|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
ufff, ciężko było nadrobić was od rana moje gadułki / ale dałam rade /
Ramona >> gratulije córeczki ![]() awstaje sie do tej pionizacji, i by ogólnie spróbowac zacząć chodzić tak ? bo ogólnie w szpiitali po cc jest sie 4-5 dni ? Emilia 25>> przesylam Wam pozytywne fluidy, i oczywiście trzymam kciuki by wszytsko było w porządku Cytat:
![]() Cytat:
niedefiniowane szczęście, radość , miłość......Cytat:
strasznie sie nie mogę doczekać.... taka babska ciekawość wcześniej mówiłam że parka / ale napisałaś że jednojajowe dzieciaczki / więc ja obstawiam CÓRYile ja się od Ciebie dowiem nazw potraw po Śląsku... ![]() dzięki monijaaa >> również gratuluje córeczki ========================= ======================== a ja ogląam M jak miłość,,,, i płacze / ahh te nasze hormony ciążowe / |
|||
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Carolyna, bedac w gabinecie siedzialam na krzesle wyprostowana i ze skrzyzowanymi nogami. Tymczasem powinnam siedziec wygodnie oparta o oparcie z szeroko rozstawionymi nogami, czyli krotko mowiac jak facer
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Kasian ja tez widze te naglowki w gazetach
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spac dobrej nocy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
Na TLC za 5minut zaczyna sie premiera "porodowka: następny rozdzial "
|
|
|
|
#395 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez zdecydowalismy sie na Symbio, ale kupilismy czarny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to zalezy, ja mam prace biurowa, ale stresujaca. Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||||
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje Santom wózek super - i cena niezła ![]() Niki staram się nie nastawiać że będę miała idealne dziecko - na to nie liczę ![]() A no i znajdłam 3 pyszniutkie gofry z owocami dzięki tobie:Pmonika83 bardzo ładnie to napisałaś i dałaś mi do myślenia Lucynka cieszę się że u was ok... No i czekamy na potwierdzenie płci Seksta za udaną wizytę... Mycha ładne imię wybraliści... Moja teściowa ma tak na imię - jest cudowną osoba Ramonka super że z dzidzia wszystko ok. dla was no i za dziewuszke kolejne ci się należą... Zosia piękne imię paulka ja właśnie tak to widzę podwójnych kawalerów dla księżniczek w forum
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#398 |
|
BAN stały
|
Asiulka_22 to co w tym odcinku takiego było, że się aż spłakałaś?
U mnie na ten moment jest tyle wydatków..że jestem wściekła, że nie mogę nic kupić Leonowi I w ogóle to boli mnie brzuch dziś bardzo Mila w salonie samochodowym po 20 min już się nudziła i musiałam ją nosić i pokazywać jej autka..no i właśnie chyba przesadziłam z tym noszeniem
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga tak, Hanię urodziłam dokładnie w terminie z OM
więc teraz też się tak szykuję ![]() Ramona, Zosieńka bardzo ładnie Ja też mam tak samo wpisaną dziewczynkę ![]() Seksta to ale miałaś przygodę, oby się nie powtórzyło Martuszka, no masz rację po co ciągać męża, chyba tylko dla towarzystwa ![]() Monijaa to zakupy udane ![]() Agus7ia to ja też bym dostała opiernicz, bo ja zawsze tak siedzę jak Ty Ilkas wiem jak to jest z tym noszeniem… ja codziennie przesadzę, ale nie mam wyjścia no ![]() Mój mąż sobie wymyślił nowy patent i jego wspólnik nocuje u nas druga noc z rzędu… no cóż – nie mogę narzekać, ze siedzi w biurze nie? Zamiast tego się zamknęli w pokoju i dłubią na tych komputerkach do nocy, ale przecież jest w domu ech.. Idę spać, katar mnie męczy niemiłosiernie wiec szykuje się kolejna wspaniała noc ![]() Dobranoc |
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian no nis moge, serio tak zaargumentowal?
![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
uppssss... przepraszam za pomyłke... nadrabiałam kilka stron i musiało mi się pokiełbasić,,,, ale myślałamż ete fotki ciuszków dla dziewczynki ty wstawiałąś,,,, ojjj zwalę winę tym razem na budyń hehe
magda umierała,,,, i była scena że leży na łózku i pisała list do Pawła,,,, ehh i na tym mi łzy poleciały ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#403 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Decyzje co do auta były ciągle zmieniane hehe i właściwie co tydzień niby już kupowaliśmy inne Ostatecznie już dzisiaj umowa podpisana i padło na volkswagen tiguan. Tż mówi, że musi mieć gdzie tą trójkę dzieci wozić Dopiero dzisiaj go zobaczyłam na żywo i muszę przyznać, że bysior z niego niezły. Ciekawe jak ja będę u nas pod blokiem w tym ścisku parkować Kasian86 mam nadzieję, że już dziś się wyśpisz...odpocznij sobie. I kuruj się tam. A jak u Hani ten katar? Bo u nas Mila jeszcze ma..ale taki lekki. Za to od rana tż kicha i smarka Więc boję się, że jestem następna w kolejce...
|
|
|
|
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze jakoś męża pocieszyc, tylko jeszcze nie wiem jak on już miał wizję przyszłosci, teraz nie wie, jak tu brac córkę na fuchy Cytat:
![]() mnie własnie szwagierka uświadomiła, dlaczego jej sąsiadka poroniła w 5 miesiącu - od noszenia starszego synka, ciąża słaba może i nie wytrzymała
|
||
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#407 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ramona_85 ja wiem..wiem...tylko są momenty kiedy to jest niemożliwe Dziś to faktycznie w tym salonie po prostu się zapomniałam....bo przecież to mąż mógł ją nosić... Ale tak..jak nie idę do pracy i zostaję z nią sama to nie ma innej opcji Mila jeszcze nie chodzi więc jak chcę ją gdzieś przenieść to muszę ją podnieść i na to nie ma rady Ejj..chciałam synka..ale jak piszecie tak o córeczkach..to zaczynam żałować, że nie będę miała drugiej księżniczki ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- hehe Jeszcze wchodziła w grę skoda..ale jednak cieszę się, że jest jak jest
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian Ty lepiej idź spać razem z Hanią co nadrobisz te kiepskie noce
![]() Monika pięknie napisałaś o synku , o tym co jest ważne ![]() Lucynka super że wizyta udana i po cichu gratuluję chłopczyka (na Twoją prośbe jeszcze nie wpisuję )Myska ja zawsze wcześniej ryż gotuję a w przepisie miało być że taki masz wsypać??Seksta a dlaczego nie możesz iść wcześniej na zwolnienie? Już doczytałam ![]() Mycha gratuluję wyboru imienia ![]() MamaKtosia wybacz ale wolę facetów ale mogę Cię przygarnąć ![]() Powiem ci że czasami zdarza się że odczuwam tą bliznę , mam wrażenie jakby mnie czasem jeszcze szwy ciągły (choć ich nie ma) Gosius masz rację od 23.01 chyba ta gofrownica będzie w biedronce za 50zł ![]() Agaaga powiem Wam że ja pierwszy raz robiłam gofry i mi wyszły Ramona super że wizyta udana i gratuluję dziewczynki (rozumiem że jeszcze nie wpisywać na 1 str? )Agusia super że łożysko się podniosło Kasian padłam po tym tytule w gazetach Asiulka specjalnie dla Ciebie : :P ŚLONSKI KRUPNIOK TO KASZANKA. POLSKO BABKA TO JEST ZISTA, PIWA SKRZYNKA TO JEST KISTA ŚLONSKI FATHER TO JEST TATA, WASZ POMIDOR TO TOMATA. WY MÓWICIE MY GODOMY, U WAS BABCIE U NAS OMY. Z WŁOSÓW SPINKA U NAS SZPANGA, ZWYKLE TRZEPAK TO KLOPSZTANGA. TAM POCIAGI U NAS CUGI, GARNITURY TO ANCUGI. FILIŻANKA TO JEST SZOLKA, PANI Z POLSKI TO GOROLKA. ROWEROWY LAŃCUCH TO JE KETA, A FUZEKLA TO SKARPETA. NA LANDRYNKI GODOM SZKLOKI, Z OWSA PLACKI - HAWERFLOKI. POLSKI JÓZEF TO JEST ZEFEL, ZA TO GUZIK TO JEST KNEFEL. TAM SIE GRZEJE TU HAJCUJE, JAK SIE ´SPIESZY TO PILUJE. TAM TABLICA TU TABULA, A PIERWIOSNEK TO PRYMULA. BY UPIEKSZYĆ - POMALUJA, BY UGRYFNIĆ - POSZTRAJHUJA. TAM ZASLONY A TU SZTORY, JAK MOM KRANKOL- JESTEM CHORY. NA PÓŁ LITRA GODOM HALBA, ZAŚ WERANDA TO JEST LAUBA. JAK OSZCZEDZAM TO SZPORUJA, JAK CHCA WIETRZYĆ TO LUFTUJA. DAWO POZÓR - JEST OSTROZNA, FUZBAL TO JEST PIŁKA NOŻNA. PODUSZECZKA TO ZAGŁOWEK, A PRZIKOPKA TO JEST ROWEK. TAM WALIZKA A TU KOFER A KIEROWCA TO JEST SZOFER. AWANTURA - U NAS HAJA, TAM JEST GRUPA A TU ZGRAJA. W SZAFIE WIESZAK - W SZRANKU BIGIEL, U WAS WIADRO A TU KIBEL. MAMLAS - TO TAKI NIEZDARA, A PLEBANIA TO JEST FARA. SOK Z KAPUSTY TO JEST KWASKA, A FARTUSZEK TO ZOPASKA. U NOS LYJTY, U WAS LANIE, WASZE KŁUCIE, NASZE ŻGANIE. PANNA Z DZIECKIEM TO ZOWITKA, KROMKA CHLEBA U NOS SZNITKA. A MOTYLE TO SZMATERLOKI, ŁYŻWY Z KORBKĄ TO KURBLOKI. DUZO MÓWIĆ TO FANDZOLIĆ, LEKCEWAZYĆ- U NOS SMOLIĆ. WŁÓCZYĆ SIE TO ZNACZY SMYKAĆ, U WAS MODLIĆ U NOS RZYKAĆ. SCHACHARZONY TO ZEPSUTY, TU SZCZEWIKI A TAM BUTY. SEBLYC SIE TO JEST ROZBIERAĆ, ROZTOPIYRZAĆ TO ROZPIERAĆ. U WAS KATAR U NOS RYMA, DENATURAT TO JEST BRYNA. TU WYKLUPAĆ TAM WYTRZEPAĆ, U WAS RZUCAĆ, U NOS CIEPAĆ. IŚĆ NA RANDKĘ TO ZOLYCIĆ, U WAS ZLAPAĆ U NOS CHYCIĆ. U WAS RURA U NAS RUŁA A PIEKARNIK TO BRATRUŁA TU ZMARASIĆ TAM ZABRUDZIĆ, TAM SPROWADZIĆ A TU SKLUDZIĆ. CIEPAĆ MACHY - STROIĆ MINY, TAM OBIERKI - ŁOSZKRABINY. GRYSIK TO JEST MANNA KASZA, ZAMIAST WUSZTU JEST KIEŁBASA. POWÓZ KONNY TO JEST FURA. Szalone 4 strony do nadrobienia Ale dałam radę a teraz mykam spac
|
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ilkas;44611671]Przepraszam, nie odpowiedziałam, bo jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić i nie widziałam, że pytałaś
Decyzje co do auta były ciągle zmieniane hehe i właściwie co tydzień niby już kupowaliśmy inne Ostatecznie już dzisiaj umowa podpisana i padło na volkswagen tiguan. Tż mówi, że musi mieć gdzie tą trójkę dzieci wozić Dopiero dzisiaj go zobaczyłam na żywo i muszę przyznać, że bysior z niego niezły. Ciekawe jak ja będę u nas pod blokiem w tym ścisku parkować Super to autko jest. Mój też je chciał, ale na obecny moment musiał nam wystarczyc passat Napewno dasz rade z parkowaniem, kto jak nie ty ![]() Zmyka spać... P.S wlaśnie dostałam info że na jednym z mieszkań (którym zarządzam) jest impreza musiałam interweniować... No i okazuje się że najemcy wacle nie są winni - tylko cięzki sąsiad... I bądź tu człowieku mądry... Dobranoc
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Nikii rewelacja te Wasze słowa, przeczytałam jednym tchem prawie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Nikii
Kurde jestem ze Slaska, a polowy okreslen w zyciu nie slyszalam. Moj maz najbardziej usmial sie z ciepac machy I nikt mi w pracy nie wierzyl, ze na slasku mowi sie fandzolic, a nie fasolic. Niedowiarki
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, uciekam do lozeczka
![]() Spokojnej nocki
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
ŚLONSKI KRUPNIOK TO KASZANKA.
POLSKO BABKA TO JEST ZISTA, PIWA SKRZYNKA TO JEST KISTA ŚLONSKI FATHER TO JEST TATA, WASZ POMIDOR TO TOMATA. WY MÓWICIE MY GODOMY, U WAS BABCIE U NAS OMY. Z WŁOSÓW SPINKA U NAS SZPANGA, ZWYKLE TRZEPAK TO KLOPSZTANGA. TAM POCIAGI U NAS CUGI, GARNITURY TO ANCUGI. FILIŻANKA TO JEST SZOLKA, PANI Z POLSKI TO GOROLKA. ROWEROWY LAŃCUCH TO JE KETA, A FUZEKLA TO SKARPETA. NA LANDRYNKI GODOM SZKLOKI, Z OWSA PLACKI - HAWERFLOKI. POLSKI JÓZEF TO JEST ZEFEL, ZA TO GUZIK TO JEST KNEFEL. TAM SIE GRZEJE TU HAJCUJE, JAK SIE ´SPIESZY TO PILUJE. TAM TABLICA TU TABULA, A PIERWIOSNEK TO PRYMULA. BY UPIEKSZYĆ - POMALUJA, BY UGRYFNIĆ - POSZTRAJHUJA. TAM ZASLONY A TU SZTORY, JAK MOM KRANKOL- JESTEM CHORY. NA PÓŁ LITRA GODOM HALBA, ZAŚ WERANDA TO JEST LAUBA. JAK OSZCZEDZAM TO SZPORUJA, JAK CHCA WIETRZYĆ TO LUFTUJA. DAWO POZÓR - JEST OSTROZNA, FUZBAL TO JEST PIŁKA NOŻNA. PODUSZECZKA TO ZAGŁOWEK, A PRZIKOPKA TO JEST ROWEK. TAM WALIZKA A TU KOFER A KIEROWCA TO JEST SZOFER. AWANTURA - U NAS HAJA, TAM JEST GRUPA A TU ZGRAJA. W SZAFIE WIESZAK - W SZRANKU BIGIEL, U WAS WIADRO A TU KIBEL. MAMLAS - TO TAKI NIEZDARA, A PLEBANIA TO JEST FARA. SOK Z KAPUSTY TO JEST KWASKA, A FARTUSZEK TO ZOPASKA. U NOS LYJTY, U WAS LANIE, WASZE KŁUCIE, NASZE ŻGANIE. PANNA Z DZIECKIEM TO ZOWITKA, KROMKA CHLEBA U NOS SZNITKA. A MOTYLE TO SZMATERLOKI, ŁYŻWY Z KORBKĄ TO KURBLOKI. DUZO MÓWIĆ TO FANDZOLIĆ, LEKCEWAZYĆ- U NOS SMOLIĆ. WŁÓCZYĆ SIE TO ZNACZY SMYKAĆ, U WAS MODLIĆ U NOS RZYKAĆ. SCHACHARZONY TO ZEPSUTY, TU SZCZEWIKI A TAM BUTY. SEBLYC SIE TO JEST ROZBIERAĆ, ROZTOPIYRZAĆ TO ROZPIERAĆ. U WAS KATAR U NOS RYMA, DENATURAT TO JEST BRYNA. TU WYKLUPAĆ TAM WYTRZEPAĆ, U WAS RZUCAĆ, U NOS CIEPAĆ. IŚĆ NA RANDKĘ TO ZOLYCIĆ, U WAS ZLAPAĆ U NOS CHYCIĆ. U WAS RURA U NAS RUŁA A PIEKARNIK TO BRATRUŁA TU ZMARASIĆ TAM ZABRUDZIĆ, TAM SPROWADZIĆ A TU SKLUDZIĆ. CIEPAĆ MACHY - STROIĆ MINY, TAM OBIERKI - ŁOSZKRABINY. GRYSIK TO JEST MANNA KASZA, ZAMIAST WUSZTU JEST KIEŁBASA. POWÓZ KONNY TO JEST FURA. zaznaczone je u nas, na śląsku cieszyńskim ![]() ale wielu rzeczy z górnego nie rozumiem. a mamy klientów z jastrzebia, rybnika, po racibórz i jak oni zajadą gwarą to lejemy u nas w firmie i co najśmieszniejsze- sami automatycznie przełączamy się na gwarę
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vw i skoda to ta sama kasta praktycznie, te same części, koncern nawet ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#417 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Chwilę mnie nie było i już muszę odrabiać na raty, bo mi się cytaty nie mieszczą
Cytat:
Cytrynki to się chyba całe pół daje. Cytat:
Cytat:
dla Niego!A fretka może też chciałaby potomstwa i się przygotowuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę! Cytat:
Cdn... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#418 | |
|
BAN stały
|
JJJustynAAA hmm to o co temu sąsiadowi chodziło? Co mu nie pasi?
Nikii mega dobre ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
A co do auta to własnie skoda ciut tańsza jak porównywaliśmy, ale oni nie wyrobiliby się z produkcją i nie można było odliczyć vatu Eee już nie chcę się w to zagłębiać, bo w domu tż tylko o aucie gadał przez ostatnie dni Umowa podpisana, auto będzie za miesiąc więc czekamy
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O np. coś takiego: http://www.fabrykawafelkow.pl/akceso...859219009.html Z tym, ze ten po pierwsze jest za drogi a po drugie niepraktyczny, bo nie jest zapinany na zamek i wydaje mi się, że wszystko wypadnie. |
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
haha Nikii dobre
![]() ja to bym się chyba ze ślązakiem nie dogadała, za nic w świecie nie znam tych słów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

musiałam podnieść ciężką klapę od piwniczki, bo po włoszczyznę musiałam pójść, a teraz mnie lekko pobolewa brzuch 
wcześniej mówiłam że parka / ale napisałaś że jednojajowe dzieciaczki / więc ja obstawiam CÓRY