Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 11:43   #4681
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja marchewki sprac nie moge...sprala sie nadrukowana owieczka, a marchewka nie do konca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Odplamiacz loveli sie u nas sprawdza.

Kaśka bo buffalo byl nowością jak w ciazy chodzilysmy i chyba nie byl dostepny w pl.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:43   #4682
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Jak mnie T. wkur. twierdzi że to moja wina że Majusia tak się wszystkich boi, płacze jak mnie albo tż niema w pobliżu i że ją rozpieściłam. Nosz qtwa 3.5 miesieczne dziecko rozpieszczone no cud natury. Dziwne żeby nie była ze mną zżyta jak na okrągło z nią jestem. To co niby mam robić żeby jej nie rozpieszczać? Wystawiać na ulicę żeby miała kontakt z ludzmi i co 3h przynosić na karmienie? Nie przytulać i nie bawić żeby nie przywiązała się za bardzo? No ja pier.
Faktycznie od tygodnia taka strachliwa się zrobiła ale odkrywa świat i zaczela odróżniać twarze stąd taka przestraszona. Wydaje mi sie że to minie. Dzisiaj zostawiłam ją u mojej mamy i po 15 min dzwonią żebyśmy wracali bo strasznie płacze. Jak ją uspokoiłam to zasnęła i jeszcze godzinę we śnie ją siepało Nie zostawię już jej nigdzie chyba. Myślicie że to minie? Moja mama mówi że przejdzie i wg niej to normalne w tym wieku. Natomiast teście obwiniają mnie i straszą co będzie jak do żłobka pójdzie itp.

To skoro T. tacy mądrzy to niech wpadają do Was codziennie chociażby na pare minut i żeby Maja się z nimi oswajała :/ najlepiej stwierdzić tak i mieć pretensje nie wiadomo do kogo? no bo w takiej sytuacji do kogo mieć pretensje? do matki, która jest z dzieckiem 24h ? no przecież ktoś musi być z tym dzieckiem bez kitu. Też mnie wkurzają takie teksty bo mam to samo, tylko że u mnie rodzinka tak gada nie T. i tak gadają jakby to wielka moja wina była :/ no co mam zrobić. nie mam tu znajomych niestety. a że tż nie ma w domu, a T, przyjdzie na 5 min w ciągu dnia i tak jak pisałam ponosi sobie jak lalkę i zostawi i pójdzie to Ola jest tylko ze mną....

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Moja ma dokładnie to samo.... zaczęło sie jak miala 4 miesiace. Długo się aklimatyzuje bo przeszlo dwa dni, dopiero wtedy zaczyna byc soba bo przez te pierwsze dwa dni siedzi cicho, nie uśmiecha sie i jest placzliwa. Dlatego przyjechalam do mamy pare dni przed weselem zeby nie bylo zadnej jazdy.

Ale niestety mysle ze jednak spotkania z ludzmi maja na to jakis wplyw. Mam porównanie bo z Blanka chodzilam po kolezankach z dziecmi w jej wieku do tego do mnie czesto ktos wpadal a teraz tego nie ma i widzę ze jest to na niekorzysc. Alr to tez zależy w dużej mierze od charakteru dziecka. Ja czuje ze A. bedzie taka mami córeczka i bedzie z tym problem.

tak mi właśnie żona kuzyna mówi, że ona od urodzenia córki codziennie była poza domem u różnych ludzi i dlatego ta dziewczynka taka nie strachliwa w ogóle, choć ja dalej twierdze że to nie jest wyznacznik jakie dziecko będzie.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała być na bieżąco.

Laloca, Bajka Kornel jest taki sam, ale w momencie jak mu coś nie pasuje, potrafi wtedy płakać i płakać kogoś obcego, ba ! nawet u TŻ, wtedy ja go muszę wziąć i od razu przestaje, przytula się i chowa główkę we mnie, jakby się wstydził.

Jedziemy dzisiaj załatwić ubezpecznie dla młodego, bo oczywiście szef TŻ tępa dupa mu nie załatwił.

Ja nie mam nic pomocy w domu, wstałam syf w kuchni, przy piecu...
piona z tą pomocą w domu.... chociaż ostatnio jak pojechałam do M. to poprosiłam tż o posprzątanie i co? dało się? dało. szkoda że częściej nie ma na to chęci
Stary 2014-01-15, 11:44   #4683
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
marysia ja byn pewnie noe ppzwolila dokoncYc jej badania
skarge pisz oczywiscie!

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

nie
jestem na maciwrzynskim z zusw

no to nie wiem, może u nas na ślunsku jest inaczej.
ale tak jak mówię-babeczka z nfz mówiła mi,że musi mnie mąż dołączyć do swojego ubezpieczenia, bo na macierzyńskim nie jestem normalnie ubezpieczona ( w sensie,że ja miałam umowę do dnia porodu tak jak teacherka i angel)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:50   #4684
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie zniszczy się
Mam kolezanke teraz w ciazy, wezmie troche rzeczy ode mnie, tzn. sprzedam ale nie wiem czy bedzie chciala nosidlo. Najwyzej wystawie na all.

Przypomnisz po co wam okulista?
Gorgulek a Ty nie planujesz już trzeciego never ever?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tak samo o ile mi się mura nie znudzi (bo super wózek i polecam, ale może mi się gust zmienić ) to będzie dla drugiego ubranek nikomu nie daję, leżaczków, krzesełek itd. też nie
jak ostatnio myślałam co drugiemu dziecku kupię to w sumie jeśli by była dziewczyna to kilka dziewczęcych ubranek- po domu może chodzić w body z autami i nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

on znowu śpi

dzisiaj sobie chyba simy zainstaluję bo mam tak "absorbujące" dziecko
ja oddałam koleżance ubranka, ale ma mi zwrócić i sama nie wiem czy je sprzedać czy zostawić, bo ja chyba planuje drugie dziecko za kilka lat więc nie wiem czy jej sens to trzymać w workach? kartonach? kombinezony sprzedałam, bo planuje raczej drugie dziecko marcowo- kwietniowe, a i tak większość rzeczy kupiłam na wyprzedażach albo dostałam. Sama nie wiem co mam robić, bo w ciągu najbliższych 5 lat raczej sobie nie pozwole na drugie dziecko.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

nie
jestem na maciwrzynskim z zusw

ja też i podobno Zus nie płaci składki zdrowotnej i mąż powinien mnie dołączyć do ubezpieczenia - taka informację dostałam z Zusu.. ale wkońcu to jest zasiłek nie wiec chyba się nalezy nie?
Stary 2014-01-15, 11:51   #4685
misia332
Zakorzenienie

nie załatwiłam.... jeszcze raz tam pojade to mnie szlag trafi....

marysia ja bym zabiła tą krowe !! u nas pracowała taka pediatra, co dzieci traktowa jak zwierzęta, potrafiła wyjsc na korytarz i powiedziec, zeby rodzice uciszyli swoje bydlęcia.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:53   #4686
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale tak jak mówię-babeczka z nfz mówiła mi,że musi mnie mąż dołączyć do swojego ubezpieczenia, bo na macierzyńskim nie jestem normalnie ubezpieczona ( w sensie,że ja miałam umowę do dnia porodu tak jak teacherka i angel)
u mnie to samo, zus nie placi skladki zdrowotnej.

Larysa- co do wizyty na imieninach .. szkoda że kuzynka taka w gorącej wodzie kąpana, bo pewnie jak Ty bys aj rozebrała i chwile zabawiła to histeri by nie bylo... obce miejsce duzo ludzi i jeszcze nie znajoma twarz na głową..
Stary 2014-01-15, 11:56   #4687
Larysa88
Zakorzenienie

wiem wiem, odpisuję na posty sprzed 15 stron, no ale sobie Was czytam powolutku

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
chyba najtańsze słoiczki to w Auchan kupilam..

byłam teraz u lekarza i mówie ze najlepiej to je na noc i wieczorem a rano tak do popołudnia to nie bardzo chce pic tak po 50... a wieczorem i w nocy po 180.. i mówie jej ze rano po 9 godzinach neijedzenia zjadl 50 ml wiec mu troche mleka dolałam do jabłuszka i miarke kleiku i łyzeczka zjadl całą miskę, a mleko w butli jest beeeeee no wiec powiedziała że dodawać mleko do jedzenia jako zagęszczenie i starac sie zeby jednak w nocy oduczać jedzenia bo uwaga uwaga na wizycie szczepiennej wyszlo dziś że mój koks waży 9160 i ma 69 cm
jeju jaki duży !!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Ja nie karolson, ale myślimy już poważnie o zmianie fotelika, bo Julka się już powoli nie mieści
o rany, to już ?
muszę kiedyś zrobić zdjęcie fotelika jaki ja mam po moim chrześniaku, i pomożecie mi stwierdzić na jakie dziecko on jest bo mój brat nie pamięta od kiedy Leon w nim jeździł :/
Stary 2014-01-15, 11:58   #4688
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
..
Czyli jak jakaś mama nie ma męża to zostaje bez ubezpiecznia?

Janek zrobił taka zielonkawa kupe.To chyba nic niepokajacego prawda?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:00   #4689
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

Larysa- co do wizyty na imieninach .. szkoda że kuzynka taka w gorącej wodzie kąpana, bo pewnie jak Ty bys aj rozebrała i chwile zabawiła to histeri by nie bylo... obce miejsce duzo ludzi i jeszcze nie znajoma twarz na głową..

dokładnie !
gdyby mi jej nie wyrwali z rąk to inna sytuacja by była... a wiadomo i ja musiałam się rozebrać i złożyć życzenia wujkowi więc nie miałam kiedy zareagować ale teraz już mam nauczkę, zresztą po tej akcji chyba już nikt nie będzie chciał Oli mi zabierać
zawsze tak było, że ja ją rozbieram i przyzwyczajam do nowego miejsca i nigdy tak nie było, a wtedy? jeny aż nie chcę sobie przypominać bo sama się cała trzęsłam i myślałam że nigdy nie przestanie płakać
Stary 2014-01-15, 12:00   #4690
kaska87
Zakorzenienie

Motyl no i dobrze, ma być ubrana jak dziewczynka byle nie ze skrajności w skrajność i sam róż

Karolson szczerze jakbym nie planowała dziecka szybciej niż 2 lata to bym sprzedała wszystkie łachy

Bajka aha! no ja patrzyłam na bugaboo, ale właśnie bym brała gdyby miał koła z przodu jak buffalo bo te z cameleona to
tylko ja jak coś to bym ze stanów ściągała bo przebitka niezła

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-15 o 12:02
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:03   #4691
marysia_258
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny
Wysmaruje ta skarge na ta jedze. Wiem, ze to nic nie da, ale chociaz sobie poprawie samopoczucie.
Na szczescie to bylo ostatnie badanie. Siatkowka Bartoszka dojzala z oczkami jest wszystko ok. Teraz dopiero kontrol po 1 roku zycia
Jutro zalatwie jescze prywatnego pediatre i bede spokojna o mojego skarba

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:04   #4692
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Czyli jak jakaś mama nie ma męża to zostaje bez ubezpiecznia?

Janek zrobił taka zielonkawa kupe.To chyba nic niepokajacego prawda?
chyba pod rodzica tez mozna sie podczepic bo lezalam na sali z dziewczyna co byla pod mame podczepiona by na nfz rodzic

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:07   #4693
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Natalka przeszła dzisiaj samą siebie, spała od 19.30 do 9.15
No to w dzień na pewno nie pośpi. Nie wiem co mam z nią robić, ona tak szybko się nudzi. Daję ją oczywiście na matę, pokazuję różne zabawki i trzymam, żeby się bawiła,pokazuję czarno-białą książeczkę (zwłaszcza jak leży na brzuszku), noszę i pokazuję dom, czytam bajkę tak,że jak leży na brzuszku to patrzy na obrazki... nie wiem co jeszcze mogę robić?
mam ten sam dylemat z tym że u nas Filip śpi 3 godziny ciągiem w dzień, ale tak caly dzień coś wymyślać to już pomysłów brak, a po czym odrózniasz że się nudzi?? juz teraz coraz dlużej dzieciaczki nasze pwoinny sie koncentrować na zabawce, miętosić itd
Stary 2014-01-15, 12:07   #4694
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba pod rodzica tez mozna sie podczepic bo lezalam na sali z dziewczyna co byla pod mame podczepiona by na nfz rodzic
Ale to chyba do jakiegoś wieku i jak sie jeszcze uczy. No chyba, że sie cos zmieniło.
Poza tym za cieżarne, w połogu płaci państwo jeśli są nieubezpieczone.
Stary 2014-01-15, 12:07   #4695
angelikada
Wtajemniczenie

hej

staram się was nadrobić i ciężko mi idzie;p w sobote idziemy z malutką na sesje już się nie mogę doczekać mam nadzieje żę będzie wesoła i da się sfotografować ładnie...w srode nastepna szczepienie a w sobote 25 chrzciny mamy problem z chrzestnym ;/ ale to już nie tutaj... zamieszanie jak nie wiem :/..
malutka już tak slicznie się smieje ze mamy ubaw po pachy...na brzuszku lezy codziennie i pięknie trzyma glowe ale musi być na twardym bo inaczej jej nie idzie, wiec w łazience codziennie ja rozbieram do golaska, a ze mamy taki blat to tam ja klade oczywiście ma kocyk miękkie żeby jej nie ziębiło od blatu i normalnie smiech jak nie wiem a gada już coraz więcej normalnie kocham ją!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:08   #4696
kaska87
Zakorzenienie

Czarna a Wy kiedyś tam planujecie jeszcze Aleksandra? bo nie pamiętam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:08   #4697
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to chyba do jakiegoś wieku i jak sie jeszcze uczy. No chyba, że sie cos zmieniło.
Poza tym za cieżarne, w połogu płaci państwo jeśli są nieubezpieczone.
ona pracowala za granica z tego co wiem i dlatego tu nie byla ubezpieczona

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:08   #4698
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Przepraszam,ze tak tylko o sobie, ale jest mi bardzo smutno i zle ze sa tacy lekarze na tym swiecie
Bylam w poniedzialek z malym na tym drastycznym badaniu wzroku ( dzieji Bogu po raz ostatni bo do dzis nie moge sie pozbierac)
Gdy weszlam do gabinety zaczal sie horror!!!
Maly jest juz silnym chlopcem i wyrywal sie okrutnie. Trzymalam go ja i dwie pielegniarki a szanowna pani doktor wydzierala sie na mnie!
Niechze pani trzyma to dziecko , nawet tego pani nie umie.
Jeszcze pare takich dracych sie dzieci i ogluchne
W koncu zlapala mi rece i z takimi nerwami zlapala za glowe Bartusia ze balam sie ze mu czaszka peknie. Pielegniarki ktore ze mna tam byly nic nie moowily ale widzialy ze zaraz wybuchne wiec pomagaly mi z calych sil. Wyszlam z tamtad trzesac sie jak galareta nie moglam sie opanowac. Mysle czy nie napisac na nia skargi, ale wiem ze nic to nie da bo to nietety jest jedyna lekarka u nas w wojewodztwie ktora wykonuje te badania.
Dla tej francy to jest tylko badanie a dla mnie moj najdrozszy skarb, ktory cierpi
A tak ogolnie to tez nie jest najlepiej. Bartus bardzo malo je. Niewiele przybiera. W ciagu dziecieciu dni przybral 11dag.Maly znienawidzil piersZa nic nie chce jej zlapac. Kazde karmnienie to przynajmniej 40min walka Pare razy pociagnie po czym jest straszliwy placz prezenie sie stekanieNigdy czegos tekiego nie przezylam. Przy butli jest troszke lepiej choc tez walka trwa.
Zglaszalam to wszystko pediatrze w przychodi ale powiedziala ze to normalne Jednak ja jej nie wierze i ide w czwarek prywatnie do pediatry. Moze on cos doradzi pomoze a nie powie ze to normalne.

Moje dzieciatko do dzic ma zapuchnieete i czerwone oczka
kochana skarge zloz
nie mozna mowic ze to nic nie da
moze jak zlozysz ty, moze zlozy ktos jeszcze i dzieki temu inne dzieci nie beda tak cierpiec
uwazam ze w polsce mamy duzy problem zeby zglaszac skargi na niekompetencje, za to pod.pie.dzie.lic sasiada juz nam latwo

ja bym napewno zlozyla bo to nie kosztuje duzo wysilki

mialas badanie dna oka?
my bylismy na tym z maciusiem
jutro znow okulista
ale badanie zniosl nawet
tyle ze we dwie z tesciowa go trzymalysmy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:09   #4699
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Moja córka właśnie zjadła po raz pierwszy zielony groszek z Bobovity (pierwsza łyżeczka) i zasmakował, bo zjadła cały słoiczek. Ona na ogół zjada cały. Jedynie dynia z ziemniakiem jej średnio smakuje, mimo, że daję ją często.
przyznam szczerze że ja w swoim życiu dyni chyba nigdy nie jadłam, jak otworzyłam słoiczek dynia z ziemniakiem to aż mnie zdziwiło że to takie dziwne :P no ale dałam Oli, trochę pociumkała, a zaraz miała odruch wymiotny. daje jej to nadal, ale tylko po troszku może się przyzwyczai. Chyba że z innej firmy spróbuję, bo ten z hipp jest w smaku taki tekturowaty? takie to ma być?
Stary 2014-01-15, 12:11   #4700
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ktoś mi poradzi coś z ta zielonkawa kupka? Nie boli go raczej brzuch.Wczoraj zjadl prawie pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem.Czy moze to byc tego wina?
Stary 2014-01-15, 12:13   #4701
marysia_258
Zadomowienie

U nas szaro,buro i ponuro Ciagle pada deszcz. A ja mm straszna ochote na spacer Dostalam @ mam dola i mnie roznosi...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2014-01-15, 12:13   #4702
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
przyznam szczerze że ja w swoim życiu dyni chyba nigdy nie jadłam, jak otworzyłam słoiczek dynia z ziemniakiem to aż mnie zdziwiło że to takie dziwne :P no ale dałam Oli, trochę pociumkała, a zaraz miała odruch wymiotny. daje jej to nadal, ale tylko po troszku może się przyzwyczai. Chyba że z innej firmy spróbuję, bo ten z hipp jest w smaku taki tekturowaty? takie to ma być?
No ja jadłam drzemy z dynii i zupe.Dynia przechodzi smakiem innych owocow/warzyw z ktorymi sie ja miesza.

Co do sloiczkow to one rewelacyjnie nie beda smakowac, bo to nie posolone, nie przyprawione
Stary 2014-01-15, 12:20   #4703
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kochana skarge zloz
nie mozna mowic ze to nic nie da
moze jak zlozysz ty, moze zlozy ktos jeszcze i dzieki temu inne dzieci nie beda tak cierpiec
uwazam ze w polsce mamy duzy problem zeby zglaszac skargi na niekompetencje, za to pod.pie.dzie.lic sasiada juz nam latwo

ja bym napewno zlozyla bo to nie kosztuje duzo wysilki

mialas badanie dna oka?
my bylismy na tym z maciusiem
jutro znow okulista
ale badanie zniosl nawet
tyle ze we dwie z tesciowa go trzymalysmy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Tak. Bylismy w sumie na czterech wizytach.
Skarge wysmaruje, francy nie podaruje!!!

Cytat:
Ktoś mi poradzi coś z ta zielonkawa kupka? Nie boli go raczej brzuch.Wczoraj zjadl prawie pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem.Czy moze to byc tego wina?
Moj ciagle robi zielonkawe kupki. Lekarka powiedziala ze to wina mleka i zeby sie nie martwic. Wiec moze u Ciebie ten sloiczek tak zadzialal.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2014-01-15, 12:22   #4704
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Hej!Mateusz miał zieloną kupkę prawie cały czas.niebolał go brzuch wcale i lekarka stwierdziła że to od mleka i się kazała niemartwić,teraz je marchewkę i i nie ma już zielonkawy kolor tylko pomarańczowy,więc może to od podania słoiczka lub mleka? zobaczysz następną jaką zrobi kupke i niemartw się na zapas
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:27   #4705
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tzn moze i nie ubezp qle nalezy nam sie opieka

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:28   #4706
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
mój dynie je aż mu się uszy trzesą tyle że ja ją sama zrobiłam

Cytat:
podobno jak jest od czasu do czasu to nic złego

Cytat:
U nas szaro,buro i ponuro Ciagle pada deszcz. A ja mm straszna ochote na spacer Dostalam @ mam dola i mnie roznosi...
u nas pada śnieg ale taki mokry

mnie też roznosi od siedzenia w domu
Stary 2014-01-15, 12:29   #4707
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten sam dylemat z tym że u nas Filip śpi 3 godziny ciągiem w dzień, ale tak caly dzień coś wymyślać to już pomysłów brak, a po czym odrózniasz że się nudzi?? juz teraz coraz dlużej dzieciaczki nasze pwoinny sie koncentrować na zabawce, miętosić itd
wiesz, u nas o raczej wina skoku, bo wcześniej umiała na dłużej czymś się zająć, także mam nadzieję,że minie...
jak się nudzi to się zdenerwuje albo wydaje dziwne odgłosy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:37   #4708
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś skończył dziś 4 miesiące.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Hej mamusie
Przepraszam,ze tak tylko o sobie, ale jest mi bardzo smutno i zle ze sa tacy lekarze na tym swiecie
Bylam w poniedzialek z malym na tym drastycznym badaniu wzroku ( dzieji Bogu po raz ostatni bo do dzis nie moge sie pozbierac)
Maly jest juz silnym chlopcem i wyrywal sie okrutnie. Trzymalam go ja i dwie pielegniarki a szanowna pani doktor wydzierala sie na mnie!
W koncu zlapala mi rece i z takimi nerwami zlapala za glowe Bartusia ze balam sie ze mu czaszka peknie. Pielegniarki ktore ze mna tam byly nic nie moowily ale widzialy ze zaraz wybuchne wiec pomagaly mi z calych sil. Wyszlam z tamtad trzesac sie jak galareta nie moglam sie opanowac. Mysle czy nie napisac na nia skargi, ale wiem ze nic to nie da bo to nietety jest jedyna lekarka u nas w wojewodztwie ktora wykonuje te badania.
Dla tej francy to jest tylko badanie a dla mnie moj najdrozszy skarb, ktory cierpi
A tak ogolnie to tez nie jest najlepiej. Bartus bardzo malo je. Niewiele przybiera. W ciagu dziecieciu dni przybral 11dag.Maly znienawidzil piersZa nic nie chce jej zlapac. Kazde karmnienie to przynajmniej 40min walka Pare razy pociagnie po czym jest straszliwy placz prezenie sie stekanieNigdy czegos tekiego nie przezylam. Przy butli jest troszke lepiej choc tez walka trwa.
Zglaszalam to wszystko pediatrze w przychodi ale powiedziala ze to normalne Jednak ja jej nie wierze i ide w czwarek prywatnie do pediatry. Moze on cos doradzi pomoze a nie powie ze to normalne.

Co za masakra. Chyba nie powstrzymałabym się przed powiedzeniem jej paru zdań na koniec.
Na Twoim miejscu czy tak czy siak złożyłabym skargę

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
ale jakiej wielkości w którym miejscu?

MsLullaby niezle.. ja wczoraj bylam u teściowej która miała w domu gazetkę Dziecko/... nie musze mówić że każdt artykuł odniosła do Filipa?? typu powinniście z nim spać - nie śpi z nami bo Artur się boi że go zmiażdży i nawet nad ranem jak go biore to jest na mnie zły i zawsze myślałam że to dobrze ze dziecko umie samo spać bo niebędzie takich cyrków jak ma J (córka 5 i 3 lata i mama z nimi śpi), powinniście go więcej nosić, żeby czuł bliskośc wiec znow mówie że TŻ daje rade go 15 minut nosic bo boli go kregoslup jak nosi 9 kilo.. to już nic niepowiedziała.. powinniscie smienić mleko itd itd.

wrobiłam tza jako zło ale niech wie ze robimy tak a nie inaczej i nie zawsze to odemnie jest zależne

Papuga a dawałas mu ostatnio marchewke? u nas taka jazda po marchewce...

w pionie twarzą do siebie, bo wtedy dziecko jest wygiete..
nie robić konika bo dziecko jest już duże i nie powiedziała wprost ale miałam wrazenie ze to go ogłupia a on jest już taki duży ze wszytsko rozumie, pokazywać opowiadać co do czego sluzy itd

nie zdrabniać, nie pieścić się i nie zjadać końcówek wyrazów

też o tym myślałam próbowalaś sciągnać i dać z butli??

Mam wrażenie że Julek nie odróżnia dnia od nocy, a dluższa przerwa w jedzeniu nawet wskazana na brzuszek - chociaz ze 4 godziny po butli moze by pospał
u nas to wina żelaza. kupy nadal nie było

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:37   #4709
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie

jezusie, koniecznie zloz skarge!!! wspolczuje, ze musieliscie przez to przechodzic a z tym wierceniem sie przy piersi to nie jest normalne, przynajmniej moja tak nie robi, owszem, zdarzy sie ale zawsze jest jakis powod, np nie chce jesc, chce sie odbic...idz do innego pediatry
Cytat:
a ma ktos pomysl na ulewajace ciagle dziecko? mam jej pieluche na glowe zalozyc? sliniak i pielucha to malo - leje po rekach, raz nawet lezac na plecach w lozeczku chlusnela na podloge!!! masakara!!!! ciagle piore jej orzygane ciuchy,,,
a debridat? tylko to na recepte jest
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej

staram się was nadrobić i ciężko mi idzie;p w sobote idziemy z malutką na sesje już się nie mogę doczekać mam nadzieje żę będzie wesoła i da się sfotografować ładnie...w srode nastepna szczepienie a w sobote 25 chrzciny mamy problem z chrzestnym ;/ ale to już nie tutaj... zamieszanie jak nie wiem :/..
malutka już tak slicznie się smieje ze mamy ubaw po pachy...na brzuszku lezy codziennie i pięknie trzyma glowe ale musi być na twardym bo inaczej jej nie idzie, wiec w łazience codziennie ja rozbieram do golaska, a ze mamy taki blat to tam ja klade oczywiście ma kocyk miękkie żeby jej nie ziębiło od blatu i normalnie smiech jak nie wiem a gada już coraz więcej normalnie kocham ją!!
super, zycze udanej sesji, pochwal sie koniecznie efektami

Iga spi, az zdziwiona jestem, polozylam ja o 9, ale jakos zasnac nie mogla tak z 40 min co chwileczke sie budzila,wzielam ja do sypialni, przytulilam i odplynela, po 20 min pobudka, to dalam cycka i zasnelam z nia i sluchajcie spi caly czas,przykrylam ja kocykiem minky-moze jej za zimno bylo do spania?zwykle przykrywam ja lekkim kocykiem i spi max 40 min
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:46   #4710
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

czyli wprowadzasz już coś
czekam do skończonego 4tego miesiąca i zaczynam działać
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dobrze, że ja załatwianie becikowego mam za sobą.
piątka ja tez złożyłam wszystko za jednym razem
Cytat:
a ma ktos pomysl na ulewajace ciagle dziecko? mam jej pieluche na glowe zalozyc? sliniak i pielucha to malo - leje po rekach, raz nawet lezac na plecach w lozeczku chlusnela na podloge!!! masakara!!!! ciagle piore jej orzygane ciuchy,,,
u nas na ulewanie pomogła mieszanka na jedno karmienie, zauważyłam, że mam tłustsze mleko niż przy Andzi, może to była przyczyna, nie wiem
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie załatwiłam.... jeszcze raz tam pojade to mnie szlag trafi....

marysia ja bym zabiła tą krowe !! u nas pracowała taka pediatra, co dzieci traktowa jak zwierzęta, potrafiła wyjsc na korytarz i powiedziec, zeby rodzice uciszyli swoje bydlęcia.
masakra
Cytat:
tak dokładnie, moża podczepić się pod rodzica

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

hejo
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości