|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44615111]
Mam jutro wizytę u lekarza na 12 i już się zastanawiam czy ja wstane ![]() [/QUOTE] Ufff... dobrze, że ja mam na 15 ![]() (choć ostatnio wstałam o 15.30 )Cytat:
o jezusie.. pożarłabym ![]() Ale glutomert zerka
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Po zastrzykach spałam godzinę i ból mnie obudził. Byłam na dyżurce wszyscy spia, położna spr tetno jest ok i juz mi inaczej pomoc nie może...pocieszyla mnie ze brzuszek duży ale rozstępów nie mam. Milo tylko lekarz mógłby juz wstać i się mną zainteresować....
|
|
|
|
#2313 |
|
Konto usunięte
|
Też bym zjadła budyń ale nie chce mi się z łóżka wyjść
![]() Może to dobry znak, może zaraz usne?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Glukometr niech siedzi cicho, jeśli nie chce mieć swojej glukofacjaty oddanej na pożarcie psom/wilkom/teściowym, czy cokolwiek się nie napatoczy.
Akkma, słońce, już niedługo i będziesz mogła pożerać wszystko oprócz alkoholu. A jeśli nie zamierzasz karmić, to alkohol też. Już niedługo
|
#2315 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I skołuj numer do dyżurki lekarzy, i dzwoń co kwadrans, po czym odkładaj słuchawkę. Skoro Ty cierpisz, to czemu on ma spać, zamiast Tobie pomóc? ---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Poddaję się i idę do łóżka. I tak pewnie nie będę spać, ale żebra tak mnie nap***dalają, że wolę niespać na lżąco - na siedząco niespać nie jestem już w stanie
|
|
#2317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) byleby od ostatniego kieliszka przez 12 godz nie karmiła Ma odciągać i po prostu wylewać, a dziecko karmić wcześniej odciągniętym mlekiem .Hmm.. ciekawe Cytat:
Jeszcze tyyyylko troszeczkę!
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi nawet lezenie i przytulanie do TZta nie pomaga i ni cholerki nadzieji na sen .... Send from my IPhone
|
|
|
#2319 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O matko współczuję bardzo Nie mogą Ci jakoś inaczej pomóc? Może zasugerować aby obudzić lekarza?Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszy dzień i dzisiejsza noc to koszmar jakiś, jeść mi się chce ale mam cicha nadzieje ze rano ktoś zdecyduje co dalej robić. Wiem jedno, ze mój lekarz mnie dziś zawiódł...
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Nocne rozmowy pełną parą widzę
właśnie przejrzałam co tam pisałyście i powiem tylko tyle - Akkma, za te pierogi Ci wleje normalnie mhm ... rany, takie z kapustą odsmażone na patelni Kurcze, kaszel mnie męczy, rodzinna powiedziała że ok, ona by kompletnie nic nie dawała i nie brała. A ja się aż duszę. Musiałam zrezygnować z prób spania, co by męża nie obudzić, bo i tak za niedlugo do pracy biedny się zrywa. Byliśmy po kosz mojżesza. I jak na początku ciąży ja się zachwycałam bez zrozumienia innych (bo po co, na co, dodatkowy wydatek - wszystko ze strony męża, bo moi zawsze mi przytakują w MOICH decyzjach), tak teraz i mąż i teściowa piali jakie to ładne, poręczne i wygodne. Ostudzając ich zapał oczywiście wspomniałam, że Amelka może wcale nie podzielać tego entuzjazmu chociaż wolalabym tak ![]() I TŻ stwierdził, że już by chcial, żeby wyszła i się nie może doczekać. W końcu zaczął się wczuwać w sytuację Maruda, dobrze, że nie tracicie nadziei, bo to najważniejsze wszyscy Wam kibicujemy z całych sił ![]() Gosia Tak właśnie ostatnio sobie myslalam - Wika przed terminem, Eryk po, więc Kacper dla równowagi grzecznie czeka na "swój" dzień
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
3:30 - biorę sie za płatki śniadaniowe z mlekiem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Łączę się! Ja sobie zjem owsiane z otrębami z mlekiem
Smacznego ![]() Dobra uciekam spróbować usnąć, bo jutro trzeba wcześnie wstać (tzn. przed 13 )
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-15 o 03:40 |
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Ja zastanawiałam się nad kakałem, ale mam dylemat, bo mleko jest bardzo moczopędne - a nie chce mi się wstawać co rusz do wc :p chociaż i tak właśnie wlałam w siebie wody, żeby w kaszlu trochę ulżyć, to w sumie co mi tam
idę robić - może ciepłe mleczko trochę pomoże
|
#2326 |
|
Raczkowanie
|
Powodzenia dziewczyny!
ja póki co rezygnuje z prób zasniecia bo czuje ze daleko jeszcze, zamiast tego włączę sobie serial, moze mnie przyspi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2327 |
|
Rozeznanie
|
No i znowu nie śpię! Mam gorączkę i głowa mi pęka. Niech się tylko zacznie normalny dzień i idę po jakiś lek, bo nie ścisnę
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle ja do lodówki po mleko, łyk - a tam fu gorzkie. I teraz nie wiem, czy ja je otworzyłam i stalo, czy nie ja. W każdym bądź razie otworzyłam drugie świeże i nadal mi tak gorzko, że zostawilam kakao na szafce, a ja racze się jogurtem pitnym :p
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że też jesteście zombi. Próbowałyście wietrzenia pokoju? To sposób mojej babci na spanie. U mnie już były poduszki w każdym możliwym miejscu przy plecach. Próbuję spać na siedząco prawie, na płasko - wtedy katar mi zatyka nos... Mleko pić, herbatę białą pić.... I nic, leżę i patrzę w monitor, oczy jak 5 zł
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Dostalam wlasnie 3 zastrzyk tym razem no spe...oby przestalo bolec
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-15 o 04:32 |
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż poszedł do pracy to chyba zaraz pojde podejście do spania zrobie - nawet jak mnie dusić bedzie to nikogo nie obudze ![]() Biedna mało, że nie u siebie w domku to jeszcze męczyć się z bólem. Oby no spa dała rade
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zrobiłam pierwszy test sprayu do noska dla niemowląt na swoim nosie i ostro sobie tym podziałałam. Muszę się to nauczyć obsługiwać, bo Miki rozedrze się bankowo po takiej "aplikacji"
Patrycjja właśnie wietrzę pokój. Wczoraj tak udało mi się o 6 zasnąć, nie wiem czy dzięki temu czy ze zmęczenia Isia Ty to też tam masz hardcore biedna
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego ciepłe mleko i powinno zadziałać. W praktyce niestety różnie bywa - szczególnie w ciąży, kiedy organizm psikusy nam robi. A co do sprayu. Sama kiedyś dostalam od lekarza zalecenie płukania wodą morska - i przyznam, że użyłam raz czy dwa, bo mi kompletnie nie leżało. Ale ja i z płukaniem gardła mam problemy :p A katar śmieje się, że to mój główny objaw ciąży. Od początku mam. Raz lepiej raz gorzej, ale jest cały czas. W skrainych przypadkach z chusteczki zwijam tampona, wsadzam w nos i przyznam że to mnie ratuje, a i oddychać pozwala
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale sie nameczysz... Moze no spa cos zadziala
kurna Alek od 2h odprawia cyrki, a ja i maz padamy juz
|
|
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz zrobię podejście do lądowania pod pierzynką. Dla mnie płukanie gardła to jakaś czynność ultra trudna. W oczach mogę sobie grzebać, zakrapiać, ale jeśli chodzi o gardło to płukanie nie przechodzi. Nos najwidoczniej też ciężko. Ktoś jeszcze musi u mnie w domu przetestować ten spray do nosa zanim dziecku taki numer wywinę
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Watpię ze na jakimkolwiek innym forum niż te ciążowe znajdą sie kobiety piszące ze sobą o 5 nad ranem - prawdziwie "błogosławiony" stan.. Kolejnym razem jeżeli będę chciała jeszcze jedne dziecko (planujemy trójkę) to wynajmę surogatkę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla wygody musiałam się przełamać.Ale płukanki. Fu. Ja nawet syropu, ba! wapna owocowego nie wypije bo moje gardło robi problemy. Ja już w łóżku. Zobaczymy co z tego bedzie ![]() Cytat:
a tak bardzo nie chciałam jedynaka.Ale jeśli porzadnie się nie wyspie to zadnych dzieci :p to mój warunek. No i zobaczymy jeszcze czy po porodzie moje podejście nie zmieni się na ABSOLUTNIE zadnych dzieci
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
O, nocne rozmowy
Emil od godziny nie śpi A już tak ładnie zapowiadała sie ta noc. Ale ewidentnie - nie chwal nocy przed wschodem słońca isia współczuje boli... maruda trzymam kciuki za Krzysia
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zaraz stwierdzi, że nudno i pojdzie spać. Chyba, że łączy się w bezsenności z nami ![]() U mnie kaszel trochę odpuścił to brzuch zaczą boleć. I teraz tak - brzuch boli, między nogami kluje, jakieś skurcze w udach a ja nawet się ruszyć nie mogę, bo oczywiście moje nogi to najlepsze miejsce dla koty :p a te jej 4kg w nocy się chyba mnożą razy dziesięć ![]() I nie, nie zgonie bo nie mam sumienia
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
Nocne Marki
polozylam sie kolo 1, o 4 maz wstawal do pracy i leze WYSPANA...albo tak mi sie zdaje ROANE dzieki za kompendium! Dzis zamiast wertowac podreczniki z pediatrii zajme sie czyms pozyteczniejszym:-*** A w Polsce jest wszystko mozliwe O wielu rzeczach sie nie mowi, niestety...Te dziewczyny co mialy mozliwosc zaszly w pierwsza ciaze na stazu, drugie dziecko potem i luz...na studiach moze dwie byly w ciazy i 6 miało mezow(na 250 studentow w wieku ok.23-28lat!)...teraz jak o tym mysle, to smiac mi sie chce...ale normalnie jakby to powiedziec...nie bylo na to czasu![]() O losie, Roane, chyba Lubiąż jednak mieszkaja z nami oboje![]() Ciekawe jak tam nasze rodzace
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Budyń czekoladowy jem

) byleby od ostatniego kieliszka przez 12 godz nie karmiła 

mhm ... rany, takie z kapustą odsmażone na patelni 

ja póki co rezygnuje z prób zasniecia bo czuje ze daleko jeszcze, zamiast tego włączę sobie serial, moze mnie przyspi
A już tak ładnie zapowiadała sie ta noc. Ale ewidentnie - nie chwal nocy przed wschodem słońca