|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
wystarczyło przeczytać pierwszą stronę tamtego wątku racja Cytat:
dobranoc |
||
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Aniu, zostan z nami, im nas wiecej tym weselej
A ja czekam na tzta, ale sie chyba nie doczekam, lece spac bo ten bilans z rana, nie chce mi sie, ale czas najwyzszy |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie, milo ze wam się u nas podoba.
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Brawa za ogarnięcie ![]() Mąż wyszedł do pracy, a ja od 6 nie mogę spać i Was nadrobiłam nawet ![]() Wklejałyście zdjęcia ciuszków - śliczne.. Jak będzie dziewczynka, to trzeba będzie się zaopatrzyć we wszystko chyba..O porodzie nawet na razie nie myślę. Ja sobie tłumaczę, że kiedyś kobiety w polu rodziły i pracowały dalej, więc muszę dać radę Planuję naturalnie oczywiście urodzić, ale zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że pójdzie mi szybko jak mojej mamie w trzech porodach i tego się trzymam.. ![]() Chyba się jeszcze położę, może usnę.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() dzisiejsza noc na szczęści bez koszmarów,bo ostatnie czasy to takie głupoty mi się śniły że nawet Wam tu nie pisałam. Siostra wpadla wczoraj do mnie i film do 00,20 oglądałyśmy,zasnęłam koło 1.00 i już na nogach.O 10,30 jadę z siorkę zawiezć do pracy a sama dziś pożyczam jej furę i jadę na polowanko do pepco,chyba mnie wciągnęło jakiś cieńki kocyk bym chciała kupić...no i może spioszki ;p albo kaftanik... al miłe takie zakupy są Córa zamiast lekcji ma dziś wycieczkę,nie daleko ale zawsze cos innego
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale żeście po nocy nawijały! ![]() Kasian podziwia 100km! Kciuki żebyś zdążyła ale Ty chyba nie musksz się martwić o transport ![]() Ja też wybieram szpital pod względem neonantologii choć u nas nAjlepsza porodówka tam gdzie praktycznie ma oddzialu nowoeodkowego:/ MamaKtosia mam przyjaciolke repa medycznego i jej lekarZe tez o cc gadaja jako najbezpieczniejszy dla dziecka, ja tam sie nie zgadzam toc to szok bez przygotowania:/ no chyba ze sn konczy sie cc to co innego ja tam za SN no ale wiadomo![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- A i witAj Aniu ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
![]() Witam nową mamusie Około 4 nudziło sie komuś na podwórku, i zadzwonił domofonem Leże jeszcze w łóżeczku, a wstawać mi się nie chce, masakra.... No ale trzeba ogarnąć się tu i uwdzie ![]() Już jutro USG, w końcu!!!!! No i oczywiście kciuki za wizytujące Ramone i Lucynke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-14 o 07:59 |
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie we wtorkowy poranek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny już wyjaśniły 2 wątki ![]() W niedziele jedni znajomi dowiedzieli się o ciąży i jakoś przez przypadek stwierdziłam, że chce sobie piłkę do ćwiczeń kupić, wczoraj wieczorem ten znajomy mi przywiózł swoją, bo on z niej nie korzysta, więc mi się bardziej przyda
|
||
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak w ogóle to Dzień dobry wszystkim
Ja dziś wyspałam się 6 godzinach snu i nie wiedziałam dlaczego bo jestem śpiochem i przed 10 się z łóżka nie podnoszę.Zapomniałam, że jestem na zwolnieniu więc się nie męczę i nie potrzebuję tyle wypoczywać, hehe
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana.
Witam rowniez nowa mamjsie Kasian mam do Ciebie pytanie. Jak zamierzasz dojechac do szpitala jak cie zlapie w ciagu dnia, a maz bedzie w pracy? Ja mam ten sam problem co ty, moze nie mam 100 km, ale 60 na pewno i najbardziej boje sie ze jak mnie zlapie w srodku dnia to nie bedzie mial mnie kto do szpitala zawiesc.
|
#103 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to może na porodówce też będę mysląła o jakimś jedzonku Cytat:
Cytat:
oj, nie bedzie łatwo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że moje dziecko będzie spokojne i da mi odsapnąć później zaczynają się schody.... spać nie możesz? ![]() Dzień dobry Zatoki mnie zawalone, po śniadaniu cukier w normie Dziś będzie dobry dzień mam zamiar pozamawiać wkłady poporodowe, pieluchy tetrowe i inne duperelki. Powiedzcie, ile tego zamawiać???????? Miłego dnia |
||||||
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka gratuluję 19tc
![]() Madziula czasem coś nabazgrali , ale ciężko jest go do tego namówić. Kasian a to jeszcze gorszy wyczyn by był z tymi stopami ![]() Niegrzeczna to dziś Ci Iga zaszalała do późna ![]() Pallas napisze Ci jak było u mnie w szpitalu Pierwsze danie dziecka na brzuch to świecisz gołym tyłkiem , bo rodzisz łożysko i Cię szyją.Po zszyciu zabezpieczyli mi tylko te krwawienie, dając wielką podpaskę między nogi i potem przykryli jakimś prześcieradłem. Więc potem gołym tyłkiem nie świeciłam.Miałam ją rozpinaną na środku i synek leżał koło mnie i miał łatwy dostęp do piersi. Co do SN czy CC , ja rodziłam SN i powiem Ci że takie straszne to nie było, fakt że przy skurczach trochę bolało, ale po zobaczeniu dziecka zapomniałam o tym i w sumie potem się dobrze czułam, aż zamiast odpoczywać już na Sali poprosiłam aby mi dziecko przywieźli Dyskomfort czułam tylko przy siedzeniu i kichaniu bo mnie szwy ciągły. Zaś bratowa rodziła CC i powiedziała że nigdy więcej , że ciężko dochodziła do siebie, nie mogła dźwigać itp. I że następne chciałaby SN rodzić.I mogę Ci powiedzieć że zdecydowałam się szybko na drugie dziecko , bo po pierwsze uważam że poród straszny nie jest i jest to piękne przeżycie , a po drugie chcę aby syn miał rodzeństwo z małą różnicą wiekową ![]() Kasian poczujesz pierwszy skurcz to już do auta i jedziecie ![]() Sylvunia pogoda lubi być różna więc trzeba się we wszystko zabezpieczyć ![]() Justyna jasne że dziecko to szczęście , ale też trzeba pamiętac że nie zawsze jest różowo ![]() Ania0104 witaj A dwa wątki sa dlatego że ponieważ jedna czerwcówka stwierdziła że jest tu za dużo osób , i dużo jest potem czytania i założyła tylko 1 miesięczny wątek ![]() Paulka dobrze że już jutro bo mnie ciekawość zżera kto tam u Ciebie mieszka A na którą masz ??Ja też jutro jadę na USG , ciekawe czy Majka się potwierdzi No ale i tak ważniejsze czy wszystko jest OK. bo po ostatnim usg za bardzo nie wiem.Aldrin to fajnie , że znajomy Ci piłkę przywiózł ![]() Dzień dobry ![]() TŻ w pracy więc u Nas znów spanie do 7 ![]() Dziś na obiad robię jarzynową, puree +mielone i zrobiłabym jakąś sałatkę , ale w lodówce brak produktów a do sklepu trochę drogi mam …. Chyba że poślę TŻ po pracy do sklepu i potem na szybko zrobię sałatkę ![]() Ale przyznam że wczoraj zaszalałyście z tym pisaniem :P |
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie w nowym watku, od dzis jestem na zwolnieniu wiec automatycznie duzo wecej czasu
ale z przyzwyczajenia wstałam o 7 tak jak mąż. Wczoraj byłam na badaniach, z Michasiem wszystko dobrze mały kopał podczas badań, szyjka długa zamknięta, łożysko idzie już do góry, wiec jest wszystko dobrze. Oprócz mojej anemii, która powoduje skurcze łydki i krwawienie dziąseł. Mam brać magnez oraz żelazo. Dała mi skierowanie na mocz, morfologię, obciążenie glukozą, oraz toxoplazmoze. Musze wrocic i poczytać na temat tej glukozy bo widziałam, że juz ten temat był poruszany. Rozmawiałam z nią o tych skurczach brzuszka powiedziała, że jesli nie są one często (częściej niż co półtorej godziny) to mam sie tym nie martwić. Poza tym ostatnio dostaliśmy na pożyczenie od kuzynki meża przepiekne chłopiece ubranka(maja 2 letniego synka). Wiec za duzo w ubrania nie bede inwestować. Ich synek był z grudnia wiec cos na pewno bede musiała kupic ale i tak mamy już sporo. Teraz chyba zajmę się kompletowaniem całej chemii dziecięcej, mascie, oliwki, itp itd. Będę juz tu na bieżąco to na pewno cos juz nadrobie ![]() oj troche sie rozpisałam, mam nadzieje ze jeszcze nie ktore mamusie mnie kojarza
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka wkładów poporodowych to ja miałam 4 paczki z czego tylko 3 zużyte. A tetrowych 15 szt i spokojnie mi wystarczyło
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Ab_cd witaj jasne że pamiętamy ![]() Super że z Michasiem wszystko dobrze a anemia często u ciężarnych się pojawia , ja miałam prawie całą poprzednią ciążę. Fajnie że możecie od kogoś pozyczyć ubranka , zawsze to jakiś koszt mniej
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
martuszka ja zamowilam 3 paczki podkladow, tetry mialam cos kolo 20 szt. dziec ulewal strasznie i w kolko pralam
ab_cd
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2014-01-14 o 08:20 |
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii na 12.15 ale znając życie pan doktor się spóźni....
A Ty kochana na którą? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anemie podobno dużo ciężarnych ma i dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Nikii właśnie czytałam Twoją wypowiedź na temat porodów, nie ukrywam że sama się tego bardzo boję, ale takie wpisy na ten temat mogę czytać
jakos bedzie trzeba dać rade. No i sama tez bym chciała rodzić naturalnie.Ty robisz mielone, a ja chyba schabowe z piersi kurczaka i marchewka z jablkem do tego. Tylko nie wiem czy wszystko w domu jest :/ Dziś czeka mnie jeszcze ogarnianie mieszkania - weekend byli gosci nie bylo kiedy zrobić prania i posprzątać. A mam jeszcze pytanie - dostalam zwolnienie na 4 tygodnie, z mozliwościa chodzenia. U nas bardzo straszą kontrolami z Zusu co w przypadku jesli pojde do sklepu, na miasto.... przeciez cały czas nie bede siedziała w mieszkaniu, a bede miała kontrole? Czy ktoras z Was na zwolnieniu była skontrolowana? Znajoma miała kontrole u siebie w pracy ale ona prowadzi własną działalnośc - jest fryzjerka, na szczescie tego dnia jej nie bylo w pracy ale zazwyczaj na zwolnieniu i tak od czasu do czasu pracowała. |
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Ale naskrobałyście wczoraj ![]() ![]() Dzisiaj wizyta o 15 więc trzymajcie kciuki ![]() Ja też trzymam za pozostałe wizytujące ![]() Trzeba zjeść śniadanie i się trochę ogarnąć
|
#113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja szwagierka miała 6 tetrowych białych i 6 kolorowych i to jej wystarczyło ![]() Cytat:
to jest firma nania - dobra, a FP to chyba jakiś model czy coś ![]() Cytat:
dzień dobry wzięłam tabletkę, teraz czekam, aż będę mogła coś zjeść, wypić
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-14 o 08:40 |
|||
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja takiej kontroli nie miałam, jestem na zwolnieniu od października.
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie tu dziś jescze zobaczycie to wygońcie - muszę pisać pracę a nie na wizażu siedzieć Co do porodu to ja jeszcze nie wiem czy będzie sn czy cc. Zdecyduję razem z lekarzem, mam sporą wadę wzroku, a wiem, że to może być przesłanką do cc. Porodu ogólnie się nie boję tzn. bólu, kobiety od zawsze rodziły i dawały radę to i ja dam Poza tym kiedyś to można było pomarzyć o jakimkolwiek znieczuleniu a teraz jest jakieś wyjście. Oby tylko z Maleństwem było w porządku.
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i
za wszystkie wizytujące.
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U nas dzisiaj straszna noc, najpierw nie mogłam zasnąć i się walałam do 24, a potem od 1 się zaczął koncert Hani, który ostatecznie zakończył się o 4.20.. potem nie spałam do 5, bo czuwałam, żeby ostatecznie Hania obudziła się o 6.20.. także umieram mówiąc krótko ![]() I tu moje pytanie: brałyście może apap w ciąży? Ania0104 jest wątek czerwcówek, bo było dużo mamusiek z terminami na maj i czerwiec, ale tutaj też są mamy z terminami na czerwiec, bo były tu od początku, przed założeniem wątku tylko dla czerwcówek i się zżyły z reszta i witaj Madziuula no dzięki za kciuki, myślę, że będę Was informować na bieżąco to najwyżej pomożecie mi urodzić w samochodzie Justiwi, wyprowadzilam się z Poznania w zeszłym roku, zapomniałam to zmienić. Agus7ia jak możesz będzie w biurze to 5 minut i jest u mnie, a jeśli na wyjeździe akurat to nie wiem będą musieli tak ustalać z moim tatą wyjazdy żeby zawsze któryś był w pobliżu ![]() Nikii dokładnie, pierwszy skurcz i jadę Martuszka za cukier!Ab_cd pamiętamy ![]() Co do kontroli to chyba tylko tak straszą ja chodzę po mieście normalnie ![]() No to miłego dnia dziewczyny Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- do tej pory jakieś 3 tabletki, ale to w ostateczności już, jak mnie dopadnie taki ból migrenowy . |
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

wystarczyło przeczytać pierwszą stronę tamtego wątku

... byłam tam i przyszłam też do Was 

słodkich snów i do jutra
a do sklepu trochę drogi mam …. Chyba że poślę TŻ po pracy do sklepu i potem na szybko zrobię sałatkę