|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Sorki ze pisze trochę bez ładu i składu ale ból powoduję ze się skupić nie mogę
|
|
|
|
#2282 | |||||
|
Raczkowanie
|
Ledwo Was nadrobiłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja od momentu wejścia do szpitala do momentu zbadania mnie to czekałam jakieś 5 min...podałam tylko swoje imie i nazwisko i pesel. Cytat:
Śliczne pokoiki macie ![]() Ja w ogóle oszalałam na punkcie sówek i jeżyków ![]() Rozebrałam dziś choinkę,tak jakoś pusto się zrobiło... A dziś Wam nie opowiem o tesciowej, bo już jej nie widziałam 2(słownie: dwa) dni Opowiem Wam o teściu. Doszły mnie słuchy, że opowiada ludziom, że on jest przerażony, powinni mnie już w szpitalu zamknąć, bo kto mnie będzie wiózł!!(to już Wam pisałam ostatnio)...ale jeszcze bardziej go przeraża fakt, że w końcu przyjdzie książeczka opłat za wodę i prąd i co on wtedy zrobi, bo na 100% przy dziecku się te opłaty zwiększą..dodam, że on jest emerytowanym mundurowym, a oprócz tego pracuje na pełen etat jako kierowca, ma swoją hodowlę indyków(sprzedaje je), tesciowa też pracuje...mają duzo pieniędzy...a rachunki za wodę odkąd tu mieszkamy (sierpień) płacę ja.....wszystkie zapłaciłam...do prądu chciałam się dorzucić, ale kurde nie chcieli!!!!To co opowiada wśród dalszej rodziny takie pierdoły???Jakby tego było mało, to wiem to od pani, która wg mojego teścia"ledwo zipie" finansowo, jej mąż pracuje tylko dorywczo i "im się w ogóle nie przelewa"śmiał się wrecz z nich ostatnio......normalnie myslałam, że tylko kobiety rozpuszczają ploty i sieją męt...a tu się okazuje, że nie....
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Senirko, ja tez co chwile do ubikacji przez co jeszcze nie śpię :/ trzymam kciuki za Ciebie i siebie oby to jednak była przespana noc
![]() Maruda - czekamy na wieści, informuj na bieżąco i wierze ze bedą juz tylko dobre! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam mocno kciuki za te obolałe i rodzące
Maruda nie traćcie nadziei...
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
Chustowe FAQ
Po pierwsze, najlepsze i najważniejsze - forum chusty.info Fajną atmosferę dziewczyny tam tworzą, chętnie pomagają i odpowiadają na pytania, i naprawdę sporo można się dowiedzieć, ale - większość pytań nowicjuszy zalicza się do kategorii "ale to już było" toteż polecam najpierw przejrzeć forum, a potem zakładac nowy wątek ![]() Mają też podforum dotyczące pieluszkowania wielorazowego Chusty do noszenia dzieci - najczęstsze pytania, chustowe basics ![]() http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=76377 Chusty wiązane a profilaktyka dysplazji http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65164 Czy noszenie w chuście obciąża kręgosłup dziecka? http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184 Rodzaje chust (przy tym linku mój komentarz - autor opisuje w miarę neutralnie chusty i nosidła obciążające jedno ramię i obciążające dwa - ja wogóle pominęłabym wszelkie chusty i nosidła obciążające jedno ramię, bo to ZŁE dla kręgosłupa i postawy rodzica) http://klubkangura.com.pl/rodzaje-ch...dza-o-chustach Jaką długość chusty wybrać? http://www.koala.info.pl/index.php?id=dlugosci Zdrowy kręgosłup http://www.koala.info.pl/index.php?id=kregoslup Zrobiłam też kilkuminutowy rajd po youtube, wynika z niego że jest mnóstwo filmików z instrukacjami jak wiązać chusty, zarówno po polsku jak i po angielsku. Bez sensu żeby przeklejała tutaj trzysta linków. Moja rada jest taka - spędzić na youtube i googlach conajmniej pół godziny, i jeśli żadna instrukcja nie wyda się sensowna, szukać w realu kogoś, kto nauczy. Na forum chusty.info można znaleźć wątki mam chustujących z poszczególnych miast, one robią jakieś zloty w swoich miejscowościach, szansa na znalezienie kogoś kto pokaże w realu jest spora. Ewentualnie poszperać na ichnim forum, tam instrukcji jest naprawdę od metra. Mój poradnik, jak kupować używaną chustę przez bazarek na chusty.info: Podjąć decyzję, jaki typ chusty nas interesuje. Przeczytać regulamin bazarku. Szukać ogłoszenia o sprzedaży takowej bądź wystawić ogłoszenie czego chcemy i ile chcemy za to dać. Potencjalne oferty ocenić: sprawdzić historię oferujących na forum, poczytać co oferujący pisze, zorientować się czy się zna na temacie, unikać kupowania od nowych użytkowników, oraz zorientować się co do samej chusty - poczytać opinie o producencie i modelu chusty na forum (są podfora co do praktycznie wszystkich znanych producentów!), zastanowić się jaki rozmiar jest nam potrzebny. Sprzedającego wypytać o oferowany towar - poniżej opis pytań które warto zadać: http://www.chusty.info/forum/showthr...85-chust%C4%99 Wybrać chustę i dalej postępować zgodnie z regulaminem bazarku. Od siebie dodam tylko - nalegać żeby sprzedający nadał przesyłkę rejestrowaną, w tytule przelewu jasno wpisać za co jest przelew, dokładnie ustalić koszty przesyłki. Wydaje mi się że można ewentualnie prosić o wystawienie na allegro, wtedy człowiek czuje się bezpieczniej, aczkolwiek linków do konkretnych aukcji na bank nie można wklejać. Wszędzie gdzie podałam linki do jakichś sklepów - to nie jest żadna kryptoreklama, broń boże nie polecam tych sklepów bo ich nie znam, ale informacje podane na ich stronach wydają się sensowne. Edit: komentarz by Roane: skupiam się raczej na chustach tkanych, bo z mojego punktu widzenia to najekonomiczniejsza (dobra chusta tkana wystarczy na lata i potem można ją sprzedać o ile się dbało) i najzdrowsza dla kręgosłupa opcja. Podstawowa różnica między chustą tkaną a elastyczną jest taka, że elastyczna jest elastyczna - łatwiej się ją wiąże, ale starczy tylko do pewnej wagi dziecka, dziecko podobno może się w niej przesuwać, co jest niedobre dla kręgosłupa. Poleca się aby mama bez doświadczenia chcąc kupić chustę tkaną kupiła używaną, która jest już trochę "złamana" - nie jest tak sztywna jak nowa, łatwiej ją wiązać.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-01-15 o 02:22 |
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Roane dzięki
!Dzisiejsze cukrowe wyniki mnie dobijają
|
|
#2287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie doszłam do wniosku że chyba brzuch mi opadł jednak trochę. Wizualnie nie widzę różnicy, ale jak siedzę to wrażenie worka kartofli na udach jest jakby... cięższe i bardziej kartoflane. Coś definitywnie się zmieniło.
Cytat:
![]() Masz jakieś zdjecie małego w chuście? ![]() Cytat:
![]() Bo chustowanie podobno pomaga na kolki. Cytat:
Marudo ![]() senira666 wejdź na allegro i poszukaj jakichś fajnych aukcji z ubrankami. Albo wierszyków dla dziecka - podobno małe dzieci uwielbiają jak im się czyta rytmiczne, wierszowane rzeczy. A przecież czytać należy od pierwszego dnia, najwyższy czas się zaopatrzyć Wydawanie pieniedzy może Ci ciut poprawi humor.Cytat:
Dwa dni bez teściowej z piekła rodem, to nic tylko się cieszyć ![]() Z tego co pamiętam, teść z teściową nie są razem? W sumie dobrze, bo jakbyś ich musiała znosić naraz, to ja wróżę Lubiąż po tygodniu maks. Przyznaj się - najadłaś się jakiegoś pysznego miodku, czy po prostu glukometr jest nie w humorze?
|
|
#2288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
Chyba im ciasno
|
|
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Panie Akkma i Roane - czemu tez nie śpicie o tak późnej porze?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Cytat:
byleby to nie była oznaka ze "zbliżam sie do Twojego ujścia" bo planuję dla niego inną datę ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze ja ?? Wiem ze zelek ciazowy i wogole ale o co chodzi ?? Send from my IPhone
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roane- świetny post! Super informacje o chustach. Jutro sobie poczytam. Muszę coś wybrać dla TZta. Agoola - dobrze, ze już niedługo się stamtąd wyprowadzicie. Zdrowie psychiczne jest najwazńiejsze, a te afery z teściowa i teściem to się nigdy nie skończą. Cieszę się, że dzisiaj udało mi się zmusić do prasowania. Do końca tygodnia powinnam się ze wszystkim uporać. Potem muszę się wziąć za sprzątanie. |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jednak nie pospie... Jak udalo mi sie zasnac to takie glupoty mi sie snily ze poezja ( mordercze swinki morskie/ szczurki/ i mini pieski w roli glownej) obudzilam sie z krzykiem patrze na zegarek -- a tam ledwo co sie zmienilo cokolwiek
Send from my IPhone
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Szaleństwo
![]() Cytat:
Jakby Cię glukometr do histerii doprowadził to przynajmniej będziesz miała blisko. Fluidy nie te. Wybuchy na słońcu nie pozwalają. Pisałaś że nie możesz spać. A zakupy to solucja na prawie wszystko co złe na świecie ![]() Edit: Senira może doklej moje kompendium o chustach do pierwszej strony? Może jeszcze komuś się przyda?
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-01-15 o 02:28 |
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Późna pora? Ha! Toż to dla mnie środek dnia jest
Przez parę ostatnich dni nie usnęłam przed godz. 5/6 ---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- 'Przyjaciel' gluTometr szybko postawił mnie do pionu ![]() ---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no ciuszkow to mam od groma poza tym ja lubie wszystko wymacac Send from my IPhone
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to organizmy szkolą nas do spania o dziwnych porach, w ramach przygotowania do macierzyństwa?
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Send from my IPhone
|
|
|
#2300 |
|
Konto usunięte
|
Po dwóch godzinach snu obudziłam się i nie mogę zasnąć. Help!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2303 |
|
Konto usunięte
|
Maruda trzymam za Was kciuki. Musi być dobrze
![]() Agoola brak słów na teścia. Naprawdę wyprowadzka to najlepsze wyjście bo inaczej to można się wykończyć psychicznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44615094]Po dwóch godzinach snu obudziłam się i nie mogę zasnąć. Help!![/QUOTE]
Cóż, tutaj znajdziesz ewentualnie zrozumienie. "Mam tak samo jak Tyyyy...."
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
"Świat mej ciąży a w niiii-iiiiii-iiim!"
|
|
|
#2306 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Shizu ma rację, polać jej. Macierzyństwo kłóci się z całym życiem, więc lepiej nie przejmować się jeśli coś się kłóci z macierzyństwem, wiesz, dla równowagi.
|
#2308 |
|
Konto usunięte
|
"Nieprzespaaaa-neee nooooo-ceeee, zaa-rwaaane dniii!"
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
"...kolorowe snyyyyy"
Cóż, snów to dziewczynom z całą pewnością nie brakuje ![]() Dochodzę do wniosku że zaraz musze udać się do łóżka, bo tam się bez nadzoru herezje dzieją. Jak jestem w łóżku, TŻ nie chrapie. A teraz, jak mnie tam nie ma, to aż z salonu go słyszę. Chwilę chłopu dać samopas i nawet przez sen coś potrafi zmalować ![]() Budyń czekoladowy jem
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44615113]"Nieprzespaaaa-neee nooooo-ceeee, zaa-rwaaane dniii!"
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wizaż band - Ciążowy sen, oł jea! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- Ostatnie dni ciazy, trzeba korzystać nawet o 3 w nocy to ja tez spróbuje sie położyć, zobaczymy co z tego wyniknie heh.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

nie jeszcze nie i na razie nic na to nie wskazuje.
był też ordynator, i lekarz gin. Nie pamiętam jak się nazywa, ale taki hm, z pożyczoną grzywka
16.06.2012r. 

Chyba im ciasno 
Budyń czekoladowy jem