Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 09:06   #3271
enzunio
BAN stały

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
doobre!

A ja się boję okresu w dniu ślubu..... http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,429.html
fuuuuu

2!! Sama takie sobie robię Agatadekoracje to w ogóle moja deko

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
mimi_77 odnośnie ćwiczeń to znam ten ból Sama pracuje na etat od 7rano, więc jak wracam do domu to myślę tylko o spaniu. No ale ćwiczyć trzeba więc staram się wygospodarować te 5-6razy w tygodniu na 1,5h ćwiczeń, chociaż czasami jest hiperciężko;(

positive rebel
ta druga fryzura jest boska, a ja nie jestem miłośniczką upięć, więc ciężko mnie zachwycić marlenqa22 śliczne buty, jak pantofelki księżniczki

kroooliczek89 nasze właśnie warzą coś koło 10-11 z tego co pamiętam. Rozmiar 7 i 17
KaMilka4891 dziwna sprawa, ja mam ślub o 16 a proponowali mi nawet późniejsze godziny...enzunio wydaje mi się że to nie jest kwestia koszuli, tylko ta suknia jest jakaś szara i strasznie ciemna

moniczka_90
jak emocje? Nie możesz się doczekać już?
Możliwe, bo w różnych salonach ecru różny odcień miało Tak jak i czysta biel, gdzieś widziałam wpadającą aż w niebieski, a moja czysta biel tego pobłysku nie ma... ale jego koszula bije po oczach przy niej
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:09   #3272
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
"Sypie się jak domki z Jugosławii" piszę, że ten pierścionek to klątwa to już mu ktoś go kupi
Przynajmniej chłopak jest szczery

Mój zaręczynowy też jeszcze leży na półce w domu, może to też jakas klątwa i powinnam się go pozbyć, skoro nie potrafię się jeszcze odnaleźć.

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:13   #3273
kamilka:*
Raczkowanie

Bardzo fajne a ciekawe jaki byłby koszt zrobienia takiego pudełka? Któraś z Was robiła może sama?
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:20   #3274
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
doobre!

A ja się boję okresu w dniu ślubu..... http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,429.html

Nie ma co się śmiać, jak ostatnio w apkę patrzyłam od spraw związanych z @, to wypada, że dzień po ślubie mam mieć jak się wkurzę, to w maju pójdę do gina i przez kwartał będę tabletki brać, bo ja tak nie chcę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:36   #3275
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Bardzo fajne a ciekawe jaki byłby koszt zrobienia takiego pudełka? Któraś z Was robiła może sama?
Ja robiłam z pudła po papierze xero. Oklajałam okleiną meblową. Jej koszt to 9 zł za 1 m. W sumie zeszło ok. 1,5 m okleiny. Do tego muszę dokupić wstązkę więc wyjdzie ok 15 zł. Nie namęczyłam się szczególnie z klejeniem. Większy problem miałam z pudłem bo było krzywo sklejone i miejscami brakowało kartonu, musiałam doklejać itd. Samo oklejanie to godzinka roboty.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:43   #3276
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
też miałam długo fazę na tulipany, ale pastelowe i choć nadal o nich myślę to jednak polne kwiaty biorą górę
ale faktycznie tulipany w bukiecie wyglądając cudownie
A szukałaś już po kwiaciarniach jakeigoś tego typu bukietu? Bo jakoś tak, chociaż polne kwiaty są piękne to ja się boję, że szybko zdechną i będą wyglądać jak szmaty, nie jak piękne kwiaty. No i nie mam pojęcia czy w jakiejś kwiaciarni mi zrobią taki bukiet :/

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Laski, przeczytajcie opis aukcji!!! http://allegro.pl/blagam-kup-go-zare...873380118.html
Na jego miejscu bym go wywaliła, a nie publicznie prała brudy. Skoro chce się go pozbyć to najlepiej w ścieki albo do rzeki. Bo skoro pierścionek przeklęty to co, pieniądze za niego nie przyniosą pecha?

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Podaliśmy dwa, bo ja mam małą obrączke i nie wiem czy sie na niej nasz wybrany tekst zmieści. Oto 1 wybór: Na zawsze razem i data ślubu, a 2 wybór: P <3 C i data ślubu.
Jak my szukaliśmy obrączek to pani powiedziała, że wygrawerują nam tak na prawdę wszystko co chcemy, może być tylko na tyle małe, że aż nie czytelne. Najlepiej do 21 znaków, ja mam trochę więcej:
Ubi tu, ibi ego-Kuba 20.09.14
Licząc spacje i interpuncję-29. Mojemu K. na pewno się zmieści (wielkie ma te paluchy), na mojej może być odczytywane pod lupą, ale ja ten tekst MUSZĘ mieć.

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

Mój zaręczynowy też jeszcze leży na półce w domu, może to też jakas klątwa i powinnam się go pozbyć, skoro nie potrafię się jeszcze odnaleźć.
Jak uwierzysz w klątwę to tak będzie. Mój, z poprzedniego związku, leży głęboko schowany w którejś szufladzie-nie było jakoś okazji, żeby kazać byłemu się nim wypchać. I dobrze, mamy więcej złota do rozliczenia za obrączki, niech się na coś przyda.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Nie ma co się śmiać, jak ostatnio w apkę patrzyłam od spraw związanych z @, to wypada, że dzień po ślubie mam mieć jak się wkurzę, to w maju pójdę do gina i przez kwartał będę tabletki brać, bo ja tak nie chcę
Wolałabym mieć okres dzień po niż rozwalać sobie układ hormonalny braniem przez kwartał hormonów. Pomijając fakt, że przez 3 miesiące może się dziać wszystko...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:43   #3277
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już też sprawdziłam kiedy mi wypadnie, tylko, że ja biorę tabletki i wypada, że okres skończy mi się 8 dni przed ślubem, a potem nie wracam już do tabletek bo....
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:49   #3278
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Też mam! Wczoraj mi Warszawiak kazał ściągnąć bo ja się nigdy doliczyć nie mogę i potem się wkurzam i jego terroryzuje żeby liczył świetna sprawa z tą apką

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:49   #3279
no_doubt
Wtajemniczenie

Ale gonicie dziewczyny

marlenqa22 - buciki rewelacyjne i jeszcze ta cena

positive - zdecydowanie 2

Ze spraw ślubnych to wczoraj byliśmy u florystki i już zamówiłam godzinę na ubieranie samochodu.
Zdecydowaliśmy się na kolory przewodnie: różowy połączony z ecru/beżem.
My chcemy jeszcze udekorowanie sali światłem, na początku byłam przeciwna, bo to strasznie dużo kasy, ale okazało się, że nasza florystka też to od grudnia robi i nawet nieźle jej to wychodzi, więc może będzie taniej i spełni się marzenie TŻ z tą dekoracją
Zamówiłam też wczoraj zawieszki na wódkę - 100 szt.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:51   #3280
enzunio
BAN stały

Cytat:
Mój TŻ robi, jak zrobi to powiem Ci jaki jest koszt
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:51   #3281
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

Mi do zabobonów strasznie daleko. Ja zawsze mówię mamie, ze jest czarownicą ona wierzy w przesądy.
Swój pierścionek zaręczynowy miałam w domu i obrączkę a znalazłam jeszcze fajniejszego Tż niż miałam i to po 5m-cach od rozwodu. Jestem mega szczęśliwa a to co zostało z poprzedniego małżeństwa to bagaż doświadczeń i masa wniosków, który wyciągnęłam dopiero po rozstaniu
Pamiętaj, że na Twoim szczęściu nie może stać kilku gramowy pierścionek

:
Stary 2014-01-15, 09:51   #3282
velika
Winter is coming

trochę was nadrobiłam dziewczyny Chłopu się zepsuł komp, więc mamy jeden na spółkę, a w robocie mamy szalony styczeń i nie bardzo mam kiedy was podczytać.
Co do koszuli, to ja bym wolała, żebyśmy mieli dopasowane jakoś, ale sama nie wiem Nie wiem zresztą jaki mam kolor kiecki, więc może być problem
Co do perfum, to ja chciałam aliena, ale zaczynam się wahać Dolce vita by mi pasowała, no i butelkę ma piekną, a alien nie bardzo
Positive rebel, druga fryzura super!!
W sobotę moi rodzice idą do teściów. Będzie popijawa W zasadzie nie wiem po co, ich poprzednie spotkanie skończyło się gadaniem o murzynkach i o wszystkim innym, tylko nie o ślubie.
Ja biorę tabsy, ale we wrześniu chyba odstawię. Nie żeby mieć dziecko, tylko czas na przerwę
No i mamy termin podróży poślubnej - prawdopodobnie 15-31 sierpnia. W lipcu nie ma szans, a w poniedziałek po ślubie wychodzi na to że idę do roboty

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2014-01-15 o 09:53
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:55   #3283
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ robi, jak zrobi to powiem Ci jaki jest koszt
Moją wiadomość przekaż Tżcikowi szcun. Mój tż siedzący przy pudełku? Kocham go, jest zaradny, pracowity, realizuje się w swojej pracy, jest świetny w tym co robi ale do takich robótek to ma dwie lewe ręce

:
Stary 2014-01-15, 09:55   #3284
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Cały czas gdzieś mi pod kopułką siedzi bardzoooo prosty bukiet z samych (białych i fioletowych) tulipanów.
Ten który wrzuciłaś jest piękny Gdzieś widziałam bukiet właśnie z samych fioletowych tulipanów, ale one były lekko cieniowane z biały i wyglądało to mega !! Więc pomysł jak najbardziej trafiony

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Dziękuję za info o butach. Kliknęłam je u dziewczyny, która sprzedaje je w stanie idealnym. Obiecuję przy świadkach, że to moja trzecia i ostatnia para Tej czwartej pary już nie wyklejam cyrkoniami. Ile można?!
Świadkowie będą pamiętać !!

iza1336 pomysł z koronką świetny ! Wrzucałam nawet pare dni temu pomysły na zaproszenia z serwetką koronkową. Ale tak jak większość - mimo, że taka czcionka jest piękna, to w ogóle nie czytelna

Cytat:
Walca wiedeńskiego do I have nothing, podstawy ok, spoko, ale jak przychodzi do róznych takich to zamiast dać się prowadzić zaczynam się spinać, żeby wyszło dobrze i
Przed nami dopiero kurs tańca, ale zaczynam się bać
Ja jestem sztywna jak kłoda, TŻ gibki jak elastik
Ile czasu przed polecasz zacząć taki kurs ?

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
szampony alterry wcale nie są delikatne a lakier ma w składzie alkohol - prawdopodobnie to winowajca spróbuj zamiast lakieru suchego szamponu batiste xxl (taki jak w moim poście - http://slodkimiod.blogspot.com/2014/01/nowosci.html ) ładnie unosi włosy bez alkoholu plus przedłuża świeżość zamiast lakieru możesz też używać pudru unoszącego włosy taft lub got2b - mają dosyć bezpieczne składy, tylko trzeba się nauczyć z nimi obchodzić (na początku robiły mi sklejone strąki zamiast uniesionej fryzury, ale szybko dochodzi się do wprawy).
Ja kupiłam ten batiste XXL przez przypadek, bo babka w Hebe go poleciła. A nie sprawdziłam, że ma lakier w składzie Byłam zła. A jak go pierwszy raz użyłam byłam wściekła ! Skleił mi tak włosy, że miałam jeden kołtun. Do tego się kleiły i śmierdziały. Unikam lakieru, a tu tak się wkopałam Ale jak go odstawilam na jakiś czas i spróbowałam raz jeszcze, to jakby było lepiej. Stawiam, że alkohol wywietrzał trochę i już nie było efektu sklejenia, a rzeczywiście lekkie uniesienie.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jak wiecie w niedziele zamówilismy obrączki na targach i wczoraj pojechalismy do Schuberta podać grawer jaki chcemy. Podaliśmy dwa, bo ja mam małą obrączke i nie wiem czy sie na niej nasz wybrany tekst zmieści. Oto 1 wybór: Na zawsze razem i data ślubu, a 2 wybór: P <3 C i data ślubu.

Krooliczek, my nie płacimy za gramy. Mamy stałą cenę - 1260. Rozmiary obraczek to: moja 8, a mojego C. 20, szerokość 4mm.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Piękne grawery !

Jak dla mnie 1 lub 5

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ewentualnie mogę zamówić kieckę w białym kolorze, białą mierzyłam i wg babki z salonu, biały mi pasuje
Zazdroszczę, że do twarzy Ci w bieli Mało której PM pasuje śnieżna biel. Masz duże pole do popisu !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:57   #3285
positive rebel
Rozeznanie

Mi najbardziej podoba się pierwsze, bo jest najskromniejsze. Szczerze mówiąc ja po rozmowie z siostrą rezygnuję z pudełka. Prawdę mówiąc masz je chwilę, bo zaraz się chowa w bezpieczne miejsce No chyba że później się wykorzysta np. na pamiątki z wesela. Ja zostanę przy ładnej torebce na prezenty w naszych kolorach przewodnich.

Dla dziewczyn chcących wybielić ząbki przed ślubem - polecam gorąco Crest Supreme - paski do kupienia na allegro. Sama wybieliłam nimi moje z natury bardzo szare zęby. Mimo że mam bardzo wrażliwe zęby to nic mi się nie działo - żadnego bólu, nadwrażliwości. Jak wygrzebię zdjęcia to pokażę przed i po :p

A wracając do mojej próbnej fryzury - chyba ostatecznie zdecyduję się ns coś takiego.

To taki miks obydwu fryzur z wczoraj Dobrze że za próbną nie płacę

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:01
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:00   #3286
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No i mamy termin podróży poślubnej - prawdopodobnie 15-31 sierpnia. W lipcu nie ma szans, a w poniedziałek po ślubie wychodzi na to że idę do roboty
velika gdzie jedziecie na podróż ?
My chyba wcale nie pojedziemy TŻ nie dostanie tyle urlopu w okolicach ślubu. Na upartego moglibyśmy jechać zaraz po ślubie do Zakopca, chociaż na 3 dni, ale znowu nie będzie kiedy pleneru zrobić.
Dłuższy urlop dostanie dopiero wrzesień/październik a boje się pogody w górach. A nie pojadę, żeby siedzieć w pokoju zamiast być na szlaku
Nie wyobrażam sobie lata bez gór

Stary 2014-01-15, 10:02   #3287
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moją wiadomość przekaż Tżcikowi szcun. Mój tż siedzący przy pudełku? Kocham go, jest zaradny, pracowity, realizuje się w swojej pracy, jest świetny w tym co robi ale do takich robótek to ma dwie lewe ręce
Mój to samo. Jak zobaczył że rozwaliłam palec wycinając kółka do zawieszek, a później jak się męczyłam bo karton był krzywy, to powiedział że szkoda zachodu, trzeba było kupić. Ale jak mu przeliczyłam ile byśmy wydali kupując pewne rzeczy zamiast robić samemu, to już zmienił zdanie.

Stary 2014-01-15, 10:05   #3288
21klaudyna
Zadomowienie

positive rebel Rewelacyjna ta fryzuraa!!!Długie masz bardzo swoje włosy ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:07
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:09   #3289
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
co to za cuda? Polecasz? bo szukam czegoś na podniesienie włosów u nasady

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

wiesz co... on działa tak jak batiste - skleja i matowi, w sumie to nie polecam

Cytat:
to mi wygląda na ŁZS. też się z tym borykam od czasu do czasu i muszę bardzo uważać z szamponami. A leczniczo i profilaktycznie stosuję szampon Neutrogenę T-gel, oraz do smarowania w skalp emulsję Squamax
ja już mam tyle problemów, że nie chce sie jeszcze z tym borykać

my też do 31 stycznia musimy wymyślić grawer.
Co sądzicie o:
Moja: Całym sercem...
Jego: Aż do końca świata 16.08.2014
Jemu data się przyda

Zastanawiam się też czy w ogole coś grawerować? może zostawić miejsce na imie dziecka?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:09   #3290
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
velika gdzie jedziecie na podróż ?
My chyba wcale nie pojedziemy TŻ nie dostanie tyle urlopu w okolicach ślubu. Na upartego moglibyśmy jechać zaraz po ślubie do Zakopca, chociaż na 3 dni, ale znowu nie będzie kiedy pleneru zrobić.
Dłuższy urlop dostanie dopiero wrzesień/październik a boje się pogody w górach. A nie pojadę, żeby siedzieć w pokoju zamiast być na szlaku
Nie wyobrażam sobie lata bez gór
Tatry oczywiście, jak to wypali, to będziemy na miejscu 17 dni
A wrzesień jest fajny, chociaż faktycznie w drugiej połowie pogoda to ruletka. Wolałabym na waszym miejscu jechać chociaż na 3 dni niż wcale Trzymam kciuki, żeby wam się udało jakiś czas wygospodarować.
Teraz planuję jeszcze majówkę, był ktoś w Kotlinie Kłodzkiej i okolicach? Bo mnie kusi, a w życiu tam nie byłam i nie mogę znaleźć porządnej mapy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:11   #3291
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
A wracając do mojej próbnej fryzury - chyba ostatecznie zdecyduję się ns coś takiego.
To taki miks obydwu fryzur z wczoraj
ta jest świetna! najlepsza

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:13   #3292
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
positive rebel Rewelacyjna ta fryzuraa!!!Długie masz bardzo swoje włosy ?
Włosy mam prawie do łopatek ale będę doczepiać na clipy pasma. Miałam takie na próbnej i kok zdecydowanie lepiej wygląda - jest pełniejszy

Nasturcja1308 Też tak myślę - zobaczymy co moja fryzjerka z tego wymodzi

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:17
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:18   #3293
cornflower_girl
Zakorzenienie

iza1336 Osobiście uwielbiam kaligrafię, choć dziewczyny mają rację, że nawet piękna typografia może być nieczytelna. Myślę, że ozdobna czczionka wystarczy w nazwiskach młodych i dacie - zerknij tutaj .

Tycikata Ja tam w klatwy nie wierzę, ale może lepiej, żeby uprzątnąć wszystko, co stare, będzie mniej myślenia o bolesnych sprawach.

no_doubt Piękne połączenie kolorów

ane3kaa Okragłe pudełka są świetne, kwadratowe bardzo mi się podoba ze względu na wzór.

Cytat:
Laski, przeczytajcie opis aukcji!!! http://allegro.pl/blagam-kup-go-zare...873380118.html
Wg mnie facet bardziej nawymyślał okoliczności zerwania i klątwy - ale cóż, cel spełniony, zyska na tym

positive_rebel Koniecznie wypróbuj tę nową fryzurkę. Wydaje mi się, że będzie idealna

W temacie szamponów dla włosów: dla włosów problematycznych i wrażliwej skóry głowy - Natura Siberica - Szampon neutralny i Baikal Herbals do przetłuszczających się oraz do włosów wypadających - u mnie po tym ostatnim włosy są długo świeze.

I przyszły wyceny od florystki - wg jednej z nich takie oto propozycje w moim budżecie (mają duszę, ale do mojej sali stanowczo nie pasują). Mimo iż TŻ jest za szukaniem oszczędności, jest zdecydowanie na nie na takie propozycje. Szukamy florystki dalej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 920416_575149315877905_1033101466_o.jpg (84,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 995828_529830713743099_1556888131_n.jpg (78,7 KB, 34 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:22
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:20   #3294
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

Zastanawiam się też czy w ogole coś grawerować? może zostawić miejsce na imie dziecka?
Aż żałuje że zrobiła grawer. Dobry pomysł!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:21   #3295
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Koronkę zrobi moja mama na szydełku, albo może gdzieś w necie znajdę jakąś ładną koronkową tasiemkę o szerokości 4 cm w rozsądnej cenie. (...)

CZĘŚĆ ZEWNĘTRZNA & CZĘŚĆ WEWNĘTRZNA
I jak?
Jeśli chodzi o koronkę, zajrzyj do pasmanterii i spytaj o koronki bawełniane - w mojej kupowałam podobną do tej, płaciłam chyba 6 zł/metr, ale to droga pasmanteria i pewnie gdzie indziej jest tańsza. Też szydełkuję i moim zdaniem koszt nici i mojej pracy (a ja akurat nie lubię dłubać takich malutkich form) jest dużo wyższy.

Co do środków, mi też się takie podobały, ale zgadzam się z dziewczynami, że nie są zbyt czytelne. Może zamiast całego tekstu napisanego ozdobną czcionką wyróżnić tak tylko Wasze imiona?

Cytat:
Z moich obliczeń póki co wynika, że dzień przed mi się skończy. Ale mój cykl jest wrażliwy na wszystko, szczególnie na stres i podróże, i znając moje szczęście, w dniu ślubu mi się zacznie. A pierwszego dnia faszeruję się nospą i mam ochotę zwinąć w kłębek pod kołdrą :/

Cytat:
Ja zbieram się do zrobienia wielkiego kufra ozdobionego decoupage'owymi różyczkami biorąc pod uwagę, że nigdy w życiu tego nie robiłam, póki co mam tylko pomalowane pudło i kupiony papier, boję się dalej
Takie bardziej standardowe pomagałam zrobić koleżance - wyciągnęła od narzeczonego pracującego w sklepie z materiałami biurowymi wielkie pudło, okleiłyśmy je tapetą i na koniec dokleiłyśmy szeroką wstążkę. W sumie wyszło chyba z 20 zł (najdroższa była ta tapeta, choć kupowałyśmy ją na wyprzedaży w budowlanym ). Taka szeroka taśma z cyrkoniami kosztuje chyba w okolicach 10 zł/metr.

Przy okazji muszę się pochwalić, bo odniosłam wczoraj małe zwycięstwo K. zgodził się kupić nowy garnitur. Był chyba jedyną osobą na świecie, która nie uważała tego za oczywiste, że na własny ślub trzeba mieć nowy w zeszłym roku kupił garniak na ślub kuzyna i chciał iść w tym nawet nie macie pojęcia, jak bardzo się cieszę, że mi się udało go przekonać!

Wracając do wczorajszego dylematu tortowego - mamy do wyboru dwie opcje, cukierniany za 500 i robiony przez panią chałupniczo za 400. Cukiernię mam sprawdzoną osobiście, ale kupowałam u nich torty urodzinowe, nie weselne za to koleżanka miała tort weselny od tej pani i podobno był bardzo smaczny (na zdjęciu jest przepiękny). Sama nie wiem, TŻ też zbyt pomocny nie jest. On generalnie o sprawach ślubnych myśli dość binarnie, mają być albo nie, tort ma być, a jaki, to niech się już ja głowię

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:23
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:22   #3296
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sądzicie o:
Jemu data się przyda

My grawerujemy po prostu J&A 14.o6.2014
I nie chodzi o to że możemy zapomnieć datę, ale taki znak, pamiątka że w tym dniu był ślub. Taki podpis że to nasze obrączki. Inne grawery mi się nie podobają, bo tak naprawdę i tak tego nie widać, nikt tego nie czyta.

Stary 2014-01-15, 10:25   #3297
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tatry oczywiście, jak to wypali, to będziemy na miejscu 17 dni
A wrzesień jest fajny, chociaż faktycznie w drugiej połowie pogoda to ruletka. Wolałabym na waszym miejscu jechać chociaż na 3 dni niż wcale Trzymam kciuki, żeby wam się udało jakiś czas wygospodarować.
Teraz planuję jeszcze majówkę, był ktoś w Kotlinie Kłodzkiej i okolicach? Bo mnie kusi, a w życiu tam nie byłam i nie mogę znaleźć porządnej mapy

17 dni ???
Oficjalnie wpisuję Cię na moją listę zazdrości Już cię nie lubię
A tak poważnie, to naprawdę super ! Będziecie mogli tyle szlaków zaliczyć Schronisk i grzańców
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
I przyszły wyceny od florystki - wg jednej z nich takie oto propozycje w moim budżecie (mają duszę, ale do mojej sali stanowczo nie pasują). Mimo iż TŻ jest za szukaniem oszczędności, jest zdecydowanie na nie na takie propozycje. Szukamy florystki dalej.
Te pierwsze dekoracje
Ale powiem, że dość ubogie jak na te 1000 zł, które masz
Wydawało by się, że to dużo kasy i będzie tych kwiatów więcej. Sama jeszcze się nie orientowałam co i jak, ale Twoja historia nie napawa mnie optymizmem

Stary 2014-01-15, 10:26   #3298
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
istnieje tylko właśnie w świecie rzeczywistym a nie wirtualnym

9 dni...
Będzie dobrze, będzie pięknie, będzie IDEALNIE!!!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:27   #3299
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Co sądzicie o:
Jemu data się przyda
My będziemy mieć tradycyjnie imię+data
Chciałam tak, ale by się nie zmieściło
Moja: data+Odtąd jedno
Jego: choć nadal dwoje+data

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:29   #3300
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co... on działa tak jak batiste - skleja i matowi, w sumie to nie polecam

ja już mam tyle problemów, że nie chce sie jeszcze z tym borykać

Co sądzicie o:
Jemu data się przyda

Fajny pomysł
My zostaniemy jednak przy imionach i dacie ślubu, ale imiona będą w takiej formie zdrobniałej, jak do siebie mówimy, a nie "dowodowej"

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości