|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
taaaa? ja nic nie wiem, nigdy nie sprawdzałam
![]() ![]() ![]() idziemy sie ważyć i szczepić na żółtaczkę ![]() miłego dzionka EDIT: 24 paźd wychodzi Ninie ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2014-01-14 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam przez kilka lat nawracajace zapalenia pecherza i nikt nie wykrył, że mam zwężona cewke i dlatego tak zbierają sie bakterie. Ale to mi naprawili przypadkiem cewnikowaniem przy porodzie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Maharet, a jak Twój Jasiek? Ustabilizowało się?
#4415 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Dawaj ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Tak. Jest ok. Od tej akcji po powrocie ze szpitala to nic sie właściwie nie dzieje. Może już nie będzie mam nadzieje.Teraz problemem jest to, że mały te kabelki od monitora sobie wyrywa ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Musze sie pochwalic że Janek zjadł tego ziemniaka z oasternakiem wczoraj troche. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |||
Zakorzenienie
|
czeeść
![]() jak tak was czytam to u nas też raczej ten growth spurt, wprawdzie nie w nocy,ale w dzień też mi je od niedzieli co 2 godziny i długo.w sumie sie cieszę,bo laktacja się rozhulała po tej chorobie i Tusia też spokojniejsza.także często wam piszę karmiąc,bo dużo karmię ![]() mnie też w koncu dopadło wypadanie włosów,a takie były fajne ![]() ja w sumie fakt-lepiej będzie widać jak urosła ![]() Cytat:
my też na pewno zrobimy sesję w plenerze,ale tak myślałam,że teraz zrobimy z okazji 5 miesięcy, a następną w plenerze na roczek ![]() Cytat:
na początku i tak dajesz malutko,więc odmierzałabym do miseczki i dopiero tak podgrzewała,. Cytat:
brednie.podlegasz,ale nie masz tego normalnego zdrowotnego. jak byłam w nfz po kartę chipową dla Natalki to babka mi mówiła,że podświetlam się na czerwono bo z macierzyńskiego nie jestem tak normalnie ubezpieczona i właśnie mówiła,że muszą mnie podpiąć pod małża.
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
a u mnie z mlekiem Hipp jest problem...tzn raczej udaje mi sie kupic i nie mialam tak, zebym nie miala co dac jesc malemu, bo jak nie w jednym to w drugim sklepie zawsze kupie, ale zarowno w Rossmanie jak i DMie powiesili karteczke ze mozna kupowac maksymalnie po 3 opakowania...a w DM mojego mleka juz jakis czas w ogole nie ma, pisze ze czekaja na dostawe...
a w ogole to dolaczam do grona matek marudnych dzieci... nie wiem co jest mojemu (pewnie skok) ale jest ostatnio tak marudny ze szok...wczoraj tz poszedl wieczorem do dentysty a mlody przez 1,5 godziny tak sie darl ze chyba slyszala go cala wioska... nosilam, tulilam, robilam masaz brzuszka (chociaz raczej nie bolal) pokazywalam zabawki, a mlody wyl i wyl...koszmar!! a z nowosci to zarezerwowalam wczasy we wloszech ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do smoczka to tam bylo ze zaburza prawidlowe ssanie to raz, a dwa ze jak dziecko ciumka piers zamiast smoczka to zawsze cos tam wyciumka i kropla do kropli... U nas tez noc jakas niespokojna... Wzielam Amelke do nas do lozka o 4 bo cos marudzila, ale i tak co chwile sie budzila. Efekt taki ze rano ledwo sie podnioslam - bo mi cos w bok wlazlo i i tak sie nie wyspalam...
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
LlulabyA mogę wiedzieć jakie tabletki bierzesz? Mi wcześniej przepisała Cilest,ale nie wykupiłam ich,bo opinii nie ma za dobrych ;/
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Maharet, on tak cały czas musi być podłączony?
![]() ![]() Kahunia, może jakis inny laktator? Ja na początku miałam Avent ręczny. Po jakimś czasie zaczął sie u mnie mega bol sutków i płakałam jak go używałam. Kupiłam Medelę Swing, zrujnowałam sie, ale kupiłam większy lejek i teraz ściąganie to jak masaż ![]() ![]() Moja wisi na jednej piersi po pół godziny. Chwilami myślałam, że to błąd, ale skoro czuję, że pierś jest nieopróżniona, to chyba jednak jej coś tam płynie... A Zuzka przybiera jak szalona... Motylek, dzieki za info, w takim razie muszę przycisnąć męża, żeby przycisnął księgową. ![]() Hehhh, to widzę, że zuzka o jedną noc wyprzedziła ogólną tendencję do pobudki o 4 rano. ![]() ![]()
#4422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby wam pogoda dopisała ![]() Cytat:
![]() |
#4423 |
BAN stały
|
Teoretycznie nie musi.W szpitalu mowili,aby podlaczać na noc, jak śpi.Ale oczywiscie podłaczaliśmy go cały czas na wszelki wypadek.Od jakis 2-3 tygodni tak nie jest, bo w dzien to nie idzie utrzymać go podłączonego. Albo sobie odkleja, albo wyrywa, albo same kabelki odlatują od jego wygibasow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie odczuwam zadnych efektow ubocznych, a najbardziej sie balam wzmozonego apetytu ![]() Jestem w polowie drugiego opakowania ![]() W POlsce bralam Yaz, przytylam na nich, bolala mnie glowa i ogolnie lipa, nie wiem jak wytrzymalam na nich rok ![]() Ech dziewczyny znacie jakis sposob na upolowanie tanich biletow lotniczych? ![]()
![]() |
#4425 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn mleko jest, ale nie ma PRE a to chyba odpowiednik polskiej 1... bo my dalej pijemy PRE i maly jest zadowolony, raz kupilam 1 bo 2 noce byl totalnie niespokojny i myslalam ze glodny ale nic to nie dalo i dalej pijemy PRE i jest ok...lekarz powiedzial ze jak maly nie glodny i rosnie to wcale nie trzeba przechodzic na 1 czy 2... laseczki ktore maja juz dzieci, z doswiadczenia w okolicach ktorego miesiaca przechodzi sie na nastepny fotelik samochodowy?? bo w maju jedziemy na wakacje i jedziemy samochodem, potem lecimy z mama samolotem do polski i w polsce trzeba miec jakis fotelik... jesli dalej mialby byc to ten 1 fotelik to bez problemu pozycze od jakiejs kolezanki... ale jesli 2 to bedzie pewnie problem bo wiekszosc dzieci moich znajomych pewnie jeszcze w takich jezdzi... i zastanawiam sie czy objedziemy jeszcze w tym starym foteliku a w polsce kupie nowy i potem jak tz przyjedzie po nas samochodem to zabierzemy ten fotelik, a na czas kiedy bedziemy w polsce bedzie w czym jezdzic...bo samolotem nie wezmiemy fotelika z niemiec, a kupowac na 2 tyg fotelik w polsce to bez sensu...troche zawile ale mam nadzieje ze rozumiecie moje dylematy ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2014-01-14 o 10:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4428 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja zmieniłam jakoś koło 9 miesiaca. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-14 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A raz mialam tak, ze czuje ze cycek pelny a nie chcialo leciec - mialam go ochote przez okno wyrzucic i dopiero jak wstalam, podeszlam do Amelki to zaczelo kapac i poszlo :P Sie zastanawialam czy nie kupic czasem elektrycznego tylko teraz to u mnie nie jest problem z iloscia - bo na ilosc jest duzo. Chyba ze bym miala dokarmiac swoim i zobaczyc czy to polepszy sytuacje. Moze Amelka jest malym leniuszkiem ![]()
![]() |
#4430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() microgynon kojarzy mi sie z przedpotopowymi tabletkami ![]() Cytat:
przybijam piatke jesli chodzi o noc, chociaz zle nie bylo, bo tylko jedna pobudka o 3, ale sie odzwyczailam bo mloda juz dawno cale przesypiala ![]() no i juz wiem czemu moje dziecko nie chce jesc stalych posilkow. po pierwsze ma jakas awersje do lyzeczki, zdecydowanie woli ssac, a po drugie woli slodkie ![]() ![]() dzis po kazdej lyzeczce kaszki, musialam jej wsadzac smoka do buzi zeby sie nie darla.... masakra. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
BAN stały
|
Co zrobić z ciemieniucha? Mam warzenie, że jest coraz gorzej mimo czesania i oliwkowania
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
hejho
oczywiscie zaleglosci forumowe mam masakryczne ![]() wczoraj mialam kosmiczny dzien bo jak wyszlam o 7 z domu to wrocilam o 19 a caly czas bylam z maluchem. pierwszy raz tak mialam ze caly dzien cos zalatwialismy, jezdzilismy itp ale bylo fajnie lola co do tego ze twoja corcia boi sie obcych. jest to naturalny stan szcegolnie ze w cwartym.miesiacu zycia dzieci zaczynaja roznicowac mame, od osob ktore znaja od obcych. natomiast mozesz miec wplyw na intensywnosc przezywania tego przez corke. moj maciek cieszy sie jak widzi babcie czy moje przyjaciolki ale jak widzi kogos obcego to jest oschly, ale nie placze. tyle ze Macius od poczatku mial wielu gosci w domu i czesto z nim odwiedzamy innych. jesli moge cos doradzic to pozwalaj w swojej obecnosci jak najwiekszej ilosci osob go nosic, przytulac itp. a najlepiej jak nie tylko ty bedziesz ta osoba z ktora mala zostaje tylko chociaz jedna babcie wykorzystaj jak najczesciej do opieki zeby sie przyzwyczaila ze ktos inny sie nie zajmuje. oczywiscie ze sa dzieci ktore generalnie latwiej lub ciezej znosza rozlake ale duzo zalezy od postawy rodzicow w tej kwestii. w sensie ze mozna ulzyc ![]() druga kwestia to taka ze w piatym miesiacu zycia dziecko uczy sie rozpoznawac emocje. mozecie to zaobserwowac w taki sposob ze smiejecie sie do dziecka i nagle robicie powazna mine. ta zdolnosc oczywiscie sie bedzie dlugo rozwijala, ale dziecko juz w bardzo latwy sposob bedzie nie tylko wyczuwac reakcje mamy ale na nie reagowac. wiec jezeli mama bedzie sie bala dac komus obcemu dziecko, albo bedzie bez przerwy podcvodzic zaniepokojona do maty edukacyjnej to niepokoj ten zostanie przeniesiony na stan emocjonalny dziecka. czyli dziecko.odczyta kominikat jestem podenerwowany-jest mi zle-nie ma mamy-jetem.podenerwownay bo nie ma mamy-mama musi byc zawsze bo tylko wtdy jest mi dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm nie wiedzialam ze powoduje zaparcia.. my generalnie dostalismy od pediatry juz zielone swiatlo jeski chodzi i rozszerzanie diety bo Jasiek skonczyl antybiotyk ale jeszcze sie wstrzymuje bo zobacze czy dermatolog mi nie powie zeby z tym zaczeka az buzka sie mu wygoi ![]() Najpierw dam marchewke, marchewka z ziemniakiem, dynia z ziemniakiem, pozniej owocki min to jabluszko i pewnie na koncu ten kleik ryzowy wprowadze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4436 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do podgrzewania i karmienia chyba tak właśnie będę robić, tylko to takie małe ilości i takie dziubdzianie się z tym wszystkim ![]() Cytat:
![]() eh, masakra... jakie to moje dziecko marudne ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
czyli Endżi
|
Tak na szybko chciałam się odnieść.
Teacherka, ja miałam umowę do dnia porodu. Teraz płaci mi ZUS i też wyświetlam się na czerwono ![]() Madziuchna, jak mały długo nie robi kupy to śmierdzące bąki są normalne. Jezu, moje dziecko śpi z uchylonymi oczami jak ojciec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Ja nawet nie chcę zabierać głosu w kwestii bólu związanego ze skokiem czy czymkolwiek innym. Dziecko mi nie chce spać w nocy, o wszystko marudzi, już trzymanie na rękach nie wystarcza, trzeba chodzić i zwiedzać a ja już 8,5 kilo za długo nie wynoszę ![]() Tż pracuje tak, że nie ma go całymi dniami. Na tym etapie mama już musi mi pomóc, bo to już jest niewykonalne żeby dobrze zająć się dzieckiem.
#4438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filip czasem ma niedomknięte, wtedy wiem że śpi/nie śpi i zaraz się obudzi ![]() Ja mojego też teraz mam dużo na rękach. Mam męża w domu więc go ponosi. Nie wiem co to będzie jak wróci do pracy ![]() Ja marze o przespanej nocce. Dzisiaj Fili obudził się na pierwsze karmienie przed północą, i tak w sumie od jakiegoś czasu wstaje. Późnej, następne i następne karmienie, a ile w międzyczasie pobudek... ![]() Dziewczyny nie narzekajcie jak macie tylko jedną pobudkę w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.