Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 21:56   #2071
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Proszę zdjęcia

P.S Widzę że wizaż popsuł jakość

Jutro usunę

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-01-14 o 09:33
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:00   #2072
ryba91
Zakorzenienie

Kasia- dom mi sie poki co kojarzy z samotnoscia. maz wraca baaardzo roznie do domu, czase wychodzi o 6:40 a wraca o 21 i tak siedze sobie sama z Kacprem, nawet TV nie mam, bo sie kable zdupcyły i tak drugi miesiac czekam na speca...;/ poza tym, nienawidze tego mieszkania. duzo by gadac

a glowke bardzo szybko zaczal podnosic, jak mial 2,5miesiaca to już trzymał glowe sztywno ale on baaardzo duzo lezy na brzuszku
Stary 2014-01-13, 22:09   #2073
coralady
Wtajemniczenie

ryba cieszę się,że udało się ze chrztem.

Ja z Lilą tez miałam mega nieprzyjemności,musiałam się nachodzić i nasłuchać(my tez bez ślubu kościelnego i nie przyjęliśmy kolędy),ze już mi ochota odeszła na chrzest córki.Ale sprawę dociągnęłam do końca,bo za dużo mnie to kosztowało.

Łaskawie się proboszcz zgodził,ale nie w niedziele,jak wszystkie dzieci ale w piątek W dodatku mój szwagier nie dostał zaświadczenia,więc Lila miała tylko 1 osobę-matkę chrzestną

Teraz mam mocny argument,bo niedzielnym zbiorowych chrzcie papieża Franciszka,kiedy ochrzcił dziecko niezamężnej kobiety i pary bez ślubu kościelnego A jak będą problemy to niech da zaświadczenie a ja ochrzczę gdziekolwiek.Prosić się nie będę.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

domi super fotki,jaka elegancka rodzinka.A Jasio w te muszce
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:17   #2074
nemosek
Zakorzenienie

Ale tutaj dzisiaj cisza
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jakie pysiolki

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
za chrzest, oby szybko i sprawnie poszło były jakieś ale? czy po tym jak powiedziałaś o inf z artykułu zgodzili się?
13 osób u was na mieszkaniu przez 5 dni?

Odważyłam się dziś stanąć na wagę i.................... ważę 3 kg mniej niż przed ciążą teraz tylko utrzymać wagę i zacząć ćwiczyć ale chyba jeszcze brzucha ruszać nie mogę

Liwia dziś weranduje się, jakoś wieje za bardzo, choć teraz się uspokoiło.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

newtrend ale fajnych masz chłopaków a zosieńka taka kudłata
No brawo mamusia za wagę

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
widze,ze nie ma szans,zebym do was wrocila tak jak kiedys :/
nie ogarniam tego jakos czasowo,a jak wypadne z rytmu to czuje sie jakos mocno "poza torem"..bede zagladac i podczytywac,ale nie wiem jak tam moje udzielanie sie

napisze tylko,ze dzis bylismy na drugim szczepieniu i moj "okruszek" wazy 6800 jutro ma 3msc czyli mozna wpisac na poczatek (bo widzialam,ze jest spis dzieciaczkow z wagami) Tymon-13tydz.6800
sluszna waga karmony piersia,bardzo bardzo zadko sztuczne na noc

naszczescie jest zdrowy i dobrze sie rozwija
niestety dostalismy skierowanie na udroznienie kanalu lzowego,bo do tej pory od urodzenia jedno oczko lzawi i czasem ropieje-masowanie niestety nie pomoglo,wiec jeszcze to z malo przyjemych rzeczy przed nami

buziaki dla was
E taki malutki synek

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Cudowne wieści! Nie przestajemy trzymac kciuków za Was i czekamy na obiecane zdjęcie!

Jeszcze nie wiem, chce jak najszybciej. Termin z NFZ za 3 miechy, dzisiaj dzwoniłam do fizjoterapeutki prywatnie i wieczorem mam z nią gadać kiedy by mogła przyjechać na konsultacje i jakie będą koszty rehabilitacji. Wygodnie by nam było gdyby do nas przyjeżdzała, ale nie wiem czy mnie cena nie wbije w ziemie.

Jakoś tam jestem dziwnie pozszywana przy "wejściu", że odczuwam dyskomfort jak dotknę, jakieś ciągnięcie takie to się boję ;P Ale mam nadzieję, że będzie gites.

Ktoś tu jeszcze dawał sobie sam zielone światło na bunga-bunga po SN???? Bo do wizyty u ginki jeszcze 2 tygodnie

tak trzymać!

Hahahah, pewnie schabowy :P
Super, że już bez MM jesteście! Udało nam się widzisz? Takie jesteśmy dzielne kobiety

Bidulka się namęczy. Szybkiego powrotu do zdrowia i żeby nie daj boże Hani nie zaraziła.

Śliczne trzy i pół skarba Mikołaj też wczoraj w bujaczku z wibrą zasnął i spał prawie 2 h! Normalnie bym się zastanawiała czy to nie za długo w tej pozycji ale nawet neuro kazał nam wsadzać do bujaczka i fotelika kilka razy dziennie z tym naszym napięciem.

Super waga! U mnie tyle co przed ciążą, wzięłam się dzisiaj za cwiczenia z Chodakowską, ale do końca nie dojechałam bo się Miki z rykiem obudził. Chociaż tylko z 5 min mi brakło do końca. Postaram się 3 razy w tyg ćwiczyć, narazie ten najłatwiejszy zestaw.

Sylwia a co lekarz na te ulewania ciagłe? Zagęszczaz mleko albo coś? Dużo ulewa?

Godzina 13 a ja się słaniam na nogach. Mój synalek chyba skok ma.... noc i poranek masakra, nic się kupy nie trzyma. Marudzenie, płacz, cycek, bąki, kupa i tak w kółko. Nie naje się normalnie tylko wisi na cycku, zasypia, zaraz się budzi z płaczem, znowu chce cycka, possie chwilke i zasypia na 5 minut. W ferworze walki postanowilam go wpakować do wózka i lecieć na spacer, jak zwykle darł się w niebogłosy przy ubieraniu a jak go wsadziłam do gondoli to odleciał w 3 sekundy i w efekcie postawiłam gondolę na ziemi przy otwartym oknie balkonowym i ogarniam to wszystko czego nie mogłam ogarnąć wczesniej a on się weranduje.
Jeszcze tych pryszczoli ma tyle na dziobie ;( brzydko wygląda biedak, a ja nic nie mogę zrobić. I na klacie jeszcze ma trochę...

Mało tego, ulał mi w 2 godziny po jedzeniu co się nigdy nie stało wcześniej...ja już nie wiem...

W nocy ani razu nie udało mi się włączyć laktatora bo tak marudził i wisiał na cyckach a dzisiaj ani razu nie czułam, że mleko naplywa i już mam złe myśli, że przestałam pobudzać i będę miała za mało mleka...

Jutro mamy USG bioderek i znowu trzęsę tyłkiem... ale cieszę się, że już będziemy wiedzili na czym stoimy...

Trudne to macierzyństwo trudne.... i przy okazji mi wstyd, że tyle sobie problemów wynajduję i narzekam... ot taki dzień porypany.
Wybaczcie kochane, ale musiałam to z siebie wszystko wyrzucić....

Któreś dzieciątko ma trądzik albo miało? Po jakim czasie to schodzi?
Ja nie Sylwia ale moge napisac co nam pediatra powiedziała na temat ulewania.
Polecała kupic NUtriton i zagęszczać,ale z drugiej strony tez sceptycznie do tego podeszła bo jeśli dziecko przybiera na wadze to nie za bardz jest sens go stosować.Trzeba przetrwać
U nas często 2,3 h po jedzeniu się ulewa.Przyzwyczaiłam sie do tego jak do zmiany pampera.Bez tetry ani rusz.Najbardziej to szkoda w tym wszystkim dziecka ale czasem tez mam już dośc bo wszystko orzygane
za bioderka i niech znikną te wstrętne pryszczole!

Ja też nie czekałam na zielone światło od ginki
Sama sobie pozwoliłamAle odkąd usłyszałam od ginki że wsio jest ok i ładnie sie zagoiło to moja psychika działa inaczej

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Witam się pewnie jako ostatnia na odchowalni
Gratki dla wszystkich i każdej z osobna

Nie wiem w sumie czy mnie jeszcze ktokolwiek pamięta, ale jest światełko w tunelu, że będę tu częściej

Dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd Tomuś jest z nami
Generalnie 2 dzieci to niezły sajgon Choć teraz już nie narzekam... początki były gorsze ze względu na moje samopoczucie.

Czytałam czasami Was z telefonu, ale na odpisywanie już mi czasu nie wystarczało. Komp niestety odmówił posłuszeństwa, ale na szczęście już mamy nowiutki

Niunia czytam, że mała ma ospę. Nie martw się!! Ja wróciłam ze szpitala, to 2 dni i starszak wrócił z przedszkola wysypany. Odizolowaliśmy go od małego na 5 dni , ale malutki na szczęście nie załapał! Będzie dobrze!!
hej haj heloł
Zaglądaj do nas czasem
za 2 miechy

NiuniaJakas epidemia ospy,wlasnie sie dowiedziałam że syn szwagierki też ma

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:18   #2075
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Newtrend jaka fajna rodzinka

Beatka brawa za wagę

Niuniu coś ta ospa szaleje, bratanica męża dopiero co wyszła z tego trzymam kciuki , żeby mała nie załapała

Mamusiaczek witaj ponownie

Anulka u mnie mały też reaguje żywiej na starszaka , nadają na tych samych falach

I w ogóle zapomniałam, moje dziecko skończyło dziś dwa miesiące

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za 2 miechy
Cytat:
Liwka jakaś nie śpiąca dziś, ale nie marudna. Może jakiś niekorzystny dzień
Oddałam ja tacie a sama zamierzam sie pouczyć. A nie ma we mnie wogóle chęci, jakiejkolwiek.

Miałam pisać że moje dziecko jest perfidneWczoraj naszłą mnie ochota na bunga bunga, a ostatnio po tabletkach to cieżko mi idzie i jak już było dobrze to dziecko mi się obudziło. Ok uspałam. zaczynamy od nowa i co?Dziecko się obudziło Wiec przestaliśmy.
Wieczorem mąż coś zaczyna, dziecko śpi a mnie wszystko łaskocze i niciPrzykryłam się kołderka nie minęły 2 minuty jak spałam I gdzie tu relaks?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

katarzyna czytałam ostatnio poczekalnie i cie znalazłam, ale potem zaginęłaś w gąszczu postów i sie tu dopiero odnalazłąś więc nie giń już
Normalnie mega perfidna
Chyba nie chce miec siostry lub brata w najbliższym czasie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Na Hobbicie
Rybko super że udało się wreszcie załatwić te chrzciny
Ktosiula ja sobie sama dałam zielone światło, w sumie mąż mi je dał , po 4 tygodniach
Beatka no trzeba przyznać że perfidna ta Wasza Liwka

Dobry wieczór, podczytywałam Was wcześniej ale nie dałam rady odpisać bo byłam u dentysty wyrwać drugą ósemkę i nawet nie wiecie jak się wkurzyłam!!!!!!!
Ten dentysta to jest nasz znajomy, naprawdę full profesjonalny sprzęt, zawsze zanim zacznie leczyć zęba to wykonuje zdjęcie no i ogólnie naprawdę super. No i dzisiaj zanim mi zaczął wyrywać ósemkę to jeszcze mi robił ogólny przegląd i mówię mu że napewno mi coś wyjdzie w siódemce na dole, bo w ciąży poszłam na NFZ jeszcze zanim zaczęłam chodzić do niego. No i co się okazało?!?!?! Że babka podejmowała nieudolną próbę wyleczenia mi zęba kanałowo, ale podczas czyszczenia złamał jej się pilnik i zostawiła mi go w zębie!!!!!!!!!! jak ja to usłyszałam to tak we mnie zagotowało że mam ochotę iść i tej kobiecie wszystkie zęby powybijać i teraz albo on może to po niej poprawić i to są jakoś 2-3 wizyty leczenia kanałowego + koszty tego że on to po kimś poprawia + wypełnienie później tego zęba i usunięcie innego (ósemki) i zbiera się bagatela 1000 zł, albo dał mi drugą opcję, wyrywamy tą siódemkę, nie leczymy jej i czekam na to że ósemka mi się przesunie tak żebym miała w miarę małą szparę między 6 a 8. Bo do 26 roku życia ósemki się jeszcze w miare fajnie same przesuwają jak mają miejsce. A jak będę leczyć siódemkę to ósemkę i tak musze wyrwać bo mi na żuchwę prawie wyrasta. A no i żeby było ciekawie to powiedział że on mi wyleczy tego zęba kanałowo ale niestety jest ryzyko że okaże się po roku, dwóch że trzeba go będzie jednak usunąć więc chyba jednak postawie na tańszą opcję wyrwania od razu tej siódemki

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Nie zanudzasz od tego tu jesteśmy żeby wspierać, doradzić, żeby po prostu trochę Ci ulżyło jak wyrzucisz co Ci na wątrobie leży

Rybko co sie dzieje ej głowa do góry.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-13, 22:19   #2076
ryba91
Zakorzenienie

CÓRKO- buty

Macie mojego przystojniaka spiącego w pieknym wizytowym body oraz w "dorosłej piżamce" [dwu czesciowa, a'la flanela <3 ]

aNKA- jakie antydepresanty bierzesz?

Domi- ślicznie!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2109.jpg (29,2 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:46
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:24   #2077
nemosek
Zakorzenienie

JASIU mały elegancik.Fajnie wygladał

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

RYBA fiu fiu jakie buty-sexi mamusia
a Kacper ma świetna piżamkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-13, 22:28   #2078
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
JASIU mały elegancik.Fajnie wygladał

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

RYBA fiu fiu jakie buty-sexi mamusia
a Kacper ma świetna piżamkę
bez przesady.

Pewnie ubiore 5razy bo wiecej okazji nie będzie... ;/

Ile kosztuje świeca do chrztu,bo ja nie wiem nawet gdzie to sie kupuje ani ile kosztuje..? A chrzestny mnie pytał czy mogę kupić a on mi odda.. bo nie ma możliwości..
Stary 2014-01-13, 22:44   #2079
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
bez przesady.

Ile kosztuje świeca do chrztu,bo ja nie wiem nawet gdzie to sie kupuje ani ile kosztuje..? A chrzestny mnie pytał czy mogę kupić a on mi odda.. bo nie ma możliwości..
kupisz w dewocjonaliach, sklepie z tymi wszsytkim swiętymi rzeczami, koszt 20-30 zł taka najzwyklejsza nie ma co przepłacać bo użyjesz an chrzcie i na komuni

Kacperek podobny do tatusia, zwłaszcza na tym zdjęciu w piżamie

Domi Jaś fajnie wyszedł na zdjęciach, mały elegant,

A ja miałam wrzucić zdjęcia ze chrztu, ale nie mam programu pomniejszającego wielkość zdjęć,a te mi się wgrać na wizaż nie chcą

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Kasia- dom mi sie poki co kojarzy z samotnoscia. maz wraca baaardzo roznie do domu, czase wychodzi o 6:40 a wraca o 21 i tak siedze sobie sama z Kacprem, nawet TV nie mam, bo sie kable zdupcyły i tak drugi miesiac czekam na speca...;/ poza tym, nienawidze tego mieszkania. duzo by gadac

a glowke bardzo szybko zaczal podnosic, jak mial 2,5miesiaca to już trzymał glowe sztywno ale on baaardzo duzo lezy na brzuszku
a macie możliwośc zmienić mieszkanie po tym czasie na jki wynajeliście je? czy nie ma sensy bądź kasy na zmiane, bo to z cenami róźnie jest
Stary 2014-01-13, 22:49   #2080
ryba91
Zakorzenienie

Przyszedł czas u naś na kolejny skok, nie wiem na ile to skok ale tak myślę, bo od piątku maly jest taki maruda, ani sie nie uśmiechnie ani nic... muszę mu na siłe drzemki robić bo nie aje rady miec 6kg na rękach przez 12h.. bo on tylko rączki i tylko na stojąco. i czytam co teraz za umiejętnosci i padam.

Nowe umiejętności:
  • Przekręca sie z pleców na brzuch lub odwrotnie
  • Próbuje raczkować
  • Podpiera się na rękach i podnosi tułów - a mały to tak odpycha sie nogami i podnosi tyłek
  • Lubi ruszać ustami, wystawiać język- a już myślałam ze go ciotka nauczyła, bo dzisiaj cały! dzień tylko jezyk wystawiał...
  • Może wziąć przedmiot do jednej reki i przełożyć go do drugiej
  • Wkłada rzeczy, rękę mamy, taty do buzi, żeby je zbadać, ugryźć
  • Próbuje uderzać zabawkami o stół
  • Zrzuca świadomie zabawki na podłogę
  • Szuka rodziców
  • Reaguje na własne odbicie w lustrze radością lub strachem- Kacper placze
  • Reaguje na własne imię
  • Rozumie słowa
  • Wymawia nowe dźwięki vvv,sss, zzz, rrr itd
  • Używa spółgłosek
  • Wyciąga ręce, gdy chce by je podnieść
  • Cmoka ustami, gdy jest głodne
  • Odpycha butelkę/pierś, gdy sie naje - robi tak odkąd sie urodził.
  • Może przesadnie reagować, np zakasłać jeszcze raz, gdy rodzice zareagowali na poprzednie zakasłanie
te pogrubione są dla mnie szokiem. Nie sądziłam ze to juz.. o ile mój w ogóle sie tego nauczy bo ciężko to widze...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
kupisz w dewocjonaliach, sklepie z tymi wszsytkim swiętymi rzeczami, koszt 20-30 zł taka najzwyklejsza nie ma co przepłacać bo użyjesz an chrzcie i na komuni

A ja miałam wrzucić zdjęcia ze chrztu, ale nie mam programu pomniejszającego wielkość zdjęć,a te mi się wgrać na wizaż nie chcą

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

a macie możliwośc zmienić mieszkanie po tym czasie na jki wynajeliście je? czy nie ma sensy bądź kasy na zmiane, bo to z cenami róźnie jest
w paint zmien, ja tak robie bo szybko. ;D

no mamy możliwość, ja licze że do tego czasu cos wybierzemy i dostaniemy do remontu. Na czas remontu zeby nie płacić 2razy czynsz wprowadzimy sie do tego mieszkania mamy co go teraz kończy remontować, swoje bedziemy robić a potem na swoje M pójdziemy, jeżeli nam sie to nie uda to bedzie zależeć czy coś akurat sie bedzie trafiać na miescie w cenie, bo to róznie... no i też zależy czy nam tu czynszu nie podwyższą bo coś wspominali ze o 150zł chcą wiecej od nowej umowy...
Stary 2014-01-13, 22:57   #2081
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

do łatwego zmniejszania zdjęć polecam itfanview, jest darmowy i prosty w obsłudze, jak nie ogarniesz oferuje darmowy kurs
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:58   #2082
lusesita23
Zakorzenienie

Jutro poogladam zdjecia na laptopie
a tymczasem:
Rybko <przytul> ja bym bez TV padla..no i przerabane,ze TZ tak dligo pracuje

misja smoczek poki co w toku...mamy 2 z Lovi i jeszcze jeden z Canpola. na razie wypluwa, marszczy brwi i sie slini.ale dziubek otwiera i kilka razy pocmoka...
w koncu zaczela plakac i cyc nawet ja wkurzal
pozniej padla na rogalu i przenieslismy do lozeczka

spokojnych nocek,szczegolnie dla Ciebie CorkoCzarownic

a i jeszcze mialam napisac,ze wozek zostawilismy na,klatce po spacerze,bo piwmica mnie dobija- mala zaczyna plakac i nie moge sie ogarnac z zamknieciem i w ogole...
moze nie ukradna
Wysłane z aplikarcji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-13, 22:59   #2083
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszedł czas u naś na kolejny skok, nie wiem na ile to skok ale tak myślę, bo od piątku maly jest taki maruda, ani sie nie uśmiechnie ani nic... muszę mu na siłe drzemki robić bo nie aje rady miec 6kg na rękach przez 12h.. bo on tylko rączki i tylko na stojąco. i czytam co teraz za umiejętnosci i padam.

Nowe umiejętności:
  • Przekręca sie z pleców na brzuch lub odwrotnie
  • Próbuje raczkować
  • Podpiera się na rękach i podnosi tułów - a mały to tak odpycha sie nogami i podnosi tyłek
  • Lubi ruszać ustami, wystawiać język- a już myślałam ze go ciotka nauczyła, bo dzisiaj cały! dzień tylko jezyk wystawiał...
  • Może wziąć przedmiot do jednej reki i przełożyć go do drugiej
  • Wkłada rzeczy, rękę mamy, taty do buzi, żeby je zbadać, ugryźć
  • Próbuje uderzać zabawkami o stół
  • Zrzuca świadomie zabawki na podłogę
  • Szuka rodziców
  • Reaguje na własne odbicie w lustrze radością lub strachem- Kacper placze
  • Reaguje na własne imię
  • Rozumie słowa
  • Wymawia nowe dźwięki vvv,sss, zzz, rrr itd
  • Używa spółgłosek
  • Wyciąga ręce, gdy chce by je podnieść
  • Cmoka ustami, gdy jest głodne
  • Odpycha butelkę/pierś, gdy sie naje - robi tak odkąd sie urodził.
  • Może przesadnie reagować, np zakasłać jeszcze raz, gdy rodzice zareagowali na poprzednie zakasłanie
te pogrubione są dla mnie szokiem. Nie sądziłam ze to juz.. o ile mój w ogóle sie tego nauczy bo ciężko to widze...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

w paint zmien, ja tak robie bo szybko. ;D

no mamy możliwość, ja licze że do tego czasu cos wybierzemy i dostaniemy do remontu. Na czas remontu zeby nie płacić 2razy czynsz wprowadzimy sie do tego mieszkania mamy co go teraz kończy remontować, swoje bedziemy robić a potem na swoje M pójdziemy, jeżeli nam sie to nie uda to bedzie zależeć czy coś akurat sie bedzie trafiać na miescie w cenie, bo to róznie... no i też zależy czy nam tu czynszu nie podwyższą bo coś wspominali ze o 150zł chcą wiecej od nowej umowy...
hmm a w jakim stanie jest mieszkanie mamy? nie dało by sie przekoczować np kilku miesiecy zeby poczekać? np po skończeniu najmu tego mieszkania? a ile spodziewasz sie czekac na decyzje?
Stary 2014-01-13, 23:00   #2084
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
bez przesady.

Nie badz taka skromna no

Cytat:

A nie masz zwykłego Painta?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-13, 23:08   #2085
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a w jakim stanie jest mieszkanie mamy? nie dało by sie przekoczować np kilku miesiecy zeby poczekać? np po skończeniu najmu tego mieszkania? a ile spodziewasz sie czekac na decyzje?
nie nie nie, moja mama MUSI skończyć to mieszkanie jak najszybciej bo za 2 tygodnie "wyrzucają" ich z obecnego mieszkania :/ dlatego prawdopodobnie na 2 tygodnie wprowadzą się we trójkę obecnie[ mama i rodzeństwo, bo nie wiem kiedy mama wyjeżdżado De] do mnie, bo dopero 20tego kładą płytki i dopiero miedzy 15 a 20 zakładają okna ... z planów wynika ze do 10tego lutego powinni sie wyrobić jeżeli ta firma z okien zaś nie nawali [umowa na okna podpisana w listopadzie.] no więc moglibysmy sie tam wprowadzić po skończeniu umowy najmu tutaj u nas, bo tam mają aż 120m^2 .. ale nie chciałabym sie "narzucać" tak o, a jak bedzie mieszkanie w remoncie to moja mama sama wyszla z taką propozycją..

Decyzja powinna byc do 15tego stycznia, ale okazało sie ze w firmie tżta na wniosku nie przybili pieczątkę i teraz musimy czekać aż z Wawy papiery przyjdą i potem decyzja w ciągu30 dni, potem oglądanie i wybbranie mieszkania i caly proces..
Już myślałam o ójsciu na przetarg ale niestety nie mam do tego głowy, nie znam sie na rynku mieszkaniowym, nie znam sie na budownictwie wiec...
Stary 2014-01-13, 23:08   #2086
nemosek
Zakorzenienie

SORENTO co tam u Ciebie i Tomka słychać?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-13, 23:45   #2087
ktosiula
Wtajemniczenie

Rybka super buty!!! Czy ja dobrze rozumiem ze kupujecie mieszkanie? Trzymam kciuki, żeby się wam takie wymarzone trafiło.
Mnie też jest w domu tak smutno i samotni samej dlatego lubię wychodzić na spacery/ coś pozalatwiac/ do rodziców.
Kacper kochany slodziak

Domi fajne zdjęcia, co za ubranko mieliście? To body jest? Ładnie wyglądał.

Lusesita żeby wozka nie rąbneli.

Dostałem od kuzynki męża wielka torbe ubrań dla małego! I to jakich! Niektóre z metkami nawet. Od 62 do 74, 2 kombinezony, ze 20 spodni, buciki, bluzy, dresy z adidasa jak nowe - żyć nie umierać, trójkę dzieci bym w to ubrala. Jeszcze mate nam dala, nosidełko, laktator ręczny i uwaga, uwaga - detektor płaczu ze niby pokazuje z jakiego powodu dzieckomplacze

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:03   #2088
nemosek
Zakorzenienie

RYBKO Staracie sie o socjalne mieszkanie jak dobrze pamietam tak?Mozecie sobie wybrac z dostepnych jesli decyzja bedzie pozytywna?

KTOSIULA O szczesciaro jedna
Ciekawa jestem tego detektora co on jakis czujnik ma czy dziecko glodne, przesikane, nieszczesliwe czy cos boli?
Bajer

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 00:14   #2089
ktosiula
Wtajemniczenie

Katarzyna Ninka nie podnosi głowy wcale?

Niunia śliczna ta Twoja pyzata Haneczka.

Maomami ale numer z tym dentysta, chyba faktycznie lepiej usunąć. Masz zdjęcie z tym wiertłem? Ja bym poszła z tym do tej lekarki co zawaliła. Przypomnialas mi ze muszę dwie ósemki usunąć... Brrr

Lepper trzymam kciuki za zabieg, kiedy to będziecie robili? Zaglądaj częściej, szybko sie wdrozysz bo teraz nie ma tak dużo nadrabiania.

Mamusiaczek witaj ponownie!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-14 o 00:22
Stary 2014-01-14, 00:43   #2090
nemosek
Zakorzenienie

3 wytrwale na watku.Paulina Ktosiula i Nemosek
Skonczylam wlasnie karmic
dobranoc

Cos mi aplikacja nie dziala:/
Czy Wam tez pampersy active baby smierdza?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 01:02   #2091
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Proszę zdjęcia

P.S Widzę że wizaż popsuł jakość
No rodzinka jak z obrazka
Jaś elegancik

Cytat:
CÓRKO- buty

Macie mojego przystojniaka spiącego w pieknym wizytowym body oraz w "dorosłej piżamce" [dwu czesciowa, a'la flanela <3
Fajne butki
A Kacperek przesłodki w tej piżamce

Cytat:

Dostałem od kuzynki męża wielka torbe ubrań dla małego! I to jakich! Niektóre z metkami nawet. Od 62 do 74, 2 kombinezony, ze 20 spodni, buciki, bluzy, dresy z adidasa jak nowe - żyć nie umierać, trójkę dzieci bym w to ubrala. Jeszcze mate nam dala, nosidełko, laktator ręczny i uwaga, uwaga - detektor płaczu ze niby pokazuje z jakiego powodu dzieckomplacze
ale prezenty
pierwsze słyszę o takim detektorze, niby jak on odczyta co dziecku jest

Cytat:

Lepper trzymam kciuki za zabieg, kiedy to będziecie robili? Zaglądaj częściej, szybko sie wdrozysz bo teraz nie ma tak dużo nadrabiania.
Wybacz Lepper

Maomami- ale numer Ci babka wywinęła z tą siódemką

Byłam na tym spotkanku, 2 babki prowadziły co się niby chrztami zajmujà....dały każdemu książeczkę jak będzie chrzest wyglądał i co po kolei mówi ksiądz i rodzice/chrzestni. Potem jedna omówiła tą książeczkę i po spotkaniu Dowiedziałam się przy okazji, że będzie jeszcze jedno dziecko chrzczone razem z Mają.

Dziewczyny a Wy bylyście/planujecie wizytę u fotografa z okazji chrztu?? Robi się jeszcze takie zdjęcia jak kiedyś?

Ide lulu
Stary 2014-01-14, 03:24   #2092
ktosiula
Wtajemniczenie

Miało być Pepper ale mój telefon miał inne zdanie

Ten detektor to ton płaczu rozpoznaje, np jak głośno i rytmicznie to głód, ale takie rzeczy to chyba rodzic potrafi sam zauważyć tym bardziej ze jeszcze widzi zachowanie dziecka. Zbedna ☠☠☠☠☠☠☠a, no może w pierwszych 5 dniach życia by się przydała.Kuzyn to kupił i nawet baterii nie włożyli do środka bo ich dziecko ma juz rok... Coś mu chyba na rozum padło jak zobaczył"taki fajny" gadżet w sklepie hehehe

My sie znowu cycolimy, kto sie przyłączy?

Stary 2014-01-14, 04:13   #2093
Kociak85
Zadomowienie

O to ja witam na 1 karmieniu. Dzisiaj późno bo zazwyczaj 2-3. Kupa przy okazji się pojawiła.

Lusesita, oby wózek rano stał! Ja bym się bała jednak tak zostawić. Moja też płacze ale znoszę wózek.

Ktosiula mnapisz czy będzie działał ten detektor bo strasznie ciekawa jestem. Mi się wydaje że to ściema jakaś.

Ryba, ja też momentami samotna się czuję chociaż mój mąż wraca o 17:30. No ale zjemy obiad i zaraz potem kąpanie młodej a potem to ja już idę spać. I tyle z naszego bycia razem. Więc rozumiem że u ciebie to jeszcze gorzej może być

Stary 2014-01-14, 04:16   #2094
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello! Czytam na bieżąco, ale kiepsko z czasem na odpisywanie.
Melduję, że postaram się jutro /czyli dziś/ coś skrobnąć. O 9 rano mamy szczepienia - boję się niesamowicie.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 06:16   #2095
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Tak was poczytuję, super że wszystko u was ok. I te udane chrzciny Śliczne macie te dzieciaczki .Też chciałabym się martwic kupkami i tym podobnym. Mała jeszcze na oiomie, nie przenieśli jej wczoraj, bo gazometrie nie miała zbyt dobrej, ale wciąż oddycha sama. Dziś ja ja odwiedzę i porobię sobie fotki, choc na oiomie nie wolno ale co tam, najwyżej mnie ochrzani piguła. Nie mam żadnych jej zdjęć, oprócz tych które zrobiłam w szpitalu i kilka co zrobiłam, jak była ze mną w domu. prawie dwa miesiące wyjęte mam z jej życia...ciekawe czy ją przeniosą dziś czy jutro. Ale najważniejsze że wszystko to przeżyła i że wszystko się udało. żal mi jej, jak widziałam jej pokłute rączki, nóżki i główkę, ale jednocześnie wiedziałam, że to dla jej dobra.
Jesteście wspaniałe dziewczyny, że mnie wspierałyście i trzymacie kciuki za moja córkę.
Stary 2014-01-14, 07:11   #2096
Kociak85
Zadomowienie

Aga, najważniejsze że Ania wychodzi na prostą! Ze zdjęciami nadrobisz współczuję że musisz patrzeć na jej ból ale ona tego na szczęście nie będzie pamiętać a będzie żyła! Kciuki za Anię wciąż są.

My dzisiaj do okulisty. Kontrolnie mieliśmy iść. I znowu wielka wyprawa.

Stary 2014-01-14, 07:11   #2097
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka super buty!!! Czy ja dobrze rozumiem ze kupujecie mieszkanie? Trzymam kciuki, żeby się wam takie wymarzone trafiło.
Mnie też jest w domu tak smutno i samotni samej dlatego lubię wychodzić na spacery/ coś pozalatwiac/ do rodziców.
Kacper kochany slodziak

Domi fajne zdjęcia, co za ubranko mieliście? To body jest? Ładnie wyglądał.

Lusesita żeby wozka nie rąbneli.

nie kupujemy, chciałam iść na przetarg ale niestety o mieszkaniach nie mam zielonego pojęcia. Staramy sie o mieszkanie z Miasta do remontu

Fajne są takie prezenty ;D Pewnie już nic nie trzeba dokupywać Kacper też dostał i mam spokój z ubraniami na x czasu. A Czy u Was też np. spodnie są na długość ok a w tyłku za małe?? albo w tyłku za małe a na długość za duże? bo ja mam tak sporo par..;/ fajne kompleciki np. dresowe- bluza ok, spodnie nie wejdą... albo tak na siłe to wejdą, ale wiadomo...;/ i tym o to sposobem z 15par spodni chyba z 5 musiałam odrzucić :/

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
RYBKO Staracie sie o socjalne mieszkanie jak dobrze pamietam tak?Mozecie sobie wybrac z dostepnych jesli decyzja bedzie pozytywna?

KTOSIULA O szczesciaro jedna
Ciekawa jestem tego detektora co on jakis czujnik ma czy dziecko glodne, przesikane, nieszczesliwe czy cos boli?
Bajer

nie o socjalne. socjalne to oni Ci wybiorą na podstawie potrzeb... z tym że potrzeba nie równa sie potrzebie. W socjalnych mieszkaniach u nas w Btm kible są na półpiętrze a łazienek brak- z dzieckiem nie ma szans bym zamieszkała. Poza tym czekasie grube lata. Mieszkanie do remontu z miasta. TO praktyczni to samo, z tym że przy socjalnym główny warunek to bezrobocie bez prawa do zasiłku, po eksmitacji, samotna matka, upośledzenie. Jeżeli sie spełnia któreś z kryteriów to masz sznsa czekać tylko rok. natomiast przy mieszkaniu do remoncie nie ma kolejek, list.. ale musisz pracować [musisz zrobić remont] i na tej podstawieprzyznają CI decyzje. Jak masz dochód powyżej 700 zł z groszem to pozytywnie. Z tym że potem na takim dochodzie mieszkania 100m nie dadzą..ale taką kawalerkę/ małe dwupokojowe jak najbardziej.Wydaje mi sie że liczą tak - połowa wypłaty to czynsz a druga życie. oczywiście mozesz wziąć tańsze i mniejsze. moja mama 120m[3sypilnie i jeden sciety salon,kuchnia,lazeinka] z c.o z miasta i wodą, "ogrodek" i spizarka ma w cenie mojego wynajmu...
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
No rodzinka jak z obrazka
Jaś elegancik

Fajne butki
A Kacperek przesłodki w tej piżamce

ale prezenty
pierwsze słyszę o takim detektorze, niby jak on odczyta co dziecku jest

Wybacz Lepper

Maomami- ale numer Ci babka wywinęła z tą siódemką

Byłam na tym spotkanku, 2 babki prowadziły co się niby chrztami zajmujà....dały każdemu książeczkę jak będzie chrzest wyglądał i co po kolei mówi ksiądz i rodzice/chrzestni. Potem jedna omówiła tą książeczkę i po spotkaniu Dowiedziałam się przy okazji, że będzie jeszcze jedno dziecko chrzczone razem z Mają.

Dziewczyny a Wy bylyście/planujecie wizytę u fotografa z okazji chrztu?? Robi się jeszcze takie zdjęcia jak kiedyś?

Ide lulu
tak, my bedziemy miec. w niedziele po mszy jediemy. na razie wzielam 3 ujecia zamowilam- my i Kacper, chrzesni i Kacper i sam Kacper..na zdj. w kosciele nas nie stac alemamy aparat

Witam Kacper znów spał 9h i zasna; bez smoczka
a ja cala noc meczylam sie ze zgaga i nadal ją mam do tego mam cale czerwone gardło i mnie boli;/

Jestem glupia ale nie czaje ze raz mam awizo do odebrania na poczcie pod blokiem prawie ze drugie na miescie jeszcze to na miescie jest nieprzystosowane do wozka i musze wozek wciagac 30schodow;/ bo jak maz wraca to juz poczta niecynna/

jestesmy 5 dni na pepti i dopiero teraz kupki zaczynaja wyglAdac..

Aga- dacie rade przetrwac. wkrótce bedzie już w domu dasz rade. a jak zrobisz focir to wrzuć

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-14 o 07:13
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:26   #2098
De28
Wtajemniczenie

U mnie hardkor, nawet nie nadrabiam.Nie bede juz narzekac, ze spie po 3 godziny bo dzis nie spalam ani minuty. Maz w podrozy sluzbowej, wczoraj na piwku ze znajomymi z pracy,spi juz druga noc z rzedu po 8 godzin a ja druga noc nie spie. Wczoraj po szczepieniu maly marudny i zasnal po walce dopiero o 23. Polozylam sie wykonczona rykiem malego a po 5 minutach ryczy starszak...zwymiotowal na sciane i cale swoje lozko.Prysznic, zmiana poscieli,koldry, pranie.Po pol godzinie powtorka.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-01-27 o 16:42
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:28   #2099
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Witam się po przespanej nocce, tatuś zajął się Kokoskiem A;e spała całą noc z przerwą na jedzenie i kupę teraz.

Cytat:
CÓRKO- buty

Macie mojego przystojniaka spiącego w pieknym wizytowym body oraz w "dorosłej piżamce" [dwu czesciowa, a'la flanela <3 ]

aNKA- jakie antydepresanty bierzesz?

Domi- ślicznie!!
ale super buty, kocham buty, a już wysokie ale neistety nie potrafię chodzić A Kacper jaki przystojniacha, tak sie zmienił w ciągu tych kilku msc od urodzenia. A do taty jaki podobny
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Jutro poogladam zdjecia na laptopie
a tymczasem:
Rybko <przytul> ja bym bez TV padla..no i przerabane,ze TZ tak dligo pracuje

misja smoczek poki co w toku...mamy 2 z Lovi i jeszcze jeden z Canpola. na razie wypluwa, marszczy brwi i sie slini.ale dziubek otwiera i kilka razy pocmoka...
w koncu zaczela plakac i cyc nawet ja wkurzal
pozniej padla na rogalu i przenieslismy do lozeczka

spokojnych nocek,szczegolnie dla Ciebie CorkoCzarownic

a i jeszcze mialam napisac,ze wozek zostawilismy na,klatce po spacerze,bo piwmica mnie dobija- mala zaczyna plakac i nie moge sie ogarnac z zamknieciem i w ogole...
moze nie ukradna
Wysłane z aplikarcji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję
Ogólnie dziekuję dziewczyny za wiele słów wsparcia, nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to jest potrzebne, gdy siedze tutaj sama bez żadnej baby , aby usta otworzyć...
Cytat:
nie nie nie, moja mama MUSI skończyć to mieszkanie jak najszybciej bo za 2 tygodnie "wyrzucają" ich z obecnego mieszkania :/ dlatego prawdopodobnie na 2 tygodnie wprowadzą się we trójkę obecnie[ mama i rodzeństwo, bo nie wiem kiedy mama wyjeżdżado De] do mnie, bo dopero 20tego kładą płytki i dopiero miedzy 15 a 20 zakładają okna ... z planów wynika ze do 10tego lutego powinni sie wyrobić jeżeli ta firma z okien zaś nie nawali [umowa na okna podpisana w listopadzie.] no więc moglibysmy sie tam wprowadzić po skończeniu umowy najmu tutaj u nas, bo tam mają aż 120m^2 .. ale nie chciałabym sie "narzucać" tak o, a jak bedzie mieszkanie w remoncie to moja mama sama wyszla z taką propozycją..

Decyzja powinna byc do 15tego stycznia, ale okazało sie ze w firmie tżta na wniosku nie przybili pieczątkę i teraz musimy czekać aż z Wawy papiery przyjdą i potem decyzja w ciągu30 dni, potem oglądanie i wybbranie mieszkania i caly proces..
Już myślałam o ójsciu na przetarg ale niestety nie mam do tego głowy, nie znam sie na rynku mieszkaniowym, nie znam sie na budownictwie wiec...
Trzymam kciuki Rybko,a by w kńcu ten rok przyniósł lepsze wydarzenia niż zeszły
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello! Czytam na bieżąco, ale kiepsko z czasem na odpisywanie.
Melduję, że postaram się jutro /czyli dziś/ coś skrobnąć. O 9 rano mamy szczepienia - boję się niesamowicie.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Witam w klubie, tylko my mamy na 10... Zobaczymy. I to pierwsze od szpitala
Stary 2014-01-14, 07:36   #2100
ryba91
Zakorzenienie

a w ogole te buciki co Was pytalam to zamowilam i pierwsze i drugie w cukierni- MASAKRA to nawet na buciki nie wygladało... strasznie sie wczoraj wkurzyłam. Bo mamy tydzień, dwa torty do zrobienia, jeden dość wsoki i duży [ta moja podusia] i ozdób brak. No i wczoraj jak poszłyśmy z tą babkąrysować "projekt" to usaliliśmy ze tort bedzie w kolorze biało-miętowym, znaczy sie on nie jest taki miętowy miętowy, ale ładny. na około bedzie falbanka, na rogach poduszki kokardki. Na góre kupiłyśmy takie buciki już zrobione z masy cukrowej utwardzane [ehh... nie było innych ;( ] babeczka zrobi nam tam jeszcze body i butelkę oraz misia tam umiescimy. Na środku bedzie napis i jak sie da to będa pikowania. i na torcie bedą takie małe stópki ze niby gdzieś idą . Myślę że bedzie fajnie wyglądac..

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie hardkor, nawet nie nadrabiam.Nie bede juz narzekac, ze spie po 3 godziny bo dzis nie spalam ani minuty. Maz w podrozy sluzbowej, wczoraj na piwku ze znajomymi z pracy,spi juz druga noc z rzedu po 8 godzin a ja druga noc nie spie. Wczoraj po szczepieniu maly marudny i zasnal po walce dopiero o 23. Polozylam sie wykonczona rykiem malego a po 5 minutach ryczy starszak...zwymiotowal na sciane i cale swoje lozko.Prysznic, zmiana poscieli,koldry, pranie.Po pol godzinie powtorka. Dalam czopka na wymioty, zasnal, ale ja nie moglam spac bo tylko nasluchiwalam czy nie dlawi sie wymiocinami. I ledwo co zamknelam oczy nastepny paw. Musielismy zmienic lozko i pokoj bo i kolejna koldra w praniu.Polozylam go u nas w lozku i przez noc zmienialam 3 razy posciel. Dobrze ze mamy ochraniacz na materac. Teraz lezy w trzecim pokoju bo tylko tam zostala koldra. Cala nco biegalam pomiedzy starszakiem a karmieniem malego.Karmie i nic nie moge zrobic jak slysze ze wlasnie starszak kolejne lozko zarzygal A biedny biega sam do toalety i wtedy zdazy ale czesto zdarzalo sie to mu we snie i budzil sie przerazony.Ja nie wiem, ile to dziecko razy mnie w nocy przepraszalo, ze znow zwymiotowalo. Mamusiu, przepraszam, ja nie chcialem, ja sie przestraszylem..Do lekarza w takim stanie nie pojde bo mi auto zarzyga. Mam nadzieje, ze maly nie zalapie..Wczoraj byl szczepiony na rotawirusy.Mam wrazenie, ze moje cialo nie nalezy do mnie i robi co chce, tak jestem zmeczona.Cala noc biegalam pomiedzy piwnica a drugim pietrem.Cala noc chodzi pralka i suszarka.A maz bedzie dopiero jutro w nocy.. ryczec mi sie chce.

domii-coc ten twoj mezulek nieciekawa mine na na fotkach.Nie wklejalabym na twoim miejscu fotek, zbyt duzo piszesz o sobie ...

agnieszka-super wiadomosci. Trzymamy nadal kciuki.
O ja, ale nocka. Miejmy nadzieje ze nic sie wiekszego nie wydarzy.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości