|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Dziewczyny co do kolek to podobno bardzo pomaga chustowanie maluszków
ale u nas dzięki Bogu nie było tego problemu, wiec nie mam doświadczeń. Natomiast samo chustowanie jest super ![]() A co do butelek antykolkowych to wg mnie nie chodzi o to, żeby butelka była antykolkowa tylko żeby smoczek był antykolkowy, bo ważne jest to z czego ciągnie dzidzia a nie z czego leci mleko i teraz chyba większość smoczków jest antykolkowa, czyli ma taką dziurkę, przez którą ma odchodzić zebrane w smoczku powietrze. Także jak coś się nazywa butelka antykolkowa to wg mnie pic na wodę, ale nie przyjmuję tego za pewnik i mogę się mylić ![]() Carmenaa gratuluję córeczki Vampirka czyli jednak Amelka tak jak mówi Pallas warto tak pomówić do brzuszka po imieniu ![]() Pallas ja bym nigdy nie zostawiła dziecka na zewnątrz przed sklepem my mamy z Ilkas TULA, super się sprawdza u mnie U mnie też przeziębienie masakryczne więc rozumiem Twój bólMagdi, Kubuś jest cudowny Madziuula to dałaś czadu z tym spacerem kobieto tylko nie ćwicz już dzisiaj ![]() Seksta dobrze, że krwawienie ustało uff ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Nikii Hania śpi raz dziennie |
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikii89 dzięki
Cytat:
Teraz chce spróbować chustowania przy drugim jeszcze komuś bym może i zawiązała, ale sobie??? ![]() i dzięki ![]()
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Ale u nas śnieg zaczął mocno padać.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
O matko gaduły:p
Carmen gratulacje parki ![]() Pallas ja obstawiam jak Nikki lepiej z dzieckiem a jak śpi to w drzwiach ![]() My też bezkolkowi i sie tego boje, choć z drugiej strony Olaf był pol roku bezproblemowym dzieci teraz nadrabia :p Kasian kuruj sie ![]() Super ze krówki dojda, przypomnij mi za rok :p Witam nowa mamusie ![]() U mnie też poród przed terminem ale spoko ten też może być ja tam moge rodzić w wielkanoc, bedzie opieka dla Oliego i tż w domu :p Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Przez ten śnieg to tż mi wieczorem wróci a miał być na obiad ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2014-01-15 o 14:34 |
|
|
|
#575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo sobie chwaliłam to nosidło Więcej zachodu z tym wózkiem niż drogi A w dodatku grupa K. ma salę na piętrze, wiec jeszcze spacer po schodach. Muszę koniecznie mieć chustę i to taką od 'zera'.K. nie miał kolek, ale wiem co to znaczy, bo brata synek miał, to jest MA-SA-KRA! Człowiek jest bezradny Próbowali wszystkiego, a dziecko i tak płakało ![]() U nas kilka razy był ból brzuszka i wtedy podawałam Espumisan w kropelkach dla niemowląt i szybko przechodził. To było sporadyczne, ale i tak serce mi się krajało Tak się zastanawiam, na ile te wszystkie smoczki i butelki się sprawdzają przy kolkach. Kiedyś przeczytałam, że tzw. 'kolki' to nic innego, jak niedojrzały układ pokarmowy i stąd ten ból u niemowląt Także czy jest możliwość ulżenia dziecku? - trudno stwierdzić Mam nadzieję, że i tym razem nas 'to' ominie
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Carmena tak dostałam PW już dopisałam
![]() U Nas syn też kolkowy przez pierwsze 3 m , chusta nie zdała egzaminu , bo on się denerwował i nie chciał w niej być. Kolki miał przeważnie rano , ale były 2 tyg całodziennych , normalnie ten czas jak wyjęty z życiorysu . Ja nic nie byłam w stanie zrobić. Leżałam tylko z dzieckiem na brzuchu bo tak mu było wygodniej. TŻ jak wracał z pracy to robił obiad, zajmował sie domem. dodam że nie pomagały ciepłe okłady , ciepła kąpiel , masowanie, espumisan. Dopiero pomógł Sab Simplex i rurki Windi. Co do chust ja mam z Womar'a Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2014-01-15 o 13:35 |
|
|
|
#577 | |||||
|
Zadomowienie
|
paulka chyba dowiedziała się o płci i teraz szaleje w sklepach
![]() \ Ja jestem za Aleksem u nas, nie Aleksander i nie Aleksy, ale tż upiera się przy Eryku ![]() Cytat:
Teraz tylko trzymać kciuki za wyniki \Cytat:
![]() U nas pada tylko deszcz. Śniegu to ja już dawno nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super tata ma teorię, inkubator
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 |
|
BAN stały
|
Ramona_85 dzięki! Zapamiętam sobie tą butelkę w razie czego...Warto potem znać kilka opcji żeby się ratować
![]() Potwierdzam co pisze Kasian86 odnośnie TULI. Ja też mam i u nas sprawdza się świetnie. Tzn teraz nie nosiłam małej dawno..no bo wiadomo Teraz prędzej tż korzysta Jest to spory wydatek ale warto.Kasian a chustę też masz? |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dzidziusie niestety nie pokazały co mają między nóżkami.
W piątek muszę iść po skierowanie na usg do mojej pani doktor, i mam iść do instytutu na oddział i tam zrobić usg bo jest lepszy sprzęt, a to dlatego że różnią się wagą jeden waży 380g a drugi 313, jest różnica też w ilości wód płodowych ten większy ma 48mm a mniejszy 27mm Poza tym wszystko jest dobrze.
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kumpela otworzyła swoją firmę - była najlepszym prelegentem, najwięcej zarabiającym i chciała mnie do siebie, ale nie mam juz siły na takie rzeczy
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zemdlalam nawet przy swoim porodzie dlatego niestety zostanie to w strefie marzen, ale nad doula sie zastanawiam i nie powiedziane, ze sie kiedys nie zdecyduje, jak swoje dzieciecia odchowam.Co do tego naciecia, to jakos szczegolnie go nie przezywalam, nawet uniknelabym pekniecia w kroczu to i tak szyjka poszla, trudno. Szczegolnie mi ono nie doskwieralo pomijajac pierwsze godziny, gdyby nie siniec na pol tylka nabity ta mala raczka siedzialabym jak czlek od poczatku. |
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekamy do piątku na wiadomości
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że maluszki mimo tych różnic są zdrowe i mają się dobrze! Jeju, my tak narzekamy, że to już 500 g, a Ty nosisz już 700.. To czekamy razem z Tobą na bardziej szczegółowe usg
|
|
#585 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
obiad ugotowany, Iga śpi a ja nadrabiam
zamówiliśmy lampę sufitową w niedzielę i do tej pory cisza, mam nadzieję , że przyjdzie w tym tygodniu ![]() Cytat:
Ja mam nadzieję,że Maja będzie do mamusi podobna ![]() i tak Iga to córeczka tatusia ![]() Cytat:
gratuluję córci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale zawsze omijam takie małe sklepiki a jak już bym była zmuszona to może jakieś wyjście typu chusta, nosidełko tak jak dziewczyny radzą? Cytat:
![]() Cytat:
no ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze |
||||||
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam do piątku, a jak nie to ja się wybieram do stolicy w niedługim czasie i pójdę z Tobą na te badania i muszą się te chłopaki potwierdzić bo już się doczekać Olka nie może, którego omota ![]()
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarz kazał nie panikować, tylko zająć się tym... Ale łatwo mu powiedzieć....
Boje się że coś nie tak jest z przepływami, i najchętniej to bym dziś poszła na IP
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
janeczko
Nikii on w dzien nie sypia i chodzi spac normalnie o 19:00-20:00, ale ostatnio tzta nie widuje, wiec zrywa sie nad ranem z nim, zeby go troche zobaczyc i potem takie kwiatki, ze zasypia mi pozno po poludniu gdzies w kacie i buszuje do nocy, dzis tez sie zerwal przed siodma, a ze musialam za awizem isc to padl w wozku i teraz kima, no ale pora normalna w miare to do 21:00 mysle go spacyfikuje w lozku |
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana nie stresuj się , dzieciaczki czują co do płci to trzeba się uzbroić i zajmiesz się tym i na pewno w instytucie powiedzą że wszystko dobrze!!!! Głowa do gory!
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
moje ulubione kropelki... można w ciąży stosować? mi dala w aptece świetlik powiedziała ze innych nie wolno
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro lekarz nie alarmuje i nie każe Ci się kłaść na oddział to sygnał, że nie jest tragicznie, może tak się zdarza, że między maleństwami jest większa lub mniejsza rozbieżność i trzeba to po prostu kontrolować Jesteśmy z Tobą, łatwo nam pisać, ale staraj się nie przekazywać maluszkom złych emocji
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje coreczki ![]() Sel brawa za wizyte
|
|
|
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#595 |
|
BAN stały
|
Paulka0212 a to uparciuszki dwa, nie chciały się ujawnić :P A co do tej wagi i wód płodowych to mam nadzieję, że wszystko się wyrówna
Niegrzeczna88 to miałyśmy szczęście do pierwszych książniczek.. dlatego teraz tak bardzo się tego boję..Jak tak czytam o tym spaniu Waszych dzieci to widzę, że moja Mila to jest śpioch po tacie! Ona w dzień ma 2 drzemki. W sumie śpi 2,5 – 3 godziny. Wieczorem zasypia o 20:30 i zawsze spała do 7:30 około. A teraz jakoś od miesiąca śpi do 8:00. A dziś obudziła się 8:45...
|
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas jak gdzies z wozkiem nie daje rady wejsc, to tam po prostu nie chodze i tyle, nie zostawilaym nigdy dziecka w wozku na zewnatrz, a i samego wozka tez nie, bo pewnie bym go juz nie znalazla. Zdziwisz sie jeszcze nie raz ile miejsc jest niedostepnych dla wozkow, ja dopiero na pierwszych spacerach zaczelam to zauwazac.
Co do poloznych to nie ma co sie stresowac na zapas, ja rodzilam w tzw molochu, szpitalu klinicznym i straszono mnie np tabunem studentow, a w rzeczywisctosci bylo bardzo milo, studentka byla jedna i tylko za moja zgoda, o wszystko sie mnie pytano, a polone z drugiej zmiany takie wygladem typomo z prl okazaly sie super pomocnymi kobietami |
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
mam jakiś dziwny dzień dzisiaj...
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam Was w sumie na bierzaco, ale jakoś brak weny do pisania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko żle zrobiłam bo dodałam troche gazowanej wody do ciasta / tak jak robie naleśniki/ i nie wyszły takie chrupiące tylko miękkie![]() Cytat:
bardzo dobrze opisuje/ przedsytwai jak np, kąać niemowle, jak nosić,,,super sprawa, zwłaszcza dla tych osób które nie miałły nigdy wcześniej styczności z noworodkami ![]() Cytat:
Carmenaa_88 i Ramona gratuluje córeczek!!! Paulka >w takim razie czekamy do piątku na wieści nie martw się , wszytsko będzie dobrze!!---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- a co się dzieje ? ja ma dzisiaj dzień " lenia", nic mi się nie chce,,,, może to przez ta pogode, ciągle u nas pada,,, |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

ale u nas dzięki Bogu nie było tego problemu, wiec nie mam doświadczeń. Natomiast samo chustowanie jest super 
i teraz chyba większość smoczków jest antykolkowa, czyli ma taką dziurkę, przez którą ma odchodzić zebrane w smoczku powietrze. Także jak coś się nazywa butelka antykolkowa to wg mnie pic na wodę, ale nie przyjmuję tego za pewnik i mogę się mylić
więc rozumiem Twój ból
tylko nie ćwicz już dzisiaj 

jeszcze komuś bym może i zawiązała, ale sobie??? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i Rysiu
Próbowali wszystkiego, a dziecko i tak płakało

I powiem że z Misią było mi łatwiej. Teraz od pierwszego łyka mnie okropnie mdliło i kilka razy byłam o krok od zwymiotowania 

zemdlalam nawet przy swoim porodzie
kalski: