|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
Cytat:
Agatadekoracje to w ogóle moja deko![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój zaręczynowy też jeszcze leży na półce w domu, może to też jakas klątwa i powinnam się go pozbyć, skoro nie potrafię się jeszcze odnaleźć.
|
|
|
#3273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Nie ma co się śmiać, jak ostatnio w apkę patrzyłam od spraw związanych z @, to wypada, że dzień po ślubie mam mieć jak się wkurzę, to w maju pójdę do gina i przez kwartał będę tabletki brać, bo ja tak nie chcę
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam z pudła po papierze xero. Oklajałam okleiną meblową. Jej koszt to 9 zł za 1 m. W sumie zeszło ok. 1,5 m okleiny. Do tego muszę dokupić wstązkę więc wyjdzie ok 15 zł. Nie namęczyłam się szczególnie z klejeniem. Większy problem miałam z pudłem bo było krzywo sklejone i miejscami brakowało kartonu, musiałam doklejać itd. Samo oklejanie to godzinka roboty.
|
#3276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ubi tu, ibi ego-Kuba 20.09.14 Licząc spacje i interpuncję-29. Mojemu K. na pewno się zmieści (wielkie ma te paluchy), na mojej może być odczytywane pod lupą, ale ja ten tekst MUSZĘ mieć. Cytat:
Wolałabym mieć okres dzień po niż rozwalać sobie układ hormonalny braniem przez kwartał hormonów. Pomijając fakt, że przez 3 miesiące może się dziać wszystko...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetna sprawa z tą apką
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale gonicie dziewczyny
![]() marlenqa22 - buciki rewelacyjne i jeszcze ta cena positive - zdecydowanie 2 ![]() Ze spraw ślubnych to wczoraj byliśmy u florystki i już zamówiłam godzinę na ubieranie samochodu. Zdecydowaliśmy się na kolory przewodnie: różowy połączony z ecru/beżem. My chcemy jeszcze udekorowanie sali światłem, na początku byłam przeciwna, bo to strasznie dużo kasy, ale okazało się, że nasza florystka też to od grudnia robi i nawet nieźle jej to wychodzi, więc może będzie taniej i spełni się marzenie TŻ z tą dekoracją ![]() Zamówiłam też wczoraj zawieszki na wódkę - 100 szt.
|
#3280 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona wierzy w przesądy. Swój pierścionek zaręczynowy miałam w domu i obrączkę a znalazłam jeszcze fajniejszego Tż niż miałam i to po 5m-cach od rozwodu. Jestem mega szczęśliwa a to co zostało z poprzedniego małżeństwa to bagaż doświadczeń i masa wniosków, który wyciągnęłam dopiero po rozstaniu ![]() Pamiętaj, że na Twoim szczęściu nie może stać kilku gramowy pierścionek
|
|
#3282 |
|
Winter is coming
|
trochę was nadrobiłam dziewczyny
Chłopu się zepsuł komp, więc mamy jeden na spółkę, a w robocie mamy szalony styczeń i nie bardzo mam kiedy was podczytać.Co do koszuli, to ja bym wolała, żebyśmy mieli dopasowane jakoś, ale sama nie wiem Nie wiem zresztą jaki mam kolor kiecki, więc może być problem Co do perfum, to ja chciałam aliena, ale zaczynam się wahać Dolce vita by mi pasowała, no i butelkę ma piekną, a alien nie bardzo ![]() Positive rebel, druga fryzura super!! W sobotę moi rodzice idą do teściów. Będzie popijawa Ja biorę tabsy, ale we wrześniu chyba odstawię. Nie żeby mieć dziecko, tylko czas na przerwę No i mamy termin podróży poślubnej - prawdopodobnie 15-31 sierpnia. W lipcu nie ma szans, a w poniedziałek po ślubie wychodzi na to że idę do roboty
Edytowane przez velika Czas edycji: 2014-01-15 o 09:53 |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Moją wiadomość przekaż Tżcikowi
![]() Kocham go, jest zaradny, pracowity, realizuje się w swojej pracy, jest świetny w tym co robi ale do takich robótek to ma dwie lewe ręce
|
#3284 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
iza1336 pomysł z koronką świetny ! Wrzucałam nawet pare dni temu pomysły na zaproszenia z serwetką koronkową. Ale tak jak większość - mimo, że taka czcionka jest piękna, to w ogóle nie czytelna Cytat:
![]() Ja jestem sztywna jak kłoda, TŻ gibki jak elastik ![]() Ile czasu przed polecasz zacząć taki kurs ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba że później się wykorzysta np. na pamiątki z wesela. Ja zostanę przy ładnej torebce na prezenty w naszych kolorach przewodnich.Dla dziewczyn chcących wybielić ząbki przed ślubem - polecam gorąco Crest Supreme - paski do kupienia na allegro. Sama wybieliłam nimi moje z natury bardzo szare zęby. Mimo że mam bardzo wrażliwe zęby to nic mi się nie działo - żadnego bólu, nadwrażliwości. Jak wygrzebię zdjęcia to pokażę przed i po :p A wracając do mojej próbnej fryzury - chyba ostatecznie zdecyduję się ns coś takiego. ![]() ![]() To taki miks obydwu fryzur z wczoraj Dobrze że za próbną nie płacę
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-01-15 o 10:01 |
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My chyba wcale nie pojedziemy TŻ nie dostanie tyle urlopu w okolicach ślubu. Na upartego moglibyśmy jechać zaraz po ślubie do Zakopca, chociaż na 3 dni, ale znowu nie będzie kiedy pleneru zrobić. Dłuższy urlop dostanie dopiero wrzesień/październik a boje się pogody w górach. A nie pojadę, żeby siedzieć w pokoju zamiast być na szlaku ![]() Nie wyobrażam sobie lata bez gór
|
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój to samo. Jak zobaczył że rozwaliłam palec wycinając kółka do zawieszek, a później jak się męczyłam bo karton był krzywy, to powiedział że szkoda zachodu, trzeba było kupić. Ale jak mu przeliczyłam ile byśmy wydali kupując pewne rzeczy zamiast robić samemu, to już zmienił zdanie.
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
positive rebel Rewelacyjna ta fryzuraa!!!Długie masz bardzo swoje włosy ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-01-15 o 10:07 |
|
|
|
#3289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my też do 31 stycznia musimy wymyślić grawer. Co sądzicie o: Moja: Całym sercem... Jego: Aż do końca świata 16.08.2014 Jemu data się przyda ![]() ![]() Zastanawiam się też czy w ogole coś grawerować? może zostawić miejsce na imie dziecka?
|
|
#3290 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
A wrzesień jest fajny, chociaż faktycznie w drugiej połowie pogoda to ruletka. Wolałabym na waszym miejscu jechać chociaż na 3 dni niż wcale Trzymam kciuki, żeby wam się udało jakiś czas wygospodarować.Teraz planuję jeszcze majówkę, był ktoś w Kotlinie Kłodzkiej i okolicach? Bo mnie kusi, a w życiu tam nie byłam i nie mogę znaleźć porządnej mapy
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nasturcja1308 Też tak myślę - zobaczymy co moja fryzjerka z tego wymodzi
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-01-15 o 10:17 |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
iza1336 Osobiście uwielbiam kaligrafię, choć dziewczyny mają rację, że nawet piękna typografia może być nieczytelna. Myślę, że ozdobna czczionka wystarczy w nazwiskach młodych i dacie - zerknij tutaj .
Tycikata Ja tam w klatwy nie wierzę, ale może lepiej, żeby uprzątnąć wszystko, co stare, będzie mniej myślenia o bolesnych sprawach. no_doubt Piękne połączenie kolorów ![]() ane3kaa Okragłe pudełka są świetne, kwadratowe bardzo mi się podoba ze względu na wzór. Cytat:
![]() positive_rebel Koniecznie wypróbuj tę nową fryzurkę. Wydaje mi się, że będzie idealna ![]() W temacie szamponów dla włosów: dla włosów problematycznych i wrażliwej skóry głowy - Natura Siberica - Szampon neutralny i Baikal Herbals do przetłuszczających się oraz do włosów wypadających - u mnie po tym ostatnim włosy są długo świeze. I przyszły wyceny od florystki - wg jednej z nich takie oto propozycje w moim budżecie (mają duszę, ale do mojej sali stanowczo nie pasują). Mimo iż TŻ jest za szukaniem oszczędności, jest zdecydowanie na nie na takie propozycje. Szukamy florystki dalej.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-01-15 o 10:22 |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do środków, mi też się takie podobały, ale zgadzam się z dziewczynami, że nie są zbyt czytelne. Może zamiast całego tekstu napisanego ozdobną czcionką wyróżnić tak tylko Wasze imiona? ![]() Cytat:
Cytat:
biorąc pod uwagę, że nigdy w życiu tego nie robiłam, póki co mam tylko pomalowane pudło i kupiony papier, boję się dalej ![]() Takie bardziej standardowe pomagałam zrobić koleżance - wyciągnęła od narzeczonego pracującego w sklepie z materiałami biurowymi wielkie pudło, okleiłyśmy je tapetą i na koniec dokleiłyśmy szeroką wstążkę. W sumie wyszło chyba z 20 zł (najdroższa była ta tapeta, choć kupowałyśmy ją na wyprzedaży w budowlanym ). Taka szeroka taśma z cyrkoniami kosztuje chyba w okolicach 10 zł/metr.Przy okazji muszę się pochwalić, bo odniosłam wczoraj małe zwycięstwo K. zgodził się kupić nowy garnitur. Był chyba jedyną osobą na świecie, która nie uważała tego za oczywiste, że na własny ślub trzeba mieć nowy w zeszłym roku kupił garniak na ślub kuzyna i chciał iść w tym nawet nie macie pojęcia, jak bardzo się cieszę, że mi się udało go przekonać! ![]() Wracając do wczorajszego dylematu tortowego - mamy do wyboru dwie opcje, cukierniany za 500 i robiony przez panią chałupniczo za 400. Cukiernię mam sprawdzoną osobiście, ale kupowałam u nich torty urodzinowe, nie weselne za to koleżanka miała tort weselny od tej pani i podobno był bardzo smaczny (na zdjęciu jest przepiękny). Sama nie wiem, TŻ też zbyt pomocny nie jest. On generalnie o sprawach ślubnych myśli dość binarnie, mają być albo nie, tort ma być, a jaki, to niech się już ja głowię
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2014-01-15 o 10:23 |
|||
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie chodzi o to że możemy zapomnieć datę, ale taki znak, pamiątka że w tym dniu był ślub. Taki podpis że to nasze obrączki. Inne grawery mi się nie podobają, bo tak naprawdę i tak tego nie widać, nikt tego nie czyta.
|
|
#3297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
17 dni ??? Oficjalnie wpisuję Cię na moją listę zazdrości Już cię nie lubię ![]() A tak poważnie, to naprawdę super ! Będziecie mogli tyle szlaków zaliczyć Cytat:
Ale powiem, że dość ubogie jak na te 1000 zł, które masz Wydawało by się, że to dużo kasy i będzie tych kwiatów więcej. Sama jeszcze się nie orientowałam co i jak, ale Twoja historia nie napawa mnie optymizmem
|
|
|
#3298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam tak, ale by się nie zmieściło Moja: data+Odtąd jedno Jego: choć nadal dwoje+data
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My zostaniemy jednak przy imionach i dacie ślubu, ale imiona będą w takiej formie zdrobniałej, jak do siebie mówimy, a nie "dowodowej"
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

?
Agatadekoracje to w ogóle moja deko
Sama pracuje na etat od 7rano, więc jak wracam do domu to myślę tylko o spaniu. No ale ćwiczyć trzeba więc staram się wygospodarować te 5-6razy w tygodniu na 1,5h ćwiczeń, chociaż czasami jest hiperciężko;(

TEN dzień: 09.08.2014 

Nie wiem zresztą jaki mam kolor kiecki, więc może być problem 

bo szukam czegoś na podniesienie włosów u nasady 

w zeszłym roku kupił garniak na ślub kuzyna i chciał iść w tym