|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
a Hania ma katarek. z jednej dziurki idą kózki. po wyczyszczeniu noska słychać ze znowu coś w nosku siedzi. ale psikłam jej wodą morską i na razie ok.
|
|
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie planuje,ale moja,kolezanka robila,czyli jeszcze sie robi ![]() Cytat:
![]() bedziemy stawiac na,polpietrze tylko sasiadow spytamy czy nie bedzie im przeszkadzac. nikt z klatki nie ukradnie, jedynie co to jak drzwi otwarte to z zewnatrz go widac... De to mialas noc ![]() Corko super! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet nie piardne za przeproszeniem,ze jestem zmeczona...masakra,az mnie scisnelo jak to przeczytalam,jedyne co pozostaje to napisac,ze tule czule ![]() Dziwi mnie tylko jedno,nie jestes w stanie dobudzic swojego faceta,kopnac w tylek i powiedziec,ze dzieci wasze wspolne i trudno,zarywa noc z toba?przeciez to tak codziennie nie jest,w ekstremalnych sytuacjach moglby Ci pomoc...sil kochana zycze Lepper bardzo mi sie podobal ![]() A my powoli zaczynamy odstawiac wczoraj Delicol,moze obejdzie sie bez wrzaskow i kolek,na ulotce napisane,ze stosowac do 3-4msc.raz,ze nie chce go tym poic jak nie bedzie potrzeba,a dwa...kurde,te krople tanie nie sa,a ida w szybkim tempi Mam jeszcze jedno pytanko,nie wiem czy byl juz poruszany temat krzeselek do karmienia,ale moze macie jakies info.ja planuje chrzest na marzec-kwiecien,no i krzeselko ma byc prezentem...i tak sobie zaczelam juz przegladac?moze jakies propozycje sprawdzonych/dobrych.wiem,ze to jeszcze troche czasu do karmienia innego niz cyc/mm, ale moze juz cos ktos podpowie. Dobrego dnia wszystkim I sil duzo mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper a ile czasu podawalas? my dostalismy zalecenie tylko 5 dni...ale nie pomoglo w naszym przypadku...
co do krzeselek to nie pomoge,bo sie nie znam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslamal o takim drewnianym co to potem krzesełko i stolczek mozna zrobic, ale zajmuje duzo miejsca... choc ja mam miejsce... a plastikowe to szybko sie myje... hm.. ciezka sprawa
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwale sobie brat tez ma taki, tyle ze zielony jedyny minus to taki, ze moja córa skopała troche pokrowiec i go potargała, ale fotelik dostalismy uzywany |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do krzeselka zastanawiam sie nad chicco polly 2w1,bo drewniane u nas odpadaja ze wzg.na miejsce miedzy innymi...pozatym tak po prostu wizualnie srednio mi sie podobaja i nie wiem jak z wygoda dla malucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A co do karmienia to do konca kwietnia jak cyc pozwoli to bedziemy cycolic,zeby te min.pelne 6msc.przetrwac,a pozniej zobaczymy.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Hej wstałam specjalnie o 8, żeby w spokoju na komputerze posiedzieć. Chłopcy moi jeszcze śpią, a ja siedzę przy lapku i tulę swoją psinkę, ostatnio tak zaniedbaną i pominiętą. Chyba bardzo tego potrzebował, bo jeszcze nigdy aż tak się nie tulił.
Nie cytuję, nie odnoszę się do nikogo, bo musiała bym to zrobić bardzo wyrywkowo. Jedynie dla Agnieszki i Ani zrobię wyjątek i napiszę, że niesamowicie się cieszę. Bardzo czekałam na wiadomość, a jeszcze taka pozytywna, to już w ogóle super. Ania to nasza wątkowa siłaczka Mam teraz przez 3 dni nowy rzut odwiedzin, stąd brak czasu. Mam nadzieję, że nie przyniosą żadnego wirusa, bo co chwilę słyszę, że ktoś chory. Na szczęście rodzice pomogli mi ogarnąć dom. Mama pilnowała Filipa, ja robiłam przekąski, a tata sprzątał łazienkę i odkurzał. Jeszcze nigdy nie miałam chyba tak wyczyszczonej łazienki ![]() Uciekam, bo wstała już moja rebiata
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
De biedulino
współczuję Ci nocki, pewnie stresu tez się najadłaś... Agnieszka, super, że Ania już jest w lepszej formie ![]() A u nas nocka suuuper, a teraz Ulka od 6 nie śpi, i zaraz lecimy na szczepienie może jej się poprzestawiały godziny
|
|
#2110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie śpimy od 6 .Wstałam, przebrałam, nakarmiłam,położyłam się .Po chwili mały znowu się przesikał i od nowa .Nawet wyspana jestem![]() Teraz sobie śpi smacznie. Cytat:
Cytat:
![]() De trzymaj się jakoś.Potrzep tym swoim mężem raz a porządnie.Sory ale na piwko ma czas a gdzie w tym wszystkim Wy?On ma czas na rozrywkę a Ty?I jeszcze w najlepsze nie przejmuje sie i idzie w kimę.Według mnie egoista. Z tego co napisałaś tak to wygląda. Cytat:
w końcu!Musisz częściej Ulke tacie powierzać![]() Cytat:
Cytat:
Koleżanka ma Polly Magic Chicco(starszy model) i jest fajne-rozkłada się do pozycji półleżacej,posiada regulację wysokości, duzy koszyk na zabawki,2 tacki w tym jedna sciagana,mozliwośc zawieszenia tacki z tyłu.Zajmuje mało miejsca.I pokrycie krzesełka to nie taka świecąca cerata tylko przyjemniejszy materiał który łatwo zmyć.Potem przerabia się na krzesło które mozna dostawić do stołu. Mi podoba się Peg Perego Siesta ale nie stac mnie na nie
|
|||||
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ktosiula to co Jaś miał na sobie to body z h&m, swego czasu Rybka tutaj coś takiego pokazywała ![]() Agnieszka w dalszym ciągu trzymam mocne kciuki za Anulkę |
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki! my szczepimy jutro...mam,mega stresa! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
My trzymamy na 1 piętrze więc tam jest kaloryfer.Jak wychodze na spacer to najpierw tacham stelaż na parter a potem wracam po gondolę.
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Hania dzisiaj kończy 6 tygodni
![]() chciałam iść z nią na szczepienie za tydz, no ale przez ospę i katarek musimy odczekać |
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w skończonym 2 miesiącu
Z tej okazji dzielimy się fotkami, na jednej z nich Alex bawi się swoją pierwszą zabawką My mamy chyba skok od wczoraj... moj mały maruda jest taki nieznośny nawet mamine rączki nie pomagają, ale dziś rano zaskoczył mnie tym, że wyciąga rączki do karuzeli
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-15 o 10:04 |
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek- ani na edno ani na drugie mnie nie stac
chyba bede szukac czegos taniego
|
#2117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my myślimy nad tym krzesełkiem http://erodzinka.pl/pl_PL/p/Krzeselk...FUZY3godlF8Alg ale do kupienia jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
ale fajny ![]() hejka! :P Domii, Damian faktycznie nie tęgą minę ma na tych fotkach ![]() my szczepienie mamy za 2 tygodnie a sram po gaciach już od pierwszego szczepienia ![]() jutro przyjeżdża teściowa, normalnie pierwszy raz od nie wiadomo jakiego czasu, bo tak to my tylko jeździmy, bo większość czasu siedzi z córką szwagra bo szwagierka co któryś dzień ma lekarza [chociaż powiedziałam teściowej że nie zdziwiłabym się jakby robiła sobie "wolne" od dziecka no i się dowiedziałam że w soboty się w ogóle nie zajmuje dzieckiem tylko robi to szwagier ehh temat rzeka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja widzialam wczoraj za 45 zl z lamaze takiego motylka i on mial lusterko, piszczace cos, szeleszczace skrzydelko- fajna sprawa, Kacper nawet na to popatrzył, ale jakos wybitnie zainteredsowany nie byl i szukam cos podobnego naall moze bedzie ;d
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodziak
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
De28 bardzo Ci współczuje,buziaki od nas
peppermint ja mam takie po Lili i w sumie sprawdziło się.Dostała je na urodziny.J apewnie wybrałabym inne,ale darowanemu ... ![]() http://www.electro.pl/Krzeselko_do_k...-sE022162.html Lila teraz używa do jedzenia i np.malowania.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
nie wiem znowu ile mnie nie będzie zabierają mi router![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Beatka, Nemosek dziękujemy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tygodnieCytat:
gratulacje za miesiąc, słodziak |
||||
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się (w końcu) na odchowalni
![]() Mialam pisać wcześniej ale ostatnio nie mam weny na wizaz..., Nemosek mnie pogoniła i oto jestem ![]() U Nas wszystko ok ![]() Kamilkowi chyba zęby idą, bo ślini się strasznie no i do tego ładuje piąstki do buzi, od 2 dni jest nie do ujechania, strasznie marudzi więc kupiłam mu specyfik na ząbkowanie no i zobaczymy czy będzie lepiej. Z kolkami już o wiele lepiej, są ale już zdecydowanie rzadziej... Pięknie się uśmiecha i jest przesłodki Wczoraj byłam z Nim na drugich bioderkach i wsio ok,w przyszłym tygodniu idziemy na kolejne szczepienie. W tym tygodniu idziemy jeszcze do księdza załatwić chrzciny bo planujemy na 15.02.. ![]() No i na weekend jedziemy my,znajomi i dzieciaczki do Karpacza... ![]() W weekend byłam z dziewczynami w pubie... , po roku czasu pierwsze jakieś wieczorne wyjście, fajnie było... Tż wzorowo zajął się małym![]() No i cały czas jestem na diecie, przez 1,5 miesiąca udało mi się zjechać 7,5 kg ![]() W miarę możliwości staram się podczytywać..., Agnieszka mocno kibicuje małej Ani! Silna z Niej dziewczynka Po powrocie z gór planuje pomału wdrążać się na nowo w wątek bo bardzo mi Was brakuje, a teraz póki co staram sie od czasu do czasu podczytywac... Całuski dziewuszki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2014-01-14 o 10:50 |
|
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik Fajny Aleks
![]() Dzastin ![]() Zaraz doczytam mały sie obudził |
|
|
|
#2129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My dzisiaj mamy szczepienie o 15 i już mam pełne gacie , no ale cóż zaszczepimy i na kilka tygodni będzie spokój.A moja królewna wczoraj skończyła 3 miesiące Sorki że tylko o sobie piszę ale po wczorajszym wyrywaniu ósemki jeszcze jestem trochę obolała i jakaś śnięta
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

ale prezenty

Dowiedziałam się przy okazji, że będzie jeszcze jedno dziecko chrzczone razem z Mają. 

A biedny biega sam do toalety i wtedy zdazy ale czesto zdarzalo sie to mu we snie i budzil sie przerazony.Ja nie wiem, ile to dziecko razy mnie w nocy przepraszalo, ze znow zwymiotowalo. Mamusiu, przepraszam, ja nie chcialem, ja sie przestraszylem..Do lekarza w takim stanie nie pojde bo mi auto zarzyga. Mam nadzieje, ze maly nie zalapie..Wczoraj byl szczepiony na rotawirusy.Mam wrazenie, ze moje cialo nie nalezy do mnie i robi co chce, tak jestem zmeczona.Cala noc biegalam pomiedzy piwnica a drugim pietrem.Cala noc chodzi pralka i suszarka.A maz bedzie dopiero jutro w nocy.. ryczec mi sie chce.

współczuję Ci nocki, pewnie stresu tez się najadłaś...
Kacper też dostał i mam spokój z ubraniami na x czasu. A Czy u Was też np. spodnie są na długość ok a w tyłku za małe?? albo w tyłku za małe a na długość za duże? bo ja mam tak sporo par..;/ fajne kompleciki np. dresowe- bluza ok, spodnie nie wejdą... albo tak na siłe to wejdą, ale wiadomo...;/ i tym o to sposobem z 15par spodni chyba z 5 musiałam odrzucić :/