Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 22:02   #2221
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

No dziewczyny robi się gorąco już 3 z szansą na nocne rozpakowanie
Stary 2014-01-14, 22:07   #2222
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Nam mowili ze tkane chusty sa lepsze raz ze na dluzej starczaja ( chyba 0-13kg) to sa trwalsze.

Ja mam elastyczną i jest na niej napisane,że do 15 kg,czyli duży ciężar (Eryk waży 12 kg).

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie te same objawy! co więcej moje bóle są regularne, co 15 min. Zaczynają się od twardnienia brzucha i przechodzą w bóle krzyżowe. Może tej nocy obydwie się rozpakujemy wreszcie...?
No może to będzie nasz noc...

Dzięki za doping,ale szczerze to ja się nie nastawiam,bo wiecie jak to ze mną jest...

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja mam chuste bebe lulu i pierwsze proby zakonczyly sie fiaskiem. Nie jeten zadowolona zbytnio z niej.
A powiedz mi ty masz motana tą chustę czy taką torbę-chustę Bebe lulu? Bo te torby ponoć niebezpieczne są,jakaś afera kiedyś była z nimi...
Stary 2014-01-14, 22:08   #2223
celin10
Rozeznanie

no właśnie,jak to jest z tymi chustami??? od kiedy mozna nosić w niej maluszka? będąc nianią nosiłam w chuście 6-miesięcznego chłopczyka wiec wiązanie takie na krzyz mam opanowane,ale jak to jest z mniejszymi dzieciaczkami??
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:12   #2224
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dokładnie te same objawy! co więcej moje bóle są regularne, co 15 min. Zaczynają się od twardnienia brzucha i przechodzą w bóle krzyżowe. Może tej nocy obydwie się rozpakujemy wreszcie...?
Mam taki plan, że teraz pójdę się wykąpać i spróbuje zasnąć, jeśli to jeszcze nie TO, to prześpię do rana.
Nie ukrywam, że się zestresowałam...
O jacie to nas juz 3 gotowe do zebrania sie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

No może to będzie nasz noc...

Dzięki za doping,ale szczerze to ja się nie nastawiam,bo wiecie jak to ze mną jest...

Ja sie też nie nastawiam.
Ide sie myc i zobaczymy co dalej będzie

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:12   #2225
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dobrze ze to napisałaś! Bo Próbując Dominik wstawić gdzieś w kalendarz skoków rozwojowych myslalam ze oszaleje. Teoretycznie u wczesniakow liczy sie skoki rozwojowe wg wieku korygowanego. Moj syn nie trzyma sie absolutnie tych standardów wiec ja oczywiście panikuje. Na szczęście umowilam nas do neurologa bo inaczej bym zwariowała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Po pierwsze: nie panikuj. U wcześniaków te skoki rozwojowe można sobie o kant d***y potłuc. Służą co najwyżej jako ostrzeżenie jeżeli coś faktycznie odbiega na minus przy wieku korygowanym.

Wiktor dalej jest przed datą porodu a skupia wzrok na obiektach i potrafi się doraźnie uspokoić ssąc piąstkę i niedawno odkrył, że ma nogi i może ich użyć coby spróbować się przetoczyć na bok więc wiek sądzę, że korygowany u niego raczej średnio będzie działał.

Cytat:
no właśnie,jak to jest z tymi chustami??? od kiedy mozna nosić w niej maluszka? będąc nianią nosiłam w chuście 6-miesięcznego chłopczyka wiec wiązanie takie na krzyz mam opanowane,ale jak to jest z mniejszymi dzieciaczkami??
Dwie lekarki z oddziału neonatologicznego w tym ordynator powiedziały mi niezależnie od siebie, że w chustach od urodzenia. Wstrzymać się powinno jedynie z nosidłami, w których dziecko "wisi" a nie jest podtrzymywane jak w chuście. I skoro nawet mnie zachęcano do noszenia Wiktora, gdy ważył 2 kg i miał -1 miesiąc wieku korygowanego, to przy normalnym noworodku nie powinno być problemów.

Edytowane przez Switezianka_23
Czas edycji: 2014-01-14 o 22:17
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:13   #2226
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Tak się chciałam przypomnieć.
Wiktor jest przesłodki. I jaki już duży.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wy nie, ja nie, ciekawe czy którakolwiek po porodzie planuje kolejnego potomka Przyznać się
Jak ciężkiej amnezji doznam i zapomnę o porodzie, to kto wie. Za to mój mąż już coś przebąkuje o siostrze dla Adasia, więc przynajmniej uczestniczenie w porodzie na nim nie wywarło traumy.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wasze dzieci mają czkawkę?
Mój ma, czasem kilka razy dziennie. I wiem, że to normalne, ale aż przykro patrzeć, jak się męczy. Widać, że to nie jest dla niego przyjemne, jak trwa dłużej, to nawet potrafi się rozpłakać. I nic nie skutkuje.

Trzymam kciuki za dziewczyny przeterminowane i z bliskim terminem.

I jeszcze taka refleksja mnie naszła, że zupełnie nie tęsknię za brzuchem, byciem w ciąży, nawet za ruchami Małego. Super jest móc szybko chodzić, ubrać spodnie na zamek i z guzikiem, zobaczyć swojego bobra. Pucowałam dziś łazienkę i nawet mi to sprawiło przyjemność, jakaś aktywność bez bóli i jęków.
Stary 2014-01-14, 22:14   #2227
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Gosia ja mam torbo chuste, dostalam ja uzywana od kogos. Jak narazie srednio mi podpasowala.

Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:17   #2228
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam chuste bebe lulu i pierwsze proby zakonczyly sie fiaskiem. Nie jeten zadowolona zbytnio z niej.
Nie skreślaj chusty od razu. Jaką masz, elastyczną czy tkaną?
Co Ci nie przypasowało? Czy to raczej Marcel nie był zadowolony?

Cytat:
Wiązanie chusty? Bardzo proste jak zrozumiesz czemu ma służyć dany kawałek. Ja pierwszy raz wiązałam w szpitalu z pielęgniarką oceniającą, czy wszystko gra a potem już szło gładko. Tak samo mężowi pokazałam raz i później sam daje radę.
(...)
I jak małemu się podoba chustowanie?

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
Od zera można nosić dziecko, tylko dla noworodka się inaczej wiąże niż dla np. sześciomiesięczniaka.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Gosia ja mam torbo chuste, dostalam ja uzywana od kogos. Jak narazie srednio mi podpasowala.
Doczytałam Jak wygląda taka torbo-chusta?
Stary 2014-01-14, 22:19   #2229
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Po pierwsze: nie panikuj. U wcześniaków te skoki rozwojowe można sobie o kant d***y potłuc. Służą co najwyżej jako ostrzeżenie jeżeli coś faktycznie odbiega na minus przy wieku korygowanym.

Wiktor dalej jest przed datą porodu a skupia wzrok na obiektach i potrafi się doraźnie uspokoić ssąc piąstkę i niedawno odkrył, że ma nogi i może ich użyć coby spróbować się przetoczyć na bok więc wiek sądzę, że korygowany u niego raczej średnio będzie działał.
Noo jestem spokojniejsza juz. Bo Dominik np chwyta przedmioty i ładuje je sobie do buzi co miec miejsce powinno za 2 miesiące.
Ale neurolog i tak sie przyda choć cis czuje ze bardziej mi niz jemu

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:21   #2230
Switezianka_23
Rozeznanie

Wiktor chustę uwielbia. W ogóle w chuście go żeśmy ze szpitala zabierali coby go jak najmniej pierwszym wyjściem stresować.
Stary 2014-01-14, 22:22   #2231
perfuzja
Zakorzenienie

Mam chuste elastyczna i tkana. Na razie używam elastycznej, bo łatwiej mi sie w nią wiąże. Jedyny minus jest taki, ze jest w niej mooocno ciepło.

Emil ma czkawke wiele razy dziennie. Tak z 5 to minimum. I tez przystawianie do piersi nie działa. Musi minąć i tyle.
Stary 2014-01-14, 22:23   #2232
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Od zera można nosić dziecko, tylko dla noworodka się inaczej wiąże niż dla np. sześciomiesięczniaka.[COLOR="Silver"]
no właśnie i tu problem bo nie znam takiego sposobu...nie widziałam i nie ma kto mi pokazać bo w gronie moich znajomych chusta to temat odległy i nieznany jak kosmos... a szczerze to z chęcią bym małego nosiła przy sobie jak bedzie taka przyssawka jaką była córa
gzdieś kiedyś o uszy mi sie obiło że w chuście to od 3m-ca i stad moje dylematy....

Edytowane przez celin10
Czas edycji: 2014-01-14 o 22:24
Stary 2014-01-14, 22:23   #2233
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Roane to jest cos takiego przez ramie ale dziec w niej lezy w poziomie. Mnie nie odpowiada ulozenie Marcelka w niej, ma za bardzo brodke przycisnieta do szyjki, a to niebezpieczne.

Stary 2014-01-14, 22:26   #2234
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów.. Dziś chciałam wyrzucić śmieci - worek został pod drzwiami, a ja nie wiem czemu dopiero pod śmietnikiem zauważyłam że zabrałam tylko pustą butelkę Ale jest przynajmniej co wspominać
Dobre

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chciałam się z Wami na kilka dni pożegnać, nie mam wizażu w telefonie, jedynie na tajnym fb będę pisała , jutro o 8:30 mam być na oddziale i bez dziecka nie wyjdę
Do pogadania po drugiej stronie z moją Little Rose
No to czekamy na Różę, oby szybko zaczęła się akcja

Gosia, Kefi, Kalina ...jedziecie dziewczęta
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:29   #2235
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ktora prowadzi bloga inspiracjemamy?

Przyznaję się do tego - to ja

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Właśnie przeżyłam zawał w łazience ostatnio stwierdziłam że częściej będę się bardzo dokładnie golić żeby w razie akcji nie mieć jeszcze tego na głowie...i tak co 3 dzień biorę mój depilator i dokładnie się golę...po goleniu wzięłam prysznic...jak zaczęłam się wycierać to zobaczyłam że mam ręcznik zakrwawiony i po nogach leci mi woda z krwią....zrobiło mi się tak gorąco że aż usiadłam..po dokładnym opatrzeniu sprawy, musiałam się tam pozacinać bo na wkładce teraz nic mi nie leci....cały dzień boli mnie spojenie...gole się zawsze tak samo...czy to możliwe że to przez ten ból spojenia mam wszystko tam tak bardzo ukrwione????
Miałam już kiedyś taką akcję... wystraszyłam się dokładnie tak samo, a po prostu się zacięłam.

Oglądaliśmy z mężem film i w trakcie złapały mnie 3 skurcze co 20 min, teraz skróciły się do 13.... może coś teges.. się zadzieje wreszcie

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:33   #2236
perfuzja
Zakorzenienie

Switezianka a nosisz Wiktora w poziomie - w kolysce? Bo niby jest dla noworodków, ale z drugiej strony lepiej czekać do usg bioderek? I w sumie nie wiem czy wolno czy nie.
Stary 2014-01-14, 22:34   #2237
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu. Oczywiście wszystko gra.
Super że wszystko ok!
Odkryłaś przy okazji nowy, niezawodny sposób na pobudzenie malucha do ruchów - wyprawa na ip

A odnośnie zatarcia okolic spodnich, to może tantum rosa? Jeśli polecają podmywanie po porodzie to i przed nie zaszkodzi chyba, a sprawdzisz przy okazji czy Cię nie uczuli.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie już ustalone lub wiecie już teraz która konkretnie położna lub który lekarz będzie przy Waszym porodzie?
Ja idę na żywioł Chyba że na ostatniej wizycie ten lekarz do którego mnie prowadzący wysłał zaproponuje coś ciekawego i przekona mnie do swojego szpitala, ale nie planuję odpłatnej umowy na odbiór porodu.

Cytat:
Dziewczyny, ja chciałam się z Wami na kilka dni pożegnać, nie mam wizażu w telefonie, jedynie na tajnym fb będę pisała , jutro o 8:30 mam być na oddziale i bez dziecka nie wyjdę
Szybkiego porodu i powrotu do formy po!

Cytat:
Od godziny mam bolesne skurcze,bóle okresowe i krzyżowe.
Może by tak w końcu to było to
Aż się boję,że znowu będę męczyć się godzinami,po czym mi przejdzie...
Jak na jutro masz termin to musi być to!

A z chustami to byłam raz na spotkaniu z doradcą chustowym, niestety za krótkim na mój gust, i babeczka wspominała że od urodzenia to tylko w tkanych chustach można nosić i w jakimś konkretnym ułożeniu, które nie obciąża kręgosłupa. Coś o tym Wam się obiło o uszy? Że na początek tylko tkane chusty dobrej jakości, bo są najmniej rozciągliwe i dziecko nie zmieni pozycji z tej bezpiecznej, chociażby pod wpływem obciążenia jakie samo stanowi? Czy to jakiś chłyt mahketingowy, bo te polecane tkane to powyżej 200zł się zaczynały?
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:35   #2238
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie i tu problem bo nie znam takiego sposobu...nie widziałam i nie ma kto mi pokazać bo w gronie moich znajomych chusta to temat odległy i nieznany jak kosmos... a szczerze to z chęcią bym małego nosiła przy sobie jak bedzie taka przyssawka jaką była córa
gzdieś kiedyś o uszy mi sie obiło że w chuście to od 3m-ca i stad moje dylematy....
Na youtube jest sporo instrukcji.
I jestem na zabój pewna, że dziecko od zera można w chuście nosić

Cytat:
Roane to jest cos takiego przez ramie ale dziec w niej lezy w poziomie. Mnie nie odpowiada ulozenie Marcelka w niej, ma za bardzo brodke przycisnieta do szyjki, a to niebezpieczne.
Bez kitu jakaś dziwna ta torbo-chusta. Jakby matka natura chciała cobyśmy dzieci w torbach nosiła, toby z nas zrobiła kangury.
Może spróbuj z normalną chustą, a jeśli nie chcesz za dużo inwestować, to może używana na początek? Na tym forum o chustach jest bazarek.
Stary 2014-01-14, 22:39   #2239
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Switezianka a nosisz Wiktora w poziomie - w kolysce? Bo niby jest dla noworodków, ale z drugiej strony lepiej czekać do usg bioderek? I w sumie nie wiem czy wolno czy nie.
Noszę tylko w kieszonce. Jakoś mi to wiązanie najbardziej leży.
Stary 2014-01-14, 22:41   #2240
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Roane jakos temat chusty jest mi jak narazie odlegly, chyba kupie nosidlo od 3 mca. A z tego forum wysylaja do uk nie wiesz?

Stary 2014-01-14, 22:42   #2241
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
(...)
A z chustami to byłam raz na spotkaniu z doradcą chustowym, niestety za krótkim na mój gust, i babeczka wspominała że od urodzenia to tylko w tkanych chustach można nosić i w jakimś konkretnym ułożeniu, które nie obciąża kręgosłupa. Coś o tym Wam się obiło o uszy? Że na początek tylko tkane chusty dobrej jakości, bo są najmniej rozciągliwe i dziecko nie zmieni pozycji z tej bezpiecznej, chociażby pod wpływem obciążenia jakie samo stanowi? Czy to jakiś chłyt mahketingowy, bo te polecane tkane to powyżej 200zł się zaczynały?
Dobrej jakości tkana chusta kosztuje dużo więcej niż 200 zł Ja okazyjnie kupiłam Didymosa za 200 zł, ale używanego, nowy kosztowałby minimum 500. Tyle że to jest inwestycja na kilka lat - dopóki dasz radę nosić dziecko - no i kupując markową chustę, możesz ją potem sprzedać, więc część pieniedzy odzyskać.
Moja chusta nie rozciąga się prawie wogóle jak na moje oko - jest sztywna i tyle. Ja też czytałam że dla noworodków lepiej mieć sztywną, bo lepsze wsparcie dla kręgosłupa.
Stary 2014-01-14, 22:45   #2242
milka-pilka
Zakorzenienie

Roane, cieszę się, że wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja też będę mieć swoją... I to mam taki szpital na wypasie, że dają takie z własnej kolekcji

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja też nie mam urządzenia ale zwykłą parą z żelazka można
acha, dziękuję - jutro tak zrobię

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Usiadz na stolku jakims albo na oparciu lozka/sofy , ja siedze na stolku barowym w czasie prasowania
No właśnie nie mam takiego mebla.
Robię sobie przerwy (i siadam do wizażu ).

Cytat:
Trzymamy kciuki

Cytat:
Olej prasowanie. Wiesz ile czasu zyskasz?
No niestety nie mogę Muszę poprasować takie rzeczy jak prześcieradła itp. bo inaczej zajmują mi za dużo miejsca.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Zazdroszczę Wam możliwości noszenia dzieci w chustach Ja niestety nie mogę dźwigać, więc mogłabym nosić tylko takiego niemowlaczka, ale generalnie lepiej byłoby żebym nie nosiła. Może TZ nauczy się nosić w chuście.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:46   #2243
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Roane jakos temat chusty jest mi jak narazie odlegly, chyba kupie nosidlo od 3 mca. A z tego forum wysylaja do uk nie wiesz?
Chyba zależy na jaką osobę trafisz, mają tam regulamin bazarku, jeśli w regulaminie nie ma zakazu, to konkretnych osób należy się pytać czy wyślą Ci do UK. Nie rozumiem czemu miałyby nie wysłać, skoro płacisz z góry. Ja kupowałabym raczej od osoby która ma dużo komentarzy, i najpierw poczytała po pierwsze posty tej osoby na forum, (czy to jest ktoś z głową na karku, bo o chustę trzeba odpowiednio dbać), a po drugie o samych chustach. Zanim kupiłam swoją, dobre parę dni wczytywałam się w ichnie forum
Stary 2014-01-14, 22:46   #2244
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Niestety ale ja dużo złego o nich słyszałam.
Nawet zwracaliśmy je do producenta,gdy kiedyś w Polsce jeszcze pracowałam w hurtowni art dziecięcych.
Był przypadek uduszenia się niemowlaka w takiej torbo-chuście i kiedyś też dziecko wypadło,bo ramię się urwało.

Ja mam moby wrap,dla mnie wygodna i prosta.
Stary 2014-01-14, 22:47   #2245
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Na youtube jest sporo instrukcji.
I jestem na zabój pewna, że dziecko od zera można w chuście nosić
you2be juz przeszperałam i jakoś nic specjalnego...bo filmik z lalką to nie to co z noworodkiem
Stary 2014-01-14, 22:50   #2246
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba zależy na jaką osobę trafisz, mają tam regulamin bazarku, jeśli w regulaminie nie ma zakazu, to konkretnych osób należy się pytać czy wyślą Ci do UK. Nie rozumiem czemu miałyby nie wysłać, skoro płacisz z góry. Ja kupowałabym raczej od osoby która ma dużo komentarzy, i najpierw poczytała po pierwsze posty tej osoby na forum, (czy to jest ktoś z głową na karku, bo o chustę trzeba odpowiednio dbać), a po drugie o samych chustach. Zanim kupiłam swoją, dobre parę dni wczytywałam się w ichnie forum
A mozesz mi zaserowac jakies porady praktyczne odnosnie chust? Cos a'la kompedium wiedzy
Stary 2014-01-14, 22:51   #2247
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
you2be juz przeszperałam i jakoś nic specjalnego...bo filmik z lalką to nie to co z noworodkiem
Jest sporo fajnych filmików, np. ten:
http://www.youtube.com/watch?v=7gJEIYTQRTk
Dziecko jest prawdziwe, to nie lalka
Stary 2014-01-14, 22:52   #2248
celin10
Rozeznanie

Cytat:
A mozesz mi zaserowac jakies porady praktyczne odnosnie chust? Cos a'la kompedium wiedzy
dobry pomysł
Stary 2014-01-14, 22:53   #2249
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Właśnie przeżyłam zawał w łazience ostatnio stwierdziłam że częściej będę się bardzo dokładnie golić żeby w razie akcji nie mieć jeszcze tego na głowie...i tak co 3 dzień biorę mój depilator i dokładnie się golę...po goleniu wzięłam prysznic...jak zaczęłam się wycierać to zobaczyłam że mam ręcznik zakrwawiony i po nogach leci mi woda z krwią....zrobiło mi się tak gorąco że aż usiadłam..po dokładnym opatrzeniu sprawy, musiałam się tam pozacinać bo na wkładce teraz nic mi nie leci....cały dzień boli mnie spojenie...gole się zawsze tak samo...czy to możliwe że to przez ten ból spojenia mam wszystko tam tak bardzo ukrwione????
Dzisiaj popełniłam tą samą zbrodnie na sobie. Pięknie się pozacinałam na broszce a krew się laaaaaaaałaaaaaa

Cytat:
Powodzenia i pisz na fb

Cytat:
Od godziny mam bolesne skurcze,bóle okresowe i krzyżowe.
Może by tak w końcu to było to
Aż się boję,że znowu będę męczyć się godzinami,po czym mi przejdzie...
Gosia, Gosia Gosia

Cytat:
Mam taki plan, że teraz pójdę się wykąpać i spróbuje zasnąć, jeśli to jeszcze nie TO, to prześpię do rana.
Nie ukrywam, że się zestresowałam...
Kalina, Kalina, Kalina

Kefi Kefi Kefi
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:59   #2250
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Jest sporo fajnych filmików, np. ten:
http://www.youtube.com/watch?v=7gJEIYTQRTk
Dziecko jest prawdziwe, to nie lalka
z angielskiego jestem noga wiec nawet do głowy mi nie przyszło szukać czegoś nie po polsku taka pozycja na żabę jest bezpieczna??w ten sposób to ja półroczniaka nosiłam........
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości