|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Heh,moze mnie jeszcze ktoras zdazy przebic
![]() Wiecie co?czopus mi chyba odchodzi-wlasnie znalazlam cos brazowo-czerwonawe na wkladce i po chwili rozowawy sluz ![]() ![]() Jakby co to jestem spakowana,ogolona,wlosy umyte-moge rodzic ![]() ![]()
#1832 | |
Zadomowienie
|
A no wybredna
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1833 |
Wtajemniczenie
|
TŻ właśnie mnie zabił. Rozmawiamy o czymś tam, a on nagle w ciężkim szoku patrząc na brzuch "ale on już tak niedługo wylezie, znaczy prawie że zaraz?!"
![]() ![]()
#1834 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Boże ale gniecie mnie chyba w żołądku, ledwo oddycham dosłownie.Ból z przodu i w plecach ![]()
![]() |
#1835 | |||||
Rozeznanie
|
maruda trzymam kciuki za Ciebie i synka. mam nadzieję, że znajdziesz najlepszych specjalistów. to jest naprawdę koszmar czekać tyle na wyniki...
nie rozumiem też dlaczego odsyłają Was spowrotem do Tarnowa... Cytat:
![]() to już jestem zdecydowana na kupno Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie nie mam żadnego przewijaka, miałam kupić ale ostaecznie babka nie odezwała się. raczej małej nie gniecie, bo mam na blacie kocyk, na to taką grubszą ceratkę i na koniec gruby dywanik łazienkowy ![]() jest tylko jeden problem - to się trochę ślizga na blacie ![]() Cytat:
![]() no ale trudno najwyżej zrobię sobie w przyszłości operację ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-14 o 00:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Wtajemniczenie
|
Ech...dziś kolejna z tych bezsennych nocy. Kręcę się od 2 godz. i nie mogę sobie znaleźć wygodnego miejsca. Masakra...nie znoszę tej niemożności spania.
![]() |
#1837 |
Zadomowienie
|
Ufff.. dopakowałam szpitalną torbę do końca
![]() ![]() Zostanie mi tylko przed samym wyjściem wrzucić dokumenty do plecaka i mogę rodzić ![]()
![]() |
#1838 |
Rozeznanie
|
Ejani gratulacje szybkiego porodu
![]() Dziś rozpoczęłam 9 miesiąc łącznie z moim pierwszym przeziębieniem! Cierpię niemiłosiernie, nie mogę zasnąć, nos zatkany gardło boli. Polećcie coś pomocnego w tym ostatnim miesiącu ![]() Perfuzja kupujesz nierafinowane masło czy bezzapachowe? ---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- Już wszystkiego próbuję ![]()
#1839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj mily poranek bo obudzilam sie wyspana ![]() ![]() No nic trzeba sie bedzie niedlugo ruszyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1840 | |||||
Gang Iren
|
Hej. Miałam dobrą noc i jestem wyspana! Ale fajnie!
Za to teraz dopadly mnie bóle,ale jako że się wyspałam to mogę rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Ciężko stwierdzić w ile się urodził,bo mnie strasznie bolesne skurcze 3 tyg męczyły. A przy Wiki tego nie miałam. To już bym wolała chyba trochę dłużej akcję porodową,a nie meczyć się tyle przed. Cytat:
Oj faktycznie długo czekacie za tymi wynikami. Trzymam kciuki nadal i życzę wam dużo siły ![]() Cytat:
Ooo,się zaczyna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupuje nierafinowane, ale ja lubię jego zapach ![]() Dzisiaj noc inna niż poprzednie! Co prawda nie byłam w stanie uśpić Emila do północy, ale potem spał aż do 7h z jedna (!) polgodzinna przerwa.
![]() |
#1842 |
Zadomowienie
|
Na przeziębienie najlepsa jest tzw. "parówka" z olejkami eterycznymi. Od biedy można wrzucić samą torebkę z herbatą mietowa.
Vick vapo rub pod nos albo patyczkiem do uszu rozsmarować w środku nosa (zależy kto jak wrażliwy). A na gardło mocniejsza, ciepła herbata do płukania gardła: https://www.youtube.com/watch?v=b5Ub...e_gdata_player Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | ||
Zadomowienie
|
Ważka - witam mamę z lubuskiego
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze coś: starszak coś dziwny jest. Ma na twarzy, uszach, dłoniach i stopach znikajace plamki czerwone. Zniknie czerwona, robi się biała. Jakby ktoś go przycisnął palcem. Zaczął świrować, ze go szczypie i piecze. Nie wiem czy to uczulenie jakieś czy jakieś inne dziadostwo teraz się przypałętało :/
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2014-01-14 o 07:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
Tak zaraz przed karmieniem to może nie, ale z godzinę jest ok.
#1845 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Odzywaj się czasami. My tu wszystkie naprawdę z całego serca bardzo Wam kibicujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Miał temperaturę? Ja bym poszła do lekarza,nie wiadomo co to,a przecież może zarażać!
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
udało mi się wstać i spacerek z psem już zaliczony
![]() właśnie szamam śniadanko i zerkam na DDTVN ![]() no i poproszę o kciuki magiczne dzisiaj w południe bo o 12 mam ostatnie USG i zobaczę dzidzie ![]() Plecy mnie bolą ... ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-14 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Rozeznanie
|
ejani gratulacje !!! Witamy na świecie Twojego synka :d
Agata ja też spać nie mogę od jakiegoś czas ciągle się przewracam, mam nadzieję, że jutro mi już ten poród wywołają a nie, że będe leżała kilka dni. TŻ to już się "smieje" że od tygodnia rodzę a on musi chodzić do pracy, więc pójdzie a ja będę w razie czego dzwonić, że rodzę. Zgodnie z zaleceniem gina najadłam się wczoraj byliśmy w chińskiej knajpie i na lodach i później miałam takie zaparcie...ja to mam problem, zeby odróżnić czy mnie bolą kiszki na kupkę czy też mam skurcze, a jednak w nocy przeżyłam to pierwsze :| |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
jakieś smęty dzisiaj
![]() ![]()
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mengazhu a może to jakieś pokarmowe uczulenie ![]()
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maly wlasnie przyssal sie do cyca, nie ssie tylko trzyma...eeeee... Usypia sobie z nim. Od wczoraj boli mnie glowa. Apap noe pomogl ;( boli okrutnie. Ejani! Gratlacje! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
Hej ja a w tym wątku raczej nie urodzę. Pedzicie z postami, a mojaszyjka minimalnie się skróciła... Czekam jeszcze na swojego lekarza ale coś czuje ze ta dzisiejsza data do mnie nie należy
![]() wyspalam sie nawet. A teraz jem śniadanko i was czytam. Tesknie za domem ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-14 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Rozeznanie
|
witam z rana! Zaprowadze malego do szkoly to was nadrobie
![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Wyspałam się pomimo tego że chyba 3 razy się przebudziłam w nocy, zaliczyłam wc i bardzo się dziś pociłam, normalnie aż ze mnie kapało...jeszcze tego mi brakowało ![]() Przyszły chusteczki i maść na brodawki, zrobię dziś po raz 100 przegląd torby i dokumentów.....żeby mieć wszystko TOP ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#1856 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
Hehe, ja z kolei ostatnio podczas jakiejś błahej rozmowy zapytałam męża (już nie pamiętam nawet o co) "ale jesteś pewny?", a on tonem niczym z horroru powiedział "jedyne czego w tym momencie jestem pewny to to, że ONA W KOŃCU WYJDZIE". Aż mnie ciary przeszły ![]() Swoją drogą martwię się, by nie wyszła wcześniej, bo od kilku dni łapią mnie skurcze wieczorami. Już na stałe wróciłam do nospy. Wizyta 20 stycznia, zobaczę co gin na to powie. Miałam po niej wyjść z luteiny, ale jakoś tego nie widzę, do terminu jeszcze 5 tygodni. W dodatku zdarzają mi się kłucia, takie pochwowe, coś jak przechodzenie prądu. Zaczęłam się zastanawiać czy nie jest to związane z infekcją ![]() maruda obyś mogła jak najszybciej zabrać synka do domu ![]() Senira kciuki dla Ciebie! isia4891 przesyłam pozytywne myśli! Wątek jeszcze z tydzień pociągnie więc myślę że spokojnie się wyrobisz ![]()
![]() |
#1857 |
Raczkowanie
|
maruda, cały czas trzymamy kciuki za Krzysia
![]() ![]() ![]() ejani, gratulacje! ![]() ![]() ![]() Powiedzcie Dziewczyny, jak Wy to robicie, że Wam wody odchodzą, że jak macie skurcze to porodowe? ![]() ![]() U mnie nocka przespana, z jedną tylko wycieczką do wc ![]() ![]() ![]() No ale zobaczymy, ciekawa jestem wagi małego bo ost usg miałam 6 tyg temu. Zobaczymy co za bydlątko mi w brzuchu rośnie ![]() Poproszę o banana, co by Smerf wychodził szybciutko i matkę zaprzestał stresować (przynajmniej w ten sposób ![]() ![]() Będę się odzywać z oddziału.
#1858 |
Zadomowienie
|
Bylyscie ciekawe menu szpitalnego. U mnie na śniadanie kostka masła 1x1 cm ser biały z ietruszka na dłoni, 3 kromeczku chleba. Ja wyzebralam ciemna bułkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
Ja stwierdzam że przestawiłam sie na tryb typowo niemowlęcy. Budzę się dokładnie co dwie godziny na zmiane pozycji. Nawet biodra mnie już tak nie bolą tylko najgorzej zebra. No ale budzę się z bólem żeber po stronie na której leże i stwierdzam że jak tu sie przewrócić na drugi bok jak żebra po drugiej stronie jeszcze nie przestały boleć po poprzedniej pozycji ![]() Więc dochodze do wniosku że pójde do wc i sprawdze czy Alek przykryty. No to zaczynam sapać i stękać próbując wstać, przy okazji budze wszystkich sąsiadów moim strzelajacym jak z karabinu spojeniem. Tocze się do wc i okazuje się że to był dobry pomysł bo faktycznie opróżniam bak, po czym tocze sie do kuchni po mineralną coby uzupełnic płyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.