|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
A czy nie byłoby rozwiązaniem założenie jej cewnika? Choć wtedy będzie rozwiązany problem moczu, ale nie kupek. Nasz Olo kiedy się zatkał to u veta miał właśnie opróżniony pęcherz, ale potem założyli mu cewnik na 2 dni (miał też kroplówkę jednocześnie, bo był skrajnie odwodniony). I żebym nie miała całego mieszkania w siuśkach, to zatkali mu ten cewnik, i kiedy Olo wchodził do kuwety to ja pędziłam za nim, podkładałam rękę pod tyłek i mu otwierałam ten cewnik a potem zamykałam. Moglibyście otwierać na spacerach. Ale nie wiem, czy u Was by się to sprawdziło, tak po prostu pomyślałam że moglibyście uniknąć tylu wyjazdów. Cytat:
![]() No niestety skarbonka. A zakupy wyglądają u nas tak samo. I było też już tak, że pędzę z tabunem ciuchów do przymierzalni, a dzwoni mąż, że mamy alarm - i w tle mała się drze. Więc odkładam ciuchy i pędzę do nich, lecimy do pokoju dla matki z dzieckiem, karmimy i wracam i ponownie zbieram te ciuchy U mnie po tabsach libido było gdzieś w Tybecie Śmiałam się, że u mnie jest 100% skuteczności, bo zwyczajnie do niczego nie dochodzi, więc nie mam kiedy wpaść ![]() Do tego moje humory, wisielcze nastroje... Pół roku przed ślubem ślub wisiał na włosku - właśnie przez tabsy Także mój mąż jest uradowany, że nie chcę tabsów, i bez wahania wskakuje w Durexy ![]() Nooo, to niech się zrzucają Choć np. gdyby u nas rodzina się zrzuciła i dała kasę w odpowiedniej wysokości, to chyba byłoby mi szkoda tyle wydać Podoba mi się jeszcze takie krzesełko: http://alejka.pl/fisher-price-krzese...zoo-v9144.html Tylko wygląda na dość płytkie i nie wiem, jak by mała siedziała gdyby była większa. Cytat:
Właśnie mała ma pierwszą Dadę na pupie, zobaczymy...Cytat:
![]() Spędzają mi one sen z powiek...Cytat:
![]() Wystarczyłoby mi, gdyby Nina chciała butlę - tatuś by w końcu trochę dzieckiem się zajął Cytat:
Czy tak się objawia za duża pieluszka? Czy moja po prostu przecieka? To samo było z Pampers Premium Care 2 Bry! Idę sobie ugotować paróweczki
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybko co za kretyn z tej administracji przyszedł, chyba bym go wyśmiała!!!
U nas na szczęście dzisiaj nocka po szczepieniu spokojna, Zuza spała od 20:30 do 3:30, nie było gorączki, a teraz wstała w dobrym humorku ![]() Dzisiaj ma przyjechać przyjaciółka więc mam nadzieję że da nam poplotkować
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
niunia_20 - dobrzw myślę ze 23tego miałas prenatalne? daj znać!
za wszystkie szczepienia dzisiaj!Mam do ogarnięcia 3 pokoje, i łazienkę i tylko 6h.......
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
No i to z innej firmy!!! A dokładnie wiem który to bo oni mają swoje rejony i na wsi to zawsze jednej przyjeżdża, więc jak dzisiaj przyjedzie to lepiej żeby ściągnął okulary!! Zapytam się go gdzie jest rzekome awizo skoro je zostawił!!! Debil
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, o akcie małżeństwa bym nie pomyślała - choć tam ślubowaliśmy, więc może nie trzeba, ale wezmę. A jakie dane chrzestnych? Ale powiem Ci, że to, że w systemie pojawiło się o 19.19 nie znaczy, że o 19.19 tam był. Po prostu do systemu zostało wpisane o 19.19, ale mógł być i o 16. Cytat:
(nawet krzyża w domu nie mam ), świecę zapaliłam takiego mikołaja cynamonowego A o wodę nie pytaj, bo wlałam mineralną Wiem wiem, słaby ze mnie przykład Dziękuję A podpowiesz, ile $ daliście? Dżizas! Jasne, bo przecież mieliście w tej zakichanej windzie siedzieć do 8 dnia następnego, kiedy łaskawcy spod telefonu zaczną pracę Przecież powinien być jakiś telefon całodobowy! Dobrze, że podpisałaś, że nie zapłacisz! Wrrr, nie mam śmietanki do kawy. A tak mi się kawusi chciało ![]()
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no moja też urządza sobie krótkie drzemki że nie zdążyłabym poćwiczyć ![]() Cytat:
nie było jeszcze 23go jeszcze zalezy którego miesiąca :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci tak nie interesuje mnie o której on był bo ja cały dzień byłam w domu, a jak pojechałam na szczepienie to była moja mama. Ale jak dzwoniłąm to babka powiedziała że był po 19, bo oni mają te czytniki takie co od razu im się wklepuje do systemu
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby ja dalam 30zl ale nie wiedzialam ze oni pisza kto ile da
![]() lineczko mialo byc 13 stycznia ;pja zamawialam w pon tez z kurierem i napisalam w komentarzu ze kurier ma dzwonic ok godziny przed bo moge byc na spacerze z dzieckiem, odpisali ok. wczoraj dzwoni babka i mowi ze stoi pod drzwiami, kazalam jej czekac ale pi.zda pojechala izostawila paczke u sasiadki... ;/ nawet ni e wiem co to za firma... Wspolczuje Maomami, masz z nimi przezycia...
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że nie, tylko mówię że czasem tak jest ![]() A z tymi awizo to też mam nerwa jak widzę "Pozostawiono awizo". Nie tylko gniłam w domu i nikt nie przyszedł, ale niech mi awizo nie wmawia. Chyba, że to awizo po chwili ulega samozniszczeniu niczym papiery u inspektora gadżeta ![]()
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po drugim będę się martwić.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- chyba zaczął mi się kryzys laktacyjny... zazwyczaj po nocy miałam tak pełne piersi, że aż potrafiło lekko boleć a dziś... miękko... Mała się wkurzała na wieczór bo chciała często jeść a ja miałam biust jak mięciutki jak po ściągnięciu laktatorem... TŻ jej podał butelkę, żeby się uspokoiła... |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2263 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że najgorsze już za Wami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa, moje spostrzeżenie co do pieluszek Dada: śmierdzą plastikiem
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Anoula, ja też mam kryzys laktacyjny.. Jeszcze tydzień temu odciągałam ok. 700ml na dobę. Od dwóch dni- przez cały dzień ledwo 150ml zbieram
![]() Kilka z Was pytało, po czym pani doktor poznała/ podejrzewa AZS. Miłosz ma objawy, które na stronie AZS opisane są jako "rzadko występują" [właśnie na to lookałam]. Mimo stosowania emolientów od dwóch tygodni, skróra coraz bardziej sucha i zrogowaciała. Zaczęło się od twarzy, kolan i łokci. Teraz już całe ciało Ja myślałam, ze on za mało pije, więc go dopajałam, ale nie od tego to Ma też raz na czas wysypki czerwone. Ehhh... Jak nie urok to sra.czka.Ryba- Ty złóż skargę na administrację, że nikt Wam nie pomógł. Normalnie bym policję wezwała, niech spiszą protokół. Jak Ci każą płacić to Ty siup im ten protokół pokażesz i w razie czego sądem postraszysz. Edit: ja to mam chyba inne Dady niż Wy. W przeciwieństwie do pampersów nie przeciekają, chłoną i nie śmierdzą
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2014-01-15 o 10:25 |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
no i po szczepieniu...malutka plakala,przy ukluciach,ale,byla przy cycu wiec szybko sie uspokoila.
ale martwie sie,bo jeszcze morfologia nas czeka,TSH i cukier,bo mala ma jeszcze zazolcone,bialka. mimo to lekarz zezwolil szczepienie i martwie sie,czy nic jej nie bedzie ![]() ale przybiera pieknie- Rybko prosze dopisz wage- Marysia- 7 tydzien- 5300- no i teraz juz samo KP. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję diagnozy, ponoć u dzieci to mija, więc mam nadzieję, że Miłoszkowi też przejdzie
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
jA tez mam inne dady. jestem z nich mega zadowolona. jak dla mnie z tych co uzywalam maja pierwsze miejsce. za to pampresy sleep&play na ostatnim
nasturcja przyjechali technivcy i naprawiaja winde, a co dalej to zobaczymy
|
#2269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Abby brawa za postępy odnośnie chrztu i oby nie robili Wam żadnych problemów. Rusałka jeszcze raz Pilnuj, pilnuj ![]() Cytat:
Ryba żartują chyba z tymi kosztami za windę. To miałaś tam siedzieć sobie z dzieckiem grzecznie do rana??? za wszystkie szczepienia i wagi.Już dawno nie miałam czasu, żeby tak sobie ponadrabiać w miarę porządnie Na szczęście mąż ma dwa dni wolnego, więc trochę sobie odsapnę. W ogóle, to śpi jeszcze z małym. Chyba pora ich obudzić ![]() Dziewczyny ma któraś taką huśtawkę coś jak Trele? Brat chce mi kupić i przysłać, bo gdzieś wypatrzył w promocji, ale nie chce go naciągać na coś z czego nie będę korzystać. |
|||
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Nasturcja z tego co wiem to na AZS najlepiej spradzają ją płyny z tej półki emolientów czy jak to tam się piszę Oilatum, Emolium....
Coralady spróbuj dziecko kąpać w kisielu, mi to bardziej pomagało niż nadmanganian. Gotujesz włsnoręcznie kisiel z mąki ziemniaczanej takie dwa kubki na wanienkę, po czym wlewasz do kąpieli. Może to pomoże plus jeszcze nasiadówki w rumianku. I w żadnym wypadku na takie zapalenie nie stosuje się chusteczek tylko wodą, lub właśnie rumiankiem mycie pupy. Co do Dady, ja stosuję z powodzeniem, fakt rozciągają się dość łatwo ale ja po prostu mocniej zapinam. ![]() A tak w ogóle dzień dobry!!
|
|
|
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Używamy teraz 3 Dad.Normalnie wpienia mnie to strasznie,bo musze go całego przebierać.W ciągu dnia tez mu się zdarzy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra poczytalam w necie,ze w czasie zoltaczki mozna szczepic,ufff...
i na kp moze,sie utrzymywac nawet do trzeciego miesiaca... jeszcze tylko te pobranie krwi przezyc ![]() mi jakos dady nie podchodzily,bo pupa byla bardziej zaczerwieniona... ale pampki tez sa.srednie,bo widac od razu kupe,przeswituje:p a te z Babydream pieluszki ktoras miala? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-15 o 11:04 |
|
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj mu jeszcze rumianku naparze i będę przemywać. lusesita super,że szczepienie poszło gładko
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/mikrus-bujaczek-le...868033967.html patrzcie jaki w miare fajny i nie drogi bujaczek
|
#2276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że poczekajmy na kupę - ona będzie kluczowym parametrem przy przeciekaniu Cytat:
Brawa za wagę ![]() Cytat:
A propo odparzeń: nie wiem, co jest, ale Nina ciągle ma zaczerwienienie poniżej odbytu i między pośladkami - na obszarze gdzie pośladki się ze sobą stykają Nie jest to mocne odparzenie, po prostu ma wyraźnie zaczerwienione. Mimo, że nie używam praktycznie chusteczek, ciągle to się utrzymuje Aaa, powiedzcie mi, jak to jest z ubrankami... Nina spodenki nosi 62, półśpiochy wciąż 56!, a body i pajace 62 robią się za krótkie (zwłaszcza pajace, muszę dziś wyciągnąć 68 i przymierzyć)
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też różne rozmiary są w użyciu. Największy problem mamy ze stopami, bo Natalia ma jakieś długie. W pupie ubranko za duże a w stopach za małe... powoli odkładam ciuszki na 56, ale niektóre jeszcze używamy, a już zaczęłam używać 62 (i niektórych zagranicznych na 3 miesiące). |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Mao fajny ten lezaczek
aaby- ja nie wiem jak z ubrankami ale my body nosimy 62/68 spodnie 68 spiochy 62 a pajace na 62sa ok, ytlko w stopach za male. a bluzeczki do soboty 56 nosil, mimo ze ma ponad 3 miechy ![]() w Belgii produkują rozmiar ubranka 71
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała też ma dość długie stopy (przynajmniej tak każdy mówi, dla mnie są normalne ) i stopy w pajach są za małe.Cytat:
Co do rozmiarówek - spodenki z Zary kupiłam ostatnio na 78. A sukienka do chrztu (bodajże hiszpańskiej firmy) jest na 65 (2-4 m-ce). Swoją drogą muszę ją przymierzyć, bo jeszcze dziecko w niedzielę bez stroju zostanie
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lineczka u nas te Dady z pszczółką tak czuć moczem Piszecie o pampersach, u nas to samo, 2 za małe a 3 za duże... A mam jeszcze tyle 2 do wykorzystania głupia byłam że takie zapasy robiłam Tak w ogóle dzień dobry Podrzuciłam Jaśka teściowej i w międzyczasie Was po troszku nadrabiam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Śmiałam się, że u mnie jest 100% skuteczności, bo zwyczajnie do niczego nie dochodzi, więc nie mam kiedy wpaść
nuestety nawet i z tym bywa problem wiec jak komuś się uda załatwić to się należą

za wszystkie szczepienia dzisiaj!
sąsiedzi nie pomogli ale kuźwa pierwsze co to nakablowali 

Przyjmował mnie na IP jakiś facet niespełna rozumu. Stwierdził, że mój przypadek nie kwalifikuje się do przyjęcia, bo nie widać po mnie że jestem chora, przyszłam o własnych siłach itd.
za wszystkie szczepienia i wagi.