|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() ![]() za 2 tygodnie powinno już być serduszko więc mocno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja paliłam w pierwszej ciaży w tej która poroniłam, nie dużo z 5 szt na dzień. W drugiej rzuciłam w 7 tc po obejrzeniu reportazu o smierci łóżeczkowej I nie pale do dziś ![]() Cytat:
![]() Zaraz usłyszysz maleńkie serduszko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, niestety zmuszona jestem do Was dołączyć :-(
podczas wizyty 30.12, czyli w 12 tc okazało się ciąża jest obumarła, co przebiegło praktycznie bezobjawowo. Był strach, żal i płacz. 3 stycznia zgłosiłam się do szpitala, ale wtedy już delikatnie plamiłam. Dostałam tabletki na wywołanie skurczów, był niesamowity ból, masa krwi i poronienie praktycznie w toalecie. Tego samego dnia miałam zabieg łyżeczkowania, następnego dnia wyszłam do domu. Jutro minie tydzień. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej. Wszystko goi się i dochodzi do siebie prawidłowo. Na pierwszą @ mam czekać 4-6 tygodni, jak nie będzie to luteina 3x1. Ze staraniami mamy się wstrzymać przynajmniej do wyników badania his-pat. Wprawdzie z reguły są prawidłowe, ale odbiór wyników powinien zbiegac się z wystąpieniem pierwszej @. Starania możemy zaczynać praktycznie w kolejnym cyklu, lekarz odradza staranie się już teraz - niech wszystko wróci do normalnego stanu. No i raczej odradza starania wczesną wiosną , bo to sezon grypowy, a infekcja mocno zagraża potencjalnej ciąży. Po zabiegu dostałam tydzień l4, dzisiaj dostałam kolejne 4 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
badałaś tarczycę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro pannomigotko że do nas dołączasz
![]() co do kolejnych starań i sezonu grypowego, to powiem ci że taki okres może trafić się praktycznie o każdej porze roku, więc wiesz.... jeśli lekarz da ci zielone światełko to zaczynajcie działać ![]()
#1266 |
Zadomowienie
|
tak, tarczycę mam pod kontrolą od lat - jako dziecko miałam operację i od tego czasu jestem pod kontrolą endo. Wyniki za poczatku ciąży, jak i z dnia przed zabiegiem, kiedy dziecko już nie żyło - wręcz idealne.
Teraz dostałam jeszcze skierowanie na toxo, cytomegalię i jeszcze coś - tak dla pewności |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
BAN stały
|
Cytat:
matka natura wiedziała co robi-takie zdanie ginekologa i moje juz tez . Widocznie płod-dziecko było chore. Lepiej tak niż całe zycie sie męczyć. Wiem brzmi drastycznie ale taka jest prawda. tak tłumaczył mi mój gin + podawał przyklady. Na poczatku strasznie to brzmiało, ale pozniej zrozumiałam ze ma to jakis sens . trzymaj się !! i wpadaj ti jak najczesciej-pomożemy jak możemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zrób sobie jeszcze zespół antyfosfolipidowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Panna Migotka, trzymaj sie. Wiem, przez co przechodzisz jak chyba kazda z nas tutaj na watku. 12tc to juz troche w drodze i tym bardziej wspolczuje Ci straty.
Fraj gratuluje! I trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Rozeznanie
|
oj dziewczyny..u mnie znowu chyba do dupy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli jest zarodek musi być też nadzieja. Zdaje sobie sprawe z tego że to będzie długie 7 dni ale zobaczysz że usłyszysz serduszko i będziesz się cieszyła ciążą. U mnie w obu ciążach maleństwa były młodsze o 2 tygodnie i lekarz mówił że tak może być.
![]() |
#1274 |
BAN stały
|
Modl się. Modlitwa pomaga. Znajdz patronke .wiem co pisze, choc to pewnie moze się komuś wydać smieszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
powiem wam że przed zajsciem w ciazem i poronieniem mialam calkiem inne wyobrazenie. Myslalam ze zajscie w ciaze to pikus, w zyciu by sie nie spodziewala takiego scenariusza i tego ze tyle musimy wycierpiec. Boli mnie ze kobiety w ciazy nieraz pija i pala i rodza zdrowe dzieci, juz nie wspomne o tych co wpadaja i porzucaja lub robia gorsze rzeczy. Tu sie czlowiek stara jak moze poswieca sie odklada leki zeby nie zaszkodzic ciazy a i tak spotyka go nieszczescie. Jedyne co pociesza to fakt ze czytam o Was, ze przeszlyscie przez to co ja i że w tej chwili wam sie udalo i los się odwrócił
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Fraj modlę się każdego dnia odkąd tylko zaszłam w ciążę i proszę Boga żeby tylko tym razem się udało i nie zabierał mi następnego dzieciątka.. noszę także pasek św. Dominika..i co z tego że drugi raz nam się udało..jak znowu skończy się tak samo..czuję to..wolałabym tak szybko nie zajść i nie przeżywać tej tragedii drugi raz..bo nie przeżyję tego.. Mlebidakin biorę tylko duphaston..wczęniej 2x2tabl, potem 3x2tabl..w poprzedniej ciąży mówiła coś o acardzie..ale w końcu nie dała..w sobotę zapytam dlaczego właśnie mi go nie dała?choć mówiła, że jak tylko zajdę to włączymy acard..?! Co do badań to żadnych nie robiłam, bo nie kazała bo raz może przytrafić się każdemu..ale teraz muszę je zrobić.. Nie wiem co ja teraz zrobię jak to się znowu tak skończy.. ![]() w dodatku w grudniu jak dowiedziałam się o ciąży poszłam na l4, ale co z tego jak miałam umowe zlecenie przedłużaną co miesiąc..więc do konca roku byłam na zwolnieniu..a potem musiałam się zwolnić.. nie wiem jak ja teraz wytrzymam..a o pracę w dzisiejszych czasach ciężko..nie wiem już nic.. najbardziej boję się tego, jak się zacznie..poprzednio poroniłam w domu..ale po 2 dniach strasznie mnie bolała brzuch więc IP i okazało się ze zostały resztki..na zabieg się nie godziłam..ale fajny lekarz namówił mnie na zostanie w szpitalu i cytotek..i spędziłam tam weekend i wyszłam..drugi raz nie pójdę..i nie przeżyję leżenia z ciężąrnymi na sali..nie wytrzymam tego psychicznie.. ![]()
#1279 |
Zadomowienie
|
karolinka85 nie mozesz tak myslec, musisz wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SŁuchaj, ale nie robiłaś żadnych badań ( toxo,cyto itd też?) czy chodzi o genetyczne? U mnie jutro będzie 2 tyg po poronieniu. Jest mi ciągle źle...w środę idę do lekarza, ale ze staraniami chyba się wstrzymamy 4 miesiące min. I w piątym cyklu zaczniemy... Sama już nie wiem co zrobić, aby było dobrze? ![]()
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
maciejka1987 ja jestem 4tyg juz prawie o zabiegu i jak fizycznie lepiej tak psychicznie koszmar
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie pociesza to, że mam przyjaciółkę, która straciła dwie ciąże, miała takie komplikacje, że praktycznie niekt nie dawał jej szans na dziecko, nawet invitro było ryzykowne w jej przypadku. I stał się niemalże cud, a teraz ma 9cio miesięcznego brzdąca ![]() Cytat:
niestety czasem niezrobienie zabiegu może być niebezpieczne. Ja byłam w 12tc i mimo leków organizm nie był w stanie szybko poradzić sobie sam ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Psychicznie też różnie. Sądni, kiedy się trzymam i jest w miarę ok, tylko przed snem dopadają mnie ciemne myśli, a czasami chodzę z płaczem na wierzchu i ryczę po każdej reklamie z malym dzieckiem w tv. W weekend było szczególnie ciężko, bo bylismy na impezie, gdzie kilka osób wyskoczyło jeszcze z gratulacjami i po tłumaczeniu, że już nie ma czego gratulować byłam na skraju wytrzymałości i płaczu... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Karolinka - ja uważam, że nie wolno ci tak myśleć, rozumiem, że wolisz być pozytywnie zaskoczona aniżeli rozczarowana, aczkolwiek podświadomość działa cuda i do wizyty nadal jest nadzieja i wiara w to że po prostu owulację miałaś później i dziecko rozwija się prawidłowo
![]() Cytat:
![]() w ogóle co za znieczulica kłaść ciężarne i roniące razem, ja leżałam z dziewczyną która czekała na zabieg, ja roniłam i byłyśmy dla siebie niesamowitym wsparciem - nawet lepszym niż niejeden psycholog ![]()
![]() |
#1284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
mnie polozyli razem z laska ktora 2msc wczesniej urodzila i czekala na jakis zabieg, dziewczyna zdawala sobie sprawe dlaczego ja tam byłam ale to jej nie przeszkadzalo glosno opowiadac o swoim maleństwie. Ja ryczalam ze stracilam swoje dziecko a ta nawijala o swoim, zero wyczucia. Ja juz w sumie 26 dzien po zabiegu i panikuje bo boje sie ze dlugo nie dostane @. Juz dostalam totalnego swira tak wyczekuje @
Edytowane przez tygryszek Czas edycji: 2014-01-13 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i chociaż nie jestem aspołeczna to z "koleżankami" z sali ciężko mi było nawiązać jakikolwiek bliższy kontakt. przy wyjściu życzyłam im tylko wszystkiego dobrego. i trochę ciężko mi było zrozumieć jedną dziewczynę- ciąża zagrożona, plamienia, lekarze poszpitalne 2 tygodniowe zwolnienie, a ona że nie chce, bo i tak do pracy wraca. jak się jej ta historia skończyła nie wiem - w każdym bądź razie przy nakazie leżenia nawet w szpitalu biegała się malować pudrować i włoski prostować, bo w szpitalu trzeba ładnie wyglądać dla pań salowych. karolinka85 nie martw się na zapas, bo stres to teraz Twój największy wróg! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
Mi lekarz powiedział, żeby czekać na @ ok 4-6 tygodni. Ja od razu wzięłam sobie receptę na Luteinę, bo jeżeli @ bardzo by się spóźniała mam brać 3x1 przez co najmniej 5 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie, jak chcemy czekać z mężem 3 cykle ( teraz już 2,5 ![]() Ja mam bóle owulacyjne, nie skojarzyłam wcześniej, ale dziś 15 dc, także mam nadzieję, że to jest powód.
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
mnie ginekolog powiedziala ze jak mam robic badania to przed staraniami, bo do tego czasu cos moge złapac, teraz dla samej siebie robilam tarczyce i cytomegalie i cytomegalie wyszlo ze przechorowalam, wiec jej przed staraniemi juz nie bede robic. Kurcze oczywiscie moja gin nic mi nie mowila ze jezeli nie dostane dlugo okresu to mam cos brac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.