|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
czytasz mi w myslach mowie sobie: napisze posta i zaraz potem sprawdze ile zostalo do studniowki i czy przypadkiem jej nie przeskoczylam ale moj budyn mi na to nie pozwolil i zanim napisalam posta juz zapomnialam, ze mialam babystrology sprawdzicaa, no i zamowilismy fure dla malej smieje sie, ze jest drozsza niz nie jedno nasze auto z przeszlosci![]() ) w jasnym kolorku http://allegro.pl/wozek-graco-symbio...850547677.html |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Light to znowu ja Wam na coś smaka robię
![]() Justyna trzeba być nastawionym pozytywnie że dasz sobie z wszystkim radę , ale tez nie można nastawiać się że dziecko będzie ciągle grzeczne i bezproblemowe. Bo jak się tak człowiek nastawi to postem właśnie jest się bezradnym jak coś jest nie tak . Trzeba już się nastawiać i na te kryzysowe sytuacje i wiedzieć w razie czego jak sobie z nimi radzić ![]() Gosius 2 jajka, 2 szkl mąki , 2 szkl mleka, łyżka cukru , szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia. Żółtka miksujesz z mąką, mlekiem, cukrem , solą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijasz na sztywną pianę , dodajesz do ciasta i mieszasz i fruuu na gofrownice Smacznego ![]() Niegrzeczna to fajnie , że już przyjdzie u Nas przychodzi po porodzie , może w trakcie ciązy też , ale szczerze nie interesowałam się tym .Santom jasne że pamiętamy Podziwiam Cię że tak długo w pracy wytrzymałaś Odpoczniesz sobie przed porodem
|
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
czemu ja nie mam gofrownicy
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas ciężki dzień po ciężkiej nocy, do tego śnieg zaczął padać więc z mojego żółwia raczej meteorologa nie będzie ![]() A mnie złapał katar buuu ![]() A Wy tu dzisiaj widze nieźle nadajecie gaduły ![]() MamaKtosia bardzo ładnie napisane Martuszka ja mam ciągle wysoki puls, czy jestem niewyspana czy wyspana, czy w ciąży czy nie więc to nie tylko teraz Paulka fajnie, że na wizycie w porządku i czekamy jutro na wieści ![]() Widzę, ze tak odliczasz godziny jak ja ![]() Carmenaa nie chodziło o wielkość dziurki w butelce tylko o kształt smoczka. Poza tym nie jestem zwolennikiem samodzielnego powiększania dziurek, bo może przedobrzyć i nic fajnego nie będzie w tym jak się dziecko zacznie krztusić od nadmiernego przepływu. Po to są różne wielkości żeby samemu nie kombinować. Aldrin ja pisałam już u góry, że nie tylko w ciąży mam wyższy puls. Kaorlak to barszczyk z uszkami to chyba Twoje ulubione danie co? Bo już któryś raz piszesz ![]() Madziuula super ten zestaw udalo Ci się wylicytować ![]() Sylvunia fajne łupy Nikii – właśnie zgadzam się z Gosius podaj przepis na gofry ![]() Może w weekend zrobimy o, już doczytałam dalej ![]() Niegrzeczna, wow to macie fajną położną, ze już w ciąży się angażuje ja też taką miałam w Poznaniu wolałabym żeby w ogóle nie przychodziła ![]() Santom właśnie chciałam mówić, że Cię dawno nie było. To powodzenia przez te ostatnie tygodnie w pracy, obyś się nie przepracowała ![]() Bardzo fajny wózeczek Wpadnę do Was pewnie wieczorem, chyba, ze wcześniej sama padnę co jest dość prawdopodobne ostatnio jakieś ciężkie dni mam, kiepsko się czuję fizycznie, do tego teraz ten katar I mam ochotę na czekoladę, ale nie dam się jej skusić, nie nie nie!
|
|
|
|
#305 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witamy sie cala trojka w nowym watku. Z dnia na dzien piszecie chyba coraz wiecej...
Pallas, ja pieluch flanelowych uzywalam glownie do przykrywania, ale tez jako wysciolka do wozka. Co do uzywania butelek i cyca to u nas sie to sprawdzalo do momentu gdy zaczelam regularnie dokarmiac mm (chyba 3 posilki na dobe). Mialam sciagniety pokarm, dzieki czemu zawsze moglam wyskoczyc z domu i zostawic malego, pokarm dostawal z butelki i nie mielismy zadnych problemow z karmieniem (uzywalam butelek TT). Ale te karmienia to byly raz na jakis czas. Cytat:
![]() Cytat:
Mozna dokupic 0+. Ja bardzo polecam butelki TT i tn zestaw, mialam podobny tylko z laktatorem i tak naprawde nic wiecej nie bylo potrzebne (od 5 m-ca karmilam mm). Dopiero jak synek mial ponad rok dokupilam jedna butelke 300ml bo nam sie kolacja nie miescila. Cytat:
czy zakladamy druzyne pilkarska?Cytat:
Madziuula, ale super aukcja! gratuluje wygranej, to naprawde jak los na loterii! Narobilyscie mi smaka na gofry, chyba musze kupic gofrownice. Chyba mam juz strasznie duzy brzuch, bo ludzie mnei doslownie wszedzie przepuszczaja w kolejkach! nawet w empiku! mowie ze dziekuje i postoje to mnei na sile wyrzucaja. Justynaa, a co do pytania o dzieci po narodzinach. Moj np przez peirwsze 2 miesiace w ogole nie sypial w dzien, zawsze zastanawialam sie gdzie sa te dzieci co tylko jedza i spia. W w ozku to samo, spac nei chcial, zaraz sie nudzil i musialam go na rekach nosic bo tak sie darl. Ale wiesz, wg mnei wszystko zalezy od nastawienia. Bo np. my z mezem cieszylismy sie z kazdego dnia z dzieckiem (choc nie mowie ze zawsze bylo rozowo) i ubolewalismy nad tym, ze czas tak szybko leci i dzidzia rosnie. Wszyscy w okol nas pocieszali, ze jeszcze tylko troche, najgorsze za Wami itp. a my wlasnie zawsze odpowiadalismy ze nie narzekamy, cieszymy sie z kazdego dnia spedzonego razem i wlasnie bardzo zalujemy ze synek juz jest taki duzy. A do tej pory slysze teksty typu: jeszcze rok i bedzie samodzielny to sobie odpoczniesz. Tylko ze ja na to nie czekam. Uwazam, ze kazdy dzien od momentu narodzin jest tak niesamowity, ze nie ma powodu aby chciec stracic te chwile. To jak widzisz jak dziecko nabiera umiejetnosci, jak sie uczy, kojarzy pewne rzeczy - nie ma cenniejszej rzeczy. Przepraszam, ze troche chaotycznie to napisalam, ale musze isc go wlasnie obudzic, a chcialam sie podzielic moimi przemysleniami (ktore nota bene w moim otoczeniu sa niespotykane). |
||||
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
santom - podziwiam cię że masz jeszcze siłę na pracę i takie codzienne powroty
tak czy owak, zobaczysz, na zwolnieniu nie będziesz miała na nudy ![]() i za wybór wózeczka, wydaje się być bardzo solidny
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
mam pomoc, mam
takze nie jest jeszcze tak tragicznie, bo ja przychodze tylko rano, robie kanapki, kawe, potem obsluguje klientow. ale sa dni gdzie ludzi nalezie sie jak dzikusow jakis(np dzis przylazlu 4 babsztyle juz 2 minuty po otwarciu centrum o 9 i siedzialy do 12!!!! chociaz jeszcze chwila i chyba zaczne tak robic wiec prace koncze o 12.30 i przychodzi chlopak ktory mnie zmienia
|
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Z dzidzią wszystko ok , słyszałam bicie serduszka Łożysko się podniosło i jest 1,5 cm Na następną wizytę mam zrobić morfologię, mocz, toksoplazmoze i obciążenie glukozą ale mogę wziąć cytrynkę A ile kropelek dają wogóle tej cytrynki ?? :P I PRAWDOPODOBNIE chłopczyk ale jeszcze nie jest potwierdzone na 100% więc Niki jeszcze mi nie wpisuj na początku ![]() Ale możesz mi wpisać że USG 4D połówkowe mam 24 stycznia o 17.20 a następną wizytę mam 3 lutego o 8.00 ![]() Najbardziej sie cieszę że łożysko poszło już w góre ![]() ![]() I pytałam co na to twardnienie brzucha, powiedziała żebym sobie zwiększyła dawke magnezu że nawet 6 dziennie mogę brać ale jak będzie twardniał to 3x 1
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Lucynka - same dobre wieści
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj na takie liczyłam , wiec kamień z serca
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj santom
Lucynka - super ![]() Ale dziś zrobiłam obiad.. No normalnie się popisałam Mąż przegryzł kanapkę i poszedł pobiegać. Będzie niezła kolacja ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
A ja tak z innej beczki.. Bo nie był jeszcze chyba poruszany temat toreb do wózków...
Z taką dużą torbą w której się nosi dosłownie wszystko to raczej nie będę miała problemu, bo to w sumie chyba wszystko jedno jaka ona będzie i tak będę ją wozić na dole w koszu. Natomiast zastanawiam się czy widziałyście gdzieś jakieś takie patenty na mini organizer czy jakąś saszetkę, którą można przyczepić gdzieś na górze wózka (nie wiem jeszcze gdzie), do której można wy wrzucać jakieś drobne rzeczy potrzebne na szybko (w stylu, komórka, klucze, smoczek, butelka). Niektóre wózki maja takie mega praktyczne kieszonki pod kierownica, ale mój akurat nie ma
|
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
I po wizycie, wszystko ok, slyszelismy bicie serduszka no ale tak mi tym wziernikiem majstrowal ( na kazdej wizycie jestem na samolocie ) ze pierwszy raz zaczelam krwawic...i tak zmieniam wkladki ; ( gin mowi ze to normalne bo musial sie natknac na nadzerke i to dlatego. Echh.
No i w czwartek zaczynam 23 tydz tj 6 miesiac i jeszcze jakies 1,5 miesiąca popracuje bo dłużej nie dam rady, juz nie daje ale musze przetrwac. Teraz po obiadku zjadlam prince polo i ogladam tv, leniuchuje.... ![]() A co do poduszki poporodowej ktora dostalam gratis do rogala to moja fretka baaaaaaaaardzo ja lubi takze chyba ja ode mnie dostanie
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-01-14 o 18:36 |
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu musisz tyle do pracy chodzić? Straaaaasznie długo....
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
asiulka_22 odnośnie pytań o wózek z poprzedniego wątku to wybraliśmy Jedo Fyn Memo 4DS kolor 300 z białą ramą http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/ to będzie 2w1 + adaptery do fotelika Maxi Cosi City
Emilia 25 kciuki są i będą ![]() martuszka0 gdzie idziesz na szkołę rodzenia? Ja chciałam się zapisać na Klinikach, ale jedyne wolne miejsce było w takim terminie, że wszystko kończyło się w czerwcu mogło by być ciężko z moją frekwencją ![]() I zapisałam się do innej bezpłatnej szkoły rodzenia – w każdy wtorek lutego po 2 godziny zajęć, w zamian za to, że po porodzie przyjdzie do domku 4 razy położna do mnie (wypełniało się taką deklarację, że się wybiera u nich położną, jeszcze można było zaznaczyć, że się wybiera ich pediatrę i przychodnię, ale tylko położna była obowiązkowa by zajęcia były bezpłatne). Cytat:
Jeśli chodzi o butelki to ponoć Medela Calma nie oducza od cyca, zastanawiam się nad nią http://www.blizejciebie.pl/zestaw_ca...555_490,3280,1 A i słuchajcie… mamy imię… nasza dziewczynka będzie miała na imię Ewa
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
za wybrane imię |
|
|
|
#317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obejrzeliśmy wózek, no i się zdecydowaliśmy!!! To będzie ten, od kwietnia będziemy szukać. Oby znalazł się używany ![]() Dziś chyba wcześnie padne spać, ale to dobrze bo szybciej do USG zleci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
SEksta - za wizytę
a co ten lekarz tak często musi ci tam wiercić czy to właśnie z powodu nadżerki ![]() bardzo mi się podoba
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
Musze odpracowac swoje zeby moc skorzystać z L4 a poznien z urlopu macierzynskiego. Wszystko byloby do zniesienia gdyby nie to ze trasa do i z pracy zajmuje mi 2h dziennie i o mpk z przesiadkami ;( autem nie dojade bo to scisle centrum i brak miejsc parkingowych...carolyna86 nigdy nie mialam stwierdzonej nadzerki, dzis sie dowiedzialam. A co do wiercenia co wizyte to chyba taki rytm jego pracy- zawsze samolot + wywiad ale krwawienie po raz pierwszy sie się zdarzyło.
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-01-14 o 18:48 |
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny cieszę, że wizyty udane
no i Lucynka po cichu gratuluję synusia |
|
|
|
#321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że wizyta udana.---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() Ale jak to Pani doktor ujeła, wstrzymajmy sie do połówkowego bo nie chce z Jasia zrobić Małgosie hehe
|
|
#322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Um współczuje. Oby jednak nie szalał do północy. Moja dla odmiany dziś padła o 18 - już na noc. Ciekawe o której się obudzi... Cytat:
. Ja w każdym razie zawsze pozwalam się czekoladzie skusić ![]() Cytat:
![]() Ja dziś padam. Nie chce mi się nawet palcem u nogi ruszyć. Bleh. Podwójne mamuśki, które były nacinane przy porodzie - doskwiera wam blizna po nacięciu? W sensie bólowym? |
|||
|
|
|
#323 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
No i łykam Dopegyt. Najgorsze są te skoki, bo nagle mi wywala ciśnienie w kosmos, nie wiadomo dlaczego. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisałam odpowiedź na szybko i nie umiem będąc w trakcie pisania odpowiedzi przejść na inną stronę wątku Mogę się jedynie obronić tym, że napisałam "madziuula chyba" więc nie byłam pewna swoich słów na 100% Dobrze wiedzieć, że czuwacie i pilnujecie porządku
|
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w biedronce bedzie gofrownica chyba za 50zł Nie pamiętam dokładnie. Fajna rzecz - ja odkopałam w szafie wczoraj i robiłam po tylu latach - że pierwsze mi nie wyszły, dopiero drugie - trzecie były jadalne ![]() za udane wizyty!
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiedziałam że ktoś z loginem na literę "M" nie zna płci także byłam blisko
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Niki chwała Ci za sprawdzony przepis na gofry, mam taką paskudną ochotę, a za nic nie chcą mi wyjść, no za nic! Miałam już przepisy z neta, gazet, kalendarza, i jakby mnie ktoś zaklął
![]() MamaKtosia współczuję, ale źle Cię zszyli? Czy co się stało, że taki problem? Ja też byłam nacinana, ale właściwie oprócz okresu połogu to w niczym nie przeszkadzała, jakby nie było
|
#330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i gratuluję synka Ja juz po wizycie ![]() od razu po pojechaliśmy do lumpka, kupiłam dla siebie jeszcze dwie bluzki i cos dla dzidzi - jak juz poznałam płeć na 70 % to mogłam kupić coś zaraz zrobię zdjęcia i wkleję ![]() Z dzidzią wszystko ok, serduszko, pęcherz, żołądek, oczy wszystko jest na swoim miejscu dzis nie miałam USG 4d a szkoda, bo akurat byłam z mężem i by sobie popatrzył, chociaz i tak maleństwo fikało nogami
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

za to teraz nadrabia, szkoda ze z drugim juz takiego luzu nie bedzie
zmierzajac do sedna takiego spokojnego noworodka bez brzuszkowych problemow tez Ci zycze

a tak spojrzalam w twoj suwaczek i za 2 dni masz studniowke

za nastepne!

i robiłam po tylu latach - że pierwsze mi nie wyszły, dopiero drugie - trzecie były jadalne