Wszystko o ZUMBIE cz. II. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 10:30   #1051
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o ZUMBIE cz. II.

Cytat:
Napisane przez sniegowa7 Pokaż wiadomość
ja Gelmisa lubie i nie uważam żeby gwiazdorzył

Lubie Justyne Kazimierczak. Jakis czas temu otworzyła swoje studio
http://zumbista.wix.com/fit-dance
Lubie Harrison Cucunuba ( chodze do niego na zajęca do Fabryki Formy na Wildzie)
Fajna tez jest Marta Babiak ( prowadzi zajęcia miedzy innymi w Fabryce Formy w Suchym Lesie )
Ostatnie moje odkrycie : Natalia Danielczak ( tez do niej chodze do FF na Wildzie)

i moje zumbowe guru : Monika Bauer ( Z-studio) od stycznia nie prowadzi zajęc i podejrzewam że jest w stanie błogoslawionym

jeszcze godni polecenia : Aneta Aszakiewicz , Karolina Molenda , Sandra Bartoszewska. To są instruktorzy u ktorych gdzies tam bylam , na jakis maratonie prowadzili i dają rade.

Niestety instruktorów niczym grzybów po deszczu i nie wszyscy maja powera

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

dacn a ty jaka instruktorke polecasz ?
Właśnie Anetę, ma przewidywalne i dośc jednolite układy, łatwe do nauczenia się ale nie zawsze proste w wykonaniu.
Ale chciałabym też poszukać innych instruktorów.

Na zajęciach Gelmis nie zrobił na mnie super wrażenia, a całości dopełniła przepełniona sala i pisk czterdziestek w szatni. Może nie gwiazdorzy, ale mnie do siebie nie przekonał.

Napiszę niestety kogo nie polecam bo na razię poszukuję. I nie polecam zajęć piątkowych w Studiu tańca iskra w Malcie- zero życia.

BTW nie boicie się parkowac samochdów przy Z studiu?
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 19:35   #1052
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Tak odnośnie Anety zgadzam się z tobą jednak w porownaniu z niektorymi instruktorami bez życia , z nudnymi ukladami to wypada i tak niezle.
Na stronie zumba. com jest info że zajęciaw Iskrze prowadzi Marta Z . Czy o niej mowisz? jeśli tak to zgadzam się z tobą. Kiedys bylam gdzieś gdzie ona miała zastępstwo i absolutnie zero powera. Nie podobały mi się też zajęcia z Klaudią Nierychlewską. Proste nudne układy , dużo skakania bez ładu i składu. I dla mnie absolutna porażka zumbowa - Bartek Wrona . Przez jakis czas raz w tygodniu mial zajęcia w Z-studio. Mialam wrażenie że biore udział w jego teledysku bo takie mial układy podobne.
Do Z -studio jezdze autobusem wiec co do parkowania to sie nie wypowiem ale slyszalam że naklejki przyklejają.
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 19:43   #1053
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Tak odnośnie Anety zgadzam się z tobą jednak w porownaniu z niektorymi instruktorami bez życia , z nudnymi ukladami to wypada i tak niezle.
Na stronie zumba. com jest info że zajęciaw Iskrze prowadzi Marta Z . Czy o niej mowisz? jeśli tak to zgadzam się z tobą. Kiedys bylam gdzieś gdzie ona miała zastępstwo i absolutnie zero powera. Nie podobały mi się też zajęcia z Klaudią Nierychlewską. Proste nudne układy , dużo skakania bez ładu i składu. I dla mnie absolutna porażka zumbowa - Bartek Wrona . Przez jakis czas raz w tygodniu mial zajęcia w Z-studio. Mialam wrażenie że biore udział w jego teledysku bo takie mial układy podobne.
Do Z -studio jezdze autobusem wiec co do parkowania to sie nie wypowiem ale slyszalam że naklejki przyklejają.
Chyba była to Marta, taka młoda drobna blondynka- zupełnie bez życia.

Bartek Wrona, ten z ... just 5 ?

A Z studio jest dzika afera i boję się o że mój samochód padnie ofiarą czyjegoś chamstwa, m bo do tego nawołują w necie ;( najwyżej będę zostawiać auto przy intermarche.
Stary 2014-01-09, 21:15   #1054
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Chyba była to Marta, taka młoda drobna blondynka- zupełnie bez życia.

Bartek Wrona, ten z ... just 5 ?

A Z studio jest dzika afera i boję się o że mój samochód padnie ofiarą czyjegoś chamstwa, m bo do tego nawołują w necie ;( najwyżej będę zostawiać auto przy intermarche.
tak bartek Wrona z just 5 ale kiepsko prowadzil bardzo i malo do niego dziewczyn chodzilo

tak młoda drobna blondynka. To pewnie mowimy o tej samej.

Edytowane przez sniegowa7
Czas edycji: 2014-01-09 o 21:18
Stary 2014-01-09, 21:58   #1055
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Laski z Wrocławia, byłam we wtorek u Roberta Magiery iii... było osom *.* to mój trzeci ulubiony instruktor, jest taki radosny i ma super układy! Nawet jego fanki i cisza między piosenkami nie była taka zła i to, że byłam tam alone muszę do niego jeździć!! Ale problem jest taki, że jestem o 23 w domu dopiero
A jak tam Jackowe hity? Bo słyszałam, że dużo nowych! <3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kajochaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 23:47   #1056
Sadunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajochaa Pokaż wiadomość
Laski z Wrocławia, byłam we wtorek u Roberta Magiery iii... było osom *.* to mój trzeci ulubiony instruktor, jest taki radosny i ma super układy! Nawet jego fanki i cisza między piosenkami nie była taka zła i to, że byłam tam alone muszę do niego jeździć!! Ale problem jest taki, że jestem o 23 w domu dopiero
A jak tam Jackowe hity? Bo słyszałam, że dużo nowych! <3

kajoszka, to zła zła zła ja! biję się w pierś!!! obie nawet!!! PRZEPRASZAM!!! widzicie, wizazanki, bylam taka podla i nie dojechalam do roberta z kajoszka pseplasam z głębi serca
jackowe hity osom, dzisiaj mowie do niego, ze nowe hity sa super, na co on jak zwykle: daj spokoj, same starocie - hm, jasne, w koncu wiekszosc ma juz ze dwa tygodnie boski jest i cudowny))
Sadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 00:05   #1057
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Napisane przez Sadunia Pokaż wiadomość
kajoszka, to zła zła zła ja! biję się w pierś!!! obie nawet!!! PRZEPRASZAM!!! widzicie, wizazanki, bylam taka podla i nie dojechalam do roberta z kajoszka pseplasam z głębi serca
jackowe hity osom, dzisiaj mowie do niego, ze nowe hity sa super, na co on jak zwykle: daj spokoj, same starocie - hm, jasne, w koncu wiekszosc ma juz ze dwa tygodnie boski jest i cudowny))
Ej spoko, nic się nie stało to Kaśka zachowała się jak gunwo mówiąc ładnie :/
No a ja do niego dopiero za 6 dni :/

Stary 2014-01-10, 00:07   #1058
Sadunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajochaa Pokaż wiadomość
Ej spoko, nic się nie stało to Kaśka zachowała się jak gunwo mówiąc ładnie :/
No a ja do niego dopiero za 6 dni :/

to idziesz znowu we wtorek? bede miala nieco mniejszy armagiedon, daj Boze
Stary 2014-01-10, 00:30   #1059
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Napisane przez Sadunia Pokaż wiadomość
to idziesz znowu we wtorek? bede miala nieco mniejszy armagiedon, daj Boze
Nie raczej, mam sprawdzian z fizyki :/

Stary 2014-01-12, 17:07   #1060
kkiinnaa
Przyczajenie

Nowy Rok i dalej zumbujemy

Dziewczyny mam pytanie takie: Czy, ile i po jakim czasie udało się Wam ewentualnie zrzucić jakieś kg? I jaka była częstotliwość uczestnictwa w zajęciach?
kkiinnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 17:36   #1061
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Napisane przez kkiinnaa Pokaż wiadomość
Nowy Rok i dalej zumbujemy

Dziewczyny mam pytanie takie: Czy, ile i po jakim czasie udało się Wam ewentualnie zrzucić jakieś kg? I jaka była częstotliwość uczestnictwa w zajęciach?
Jasne że tak! Ja w ciągu kilku miesięcy zeszłam ponad 10 kilo, ale później zaczęły rosnąć mięśnie i mimo, że ważę teraz tylko jakieś 7 kilo mniej niż 2,5 roku temu, to schudłam! tylko trzeba dużo pracy, dobrej diety i dawać z siebie 100% mimo, że się nie chce!

Stary 2014-01-14, 20:31   #1062
Mini007
Zakorzenienie

Wie któraś, co z Z-Studio w Poznaniu? Zamykją na stałe? Przenoszą? Ma to coś wspólnego ze skargami sąsiadów na hałasy?
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 21:07   #1063
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

tez sie nad tym zastanawiam
zadnych oficialnych informacji jeszcze nie bylo
sprawe podobno przegrali w sadzie i jakąs grzywne musieli zaplacic wiec moze zabolalo po kieszeni inwestorow z-studia
Stary 2014-01-14, 21:45   #1064
dacn
Zakorzenienie

A nie boicie się tam chodzić?
Boję się zaparkować samochód ale po ciemku na piechotę też bym się nie czułą komfortowo.
Stary 2014-01-15, 10:24   #1065
Sadunia
Zadomowienie

madre de dios, wyjasnijcie niewtajemniczonym co tam sie dzieje...
Stary 2014-01-15, 11:04   #1066
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie nad tym zastanawiam
zadnych oficialnych informacji jeszcze nie bylo
sprawe podobno przegrali w sadzie i jakąs grzywne musieli zaplacic wiec moze zabolalo po kieszeni inwestorow z-studia

Że tak powiem - na biednych nie trafiło, jeśli wyrok się uprawomocnił. Ale może poszli w końcu po rozum do głowy i stwierdzili, że otworzą w innym miejscu? Jeśli tak, to mam nadzieję, że w Poznaniu, a nie np. w Warszawie...

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
A nie boicie się tam chodzić?
Boję się zaparkować samochód ale po ciemku na piechotę też bym się nie czułą komfortowo.
Ja byłam zaledwie dwa razy, z czego raz na zajęciach. Swoim autem bym nie podjechała pod Z-Studio po tych wszystkich plotkach.

Nowa kolekcja nadchodzi.
Stary 2014-01-15, 20:35   #1067
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

otworzenie takiego miejsca gdzie bedzie tylko zumba i jej odmiany przez caly tydzien to ogolnie jest dobry interes w kazdym duzym mieście.
Dla mnie kompletnie nietrafione bylo jednak miejsce z-studia. No zadupie totalne . I do tego jeszcze konflikt z okolicznymi mieszkańcami który tez zepsul reputacje studia.
Stary 2014-01-15, 20:40   #1068
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
otworzenie takiego miejsca gdzie bedzie tylko zumba i jej odmiany przez caly tydzien to ogolnie jest dobry interes w kazdym duzym mieście.
Dla mnie kompletnie nietrafione bylo jednak miejsce z-studia. No zadupie totalne . I do tego jeszcze konflikt z okolicznymi mieszkańcami który tez zepsul reputacje studia.

Zadupie- nie zadupie, dla piatkowa dojazd dobry. Gorzej okolica bo ciemno i ponuro- na pieszo strach podejść z przystanku i jeszcze ten konflikt z mieszkańcami- nie wnikam w to kto ma rację, nie chcę żeby po prostu mój samochód( lub ja ) padł ofiarą porachunków między nimi.
A szkoda bo i wnętrze i zajęcia wyglądają profesjonalnie.
Stary 2014-01-17, 18:20   #1069
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

A ja wam powiem , że wczoraj byłam na najgorszej Zumbie w życiu!!

Nie jestem jakoś bardzo przywiązana do 1 instruktora. Lubie pochodzić na zajęcia do róznych bo każdy ma swoj styl , swoje uklady , swoją muzyke i nie jest monotonnie. Jest kilku instruktorow ktorych uwazam że sa bardzo dobrzy i ciężko im dorównac , są też przeciętni do których chodze ale szału nie ma.
Wczoraj natomiast to była 1 moja zumba w życiu kiedy to wyszłam z zajęć 15 minut przed końcem. Wiem wiem że to bardzo nie ładnie z mojej strony i zrobilam tak 1 raz w zyciu!
instruktorka miala uklady na poziomie szkoly podstawowej : podskoki i machanie rękami i non stop to samo. Do tego jej ruchy były jakies takie nieskordynowane i niewykończone. Ale to bym jeszcze przeżyła. Najgorsze że kompletnie wypadała z układem poza nute. To dla mnie totalna tragedia... Widzialam na twarzach innych uczestniczek że też im się nie podoba...
Kurde powinni zrobic jakies "egzaminy " czy coś aby nie każdy mogl byc instruktorem....
Stary 2014-01-17, 21:19   #1070
amidiagY8g
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Czy są tu zumbowiczki z Jarocina?
Stary 2014-01-17, 21:57   #1071
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:

Nie jestem jakoś bardzo przywiązana do 1 instruktora. Lubie pochodzić na zajęcia do róznych bo każdy ma swoj styl , swoje uklady , swoją muzyke i nie jest monotonnie. Jest kilku instruktorow ktorych uwazam że sa bardzo dobrzy i ciężko im dorównac , są też przeciętni do których chodze ale szału nie ma.
Wczoraj natomiast to była 1 moja zumba w życiu kiedy to wyszłam z zajęć 15 minut przed końcem. Wiem wiem że to bardzo nie ładnie z mojej strony i zrobilam tak 1 raz w zyciu!
instruktorka miala uklady na poziomie szkoly podstawowej : podskoki i machanie rękami i non stop to samo. Do tego jej ruchy były jakies takie nieskordynowane i niewykończone. Ale to bym jeszcze przeżyła. Najgorsze że kompletnie wypadała z układem poza nute. To dla mnie totalna tragedia... Widzialam na twarzach innych uczestniczek że też im się nie podoba...
Kurde powinni zrobic jakies "egzaminy " czy coś aby nie każdy mogl byc instruktorem....
Egzaminy są, ale głupio nie dać licencji komuś, kto zapłacił kupę kasy za ten kurs
Byłam na takiej zumbie w Sieradzu, a jeszcze śmieszniejsze było to, że laska robiła układy, które znałam od innych instruktorów z zajęć i z internetu i nie chce się wywyższać ani nic, ale potrafiłam je wykonać znacznie lepiej od tej kobiety, ona była taka sztywna, że masakra :/

Stary 2014-01-17, 22:36   #1072
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna. O kim mowa?
Stary 2014-01-18, 11:03   #1073
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

hmm nie wiem jak ona ma na nazwisko
na stonie jest tylko imię Ania http://www.aerobikpoznan.pl/timetable
( siłownia HULK) We wtorek bylam tez u tej Renaty i bardzo fajnie prowadzila zajęcia i chetnie do niej wroce ale ta Ania to totalna porażka.
Stary 2014-01-19, 11:29   #1074
aga_13
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Przygarnijcie kolejną miłośniczkę zumby
aga_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 11:50   #1075
weraa66
Zadomowienie

Ja tańczę już jakiś czas, ale czy myślicie że zajęcia 1x pomogą 'utrzymać' formę? Nie mówię o chudnieciu, jednak chciałabym trochę wyrobic talię, i nie przytyć. (może to przez to, ze mam 15lat dopiero, i talia sie jeszcze nie ukształtowała )
weraa66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 13:06   #1076
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez weraa66 Pokaż wiadomość
Ja tańczę już jakiś czas, ale czy myślicie że zajęcia 1x pomogą 'utrzymać' formę? Nie mówię o chudnieciu, jednak chciałabym trochę wyrobic talię, i nie przytyć. (może to przez to, ze mam 15lat dopiero, i talia sie jeszcze nie ukształtowała )
Na przykład. Albo po prostu masz taką budowę i tyle. Zumba to nie ćwiczenia na wyrobienie talii
1x w tygodniu jak nie możesz częściej, spoko, zawsze jakiś ruch, lepiej raz w tygodniu niż w ogóle

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 16:01   #1077
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie wiem jak ona ma na nazwisko
na stonie jest tylko imię Ania http://www.aerobikpoznan.pl/timetable
( siłownia HULK) We wtorek bylam tez u tej Renaty i bardzo fajnie prowadzila zajęcia i chetnie do niej wroce ale ta Ania to totalna porażka.

Próbowałam znaleźć nazwisko, ale nic z tego. U mnie w mieście jest jedna, której normalna Zumba nie podoba mi się tak bardzo (bardziej fitness niż taniec), ale Toning i Sentao prowadzi o wiele lepiej, można się pośmiać.

Cytat:
Napisane przez aga_13 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przygarnijcie kolejną miłośniczkę zumby
Hej! Gdzie skaczesz?

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Na przykład. Albo po prostu masz taką budowę i tyle. Zumba to nie ćwiczenia na wyrobienie talii
1x w tygodniu jak nie możesz częściej, spoko, zawsze jakiś ruch, lepiej raz w tygodniu niż w ogóle
Zgadzam się.
Stary 2014-01-19, 16:40   #1078
kami1984
Rozeznanie

Ja się właśnie zastanawiam nad zumba... chce poprawic sobie kondycję. .. wiem też że jestem cienka bo szybko dostaje zadyszki hehe. Obawiam sie ze po prostu nie dam rady... moja znajoma mi mowila ze jak pierwszy raz poszla to zemdlala. .. tego tez sie obawiam bo mam do tego zdolnosci jestem lekkim anemikiem

Galaxy s3
Stary 2014-01-19, 19:04   #1079
aga_13
Raczkowanie

Na razie skaczę w domu i czasami na maratonach, za to z ogromnym entuzjazmem. Zaraziłam moją córkę, która wraca po szkole i włącza płytki zumbowe (10-latka dzień w dzień fika przez godzinkę )

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

[QUOTE=kami1984;44688364]Ja się właśnie zastanawiam nad zumba... chce poprawic sobie kondycję. .. wiem też że jestem cienka bo szybko dostaje zadyszki hehe. Obawiam sie ze po prostu nie dam rady... moja znajoma mi mowila ze jak pierwszy raz poszla to zemdlala. .. tego tez sie obawiam bo mam do tego zdolnosci jestem lekkim anemikiem

Myślę, że póki nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała. Przecież jak będzie za ciężko możesz chwilkę odpocząć lub ćwiczyć z mniejszym zaangażowaniem. Nikt Cię nie będzie oceniał. Możesz też zacząć od zumby gold na dobry początek
aga_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 19:53   #1080
kami1984
Rozeznanie

Dziękuję... zdecyduje się na zumbe bo kurcze jak patrze na filmy na youtube to nogi i rece same mi się rwą. :p

Galaxy s3

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości