Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 09:42   #3301
enzunio
BAN stały

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moją wiadomość przekaż Tżcikowi szcun. Mój tż siedzący przy pudełku? Kocham go, jest zaradny, pracowity, realizuje się w swojej pracy, jest świetny w tym co robi ale do takich robótek to ma dwie lewe ręce
Przekazałam i puszy się teraz jak paw

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Przed nami dopiero kurs tańca, ale zaczynam się bać
Ja jestem sztywna jak kłoda, TŻ gibki jak elastik
Ile czasu przed polecasz zacząć taki kurs ?

Zazdroszczę, że do twarzy Ci w bieli Mało której PM pasuje śnieżna biel. Masz duże pole do popisu !
Jak najwcześniej! Żałuję, że dopiero teraz zaczęliśmy, mogliśmy szybciej, nauczylibyśmy się i mielibyśmy z głowy, a potem tylko z dwa razy przed samym ślubem byśmy poszli... a teraz nie mamy za bardzo czasu i jesteśmy styrani, bo taniec, rozdawanie zaproszeń, jeszcze kota mamy chorego i trzeba z nim codziennie do weta jeździć... Także jak masz kasiorę i czas to już

Mi tylko śnieżna biel pasuje W innych kolorach suknia zlewała mi się ze skórą

Cytat:
Te pierwsze dekoracje
Ale powiem, że dość ubogie jak na te 1000 zł, które masz
Wydawało by się, że to dużo kasy i będzie tych kwiatów więcej. Sama jeszcze się nie orientowałam co i jak, ale Twoja historia nie napawa mnie optymizmem
Ja po spotkaniu z kilkoma dekoratorkami wiem, że 1000 zł na kwiaty to nic... Dlatego sama mając dekoracje sali i bukiet, butonierki (bez kościoła) za 1350 nie spodzewam się cudów na kiju... Będę miała dużo wypełniaczy w postaci gipsówki jeśli chodzi o dekoracje sali (do wyboru gipsówka albo liście, więc z dwojga złego...)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:44   #3302
justynkie
Wtajemniczenie

Jeśli któryś TŻ jeszcze nie ma garnituru:
http://www.groupon.pl/deals/special/..._0_0_15&a=2801

Elrosa jeśli ta pani od tortu ma możliwość upieczenia Wam próbki, to spróbujcie, ale w ciemno bym jej nie brała. Opinie o tortach są róźne, moja mama jada tylko śmietankowe na biszkopcie, inne jej nie smakują. Koleżanka zachwalała tort bezowy, spróbowałam i myślałam że był mega słodki. Lepiej samemu spróbować.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:47   #3303
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wróciłam z próbnej fryzury i zaraz zabieram sie za nadrabianie zaległości na forum. Zrobiła mi dwie wersje, z czego jedna z doczepianymi włosami (nie zwracajcie uwagi na kolor - pasma pożyczyłam od ciemnowłosej koleżanki). Nie zwracajcie też uwagi na wykończenie - dziewczyna mówiła że oryginalnie doczepi mi wszystkie pasma żeby kok był pełniejszy i wszystko będzie bardziej dopracowane
Fryzurka na 2 jest mega
Ja wczoraj oficjalnie wpisałam się do kalendarza fryzjerki na fryzurę ślubną. Mam poszukać w necie inspiracji, wydrukować to co mi się najbardziej podoba i jechać z tym na próbną.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Buciki już pokazuje

Kosztowały mnie tylko 70 zł więc się skusiłam! trochę cisną z przodu ale dzisiaj zakupiłam spray do butów żeby się rozeszły plus chodzę w skarpetce
Mam nadzieję że je rozchodzę..

Co do perfum ja jestem zakochana w Kenzo Flower i w Versace jeszcze nie myślałam o ślubnych, ale pewnie któryś z tych zapachów
Ładne buciki

Mi z perfum spodobały się Lacoste Love of pink ale może jeszcze znajdę inne

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak przypadkowo jakoś wpisałam w Google: zaproszenia ślubne i znalazłam moją inspirację
Część zewnętrzna bardzo ładna ale odnośnie środka mam takie zdanie jak większość dziewczyn- mało czytelne.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:48   #3304
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja po spotkaniu z kilkoma dekoratorkami wiem, że 1000 zł na kwiaty to nic... Dlatego sama mając dekoracje sali i bukiet, butonierki (bez kościoła) za 1350 nie spodzewam się cudów na kiju... Będę miała dużo wypełniaczy w postaci gipsówki jeśli chodzi o dekoracje sali (do wyboru gipsówka albo liście, więc z dwojga złego...)
enzunio Te 1000 zł mamy na samą salę (same kwiaty, dekorację innego rodzaju robię sama); rozumiem że nie jest to być może wymarzony ślubny budżet, ale dwa-trzy kwiatki we flakoniku to jednak trochę mało.

Dekorację kościoła i sprawy bukietowe to już odrębna sprawa (tym bardziej, że będę miała dwa bukiety - jeden do zostawienia w kościele )

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:55   #3305
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
my też do 31 stycznia musimy wymyślić grawer.
Co sądzicie o:
Moja: Całym sercem...
Jego: Aż do końca świata 16.08.2014
Jemu data się przyda

Zastanawiam się też czy w ogole coś grawerować? może zostawić miejsce na imie dziecka?
Cytat mi się podoba
A co do grawerowania imienia dziecka to zostawiłabym na ten pierścionek który dostaniesz po urodzeniu
Stary 2014-01-15, 09:55   #3306
madziara889
Zakorzenienie

Mi Tż teraz wymyślił na stołach po jednej róży w długim wąskim wazonie. Nie wiem gdzie to wygrzebał ale na zdjęciu wyglądało ładnie. Do tego na naszym stole bukiet z róż, no i ja nad swoim bukietem zastanawiał się czy nie wziąć po prostu róż.
Przez tego chłopa co chwilę zmienia mi się koncepcja
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:56   #3307
Opiumalfa
Zakorzenienie

Grawer na obraczkach jest problemem My na razie mamy K+A=serce i data. TZtowi zadne sentencje sie nie podobaja.

A imiona dzieci na obraczce? Hm mi sie to srednio podoba. W koncu to wasz dzien a nie waszych dzieci, a za dzieci mozna dorabiac po diamenciku za kazde
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 09:58   #3308
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
velika gdzie jedziecie na podróż ?
My chyba wcale nie pojedziemy TŻ nie dostanie tyle urlopu w okolicach ślubu. Na upartego moglibyśmy jechać zaraz po ślubie do Zakopca, chociaż na 3 dni, ale znowu nie będzie kiedy pleneru zrobić.
Dłuższy urlop dostanie dopiero wrzesień/październik a boje się pogody w górach. A nie pojadę, żeby siedzieć w pokoju zamiast być na szlaku
Nie wyobrażam sobie lata bez gór
Ja mojego zmusiłam do urlopu, bo mu ustawili tydzień przed i tydzień po. Mimo tego, że prosił o dwa po. I TŻ to zaakceptował, bo przecież inwentaryzacja, bestie i na pewno biedactwa sobie bez niego nie poradzą... Na drugi n dzień odkręcał i prosił o urlop w pierwotnym terminie. Ale o podróży zdecydujemy jak zostanie cos z kopert. Jak nie to siedzimy w domku w górach

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tatry oczywiście, jak to wypali, to będziemy na miejscu 17 dni
A wrzesień jest fajny, chociaż faktycznie w drugiej połowie pogoda to ruletka. Wolałabym na waszym miejscu jechać chociaż na 3 dni niż wcale Trzymam kciuki, żeby wam się udało jakiś czas wygospodarować.
Teraz planuję jeszcze majówkę, był ktoś w Kotlinie Kłodzkiej i okolicach? Bo mnie kusi, a w życiu tam nie byłam i nie mogę znaleźć porządnej mapy
Polecam gorąco! Uwielbiam te okolice.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:03   #3309
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Wszystko spoko, ale ja zdycham 1 pierwszego dnia i nie wyobrażam sobie stresu że jednak może coś przecieknac (bosz, nowa bielizna i jeszcze lazenie non stop do łazienki, bo ja sikam w kółko wtedy przecież, że o reszcie nie wspomnę)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:07   #3310
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Jak najwcześniej! Żałuję, że dopiero teraz zaczęliśmy, mogliśmy szybciej, nauczylibyśmy się i mielibyśmy z głowy, a potem tylko z dwa razy przed samym ślubem byśmy poszli... a teraz nie mamy za bardzo czasu i jesteśmy styrani, bo taniec, rozdawanie zaproszeń, jeszcze kota mamy chorego i trzeba z nim codziennie do weta jeździć... Także jak masz kasiorę i czas to już

Mi tylko śnieżna biel pasuje W innych kolorach suknia zlewała mi się ze skórą

Czasowo właśnie mamy średnio, bo TŻ od rana do wieczora pracuje. To samo w weekendy Ale musimy się rzeczywiście rozejrzeć.
Dzięki za rady

A powiedz mi jeszcze, czyli gipsówka jest tania, skoro pełni u Ciebie rolę 'zapchajdziury'?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:08   #3311
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Grawer na obraczkach jest problemem My na razie mamy K+A=serce i data. TZtowi zadne sentencje sie nie podobaja.

A imiona dzieci na obraczce? Hm mi sie to srednio podoba. W koncu to wasz dzien a nie waszych dzieci, a za dzieci mozna dorabiac po diamenciku za kazde
Pomysł z imionami dzieci mocno dziwny. Dla mnie obrączka to symbol naszej miłości i naszego małżeństwa. Dzieci to temat oddzielny. Oprócz bycia mama i tatą będziemy też parą.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 10:09   #3312
Nozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Bardzo fajne a ciekawe jaki byłby koszt zrobienia takiego pudełka? Któraś z Was robiła może sama?
Świetne te pudełeczka, ale cena też kosmiczna;p ja wymysliłam z druhną, że spozytkujemy koszyczek taki wiklinowy i go przystroimy odpowiednio

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Nie ma co się śmiać, jak ostatnio w apkę patrzyłam od spraw związanych z @, to wypada, że dzień po ślubie mam mieć jak się wkurzę, to w maju pójdę do gina i przez kwartał będę tabletki brać, bo ja tak nie chcę
Ciekawa sprawa z tą apką ściagne coś takiego
masakraa.... mi niby wypada, ze dzis powinnam dostac a go nie ma;p
wiec znajac zycie wszystko mi sie poprzesuwa tak, ze dostane własnie 28.06 !! chyba sie zapłacze... a jak ustalaliśmy datę to probowalam wziąc taką żeby za Boga mi nie wypadła a tu proszę ..
Po poradni małżeńskiej zaczełam stosowac kalendarzyk i wcale nie po to, że nie zajść w ciąże tylko po to by sprawdzic czy wszystko ok. i co się okazało ... że nie nie mam prawdopodbnie owulacji a to miesiączka nie jest prawidłową miesiączką tylko tzw krwawieniem czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza ale czuję, że skonczy sie na hormonach i chyba po ślubie nie będziemy mieli tak szybko dzidziusia (
Nozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:15   #3313
say-hello
Zakorzenienie

dzisiaj będę was tylko podczytywać, bo ostatnio za dużo spamuję jestem nawet top gadułą jak na razie co ta sesja robi z ludźmi...

mam tylko pytanie, czy widziałyście inspiracje na pudło/pojemnik/koszyk/cokolwiek na koperty, nie zawierające dżetów, błyskotek, wstążeczek itp? wiem, że Opium ma super klatkę i mega mi się to podoba, ale ja czegoś takiego nie kupię raczej... myślałam bardziej o prostopadłościennym pudle udekorowanym w jakiś fajny sposób.

od dziś mam 1 z przodu 199 dni

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:17
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:16   #3314
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Pomysł z imionami dzieci mocno dziwny. Dla mnie obrączka to symbol naszej miłości i naszego małżeństwa. Dzieci to temat oddzielny. Oprócz bycia mama i tatą będziemy też parą.
Dla mnie dzieci to element scalający, tak jak obrączka, więc jak dla mnie pasuje

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:22   #3315
ewelinka16169
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Mi najbardziej podoba się pierwsze, bo jest najskromniejsze. Szczerze mówiąc ja po rozmowie z siostrą rezygnuję z pudełka. Prawdę mówiąc masz je chwilę, bo zaraz się chowa w bezpieczne miejsce No chyba że później się wykorzysta np. na pamiątki z wesela. Ja zostanę przy ładnej torebce na prezenty w naszych kolorach przewodnich.

Dla dziewczyn chcących wybielić ząbki przed ślubem - polecam gorąco Crest Supreme - paski do kupienia na allegro. Sama wybieliłam nimi moje z natury bardzo szare zęby. Mimo że mam bardzo wrażliwe zęby to nic mi się nie działo - żadnego bólu, nadwrażliwości. Jak wygrzebię zdjęcia to pokażę przed i po :p

A wracając do mojej próbnej fryzury - chyba ostatecznie zdecyduję się ns coś takiego.

To taki miks obydwu fryzur z wczoraj Dobrze że za próbną nie płacę
wow śliczna strasznie mi się podoba ale chyba na moich ciemnych włosach tak ładnie by nie wyglądała
Stary 2014-01-15, 10:25   #3316
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dla mnie dzieci to element scalający, tak jak obrączka, więc jak dla mnie pasuje
Ale dzieci nie są elementem koniecznym do zawarcia małżeństwa ba, można je mieć bez tego. Ja bym się czuła dziwnie, gdyby na obrączkach moich rodziców było imię moje i siostry, a nie ich.
Stary 2014-01-15, 10:34   #3317
Varga
Wtajemniczenie

Cześć.
Postanowiliśmy się pobrać, ślub w kościele (on składa przysięgę, ja nie), później przyjęcie. Mogłybyście doradzić od czego mam zacząć? Zadzwonić do kościoła, USC czy może zacząć szukać sali i wtedy jak będę miała wolny termin to dzwonić do kościoła?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:36   #3318
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mam tylko pytanie, czy widziałyście inspiracje na pudło/pojemnik/koszyk/cokolwiek na koperty, nie zawierające dżetów, błyskotek, wstążeczek itp? wiem, że Opium ma super klatkę i mega mi się to podoba, ale ja czegoś takiego nie kupię raczej... myślałam bardziej o prostopadłościennym pudle udekorowanym w jakiś fajny sposób.
U mnie będzie drewniany kufer w takim stylu - po ślubie na pamiątki albo różne moje drobiazgi

Bez świecidełek wpadły mi jeszcze w oko takie:
Stary 2014-01-15, 10:38   #3319
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Cześć.
Postanowiliśmy się pobrać, ślub w kościele (on składa przysięgę, ja nie), później przyjęcie. Mogłybyście doradzić od czego mam zacząć? Zadzwonić do kościoła, USC czy może zacząć szukać sali i wtedy jak będę miała wolny termin to dzwonić do kościoła?
zacznij od sali, bo terminy są porezerwowane nawet 1,5 roku do przodu, pod salę będzie łatwiej dopasować kościół niż odwrotnie

say ja prawdopodobnie dostanę na panieńskim od dziewczyn taki kufer http://www.zaproszenia.com.pl/p1091,...y-kremowy.html
bez dekoracji (tej wstążki szczególnie) też wyglądałby ok

nozka ja mam podobnie po poradni zaczęłam się obserwować i nie zauważam owulacji cykle trwają po 60 dni nawet, albo i więcej jestem już po badaniach TSH i USG TRV i niby wszystko jest w normie, policystyczne jajniki wykluczone, więc gdzie tkwi problem to chyba genetyczne bo moja mama miała podobnie
czekam do 18 lutego na kolejną wizytę i zobaczymy
na razie bobasa nie planuję, ale też może być ciężko w przyszłości, moja mama poroniła 4 razy, ja mam TSH 3,2 a dla utrzymania ciąży najlepsze to maksymalnie 2, więc nie obejdzie się bez obniżania
endometrium 5mm czyli za małe na zagnieżdżenie zarodka, trzeba będzie tabletkami zwiększać, no i te długie cykle więc będę musiała uzbroić się w cierpliwość w przyszłości
trzymam za Twoje wyniki

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:45
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 10:39   #3320
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nozka Pokaż wiadomość
Ciekawa sprawa z tą apką ściagne coś takiego
masakraa.... mi niby wypada, ze dzis powinnam dostac a go nie ma;p
wiec znajac zycie wszystko mi sie poprzesuwa tak, ze dostane własnie 28.06 !! chyba sie zapłacze... a jak ustalaliśmy datę to probowalam wziąc taką żeby za Boga mi nie wypadła a tu proszę ..
Po poradni małżeńskiej zaczełam stosowac kalendarzyk i wcale nie po to, że nie zajść w ciąże tylko po to by sprawdzic czy wszystko ok. i co się okazało ... że nie nie mam prawdopodbnie owulacji a to miesiączka nie jest prawidłową miesiączką tylko tzw krwawieniem czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza ale czuję, że skonczy sie na hormonach i chyba po ślubie nie będziemy mieli tak szybko dzidziusia (
Współczuję Mam nadzieję że trafisz na dobrego lekarza i będziecie mogli się cieszyć ciążą po ślubie

ewelinka16169 była prośba ostatnio o niecytowanie ze zdjęciami bo strasznie się to czyta, taka mała sugestia

Cytat:
Cześć.
Wg mnie najpierw sala, zespół a potem kościół. Planujecie ślub w 2014?
Stary 2014-01-15, 10:40   #3321
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Ale dzieci nie są elementem koniecznym do zawarcia małżeństwa ba, można je mieć bez tego. Ja bym się czuła dziwnie, gdyby na obrączkach moich rodziców było imię moje i siostry, a nie ich.
Dla mnie obrączki to też taki symbol zakładania rodziny, a dzieci są częścią tej rodziny i urocze jest takie "dopisanie " ich kiedy ta rodzina się powiększa

Ale co człowiek to opinia, ja mam już grawer z imieniem i datą, więc problem mnie nie dotyczy ale propozycja Katarzyny mnie wzruszyła

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:48   #3322
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Bez świecidełek wpadły mi jeszcze w oko takie:
spodobało mi się zwłaszcza ostatnie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

say ja prawdopodobnie dostanę na panieńskim od dziewczyn taki kufer
bez dekoracji (tej wstążki szczególnie) też wyglądałby ok
prosty i elegancki bardzo ładny!

ja przejrzałam na szybko pinterest i chyba będę celować w coś takiego jak w załącznikach. te drewniane skrzynki są super, później można w nich przechowywać np. zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg df2eaec3b260d1f09c2f77637ef43cef.jpg (64,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 77f204d58e0b964f38af1d5188e42515.jpg (24,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d92918c413fe468bd8458cabc290a456.jpg (59,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 85ad922567fb4919452ba80efa4caed2.jpg (70,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13fbf7584ab3454c74b1ad6fc773e3a5.jpg (79,6 KB, 5 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:48   #3323
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wg mnie najpierw sala, zespół a potem kościół. Planujecie ślub w 2014?
Zespół? Po co nam zespół?

Tak, w 2014

Przepraszam za pytania, nie jestem w temacie, wszystko muszę zorganizować sama, bo chłopak nie mówi po polsku, a jestem w tym zielona.
Stary 2014-01-15, 10:50   #3324
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
faceci generalnie się chyba szybciej odchudzają to zasługa hormonów. W tamtym roku odchudzaliśmy się razem i ja zgubiłam 7kg a TZ 11kg
to prawda - mój ledwo zaczął się ruszać to mu kg leciały a ja się katowałam codziennym fitnessem i lipa z tego była i jeszcze mi potem mądrkował że widać ja źle ćwiczę albo podjadam słodkości skoro efektów nie ma

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ewentualnie mogę zamówić kieckę w białym kolorze, białą mierzyłam i wg babki z salonu, biały mi pasuje
a jaki biały mierzyłaś?

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No i mamy termin podróży poślubnej - prawdopodobnie 15-31 sierpnia. W lipcu nie ma szans, a w poniedziałek po ślubie wychodzi na to że idę do roboty
a nie możesz wykorzystać urlopu okolicznościowego na poniedziałek chociaż?

Cytat:
Zazdroszczę, że do twarzy Ci w bieli Mało której PM pasuje śnieżna biel. Masz duże pole do popisu !
nie w każdym salonie biel jest śnieżna. Ja w sumie w żadnym nie spotkałam się z bielą wpadającą w taki zimny niebieski. Więc przypuszczam że te biele są pomiędzy śmietankową a taką śnieżną. nie wiem jak to porównać w sumie wszystko zależy od materiału od producenta.. każdy odcień może być inny i ciut różny.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
I przyszły wyceny od florystki - wg jednej z nich takie oto propozycje w moim budżecie (mają duszę, ale do mojej sali stanowczo nie pasują). Mimo iż TŻ jest za szukaniem oszczędności, jest zdecydowanie na nie na takie propozycje. Szukamy florystki dalej.
troszkę biednie... kurczę wiem że w kompozycjach na stoły jest więcej kwiatów niż w normalnym bukiecie ale też są mniejsze te kompozycje.. nie podobają mi się te co ci przesłały - wydaje mi się znajdziesz lepsze. Przypomnisz jeszcze ile bukietów potrzebujecie? mała czarna wcześniej ci pisała jak wycenić bukiety. I przypomnij salę swoją

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
też bym nie chciała imion dzieci na obrączce to symbol naszego małżeństwa z ery przed-dzieciowej więc niech nie łączy się z dziećmi

Cytat:
Cześć.
ja bym zaczęła od znalezienia sali. W kościele na pewno uda wam się zaklepać ten termin co jest załatwiona sala tylko że mogą być zajęte wasze upatrzone godziny. Do USC nie trzeba ci chodzić póki co bo bierzecie ślub mieszany ale mimo wszystko konkordatowy więc wszystkie formalności "załatwiacie" z księdzem tylko donieść mu odpowiednie dokumenty trzeba

Varga a robicie wesele typowe czy przyjęcie? całonocne czy krótsze? to ważne więc napisz o tym a coś poradzimy jak najlepiej się za to zabrać

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:53
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:51   #3325
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Gorzej jak pojawią się po czasie jakieś niezaplanowane a miejsca na obrączce zabraknie... Znam parę która po dwóch nastoletnich córkach zapragnęła jeszcze jednego dziecka i urodziły się im trojaczki - i to same dziewczynki
Stary 2014-01-15, 10:53   #3326
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie obrączki to też taki symbol zakładania rodziny, a dzieci są częścią tej rodziny i urocze jest takie "dopisanie " ich kiedy ta rodzina się powiększa

Ale co człowiek to opinia, ja mam już grawer z imieniem i datą, więc problem mnie nie dotyczy ale propozycja Katarzyny mnie wzruszyła
Każdy robi dla siebie, jak któraś słusznie zauważyła-graweru i tak nie widać
A że każdy ma swoje podejście do małżeństwa to i inne odczucia
dla mnie to miejsce na intymne wyznanie do TŻ. Zresztą mój zgodził się dopiero jak mu wytłumaczyłam, że to nie jest mój kaprys, bo to rzymska przysięga, tylko ze to tak naprawdę najpiękniejsze wyznanie miłosne jakie znam.
Stary 2014-01-15, 10:54   #3327
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja przejrzałam na szybko pinterest i chyba będę celować w coś takiego jak w załącznikach. te drewniane skrzynki są super, później można w nich przechowywać np. zdjęcia
Poprosiłam siostrę o zrobienie mi takich szkatułek Na koperty i duża skrzynia na książki

Te zdjęcia sprawiły, że żałuję, iż nie pobieramy się w miejscu, gdzie się zaręczyliśmy. I aż wspomnienia powróciły z zaręczyn...

Oto i zdjęcia.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 10:56   #3328
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Varga a robicie wesele typowe czy przyjęcie? całonocne czy krótsze? to ważne więc napisz o tym a coś poradzimy jak najlepiej się za to zabrać
Robimy przyjęcie, tak do 22.
Stary 2014-01-15, 10:57   #3329
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Zespół? Po co nam zespół?

Tak, w 2014

Przepraszam za pytania, nie jestem w temacie, wszystko muszę zorganizować sama, bo chłopak nie mówi po polsku, a jestem w tym zielona.
Ślub ślubem ale co potem? Jak wesele to potrzeba jakiejś muzyki do tańców, wiec trzeba przemyśleć, czy ma Wam grać dj, zespół czy muzyka z płyt...
Stary 2014-01-15, 10:58   #3330
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ślub ślubem ale co potem? Jak wesele to potrzeba jakiejś muzyki do tańców, wiec trzeba przemyśleć, czy ma Wam grać dj, zespół czy muzyka z płyt...
Nie, planujemy zrobić przyjęcie Grać ma orkiestra, mam już załatwioną.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości