Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 08:24   #2101
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

a Hania ma katarek. z jednej dziurki idą kózki. po wyczyszczeniu noska słychać ze znowu coś w nosku siedzi. ale psikłam jej wodą morską i na razie ok.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:30   #2102
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
No rodzinka jak z obrazka
Jaś elegancik

Fajne butki
A Kacperek przesłodki w tej piżamce

ale prezenty
pierwsze słyszę o takim detektorze, niby jak on odczyta co dziecku jest

Wybacz Lepper

Maomami- ale numer Ci babka wywinęła z tą siódemką

Byłam na tym spotkanku, 2 babki prowadziły co się niby chrztami zajmujà....dały każdemu książeczkę jak będzie chrzest wyglądał i co po kolei mówi ksiądz i rodzice/chrzestni. Potem jedna omówiła tą książeczkę i po spotkaniu Dowiedziałam się przy okazji, że będzie jeszcze jedno dziecko chrzczone razem z Mają.

Dziewczyny a Wy bylyście/planujecie wizytę u fotografa z okazji chrztu?? Robi się jeszcze takie zdjęcia jak kiedyś?

Ide lulu

ja nie planuje,ale moja,kolezanka robila,czyli jeszcze sie robi

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
O to ja witam na 1 karmieniu. Dzisiaj późno bo zazwyczaj 2-3. Kupa przy okazji się pojawiła.

Lusesita, oby wózek rano stał! Ja bym się bała jednak tak zostawić. Moja też płacze ale znoszę wózek.

Ktosiula mnapisz czy będzie działał ten detektor bo strasznie ciekawa jestem. Mi się wydaje że to ściema jakaś.

Ryba, ja też momentami samotna się czuję chociaż mój mąż wraca o 17:30. No ale zjemy obiad i zaraz potem kąpanie młodej a potem to ja już idę spać. I tyle z naszego bycia razem. Więc rozumiem że u ciebie to jeszcze gorzej może być

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wozek stoi,maz doniosl
bedziemy stawiac na,polpietrze tylko sasiadow spytamy czy nie bedzie im przeszkadzac.
nikt z klatki nie ukradnie, jedynie co to jak drzwi otwarte to z zewnatrz go widac...

De to mialas noc

Corko super!
Stary 2014-01-14, 08:32   #2103
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie hardkor, nawet nie nadrabiam.Nie bede juz narzekac, ze spie po 3 godziny bo dzis nie spalam ani minuty. Maz w podrozy sluzbowej, wczoraj na piwku ze znajomymi z pracy,spi juz druga noc z rzedu po 8 godzin a ja druga noc nie spie. Wczoraj po szczepieniu maly marudny i zasnal po walce dopiero o 23. Polozylam sie wykonczona rykiem malego a po 5 minutach ryczy starszak...zwymiotowal na sciane i cale swoje lozko.Prysznic, zmiana poscieli,koldry, pranie.Po pol godzinie powtorka. Dalam czopka na wymioty, zasnal, ale ja nie moglam spac bo tylko nasluchiwalam czy nie dlawi sie wymiocinami. I ledwo co zamknelam oczy nastepny paw. Musielismy zmienic lozko i pokoj bo i kolejna koldra w praniu.Polozylam go u nas w lozku i przez noc zmienialam 3 razy posciel. Dobrze ze mamy ochraniacz na materac. Teraz lezy w trzecim pokoju bo tylko tam zostala koldra. Cala nco biegalam pomiedzy starszakiem a karmieniem malego.Karmie i nic nie moge zrobic jak slysze ze wlasnie starszak kolejne lozko zarzygal A biedny biega sam do toalety i wtedy zdazy ale czesto zdarzalo sie to mu we snie i budzil sie przerazony.Ja nie wiem, ile to dziecko razy mnie w nocy przepraszalo, ze znow zwymiotowalo. Mamusiu, przepraszam, ja nie chcialem, ja sie przestraszylem..Do lekarza w takim stanie nie pojde bo mi auto zarzyga. Mam nadzieje, ze maly nie zalapie..Wczoraj byl szczepiony na rotawirusy.Mam wrazenie, ze moje cialo nie nalezy do mnie i robi co chce, tak jestem zmeczona.Cala noc biegalam pomiedzy piwnica a drugim pietrem.Cala noc chodzi pralka i suszarka.A maz bedzie dopiero jutro w nocy.. ryczec mi sie chce.

domii-coc ten twoj mezulek nieciekawa mine na na fotkach.Nie wklejalabym na twoim miejscu fotek, zbyt duzo piszesz o sobie ...

agnieszka-super wiadomosci. Trzymamy nadal kciuki.
nawet nie piardne za przeproszeniem,ze jestem zmeczona...masakra,az mnie scisnelo jak to przeczytalam,jedyne co pozostaje to napisac,ze tule czule
Dziwi mnie tylko jedno,nie jestes w stanie dobudzic swojego faceta,kopnac w tylek i powiedziec,ze dzieci wasze wspolne i trudno,zarywa noc z toba?przeciez to tak codziennie nie jest,w ekstremalnych sytuacjach moglby Ci pomoc...sil kochana zycze

Lepper bardzo mi sie podobal

A my powoli zaczynamy odstawiac wczoraj Delicol,moze obejdzie sie bez wrzaskow i kolek,na ulotce napisane,ze stosowac do 3-4msc.raz,ze nie chce go tym poic jak nie bedzie potrzeba,a dwa...kurde,te krople tanie nie sa,a ida w szybkim tempi

Mam jeszcze jedno pytanko,nie wiem czy byl juz poruszany temat krzeselek do karmienia,ale moze macie jakies info.ja planuje chrzest na marzec-kwiecien,no i krzeselko ma byc prezentem...i tak sobie zaczelam juz przegladac?moze jakies propozycje sprawdzonych/dobrych.wiem,ze to jeszcze troche czasu do karmienia innego niz cyc/mm, ale moze juz cos ktos podpowie.

Dobrego dnia wszystkim

I sil duzo mamusie

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:47   #2104
lusesita23
Zakorzenienie

Pepper a ile czasu podawalas? my dostalismy zalecenie tylko 5 dni...ale nie pomoglo w naszym przypadku...
co do krzeselek to nie pomoge,bo sie nie znam

Stary 2014-01-14, 08:57   #2105
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
nawet nie piardne za przeproszeniem,ze jestem zmeczona...masakra,az mnie scisnelo jak to przeczytalam,jedyne co pozostaje to napisac,ze tule czule
Dziwi mnie tylko jedno,nie jestes w stanie dobudzic swojego faceta,kopnac w tylek i powiedziec,ze dzieci wasze wspolne i trudno,zarywa noc z toba?przeciez to tak codziennie nie jest,w ekstremalnych sytuacjach moglby Ci pomoc...sil kochana zycze

A my powoli zaczynamy odstawiac wczoraj Delicol,moze obejdzie sie bez wrzaskow i kolek,na ulotce napisane,ze stosowac do 3-4msc.raz,ze nie chce go tym poic jak nie bedzie potrzeba,a dwa...kurde,te krople tanie nie sa,a ida w szybkim tempi

Mam jeszcze jedno pytanko,nie wiem czy byl juz poruszany temat krzeselek do karmienia,ale moze macie jakies info.ja planuje chrzest na marzec-kwiecien,no i krzeselko ma byc prezentem...i tak sobie zaczelam juz przegladac?moze jakies propozycje sprawdzonych/dobrych.wiem,ze to jeszcze troche czasu do karmienia innego niz cyc/mm, ale moze juz cos ktos podpowie.

Dobrego dnia wszystkim

I sil duzo mamusie

wiesz nie pomoge, ale jak napisalas to az zaczelam sie interesowac, bo na zajaczka mozna byloby juz kupic. od lutego planuje podawac cos innego niz mleko wiec poki maly nie siedzi to nie potrzeba ale w kwietniu to juz siedziec bedzie pewnie ;p

myslamal o takim drewnianym co to potem krzesełko i stolczek mozna zrobic, ale zajmuje duzo miejsca... choc ja mam miejsce... a plastikowe to szybko sie myje... hm.. ciezka sprawa
Stary 2014-01-14, 09:18   #2106
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrego dnia wszystkim

I sil duzo mamusie

my mamy taki fotelik http://allegro.pl/fotelik-krzeselko-...880027773.html
chwale sobie
brat tez ma taki, tyle ze zielony

jedyny minus to taki, ze moja córa skopała troche pokrowiec i go potargała, ale fotelik dostalismy uzywany

Malinka

Haniusia
Stary 2014-01-14, 09:27   #2107
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Pepper a ile czasu podawalas? my dostalismy zalecenie tylko 5 dni...ale nie pomoglo w naszym przypadku...
co do krzeselek to nie pomoge,bo sie nie znam

Wow,ja to podaje juz z miesiac to lekko,nawet wiecej...u nas sprawdzilo sie rewelacyjnie,wlasciwie jak reka odjal...tyle tylko,ze wg.ulotki powinnam dawac z 8kropli,a juz od jakiegos czasu zmniejszylam do 4-5,no ale chce poprobowac jak zupelnie bez kropel...tyle tylko,ze chyba stopniowo bede odstawaic zmniejszajac ilosc podawania po prostu

Co do krzeselka zastanawiam sie nad chicco polly 2w1,bo drewniane u nas odpadaja ze wzg.na miejsce miedzy innymi...pozatym tak po prostu wizualnie srednio mi sie podobaja i nie wiem jak z wygoda dla malucha

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A co do karmienia to do konca kwietnia jak cyc pozwoli to bedziemy cycolic,zeby te min.pelne 6msc.przetrwac,a pozniej zobaczymy....

Stary 2014-01-14, 09:30   #2108
babku
Zadomowienie

Hej wstałam specjalnie o 8, żeby w spokoju na komputerze posiedzieć. Chłopcy moi jeszcze śpią, a ja siedzę przy lapku i tulę swoją psinkę, ostatnio tak zaniedbaną i pominiętą. Chyba bardzo tego potrzebował, bo jeszcze nigdy aż tak się nie tulił.

Nie cytuję, nie odnoszę się do nikogo, bo musiała bym to zrobić bardzo wyrywkowo. Jedynie dla Agnieszki i Ani zrobię wyjątek i napiszę, że niesamowicie się cieszę. Bardzo czekałam na wiadomość, a jeszcze taka pozytywna, to już w ogóle super. Ania to nasza wątkowa siłaczka

Mam teraz przez 3 dni nowy rzut odwiedzin, stąd brak czasu. Mam nadzieję, że nie przyniosą żadnego wirusa, bo co chwilę słyszę, że ktoś chory. Na szczęście rodzice pomogli mi ogarnąć dom. Mama pilnowała Filipa, ja robiłam przekąski, a tata sprzątał łazienkę i odkurzał. Jeszcze nigdy nie miałam chyba tak wyczyszczonej łazienki
Uciekam, bo wstała już moja rebiata
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:41   #2109
CorkaCzarownic
Zadomowienie

De biedulino współczuję Ci nocki, pewnie stresu tez się najadłaś...

Agnieszka, super, że Ania już jest w lepszej formie n a pewno nadrobisz stracone dwa miesiące

A u nas nocka suuuper, a teraz Ulka od 6 nie śpi, i zaraz lecimy na szczepienie może jej się poprzestawiały godziny
Stary 2014-01-14, 09:42   #2110
nemosek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie śpimy od 6.Wstałam, przebrałam, nakarmiłam,położyłam się .Po chwili mały znowu się przesikał i od nowa.Nawet wyspana jestem
Teraz sobie śpi smacznie.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie kupujemy, chciałam iść na przetarg ale niestety o mieszkaniach nie mam zielonego pojęcia. Staramy sie o mieszkanie z Miasta do remontu

Fajne są takie prezenty ;D Pewnie już nic nie trzeba dokupywać Kacper też dostał i mam spokój z ubraniami na x czasu. A Czy u Was też np. spodnie są na długość ok a w tyłku za małe?? albo w tyłku za małe a na długość za duże? bo ja mam tak sporo par..;/ fajne kompleciki np. dresowe- bluza ok, spodnie nie wejdą... albo tak na siłe to wejdą, ale wiadomo...;/ i tym o to sposobem z 15par spodni chyba z 5 musiałam odrzucić :/

nie o socjalne. socjalne to oni Ci wybiorą na podstawie potrzeb... z tym że potrzeba nie równa sie potrzebie. W socjalnych mieszkaniach u nas w Btm kible są na półpiętrze a łazienek brak- z dzieckiem nie ma szans bym zamieszkała. Poza tym czekasie grube lata. Mieszkanie do remontu z miasta. TO praktyczni to samo, z tym że przy socjalnym główny warunek to bezrobocie bez prawa do zasiłku, po eksmitacji, samotna matka, upośledzenie. Jeżeli sie spełnia któreś z kryteriów to masz sznsa czekać tylko rok. natomiast przy mieszkaniu do remoncie nie ma kolejek, list.. ale musisz pracować [musisz zrobić remont] i na tej podstawieprzyznają CI decyzje. Jak masz dochód powyżej 700 zł z groszem to pozytywnie. Z tym że potem na takim dochodzie mieszkania 100m nie dadzą..ale taką kawalerkę/ małe dwupokojowe jak najbardziej.Wydaje mi sie że liczą tak - połowa wypłaty to czynsz a druga życie. oczywiście mozesz wziąć tańsze i mniejsze. moja mama 120m[3sypilnie i jeden sciety salon,kuchnia,lazeinka] z c.o z miasta i wodą, "ogrodek" i spizarka ma w cenie mojego wynajmu...

tak, my bedziemy miec. w niedziele po mszy jediemy. na razie wzielam 3 ujecia zamowilam- my i Kacper, chrzesni i Kacper i sam Kacper..na zdj. w kosciele nas nie stac alemamy aparat

Witam Kacper znów spał 9h i zasna; bez smoczka
a ja cala noc meczylam sie ze zgaga i nadal ją mam do tego mam cale czerwone gardło i mnie boli;/

Jestem glupia ale nie czaje ze raz mam awizo do odebrania na poczcie pod blokiem prawie ze drugie na miescie jeszcze to na miescie jest nieprzystosowane do wozka i musze wozek wciagac 30schodow;/ bo jak maz wraca to juz poczta niecynna/

jestesmy 5 dni na pepti i dopiero teraz kupki zaczynaja wyglAdac..

Aga- dacie rade przetrwac. wkrótce bedzie już w domu dasz rade. a jak zrobisz focir to wrzuć
Fajne rozwiązanie z mieszkaniem
Cytat:
U mnie hardkor, nawet nie nadrabiam.Nie bede juz narzekac, ze spie po 3 godziny bo dzis nie spalam ani minuty. Maz w podrozy sluzbowej, wczoraj na piwku ze znajomymi z pracy,spi juz druga noc z rzedu po 8 godzin a ja druga noc nie spie. Wczoraj po szczepieniu maly marudny i zasnal po walce dopiero o 23. Polozylam sie wykonczona rykiem malego a po 5 minutach ryczy starszak...zwymiotowal na sciane i cale swoje lozko.Prysznic, zmiana poscieli,koldry, pranie.Po pol godzinie powtorka. Dalam czopka na wymioty, zasnal, ale ja nie moglam spac bo tylko nasluchiwalam czy nie dlawi sie wymiocinami. I ledwo co zamknelam oczy nastepny paw. Musielismy zmienic lozko i pokoj bo i kolejna koldra w praniu.Polozylam go u nas w lozku i przez noc zmienialam 3 razy posciel. Dobrze ze mamy ochraniacz na materac. Teraz lezy w trzecim pokoju bo tylko tam zostala koldra. Cala nco biegalam pomiedzy starszakiem a karmieniem malego.Karmie i nic nie moge zrobic jak slysze ze wlasnie starszak kolejne lozko zarzygal A biedny biega sam do toalety i wtedy zdazy ale czesto zdarzalo sie to mu we snie i budzil sie przerazony.Ja nie wiem, ile to dziecko razy mnie w nocy przepraszalo, ze znow zwymiotowalo. Mamusiu, przepraszam, ja nie chcialem, ja sie przestraszylem..Do lekarza w takim stanie nie pojde bo mi auto zarzyga. Mam nadzieje, ze maly nie zalapie..Wczoraj byl szczepiony na rotawirusy.Mam wrazenie, ze moje cialo nie nalezy do mnie i robi co chce, tak jestem zmeczona.Cala noc biegalam pomiedzy piwnica a drugim pietrem.Cala noc chodzi pralka i suszarka.A maz bedzie dopiero jutro w nocy.. ryczec mi sie chce.

domii-coc ten twoj mezulek nieciekawa mine na na fotkach.Nie wklejalabym na twoim miejscu fotek, zbyt duzo piszesz o sobie ...

agnieszka-super wiadomosci. Trzymamy nadal kciuki.
Aż mi głupio że napisałam o wyspaniu
De trzymaj się jakoś.Potrzep tym swoim mężem raz a porządnie.Sory ale na piwko ma czas a gdzie w tym wszystkim Wy?On ma czas na rozrywkę a Ty?I jeszcze w najlepsze nie przejmuje sie i idzie w kimę.Według mnie egoista.
Z tego co napisałaś tak to wygląda.
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Witam się po przespanej nocce, tatuś zajął się Kokoskiem A;e spała całą noc z przerwą na jedzenie i kupę teraz.

ale super buty, kocham buty, a już wysokie ale neistety nie potrafię chodzić A Kacper jaki przystojniacha, tak sie zmienił w ciągu tych kilku msc od urodzenia. A do taty jaki podobny

Dziękuję
Ogólnie dziekuję dziewczyny za wiele słów wsparcia, nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to jest potrzebne, gdy siedze tutaj sama bez żadnej baby , aby usta otworzyć...

Trzymam kciuki Rybko,a by w kńcu ten rok przyniósł lepsze wydarzenia niż zeszły

Witam w klubie, tylko my mamy na 10... Zobaczymy. I to pierwsze od szpitala
No super że nocka przespana w końcu!Musisz częściej Ulke tacie powierzać
Cytat:
ja nie planuje,ale moja,kolezanka robila,czyli jeszcze sie robi

wozek stoi,maz doniosl
bedziemy stawiac na,polpietrze tylko sasiadow spytamy czy nie bedzie im przeszkadzac.
nikt z klatki nie ukradnie, jedynie co to jak drzwi otwarte to z zewnatrz go widac...

De to mialas noc

Corko super!
Nie masz do czego przypiąć?Tz kupił takie porządne zapięcie i do kaloryfera zapinamy.Zawsze to jakis odstraszacz.

Cytat:

Dobrego dnia wszystkim

I sil duzo mamusie

Rozglądałam sie za krzesełkami bo sama planuję zakup wcześniej nawet niż mały będzie jadł zupki itp lub siedział.Chciałabym takie z mozliwością leżaczka-rozkładane w kilku pozycjach.Poluję na używkę.
Koleżanka ma Polly Magic Chicco(starszy model) i jest fajne-rozkłada się do pozycji półleżacej,posiada regulację wysokości, duzy koszyk na zabawki,2 tacki w tym jedna sciagana,mozliwośc zawieszenia tacki z tyłu.Zajmuje mało miejsca.I pokrycie krzesełka to nie taka świecąca cerata tylko przyjemniejszy materiał który łatwo zmyć.Potem przerabia się na krzesło które mozna dostawić do stołu.
Mi podoba się Peg Perego Siesta ale nie stac mnie na nie no chyba że cała rodzina sie złozy i nam kupi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:47   #2111
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ktosiula to co Jaś miał na sobie to body z h&m, swego czasu Rybka tutaj coś takiego pokazywała

Agnieszka w dalszym ciągu trzymam mocne kciuki za Anulkę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:48   #2112
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
De biedulino współczuję Ci nocki, pewnie stresu tez się najadłaś...

Agnieszka, super, że Ania już jest w lepszej formie n a pewno nadrobisz stracone dwa miesiące

A u nas nocka suuuper, a teraz Ulka od 6 nie śpi, i zaraz lecimy na szczepienie może jej się poprzestawiały godziny

kciuki! my szczepimy jutro...mam,mega stresa!

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie śpimy od 6.Wstałam, przebrałam, nakarmiłam,położyłam się .Po chwili mały znowu się przesikał i od nowa.Nawet wyspana jestem
Teraz sobie śpi smacznie.

Fajne rozwiązanie z mieszkaniem

Aż mi głupio że napisałam o wyspaniu
De trzymaj się jakoś.Potrzep tym swoim mężem raz a porządnie.Sory ale na piwko ma czas a gdzie w tym wszystkim Wy?On ma czas na rozrywkę a Ty?I jeszcze w najlepsze nie przejmuje sie i idzie w kimę.Według mnie egoista.
Z tego co napisałaś tak to wygląda.

No super że nocka przespana w końcu!Musisz częściej Ulke tacie powierzać

Nie masz do czego przypiąć?Tz kupił takie porządne zapięcie i do kaloryfera zapinamy.Zawsze to jakis odstraszacz.

Rozglądałam sie za krzesełkami bo sama planuję zakup wcześniej nawet niż mały będzie jadł zupki itp lub siedział.Chciałabym takie z mozliwością leżaczka-rozkładane w kilku pozycjach.Poluję na używkę.
Koleżanka ma Polly Magic Chicco(starszy model) i jest fajne-rozkłada się do pozycji półleżacej,posiada regulację wysokości, duzy koszyk na zabawki,2 tacki w tym jedna sciagana,mozliwośc zawieszenia tacki z tyłu.Zajmuje mało miejsca.I pokrycie krzesełka to nie taka świecąca cerata tylko przyjemniejszy materiał który łatwo zmyć.Potem przerabia się na krzesło które mozna dostawić do stołu.
Mi podoba się Peg Perego Siesta ale nie stac mnie na nie no chyba że cała rodzina sie złozy i nam kupi
no wlasnie nie mam, bo kaloryfer jest tuz kolo schodow i przejscia nie bedzie...moze nie ukradna

Stary 2014-01-14, 09:53   #2113
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki! my szczepimy jutro...mam,mega stresa!

no wlasnie nie mam, bo kaloryfer jest tuz kolo schodow i przejscia nie bedzie...moze nie ukradna

My trzymamy na 1 piętrze więc tam jest kaloryfer.Jak wychodze na spacer to najpierw tacham stelaż na parter a potem wracam po gondolę.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 09:59   #2114
niunia32
Zakorzenienie

Hania dzisiaj kończy 6 tygodni

chciałam iść z nią na szczepienie za tydz, no ale przez ospę i katarek musimy odczekać

Malinka

Haniusia
Stary 2014-01-14, 10:12   #2115
Madzik 89
Zadomowienie

Witamy się w skończonym 2 miesiącu
Z tej okazji dzielimy się fotkami, na jednej z nich Alex bawi się swoją pierwszą zabawką My mamy chyba skok od wczoraj... moj mały maruda jest taki nieznośny nawet mamine rączki nie pomagają, ale dziś rano zaskoczył mnie tym, że wyciąga rączki do karuzeli
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:04
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:19   #2116
ryba91
Zakorzenienie

nemosek- ani na edno ani na drugie mnie nie stac chyba bede szukac czegos taniego
Stary 2014-01-14, 10:20   #2117
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Tak was poczytuję, super że wszystko u was ok. I te udane chrzciny Śliczne macie te dzieciaczki .Też chciałabym się martwic kupkami i tym podobnym. Mała jeszcze na oiomie, nie przenieśli jej wczoraj, bo gazometrie nie miała zbyt dobrej, ale wciąż oddycha sama. Dziś ja ja odwiedzę i porobię sobie fotki, choc na oiomie nie wolno ale co tam, najwyżej mnie ochrzani piguła. Nie mam żadnych jej zdjęć, oprócz tych które zrobiłam w szpitalu i kilka co zrobiłam, jak była ze mną w domu. prawie dwa miesiące wyjęte mam z jej życia...ciekawe czy ją przeniosą dziś czy jutro. Ale najważniejsze że wszystko to przeżyła i że wszystko się udało. żal mi jej, jak widziałam jej pokłute rączki, nóżki i główkę, ale jednocześnie wiedziałam, że to dla jej dobra.
Jesteście wspaniałe dziewczyny, że mnie wspierałyście i trzymacie kciuki za moja córkę.
Agnieszka, od tego jesteśmy żeby Cie wspierać
Cytat:
o kurde ale noc
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a Hania ma katarek. z jednej dziurki idą kózki. po wyczyszczeniu noska słychać ze znowu coś w nosku siedzi. ale psikłam jej wodą morską i na razie ok.
Cytat:

tego tematu jezcze nie było
my myślimy nad tym krzesełkiem http://erodzinka.pl/pl_PL/p/Krzeselk...FUZY3godlF8Alg ale do kupienia jeszcze trochę czasu
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
jaka cerna ale fajny

hejka! :P
Domii, Damian faktycznie nie tęgą minę ma na tych fotkach

my szczepienie mamy za 2 tygodnie a sram po gaciach już od pierwszego szczepienia

jutro przyjeżdża teściowa, normalnie pierwszy raz od nie wiadomo jakiego czasu, bo tak to my tylko jeździmy, bo większość czasu siedzi z córką szwagra bo szwagierka co któryś dzień ma lekarza [chociaż powiedziałam teściowej że nie zdziwiłabym się jakby robiła sobie "wolne" od dziecka no i się dowiedziałam że w soboty się w ogóle nie zajmuje dzieckiem tylko robi to szwagier ehh temat rzeka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:23   #2118
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Z tej okazji dzielimy się fotkami, na jednej z nich Alex bawi się swoją pierwszą zabawką My mamy chyba skok od wczoraj... moj mały maruda jest taki nieznośny nawet mamine rączki nie pomagają, ale dziś rano zaskoczył mnie tym, że wyciąga rączki do karuzeli

a ja widzialam wczoraj za 45 zl z lamaze takiego motylka i on mial lusterko, piszczace cos, szeleszczace skrzydelko- fajna sprawa, Kacper nawet na to popatrzył, ale jakos wybitnie zainteredsowany nie byl i szukam cos podobnego naall moze bedzie ;d
Stary 2014-01-14, 10:26   #2119
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
najlepszego
słodziak

Malinka

Haniusia
Stary 2014-01-14, 10:28   #2120
coralady
Wtajemniczenie

De28 bardzo Ci współczuje,buziaki od nas

peppermint ja mam takie po Lili i w sumie sprawdziło się.Dostała je na urodziny.J apewnie wybrałabym inne,ale darowanemu ...
http://www.electro.pl/Krzeselko_do_k...-sE022162.html

Lila teraz używa do jedzenia i np.malowania.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:31   #2121
kyte
Wtajemniczenie

Hej nie wiem znowu ile mnie nie będzie zabierają mi router

Stary 2014-01-14, 10:34   #2122
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hej, kochane mam dobre wiadomości, moja córeczka oddycha wreszcie sama w zeszłą sobotę odłączyli ją od respiratora i jeeee oddycha sama saturacja od97 do 100 procent dziś ją prawdopodobnie przeniosą na oddział kardiochirurgi.Trzymałam kruszynkę na rękach po 28 dniach na oiomie, jest taka słodka, choć bardzo zmizerniała niestety, chuda jak patyk, sama skóra i kości. Ale do mleka które ma podawane sondą dodaja w proszku jakąś odżywkę wysokokaloryczną, by przybierała na wadze, bo bardzo dużo energi traci na oddychanie. Jej skóra ma ładny różowy kolor. Jak do niej przyszłam, to spała mała jędza:P jak faktycznie będzie na normalnym oddziale, zrobię jej mnóstwo fotek i się nią pochwalę

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

ja okresu nie dostałam, za to znajomo mnie boli, plamiłam tylko jeden dzien, potem pare dni przerwy i znow plamienie.
Super wieści!!:jupi :
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:35   #2123
dizi
Zadomowienie

Beatka, Nemosek dziękujemy

Cytat:
CÓRKO- buty

Macie mojego przystojniaka spiącego w pieknym wizytowym body oraz w "dorosłej piżamce" [dwu czesciowa, a'la flanela <3 ]
fajna piżamka, na pewno mu cieplutko

Cytat:
Kurcze, strasznie mi Ciebie żal ja ostatnio tez prawie cały czas sama, bo mąż ma ciągle dyżury, ale on chociaż wstaje w nocy do starszego. A może lekarz przyszedłby do Was na wizytę domową?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj kończy 6 tygodni

chciałam iść z nią na szczepienie za tydz, no ale przez ospę i katarek musimy odczekać
za tygodnie

Cytat:
gratulacje za miesiąc, słodziak
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:35   #2124
De28
Wtajemniczenie

pepper-jak mam obudzic meza jak go nie ma?Jest w podrozy sluzbowej.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:36   #2125
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

a ja widzialam wczoraj za 45 zl z lamaze takiego motylka i on mial lusterko, piszczace cos, szeleszczace skrzydelko- fajna sprawa, Kacper nawet na to popatrzył, ale jakos wybitnie zainteredsowany nie byl i szukam cos podobnego naall moze bedzie ;d
to może taki jak my mamy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:37   #2126
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam się (w końcu) na odchowalni
Mialam pisać wcześniej ale ostatnio nie mam weny na wizaz..., Nemosek mnie pogoniła i oto jestem

U Nas wszystko ok
Kamilkowi chyba zęby idą, bo ślini się strasznie no i do tego ładuje piąstki do buzi, od 2 dni jest nie do ujechania, strasznie marudzi więc kupiłam mu specyfik na ząbkowanie no i zobaczymy czy będzie lepiej.
Z kolkami już o wiele lepiej, są ale już zdecydowanie rzadziej...
Pięknie się uśmiecha i jest przesłodki
Wczoraj byłam z Nim na drugich bioderkach i wsio ok,w przyszłym tygodniu idziemy na kolejne szczepienie.
W tym tygodniu idziemy jeszcze do księdza załatwić chrzciny bo planujemy na 15.02..
No i na weekend jedziemy my,znajomi i dzieciaczki do Karpacza...

W weekend byłam z dziewczynami w pubie... , po roku czasu pierwsze jakieś wieczorne wyjście, fajnie było... Tż wzorowo zajął się małym
No i cały czas jestem na diecie, przez 1,5 miesiąca udało mi się zjechać 7,5 kg

W miarę możliwości staram się podczytywać...,
Agnieszka mocno kibicuje małej Ani! Silna z Niej dziewczynka

Po powrocie z gór planuje pomału wdrążać się na nowo w wątek bo bardzo mi Was brakuje, a teraz póki co staram sie od czasu do czasu podczytywac...

Całuski dziewuszki

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2014-01-14 o 10:50
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:48   #2127
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
pepper-jak mam obudzic meza jak go nie ma?Jest w podrozy sluzbowej.
Faktycznie...czytanie ze zrozumieniem-polegalam

Stary 2014-01-14, 10:54   #2128
nemosek
Zakorzenienie

Madzik Fajny Aleks
Dzastin zgubo

Zaraz doczytam mały sie obudził

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-14, 11:01   #2129
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nie cytuję, nie odnoszę się do nikogo, bo musiała bym to zrobić bardzo wyrywkowo. Jedynie dla Agnieszki i Ani zrobię wyjątek i napiszę, że niesamowicie się cieszę. Bardzo czekałam na wiadomość, a jeszcze taka pozytywna, to już w ogóle super. Ania to nasza wątkowa siłaczka

dziękuje

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

W miarę możliwości staram się podczytywać...,
Agnieszka mocno kibicuje małej Ani! Silna z Niej dziewczynka

rónież ślicznie dziękuje

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Agnieszka w dalszym ciągu trzymam mocne kciuki za Anulkę
Stary 2014-01-14, 11:03   #2130
maomami
Wtajemniczenie

Hej
My dzisiaj mamy szczepienie o 15 i już mam pełne gacie , no ale cóż zaszczepimy i na kilka tygodni będzie spokój.
A moja królewna wczoraj skończyła 3 miesiące

Sorki że tylko o sobie piszę ale po wczorajszym wyrywaniu ósemki jeszcze jestem trochę obolała i jakaś śnięta

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości