Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 22:48   #1831
Ważka
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Hahaha wygrałaś konkurs na najgłupszy sen w ciąży
Heh,moze mnie jeszcze ktoras zdazy przebic

Wiecie co?czopus mi chyba odchodzi-wlasnie znalazlam cos brazowo-czerwonawe na wkladce i po chwili rozowawy sluz niezle mnie dzisiaj gin przebadal,ciekawe jak nocka mi minie,przeciez ja zaplanowalam rodzic w weekend Maly strasznie sie wierci "dowcipnie-klujaco". Przy pierwszej ciazy nie bylo zadnego czopa ani tym podobnych wydzielin,przyszly skurcze,pojechalam i urodzilam,ale z tego co czytam w Waszych opisach to takie plamienia moga trwac nawet kilka dni,tak??
Jakby co to jestem spakowana,ogolona,wlosy umyte-moge rodzic
Stary 2014-01-13, 23:00   #1832
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
o kurcze, no to wybredna sztuka ci się trafiła
A no wybredna prawdziwa kobieta od małego
Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Wiecie co?czopus mi chyba odchodzi-wlasnie znalazlam cos brazowo-czerwonawe na wkladce i po chwili rozowawy sluz niezle mnie dzisiaj gin przebadal,ciekawe jak nocka mi minie,przeciez ja zaplanowalam rodzic w weekend Maly strasznie sie wierci "dowcipnie-klujaco". Przy pierwszej ciazy nie bylo zadnego czopa ani tym podobnych wydzielin,przyszly skurcze,pojechalam i urodzilam,ale z tego co czytam w Waszych opisach to takie plamienia moga trwac nawet kilka dni,tak??
Jakby co to jestem spakowana,ogolona,wlosy umyte-moge rodzic
Ważka ale się uchachałam jak sobie pomyślę jak to wygląda to normalnie czopuś mnie rozwalił czopunio śluzowy
Stary 2014-01-13, 23:29   #1833
Roane
Wtajemniczenie

TŻ właśnie mnie zabił. Rozmawiamy o czymś tam, a on nagle w ciężkim szoku patrząc na brzuch "ale on już tak niedługo wylezie, znaczy prawie że zaraz?!" Się zorientował. Prawie się udusiłam ze śmiechu
Stary 2014-01-14, 00:09   #1834
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A no wybredna prawdziwa kobieta od małego

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
TŻ właśnie mnie zabił. Rozmawiamy o czymś tam, a on nagle w ciężkim szoku patrząc na brzuch "ale on już tak niedługo wylezie, znaczy prawie że zaraz?!" Się zorientował. Prawie się udusiłam ze śmiechu
Dobrze ,że teraz a nie dopiero na porodówce

Boże ale gniecie mnie chyba w żołądku, ledwo oddycham dosłownie.Ból z przodu i w plecach Zrobiłam gorącej herbaty i trochę pomogło,ale ja już nie chcę tak więcej . miałyście też tak ?
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:47   #1835
pilotka86
Rozeznanie

maruda trzymam kciuki za Ciebie i synka. mam nadzieję, że znajdziesz najlepszych specjalistów. to jest naprawdę koszmar czekać tyle na wyniki...
nie rozumiem też dlaczego odsyłają Was spowrotem do Tarnowa...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mam. No tak jak pisałam - mleko leci identycznie jak z piersi (raz szybkimi kroplami, raz lekkim strumyczkiem, ale z przerwami - tak jak widzę że leci jak odciągam laktatorem) i dziecko musi się wysilić, żeby leciało.
dzięki za odp!
to już jestem zdecydowana na kupno

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy ktoras juz o to nie pytala, ale kiedy najlepiej sciagac pokarm? Zaraz po karmieniu, czy pomiedzy? Jak Wy to robicie? Z gory dziekuje za odpowiedz
teraz ściągam najczęściej między karmieniami, jakieś 1,5 godz po karmieniu. na rozbudzenie laktacji ściągałam zaraz po i tak często jak tylko mogłam.

Cytat:
A jak sciagne niedlugo przed karmieniem i dostawie Alka do piersi to bedzie mial jeszcze pokarm Z gory przepraszam za glupie pytania, ale jakos tego nie ogarniam
pokarm będzie, ale mniej . ja w takim przypadku daję jedną pierś a ściągam później z drugiej.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Twoje też bardzo fajne Ten pierwszy duży jest z Ikea ?, i tak patrze nie masz na nim żadnego przewijaka ?małą nie gniecie blat w plecy ?
tak z Ikea kupiłam używany.
właśnie nie mam żadnego przewijaka, miałam kupić ale ostaecznie babka nie odezwała się.
raczej małej nie gniecie, bo mam na blacie kocyk, na to taką grubszą ceratkę i na koniec gruby dywanik łazienkowy
jest tylko jeden problem - to się trochę ślizga na blacie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja używam, ale nie smaruję sutka i otoczki, bo też nie chce mi się zmywać.
to chyba też tak zacznę, bo jak widzę jak je morduję tym laktatorem i karmieniem to
no ale trudno najwyżej zrobię sobie w przyszłości operację

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2014-01-14 o 00:49
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:52   #1836
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ech...dziś kolejna z tych bezsennych nocy. Kręcę się od 2 godz. i nie mogę sobie znaleźć wygodnego miejsca. Masakra...nie znoszę tej niemożności spania.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 01:04   #1837
Akkma
Zadomowienie

Ufff.. dopakowałam szpitalną torbę do końca Przyszykowałam rzeczy małej na wyjście
Zostanie mi tylko przed samym wyjściem wrzucić dokumenty do plecaka i mogę rodzić
Stary 2014-01-14, 04:36   #1838
demonyianioly
Rozeznanie

Ejani gratulacje szybkiego porodu
Dziś rozpoczęłam 9 miesiąc łącznie z moim pierwszym przeziębieniem! Cierpię niemiłosiernie, nie mogę zasnąć, nos zatkany gardło boli. Polećcie coś pomocnego w tym ostatnim miesiącu
Perfuzja kupujesz nierafinowane masło czy bezzapachowe?

---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ----------

Już wszystkiego próbuję uchylone okno poduszki pod brzuchem, plecami, ciepłe mleko...
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 06:56   #1839
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12 na partych dałam plamę i ok 16:30 dostałam oksytocynę(ale za to od 4 rano miałam prawie same bóle krzyżowe), nieźle mnie pocharatał (godzinę mnie szyli, ale to długa historia), ma 53 cm i waży3250 g, przez półtorej godziny mi się przyssał i nie chciał puścić
Gratulacje !!!! Jak sie ogarne i siade do kompa to oczywiscie zaktualizuje pierwsza strone

A u mnie dzisiaj mily poranek bo obudzilam sie wyspana tylko z jakims takim leniem ze nie chce mi sie nawet z pod koldry wyjsc a pies ha spacer czeka
No nic trzeba sie bedzie niedlugo ruszyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Dziś rozpoczęłam 9 miesiąc łącznie z moim pierwszym przeziębieniem! Cierpię niemiłosiernie, nie mogę zasnąć, nos zatkany gardło boli. Polećcie coś pomocnego w tym ostatnim miesiącu..
Syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, na gardlo tantum verde, duzo herbaty z sokiem malinowym.....

Stary 2014-01-14, 07:23   #1840
gosia261282
Gang Iren

Hej. Miałam dobrą noc i jestem wyspana! Ale fajnie!
Za to teraz dopadly mnie bóle,ale jako że się wyspałam to mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wszyscy lekarze mówią ze z kolejnymi ciążami rodzi się szybciej bo macica juz wie jak ma się zachować, czy to prawda?
Niby z reguły tak jest,ale nie zawsze jednak.

Cytat:
Jeśli to prawda, i Eryk urodził się w 4 godziny, to Kacperkowi ile dajemy, dwie?

Ciężko stwierdzić w ile się urodził,bo mnie strasznie bolesne skurcze 3 tyg męczyły. A przy Wiki tego nie miałam. To już bym wolała chyba trochę dłużej akcję porodową,a nie meczyć się tyle przed.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie was, jestem kilka stron do tylu... u nas bez zmian, moze w tym tyg. Krzys bedzie przewieziony z powrotem do szpitala w tarnowie poniewaz w prokocimiu zakonczyli diagnostyke. Dalej wynikow z w-wy nie ma, jutro ma miec robione badanie czynnosci mozgu i czekamy na opinie neurologa ktoremu sie nie spieszy. Krzys pozostanie ma zywienu sonda, w tarnowie beda mnie uczyc jej obslugi, pielegnacji i rechabilitacji synka. A tak chcialabym malego wziasc juz do domu

Oj faktycznie długo czekacie za tymi wynikami.
Trzymam kciuki nadal i życzę wam dużo siły

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość

Wiecie co?czopus mi chyba odchodzi-wlasnie znalazlam cos brazowo-czerwonawe na wkladce i po chwili rozowawy sluz niezle mnie dzisiaj gin przebadal,ciekawe jak nocka mi minie,przeciez ja zaplanowalam rodzic w weekend

Ooo,się zaczyna

Cytat:

Stary 2014-01-14, 07:30   #1841
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Ejani gratulacje szybkiego porodu
Dziś rozpoczęłam 9 miesiąc łącznie z moim pierwszym przeziębieniem! Cierpię niemiłosiernie, nie mogę zasnąć, nos zatkany gardło boli. Polećcie coś pomocnego w tym ostatnim miesiącu
Perfuzja kupujesz nierafinowane masło czy bezzapachowe?

---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ----------

Już wszystkiego próbuję uchylone okno poduszki pod brzuchem, plecami, ciepłe mleko...
Do nosa możesz sobie psikac wodę morska, zawsze trochę pomoże

Kupuje nierafinowane, ale ja lubię jego zapach

Dzisiaj noc inna niż poprzednie! Co prawda nie byłam w stanie uśpić Emila do północy, ale potem spał aż do 7h z jedna (!) polgodzinna przerwa.
Stary 2014-01-14, 07:36   #1842
The light
Zadomowienie

Na przeziębienie najlepsa jest tzw. "parówka" z olejkami eterycznymi. Od biedy można wrzucić samą torebkę z herbatą mietowa.

Vick vapo rub pod nos albo patyczkiem do uszu rozsmarować w środku nosa (zależy kto jak wrażliwy).

A na gardło mocniejsza, ciepła herbata do płukania gardła:
https://www.youtube.com/watch?v=b5Ub...e_gdata_player

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:37   #1843
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Ważka - witam mamę z lubuskiego Może jeszcze będziemy rodzić razem w tym samym szpitalu, w tym samym terminie

Cytat:
Własnie, mój dokładnie to samo wczoraj zrobił. Głaskał, siedział, patrzył na mój brzuch i zaczął się zastanawiać jak to będzie
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ufff.. dopakowałam szpitalną torbę do końca Przyszykowałam rzeczy małej na wyjście
Zostanie mi tylko przed samym wyjściem wrzucić dokumenty do plecaka i mogę rodzić
Ja spakowana jestem w reklamówki. Póki co została mi ostatnia tura prasowań maluszka i starszaka; by jak łach nie chodził do przedszkola

I jeszcze coś: starszak coś dziwny jest. Ma na twarzy, uszach, dłoniach i stopach znikajace plamki czerwone. Zniknie czerwona, robi się biała. Jakby ktoś go przycisnął palcem. Zaczął świrować, ze go szczypie i piecze. Nie wiem czy to uczulenie jakieś czy jakieś inne dziadostwo teraz się przypałętało :/

Edytowane przez mengazhu
Czas edycji: 2014-01-14 o 07:39
mengazhu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:45   #1844
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sciagne niedlugo przed karmieniem i dostawie Alka do piersi to bedzie mial jeszcze pokarm Z gory przepraszam za glupie pytania, ale jakos tego nie ogarniam
Tak zaraz przed karmieniem to może nie, ale z godzinę jest ok.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:48   #1845
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny . Ja średnio dziś wyspana, ale da się żyć .

Cytat:
Nie nadrobie was, jestem kilka stron do tylu... u nas bez zmian, moze w tym tyg. Krzys bedzie przewieziony z powrotem do szpitala w tarnowie poniewaz w prokocimiu zakonczyli diagnostyke. Dalej wynikow z w-wy nie ma, jutro ma miec robione badanie czynnosci mozgu i czekamy na opinie neurologa ktoremu sie nie spieszy. Krzys pozostanie ma zywienu sonda, w tarnowie beda mnie uczyc jej obslugi, pielegnacji i rechabilitacji synka. A tak chcialabym malego wziasc juz do domu
Maruda, trzymaj się dzielnie. Współczuję czekania na wyniki i wyjście do domu z synkiem. Nawet sobie nie wyobrażam jak musi być Ci ciężko... Możesz chociaż przytulić, czy pogłaskać Krzysia?
Odzywaj się czasami. My tu wszystkie naprawdę z całego serca bardzo Wam kibicujemy .

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej. Miałam dobrą noc i jestem wyspana! Ale fajnie!
Za to teraz dopadly mnie bóle,ale jako że się wyspałam to mogę rodzić
No to dajesz mamuśka

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dzisiaj noc inna niż poprzednie! Co prawda nie byłam w stanie uśpić Emila do północy, ale potem spał aż do 7h z jedna (!) polgodzinna przerwa.
A o której mały ostatecznie usnął?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:50   #1846
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

I jeszcze coś: starszak coś dziwny jest. Ma na twarzy, uszach, dłoniach i stopach znikajace plamki czerwone. Zniknie czerwona, robi się biała. Jakby ktoś go przycisnął palcem. Zaczął świrować, ze go szczypie i piecze. Nie wiem czy to uczulenie jakieś czy jakieś inne dziadostwo teraz się przypałętało :/
A to nie bostonka czasem?
Miał temperaturę?

Ja bym poszła do lekarza,nie wiadomo co to,a przecież może zarażać!
Stary 2014-01-14, 08:02   #1847
senira666
Zakorzenienie

udało mi się wstać i spacerek z psem już zaliczony
właśnie szamam śniadanko i zerkam na DDTVN
no i poproszę o kciuki magiczne dzisiaj w południe bo o 12 mam ostatnie USG i zobaczę dzidzie -- a ostatni raz widziałam ją w 20tc ...

Plecy mnie bolą ...

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2014-01-14 o 08:20
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:02   #1848
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A to nie bostonka czasem?
Miał temperaturę?

Ja bym poszła do lekarza,nie wiadomo co to,a przecież może zarażać!
Własnie nie bostonka, ponieważ on ma na zewnętrznej stronie stóp i dłoni. Ona ma takie uczuleniowe wysypki czasem, ale pierwszy raz takie nie na całym ciele. Dostał wczoraj wapno i mu przeszło. Temperatury nie miał. Miał za to jelitówkę. Się zastanawiam czy to może coś po. Złagodziło przynajmniej. Nasza rodzinna po południu; wolę do niej. Inny dyżurujący to kawał gn.oja i zawsze rypie
Stary 2014-01-14, 08:03   #1849
SunShineDoll
Rozeznanie

ejani gratulacje !!! Witamy na świecie Twojego synka :d
Agata ja też spać nie mogę od jakiegoś czas ciągle się przewracam, mam nadzieję, że jutro mi już ten poród wywołają a nie, że będe leżała kilka dni. TŻ to już się "smieje" że od tygodnia rodzę a on musi chodzić do pracy, więc pójdzie a ja będę w razie czego dzwonić, że rodzę. Zgodnie z zaleceniem gina najadłam się wczoraj byliśmy w chińskiej knajpie i na lodach i później miałam takie zaparcie...ja to mam problem, zeby odróżnić czy mnie bolą kiszki na kupkę czy też mam skurcze, a jednak w nocy przeżyłam to pierwsze :|
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:04   #1850
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
jakieś smęty dzisiaj I Jolcia wnerwiajaca
Stary 2014-01-14, 08:05   #1851
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Kochana przyjdzie taki czas że zabierzesz Krzysia do domku, teraz ważne jest to żebyś nauczyła się jak się nim zajmować, będzie Ci łatwiej później, wierzę w to że rehabilitacja na tak wczesnym etapie potrafi zdziałać cuda a to jak bardzo go kochacie doda Wam siły i wszystko się jakoś ułoży

mengazhu a może to jakieś pokarmowe uczulenie
Stary 2014-01-14, 08:09   #1852
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
ejani Gratulacje błyskawicznej akcji, czekamy na opis porodu, ale najpierw odpoczywaj

Kupowałaś na allegro, czy znasz może sklep gdzie mogę podotykać te staniki?

Pomału, robimy budżet, jeździmy po sklepach budowlanych, wstepnie wszystko wybieramy. Narazie nie kupujemy. Musimy wziąść kredyt jak już wszystko połapię...

Masz może gdzieś linka z ta kurtką którą kupowałaś i wymieniałas rozmiar? Jak się sprawdza? Wiesz, ta, pod którą chusta z maluszkiem się mieści

Ja przed ciążą miałam 65, teraz tak mi jakoś brzuch podszedł, że pod biustem mam 85!!!.
Na allego kupowalam
Maly wlasnie przyssal sie do cyca, nie ssie tylko trzyma...eeeee...

Usypia sobie z nim.

Od wczoraj boli mnie glowa. Apap noe pomogl ;( boli okrutnie.

Ejani! Gratlacje!

Stary 2014-01-14, 08:09   #1853
isia4891
Zadomowienie

Hej ja a w tym wątku raczej nie urodzę. Pedzicie z postami, a mojaszyjka minimalnie się skróciła... Czekam jeszcze na swojego lekarza ale coś czuje ze ta dzisiejsza data do mnie nie należy może moja cierpliwość zostanie mi jakoś wynagrodzona.
wyspalam sie nawet. A teraz jem śniadanko i was czytam.
Tesknie za domem

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2014-01-14 o 08:15
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:13   #1854
lejdi_aga13
Rozeznanie

witam z rana! Zaprowadze malego do szkoly to was nadrobie bole wieczoren nie przeszy ale zasnelam. 2razy sie budzilam i dalej bo byl ale go przespalam. Rano mniejszy ale moje spojenie lonowe. Bol nie wiem jaki! Jakbym za przeproszeniem cala noc sie bzykala z wielkoludem. Wstalam i kroku nie moglam zrobic,mialam wrazenie ,ze mnie doslownie rozrywa. Po wyprawie jak ges do wc juz troche rozchodzilam i moge w miare chodzic ale o podniesieniu nogi to bol. Ehhh.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:18   #1855
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Wyspałam się pomimo tego że chyba 3 razy się przebudziłam w nocy, zaliczyłam wc i bardzo się dziś pociłam, normalnie aż ze mnie kapało...jeszcze tego mi brakowało
Przyszły chusteczki i maść na brodawki, zrobię dziś po raz 100 przegląd torby i dokumentów.....żeby mieć wszystko TOP

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hej ja a w tym wątku raczej nie urodzę. Pedzicie z postami, a mojaszyjka minimalnie się skróciła... Czekam jeszcze na swojego lekarza ale coś czuje ze ta dzisiejsza data do mnie nie należy może moja cierpliwość zostanie mi jakoś wynagrodzona.
wyspalam sie nawet. A teraz jem śniadanko i was czytam.
Tesknie za domem
A ja jestem pewna że urodzisz w tym wątku, baaaaaaa na dniach
Trzymam kciuki
Stary 2014-01-14, 08:19   #1856
vacuity
Rozeznanie

Dzień dobry u mnie 6 nocnych pobudek plus bezsenność od piątej, więc standard... Oby gorzej nie było

Cytat:

Hehe, ja z kolei ostatnio podczas jakiejś błahej rozmowy zapytałam męża (już nie pamiętam nawet o co) "ale jesteś pewny?", a on tonem niczym z horroru powiedział "jedyne czego w tym momencie jestem pewny to to, że ONA W KOŃCU WYJDZIE". Aż mnie ciary przeszły

Swoją drogą martwię się, by nie wyszła wcześniej, bo od kilku dni łapią mnie skurcze wieczorami. Już na stałe wróciłam do nospy. Wizyta 20 stycznia, zobaczę co gin na to powie. Miałam po niej wyjść z luteiny, ale jakoś tego nie widzę, do terminu jeszcze 5 tygodni. W dodatku zdarzają mi się kłucia, takie pochwowe, coś jak przechodzenie prądu. Zaczęłam się zastanawiać czy nie jest to związane z infekcją Przez pessar mam ciągle stan zapalny, biorę Macmiror i Lactovaginal, ale w takim dziwnym trybie po 1 na tydzień. Może dodać do tego jakieś nasiadówki? Kora dębu, rumianek, co myślicie? Próbowała któraś z Was?

maruda obyś mogła jak najszybciej zabrać synka do domu

Senira kciuki dla Ciebie!

isia4891 przesyłam pozytywne myśli! Wątek jeszcze z tydzień pociągnie więc myślę że spokojnie się wyrobisz
Stary 2014-01-14, 08:20   #1857
sadlaczyca
Raczkowanie

maruda, cały czas trzymamy kciuki za Krzysia

ejani, gratulacje!

Powiedzcie Dziewczyny, jak Wy to robicie, że Wam wody odchodzą, że jak macie skurcze to porodowe?

U mnie nocka przespana, z jedną tylko wycieczką do wc Zjadłam owsiankę z banankiem i zaraz uciekam pod prysznic i do szpitala Jak pomyślę o tym paskudnym miejscu to mam ochotę krzyczeć i wyć

No ale zobaczymy, ciekawa jestem wagi małego bo ost usg miałam 6 tyg temu. Zobaczymy co za bydlątko mi w brzuchu rośnie

Poproszę o banana, co by Smerf wychodził szybciutko i matkę zaprzestał stresować (przynajmniej w ten sposób)

Będę się odzywać z oddziału.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 08:24   #1858
isia4891
Zadomowienie

Bylyscie ciekawe menu szpitalnego. U mnie na śniadanie kostka masła 1x1 cm ser biały z ietruszka na dłoni, 3 kromeczku chleba. Ja wyzebralam ciemna bułkę Na obiad zupa grysikowa? Pulpety wieprzowe? Blee na kolacje salceson drobiowy :| Na szczęście mi maz z mama tesciowa przywożą obiadki
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:24   #1859
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
udało mi się wstać i spacerek z psem już zaliczony
no i poproszę o kciuki magiczne dzisiaj w południe bo o 12 mam ostatnie USG i zobaczę dzidzie -- a ostatni raz widziałam ją w 20tc ...

Plecy mnie bolą ...
No to powodzenia ja mam ostatnie usg jutro i tez jestem bardzo ciekawa gabarytów mojego dziecia.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:27   #1860
lidkaa82
Zadomowienie

Hej Mamusie
Ja stwierdzam że przestawiłam sie na tryb typowo niemowlęcy. Budzę się dokładnie co dwie godziny na zmiane pozycji. Nawet biodra mnie już tak nie bolą tylko najgorzej zebra. No ale budzę się z bólem żeber po stronie na której leże i stwierdzam że jak tu sie przewrócić na drugi bok jak żebra po drugiej stronie jeszcze nie przestały boleć po poprzedniej pozycji
Więc dochodze do wniosku że pójde do wc i sprawdze czy Alek przykryty. No to zaczynam sapać i stękać próbując wstać, przy okazji budze wszystkich sąsiadów moim strzelajacym jak z karabinu spojeniem. Tocze się do wc i okazuje się że to był dobry pomysł bo faktycznie opróżniam bak, po czym tocze sie do kuchni po mineralną coby uzupełnic płyny Przykrywam Stonke bo oczywiscie zwykle leży na kołdrze, wracam do łóżka i za dwie godziny powtórka
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości