|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Laski mam taką sugestię
![]() ![]() Nie wiem czy tylko ja tak mam czy Wy też macie z tym problem? Zazwyczaj udzielając się jakiś czas na wątku kojarzę już mniej więcej osoby a tutaj właśnie kojarzę tylko te dziewczyny, które mają avatar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają swoje maluszki już. Podnosicie i nosicie wasze pociechy
![]() Nie podnoszenie go wogóle jest nierealne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() A ja znowu zaległości forumowe nadrabiam ![]() Mdłości nadal są, już nawet z kawy zrezygnowałam, bo choć mam na nią straszną chęć (jak zwykle zresztą ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie, do 12 rż nie można... ![]() Jak tam ciśnienie? W domu w normie? Ja też codziennie mierzę, bo generalnie choruję na nadciśnienie - w 1. ciąży zmieniłam tylkoleki na te dopuszczalne i nadalna nich jestem, bo karmię. Pod koniec ciąży przed nadciśnienie wylądowałam w szpitalu na ponad 2 tyg., tak mi skoczyło... Jak teraz tak będzie, to się zapłaczę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o szczepienia, to mój gin mówi, że ABSOLUTNIE ŻADNE szczepienia podczas ciąży nie są dopuszczalne. To zbyt niebezpieczne dla Malucha! Cytat:
![]() c.d.n. ![]()
![]() |
#1084 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak jak dziewczyny pisały w 2 i 3 trymestrze też miałam większą ochotę ![]()
Córcia 10.9.2012 ![]() Edytowane przez izka-1987 Czas edycji: 2014-01-13 o 13:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dziewczyny ja się tak dzisiaj zastanawiałam dlaczego tyle samolotów lata a co się dowiedziałam ze w sobotę jakiś chłopak 17 letni był w klubie na imprezie i zaginął i stąd te helikoptery latają bo ponoć kurtkę zostawił w szatni. Z tego co czytam to są marne szanse na przeżycie przy takiej temperaturze będąc tylko w koszuli .
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
o jeju ale dzis mam lenia.
wszystko mnie boli, plecy, piersi ![]() jedyna rzecza jaka jem to paluszki slone nie pamietam kiedy ostatnio zjadlam obiad, zero apetytu mam nadzieje ze nie dlugo to minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałaś wtedy OM, kiedy ja, więc termin z OM wypda Ci na 12 sierpnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja test zrobiłam 4.12 i już były 2 kreski ![]() Cytat:
![]() Tym razem musi być szczęśliwie! ![]() Współczuję zepsutego ciacha... ![]() A emocje to okropność, pamiętam, jak w poprzedniej ciąży zapomniałam o jajkach na twardo i wystrzeliły; jakim ja się płaczem zaniosłam...! ![]() Cytat:
![]() ![]() A na kaszel też powiem: syrop z cebuli ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1089 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Lęcę dalej:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tym, że Ci objawy ustały, nie przejmuj się ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę braku objawów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad.2 Nie znam, ale podczepię się pod pytanie ![]()
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() wiele się dowiedziałam :P i im więcej tym lepiej ale też oglądałyśmy na TLC"porodówke" któraś z was też to ogląda? :P A tak to miewam mdłości dalej ale już nie takie jak miałam w sobotę.. cały dzień w łóżku i nic nie posprzątane itd..masakra ![]() ![]()
![]() |
#1091 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brązowe/beżowe plamienie oznacza starą krew, utlenioną. To oznacza, że krwawienie już nastąpiło (zapewne było wewnętrzne, jeśli czerwonej krwi nie widziałyśmy). Czyli jest już "po fakcie", czy było to coś złego, czy nie. Inna sprawa, że może potem nastąpić kolejne krwawienie - jeśli jest silne, pojawia się świeża, czerwona krew; albo ponownie ciemna, jeśli krwawienie było niewielkie czy wewnętrzne. Cytat:
![]() ![]() ![]() Teoretycznie wolno nam dźwigać do 6 kg. Cytat:
![]() 17-latek zaginął w sobotę w Tatrach. Wczoraj znaleziono jego ciało... Nie wiem, czy mówisz o tym, czy coś innego też było... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Dobre jest też "Ciąża z zaskoczenia" ![]()
![]() |
#1092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
anius_7 mnie jeszcze ginekolog do dentysty nie wysłał, ale dopiero teraz będę miała zakładaną kartę ciążową, więc może coś mi powie w tym kierunku. Pamiętam, że koleżanki, które mają dzieci były na przeglądzie na początku ciąż. Myślę, że nawet jak ginekolog mi tego nie zaleci, to i tak przejdę się na przegląd. Tasia34 emocje robią swoje. Pewnie jakby mi jajka wystrzeliły, to poryczałabym się jak bóbr... Mam nadzieję, że w środę usłyszę o swoim TP ![]() Dzisiaj pół dnia spędziłam w przychodni. Byłam na kontroli u ortopedy z moim "trzaskającym palcem", z którym mam problemy od początku listopada. Leczenie farmakologiczne poszło w odstawkę, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży - ginekolog oczywiście o schorzeniu i leczeniu był poinformowany- kazał leki odstawić. Dzisiaj się okazało, że leczeniem farmakologicznym już nic nie da się zdziałać i muszę mieć przeprowadzony zabieg pod znieczuleniem miejscowym. W środę będę rozmawiała z ginekologiem, czy coś takiego wchodzi w grę w ciąży (zdanie ortopedy tak), czy jednak dopiero po porodzie i po połogu. I czeka mnie wycieczka po okolicznych szpitalach w celu poszukiwania wolnego terminu przeprowadzenia zabiegu na oddziale ortopedycznym w tym roku. W jednym szpitalu wiem już, że terminów na ten rok nie mają ![]() Ręka jest niesprawna, boli i jest coraz gorzej ;/ Martwi mnie to. Z dobrych wieści - dzisiaj dobre samopoczucie ciążowe ![]() PS. wygadałam się dzisiaj o ciąży swojej przyjaciółce ![]() ![]() Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-13 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Suuper ![]() ![]() ![]() Jutro idę na drugą wizytę hmm... w sumie pierwszą - bo do innego lekarza. Troszkę się obawiam bo całe życie chodziłam do ginekologów - kobiet a tu będzie mężczyzna ![]() Jak na razie biorę kwas foliowi i jodid. A czy Wy zażywacie jakieś witaminki? U mnie mdłości jak na razie przeszły, tylko ta zgaga..... buuu zionę ogniem na kilometr... Pozdrawiam Was serdecznie, ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na TVN Style w soboty o 21 leciały niedawno "położne". Też ciekawy program ![]() W poprzedniej ciąży, gdy leżałam, oglądam "ciąże z zaskoczenia" i nie jestem w stanie pojąć jak to możliwe ![]() Cytat:
Ja dzisiaj też poczułam znaną mi z poprzedniej ciąży "rybkę" ale wydaje mi się, że to stanowczo za wcześnie. Wg usg jutro kończę dopiero 11 tygodni. W pierwszej ciąży rybkę czułam dopiero koło 14-16 tc. Ksandi, ![]()
![]() |
#1098 |
Przyczajenie
|
Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa!
W takim razie nie będę się martwić na zapas... Jutro kolejna wizyta i USG, więc się wszystko wyjaśni. Mam nadzieję, że nie zeschizuje do końca ciąży, bo jak się czasem poczyta na różnego rodzajach for internetowych co może się złego przydarzyć, to naprawdę wyłysieć można. U mnie ze współżyciem podobnie jak u większości z Was, czyli nie mam za bardzo ochoty, a z drugiej strony mąż się też dzielnie trzyma, bo boi się że zaszkodzi Maluchowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Rozeznanie
|
twin--maid też myślę, że u mnie jest za wcześnie na wyczuwanie ruchów, według tego co lekarz mówił mi ostatnio, to jestem dopiero w 9tc. Pewnie jakieś wzdęcia albo inne dolegliwości mnie dzisiaj nawiedziły...
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
NO Tasia ja tak czasem na te ciąże z zaskoczenia spojrzę ale porodówka to jest coś
![]()
![]() |
#1101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś byłam na kolejnej wizycie. Bobas ma 4,18cm, potwierdzony 10/3 tydz. choć dziecko wymiarom wskazuje na 11/1 tydz. Wszystko jest dobrze, serduszko bije - to najważniejsze ![]() Kolejna wizyta 22.01 - wtedy bedę mieć przezierność karkową wykonaną i nie wiem co tam jeszcze.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Asiog a tą przezierność to tylko jak są zalecenia lekarza się robi nie? Bo ja wizytę mam 3 lutego a to już będzie chyba za późno na takie badanie??
Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ciuszków dla bobasa tak wcześnie? Nie ukrywam, że czasem jak jestem w lumpku to mam ochotę kupić jakiś ciuszek jak widzę coś cudownego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Tasia, a pewnie ze podam przepis na pizzę :
http://whiteplate.blogspot.ie/2008/02/pizza.html Robiliśmy z tego własnie przepisu, dziś szykuję znowu na kolację tym razem w wersji z rukolą i w planach mam zrobienie z jeszcze jednego przepisu, bo nigdy nie sądziłam, że tak też można przygotować pizzę. A oto ten drugi przepis, jeślibyś miała ochotę wypróbować : http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html Twin-maid, a widzisz jak ciąża zmienia smaki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja z kolei zawsze chodzę do ginekologów-mężczyzn, do kobiet też kiedyś chodziłam, więc mam porównanie, i wolę zdecydowanie żeby lekarzem był mężczyzna, ale ważniejsze od płci jest to, czy zna się na rzeczy i potrafi nawiązać z pacjentką kontakt. Witaminy biorę prenatal classic, a do tego od dzisiaj dodaję do jedzonka 3 łyżeczki od herbaty oleju z omega 3 i DHA. Jak skończę to opakowanie, to przerzucę się na floridax dla kobiet karmiących i w ciazy. Cytat:
![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-13 o 19:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na ciuszki moim zdaniem za wcześnie, choć sama też mam czasem lekką ochotę.... ![]() Nie. TP pozostał taki sam. lekarz powiedział, ze dlatego tak ważne jest aby kobieta trafiła do lekarza na pierwszą wizytę przed skończeniem 10 tygodnia, bo wtedy jak najlepiej i najdokładniej można wyznaczyć TP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Wtajemniczenie
|
Hmm... Powinno się zawsze robić, w każdej ciąży. To dość ważne badanie.
#1106 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do sexu to ja nie mam ochoty, tak jak dziewczyny pisały w 2-3 trymestrze miałam większą.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
wyszłam dzis ze szpitala...chłopaki szczesliwe...a o 21.50 znowu zaczełam mocno krwawic i wyladowałam w szpitalu, gdyby tego było mało lekarz ktory mnie przyjmował potraktował mnie tak chamsko ze z rykiem uciekłam z gabinetu ale maz i pielegniarka jakos mnie uspokoili i wrociłam, nawet teraz rycze jak to pisze, mowie wam nikomu nie zycze takiego traktowania i to w takiej chwili... No ale najwazniejsze ze dzidzius zyje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zadomowienie
|
witam, jestem tu nowa ale chcialabym sie przylaczyc Przyjmiecie mnie? Termin mam na 22 08 2014 r To moja pierwsza ciaza wiec zupelnie nie wiem co robic.....Pozdrawiam wszystkie sierpniowe Mamusie Staram sie nadrobic watek...
. Cytat:
![]() Wspolczuje przygod i traktowania....ludzie potrafia byc okrutni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiesz kupowanie ciuszków dla maleństwa to zaledwie kilka godzin zakupów więc możemy sobię to śmiało odłożyć na później ![]() ewelajna ![]() Witaj Optymistka ![]() ![]() ![]() A ja od wczoraj mam tak silne zawroty głowy że muszę raczej w łóżku leżeć..nawet jak chce zasnąć to taki helikopter że hej ![]() Któraś pisała tu o seksie.. hm.. pytałam lekarza czy możemy? padał że tak ale mamy nie szaleć :P więc nie szalejemy ale muszę przyznać że jakoś tak się boję że maleństwu zrobimy jakąś krzywdę:P może przesadzam ale z tego powodu właśnie też nie zbyt mam na to ochotę ;p
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2014-01-14 o 07:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.