|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Lilith idź do neuro niech obejrzy małego, u nas też przy ubieraniu tak to wygląda, a głowę odgina niemal ciągle .
Ania_cz nic z tym nie robię tylko przemywam woda i octeniseptem, mam nadzieje ze szybko zejdzie. Codziennie ma w innych miejscach... Babku ale fajnie z tymi zajęciami, dobrze ze poszlas ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Anulka ja do tej pory zawsze wstawalam w nocy i karmiłam na siedząco, potem idkladalam do łóżeczka ale ostatnio wzięłam go kilka razy do łóżka ale zawsze wtedy zasypialam i nie pilnowalam zeby Miki ssał i w efekcie młody zasypiał a jak go odlozylam to za 5 min budził się z wielkim głodem. Poza tym dzisiaj jak go wzięłam nad ranem spal przy mnie bardzo niespokojnie, ciągle rzucał głową i marudził przez sen, zastanawiam się czy mu za ciepło nie było pod naszą kołdra. I jeszcze jeden minus takiego karmienia znalazłam, ja ciągle leze w jednej pozycji i mnie biodra zaczynają bolec :P postaram się jednak wstawać i karmić "normalnie" podtrzymując sobie głowę
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja może bym się inaczej mobilizowała, żeby po karmieniu udawało się Hanię odłożyć do łóżeczka, ale u nas tak, że albo śpi do rana ze mną albo do rana odkładamy się do łóżeczka, znaczy nie śpimy obie, tak więc wybieram opcję ze snem
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to samo, czasem jak tylko chce się jej podłożyć ręce pod ciałko to oczy jak pięć złotych i mina w stylu nie dotykaj mnie. Jak mimo to próbuje się ją przenieść to później pospane... więc my też często śpimy w trójkę. |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM
kupiłam buty na chrzciny, wiec jeszcze tylko kilka rzeczy i jestem gotowa Ktosiula- nie martw się, po rehabilitacji wróci wszystko do normy Ja tyllko raz zasnęłam przy karmieniu, ale tak źle sie wtedy cuzłam i byłam mega zmęczona ...
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza dziś, jak to w wekkend
![]() Liwka właśnie usnęła, wiec zaraz idę się kapac i strzele sobie maseczkę. w tygodniu ma przyjść nowy zapas maseczek glinkowych szał ciała będzie.W nocy karmiłam Liwkę i zastanawiałam się skąd w dziecku tyle gazów, skoro po każdym jedzeniu odbeknięcie jest, brzuszek miękki nic jej nie jest a idą takie bąki że sama byłam pod wrażeniem. Dobrze że w nocy przebieram po karmieniu bo wtedy zawsze mam prezent. Nudy, poczytam chyba poczekalnie i zaraz do kąpieli
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z szopingu
Kupiłam sobie buty i kieckę, mężowi spodnie, dziecku dwie czapki, książeczki kontrastowe i skarpetki. W smyku czapki po 5zł ![]() Miłosz kima jak nigdy Jutro jedziemy do moich Rodziców Miłek dostanie kolejne prezenty
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Ja to różnie mam z tym podsypianiem w czasie karmienia. Czasem jakaś wyspana jestem, to wtedy podczytuje sobie Was, ale raczej jestem padnięta i wtedy przysypiam, Tż zabiera małego, próbuje go odbić i przebiera, a ja już zaliczam 2 sen
A napisałam próbuje odbić, bo nasze dziecko w nocy jest zaspane, je leniwie, nie łapczywie jak w dzień i dlatego też nie odbija zazwyczaj. Tak sobie to wytłumaczyłam przynajmniej W dzień też często zdarzy mu się nie odbić, pomimo, że łaże z nim jak głupia. Wasze dzieci (te na piersi) zawsze odbijają??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Babku nie zawsze! Moja w nocy właśnie nie odbija! I w dzień też czasami nie odbija!
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- nie babku, moj w nocy tez raczej nie odbija. Tzn. jak widze zelapczwie zjadl to trzymam nawet 30minut, ale jak jadl spokojnie i nie odbije to sie nie mecze
|
|
#1900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po rehabolitacji bedzie ok! ciekawe czy nasz lekarz cos stwierdzi,bo odginanie glowy to u malej norma...ale nozki normalnie ![]() Cytat:
super! Cytat:
my karmimy sie na spiocha ![]() mialysmy dzis z,Marysia fajny dzien.pierwszy nasz,spacer samodzielny sie udal ![]() poradzilam sobie ze zniesieniem malej w,nosidelju, przetransportowaniem jej do wozka i wytaszczeniem z piwnicy:p mala pieknie spala,duma mnie rozpierala,ze po moim mleku tylko. ale po popoludniu siostra robila mi wlosy i mala wpadla w histerie, M. nie mogl jej uspokoic ![]() a jadla,miala sucho wiec nie wiem czemu.dalam cyca choc minelo 30 min po karmieniu. i niedawno znow to samo.no i dalismy 20 ml mm ![]() wiem,ze to glupie,ale na spacerze spotkalam sporo znajomych,ktorzy oczywiscie chwalili mala ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-11 o 21:32 |
|||
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Trele moze i zabek faktycznie idzie ale niechce mi się wierzyć, ze to 3 bo to praktycznie niemożliwe. 3 wychodzą dość późno nawet i jak dziecko ma 1,5 roku bo to zeby od kości oka czy jakoś tak. Bardzo często dziecko ma juz 4 i dopiero idą trojki także możliwe ze idzie forma dwójka a wydaje ci się ze to trojka.
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
Jednak nie potrafię tutaj nie zaglądać. Cały dzień o Was myślałam Po raz kolejny nie nadrabiam bo nie mam na to czasu... Cały dzień zakupy i przygotowania do jutrzejszych chrzcin. Wywiozłam Jasia do moich rodziców bo po pierwsze to "ich dzień" a po drugie u nas nie ma wody do poniedziałku i oni rano wykąpią Jasia na świeżo tak to my musielibyśmy się zrywać z samego rana i jechać bo przecież przed samym wyjściem go nie wykąpiemy tylko trzeba dużo wcześniej...Mieliśmy mieć naukę u proboszcza i spowiedź do tego ale odwołali nam dzisiaj w ostatniej chwili i ani u spowiedzi nie byliśmy ani nie wiemy co mamy robić Teraz pakuję Jasiowe rzeczy na przebranie i wszystko to co będzie potrzebne jutro przez cały dzień, jeszcze muszę wszystko poprasować Obiecuję że po chrzcinach postaram się być na bierząco |
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela teraz sobie przypomniałam, że pytałaś w jaki sposób uczyłam się wiązać chustę.
Jak byłam w ciąży, to na któryś warsztatach kobietki pokazywały i raz się z ich pomocą zawiązałam, ale z brzuchem, to nie miało sensu większego. W domu jak już urodziłam, to z filmików się uczyliśmy. Napewno sobie poradzisz. Najgorzej z tym dociąganiem, bo to dosyć mocno trzeba, a ja się bałam go tak ściskać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I bez płaczu i wgl![]() Kurde, Ulka chyba ma zapadnięte leciutko ciemiączko
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Babku, moja nie zawsze w dzien odbija a juz w nocy to raczej nie odbija wcale.
Dzisiaj znowu Igunia grzeczniutka. Wydaje mi sie ze te dni co zrywala sie tak z placzem to albo byl skok albo herbatka dla mam karmiacych na bazie ziol z herbapolu. Bo od kiedy jej nie pije to nie krzyczy tak. Moze brzuszek ją po niej bolał. Przeciez czasami i zioła mogą tak dzialac źle... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak karmiłyśmy to Małą brałam do odbicia [chyba że usnęłam bo czasami- prawie zawsze sie zdarzało:P] i już zostawała u nas w łóżku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to znaczy że dziecko jest odwodnione, ale mi się nie wydaje żeby Nela była odwodniona
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Czy jest tu któras z Raciborza?
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesio
Czytam do konca I spadam. O 5 pobudka I fruuu.. Stracha mam na sto dwadzieścia , jak się właczy syrena w samolocie to chyba wysiade Co do zabka to nie mam stu procentowej pewnosci, gdyz dziecia nigdy nie miałam , wiec nie wiem jak wyglada ten puerwszy- zaczajony no więcej nie siać paniki, jak wyjdzie to bedziecie wiedziały pierwsze Cytat:
Juz ostatnio mialam Wam pokazać moja kolekcje, nie długo gablitke sobie postawie . Z TT mam chyba z 7 butelek bo kupilam zestaw na poczatkuImageUploadedByWizaz Forum1389480756.417497.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Babku to zależy czy łapczywie je i czy słyszę ze łyka powietrze, czasem w nocy nie biore do odbicia. Nawet w dzień mu się czasem nie odbije mimo ze go trzymam.
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj czytalam i pomyslalam i Tobie ![]() Kupilam pampersy w Rossmannie z Babydream te co sa w promocji z karta i zalozylam na noc i zobaczymy jak sie sprawowac beda, chociaz jedno mi sie podoba, Nela tyl pampersa ma prawie na pol pleckow co przy kupie jakby wylazla za pampersa to nie ma szans, tyl jest duzo wyzszy niz przod ![]() TZ ma katar oby nas nie zarazilWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy nie odbijam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny te co mają nawilżacze powietrza, jakie polecacie?
|
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
Rybko pytalas o bebilon pepti,
najpierw bylam na hippie i byl koszmar, wymioty, itd wtedy zmienilismy na pepti i wydawalo mi sie super ale teraz jak jemy enfamil o-lac to widze ze naprawde jest super. w sumie placze moze 5 min na dzien jak jest glodna. w nocy spi 9 godzin, mam idealne dziecko ![]() chcialabym sprowac bebiko comfort ale sie boje bo przyznam ze na enfamilu sa okropne zaparcia.
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróce do niego, jak wròce z Polski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal szukam jakiegos sensownego ktory nawilzy pomieszczenie 25m2 bo wszystkie co patrzylam na zywo to 16 albo 20m2 chyba ze nie znajde takiego jak chce to kupie ten na 20m
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rybko, pokaż jakie buty kupiłaś ![]() My dzisiaj pojechaliśmy na zakupy, co tam, że kasy brak. No i zapomniałam, że to nie sezon i w sobotę sklepy do 14... Tak więc odwiedziliśmy pepco i kupiliśmy Kulce troszkę ubranek na 68 i 74cm, za taką cenę to grzech nie brać.I do Empiku zajrzeliśmy. hahha, fajną sytuację mieliśmy, bo w cosmo jest kupon na 20 zł do empiku przy wydanej stówce. No i już mieliśmy wyjść, bo w sumie nic ciekawego nie było, a jak było to w zawrotnej cenie, że pomyślałam, że ktoś z ch*ja spadł za przeproszeniem... No ale stwierdziłam niedawno, że zaczniemy kupowac planszówki coby z tż więcej czasu spędzać na przyjemnościach i wzięliśmy Hobbita planszówkę a koleś na kasie tak się zaczął śmiać i powiedział, że takie machlojki I że już wie skąd te bony i musi kupić. Jak tylko zaplaciliśmy to poleciał po gazetę, jeszcze przy wyjściu mu pokazałam gdzie leży hahah, takie to smieszne było:PA Ula nie chce spać, kupa ją męczyła a;e zrobiła sama w sumie 5 kup dzisiaj było samodzielnie zrobionych, bez płaczu!!!!
|
|
|
#1917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolana myk, tetra pod dziób i jedziemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Córko, a powiedz mi jakią konsystencję mają te kupska? U nas też były 3 i to bez problemu, ale były jakby nieco za luźne... 3 lub 4 dzień jesteśmy na mleku i mam nadzieje że brzusio się przyzwyczai wkrótce... Trele bezpiecznego lotu ![]() ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Wszyscy śpią tylko nie ja. Pierwsza bezsenna noc od kiedy mały jest z nami... śpi w pozycji na żabkę i słysze jak oddycha
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
ale tu cisza nocna ;d u Nas Kacper spal9h teraz lezy, ja pakuje rzeczy i lecim ;d takze nie wiem czy dzisiaj bede sie odzywac ale jutro na pewno Córko- pokaze jak wroce bo to w zwyklym sklepie takie za 30zl, a nie ccc czy cos zby linka wrzucic. zakryte do kostki na wysokim obcasie, z tylu cekinki. takie zwykle, a widzialam za 40 takie sliczne ze jak noga mi nie weszla to sie poplakalam ;( tRELE- nie stresuj sie to bedzie ok
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Trele, oby lot minął spokojnie
![]() Lilith, ja mam nawilżacz eldom nu5 czy jakoś tak ale nie mogę jeszcze nic o nim powiedzieć oprócz tego że działa bo jeszcze go nie używałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

ktoś jeszcze tak robi? czy wszystkie siadacie i czekacie aż dziecko skończy?? bo ja to biorę Hanie do łóżka i już w zasadzie tak do rana na mnie wierzchem dosypia i dojada sobie w miarę potrzeby, staram się niby jak ssie posiedzieć, ale raczej rzadziej niż częściej mi się to udaje
szał ciała będzie.

i oni rano wykąpią Jasia na świeżo
I bez płaczu i wgl
Super!