Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 23:10   #3001
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Mi po diecie cukrzycowej zmieniły się smaki - już nie wróciłam do słodzenia kawy czy herbaty, a i na za bardzo słodkie rzeczy reaguję
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 23:10   #3002
Monica80
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

a wiecie że moj lekarz nie robi tego badania glukozy? On twierdzi ze to juz nie jest standard i ze wielu lekarzy nie zleca tego badania...Sama nie wiem co o tym myslec. W pierwszej ciazy niby wszystko bylo ok wiec jestem a miare spokojna.

A ja wlasnie zrobilam sobie przykladowe zestawienei tego wozka ktory chce w internetowym sklepie. Po dodaniu wszystkich dodatkow typu parasolka, dodatkowe kola, torba, adapter na fotelik + kilka innych, wyszlo mi uwaga - 1100 euro...... Dobrze ze leze...

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 23:18   #3003
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
a wiecie że moj lekarz nie robi tego badania glukozy? On twierdzi ze to juz nie jest standard i ze wielu lekarzy nie zleca tego badania...Sama nie wiem co o tym myslec. W pierwszej ciazy niby wszystko bylo ok wiec jestem a miare spokojna.

A ja wlasnie zrobilam sobie przykladowe zestawienei tego wozka ktory chce w internetowym sklepie. Po dodaniu wszystkich dodatkow typu parasolka, dodatkowe kola, torba, adapter na fotelik + kilka innych, wyszlo mi uwaga - 1100 euro...... Dobrze ze leze...
U mojej siostry pierwsza ciaza byla bez cukrzycy. Dopiero w drugiej i podobno czesto tak jest. Jej tez nie przyszlo do glowy ze cos moze byc nie tak. Zwlaszcza ze glukoza na czczo byla super.Nie chce oczywiscie nikogo straszyc bo nie wszystkich cukrzyca dotyka ale skoro juz zostal poruszony ten temat to napisalam. Ja w pierwszej ciazy kontrolowalam i tak co jakis czas cukier glukometrem ktory pozyczylam od niej.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 23:50   #3004
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cukrzyca ciążowa może kiedyś tam przerodzić się w cukrzycę typu 2. Mandaryna w obu ciążach ją miała, a skończyło się przewlekłą (a młoda dziewczyna). Inne ryzyko - duże dziecko (waga powyżej 4 kg) przy porodzie, co często jest wskazaniem do przeprowadzenia CC. Jeśli mama nie miała leczonej cukrzycy w ciąży, dziecko jest już obciążone możliwością wystąpienia cukrzycy typu 2 w przyszłości.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Dobra, projekt kalendarza poszedł w "eter". Jutro tylko będę musiała zrobić przelew i mam nadzieję, że zdążą odesłać przed świętem dziadków.

Teraz czekać nas będzie wybranie fotek do fotoalbumu z ubiegłorocznych wakacji

Idę spać. Dobrej nocy!
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:39   #3005
Aldrin
Zakorzenienie

Witam,
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Ostatnio pytalam mojego gina kiedy robimy glukoze,to powiedzial,ze dopiero ok 25 tyg.
Ktoras pisala,ze lakarz nie chce zrobic pomiarow ok 20 tyg zwyklym badaniem,tylko w 3 d, dziwne a moze chce naciagnac? Moim zdaniem powinien robic normalnym i to bez gadania
Ja nie kusze sie na badanie 3/4 d u mojego gina to koszt 120 euro,a dwa poprostu stiwerdzam,ze nie ma sensu,bo on sam z ciekawosci przelacza na 3 d a ja oczywiscie mega sie ciesze.W pierwszej ciazy nawet wydrukowal mi zdjecie

Mi jakos te bodziaki zapinane z przodu mi nie podeszly,ajkos mnie denerwowaly,nie wiem czemu tak poprostu.

Ja tez chce juz wiedziec,co za Ktosik malutki u mnie zamieszkal.Plis przyspieszcie czas tak do 5 lutego
Do 5 lutego szybko zleci zobaczysz

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Mojemu chyba powinnam taką kupić, bo mam wrażenie, że jeszcze nie pojął że to dziecko będzie na początku małe... maleńkie
Puki co kupił młodej śpioszki Legii i twierdzi, że będzie z nią na mecze chodził

dobry jest, mój to ostatnio noworodkowi chciał mięcho wcisnąć do jedzenia

ale straszycie tą glukozą u nas w rodzinie wiele cukrzyków i niby to wpływu nie ma ale i tak się boję bo ja zawsze miałam podwyższony cukier a co dopiero teraz
Stary 2014-01-14, 07:59   #3006
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
kupuj, kupuj jak coś to zawsze można odsprzedać u nas na forum myśle, że wiele chetnych się znajdzie
Oj tak

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Oj, ciuszki dla maluszków są przesłodkie. Pamiętam, jak rozczuliły mnie maluśkie skarpetki - pierwszy prezent od koleżanki, jak byłam w 5 miesiącu pierwszej ciąży
Na początku jakoś nie cieszyłam się z tej ciąży, ale teraz po badaniach prenatalnych, gdy coraz częściej czuję szturchania w podbrzuszu, to zaczynam się wkręcać. A nie ma jak świetne okazje - polowania w sklepach z używaną odzieżą są zajefajne
Oj tak Ja juz się nie mogę doczekać, jak już będę po lumpkach

Cytat:
Ja nie mieszkam w jakiejś metropolii - moje miasto było kiedyś wojewódzkie, a zaczyna się robić kompletnie prowincjonalne, więc czego u nas najwięcej? Oprócz banków i kebabów - lumpeksy i chińskie rzeczy po 5 zł Koło mojego bloku są 3
To pozazdrościć. U nas za duzo nie ma, na prawdę trzeba sie uchodzić, żeby coś fajnego upolować. Bardzo duż szmat jest, a i te ceny za kg sa nieadekwatne.

Cytat:
Ja tez chce juz wiedziec,co za Ktosik malutki u mnie zamieszkal.Plis przyspieszcie czas tak do 5 lutego
Zleci raz dwa, już praktycznie połowa stycznia i zaraz będzie 5 lutego, a po Tobie ja 6 lutego mam połówkowe

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dla dzidzi też na pewno się tam obkupię ale zacznę jak się przeprowadzę... I nie chcę zapeszać, ale chyba znaleźliśmy mieszkanie mąż był dziś oglądać i mówi, że całkiem fajne, cena mogłaby być mniejsza, ale idzie przeżyć, w środę będę widziała już dokładnie
To po i oczywiście mocne

Cytat:
Mojemu chyba powinnam taką kupić, bo mam wrażenie, że jeszcze nie pojął że to dziecko będzie na początku małe... maleńkie
Puki co kupił młodej śpioszki Legii i twierdzi, że będzie z nią na mecze chodził
ale i tak wielkie dla tż za inicjatywe, liczy się przeciez gest

Cytat:
Poszperałam w papierach i dodatkowo w wypisie wszystkich badań dla ciężarnych, które ściągnęłam z neta (rozporządzenie Ministra Zdrowia z 23 września 2010) i obciążenie glukozą wykonuje się między 24 a 28 tygodniem ciąży.
To ja już nic nie rozumiem Ja będę robiła w 20tyg, bo tak gin mi kazał. Może dlatego, że to druga ciąża, albo za dużo przybieram
W poprzedniej ciąży robiłam, ale tak po 23 tyg.
---------------------------
Tak apropo cukrzycy, właśnie zjadłam na śniadanie precelka. Nie mogłam się opanować w sklepie Jedno co wiem w tej ciąży za dużo jem słodkiego pal licho wagę, ale boję sie tej cukrzycy

Aldrin będzie dobrze mam zresztą nadzieję, że żadnej z nas nie dopadnie to gów...o
Stary 2014-01-14, 08:12   #3007
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Tak apropo cukrzycy, właśnie zjadłam na śniadanie precelka. Nie mogłam się opanować w sklepie Jedno co wiem w tej ciąży za dużo jem słodkiego pal licho wagę, ale boję sie tej cukrzycy

Aldrin będzie dobrze mam zresztą nadzieję, że żadnej z nas nie dopadnie to gów...o

No zobaczymy co będzie w piątek idę do lekarza to może mi da skierowanie na ta glukozę ale dla mnie jedzenie może nie istnieć a słodycze musze zjeść, zawsze lubiłam słodycze ale nigdy aż tak

precelek zjedzony to teraz czas na trochę ćwiczeń i będzie dobrze, musi być, trzeba w to wierzyć

Tak wogóle to wczoraj dostałam piłkę do ćwiczeń i od dzisiaj zaczynam się brać za siebie, więc trzymajcie kciuki proszę
Stary 2014-01-14, 08:25   #3008
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Dziewczyny, po badaniu wszystko z Małym w porządku jednak jest młodszy od terminu z OM o 2 tygodnie. Ale 100% chłopiec
A ja mam problemy z tarczyca i musze brać tabletki..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-14, 08:34   #3009
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

bluesky89 gratuluje syneczka

Widze że temat zakupów nadal Fajosko.
Ja oglądam rzeczy w internecie ale na razie bez konkretów.
Wiem tylko że kosmetyki zakupie babydreama z Rossmana i chusteczki Auchanowskie Wanienke wybrałam z Fisher Price z tym hamakiem...Któraś coś o niej słyszała? Rzeczywiście ułatwia kąpiel?
I rozglądałam się za monitorem oddechu i wstępnie wybrałam Angelcare AC 401.

No i wtam się w 18 tygodniuuuu!!!!! Juuupiiii.Bellybestfriend pokazuje że to 5 miesiac....

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-14 o 08:35
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:06   #3010
NecroKitty
Wtajemniczenie

Tak zachwalacie te lumpeksy, że chyba się przejdę, kiedyś kupowałam tam kilogramami na początku ciąży upolowałam bluzkę do karmienia z H&M mama i spodnie dresowe z pasem, a ostatnio jakoś nie mam weny do użerania się z głupimi babami w lumpeksach

Cytat:

ale i tak wielkie dla tż za inicjatywe, liczy się przeciez gest

To ja już nic nie rozumiem Ja będę robiła w 20tyg, bo tak gin mi kazał. Może dlatego, że to druga ciąża, albo za dużo przybieram
W poprzedniej ciąży robiłam, ale tak po 23 tyg.
Ja się bałam, że on nie będzie zbytnio zadowolony z córki i trochę oleje sprawę, ale puki co to ukochana córunia tatusia, więc jestem spokojna. A na mecze niech chodzi z nią jak chce, ja z moim ojcem nie miałam nigdy dobrego kontaktu bo nie mieliśmy wspólnych zainteresowań, więc może naprawdę dobrze, że przynajmniej będzie próbował

Co do cukrzycy to ja bym się nie przejmowała, to chyba nie jest na jakąś masowa skalę, ja osobiście nie znam żadnej mamuśki która by na to cierpiała w ciąży.
Na słodycze w ogóle nie mam chęci, czasem coś skubnę ale wolę mięcho i kanapki

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczyny, po badaniu wszystko z Małym w porządku jednak jest młodszy od terminu z OM o 2 tygodnie. Ale 100% chłopiec

2tyg?? strasznie dużo. Moja była tydzień młodsza i 3 dni nadrobiła, więc może i urodzę tego 20tego
No i gratulację chłopaczka

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
bluesky89 gratuluje syneczka

Widze że temat zakupów nadal Fajosko.
Wiem tylko że kosmetyki zakupie babydreama z Rossmana i chusteczki Auchanowskie Wanienke wybrałam z Fisher Price z tym hamakiem...Któraś coś o niej słyszała? Rzeczywiście ułatwia kąpiel?

No i wtam się w 18 tygodniuuuu!!!!! Juuupiiii.Bellybestfriend pokazuje że to 5 miesiac....
Ja myślałam o wiadrze do kąpieli, bardzo fajnie w tym dzieciaczki wyglądają i chyba wygodniejsze dla rodziców jest

Gratulację 5 miesiąca u mnie już od czwartku i kiedy to zleciało? dopiero co dowiedziałam się o ciąży
Stary 2014-01-14, 09:13   #3011
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Dużo młodszy jest...Ale najważniejsze, że wszystko z nim w porządku

Cytat:

Gratulacje kolejnego tygodnia i nowego miesiąca czas szybko leci, teraz się dowiedziałyśmy o ciąży a to już prawie połowa za nami

Cytat:
Ja myślałam o wiadrze do kąpieli, bardzo fajnie w tym dzieciaczki wyglądają i chyba wygodniejsze dla rodziców jest

Gratulację 5 miesiąca u mnie już od czwartku i kiedy to zleciało? dopiero co dowiedziałam się o ciąży

Znasz kogoś kto używa tych wiader do kąpieli? fajnie to wygląda ale kurcze mam wątpliwości czy jest to wygodne do kąpieli
Stary 2014-01-14, 09:21   #3012
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje kolejnego tygodnia i nowego miesiąca czas szybko leci, teraz się dowiedziałyśmy o ciąży a to już prawie połowa za nami

Dokładnie 43%
Cytat:
Znasz kogoś kto używa tych wiader do kąpieli? fajnie to wygląda ale kurcze mam wątpliwości czy jest to wygodne do kąpieli
Tez mam wątpliwości co do tego wiaderka....
Stary 2014-01-14, 09:26   #3013
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Koleżanka używała i zachwalała. Tyle, że ona kupiła jak synek miał 5 miesięcy, nie wiem jak jest z kąpaniem w nim noworodka, starsze dziecko bardziej współpracuje od takiego maluszka.
Stary 2014-01-14, 09:30   #3014
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie 43%

Tez mam wątpliwości co do tego wiaderka....
jakie obliczenia

Cytat:
Koleżanka używała i zachwalała. Tyle, że ona kupiła jak synek miał 5 miesięcy, nie wiem jak jest z kąpaniem w nim noworodka, starsze dziecko bardziej współpracuje od takiego maluszka.
a noworodka nie trzeba podtrzymywać za główkę? kurcze nie wiem, chyba bym się bała ale jak sprawdzisz albo od kogoś się dowiesz to koniecznie daj znać
Stary 2014-01-14, 09:36   #3015
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
No zobaczymy co będzie w piątek idę do lekarza to może mi da skierowanie na ta glukozę ale dla mnie jedzenie może nie istnieć a słodycze musze zjeść, zawsze lubiłam słodycze ale nigdy aż tak

precelek zjedzony to teraz czas na trochę ćwiczeń i będzie dobrze, musi być, trzeba w to wierzyć

Tak wogóle to wczoraj dostałam piłkę do ćwiczeń i od dzisiaj zaczynam się brać za siebie, więc trzymajcie kciuki proszę
za Twoje ćwicznenia, ja niestety musze swoje przłożyc, na czas gdy już będę w domu. Teraz nie mam czasami czasu usiąść a co dopiero ćwiczyć.
Ja teraz też "gdy widzę słodycze to kwicze, a oczy mi świecą jak"
A może u Ciebie będzie także dziewunia

Cytat:
Cześć
Gratulacje za 100% chłopaka.

Cytat:

Na wstępie gratki za 5 miesięsiąc
O wanience już kiedyś pisałam, sama jestem jej szczęśliwym posiadaczem. Ekstra sprawa. Ułatwia jak najbardziej, sama będziesz wstanie dziecko kąpać, a nawet sam tż. Masz dwie rączki wolne, a i dziecku wydaje mi się, ze jest wygodnie.
Monitor oddechu też mam, kupiłam używany na allegro. Na szczęście nie zapiszczał ani razu, chyba że dziecko wyciągnęłam z łóżeczka, a zapomniałam go wyłączyć.

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-01-14 o 09:38
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:40   #3016
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
za Twoje ćwicznenia, ja niestety musze swoje przłożyc, na czas gdy już będę w domu. Teraz nie mam czasami czasu usiąść a co dopiero ćwiczyć.
Ja teraz też "gdy widzę słodycze to kwicze, a oczy mi świecą jak"
A może u Ciebie będzie także dziewunia

Gratulacje za 100% chłopaka.

O wanience już kiedyś pisałam, sama jestem jej szczęśliwym posiadaczem. Ekstra sprawa. Ułatwia jak najbardziej, sama będziesz wstanie dziecko kąpać, a nawet sam tż. Masz dwie rączki wolne, a i dziecku wydaje mi się, ze jest wygodnie.
Monitor oddechu też mam, kupiłam używany na allegro. Na szczęście nie zapiszczał ani razu, chyba że dziecko wyciągnęłam z łóżeczka, a zapomniałam go wyłączyć.
Do kiedy zamierzasz pracować? ja jakoś nie mogę sobie siebie wyobrazić w domu, dobrze, że lekarz póki co pozwala pracować

Właśnie co do monitora oddechu to też chce go zakupić, szkoda tylko, że cena taka wysoka

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2014-01-14 o 10:32
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:53   #3017
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
a noworodka nie trzeba podtrzymywać za główkę? kurcze nie wiem, chyba bym się bała ale jak sprawdzisz albo od kogoś się dowiesz to koniecznie daj znać
http://www.youtube.com/watch?v=iWLiiHsju8k
mniej więcej tak to wygląda, tylko że oni za dużo wody nalali moim zdaniem

Tak myślę, że to chyba prawda, że córka odbiera matce urodę muszę zainwestować w jakiś podkład kryjący bo mi się przebarwienia robią na policzkach

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-01-14 o 09:58
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:00   #3018
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Tak myślę, że to chyba prawda, że córka odbiera matce urodę muszę zainwestować w jakiś podkład kryjący bo mi się przebarwienia robią na policzkach

W domu sobie pooglądam, bo w pracy mi zablokowali gady jedne

polecam tani a fajny podkład bb z eveline
Stary 2014-01-14, 10:00   #3019
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

No to wpisuje na listę zakupów
Taką masz? : http://allegro.pl/fisher-price-wanie...855015157.html
Stary 2014-01-14, 10:26   #3020
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Oby szybko zleciało, bo i ja jakoś wtedy połówkowe będę miała

Cytat:
Jakie to słodkie

Cytat:

Doświadczone mamy, mam do Was pytanie, orientujecie się czy są na rynku, takie foteliki do przewożenia niemowlaka samochodem, które pozwalają się rozłozyć na płasko (no prawie), żeby było im wygodnie przejechać daleką drogę? Jeśli tak to jakie?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

No chyba, że robiąc wystarczające przerwy można używać takich standardowych fotelików?
Jeżeli chodzi o wybór fotelika samochodowego to polecam blog osiemgwiazdek wpiszcie w google to wyskoczy. Mój mąż czyta i już się tak wyedukował, że aż w szoku jestem. Powiedział, że bardzo dobry blog (prowadzi go koleś, który sprzedaje foteliki i podobno uczciwie do sprawy podchodzi- ja nie wiem, ja nie czytałam, ale mój mąż poleca jakby co )

Cytat:
ale dla mnie jedzenie może nie istnieć a słodycze musze zjeść, zawsze lubiłam słodycze ale nigdy aż tak
A dla mnie to w ogóle jedzenie mogłoby nie istnieć, ani słodkie, ani kwaśne, najlepiej to jakby jak w seksmisji, weź pigułkę i po sprawie.

Cytat:
Cześć

Gratuluję synka

Cytat:

Oooo, to i ja jestem już w piątym, super

Cytat:
Dokładnie 43%
Ale wyliczenia dokładne

Cytat:

Właśnie co do monitora uśmiechu to też chce go zakupić, szkoda tylko, że cena taka wysoka
A co to takiego he he
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:28   #3021
Sola1
Zakorzenienie

Co do wanienek to ja mialam taki gabkowy podklad comial ulatwiac kapiel ale mialam problem zeby umyc plecy pupke. Jesli kapalam sama to wygodniej bylo mi kapac bez niczego. Jedna reka pod glowka a druga mylam.Ewentualnie kladlam tetrowke na spod i malo wody. Choc ta wanienka z ikei jest antyposlizgowa. Ja takiego maluszka nie kapalam niewiadomo ile- tylko zeby obmyc. Buzia, uszkami zajmowalam sie na przewijaku. Prawdziwe kapiele z zabawa zaczely sie jak usiadla. Mnie byloby trudno umyc w takim wiaderku.
Stary 2014-01-14, 10:33   #3022
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

A co to takiego he he

o kurcze ale budyń sorki już poprawiam

maluch właśnie się rozpycha w brzuszku i nie mogę się na pracy skupić

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2014-01-14 o 10:38
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:26   #3023
czarno_biala1987
Raczkowanie

Dobry dzień
Dzięki Wam za wszystkie opinie dotyczące wózka. Po rozważeniu wszystkich za i przeciw... postanowiłam go kupić, bo na żywo okazał się dużo bardziej atrakcyjny niż na zdjęciach. Stan bardzo dobry, kolor też dużo ładniejszy. No i miał wszystko czego szukałam, o cenie nie mówiąc, bardzo zachęcająca więc już stoi w salonie
Jedyne co mi przeszkadza to to, że spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko i podparcie dla nóżek ma jakieś nieszczęśliwe, ale może się mylę i będzie ok. Ale spacerówkę mam akurat rezerwową dobrej jakości u szwagierki więc nie ma problemu.
A gdybym za tą cenę miała poużywać wózka tylko z rok lub krócej to wcale nie będzie mi żal, czy nawet wymienić na inny...
Opis na stronie producenta jest naprawdę fajny, mogłam zacząć wczoraj od tego, a nie od ogłoszenia na którym tylko paskudne zdjęcia straszą
http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...k-gratisy.html

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do wanienek to ja mialam taki gabkowy podklad comial ulatwiac kapiel ale mialam problem zeby umyc plecy pupke. Jesli kapalam sama to wygodniej bylo mi kapac bez niczego. Jedna reka pod glowka a druga mylam.Ewentualnie kladlam tetrowke na spod i malo wody. Choc ta wanienka z ikei jest antyposlizgowa. Ja takiego maluszka nie kapalam niewiadomo ile- tylko zeby obmyc. Buzia, uszkami zajmowalam sie na przewijaku. Prawdziwe kapiele z zabawa zaczely sie jak usiadla. Mnie byloby trudno umyc w takim wiaderku.
A ja zastanawiam się nad elastyczną wanienką, bo szkoda mi miejsca. Miałyście z nią kontakt?
Wygląda tak:

Mnie to z hamakiem jakoś nie pasuje, bardziej wygląda na gadżet, chyba nie myłoby mi się dziecka w tym fajnie :/

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Pomysł wiaderka nawet mi się podoba ale to chyba dla większego dzieciaczka, nie włożyłabym tan noworodka, no bo jak kiedy to takie wiotkie?
Mam krzesełko do kąpieli, to chyba funkcja podobna jak wiaderka, może poza tym że wiaderko jest dużo bardziej ekonomiczne pod względem zużycia wody
Tylko nie jestem pewna czy można to zamontować w wannie czy tylko w brodziku... Chociaż w sieci są zdjęcia z wanną więc może

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Fajowo wyglądają te ćwiczenia na piłkach, sama mam ochotę spróbować.

Edytowane przez czarno_biala1987
Czas edycji: 2014-01-14 o 11:12
czarno_biala1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:29   #3024
kamilla123
Rozeznanie

Witam!
Pewnie każda już tam była, ale wklejam w razie czego, może się przyda jeszcze komuś: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029

W temacie wózków mam takie przemyślenia:
1. wózek chcę na pewno, bo będziemy dużo spacerować, np. po syna do przedszkola
2. raczej wolę używany niż nowy, bo więcej dzieci nie planuję i szkoda mi wydawać dużo kasy na cały zestaw (muszę się rozejrzeć po okolicy i pogadać z koleżankami - może ktoś coś widział, ktoś coś wie)
3. po cichu liczę na nosidełko maxi cosi od szwagierki (mam nadzieję, że jej dziecko do czerwca będzie ważyło 13 kg) więc raczej w grę wchodzi wózek 2w1
4. no i też przymierzam się do chusty szczególnie, że w sierpniu planujemy jechać nad morze i taki spacer po plaży w chuście czy między ludźmi na mieście będzie o wiele wygodniejszy niż z dużym wózkiem

A teraz ponadrabiam, bo trochę mi się tego nazbierało...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:30   #3025
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:

Doświadczone mamy, mam do Was pytanie, orientujecie się czy są na rynku, takie foteliki do przewożenia niemowlaka samochodem, które pozwalają się rozłozyć na płasko (no prawie), żeby było im wygodnie przejechać daleką drogę? Jeśli tak to jakie?
Co do fotelików to bardzo fajnym patentem są te wkładki dla noworodka, bo podnoszą pupę i maluch nie jest taki zapadnięty tylko leży sobie w pozycji zbliżonej do poziomej, a moja kuzynka podkładała ręczniczek pod dupkę 3-miesięcznej córce, było jej dużo wygodniej co widać po tym, że dziecko się nie wierci i nie popłakuje w foteliku.
Stary 2014-01-14, 11:34   #3026
kinia8906
Raczkowanie

Hej dziewczynki Postanowiłam do was dołączyć, bo w grupie zawsze raźniej Obecnie zaczełam 5 miesiąc ciąży. Termin porodu przewidziany na 10.06.2014. Pierwsza ciąża więc pytań i zagadek milion...
Dorzuce kilka słów o nas co by nie być zupełnie niewiadoma A więc od samego początku objawów ciążowych brak tj. zero wymiotów, zachcianek, humorków itd. Każdy się śmieje, że takiej to tylko w ciąży być hehe Oboje z mężem czekamy i odliczamy do tego wielkiego dnia bo maleństwo to dopełnienie nas. Mamy już za sobą jedno badanie usg 3D, za tydzień wybieramy się na kolejne licząc, że dowiemy się czy będzie córeczka czy synek Do tej pory wstrzymywałam się z zakupami dla maleństwa, ale postanolwiliśmy, że po badaniu idziemy coś kupić. To taka frajda obglądać te wszystkie słodkie ciuszki. To nasze pierwsze dziecko, ale napewno nie ostatnie. Nie chce aby nasze maleństwo było jedynakiem.

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png

Edytowane przez kinia8906
Czas edycji: 2014-01-14 o 11:44
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:39   #3027
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

Gratulacje w koncu koeljny chłopczyk!

Cytat:

Moze minimalnie za duzo, ale w wiaderku wlasnie leje sie tej wody tak zeby dziecko mialo po szyje.

A z ta uroda to e tam Mi sie cera nic a nic nie zmienila a bedzie dziewuszka

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
ja robilam indentyko jak Sola, mialam inna wanienke ale teraz kupie wlasnie ta z Ikei. Jest prosta duza, tania - czyli ma wszystko czego mi potrzeba

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Miałyście z nią kontakt?
Wygląda tak:

Mnie to z hamakiem jakoś nie pasuje, bardziej wygląda na gadżet, chyba nie myłoby mi się dziecka w tym fajnie :/

Pomysł wiaderka nawet mi się podoba ale to chyba dla większego dzieciaczka, nie włożyłabym tan noworodka, no bo jak kiedy to takie wiotkie?
Mam krzesełko do kąpieli, to chyba funkcja podobna jak wiaderka, może poza tym że wiaderko jest dużo bardziej ekonomiczne pod względem zużycia wody
Tylko nie jestem pewna czy można to zamontować w wannie czy tylko w brodziku... Chociaż w sieci są zdjęcia z wanną więc może

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Kiedys sie zastanawialam nad taka wanienka bo mieszkalismy w mieszkaniu gdzie byl tylko prysznic, ale ostatecznie kupilismy to http://img12.tablica.pl/images_tabli...elkopolska.jpg ale tylko dlatego ze nasz juz dobrze siedział.

Wiaderka są bardzo fajne, własnie dla noworodków. To nic ze one sa malutkie i "wiotkie", tak naprawde podejrzewam ze latwiej je utrzymac w takim wiaderku niz w wannie. Zreszta wystarczy spojrzec na tego malca, uspokokaja sie a ostatecznie ucina sobie drzemke w kapieli Ja sie nie skusilam ale moze teraz kupie z ciekawosci.

czarno_biala - to krzeselko ktore masz pelni zupelnie inna funkcie niz wiaderko. ono jest dla dzieci ktore juz siedza - wiec duzo starszych. No i mialam okaze widziec dzieci w nich podczas kapieli - jak juz zaczynaja wstawac to z takiego bez problemu wylaza i wstaja w wannie

Ta wanienka z hamakiem mi sie nie pdooba, tzn sam hamak ok, ale potem jest takie zdjecie gdzie dziecko ma taki plastikowy wklad w srodku. No ja bym z kapieli nie mialam przyjemnosci jakbym miala taki plastik miedzy nogami Spokojnie mozna jedna reka sobie dzidziusia przytrzymywac bez tego ustrojstwa.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-01-14 o 11:42
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:42   #3028
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Postanowiłam do was dołączyć, bo w grupie zawsze raźniej Obecnie zaczełam 5 miesiąc ciąży. Termin porodu przewidziany na 10.06.2014. Pierwsza ciąża więc pytań i zagadek milion...

Witaj
Stary 2014-01-14, 11:42   #3029
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry dzień
Dzięki Wam za wszystkie opinie dotyczące wózka. Po rozważeniu wszystkich za i przeciw... postanowiłam go kupić, bo na żywo okazał się dużo bardziej atrakcyjny niż na zdjęciach. Stan bardzo dobry, kolor też dużo ładniejszy. No i miał wszystko czego szukałam, o cenie nie mówiąc, bardzo zachęcająca więc już stoi w salonie
Jedyne co mi przeszkadza to to, że spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko i podparcie dla nóżek ma jakieś nieszczęśliwe, ale może się mylę i będzie ok. Ale spacerówkę mam akurat rezerwową dobrej jakości u szwagierki więc nie ma problemu.
A gdybym za tą cenę miała poużywać wózka tylko z rok lub krócej to wcale nie będzie mi żal, czy nawet wymienić na inny...
Opis na stronie producenta jest naprawdę fajny, mogłam zacząć wczoraj od tego, a nie od ogłoszenia na którym tylko paskudne zdjęcia straszą
http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...k-gratisy.html

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

A ja zastanawiam się nad elastyczną wanienką, bo szkoda mi miejsca. Miałyście z nią kontakt?
Wygląda tak:

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Fajowo wyglądają te ćwiczenia na piłkach, sama mam ochotę spróbować.
Co do elastycznej wanienki to wszystko zalezy gdzie bedziesz kapac. Nie wiem jaki jest stopien elastycznosci tej wanienki ale ja na wakacjach mialam taka dmuchana i po nalaniu wody pod prysznicem ciezko sie ja przenosilo razem z woda. A na poczatku wygodniej jest kapac troche wyzej - ja kapalam na takim stoliku z ikei.

Cytat:
Co do fotelików to bardzo fajnym patentem są te wkładki dla noworodka, bo podnoszą pupę i maluch nie jest taki zapadnięty tylko leży sobie w pozycji zbliżonej do poziomej, a moja kuzynka podkładała ręczniczek pod dupkę 3-miesięcznej córce, było jej dużo wygodniej co widać po tym, że dziecko się nie wierci i nie popłakuje w foteliku.
W maxi cosi dostalam taka wkladke dla noworodka w komplecie. Kazdy robi jak uwaza ale moim zdaniem warto byc ostroznym w temacie jesli sami cos wymyslamy bo moze miec to wplyw na bezpieczenstwo.
Stary 2014-01-14, 11:44   #3030
czarno_biala1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!
Pewnie każda już tam była, ale wklejam w razie czego, może się przyda jeszcze komuś: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029
Wychodzi na to że jestem mocno ograniczona w poszukiwaniu przydatnych informacji... A tak serio to jak przyczepię się do jednego forum, to nie ogarniam innych, samo wyszukiwanie innych for to dla mnie za dużo... Szkoda że nie wkleiłaś wcześniej, rewelacyjny gotowiec

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości