|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]()
![]() |
#1592 |
Rozeznanie
|
Tak piszecie o zazdrości starszaków o dzidziusia i ja tez jestem troche w temacie, choć nie mam starszego dziecka. Mam za to siostrę, która ma 4 lata skończone we wrześniu. U nas jest taka sytuacja, ze moi rodzice sie postarali o siostrę, gdy ja byłam juz prawie na wylocie z domu, ale z mała byłam od dnia jej narodzin. Mam z nia bardzo bliska relacje i kochamy sie strasznie. Ona mnie troche traktuje jak siostro-koleżankę-mamę i w sumie cieżko jej nawet ogarnąć to, ze mamy wspólna mamę, bo jest taka duża różnica wieku, a ja przecież jestem dorosła
![]() ![]() A tak odnośnie prezentu, to ja mam juz dla niej naszykowane prezent od Igora - moje dwie lalki z dzieciństwa porcelanowe. Sa piękne i wręcze je gdy przyjdzie odwiedzić "braciszka". W ogóle moja siostra ma takie przypływy miłości czasem do niego i przynosi mi swoje zabawki dla niego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1593 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nawet w Michałowie dwa koniki przyszły na świat. Poród trwa ok 10 min..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tak naprawdę da się obyć bez bardzo wielu rzeczy,ale są rzeczy które naprawdę ułatwiają życie,a ja jestem zwolenniczką ułatwiania sobie życia. Przy Wiki nie miałam poduszki do karmienia,przy Eryku tak i naprawdę ten komfort karmienia z poduszką jest o wiele większy. A jest to koszy niewielki,więc myślę,że mozna "zaszaleć"
![]() |
#1595 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nie zdążę nadrobić wszystkiego, przepraszam ![]() Mam teraz strasznie dużo pracy - rozkręcam firmę i nagle okazało się, że ie mam czasu na wizaz i na dzieciowe sprawy. Mogłam się wziąć za zakładanie firmy wcześniej ![]() Spodobał mi się powrót do pracy, choć teraz trochę inny, bo rozkręcam własny biznes, ale człowiek czuje się znów potrzebny, a poza tym brakowało mi nowości. Chciałabym móc po kilku miesiącach pracować kilka godzin dziennie, będę musiała pomysleć nad jakąś opiekunką chyba...choćby na 3 razy w tygodniu po np. 4 godziny. Dziękuję za rady dotyczące koszuli do szpitala. Tej z linku w takim razie nie kupuję. Magnusia a ceny koszul w Factory są podobne do tych z Allegro czy lepsze? Może bardziej mi się opłaca pojechać do Ursusa niż czekać na przesyłkę z All. Musze szybko kupić koszule, bo mój dr nr 2 kazał mi już torbę spakować. Powiedział, że mam mało wód i mogę np. urodzić w 38 t.c., a nie 42 ![]() Trochę spanikowałam, bo wydawalo mi się, że mam jeszcze dużo czasu ![]() Czyli najlepsze koszule rozpinane i takie rozchylane jak ta? http://allegro.pl/koszula-ciazowa-fe...806634961.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Magnusia - mój kot waży 6 kg (albo i więcej) i też mówię, że jest puchaty ![]() Cytat:
Cytat:
Wiki już wie co oznacza nowe małe dziecko w domu. Myślę, że to fajnie, że Gosia kupiła od malucha starszym dzieciom prezenty. Wiki, mimo, że starsza cały czas jest dzieckiem i potrzebuje uwagi (mniej kontroli, ale zainteresowania - tak). Faktycznie z Erykiem może być kłopot, bo on jest za mały i sam potrzebuje wiele opieki. Najlepszą różnicą wg psychologów jest różnica 3 lat (u mniejszych dzieci), ale nie zawsze tak się da ![]() Ja miałam 14 lat, gdy urodził się mój brat i pamiętam, że nagle z dnia na dzień moja mama przestała mieć dla mnie czas. Tak to wtedy odbierałam. Oczywiście z jednej strony było mi to na rękę (mniej mnie kontrolowała), ale z drugiej to było dziwne - bo były takie sytuacje np. z matematyką, w których zawsze mi pomagała, sprawdzała zadania (bardzo jej na tym zależało), a potem nagle przestało ją to interesować. Oczywiście opisuję to z pozycji 14-latki, jak ja wtedy to czułam. Bo po jakimś czasie wszystko się unormowało i życie rodzinne na nowo sobie poukładaliśmy. Jestem wdzięczna, że moja mama nie zmuszała mnie do opieki nad bratem, owszem prosiła o pomoc (czasem nie chcialo mi się pomagać ![]() Wiki już ma doświadczenie z Erykiem ![]() Gosiu, na pewno na początku łatwo Ci nie będzie, ani Erykowi i Wiki, ale Ty jesteś swietną matką i powolutku wszystko sobie dobrze zorganizujecie ![]() Całkiem fajną książką jest "Rodzeństwo bez rywalizacji" http://www.empik.com/rodzenstwo-bez-...FcVX3godtHoAWA (poszukam jej do ściągnięcia) znalazłam jeszcze taką (wydawnictwo cenię za fajne publikacje) http://www.mamania.pl/ksiazki/drugie...przetrwania,39 ale nie wiem, jak w praktyce - bo tej książki nie czytałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przedłużyć gwarancję zamierzam, bo może będzie to jakiś ratunek. A z drugiej strony jak tak myślę - prawda taka, że zależy kto na jaki egzemplarz trafi... Bo 2 osoby kupią taką samą pralkę a jedna będzie zadowolona, a druga wcale.... Mimo to bezmyślnie wydać te 1300zł to nie w moim stylu - muszę zasięgnąć rad i opinii, żeby nie wpakować się w błoto ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Finalnie impra u mnie trwała wczoraj od 17 do 1 w nocy
![]() Patrycja ja miałam pod koniec straszny problem z tymi wodami. Tydzień przed porodem miałam prawie że bezwodzie-bo AFI wynosiło 2.5. Potem wzrosły do 4,5. I z tymi wodami jest tak, że one wcale nie muszę się sączyć żeby ich było mniej. Jedyne co możesz zrobić w tej sytuacji to pić jak najwięcej!!! Pić tyle aż będziesz mieć dość. U mnie wskaźnikiem tych niskich wód było też to, że ciągle byłam spragniona (a jak pamiętasz wcześniej tak nie było). Na tomiast jak wskaźnik wzrósł do "prawie w normie" to znowu musiałam się zacząć zmuszać do picia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam małą ledową lampkę w kontakcie. Przecież jak małe płacze to nie będę po omacku szukać smoka czy przewijać bo ma być ciemno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I pytanie za 1000 pkt. Co trzymanie w organizerze na łóżeczko? Kupiłam pod wpływem chwili i w ogóle nie mam pomysłu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Roane - spóźnione życzenia urodzinowe przesyłam! Wszystkiego co najlepsze! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Np babci mówi, ze Igor nie kopie, bo mnie by to bolało przecież - on sie rusza i ćwiczy w brzuszku tylko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się wnerwilam, też sobie te koszulki wybrałam na amazon u nas, identyko (nawet mi się zdawało, że ta modelka to Marcelina Jakjejtam, miss Polonia) i u nas PRZECENIONE kosztują 20 euro, ghrrrr... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
Zarejestrowalam Emila
![]() milka dla mnie taka rozchylana była beznadziejna, sprawdziła sie tylko rozpozpinana. Rozchylana z Italian Fashion mogę Ci oddać, miałam ja na sobie jakieś 2 godziny .) ejani ![]()
#1604 |
Zadomowienie
|
Część Dziewczyny, witam się z łóżka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1605 | |
Gang Iren
|
Milka dzięki
![]() Cytat:
Nie mam takiego organizera. Mam dwa koszyki w których mam: pieluchy,waciki,krem do pupy,do twarzy,fridę,sól morską,nozyczki...
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak możesz to jedź i zobacz sobie ![]()
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamusie kp odciagacie pokarm i dajecie czasem z butli?? Jak tak to kiedy zaczelysciw? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1609 |
Gang Iren
|
Zbieram się na małe zakupy i do położnej.
Ciekawe kiedy teraz mi poród wywróży ![]()
![]() |
#1610 | ||||||
Rozeznanie
|
My kupiliśmy taką. Tzn my zamówiliśmy i moja siostra zapłaciła jako prezent od niej
![]() http://allegro.pl/mata-edukacyjna-de...842782412.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba zobaczę po porodzie jak będę sobie radzić bez i zdecyduje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też zastanawiałam się nad takim organizerem na łóżeczko, ale wydał mi się mniej praktyczny bo musiała bym po wszystko do tyłu sięgać, a tak to będę mieć wszystko na komodzie .
![]() |
#1611 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Przede wszystkim ogromne GRATULACJE dla Cicici, marieee, Soleil_Rouge, forester, ciamber, PawMaj13 ![]() ![]() Oczywiście banan dla San_g, SunShine, sadlaczycy, gosi, ejani, isi i wszystkich z terminem na "wczoraj" czy "już" ![]() ![]() ![]() ![]() Sadlaczyca i Roane, spóźnione życzenia urodzinowe ![]() ![]() Kefi, zwróciłam uwagę na Twój wpis odnośnie wspomaganego poczęcia dzieci. Nie ma co brac do siebie takich tekstów. Ja też miałam problem z zajściem w ciążę. Nie pomogły wspomagane cykle, inseminacje, byliśmy juz zapisani na in vitro (i nagle "cud" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sweet, idę poczytać Twoje wpisy na blogu o biustonoszach Alles. Zamówiłam wcześniej na allegro staniki i chociaż kierowałam się tabelką, kompletnie nie trafiłam z rozmiarami. Dwa cycki chyba bym zmieściła w jedną miseczkę i jeszcze za luźny obwód ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-13 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna bo ma dużo atrakcji, i kolorowa ![]() Vtech i Tiny Love mi się je mi się jeszcze podoba ![]()
![]() |
#1613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
dżemłam się 1,5h, obudziłam głodna i co- żrę drugiego hot-doga...
#1615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej wybierz z każdej firmy po 1 i niech tatuś decyduje ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Smacznego, nie żałuj sobie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
taa a jak młody wyjdzie to zamiast cycka będzie się darł, że chce parówę ![]()
#1617 | |
Zadomowienie
|
Żryj, żryj, nie żałuj. Później będziesz musiała uważać. Ja zżarłam łazanki. Pierdzieć będę ale gin dopiero w środę
![]() niech się chłop potrzebny czuje ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
Ja wstawiłam ziemniaczki...choć w ogóle nie mam ochoty na razie na obiad
![]() Jakoś mi ciężko dziś w brzuchu, do tego każdy ruch małej to jeszcze pogarsza, kłuje mnie całe spojenie i boli.....dziewczyny ja czuję że u mnie się to zbliża wielkimi krokami ![]() Ciekawe czy Ejani pojechała na IP, może już się bardziej akcja u niej rozkręciła ![]()
#1619 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() może sobie nadrobię w końcu ![]() ale najpierw doping dla dziewczyn! ![]() ![]() ![]() isia ![]() ejani ![]() bella ![]() san_g ![]() POWODZENIA! i trzymam ![]() ![]() u mnie noc średnia. córka budzi się na jedzenie już mniej więcej regularnie około 4 rano (mam nadzieję, że tak zostanie ![]() mam postanowienie najbliższe dni przeznaczyć tylko na karmienie z piersi (w dzień). ponieważ zauważyłam, że robi się z niej mały leniuszek i nie chce jej się dłużej ssać ![]() ![]() o 4.30 dostała butelkę następnie ssała około 8.40 do 10 (z przerwami). później około 12 jakieś pół godziny. zasnęła i dalej śpi. zobaczymy co będzie dalej. wczoraj gosia pisała o żelku, że sobie umyła twarz płynem do higieny intymnej ![]() ja też miałam lekki zanik mózgu wieczorem. miałam nawet pisać ale padłam. najpierw przygotowując sobie kąpiel nie wiem po co wzięłam do łazienki skarpetki ![]() później siedząc już w wannie miałam sobie myć włosy, ale stwierdziłam, że po co przecież mam jeszcze świeże (taaaaaaa jasne tak sobie tylko wmówiłam ![]() ![]() szczyt lenistwa nastąpił niebawem, kiedy miałam sobie umyć ciało. nie wyjęłam z szafki żelu (ani płynu do higieniy intymnej ani mydła - to właśnie żelek) i nie chciało mi się wstawać z wanny więc niedługo myśląc..... umyłam sobie ciało szamponem ![]() co prawda był to szampon dla dzieci johnsons baby (prezent dla dziecka he od koleżanki) i na szczęście nic mnie nie swędziało ![]() to jeszcze nie był koniec moich łazienkowych przygód. wyszłam w końcu z wanny. na pralce miałam położone pidżamy, gacie i całą resztę. koło pralki stało wiadro z ubkupkanymi podczas przewijania tetrami, które się moczyły - woda była mętno żółta ![]() ![]() takie miałam przygody w łazience ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Działalność w branży produkcja dźwięku, nagrania itd. - to głównie, a wpisane mam z PKD dużo innych w razie potrzeby. Tym się zajmuje TZ - ja mam ograniać sprawy biurowe, docierać do nowych klientów, a może w przyszłości być kimś na kształt producenta, ale to jeszcze trochę, bo dla mnie to nowa branża (a tu liczą się znajomości). Może w przyszlości uda mi się podziałać w sprawach dziecięcych, jakieś zajęcia dla dzieci, może muzyczne. Na razie mamy księgowego takiego, który obsługuje firmę mojego taty i firme mojej ciotki. Dużo mi pomaga, bo ja jednak na początku wiele z tego nie kumam. Jednak to prawda, że w PL prowadzenie działalności to nie pikuś ![]() Muszę jeszcze poszukać jakiegoś kursu dot. praw autorskich, jeśli w ogóle takie kursy są dla zwykłych ludzi (nie prawników). W takich chwilach chciałabym życ w Stanach, tam nie ma problemu z firmą i z kursami, z doksztalaceniem sie. Dziękuję za chęć pomocy, jakby co będę pisac ![]() Cytat:
![]() A koszula Ci się jeszcze nie przyda? (np. przy drugim dziecku?) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Wrzuciłam na FB książkę "Rodzeństwo bez rywalizacji". Mam nadzieję, że jest kompletna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.