|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Mi po diecie cukrzycowej zmieniły się smaki - już nie wróciłam do słodzenia kawy czy herbaty, a i na za bardzo słodkie rzeczy reaguję
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
a wiecie że moj lekarz nie robi tego badania glukozy? On twierdzi ze to juz nie jest standard i ze wielu lekarzy nie zleca tego badania...Sama nie wiem co o tym myslec. W pierwszej ciazy niby wszystko bylo ok wiec jestem a miare spokojna.
A ja wlasnie zrobilam sobie przykladowe zestawienei tego wozka ktory chce w internetowym sklepie. Po dodaniu wszystkich dodatkow typu parasolka, dodatkowe kola, torba, adapter na fotelik + kilka innych, wyszlo mi uwaga - 1100 euro...... Dobrze ze leze... |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Cukrzyca ciążowa może kiedyś tam przerodzić się w cukrzycę typu 2. Mandaryna w obu ciążach ją miała, a skończyło się przewlekłą (a młoda dziewczyna). Inne ryzyko - duże dziecko (waga powyżej 4 kg) przy porodzie, co często jest wskazaniem do przeprowadzenia CC. Jeśli mama nie miała leczonej cukrzycy w ciąży, dziecko jest już obciążone możliwością wystąpienia cukrzycy typu 2 w przyszłości.
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Dobra, projekt kalendarza poszedł w "eter". Jutro tylko będę musiała zrobić przelew i mam nadzieję, że zdążą odesłać przed świętem dziadków. Teraz czekać nas będzie wybranie fotek do fotoalbumu z ubiegłorocznych wakacji ![]() Idę spać. Dobrej nocy!
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale straszycie tą glukozą u nas w rodzinie wiele cukrzyków i niby to wpływu nie ma ale i tak się boję bo ja zawsze miałam podwyższony cukier a co dopiero teraz
|
||
|
|
|
#3006 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. U nas za duzo nie ma, na prawdę trzeba sie uchodzić, żeby coś fajnego upolować. Bardzo duż szmat jest, a i te ceny za kg sa nieadekwatneCytat:
, już praktycznie połowa stycznia i zaraz będzie 5 lutego, a po Tobie ja 6 lutego mam połówkowe![]() Cytat:
![]() i oczywiście mocne![]() Cytat:
dla tż za inicjatywe, liczy się przeciez gest![]() Cytat:
Ja będę robiła w 20tyg, bo tak gin mi kazał. Może dlatego, że to druga ciąża, albo za dużo przybieram![]() W poprzedniej ciąży robiłam, ale tak po 23 tyg. --------------------------- Tak apropo cukrzycy, właśnie zjadłam na śniadanie precelka. Nie mogłam się opanować w sklepie Jedno co wiem w tej ciąży za dużo jem słodkiego pal licho wagę, ale boję sie tej cukrzycy![]() Aldrin będzie dobrze
|
|||||||
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy co będzie w piątek idę do lekarza to może mi da skierowanie na ta glukozę ale dla mnie jedzenie może nie istnieć a słodycze musze zjeść, zawsze lubiłam słodycze ale nigdy aż tak ![]() precelek zjedzony to teraz czas na trochę ćwiczeń i będzie dobrze, musi być, trzeba w to wierzyć ![]() Tak wogóle to wczoraj dostałam piłkę do ćwiczeń i od dzisiaj zaczynam się brać za siebie, więc trzymajcie kciuki proszę
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny, po badaniu wszystko z Małym w porządku A ja mam problemy z tarczyca i musze brać tabletki.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
bluesky89 gratuluje syneczka
![]() Widze że temat zakupów nadal Fajosko. Ja oglądam rzeczy w internecie ale na razie bez konkretów. Wiem tylko że kosmetyki zakupie babydreama z Rossmana i chusteczki Auchanowskie Wanienke wybrałam z Fisher Price z tym hamakiem...Któraś coś o niej słyszała? Rzeczywiście ułatwia kąpiel?I rozglądałam się za monitorem oddechu i wstępnie wybrałam Angelcare AC 401. No i wtam się w 18 tygodniuuuu!!!!! Juuupiiii.Bellybestfriend pokazuje że to 5 miesiac.... Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-14 o 08:35 |
|
|
|
#3010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tak zachwalacie te lumpeksy, że chyba się przejdę, kiedyś kupowałam tam kilogramami
na początku ciąży upolowałam bluzkę do karmienia z H&M mama i spodnie dresowe z pasem, a ostatnio jakoś nie mam weny do użerania się z głupimi babami w lumpeksach ![]() Cytat:
![]() Co do cukrzycy to ja bym się nie przejmowała, to chyba nie jest na jakąś masowa skalę, ja osobiście nie znam żadnej mamuśki która by na to cierpiała w ciąży. Na słodycze w ogóle nie mam chęci, czasem coś skubnę ale wolę mięcho i kanapki Cytat:
![]() No i gratulację chłopaczka ![]() Cytat:
![]() Gratulację 5 miesiąca u mnie już od czwartku i kiedy to zleciało? dopiero co dowiedziałam się o ciąży
|
|||
|
|
|
#3011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje kolejnego tygodnia i nowego miesiąca czas szybko leci, teraz się dowiedziałyśmy o ciąży a to już prawie połowa za nami ![]() Cytat:
Znasz kogoś kto używa tych wiader do kąpieli? fajnie to wygląda ale kurcze mam wątpliwości czy jest to wygodne do kąpieli
|
|||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie 43% ![]() Tez mam wątpliwości co do tego wiaderka.... |
|
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka używała i zachwalała. Tyle, że ona kupiła jak synek miał 5 miesięcy, nie wiem jak jest z kąpaniem w nim noworodka, starsze dziecko bardziej współpracuje od takiego maluszka.
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
jakie obliczenia
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Twoje ćwicznenia, ja niestety musze swoje przłożyc, na czas gdy już będę w domu. Teraz nie mam czasami czasu usiąść a co dopiero ćwiczyć. Ja teraz też "gdy widzę słodycze to kwicze, a oczy mi świecą jak "![]() A może u Ciebie będzie także dziewunia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O wanience już kiedyś pisałam, sama jestem jej szczęśliwym posiadaczem. Ekstra sprawa. Ułatwia jak najbardziej, sama będziesz wstanie dziecko kąpać, a nawet sam tż. Masz dwie rączki wolne, a i dziecku wydaje mi się, ze jest wygodnie. Monitor oddechu też mam, kupiłam używany na allegro. Na szczęście nie zapiszczał ani razu, chyba że dziecko wyciągnęłam z łóżeczka, a zapomniałam go wyłączyć.
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-14 o 09:38 |
|||
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie co do monitora oddechu to też chce go zakupić, szkoda tylko, że cena taka wysoka
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-14 o 10:32 |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniej więcej tak to wygląda, tylko że oni za dużo wody nalali moim zdaniem ![]() Tak myślę, że to chyba prawda, że córka odbiera matce urodę muszę zainwestować w jakiś podkład kryjący bo mi się przebarwienia robią na policzkach
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-14 o 09:58 |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu sobie pooglądam, bo w pracy mi zablokowali gady jedne ![]() polecam tani a fajny podkład bb z eveline |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taką masz? : http://allegro.pl/fisher-price-wanie...855015157.html |
|
|
|
|
#3020 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wyliczenia dokładne ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wanienek to ja mialam taki gabkowy podklad comial ulatwiac kapiel ale mialam problem zeby umyc plecy pupke. Jesli kapalam sama to wygodniej bylo mi kapac bez niczego. Jedna reka pod glowka a druga mylam.Ewentualnie kladlam tetrowke na spod i malo wody. Choc ta wanienka z ikei jest antyposlizgowa. Ja takiego maluszka nie kapalam niewiadomo ile- tylko zeby obmyc. Buzia, uszkami zajmowalam sie na przewijaku. Prawdziwe kapiele z zabawa zaczely sie jak usiadla. Mnie byloby trudno umyc w takim wiaderku.
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze ale budyń sorki już poprawiam maluch właśnie się rozpycha w brzuszku i nie mogę się na pracy skupić
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-14 o 10:38 |
|
|
|
#3023 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry dzień
Dzięki Wam za wszystkie opinie dotyczące wózka. Po rozważeniu wszystkich za i przeciw... postanowiłam go kupić, bo na żywo okazał się dużo bardziej atrakcyjny niż na zdjęciach. Stan bardzo dobry, kolor też dużo ładniejszy. No i miał wszystko czego szukałam, o cenie nie mówiąc, bardzo zachęcająca więc już stoi w salonie Jedyne co mi przeszkadza to to, że spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko i podparcie dla nóżek ma jakieś nieszczęśliwe, ale może się mylę i będzie ok. Ale spacerówkę mam akurat rezerwową dobrej jakości u szwagierki więc nie ma problemu. A gdybym za tą cenę miała poużywać wózka tylko z rok lub krócej to wcale nie będzie mi żal, czy nawet wymienić na inny... Opis na stronie producenta jest naprawdę fajny, mogłam zacząć wczoraj od tego, a nie od ogłoszenia na którym tylko paskudne zdjęcia straszą http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...k-gratisy.html ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Wygląda tak: ![]() Mnie to z hamakiem jakoś nie pasuje, bardziej wygląda na gadżet, chyba nie myłoby mi się dziecka w tym fajnie :/ ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Mam krzesełko do kąpieli, to chyba funkcja podobna jak wiaderka, może poza tym że wiaderko jest dużo bardziej ekonomiczne pod względem zużycia wody Tylko nie jestem pewna czy można to zamontować w wannie czy tylko w brodziku... Chociaż w sieci są zdjęcia z wanną więc może ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Fajowo wyglądają te ćwiczenia na piłkach, sama mam ochotę spróbować. Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-14 o 11:12 |
||
|
|
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Pewnie każda już tam była, ale wklejam w razie czego, może się przyda jeszcze komuś: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029 W temacie wózków mam takie przemyślenia: 1. wózek chcę na pewno, bo będziemy dużo spacerować, np. po syna do przedszkola 2. raczej wolę używany niż nowy, bo więcej dzieci nie planuję i szkoda mi wydawać dużo kasy na cały zestaw (muszę się rozejrzeć po okolicy i pogadać z koleżankami - może ktoś coś widział, ktoś coś wie ) 3. po cichu liczę na nosidełko maxi cosi od szwagierki (mam nadzieję, że jej dziecko do czerwca będzie ważyło 13 kg ) więc raczej w grę wchodzi wózek 2w14. no i też przymierzam się do chusty A teraz ponadrabiam, bo trochę mi się tego nazbierało...
|
|
|
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
Co do fotelików to bardzo fajnym patentem są te wkładki dla noworodka, bo podnoszą pupę i maluch nie jest taki zapadnięty tylko leży sobie w pozycji zbliżonej do poziomej, a moja kuzynka podkładała ręczniczek pod dupkę 3-miesięcznej córce, było jej dużo wygodniej co widać po tym, że dziecko się nie wierci i nie popłakuje w foteliku.
|
|
|
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Postanowiłam do was dołączyć, bo w grupie zawsze raźniej Obecnie zaczełam 5 miesiąc ciąży. Termin porodu przewidziany na 10.06.2014. Pierwsza ciąża więc pytań i zagadek milion... ![]() Dorzuce kilka słów o nas co by nie być zupełnie niewiadoma A więc od samego początku objawów ciążowych brak tj. zero wymiotów, zachcianek, humorków itd. Każdy się śmieje, że takiej to tylko w ciąży być hehe Oboje z mężem czekamy i odliczamy do tego wielkiego dnia bo maleństwo to dopełnienie nas. Mamy już za sobą jedno badanie usg 3D, za tydzień wybieramy się na kolejne licząc, że dowiemy się czy będzie córeczka czy synek Do tej pory wstrzymywałam się z zakupami dla maleństwa, ale postanolwiliśmy, że po badaniu idziemy coś kupić. To taka frajda obglądać te wszystkie słodkie ciuszki. To nasze pierwsze dziecko, ale napewno nie ostatnie. Nie chce aby nasze maleństwo było jedynakiem.
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-01-14 o 11:44 |
|
|
|
#3027 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z ta uroda to e tam Mi sie cera nic a nic nie zmienila a bedzie dziewuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiaderka są bardzo fajne, własnie dla noworodków. To nic ze one sa malutkie i "wiotkie", tak naprawde podejrzewam ze latwiej je utrzymac w takim wiaderku niz w wannie. Zreszta wystarczy spojrzec na tego malca, uspokokaja sie a ostatecznie ucina sobie drzemke w kapieli Ja sie nie skusilam ale moze teraz kupie z ciekawosci.czarno_biala - to krzeselko ktore masz pelni zupelnie inna funkcie niz wiaderko. ono jest dla dzieci ktore juz siedza - wiec duzo starszych. No i mialam okaze widziec dzieci w nich podczas kapieli - jak juz zaczynaja wstawac to z takiego bez problemu wylaza i wstaja w wannie ![]() Ta wanienka z hamakiem mi sie nie pdooba, tzn sam hamak ok, ale potem jest takie zdjecie gdzie dziecko ma taki plastikowy wklad w srodku. No ja bym z kapieli nie mialam przyjemnosci jakbym miala taki plastik miedzy nogami Spokojnie mozna jedna reka sobie dzidziusia przytrzymywac bez tego ustrojstwa.
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-14 o 11:42 |
||||
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj
|
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

, już praktycznie połowa stycznia i zaraz będzie 5 lutego, a po Tobie ja 6 lutego mam połówkowe
i oczywiście mocne
Ja będę robiła w 20tyg, bo tak gin mi kazał. Może dlatego, że to druga ciąża, albo za dużo przybieram
Jedno co wiem w tej ciąży za dużo jem słodkiego
pal licho wagę, ale boję sie tej cukrzycy

muszę zainwestować w jakiś podkład kryjący bo mi się przebarwienia robią na policzkach