Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 00:45   #2281
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Sorki ze pisze trochę bez ładu i składu ale ból powoduję ze się skupić nie mogę
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:52   #2282
agoola83
Raczkowanie

Ledwo Was nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co za dzień- już trzy osoby zadzwoniły czy juz urodziłam nie jeszcze nie i na razie nic na to nie wskazuje.
kolejne z serii pytań: a ciężko ci?
nie kuźwa- czuję się lekko i zwiewnie jak rusałka popier*** brzegiem jeziora w porannej rosie

oj drażliwa dziś jestem
U mnie to samo dziś, ja nie wiem co wszyscy się obudzili:P
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Migotko- poród odbierała mała Ola - jak to ją dziewczyny nazywały był też ordynator, i lekarz gin. Nie pamiętam jak się nazywa, ale taki hm, z pożyczoną grzywka wrażenia szpitala... Jak przyszłam i mnie zostawili, to strasznie depresyjnie. Ale ze względu na zzo - warto było, chociaz to tylko na ostatnie pół godziny ale warto.

Szczegóły będą w opisie porodu
Ciekawe który z pozyczoną grzywką:P Chudy? Hehehe

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wy nie, ja nie, ciekawe czy którakolwiek po porodzie planuje kolejnego potomka Przyznać się
Ja,ale nie ode mnie to zależy..w trakcie robienia specjalizacji nasze cudowne ministerstwo zdrowia dopuszcza wydanie na świat tylko jednego dziecka, o większą ilość trzeba wnioskować pisemnie (brak zgody jest rónoznaczny z nieskończeniem rezydentury, a znam takie przypadki)....gdyz wiąże się to z przedłużeniem specjalizacji...dlatego starałam się jak najdłużej chodzić do pracy w ciąży, żeby móc z macierzyńskiego skorzystać choc trochę....ot, taki dobór naturalny:P

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu. Oczywiście wszystko gra.
Po raz pierwszy w życiu doświadczyłam stuprocentowo macierzyńskiej chęci uduszenia własnego dziecka - przykopał mi natychmiast po tym, jak położna podłączyła KTG. Wcześniej udawał skubany że go nie ma. Jak poczułam jego słodką nóżkę na żebrach, to ledwo się powstrzymałam, coby nie wstać i nie zacząć rzucać przedmiotami. Albo nie rzucić się z okna.

Jedna rzecz mi się podobała. Byłam w "obcym" szpitalu - nie jestem tam zapisana, nie tam mam rodzić, a w IE jest tak że ciężarna nie musi się bawić w pilnowanie żadnych papierów, wszystko ma szpital do którego jestem zapisana, tam też robią mi wszelkie badania. Więc weszłam tam, powiedziałam że kiepsko się czuję, od razu wysłali mnie na porodówkę na badania, a dopiero jak TŻ mnie tam zaprowadził, to jemu kazali iść i załatwić papiery. Nikt nie kazał mi nic wypełniać, nikt mi dupy nie truł (a miałam ze sobą tylko dowód i numer socjalny, nic więcej, żadnych kart ciąży ani nic), a pytali tylko o ciążę, żadenj zbędnej papierologii. Od momentu kiedy przekroczyłam próg szpitala do momentu w którym podłączyli mnie do KTG nie minęło więcej niż 3 minuty. Błyskawicznie zbadali mi mocz, od razu przywieźli usg na kółkach, lekarz mnie wymacał, cały czas była ze mną położna, a druga przyłaziła co chwilę. Wogóle nie czułam się w żaden sposób olana, wprost przeciwnie.
Uffff, dobrze, że wszystko ok
Ja od momentu wejścia do szpitala do momentu zbadania mnie to czekałam jakieś 5 min...podałam tylko swoje imie i nazwisko i pesel.
Cytat:
Zależy od chusty. Elastyczne podobno łatwiej wiązać, ale ona są tylko dla maluszków. Tkana chusta dobrej jakości wydoli kilkoro dzieci od zera do końca podobno. Ja mam tkaną używkę dobrej firmy i kilkoro dzieci już na niej wychowano, moje będzie kolejne.
Nosidło będzieci musieli za każdym razem przestawiać z ciebie na niego i odwrotnie. No i nosidła podobno są, hmm, niezbyt dobre dla kręgosłupa, chusty są bardziej anatomiczne? I nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się że większość nosideł jest dla dzieci które już pewnie siedzą, nie dla noworodków. Polecam forum chusty.info, naprawdę kapitalne źródło informacji na ten temat.
Ja mam i nosidełko i chustę tkaną, zamierzam stosować na początek tylko chustę, nosidełko chce używać mąż.

Śliczne pokoiki macie
Ja w ogóle oszalałam na punkcie sówek i jeżyków
Rozebrałam dziś choinkę,tak jakoś pusto się zrobiło...

A dziś Wam nie opowiem o tesciowej, bo już jej nie widziałam 2(słownie: dwa) dni Opowiem Wam o teściu. Doszły mnie słuchy, że opowiada ludziom, że on jest przerażony, powinni mnie już w szpitalu zamknąć, bo kto mnie będzie wiózł!!(to już Wam pisałam ostatnio)...ale jeszcze bardziej go przeraża fakt, że w końcu przyjdzie książeczka opłat za wodę i prąd i co on wtedy zrobi, bo na 100% przy dziecku się te opłaty zwiększą..dodam, że on jest emerytowanym mundurowym, a oprócz tego pracuje na pełen etat jako kierowca, ma swoją hodowlę indyków(sprzedaje je), tesciowa też pracuje...mają duzo pieniędzy...a rachunki za wodę odkąd tu mieszkamy (sierpień) płacę ja.....wszystkie zapłaciłam...do prądu chciałam się dorzucić, ale kurde nie chcieli!!!!To co opowiada wśród dalszej rodziny takie pierdoły???Jakby tego było mało, to wiem to od pani, która wg mojego teścia"ledwo zipie" finansowo, jej mąż pracuje tylko dorywczo i "im się w ogóle nie przelewa"śmiał się wrecz z nich ostatnio......normalnie myslałam, że tylko kobiety rozpuszczają ploty i sieją męt...a tu się okazuje, że nie....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:56   #2283
Shizu48
Raczkowanie

Senirko, ja tez co chwile do ubikacji przez co jeszcze nie śpię :/ trzymam kciuki za Ciebie i siebie oby to jednak była przespana noc

Maruda - czekamy na wieści, informuj na bieżąco i wierze ze bedą juz tylko dobre!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 01:01   #2284
agoola83
Raczkowanie

Trzymam mocno kciuki za te obolałe i rodzące : cmok:

Maruda nie traćcie nadziei...

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 01:39   #2285
Roane
Wtajemniczenie

Chustowe FAQ
Po pierwsze, najlepsze i najważniejsze - forum chusty.info
Fajną atmosferę dziewczyny tam tworzą, chętnie pomagają i odpowiadają na pytania, i naprawdę sporo można się dowiedzieć, ale - większość pytań nowicjuszy zalicza się do kategorii "ale to już było" toteż polecam najpierw przejrzeć forum, a potem zakładac nowy wątek
Mają też podforum dotyczące pieluszkowania wielorazowego

Chusty do noszenia dzieci - najczęstsze pytania, chustowe basics
http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=76377

Chusty wiązane a profilaktyka dysplazji
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65164

Czy noszenie w chuście obciąża kręgosłup dziecka?
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184

Rodzaje chust (przy tym linku mój komentarz - autor opisuje w miarę neutralnie chusty i nosidła obciążające jedno ramię i obciążające dwa - ja wogóle pominęłabym wszelkie chusty i nosidła obciążające jedno ramię, bo to ZŁE dla kręgosłupa i postawy rodzica)
http://klubkangura.com.pl/rodzaje-ch...dza-o-chustach

Jaką długość chusty wybrać?
http://www.koala.info.pl/index.php?id=dlugosci

Zdrowy kręgosłup
http://www.koala.info.pl/index.php?id=kregoslup

Zrobiłam też kilkuminutowy rajd po youtube, wynika z niego że jest mnóstwo filmików z instrukacjami jak wiązać chusty, zarówno po polsku jak i po angielsku. Bez sensu żeby przeklejała tutaj trzysta linków. Moja rada jest taka - spędzić na youtube i googlach conajmniej pół godziny, i jeśli żadna instrukcja nie wyda się sensowna, szukać w realu kogoś, kto nauczy. Na forum chusty.info można znaleźć wątki mam chustujących z poszczególnych miast, one robią jakieś zloty w swoich miejscowościach, szansa na znalezienie kogoś kto pokaże w realu jest spora. Ewentualnie poszperać na ichnim forum, tam instrukcji jest naprawdę od metra.

Mój poradnik, jak kupować używaną chustę przez bazarek na chusty.info:
Podjąć decyzję, jaki typ chusty nas interesuje. Przeczytać regulamin bazarku. Szukać ogłoszenia o sprzedaży takowej bądź wystawić ogłoszenie czego chcemy i ile chcemy za to dać.
Potencjalne oferty ocenić: sprawdzić historię oferujących na forum, poczytać co oferujący pisze, zorientować się czy się zna na temacie, unikać kupowania od nowych użytkowników, oraz zorientować się co do samej chusty - poczytać opinie o producencie i modelu chusty na forum (są podfora co do praktycznie wszystkich znanych producentów!), zastanowić się jaki rozmiar jest nam potrzebny.
Sprzedającego wypytać o oferowany towar - poniżej opis pytań które warto zadać:
http://www.chusty.info/forum/showthr...85-chust%C4%99
Wybrać chustę i dalej postępować zgodnie z regulaminem bazarku. Od siebie dodam tylko - nalegać żeby sprzedający nadał przesyłkę rejestrowaną, w tytule przelewu jasno wpisać za co jest przelew, dokładnie ustalić koszty przesyłki. Wydaje mi się że można ewentualnie prosić o wystawienie na allegro, wtedy człowiek czuje się bezpieczniej, aczkolwiek linków do konkretnych aukcji na bank nie można wklejać.

Wszędzie gdzie podałam linki do jakichś sklepów - to nie jest żadna kryptoreklama, broń boże nie polecam tych sklepów bo ich nie znam, ale informacje podane na ich stronach wydają się sensowne.

Edit:
komentarz by Roane: skupiam się raczej na chustach tkanych, bo z mojego punktu widzenia to najekonomiczniejsza (dobra chusta tkana wystarczy na lata i potem można ją sprzedać o ile się dbało) i najzdrowsza dla kręgosłupa opcja. Podstawowa różnica między chustą tkaną a elastyczną jest taka, że elastyczna jest elastyczna - łatwiej się ją wiąże, ale starczy tylko do pewnej wagi dziecka, dziecko podobno może się w niej przesuwać, co jest niedobre dla kręgosłupa. Poleca się aby mama bez doświadczenia chcąc kupić chustę tkaną kupiła używaną, która jest już trochę "złamana" - nie jest tak sztywna jak nowa, łatwiej ją wiązać.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2014-01-15 o 02:22
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 01:50   #2286
Akkma
Zadomowienie

Roane dzięki !

Dzisiejsze cukrowe wyniki mnie dobijają
Stary 2014-01-15, 02:05   #2287
Roane
Wtajemniczenie

Właśnie doszłam do wniosku że chyba brzuch mi opadł jednak trochę. Wizualnie nie widzę różnicy, ale jak siedzę to wrażenie worka kartofli na udach jest jakby... cięższe i bardziej kartoflane. Coś definitywnie się zmieniło.

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Wiktor chustę uwielbia. W ogóle w chuście go żeśmy ze szpitala zabierali coby go jak najmniej pierwszym wyjściem stresować.
Super
Masz jakieś zdjecie małego w chuście?

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Zazdroszczę Wam możliwości noszenia dzieci w chustach Ja niestety nie mogę dźwigać, więc mogłabym nosić tylko takiego niemowlaczka, ale generalnie lepiej byłoby żebym nie nosiła. Może TZ nauczy się nosić w chuście.
I tak się pewnie dziecka nadźwigasz. A jeśli, odpukać, młode będzie miało kolki, to TŻa musowo zagonisz do chustowania, i może się okazać że tatuś jest jedynym znanym lekarstwem na kolki
Bo chustowanie podobno pomaga na kolki.

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
z angielskiego jestem noga wiec nawet do głowy mi nie przyszło szukać czegoś nie po polsku taka pozycja na żabę jest bezpieczna??w ten sposób to ja półroczniaka nosiłam........
Żaba jest polecana przez lekarzy od noworodka, jest o tym napisane coś niecoś w jednym z linków które wrzuciłam.

Marudo

senira666 wejdź na allegro i poszukaj jakichś fajnych aukcji z ubrankami. Albo wierszyków dla dziecka - podobno małe dzieci uwielbiają jak im się czyta rytmiczne, wierszowane rzeczy. A przecież czytać należy od pierwszego dnia, najwyższy czas się zaopatrzyć Wydawanie pieniedzy może Ci ciut poprawi humor.

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
(...)
Ja,ale nie ode mnie to zależy..w trakcie robienia specjalizacji nasze cudowne ministerstwo zdrowia dopuszcza wydanie na świat tylko jednego dziecka, o większą ilość trzeba wnioskować pisemnie (brak zgody jest rónoznaczny z nieskończeniem rezydentury, a znam takie przypadki)....gdyz wiąże się to z przedłużeniem specjalizacji...dlatego starałam się jak najdłużej chodzić do pracy w ciąży, żeby móc z macierzyńskiego skorzystać choc trochę....ot, taki dobór naturalny:P
(...)
A dziś Wam nie opowiem o tesciowej, bo już jej nie widziałam 2(słownie: dwa) dni Opowiem Wam o teściu. Doszły mnie słuchy, że opowiada ludziom, że on jest przerażony, powinni mnie już w szpitalu zamknąć, bo kto mnie będzie wiózł!!(to już Wam pisałam ostatnio)...ale jeszcze bardziej go przeraża fakt, że w końcu przyjdzie książeczka opłat za wodę i prąd i co on wtedy zrobi, bo na 100% przy dziecku się te opłaty zwiększą..dodam, że on jest emerytowanym mundurowym, a oprócz tego pracuje na pełen etat jako kierowca, ma swoją hodowlę indyków(sprzedaje je), tesciowa też pracuje...mają duzo pieniędzy...a rachunki za wodę odkąd tu mieszkamy (sierpień) płacę ja.....wszystkie zapłaciłam...do prądu chciałam się dorzucić, ale kurde nie chcieli!!!!To co opowiada wśród dalszej rodziny takie pierdoły???Jakby tego było mało, to wiem to od pani, która wg mojego teścia"ledwo zipie" finansowo, jej mąż pracuje tylko dorywczo i "im się w ogóle nie przelewa"śmiał się wrecz z nich ostatnio......normalnie myslałam, że tylko kobiety rozpuszczają ploty i sieją męt...a tu się okazuje, że nie....
Czy to jest wogóle legalne? I jeśli tak, to czy to jest zgodne z prawami człowieka? Sorry, ale dla mnie brzmi jak przepis z Chińskiej Republiki Ludowej, komuna i tyle
Dwa dni bez teściowej z piekła rodem, to nic tylko się cieszyć
Z tego co pamiętam, teść z teściową nie są razem? W sumie dobrze, bo jakbyś ich musiała znosić naraz, to ja wróżę Lubiąż po tygodniu maks.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
(...)
Dzisiejsze cukrowe wyniki mnie dobijają
Przyznaj się - najadłaś się jakiegoś pysznego miodku, czy po prostu glukometr jest nie w humorze?
Stary 2014-01-15, 02:08   #2288
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Przyznaj się - najadłaś się jakiegoś pysznego miodku, czy po prostu glukometr jest nie w humorze?
Zjadłam 7 pierogów
Stary 2014-01-15, 02:09   #2289
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie doszłam do wniosku że chyba brzuch mi opadł jednak trochę. Wizualnie nie widzę różnicy, ale jak siedzę to wrażenie worka kartofli na udach jest jakby... cięższe i bardziej kartoflane. Coś definitywnie się zmieniło.
Ja od wczoraj czuje Gutka jakby "w pachwinach" i zastanawiam sie co to znaczy

Stary 2014-01-15, 02:11   #2290
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Dwa dni bez teściowej z piekła rodem, to nic tylko się cieszyć
Z tego co pamiętam, teść z teściową nie są razem? W sumie dobrze, bo jakbyś ich musiała znosić naraz, to ja wróżę Lubiąż po tygodniu maks.
A to koło mnie więc przejazdem zapraszam

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość

Ooo ja też to czuję! Szczególnie jak siedzę i zakładam nogę na nogę Chyba im ciasno
Stary 2014-01-15, 02:13   #2291
Shizu48
Raczkowanie

Panie Akkma i Roane - czemu tez nie śpicie o tak późnej porze?

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ----------

Cytat:
Ooo ja też to czuję! Szczególnie jak siedzę i zakładam nogę na nogę Chyba im ciasno
Jak tylko bo ciasno to dobrze byleby to nie była oznaka ze "zbliżam sie do Twojego ujścia" bo planuję dla niego inną datę ;D

Stary 2014-01-15, 02:17   #2292
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

senira666 wejdź na allegro i poszukaj jakichś fajnych aukcji z ubrankami. Albo wierszyków dla dziecka - podobno małe dzieci uwielbiają jak im się czyta rytmiczne, wierszowane rzeczy. A przecież czytać należy od pierwszego dnia, najwyższy czas się zaopatrzyć Wydawanie pieniedzy może Ci ciut poprawi humor.
ale ze ja ?? Wiem ze zelek ciazowy i wogole ale o co chodzi ??

Send from my IPhone
Stary 2014-01-15, 02:21   #2293
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam używany, ale razem z fotelikiem dostaliśmy oryginalny pokrowiec więc tylko ten pokrowiec wyprałam
Polecam, choć te oryginalne są dosyć drogie ;/
Znalazłam na Allegro taki pokrowiec frotte na lato (firmowy maxi cosi do konkretnie tego fotelika, który mam) i kosztuje 50 pln. Chyba się skusze, bo normalnie kosztuje ok 125 zł ale ten jest jasny (biały/kremowy) i chyba dlatego taka niska cena.

Roane- świetny post! Super informacje o chustach. Jutro sobie poczytam. Muszę coś wybrać dla TZta.

Agoola - dobrze, ze już niedługo się stamtąd wyprowadzicie. Zdrowie psychiczne jest najwazńiejsze, a te afery z teściowa i teściem to się nigdy nie skończą.

Cieszę się, że dzisiaj udało mi się zmusić do prasowania. Do końca tygodnia powinnam się ze wszystkim uporać. Potem muszę się wziąć za sprzątanie.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 02:25   #2294
senira666
Zakorzenienie

Chyba jednak nie pospie... Jak udalo mi sie zasnac to takie glupoty mi sie snily ze poezja ( mordercze swinki morskie/ szczurki/ i mini pieski w roli glownej) obudzilam sie z krzykiem patrze na zegarek -- a tam ledwo co sie zmienilo cokolwiek

Send from my IPhone
Stary 2014-01-15, 02:27   #2295
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam 7 pierogów
Szaleństwo

Cytat:
Ooo, dokładnie. W pachwinach mi jakby ciasno się zrobiło. Ale w lustrze nie widze różnicy wogóle.

Cytat:
A to koło mnie więc przejazdem zapraszam
Jakby Cię glukometr do histerii doprowadził to przynajmniej będziesz miała blisko.

Cytat:
Fluidy nie te. Wybuchy na słońcu nie pozwalają.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale ze ja ?? Wiem ze zelek ciazowy i wogole ale o co chodzi ??
Pisałaś że nie możesz spać. A zakupy to solucja na prawie wszystko co złe na świecie

Edit: Senira może doklej moje kompendium o chustach do pierwszej strony? Może jeszcze komuś się przyda?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2014-01-15 o 02:28
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 02:30   #2296
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Późna pora? Ha! Toż to dla mnie środek dnia jest
Przez parę ostatnich dni nie usnęłam przed godz. 5/6 . Choć staram się kłaść o 3, to za cholerę nie mogę usnąć.

---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

Cytat:
Szaleństwo
'Przyjaciel' gluTometr szybko postawił mnie do pionu

---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Cytat:
Edit: Senira może doklej moje kompendium o chustach do pierwszej strony? Może jeszcze komuś się przyda?
Good idea
Stary 2014-01-15, 02:30   #2297
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałaś że nie możesz spać. A zakupy to solucja na prawie wszystko co złe na świecie
Aaaaaa -- w ten ci sposob
Nie no ciuszkow to mam od groma poza tym ja lubie wszystko wymacac ksiazeczki mam z bajkami tez wierszem pisane

Send from my IPhone
Stary 2014-01-15, 02:31   #2298
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Późna pora? Ha! Toż to dla mnie środek dnia jest
Przez parę ostatnich dni nie usnęłam przed godz. 5/6 . Choć staram się kłaść o 3, to za cholerę nie mogę usnąć.
(...)
Może to organizmy szkolą nas do spania o dziwnych porach, w ramach przygotowania do macierzyństwa?
Stary 2014-01-15, 02:32   #2299
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie ze tak zrobie ale to rano przy kompie bo z telefonu to bym ku.....icy dostala predzej

Send from my IPhone
Stary 2014-01-15, 02:32   #2300
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Po dwóch godzinach snu obudziłam się i nie mogę zasnąć. Help!!

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 02:33   #2301
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Może to organizmy szkolą nas do spania o dziwnych porach, w ramach przygotowania do macierzyństwa?
Mi pasuje, szkoda tylko, że później odsypiam do godz 14, a to się chyba kłóci z macierzyństwem
Stary 2014-01-15, 02:35   #2302
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Mi pasuje, szkoda tylko, że później odsypiam do godz 14, a to się chyba kłóci z macierzyństwem
Macierzyństwo kłóci sie z każda możliwą porą wiec nie ma czym sie przejmować

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

Cytat:

Fluidy nie te. Wybuchy na słońcu nie pozwalają.

Stary 2014-01-15, 02:36   #2303
Konto usunięte

Maruda trzymam za Was kciuki. Musi być dobrze

Agoola brak słów na teścia. Naprawdę wyprowadzka to najlepsze wyjście bo inaczej to można się wykończyć psychicznie

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 02:38   #2304
Roane
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44615094]Po dwóch godzinach snu obudziłam się i nie mogę zasnąć. Help!![/QUOTE]

Cóż, tutaj znajdziesz ewentualnie zrozumienie.

"Mam tak samo jak Tyyyy...."
Stary 2014-01-15, 02:41   #2305
Shizu48
Raczkowanie

"Świat mej ciąży a w niiii-iiiiii-iiim!"

Stary 2014-01-15, 02:41   #2306
Konto usunięte

Cytat:
Cóż, tutaj znajdziesz ewentualnie zrozumienie.

"Mam tak samo jak Tyyyy...."

Mam jutro wizytę u lekarza na 12 i już się zastanawiam czy ja wstane

Stary 2014-01-15, 02:41   #2307
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Shizu ma rację, polać jej. Macierzyństwo kłóci się z całym życiem, więc lepiej nie przejmować się jeśli coś się kłóci z macierzyństwem, wiesz, dla równowagi.
Stary 2014-01-15, 02:43   #2308
Konto usunięte

"Nieprzespaaaa-neee nooooo-ceeee, zaa-rwaaane dniii!"

Stary 2014-01-15, 02:45   #2309
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
"Świat mej ciąży a w niiii-iiiiii-iiim!"
"...kolorowe snyyyyy"

Cóż, snów to dziewczynom z całą pewnością nie brakuje

Dochodzę do wniosku że zaraz musze udać się do łóżka, bo tam się bez nadzoru herezje dzieją. Jak jestem w łóżku, TŻ nie chrapie. A teraz, jak mnie tam nie ma, to aż z salonu go słyszę. Chwilę chłopu dać samopas i nawet przez sen coś potrafi zmalować

Budyń czekoladowy jem
Stary 2014-01-15, 02:49   #2310
Shizu48
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44615113]"Nieprzespaaaa-neee nooooo-ceeee, zaa-rwaaane dniii!"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Wizaż band - Ciążowy sen, oł jea!

---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Cytat:
Budyń czekoladowy jem
Ostatnie dni ciazy, trzeba korzystać nawet o 3 w nocy to ja tez spróbuje sie położyć, zobaczymy co z tego wyniknie heh..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości