![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam czemu nic nie piszecie, a tutaj nowy wątek
![]() Gordon się obraził, że go na liście nie umieściłyście. ![]()
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przez ostatnie dwa lata w końcu nauczyła się, żeby nie zabijać, bo pańcia się złości (chyba nie załapała, że pańcia się złości o męczenie zwierząt, a nie o to, że biedaki są już martwe). I tylko przynosiła, wypuszczała i miauczała (od razu rozpoznawałam miauk, nie raz mnie nim wyrwała ze snu). I wtedy leciałam z przygotowanym pojemnikiem, łapałam ofiarę (myszki, ptaszki, krety, nornice, jaszczurki itd.) i wynosiłam do ogródka. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Zatacza się. Widać, że lepiej chodzi, ale nie jak zdrowy. Może o to chodziło wetowi z tą rekonwalescencją kilkumiesięczną ![]() ![]() Albo dawno się nie ruszał i dlatego tak chodzi, w sumie od czwartku siedział tam w klatce, o. Uspokoiłam się. ![]() Cytat:
![]() Widziałam w tamtym wątku nawet ale nie miałam jak odp... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Naczelna Nastolatka
|
moje koty są niewychodzące, ale Agrafka poluje na wszystko co się rusza, dzięki temu nie mam w domu żadnych much, ciem ani innych robaczków. A Lokki raz pokazał, że jest myśliwym (chociaż much nie łapie). Złapał gołębia na balkonie i przyniósł go żywego do mieszkania. Rozpętało się piekło, ja wpadłam w histerię, kot stał z gołębiem w pysku i nie wiedział za bardzo co dalej, gołąb szarpał się i krwawił... W końcu, pod wpływem moich dzikich wrzasków, kot ptaszka puścił więc ptaszek zaczął sobie w panice latać po mieszkaniu, obijając się o sprzęty i krwawiąc po wszystkim. Przypominam, że mam 3 koty i dwa psy więc możecie sobie wyobrazić ten koniec świata, który nastąpił. Finalnie, gołąb wleciał do dużego pokoju, ja w przypływie przytomności zamknęłam się z gołębiem w pokoju i otworzyłam wszystkie okna oraz balkon na całą szerokość.
![]()
#67 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i nigdy nie było tak dramatycznie jak u zakonnej. Biedaki nieruchomiały z przerażenia, więc szybko je łapałam i na podwórko, tak, żeby ofiarodawca nie widział. Cytat:
![]() Ja starałam się nie krzyczeć, bez względu na to co tam dyndało z pyska, bo skutkowało to zaciśnięciem zębów i często ucieczką. Raz dostałam ruszający się jaszczurzy ogon. Wyczytałam później, że jaszczurki tak robią, żeby przeżyć, gubią ogon i zwiewają. Biedne te wszystkie zwierzątka, strasznie mi smutno było za każdym razem. Na szczęście wreszcie mam warunki, żeby koty mogły nie wychodzić i tylko sporadycznie jakieś żywe stworzenie ucierpi (mam moskitiery w oknach, pajęczyny regularnie odkurzam, rybików się pozbyłam), więc raczej nie ma na co polować.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-01-13 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#69 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja też byłam na tamtym wątku, ale nie chciało mi się nerwów tracić i zrezygnowałam z pisania tam.
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak jeszcze miałam wychodzące koty, to o ile koty biegające gdzieś tam po polach im nie przeszkadzały, to jak tyko weszły na nasz ogród to była wojna. Bezmyślność ludzka jest rzeczą, która mnie strasznie irytuje ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-01-13 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
KOTerator
|
Są drzwiczki kocie do drzwi takie wiecie na dole drzwi, które wpuszczają tylko kota-tubylca, który ma obróżkę. Heloł, 21 wiek. Milion sposobów innych, ale ocet ponadczasowy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Cycek - kocur, 3 lata i 5 miesiecy (prawdopodobnie), roof cat, adoptowal mnie i meza
Skuter - kocur, 2 lata i 8 miesiecy, roof cat (wg mnie ma duzo z egipskiego kota mau ![]() Eire Forestside, prywatnie Rusia ![]() ![]()
#73 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale śliczności wszystkie, bez wyjątku ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Ostatnio podupadłam na zdrowiu, staram się ograniczać stresy. Szczególnie takie, gdzie i tak jak grochem o ścianę.
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
KOTerator
|
Rybiorek Ty lepiej wstaw zdjęcie Twojej ściany, albo te fotki ze ściany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
zakonna niezle! Tez bym wpadla w panike. Moja Kitka tez jest bardzo lowna i tez nie mam much ani innych robali w domu
![]() daktylek1987 do mnie tez psy przychodza, jeden nam kiedys do auta wszedl, tak strasznie chcial sie ze mna przywitac ![]() ![]() ![]() A te zwykle klapki, te tanie (bo te na chip to drogie chyba sa), to nie maja czasem zamykania takiego, zeby kot ani nie wszedl ani nie wyszedl? Nie mam takiej klapki, wiec sie nie bardzo orientuje, ale cos mi sie o uszy albo oczy kiedys obilo.... (i kurcze wlasnie przez brak klapki nie moglam adoptowac kota z mojego schroniska :/)
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2014-01-13 o 21:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Widzę, że pojawiłam się na top liście na pierwszej stronie. ![]() ![]() Mój kot dzielnie pomaga mi w nauce bo został operatorem drukarki. ![]() Pozdrawiamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czemu nie zrozumiałyście aluzji, że tamta dziewczyna nie chce łapać tego kota i iść z nim do weta. Nie zamierza wieszać ogłoszeń ani kontaktować się z właścicielem. Przecież umie czytać, posty jak Twój musi omijać celowo. Chce się pochwalić, że dokarmia obce koty, bo wchodzą jej do domu i wyjadają z miski jej kota, a z drugiej strony ma problem, bo jej kot źle to znosi. Gdybym była jej kotem, zaczęłabym sikać po domu. Nie chciałabym, aby obcy kot właził mi nocą do łóżka, bo wszedł przez klapkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak ![]() Cytat:
![]() U mnie walki są kilka razy dziennie, Mała się jeży, syczy, warczy, a Daniels tylko biega i gryzie ją w szyję albo tyłek. Czasem się boję, bo ona bardzo się drze, a szyjkę ma cieniutką. Krew nie polała się ani razu. Jak się któreś przestaje interesować bieganiem, to zaraz jest zaczepiane i podjudzane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do mojego eksa-alergika lgnęły zwierzęta, był bardzo ciepły. Zawsze mu zazdrościłam. Psy mnie traktują jak dziecko, a grube pieski sąsiadek lubią mnie, bo je głaszczę przed blokiem i rzucam patyki. Wiem, jak podejść do cudzego kota, więc mnie tolerują. Nie mam niestety takich zdolności jak Daktylek.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Moje blizniaki: Suara i Mauritius, czyli kicia i kocurek
![]()
#81 |
Zakorzenienie
|
Malla no wlasnie boje sie, bo nie odrozniam tych gonitw.... Ale jak na razie krwi nie bylo, wiec chyba nie jest zle? No wlasnie Leos stara sie zawsze Kitke zaczepic, a ona wtedy na niego z sykiem. I zauwazylam, ze wtedy robia sobie przerwe.
Leos jest agresywny tylko przy jedzeniu - warczy i na ludzi i na Kitke. Nie umial sobie poradzic z kocia kielbaska, wiec TZ chcial mu ja podzielic na kawalki - o maly wlos nie zostal ugryziony... Podszepne corce o blogu esfiry, to bardzo dobry pomysl ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy Kleofasiku można dopisać, że dachowczyk, bury i 4 lata. ![]()
“I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.” J.R.R. Tolkien ![]() Edytowane przez Gosia X Czas edycji: 2014-01-14 o 09:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się dzieje z wizażem, ale wcięło mi wczoraj jedną stronę z kocich opowieści.
Gordon (4 miesiące i 6 dni) dzisiaj znalazł półkę. Półkę nad moją głową. Półkę z kryształem, jednym. I ten kryształ wylądował został zrzucony przez Gordona, bo przecież on jest grzeczny, a skoro już się obudziła, to wypadałoby księciunia nakarmić, co nie? Nie wiem co się z nim ostatnio dzieje, ma humorki jak nie wiem co. Raz jest myziasty, a za chwilkę poluje na wszystko, gryzie, kopie, fuczy.
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje wczoraj wywróciły drapak ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
U nas Beatels 8 mies.
Czarny kocurek z bialym krawatem Rasa:kundelek Wysłane z mojego GT-I9505
#86 | |||
Zakorzenienie
|
A to techniczny szczegół, ważne, że "in red"!
![]() Aaa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze koty dalej linieją czy już po?
U nas ten najgorszy szał już się skończył, ale jest jeszcze trochę kłaków. Zapomniałam Wam powiedzieć co wymyślił moj mąż: czyści koty rolką do ubrań ![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie chcę nikogo zniechęcać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Grr, jesteśmy z Felą u mamy aktualnie i dziś ja muszę wyjść wieczorem na pare godzin, a w międzyczasie wpadnie ksiądz po kasę. Znaczy, przepraszam, przyjdzie po kolędzie
![]() I Felut oczywiście zostanie zamknięty w pokoju, no bo jak to tak, kot do księdza. Wiem, ze to pare minut, ale i tak nie podoba mi się to ;/
#90 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.