|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
oj,wspolczuje.ale po zabiegu bedzie ok! Cytat:
biedna ![]() Cytat:
ja slucham,ale nie widze zmiany zachowania po malej ![]() Cytat:
Jejciu,Wasze dzieciaczki tak plakaly przy szczepieniu...ja sie tak boje jutra,ze nie wiem ![]() bede plakac razem z nia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
oto moja niunia zdjecie zrobilam ukradkiem
![]() Załącznik 5543990 Załącznik 5543991
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2014-01-23 o 20:39 |
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakie oczyska![]() ANIA NIE PODDAWAJ SIĘ! Niedługo wrócisz do rodziców i rodzeństwa
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
beatko dziękuje
troszke jest za mało pyzata, bo wciąż waży 3kg tylko...
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
zacielismy sie w windzie miedzy pietrami
oczwiscie zaden sasiad nie wyszedł jak był alarm... znieczulica jak nic a 30 min tam bylismy, mały przestraszyl sie alarmu, płakał, krzyczał, masakra... maz rozwalił ta etalowa obudowe- swoja droga jaka fuszrera;/ no i pojechaliśmy troche, tak że dało sie wyjść, ale winda zepsuta ![]() Ide sprzątać bo jutro kolęda.
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że zostałyśmy "docenione" na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719175&page=17
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Dizi, mnie zawsze zastanawiał ten wątek wyśmiewający tytuły wątkowe
a już na pewno bawi mnie postawa - nie pisałabym w takim temacie no troszkę dystansu
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Aga- jaka ona śliczna
Hahaha, ale mają problem dziewczynki posprzątałam kuchnie- jestem z siebie dzielna, umyłam każdą nawet najmniejszą częsc. JEST BŁYSK i ani śladu tłuszczu!!
|
#2200 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty weź to wypluj! ![]() Cytat:
Jak bioderka? (jak pisałaś dziś to dopiero doczytam )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale będę próbować. Następny w kolejce będzie chyba NUK - albo ten Canpol, ale zmienię smoczek właśnie na lateksowy. Niezła kolekcja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję strasznie! ![]() Nie wiem co bym zrobiła gdyby któreś z moich Futer miało za chwilę odejść ![]() Oby się tylko bidulka nie męczyła ![]() Cytat:
Po urodzeniu była 2 doby pod lampami non stop i w dniu wypisu jak zbadali jej krew, to podobno wynik bilirubiny był taki, jakby w ogóle żółtaczki nie miała (ale nie wiem, jaki był poziom). Potem położna mówiła, że jest jeszcze jakby leciutko zażółcona i jeśli będzie się utrzymywać to warto zrobić badanie. Ale na kolejnych wizytach już nic nie mówiła. A ja przyznam szczerze, że tego zażółcenia nie widziałam Cytat:
Czytam dalej...
|
|
#2201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ciekawe jak tam Trele
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
No ciekawe jak trele- miałą sie odzywać, a tu cisza
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba ale przygode mieliscie...
dziecko mi zasnac nie chce ..a,o 7 pobudka na szczepienie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ryba ale przygoda szczescie ze maz byl. Juz kiedys ktos wrzucal wlasnie linka od tych dziewczyn co wysmiewaja tytuly..ale po co to robia? Nie maja nic innego do roboty? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agnieszka225 jaka ona śliczna,cudeńko malutkie!Oczka boskie! rybko dostałaś ode mnie wiadomość priva?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, pediatra przepisała nam ten pepti- no to stosuje, no ale czytalam na necie ze czesto pediatrzy przepisują sobie ot tak te mleko.. pomyślałam sobie dzisiaj że może i nam tak przepisała, bo dopiero dzisiaj była normalna żółta kupka a wczesniej na pepti były zielone, a jeszcze wczesniej sluzowe, pieniace, zielone,żółto zielone itd.. no i tak sobie jak sprzątałam w kuchni to zobaczyłam ze mi bebiko zostało troche.. tak na jedno karmienie.. wiec zrobiłam, w sumie ryzykując ale pomyślałam tak: od jednego nic sie nie stanie, a moze nie potrzebnie pije pepti. [w ogóle naczytałam sie jak głupia nt temat.. ] i żałuję. najpierw płakał przy koncu jedzenia. a teraz mimo ze od 40 minut leży w łózeczku to co chwile popłakuje, puszcza bąki[ moze to zbieg okoliczności bo nie wiem czy tak szybko mogłoby sie coś stać..??? ] i sie pręży. NIe wiem.... jadł za piętnaście 9... albo już sie doszukuje..
Oglądałam wczoraj ten film 'zniewolony' - jak dla mnie nic ciekawego... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cora - odpisałam, nie doszło? EDIT- pisałam drugi raz i wyskoczyło mi : oralady zdecydował(a), że nie chce otrzymywać PW lub też może nie mieć takiego uprawnienia. Z tego powodu nie możesz wysłać jej wiadomości. Widocznie wczesniej nie zauważyłam dlatego tez nie dostałaś mojej wiadomości... Basiaaaaaaaa- a dostałaś moje wiadomości?? bo czekam i czekam na odpowiedź
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-14 o 22:15 |
|
|
|
#2207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agnieszka, Anulka wygląda cudownie, a jakie ma duże oczęta! De, super, ze mąż wcześniej przyjechał. Ok, Ula szczepieniem przejęła się tyle co zeszłorocznym śniegiem. Przed nami był nasz sąsiad Amadeusz i darł się jak opętany biedaczek a Ula pełen luz, dostała szczepionkę zapłakała,a do następnej już przestała płakac. Najwięcej przy ostatniej płakała, ale wyszliśmy ze sali zabiegowej i było ok. Pytalam się o tą jej główke, ale powiedziała, że wszystko jest ok i główka dziecka rzadko kiedy jest gładka, a z ciemiączkiem wszystko jest ok Rybko proszę o wpisanie: 28.11.13 Ulka - 4190 (6 tyg), mm (Bebilon Comfort) Kurde i tak se paczę i Ulka mało waży w porównaniu do Waszych pociech Niby jest w swoim centylu, ale nawet pielęgniarka powiedziała dzisiaj, że jest chudzinka![]() Kokosek odsypia szczepienie. Ogólnie to rano miała od 6 do chyba 10.30 aktywny czas, a dod tamtej pory śpi, oczywiście z pobudkami na jedzenie. Ale po południu miała z godzinkę aktywną ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wpadłam na niego przypadkiem i jestem zaskoczona jak można brać tak wszystko na serio ![]() jakoś tak pusto bez niej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie, że nie przyjęli mnie do szpitala
Przyjmował mnie na IP jakiś facet niespełna rozumu. Stwierdził, że mój przypadek nie kwalifikuje się do przyjęcia, bo nie widać po mnie że jestem chora, przyszłam o własnych siłach itd. Nawet nie zerknął na wyniki badań, a tam znacznie podwyższone próby wątrobowe i żółtaczka Spojrzał na USG i faktycznie stwierdził, że są kamienie i dosłownie się na mnie wydarł, że powinnam jeszcze co najmniej miesiąc czekać, bo mam małe dziecko i nie powinnam odstawiać od piersi Wczoraj o mało nie zemdlałam z tego bólu, całą noc okrutnie mnie bolało. Jestem taka wściekła ... Wróciłam z Tż do domu. Jutro idziemy rozmawiać z ordynatorem Boję się, że dzisiaj znowu mnie złapie
|
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
Hello! My po szczepieniu - Milek plakal tylko w trakcie kłucia, mój Mały Dzielny Czlowiek. Mamy chyba azs. Pediatra to podejrzewa i dala skierowanie do alergologa
![]() Ryba, ale mieliście przygodę. Kyte - Milosza do szczepienia trzymał Tata bo ja byłam bliska płaczu na widok igly. ![]() De- trzymaj się! Agnieszka - brawa dla Ani! Anoula- marsz do lekarza, to może być wina przepukliny po cc. Tyle pamiętam. Wybaczcie. Wszystkie Was caluje Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
rybko wysłałam prośbę o zaprzyjaźnienie to wyślij raz jeszcze.Powinno nie być już z tym problemu.
Miki niepoważni jacyś w tym szpitalu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
ginekolog przepisał mi tabsy, jeszcze nie wykupiłam, bo w sumie zastanawiałam się jeszcze czy brać, ale tak dzisiaj z głupoty wpisałam nazwę w google i co znalazłam... wpis z innego forum mamowego, że pomimo brania tych tabletek i kp dziewczyna zaszła w ciążę... po takich info chyba nie zrealizuję tej recepty...
Ryba współczuję windowej przygody... Dizi to nie pierwszy nasz tytuł który tam jest, najlepsze jest to, że na innym wątku p nazwie "Odpieluszkowe zapalenie mózgu" (są dwa jeden na MzK a drugi na Plotkowym) cała dyskusja na kilka stron była o tytułach, aż przyszły dziewczyny z innego wątku, który też wyśmiały (bodajże mamy XI-XII 2012) |
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakaszlałam i w pokoju u Kacpra włączyła sie karuzelka Córa- piekna Waga!! Ale te wasze maluchy dzielne na szczepieniu- Kacper płakał przy drugim wkłuci strasznie..
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam parę razy meeega zaparcie ale to z powodu witamin konkretnie za dużej ilości żelaza.Czułam sie jakbym drugi raz rodziła.Masakra! Pędź do lekarza słodzinka Cytat:
My dzisiaj tylko balkonowalismy się -mały spał 2 godzinki na powietrzu, a potem dospał jeszcze w domu. KyteNo super!Jak dlugo mała śpi(tfu tfu!!!).Nalezy Ci się po tych ciężkich nockach. miki Zdrówka ![]() Sanrioo Na mojego skrzata to nie działa.Puszczałam kołysanki w ciąży ale obecnie nie ma jakiejś reakcji wow ja to juz słyszałem w brzuchu mamy. Nieważne jak muzyka ważne żeby coś grało
|
||
|
|
|
#2216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wkurza mnie ten wątek odpieluszkowe zapalenie mózgu ![]() dzisiaj na fitnessie już o niebo lepiej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba tak nie mogą odesłać, jak masz skierowanie... ale dziwny szpital!
Mao- brawo za wagę Zuzinki!!
|
#2218 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie dostepu do neta nie ma, inaczej by napisała Cytat:
wagę ma dobra wiec nie martw się, następnym razem ździwisz się jej waga tak nadrobi![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla Miłka, kolejny dzielny pacjentCytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
było mi wstyd ze go jem a powinnam się ruszać![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- co do tytułów to nasturcja powinna im ładny wiersz wymyślić
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde o tym to ja nawet nie pomyślałam :/ brzmi poważnie ta przepuklina |
|
|
|
|
#2220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
za dzielne dzieciaki i wagiCytat:
Cytat:
dobrze ze mąz był z WamiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
włącza sie przy płaczu Tymka.Ale przy moim juz nie-próbowałam udawać![]() U nas przy pneumo był straszny płacz,az sie zaniósł.To chyba bolesna szczepionka.Po poprzednich tak nie płakał
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

bo jadła bez nakładki i się wkurza jak nie wiem i musiałam jej dać tą nakładkę... eh i zachustowałam, odbiła i teraz śpi 

A jakie oczyska
oczwiscie zaden sasiad nie wyszedł jak był alarm... znieczulica jak nic a 30 min tam bylismy, mały przestraszyl sie alarmu, płakał, krzyczał, masakra... maz rozwalił ta etalowa obudowe- swoja droga jaka fuszrera;/ no i pojechaliśmy troche, tak że dało sie wyjść, ale winda zepsuta 

najważniejsze, że samopoczucie się poprawiło 

Przyjmował mnie na IP jakiś facet niespełna rozumu. Stwierdził, że mój przypadek nie kwalifikuje się do przyjęcia, bo nie widać po mnie że jestem chora, przyszłam o własnych siłach itd.

było mi wstyd ze go jem a powinnam się ruszać