Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 21:38   #4591
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Serio? To się bardzo cieszę, bo w sumie taka trochę fanaberia, moglam przyoszczedzic i od razu łóżeczko nabyć, ale tak mi się kolyska zamarzyla....
serio serio Sama bym sie pokusila, ale na tak krotki czas szkoda mi kasy

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A nie mogłabyś tak raz bez wydatku?

właśnie wpadł mi do głowy super pomysł: spakuję się w torbę, a co mi się nie zmieści zostanie w aucie. Auto zostanie na parkingu szpitalnym - będę sobie dobierała, co mi potrzebne, a TŻ wróci do domu busem
pfffff.............przy was nigdy w zyciu predzej czlowiek z torbami pojdzie niz zacznie sie hamowac

swietny pomysl szkoda tylko, ze tz wyjdzie na tym jak Zablocki na mydle

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Ja mam kilka niusów:
- przyszła długo oczekiwana paczka
- byłam u gina, wg USG mam 29t5d. Mała (nadal 'chyba'' dziewczynka ) waży 1507 (wpiszecie na 1szą stronę?). Z gina jestem coraz bardziej niezadowolona, gdybym wiedziała wcześniej, że będzie mnie traktował jak jakiś towar na taśmie zmieniłabym go na innego. Dzisiejsza wizyta to chyba nawet 5min. nie trwała, a w końcu za nią płacę . Gin jak zwykle nie powiedział nic - dopiero jak spytałam o szyjkę i łożysko to powiedział 'dobrze, dobrze'. Oczywiście sama musiałam też spytać o ułożenie i niestety jest pośladkowe . Mam nadzieję, że Niusia się jeszcze przekręci. Wg wagi gina ważę nawet 1kg mniej niż ostatnio i chociaż raz gin był zdziwiony. Pytał nawet czy oby na pewno brzuszek mi rośnie. A dzidzia powiększyła masę podwójnie od ostatniej wizyty .
- a tak wgl słyszałam dziś, że podobno za znieczulenie przy cc trzeba w szpitalu płacić. Wiecie coś o tym? Normalnie skandal jakiś!
- brat chyba w końcu zrozumiał aluzję i postanowili mi kupić te łóżeczko turystyczne. Właściwie to już je dziś kupiłam , mają mi tylko jutro zwrócić pieniążki. Łóżeczko jest caaaaaaaaaaałe różowe więc lepiej, żeby dziewczynka pozostała nie 'chyba' tylko 'na pewno' dziewczynką .
- jutro załatwiam bardzo ważne sprawy i bardzo Was proszę o kciuki bo od nich będzie sporo zależeć i gdyby wszystko poszło po mojej myśli byłabym dużo spokojniejsza. Proszę też Was o kciuki za to, żeby mojemu maleństwu nie spieszyło się na świat bo to też będzie miało wpływ na to czy uda mi się załatwić to, co chcę załatwić.
za lozeczko
ten twoj gin to mocno przegina, pieniadze kasuje doslownie za nic zrob mu potem odpowiednia reklame

Mocno trzymam za wszystkie twoje plany, zeby poszlo po twojej mysli

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zachorowałam przez Was na kocyk z Womaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przed chwilą złożyłam zamówienie w Geminii i u r_p77... i poszło prawie pięć stów
Ale zamówiłam laktator ręczny - w końcu wybrałam Aventa...
nastepna przez was moze sama sie skusze, choc kocow juz nie potrzebuje

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jeden dzien w plecy i tyle stron. nie dam rady nadrobic - wybaczcie...
okropnie sie czuje, brzuch caly czas twardy, boli a caly dzien bylam sama z Zuzia, ktora przespala pol godziny... i jeszcze z m. sie poklocilam - pieprzony egoista nic oprocz czubka wlasnego nosa nie widzi...

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o znieczulenie o cc, to słyszałam, że niektóre szpitale sobie liczą jeśli pacjentka nie chce narkozy a chce być świadoma w trakcie takiego porodu. Ja dostałam wtedy coś w rodzaju zewnątrzoponowego, tylko więcej Polecam . Narkoza chyba nie może być płatna, nie wyobrażam sobie tego - no bo jak to, powiem że nie płacę i pokroją mnie na żywca
w polsce jest wszystko mozliwe

fajne ciuszki

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:41   #4592
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

mozecie dac linki do okryć kąpielowych jakie kupilyscie? bo nigdy tego nie kupie, wybieram jak sierota od tygodnia i szuam po sprzedawcach i nic mi sie nie podoba.
i czy te okrycia są mieciutkie? bo ja kupila eden tymkowi, pozniej dostalam jeszcze jeden ale taki bardzo sztywny i niemiły w dotyku
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:46   #4593
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
na żywca raczej nie chociaż kto ich tam wie
Ja tez miałam zewnątrzoponowe w krzyż
Podczas mojej cc lekarze rozmawiali o wyjeździe na wczasy do Afryki
to sobie teamt znalezli

Cytat:
przesladuje mnie mysl, ze urodze w tym tygodniu....
a skad Ci sie takie mysli wziely ??

Dziewczyny, a widzialyscie moze na allegro komplet poscieli tzn poszewka, poduszka baldachim, ochraniacz i przybornik ale bez wypelnienia poduszka + koldra ?? te 2 rzeczy mi nie potrzebne, szukam i szukam a tam same komplety z wypelnieniem

Stary 2014-01-13, 21:49   #4594
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dzięki

Dziewczyny jest potrzebny jakiś preparat do pępka? Wydaje mi się, że położna w SR mówiła, że wystarczy normalnie umyć i dobrze osuszyć, ale nie jestem pewna
ja psikałam octeniseptem i oczyszczałam i osuszałam patyczkiem.

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam
Ja po wizycie z dzieciątkiem wszystko ok u mnie niestety stan zapalny w pochwie słabe wyniki krwi.. z tego wszystkiego kupiłam dzisiaj dzieciowi kombinezonik biały z misiem oczywiście w ciuchlandzie ale drogi jak na taki sklep za całe 18 złociszy ale wygląda jak nówka a wogóle to chyba sie obraże na wizaż bo ostatnio za każdym jak cytuje cokolwiek to mnie wywala i już mi się nie chcę pisać od nowa wszystkiego taki ze mnie leń
Dobrze, że z dzidzią ok.
Ja w sh też często kupuję za taką kasę, a nie za 1zł ale uważam to że to i tak tanio, bo często to dobrej jakości rzeczy a w sklepie wiadomo ile to kosztuje.

Virginia, trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzień Mam nadzieję, że wszystko potoczy się tak jak tego chcesz.

Cytat:
okropnie sie czuje, brzuch caly czas twardy, boli a caly dzien bylam sama z Zuzia, ktora przespala pol godziny... i jeszcze z m. sie poklocilam - pieprzony egoista nic oprocz czubka wlasnego nosa nie widzi...
Matko, czy on się niczego nie nauczył podczas gdy zostawiłaś go samego???? No co za dupek Jak można tak traktować kobietę w ciąży... To ja już na swojego nie narzekam

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Virginia

Wybaczcie ze dzisiaj tylko podczytuje ale juz chyba żyję jutrzejszym zakładaniem pessara on duży jest ehh boję sie trochę też jak mój najdroższy Synuś. Odezwę się jutro dobranoc :-*:-*:-*

Wysłane z telefonu...
Będzie dobrze, nie martw się. Lekarze wiedzą co robią Czekamy na wieści jutro.

No i kończę Laski, nie mam już sił na pisanie od siebie, tyle smarujecie, że zazwyczaj odpiszę na Wasze posty i kończy się moja wena
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:51   #4595
cayenneOna
Zadomowienie

Laski,gdzie była za pościel szara w grochy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:51   #4596
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mozecie dac linki do okryć kąpielowych jakie kupilyscie? bo nigdy tego nie kupie, wybieram jak sierota od tygodnia i szuam po sprzedawcach i nic mi sie nie podoba.
i czy te okrycia są mieciutkie? bo ja kupila eden tymkowi, pozniej dostalam jeszcze jeden ale taki bardzo sztywny i niemiły w dotyku
a może przejdź do textil marketu, tam sa teraz przecenione na 16,99 okrycia kąpielowe z takiego miłego w dotyku... w sumie nie wiem czego, ale kupiłam, bo aż przyjemnie dotknąć nie-froty

dziewczyny mam głupie pytanie
otóż kupuję po raz pierwszy wysyłkowo biustonosz i musze sie perfekt zmierzyć. Więc jak mam np. 82 pod biustem i miska D to powinnam wziąć rozmiar 80D czy 85 D? chodzi mi o to, czy staniki na 85 są najciaśniej zapinane w tym rozmiarze czy najluźniej bo zwykle sa trzy regulacje zapięcia... i sie motam. Help!!!

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-13 o 21:54
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:56   #4597
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
otóż kupuję po raz pierwszy wysyłkowo biustonosz i musze sie perfekt zmierzyć. Więc jak mam np. 82 pod biustem i miska D to powinnam wziąć rozmiar 80D czy 85 D? chodzi mi o to, czy staniki na 85 są najciaśniej zapinane w tym rozmiarze czy najluźniej bo zwykle sa trzy regulacje zapięcia... i sie motam. Help!!!
Zawsze w dół - czyli 80. Ale skąd wiesz, że masz miskę D?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 22:00   #4598
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a widzialyscie moze na allegro komplet poscieli tzn poszewka, poduszka baldachim, ochraniacz i przybornik ale bez wypelnienia poduszka + koldra ?? te 2 rzeczy mi nie potrzebne, szukam i szukam a tam same komplety z wypelnieniem
raczej tak nie znajdziesz bo albo są komplety samej pościeli lub poscieli 3-elementowej z ochraniaczem ale bez wypełnienia albo opcjonalnie + falbana, przybornik, itd. i wtedy z wypełnieniem. Łatwiej Ci bedzie po prostu wziąć 3-elementową i u tego sprzedawcy na innych aukcjach dokupic osobno to co potrzebne (przybornik itd)

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Zawsze w dół - czyli 80. Ale skąd wiesz, że masz miskę D?
ale że jak mam 82 to znaczy że stanik na 80 mam kupić? A jakbym miała 84 to też? a miska jest tak określona na aukcji na podstawie rozmiaru tzn. mam w biuście 107 cm
bo chodzi o stanik do karmienia z fiszbiną i moge nieco przybrać w biuście zanim się dotocze do porodu...

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-13 o 22:01
Stary 2014-01-13, 22:02   #4599
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

ale że jak mam 82 to znaczy że stanik na 80 mam kupić? A jakbym miała 84 to też? a miska jest tak określona na aukcji na podstawie rozmiaru tzn. mam w biuście 107 cm
Polecam http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...p?pod=82&w=107

Ja od ok 2 lat nosze dobre dobrany biustonosz - nie dam się wcisnąć już nigdy w 70A, i jestem mega zadowolona

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-13, 22:03   #4600
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Laski,gdzie była za pościel szara w grochy?
ktora, od ag czy od eli ??

zreszta, tu masz http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...847849101.html
tu jest az 20 czesci, na innych aukcjach mozna znalezc mniej http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...845845497.html

Stary 2014-01-13, 22:06   #4601
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
1. A że niby co ta nitka daje

2. Oooo nie wiedziałam, że trzeba ciepłą pocierać i głupia normalnie pocierałam
1. Czary mary hokus pokus zniknij jeczmieniu!!!!

2. ja tez nie wiedziałam do czasu az musiałam leczyc wciąż nawracający jęczmień antybiotykiem w maści i kroplach i wtedy pani doktor mnie pouczyła, że go trzeba dobrze wygrzać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 22:10   #4602
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dzięki za cynk całkiem fajna, ale jakieś te wymiary dziwne, chyba niestandardowe. Wyszukiwarka mi jej nie pokazała, pewnie dlatego, ze po wymiarach szukałam.
I co to jest ten batyst?

Gratuluje wszystkich udanych wizyt
margo to taki materiał sliski , podobny do jedwabiu tzn chodzi o sliskosc , ja mam taka posciel dla Ami i mnie okropnie wkurza bo ja ja w prawo a ona swoje w lewo ma swoje zycie

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

TeQiba poproszę o dopisanie wizyty na 7 lutego

co do ktg to ja tez nie miałam w 1 ciazy teraz tez nie miałam , co do gbs to 1 ciazy miałam wymaz z obu dziurek , teraz pewno tez tak bedzie nie pamietam czy bolało to chyba podobnie jak cytologia tylko płyciej

side trzymam za ciebie kciuki

któras pisała o pieluchach ze kupi wpepco a nie u 77 ? ale czy grubosc pieluchy taka sama?

dziewczyny a u kogo kupowałyscie komplety kaftanik + pół spiochy ?

gratlacje za udane wizyty i trzymam mocno kciuki za jutrzejsze

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:13   #4603
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dziewczyny a u kogo kupowałyscie komplety kaftanik + pół spiochy ?
Ja prawie wcale nie kupowałam, bo większosć dostałam, ale część mam od tego pana http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9816262

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-13, 22:14   #4604
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...p?pod=82&w=107

Ja od ok 2 lat nosze dobre dobrany biustonosz - nie dam się wcisnąć już nigdy w 70A, i jestem mega zadowolona
dzieki za linka, zmierzyłam sie wg instrukcji wyszedł mi rozmiar 80E ale dalej jestem w czarnej d... bo jak pisałam chodzi o stanik do karmienia więc mogę urosnąć tu i ówdzie wziąć większy rozmiar? no i na tej aukcji nie ma innej miski niz D
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...870224201.html
Stary 2014-01-13, 22:23   #4605
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
dzieki za linka, zmierzyłam sie wg instrukcji wyszedł mi rozmiar 80E ale dalej jestem w czarnej d... bo jak pisałam chodzi o stanik do karmienia więc mogę urosnąć tu i ówdzie wziąć większy rozmiar? no i na tej aukcji nie ma innej miski niz D
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...870224201.html
Wiesz co, za 20 zł nie kupisz stanika w rozmiarze 80E albo 75G.
Jesli chodzi o tą konkretną aukcję wzięłabym to 80 D ale ogólnie zainwestowałabym np. w taki http://allegro.pl/alles-mama-cubana-...807493426.html

Warto nie będziesz miała zapięcia na szyj, nie rozciągnie się po 2 m-cach, i nie będą cyce wyłaziły.
Ja nadal nie kupuję takich po 100 czy nawet 200 zł bo mi zwyczajnie szkoda, ale takie do 50-70 zł już można fajne wyhaczyć

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-13, 22:23   #4606
margo80
Zakorzenienie

Bedzie bez cytatow, bo z tableta klikam.

Gratulacje dla kolejnych dziewczyn, ktore zdaly relacje z wizyt

Elunka - dzieki za link sa sowy w poszukiwanym przeze mne rozmiarze

Edzia - dzieki za wyjasnienie. Batyst odpada.

Virginia - a moze ktos cos pokrecil i nie chodzi o znieczulenie przy cc tylko sn?
Trzymam kciuki, zeby jutro wszystko poszlo po Twojej mysli. Uwazaj na zakretach
Pochwal sie paczka i lozeczkiem

Beautifill - kciuki za jutro, potem bedzie juz tylko lepiej

Maggie - Twoim malzem to chyba trzeba mocno potrzasnac
Mysli o rodzeniu w najblizszym czasie wyrzuc z glowy!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:23   #4607
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
raczej tak nie znajdziesz bo albo są komplety samej pościeli lub poscieli 3-elementowej z ochraniaczem ale bez wypełnienia albo opcjonalnie + falbana, przybornik, itd. i wtedy z wypełnieniem. Łatwiej Ci bedzie po prostu wziąć 3-elementową i u tego sprzedawcy na innych aukcjach dokupic osobno to co potrzebne (przybornik itd)
ehh szkoda, sprobuje tak jak mowisz

Stary 2014-01-13, 22:25   #4608
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Wybaczcie ze dzisiaj tylko podczytuje ale juz chyba żyję jutrzejszym zakładaniem pessara on duży jest ehh boję sie trochę też jak mój najdroższy Synuś. Odezwę się jutro dobranoc :-*:-*:-*
będzie dobrze
Stary 2014-01-13, 22:26   #4609
cayenneOna
Zadomowienie

Asienka dzięki za linki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 22:26   #4610
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
A skąd takie myśli?

Wysłane z mojego GT-I8190
Nie wiem czy już sobie to wkręcilam czy nie ale dziś wydaje mi sie że mi sie brzuch obniżył. Nieznacznie ale jednak. Do tej pory pod piersi mogłam całą dłoń położyć i dopiero brzuch sie zaczynał a dziś półtorej dłoni...
Poza tym sama urodziłam sie na przełomie 31/32tc
U mnie w rodzinie dużo wcześniejszych porodów i to sporo przed terminem np bratanek 26i 29tc. Bratanica pod koniec grudnia 31. Z zuzia całą ciążę byłam na podtrzymaniu.. Boje sie po prostu..
Tp ok 15-17marca.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
ja psikałam octeniseptem i oczyszczałam i osuszałam patyczkiem.

Dobrze, że z dzidzią ok.
Ja w sh też często kupuję za taką kasę, a nie za 1zł ale uważam to że to i tak tanio, bo często to dobrej jakości rzeczy a w sklepie wiadomo ile to kosztuje.

Virginia, trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzień Mam nadzieję, że wszystko potoczy się tak jak tego chcesz.

Matko, czy on się niczego nie nauczył podczas gdy zostawiłaś go samego???? No co za dupek Jak można tak traktować kobietę w ciąży... To ja już na swojego nie narzekam

ech.. Zmęczył sie tym że zrobił dwie szafki... Szkoda gadać.. Teść w czymś miał pomóc ale zawinął dupe w tpnki i jak zwykle synka wystawil i nie dośćże mu dziś m cały dzień pomagał to jeszcze musiał odwieść na dworzec bo z torbą teściówi ciężko a do pracy do francji znów wyjeżdża...
A ja przecież siedze i rachne..

i narzekam że źle sie czuje. Według niego wymyślam że tak jest bo jak pracowałam to bylo ok a jak mnie gin wygonil od grudnia na l4mimo że dalej z domu pracowałam,to zaczęłam zrzędzieą... Na wizycie w pt widać usłyszał co chciał choć gin wyraźnie mówił że mam odpoczywać leżeć i nic nie robić...

Cytat:
a może przejdź do textil marketu, tam sa teraz przecenione na 16,99 okrycia kąpielowe z takiego miłego w dotyku... w sumie nie wiem czego, ale kupiłam, bo aż przyjemnie dotknąć nie-froty

dziewczyny mam głupie pytanie
Zawsze w dol bo sie rozciąga. Czyli bierz 80d

Jeszcze jutro oddaje służbowy samochód i telefon i tak mi smutno że już nie bede potrzebna. Dziwnie mi z tym bo praca i moj oddział to prawie moje dziecko...

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:28   #4611
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Elunka - dzieki za link sa sowy w poszukiwanym przeze mne rozmiarze
Super! Ten sprzedawca ma też dobre ceny, bo porównywałam troche z innymi od sów

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-13, 22:32   #4612
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, za 20 zł nie kupisz stanika w rozmiarze 80E albo 75G.
Jesli chodzi o tą konkretną aukcję wzięłabym to 80 D ale ogólnie zainwestowałabym np. w taki http://allegro.pl/alles-mama-cubana-...807493426.html

Warto nie będziesz miała zapięcia na szyj, nie rozciągnie się po 2 m-cach, i nie będą cyce wyłaziły.
Ja nadal nie kupuję takich po 100 czy nawet 200 zł bo mi zwyczajnie szkoda, ale takie do 50-70 zł już można fajne wyhaczyć

Polecam ten stanik!! Wydatek sie opłaca! Karmiłam 8mcy,psalam w pralcę 1-2razy/tydzień i wygląda jak nowy!
Też już nie kupuje staników za 15-20zł na targu. Szybko sie deformuja. Podobnie jak Elunka szkoda mi jeszcze 100na stanik wydać ale wolę 1dobrze dobrany niż 3byle jakie.
Do karmienia miałam też dwa zwykle bawełniane z targu i jedynie na noc zakładałam bo po kilku praniach do niczego sie nie nadawały

Zapraszam
Stary 2014-01-13, 22:39   #4613
bebe97
Wtajemniczenie

Maggie to dobrze, że kończysz pracę całkiem, bo tak bys miała troje dzieci, a jak pracę zostawisz, to będzie tylko dwoje
Myśl pozytywnie, nie dopuszczaj do siebie myśli, że urodzisz tak wcześnie, chocby nie wiem co, pozytywne nastawienie ma naprawdę dobre skutki
A mąż jak mówisz był na wizycie z tobą i dalej coś wymyśla? ktoś powinien nim dobrze potrząsnąć

Ela biorę na razie ten tani stanik, nie kupie od razu z droższej półki nauczona doswiadczeniem zobacze jak się rozwinie sytuacja z karmieniem, poza tym jak sie unormuje laktacja to rozmiar piersi się zmniejsza i wtedy stanik kupiony pierwotnie jest za duży. To już wole rzucić w kąt stanik za 20 zł i wtedy zainwestować w porządny
Stary 2014-01-13, 22:49   #4614
Smarrita
Wtajemniczenie

Jeżeli chodzi o staniki to zauważyłam, że często na allegro są one droższe niż na stronach sklepów internetowych. Akurat tego modelu o którym piszecie nie ma w sklepie w którym ja kupuję staniki. Ale być może będą jeszcze, kto to wie. Nie wiem czy znacie kontri - ja się tam zaopatruje od bardzo dawna, zazwyczaj też jak są obniżki bo wtedy oczywiście bardziej się opłaca. Chociaż jeśli chodzi o staniki do karmienia to nie wiem jak te firmy się sprawdzają. Ale Alles też mają (aktualnie nie w promocji). Trzeba będzie kupić i przetestować.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:11   #4615
olakola
Zadomowienie

elunka88. obie pościele cudne

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja mam jeden kocyk tylko. Czyli trzeba dopupić?? Ile min kocyków trzeba mieć??
zgadzam sie z Ela87 dobrze mic jeden grubszy i jeden cieńki

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i chyba zdecyduję sie na laktator(reczny) przed. Prosze poradzcie jakiś tylko w miare w rozsadnej cenie.
to może używany elektryczny lepiej na allegro.
najlepsze ma medela

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
w końcu ktoś kogo wziernik też boli jak pytałam lekarza czy mogę mieć w związku z tym trudniejszy poród to nic nie odpowiedział tylko stwierdził, że po porodzie już nie będzie bolało
ja rodziłam a dalej mnie boli, lekarz mi zawsze bierze S, taka widocznie niektórych budowa

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

virginia sa

okropnie się czuję, cały dzień leżę, nie wiem jak wytrzymam jeszcze 3 miesiace - cały cas zgaga i napinanie brzucha dzisiaj, chyba dzidzka mi robi rewolucje w brzuchu bo tak mnie wszystko boli.

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-14 o 00:23
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 04:26   #4616
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam
Ja po wizycie z dzieciątkiem wszystko ok u mnie niestety stan zapalny w pochwie słabe wyniki krwi.. z tego wszystkiego kupiłam dzisiaj dzieciowi kombinezonik biały z misiem oczywiście w ciuchlandzie ale drogi jak na taki sklep za całe 18 złociszy ale wygląda jak nówka a wogóle to chyba sie obraże na wizaż bo ostatnio za każdym jak cytuje cokolwiek to mnie wywala i już mi się nie chcę pisać od nowa wszystkiego taki ze mnie leń

Ja kupiłam kombinezonik za 12 zł w lumpie i myślałam, że to super okazja na allegro używane idą po 20zł i do tego przesyłka, więc myślę, że i tak mało dałaś

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja mam kilka niusów:
- przyszła długo oczekiwana paczka
- byłam u gina, wg USG mam 29t5d. Mała (nadal 'chyba'' dziewczynka ) waży 1507 (wpiszecie na 1szą stronę?). Z gina jestem coraz bardziej niezadowolona, gdybym wiedziała wcześniej, że będzie mnie traktował jak jakiś towar na taśmie zmieniłabym go na innego. Dzisiejsza wizyta to chyba nawet 5min. nie trwała, a w końcu za nią płacę . Gin jak zwykle nie powiedział nic - dopiero jak spytałam o szyjkę i łożysko to powiedział 'dobrze, dobrze'. Oczywiście sama musiałam też spytać o ułożenie i niestety jest pośladkowe . Mam nadzieję, że Niusia się jeszcze przekręci. Wg wagi gina ważę nawet 1kg mniej niż ostatnio i chociaż raz gin był zdziwiony. Pytał nawet czy oby na pewno brzuszek mi rośnie. A dzidzia powiększyła masę podwójnie od ostatniej wizyty .
- a tak wgl słyszałam dziś, że podobno za znieczulenie przy cc trzeba w szpitalu płacić. Wiecie coś o tym? Normalnie skandal jakiś!
- brat chyba w końcu zrozumiał aluzję i postanowili mi kupić te łóżeczko turystyczne. Właściwie to już je dziś kupiłam , mają mi tylko jutro zwrócić pieniążki. Łóżeczko jest caaaaaaaaaaałe różowe więc lepiej, żeby dziewczynka pozostała nie 'chyba' tylko 'na pewno' dziewczynką .
- jutro załatwiam bardzo ważne sprawy i bardzo Was proszę o kciuki bo od nich będzie sporo zależeć i gdyby wszystko poszło po mojej myśli byłabym dużo spokojniejsza. Proszę też Was o kciuki za to, żeby mojemu maleństwu nie spieszyło się na świat bo to też będzie miało wpływ na to czy uda mi się załatwić to, co chcę załatwić.

Jestem psychicznie wymęczona. Dziś nawet pękłam i popłakałam się przy mamie. Mam nadzieję, że uda mi się z tą sprawą... Dziś pewnie oka nie zmrużę z nerwów i oczekiwania. A jutro będę latać od rana z czasem wyliczonym niemal co do minuty. Oby owocnie!
Aha, dziś się bardzo niebezpiecznie poślizgnęłam autem na zakręcie, prawie wylądowałam w rowie. I wiecie, że w tej chwili zupełnie nie myślałam o sobie, tylko o Maluszku? Teraz już wiem, co mają na myśłi Ci, którzy mówią, że od chwili przyjścia maleństwa na świat nasze serce będzie biło tam gdzie serduszko dziecka (czy jakoś tak). Moje już jest w brzuchu a nie po lewej stronie .

Spokojnej nocki
dla małej.
oczywiście zaciśnięte

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nastąpił przełom. Spodobala mi się kolekcja ubranek chłopięcych! Do tej pory biadoliłam, że fajne rzeczy sa tylko dla dziewczynek a dla chłopaków wszystko jakieś takie nudne albo infantylne. O, z tego zestawik kupię na start , będzie na sesje fotograficzne
http://allegro.pl/spioch-serious-man...870186881.html
chłopakowe ciuszki są tafjne

Cytat:
przesladuje mnie mysl, ze urodze w tym tygodniu....
nie, nie, nie :nonono:

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 04:39   #4617
maggie123
Zakorzenienie

Widzę że nie tylko ja nie śpię..
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o staniki to zauważyłam, że często na allegro są one droższe niż na stronach sklepów internetowych. Akurat tego modelu o którym piszecie nie ma w sklepie w którym ja kupuję staniki. Ale być może będą jeszcze, kto to wie. Nie wiem czy znacie kontri - ja się tam zaopatruje od bardzo dawna, zazwyczaj też jak są obniżki bo wtedy oczywiście bardziej się opłaca. Chociaż jeśli chodzi o staniki do karmienia to nie wiem jak te firmy się sprawdzają. Ale Alles też mają (aktualnie nie w promocji). Trzeba będzie kupić i przetestować.

to właśnie w kontrg kupujesz?bede musiała popatrzeć

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
elunka88. obie pościele cudne

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

zgadzam sie z Ela87 dobrze mic jeden grubszy i jeden cieńki

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

to może używany elektryczny lepiej na allegro.
najlepsze ma medela

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

ja rodziłam a dalej mnie boli, lekarz mi zawsze bierze S, taka widocznie niektórych budowa

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

virginia sa

okropnie się czuję, cały dzień leżę, nie wiem jak wytrzymam jeszcze 3 miesiace - cały cas zgaga i napinanie brzucha dzisiaj, chyba dzidzka mi robi rewolucje w brzuchu bo tak mnie wszystko boli.
Zdrowka dla Ciebie. Jak znajdziesz skuteczny sposób na zgage to mów. Zwieksz magnez i nospe weź albo bupcopan-działa jak nospa skład podobny ale na mnie działa dłużej nawet niż nospa forte

Zapraszam
Stary 2014-01-14, 04:39   #4618
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
któras pisała o pieluchach ze kupi wpepco a nie u 77 ? ale czy grubosc pieluchy taka sama?
Ja pisałam.
Pepco, tesco, albo jakiś dzieciowy sklep stacjonarny, będę macała

Cytat:
Nie wiem czy już sobie to wkręcilam czy nie ale dziś wydaje mi sie że mi sie brzuch obniżył. Nieznacznie ale jednak. Do tej pory pod piersi mogłam całą dłoń położyć i dopiero brzuch sie zaczynał a dziś półtorej dłoni...
U mnie w rodzinie dużo wcześniejszych porodów i to sporo przed terminem np bratanek 26i 29tc. Bratanica pod koniec grudnia 31. Z zuzia całą ciążę byłam na podtrzymaniu.. Boje sie po prostu..
Tp ok 15-17marca.
Brzuch podobno może się obniżyć nawet 4 tyg przed porodem podobno.

A co do tżta, to lepiej nie komentować

----------

Dzisiaj chyba ide do lekarza od wczoraj mam kaszel, ale teraz już do bani jest nie wiem co mogę brać, czego nie, poza tym chyba lepiej by mnie osłuchała
Tż poszedł do pracy, a mnie kaszel na tyle obudził, że już nie zasnęłam.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 04:44   #4619
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja pisałam.
Pepco, tesco, albo jakiś dzieciowy sklep stacjonarny, będę macała

Brzuch podobno może się obniżyć nawet 4 tyg przed porodem podobno.

A co do tżta, to lepiej nie komentować

----------

Dzisiaj chyba ide do lekarza od wczoraj mam kaszel, ale teraz już do bani jest nie wiem co mogę brać, czego nie, poza tym chyba lepiej by mnie osłuchała
Pewnie że lepiej. Żeby to jakieś zapalenie oskrzeli nie było. Teraz spróbuj jeszcze domowe sposoby-czosnek,mleko z miodem i masłem. Jeszcze sysop plenaren polecam- w sumie i sok malinowy ale do końca nie wiem jak to jest bo jedni zabraniają w ciąży inni nie. Niby to liście malin skurcze powodują ale wiadomo?

Zapraszam
Stary 2014-01-14, 04:49   #4620
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Tp ok 15-17marca.
Kochana nie denerwuj się, a dużo odpoczywaj (olej głupie gadanie egoisty). Mam nadzieję, że wytrzymasz jak najdłużej w dwupaku bo teraz to jeszcze troszkę za wcześnie na rozpakowywanie

Jest 5 rano, a Ja już na nogach .Wczoraj zaczął mnie boleć brzuch jak na okres to położyłam się spać. Obudziłam się o 4 rano i nie czułam ruchów małej (zawsze jak wstaję do łazienki to się zaczyna kręcić), więc przez pół godziny próbowałam ją wyczuć. Do tego doszedł ból brzucha i pleców. W końcu jakoś po 40minutach zaczeła się kręcić ,a Ja już nie mogłam zasnąć no to wstałam i jem śniadanie. Zaczynam rozumieć o co chodzi styczniówkom z tymi okropnymi nocami

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ojej nie dobrze idź koniecznie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości