|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
No wlasnie nie ma cos chetnych ![]() Cytat:
Wyobrazam sobie jak moze sytuacja wygladac, ale teraz macie wieksze wydatki zwiazane z maluszkiem wiec mysle ze to bedzie zrozumiale jak odmowicie |
||
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
Filistynka jest taka szkoła popularna wśród częsci lekarzy, że glikemia po 2 godzinach powinna być w jakimś stopniu zbliżona do tej na czczo. Jeśli na czczo mialaś bardzo niską, blisko dolnej granicy normy, a po 2 godzinach sporo "wyżej" mimo że w normie, to jest prawdopodobieństwo że organizm nie poradzil sobie z cukrem na tyle, ile powinien.
|
|
|
|
#4894 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak sie wszystko sumiennie nadrabia to nie jest to uciazliwe ![]() Za pol roku - pogielo ich??? A internista nie mogl zrobic dopisku "pilne"? |
||
|
|
|
#4895 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to zagryzam zęby i poczekam do wizyty u internisty z szaleństwami słodyczowymi
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebe mam nadzieję, ze Marcelowi nie bedzie nic dokuczało przez to nieszczęsne pół roku
|
|
#4898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normy to normy- dla 75g sa bardzo ściśle okreslone. A jesli miałaś z żyły, to juz w ogóle nie ma o czym mówic. Tym stresem sobie bardziej podniesiesz poziom glukozy. Zupełnie się nie przejmuj, a w razie pytań pisz na priv (jak widac po przerwie moja wizazowa przychodnia działa dalej )Cytat:
Ok, idę spać
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Maggie hmm moze jeszcze to z lekarzem przedyskutuje moze masz rację :-* dzięki za wskazówki dotyczące szczepionek
![]() Czbasia nie wiem czemu wlasnie :/ Justine no musi :-* gratuluję nowej członkini rodziny ![]() Monkaa postaram sie dotrzymać ci tempa tak żebyśmy rodziły razem ![]() Ja tez jestem za teqiba, ela lub babe ![]() Lece spać dobranoc :-*<3 Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
a co jaki czas się te filtry zmienia? Czy to jednorazowe? I da się później te filtry dokupić?
|
|
|
|
#4901 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co się dzieje bidulko Właśnie położyłam męża spać i chyba siebie też niedługo położę
|
||
|
|
|
#4902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama dieta nie jest taka zła, bo faktycznie do tej pory nie odżywiałam się najmądrzej, i widać że inne wyniki mi się poprawiły odkąd ją stosuję, ale dobrze wiedzieć, że mogę sobie od czasu do czasu pozwolić na słodkości bez zagrażania dziecku... Naprawdę dzięki za pomoc - będzie mi trochę łatwiej bo wiadomo że zakazany owoc kusi najbardziej
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety to nie ja taka mądra, a Ela
![]() ![]()
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko i znów do tyłu...
Cytat:
Cayene to i we mnie się zagotowało jak to przeczytałam, co za babsko bezczelne! No ale nie dziwne, trzeba zamykać sprawy i to biegusiem w takiej sytuacji. Ela, to módl się żeby nie chciała do Ciebie latać co chwilę ta położna, bo są takie które muszą odbębnić kilka wizyt, tzn może to nie zależy od położnej tylko przychodni, nie wiem. U nas była raz i powiedziała, że jak potrzeba to przyjdzie jeszcze, ale mi wystarczył ten raz. Zresztą nie była nachalna, dziecka nawet nie dotknęła tylko chciała obejrzeć z daleka pępek i tyle. |
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie interesowałam się możliwością dokupienia filtrów, ale to są zwykle kawałeczki gąbki, gdyby się skończyły nie byłoby problemem dociąć chociażby z nowego zmywaka kuchennego
|
|
|
|
|
#4907 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ok może byćCytat:
) w organiźmie nie zaczyna się dziać, ale nie pamiętam co to dokladnie ma być.... ehhh skomplikowane to wszystko![]() Cytat:
Jeśli chodzi o kwietnióweczkę która mogłaby założyć kolejny wątek to ja typuję asienka213, udziela się bardzo dużo, asieńka co ty na to?
|
||||
|
|
|
#4908 | |
|
Moderator
|
To nie spijcie jutro dlugo Cytat:
Zmykam spac - mozecie do rana zalozyc nowy watek, a jak nie to sie za to wezme jak wstane ![]() |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamusie i zmykam spać. |
|
|
|
|
#4910 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero doczytałam 5 poprzednich stron i widzę, że próbuje się tu mnie w coś wrobić
O nie, nie, nic z tych rzeczy. Skąd w ogóle pomysł, że bebe w ogóle umie zakładać wątekSłuszna uwaga, zanim taka wielka słonica zdoła wleźć na faceta to może minąć kilka dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do laktatorów odpowiedź jest prosta, ręczne sa sporo tańsze. Miałam ręczny i dla mnie nie stanowiło to żadnego problemu. Judaszu ![]() Cytat:
- to mało mi było, wymyśliłam jeszcze Karinę i teraz to w ogóle jestem zamotana. A nie może zostac po prostu Mała? założę się, że z takim imieniem będzie jedyna w klasie![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio u alergologa byliśmy w 2011, więc pediatra nie ma podkładki, żeby wypisać zniżkę. Cytat:
Jak ja jadę z Marcelem to się z nimi wykłócam, ale mój mąż nie i wtedy czekają długo. A teraz nie bardzo mi pchać się w te chore tłumy, żebym sama czegoś nie złapała
|
|||||||
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Oj będzie ciężko bo wstaje przed 7 i ponownie kładę się przed 9 na moją codzienną drzemkę
Też uciekam do jutra babeczki |
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u ciebie tez widze spory wybór i byc tu człeku mądry ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
ocanisept tantum rosa i zel rivel to rivanol w zelu ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
wózek tez mam tako tylko starszy model a co do łózeczka to ja mam podobny tylko ze tak mam kwiaty wyryte za udane zakupy---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Tequiba to ustaw sobie budzik gdzieś na 6 żebyś zdążyła z nowym wątkiem
Bo jest dopiero 23 a postów już niedużo zostało ![]() Bebe - a robiliście jakieś testy alergiczne? Bo ja też miałam zdiagnozowaną astmę w dzieciństwie, na podłożu alergicznym. A chorowałam non stop i za każdym razem oczywiście był antybiotyk Dopiero potem ktoś wpadł na to żeby zrobić testy alergiczne i byłam leczona długo u pulmonologa i alergologa. Tylko że u mnie to był ostre duszności, często gęsto kończące się przyjazdem karetki do domu...Ale na pocieszenie - wyrosłam z tego
|
#4916 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie po wizycie, glukoza wypita i wcale nie bylo tak zle, smakowalo troche jak sok winogronowy
Tylko dziewczyna mnie troche zmartwila, bo spytala czy jadlam dzis jak zwykle, a akurat mialam stresujacy dzien i jakos tak zjadlam duzo mniej Podobno wynik moze byc zaburzony U malej w porzadku, rosnie prawidlowo, tylko zaczyna mnie irytowac bo znowu nie pokazala twarzy to juz ktorys raz z kolei Na moje pytanie ile wazy, gin ja zmierzyl i stwierdzil - odpowiednio do wieku ciazy plec tez nie potwierdzona bo nie chciala sie odslonic i jest ulozona miednicowo ![]() edit: i oczywiscie tyle sie tam nasiedzielismy ze nie zdazylam ani na SR ani do szpitala
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-14 o 23:10 |
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za glukoze. Ja tez zmykam. Spokojnej nocy
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym walczyła posmo do sadu napisała kazdy rachunek i kazdego swiadka wpisała ... utarła bym im nosa
|
|
#4920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teqiba zakładaj rano ![]() Cytat:
bez jaj?! Pół roku? Pogrzało ich?!! Cytat:
Cytat:
pogadaj pogadaj i sie upieraj. Poważnie. Że szczepieniem to tylko moje odczucia więc sie tym nie sugeruj Cytat:
Ela co sie dzieje? Idę spać bo i mnie brzuch boli.. Chyba jutro przejdę sie do gina.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

czy to jakaś różnica? Do tej pory robiła to teQiba, ma wprawę więc niech zakłada jak zwykle, no chyba że jest jakaś chętna której specjalnie na tym zależy to tez nie mam nic przeciwko

No ale nie dziwne, trzeba zamykać sprawy i to biegusiem w takiej sytuacji.
ok może być
za udane zakupy
plec tez nie potwierdzona bo nie chciala sie odslonic