy co innego...

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie was, jestem kilka stron do tylu... u nas bez zmian, moze w tym tyg. Krzys bedzie przewieziony z powrotem do szpitala w tarnowie poniewaz w prokocimiu zakonczyli diagnostyke. Dalej wynikow z w-wy nie ma, jutro ma miec robione badanie czynnosci mozgu i czekamy na opinie neurologa ktoremu sie nie spieszy. Krzys pozostanie ma zywienu sonda, w tarnowie beda mnie uczyc jej obslugi, pielegnacji i rechabilitacji synka. A tak chcialabym malego wziasc juz do domu
Niedobrze ale jak skończyli diagnostykę? Postawili jakąś diagnozę? Wiedzą co dolega Krzysiowi?
Trzymam za Was kciuki!
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:52   #1816
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
A wiecie jakie glupoty snily mi sie zeszlej nocy? Justin Bieber byl moim chlopakiem a potem Pawel z "Pierwszej milosci" robil mi cesarke,w centrum mojego miasta,na placu pod kosciolem Powiedzcie,skad sie biora takie glupkowate sny??
Hahaha wygrałaś konkurs na najgłupszy sen w ciąży
Stary 2014-01-13, 21:53   #1817
milka-pilka
Zakorzenienie

Maruda, trzymaj się Cały czas trzymamy kciuki za Krzysia
Wiesz może gdzie dokładnie w wawie robione są te badania? Może warto zadzwonić i zapytać/popędzić?
Ja tak wydzwaniałam, czekałam na wynik ponad 4 tyg. Gdybym nie dzwoniła to pewnie mogłabym czekać dłużej. Wiem, że po badaniach często czeka się z przyczyn biurokratycznych.
Stary 2014-01-13, 21:54   #1818
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Jejku, czemu oni tak się ociągają z tymi wynikami Daj znać jak po jutrzejszym badaniu, oby było możliwie jak najlepsze. Życzę dużo siły i zaciskam kciuki
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:58   #1819
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Różnie. Jak mi się przypomni i jak mam chwilę wolną.
A jak sciagne niedlugo przed karmieniem i dostawie Alka do piersi to bedzie mial jeszcze pokarm Z gory przepraszam za glupie pytania, ale jakos tego nie ogarniam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 21:58   #1820
maruda80
Zakorzenienie

Wiemy tyle co na poczatku, synek ma brak napiecia miesniowego, przebyty udar mozgu w zyciu plodowym, zmiany w mozgu w istocie bialej i szarej oraz drgawki. Wynikow genetycznych jeszcze brak, podobno miesiac si e czeka. Krzys jest na oddziale intensywnej opieki i twierdza ze gdy beda miec calosciowe wyniki i opinie neurologa to nie moga juz go trzymac na oddziale i przekaza do tarnowa na zwykly oddzial dzieciecy.

Stary 2014-01-13, 22:02   #1821
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Wiemy tyle co na poczatku, synek ma brak napiecia miesniowego, przebyty udar mozgu w zyciu plodowym, zmiany w mozgu w istocie bialej i szarej oraz drgawki. Wynikow genetycznych jeszcze brak, podobno miesiac si e czeka. Krzys jest na oddziale intensywnej opieki i twierdza ze gdy beda miec calosciowe wyniki i opinie neurologa to nie moga juz go trzymac na oddziale i przekaza do tarnowa na zwykly oddzial dzieciecy.
Maruda na pewno niedługo zabierzesz Krzysia do domu. Trzymam dalej mocno kciuki za niego
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A jak sciagne niedlugo przed karmieniem i dostawie Alka do piersi to bedzie mial jeszcze pokarm Z gory przepraszam za glupie pytania, ale jakos tego nie ogarniam
Lela niby jest tak że nasze piersi nie są nigdy puste, ale np Doris strasznie się denerwuje jak pierś jest taka flakowata-wówczas znacznie mniej leci. Dlatego ja jeśli sciągałam to jakiś czas po karmieniu ale w znacznej odległości od kolejnego.
Stary 2014-01-13, 22:04   #1822
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Lela różnych. Z nuka piła na początku, ale potem jej nie pasowała. Próbowałam dla wcześniaków dr Browna ale ta w ogóle jej nie pasowała. Następna pasująca jest butla była z aventu natural, ale po tygodniu przestała jej pasować. Obecnie pasuje jej butla mam. Zainteresowała mnie też ta medela calma, bo mam też przestaje małej pasować
o kurcze, no to wybredna sztuka ci się trafiła

Cytat:
wrzucę też swoje.
Twoje też bardzo fajne Ten pierwszy duży jest z Ikea ?, i tak patrze nie masz na nim żadnego przewijaka ?małą nie gniecie blat w plecy ?

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Podoba mi sie tez komoda jednej z was ale nie zakodowąłam której taka szeroka co ma półeczki obok szulflad.
A to chyba o mnie chodzi dziękuję bardzo , fajnie ,że nie tylko mnie się podoba hehehe

Cytat:
GRATULACJE !!!!!!

Cytat:
Muminek, Pilotka, super macie te stanowiska do przewijania!
.
Dziękuję

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44592790]
Kurcze, piszecie o rozstępach - ja się świetnie trzymałam, a kilka dni temu zauważyłam kilka czerwonych rozstępów w dole brzucha. I to na kilkanaście dni przed CC!!! I naprawdę nie wiem jak to się stało, nic nie czułam, a skóra na brzuchu w tamtym miejscu wcale nie jest napięta
[/QUOTE]

Ja mam też w dole brzucha i też tam gdzie skóra jest najmniej napięta, więc sory ale tego nie kumam

Cytat:
Dzięki Muminku!
Właśnie mi się coś w tym stylu zaczęło wykluwać w głowie, teraz już mi dopowiedziałaś co i jak dokładnie
A nie ma za co, ciesze się ,że mogłam pomóc , wydaje mi się ,że było by to najlepsze i najtańsze rozwiązanie. W każdym chyba markecie budowlanym można kupić blaty,które dotną ci na wymiar, przykręć porządnie od spodu i będziesz mieć głęboką komodę do przewijania.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
To teraz termos z pompką - zupełnie się na tym nie znam, ale chyba lepszy mniejszy 1,9 L?
No i jaki?
http://allegro.pl/69727-k-termosy-te...843576640.html
czy taki?
http://allegro.pl/69728-termosy-term...880754853.html
albo w kropeczki?
http://allegro.pl/termos-z-pompka-cu...815978504.html
Ja bym wzięła z tych pierwszych ten środkowy kolorowy

Cytat:
Kurcze aż tyle czekacie na wyniki ? Miejmy nadzieję ,że trwa to tak długo bo chcą na prawdę wszystko dokładnie zbadać i podać jak najlepszą metodę leczenia Krzysia.
Wszyscy jesteście bardzo dzielni , Krzyś ty i twój mąż. Trzymam mocno zaciśnięte kciuki ,żeby wszystko się polepszyło , pisz nam jak tylko coś będziesz wiedzieć :przytu l:

Cytat:
Napisane przez em ma
Ale genialny kącik!
dziękuję
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:09   #1823
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze strasznie to wszystko dlugo trwa A powiedzieli Wam cojolwiek o stanie Krzysia? Jakie sa rokowania? Trzymam kciuki za jak najlepsza diagnoze
Stary 2014-01-13, 22:12   #1824
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła z tych pierwszych ten środkowy kolorowy
Dzięki za wskazówkę
Na razie się wstrzymuję z zakupem, TZ poprosił, by poczekać - zobaczymy co nam będzie pasowało i co ewentualnie podrażniało malucha.
Stary 2014-01-13, 22:13   #1825
patrycjja
Zadomowienie

Ejani gratuluje ! ekspresowo poszlo, mam tylko nadzieje, ze aż tak bardzo nie cierpiałaś

Maruda ciągle trzymamy kciuki i zycze Wam dużo siły

Usnęłam po 20 przez męża i teraz oczy jak 5zl pewnie pól nocy spać nie pójdę.

Gardło boli coraz bardziej, kaszel dusi. Aż sie boję, ze na prawde znów skonczy sie na lekach. Jutro chcąc nie chcąc czeka mnie chyba jednak lekarz. Wcale mi się to nie uśmiecha.

A co do tycia. Wiem, ze na pewno poszerzyły mi sie biodra, ale jestem z tego UWAGA mega zadowolona zawsze moim kompleksem byly boczki. Nawet przy wadze ponizej 50kg gdzieś tam wystawały, dlatego nigdy fanką biodrówek nie byłam. A teraz biodra tak ładnie urosły, ze boczki do nich przylegaja i nadprogramowa skóra/tłuszczyk nie wystają reszta kg musi umiejscowiła sie w okolicach górnych partii ciała. Dzis chcialam zalozyc luźna bluzę z początków ciąży a ta mu pod cycki podjechała. Wczoraj to samo mialam z rozciągliwą koszulką na ramiączka :P a co najlepsze przy rozmowie z jakas obca kobitką dzis, na moje slowa, ze rozwiązania w zasadzie na dniach - wielkie zdziwienie, bo przecież taka "mala" jestem. Wiec ja sie pytam gdzie te wszystkie dodatkowe kg w postaci co najmniej 16 jednostek
Stary 2014-01-13, 22:16   #1826
maruda80
Zakorzenienie

Co do wynikow genetycznych dzwonia do w-wy, wczesniej byly swieta, a teraz podobno tylko jedna osoba zajmuje sie tymi badaniami bo druga sie rozchorowala i maja opoznienia. Co do rokowania u synka to mowili by pogodzic sie z faktem ze to nigdy nie bedzie zdrowe dziecko, nie sa w stanie okreslic i nie wiadomo jak bedzie wygladal rozwoj. Na pewno wazna jest rechabilitacja szczegolnie do 1 roku zycia- ma zlecona metoda bobath. Mamy juz kontakt z osrodkiem wczesnej interwencji co do rechabilitacji jak wroci do domu.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2014-01-13 o 22:19
Stary 2014-01-13, 22:23   #1827
milka-pilka
Zakorzenienie

Maruda, fajnie, że już macie kontakt z tym ośrodkiem rehabilitacji. Ona na pewno BARDZO pomoże, a już zwłaszcza gdy będzie prowadzona od razu.
Stary 2014-01-13, 22:33   #1828
Roane
Wtajemniczenie

Maruda, dużo siły życzę Wszystkie trzymamy kciuki za Krzysia

Cytat:
(...)
Ufff... już się bałam że wyrodna przyszła matka ze mnie i tylko ja nie używam proszku dla dzieci
(...)
W takim razie ja też jestem wyrodna, starkowany biały jeleń to maks moich możliwości

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
(...)
Pomału, robimy budżet, jeździmy po sklepach budowlanych, wstepnie wszystko wybieramy. Narazie nie kupujemy. Musimy wziąść kredyt jak już wszystko połapię...
(...)
Ważne że coś się ruszyło do przodu. Kredyt to nie koniec świata.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
(...)
A co do tycia. Wiem, ze na pewno poszerzyły mi sie biodra, ale jestem z tego UWAGA mega zadowolona zawsze moim kompleksem byly boczki. Nawet przy wadze ponizej 50kg gdzieś tam wystawały, dlatego nigdy fanką biodrówek nie byłam. A teraz biodra tak ładnie urosły, ze boczki do nich przylegaja i nadprogramowa skóra/tłuszczyk nie wystają reszta kg musi umiejscowiła sie w okolicach górnych partii ciała. Dzis chcialam zalozyc luźna bluzę z początków ciąży a ta mu pod cycki podjechała. Wczoraj to samo mialam z rozciągliwą koszulką na ramiączka :P a co najlepsze przy rozmowie z jakas obca kobitką dzis, na moje slowa, ze rozwiązania w zasadzie na dniach - wielkie zdziwienie, bo przecież taka "mala" jestem. Wiec ja sie pytam gdzie te wszystkie dodatkowe kg w postaci co najmniej 16 jednostek
Też zawsze miałam ten problem - co z tego że jeansy rozmiar 36, skoro boczki i tak zawsze były
Stary 2014-01-13, 22:37   #1829
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Freedom
No tylko efekt tego porównania składów chusteczek jest depresyjny - jedyne bez paskudnej chemii byłby jakieś takie apteczne za 40 zł za opakowanie?
Czy któraś z naszych mamuś używa wacików i wody zamiast chusteczek? Jestem ciekawa jak to się sprawdza w praktyce
Perfuzja, a Ty jak robisz? Jakichś myjek używasz? Pytam ze względu na to że Emil śmiga na wielo.
Ja używam wody. Mój syn ma kupę w gaciach prawie przy każdym przewijaniu, więc staram się ograniczać czynniki podrażniające.

Cytat:
w ogóle to mam pytanie do dziewczyn po porodzie, które karmią piersią:
smarujecie sobie biust jakimiś balsamami na ujędrnienie?
bo tak się wczoraj zastanawiałam, że chyba czas zacząć regularnie smarować, no ale przy karminiu to średnio mi się chce zmywać za każdym razem
i tak sobie posmarowałam górę tylko
Ja używam, ale nie smaruję sutka i otoczki, bo też nie chce mi się zmywać.

Cytat:

Gratuluję narodzin Kazia i szybkiego porodu.

Adaś nie chce spać, więc mąż z nim rozmawia. Właśnie opowiada mu "Pinokia".
Stary 2014-01-13, 22:44   #1830
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam cały czas nadzieję, że skoro usg prenatalne nie wykazało wielkich zmian np. w układzie komorowym mózgu (tak jak pisałam ocenia się m.i. szerokości komór), to udar nie był aż taki rozległy.

Mąż chrapie strasznie,az boję się iść spać....upiekłam dziś przepyszne ciasto drożdzowe, dałam jabłka posypałam cynamonem, miód!!!I bez wyrabiania:P i wydałam prawie 200zł na książki które będą mi manualem na najbliższe 6 m-cy...pt. obsługa dziecięcia:P ech, jak mnie to przeraża....a wszyscy mi mówią, że skoro jestem lekarz, to sobie poradzę...na studiach jest dużo działów pediatrii, ale nie każcie mi tego sobie przypominać....egzamin zdawałam na dziecięcej onkologii i wymazałabym tę wiedzę z najskrytszych zakątków mej pamięci....mało to miało wspólnego z kąpielą, karmieniem piersią, kołysaniem, uspokajaniem i innymi rzeczami..........:m ur:

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości