Sekrety zawodów - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2014-01-15, 12:55   #91
201605061003
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 326
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
O, wlasnie, jakis czas temu pytalam, jak dziewczyny wyprobowuja pomadki, bo tak wlasnie to sobie wyobrazalam. Jedna z dziewczun pisala, ze w MACu dezynfekuja. Takl czy siak - fuj.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mi się podobają takie jednorazowe aplikatory, którymi można się pomalować np. szminką. Widziałam takie w inglocie.
201605061003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 13:22   #92
olka_222
Zakorzenienie
 
Avatar olka_222
 
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: North east
Wiadomości: 3 604
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Do tego wątku zainspirowała mnie historia opublikowana na Piekielnych, gdzie dziewczyna pisała, że w firmie, w której pracuje, odszkodowanie uzyskuje się dopiero po 3. wysłanym piśmie - mimo, że przysługuje od razu. Pomyślałam więc, że mogłybyśmy udzielać sobie nawzajem wskazówek - na co uważać, o co prosić, żeby nie przepłacić albo nie zostać na coś naciągniętym. Mogą być to wskazówki z doświadczenia własnego lub znajomych Ja zaczynam.
Starbucks i Costa w uk (nei wiem jak jest w pl)

wiadomo ze sa 3 rozmiary kubkow (small, medium, large)

i mowiac 'Can I have a latte with skimmed milk please' zostanie powtorzone 'medium latte with skimmed milk for you' albo zapytaja sie 'you want a medium one yes? nigdy nei zapytaja jaki rozmiar. zawsze powtarzaja medium a my glupi bierzemy bo nam skrzetnie to zostalo podpowiedziane

nauczyli mnie tego na 4 h wstepnym szkoleniu jak chcialam pracowac w coscie 9ale w sstarbucks jest to samo) firma na tym zarabia wiecej
__________________
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2014-01-15 o 13:30
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 13:36   #93
_ema_
Zakorzenienie
 
Avatar _ema_
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 8 974
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Starbucks i Costa w uk (nei wiem jak jest w pl)

wiadomo ze sa 3 rozmiary kubkow (small, medium, large)

i mowiac 'Can I have a latte with skimmed milk please' zostanie powtorzone 'medium latte with skimmed milk for you' albo zapytaja sie 'you want a medium one yes? nigdy nei zapytaja jaki rozmiar. zawsze powtarzaja medium a my glupi bierzemy bo nam skrzetnie to zostalo podpowiedziane

nauczyli mnie tego na 4 h wstepnym szkoleniu jak chcialam pracowac w coscie 9ale w sstarbucks jest to samo) firma na tym zarabia wiecej
To akurat dla mnie logiczne, żaden tam podstęp. Są 3 rozmiary, skoro klient zamawia i rozmiaru nie podaje to domyślnie zamawia średni. Gdyby mu wciskano duży to bym zrozumiała, ale to jest akurat całkiem logiczne i w sumie w porządku - skoro klient nie sprecyzował zamówienia, to mogliby go naciągnąć na większą, albo wcale nie pytać tylko sprzedać co uważają. a tu jeszcze dopytują.
__________________
Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
CSI Wizaż, proszę przyjechać na wątek!
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 13:55   #94
201607111050
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2007-07
Wiadomości: 2 835
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez Bothi Pokaż wiadomość
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Rozmowy są odsłuchiwane przez dwie osoby, które potem decydują, czy należy się reklamacja czy nie.
Zależy od firmy. Równie dobrze reklamacje można zamknąć z informacją, że miły klient otrzymał umowę i cennik a w razie niejasności miał 10 dni na odstąpienie od umowy.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 15:34   #95
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 33 313
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
O, wlasnie, jakis czas temu pytalam, jak dziewczyny wyprobowuja pomadki, bo tak wlasnie to sobie wyobrazalam. Jedna z dziewczun pisala, ze w MACu dezynfekuja. Takl czy siak - fuj.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja maluje tylko po dloni. Pozniej naturalnie wycieram to czyms z dodatkiem alkoholu.
W MACu nie dezynfekuja. Przynajmniej w moim. No, chyba, ze na zyczenie . Na stoiskach Bobbi Brown rowniez pani dezynfekuje jak ma nastroj. Mimo wszystko kiepsko ta dezynfekcja wyglada.

Zawsze jestem w szoku tez jak ktos wybiera sie na pelny makijaz do perfumerii.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdooosia_85 Pokaż wiadomość
Mi się podobają takie jednorazowe aplikatory, którymi można się pomalować np. szminką. Widziałam takie w inglocie.
A jestes pewna, ze szminka tylko tym aplikatorem byla nanoszona? Jestes pewna, ze nikt nigdy szminki nie zmacal? Ja bym nie byla .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 16:17   #96
ahoooj
Raczkowanie
 
Avatar ahoooj
 
Zarejestrowany: 2011-11
Wiadomości: 315
Dot.: Sekrety zawodów

Właściciele barów i restauracji są zobowiązani do uwidaczniania szczegółowego cennika całego aktualnego menu. Ceny potraw powinny być uwidocznione w sposób czytelny, cennik zaś wywieszony w miejscu ogólnodostępnym wewnątrz lub na zewnątrz lokalu w pobliżu drzwi wejściowych. Chodzi o to, by konsument mógł poznać ceny przed złożeniem zamówienia, a nie dopiero przy płaceniu rachunku i żeby była to cena całkowita, a nie np. za 100g kotleta schabowego.

Cytat z poradnika konsumenta Polecam zapoznać się z całością (dostępny na stronie federacji konsumantów), można dowiedzieć się wielu bardzo ciekawych rzeczy.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44622985]

A jestes pewna, ze szminka tylko tym aplikatorem byla nanoszona? Jestes pewna, ze nikt nigdy szminki nie zmacal? Ja bym nie byla .[/QUOTE]

Też maluję się tylko po dłoni, nigdy w życiu taką używaną szminką bym ust nie dotknęła Raz w drogerii sprzedawczyni pomagając wybrać mi kolor pomadki chciała (widocznie odruchowo) pomalować nią moje usta
No przecież jak bakterii nie widać to ich nie ma, co nie?

A co do tych testerów: nie mama na ten temat zielonego pojęcia, ale ciekawi mnie, dlaczego jak zabraknie testeru w sklepie (np w Inglocie) to panie nie wyciągną pierwszego lepszego produktu i nie przylepią najklejki "tester" tylko czekają na "testery od firmy"?
A gdyby z tą pigmenctacją było tak łatwo, to wszystkie cienie na rynku byłyby och ach, a nie że płacę 50 zł za paletkę nyx przy czym 5 z 9 cieni jest całkowicie niewidczona na powiece (używam bazy), a w drogerii tester mnie zachwycił?
Może to kwestia przechowywania produktu w sklepie/transortu albo nietrafionej serii?

Edytowane przez ahoooj
Czas edycji: 2014-01-15 o 16:21
ahoooj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 16:27   #97
201708160922
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2011-10
Wiadomości: 10 440
Dot.: Sekrety zawodów

W kwestii widocznych cen - calkiem niedawno byla afera z lokalem w Gdansku, w ktorym Norwegowie (?) Za koniak zaplacili spore tysiace. Za dwie lampki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 16:32   #98
Fleur_D
Zakorzenienie
 
Avatar Fleur_D
 
Zarejestrowany: 2012-10
Wiadomości: 4 264
Dot.: Sekrety zawodów

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44622985]
Zawsze jestem w szoku tez jak ktos wybiera sie na pelny makijaz do perfumerii.[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Ja nie rozumiem czemu ktoś wybiera opcję płatnego makijażu w drogerii w sytuacji, gdy robiony jest testerami z półki. Ani to higieniczne, ani opłacalne. A poza tym (jak mówiła mi w zaufaniu dziewczyna pracująca w jednej z drogerii) ich stylistka dobrze wykonany makijaż to może na youtubie widziała.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 16:47   #99
WhiteCherry
Zakorzenienie
 
Avatar WhiteCherry
 
Zarejestrowany: 2008-01
Wiadomości: 19 320
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość



A co do tych testerów: nie mama na ten temat zielonego pojęcia, ale ciekawi mnie, dlaczego jak zabraknie testeru w sklepie (np w Inglocie) to panie nie wyciągną pierwszego lepszego produktu i nie przylepią najklejki "tester" tylko czekają na "testery od firmy"?
bo pewnie się z tego rozliczają - określona ilość produktów idzie na sprzedaż (więc nie mogą sobie wziąć czegoś, co jest przeznaczone dla klientów), a osobne zamówienie obejmuje testery nie do sprzedaży. Tak mi się wydaje.
__________________
sun goes down
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 16:47   #100
ewanka1989
Zakorzenienie
 
Avatar ewanka1989
 
Zarejestrowany: 2007-07
Lokalizacja: kraków/warszawa
Wiadomości: 5 058
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
A poza tym (jak mówiła mi w zaufaniu dziewczyna pracująca w jednej z drogerii) ich stylistka dobrze wykonany makijaż to może na youtubie widziała.

Moja znajoma robiła tak makijaże na jednym ze stoisk z kosmetykami w galerii. Wcześniej ćwiczyła chyba raz na współlokatorce
__________________





ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 16:48   #101
mpt
Zakorzenienie
 
Avatar mpt
 
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 7 332
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
[...]Raz w drogerii sprzedawczyni pomagając wybrać mi kolor pomadki chciała (widocznie odruchowo) pomalować nią moje usta
No przecież jak bakterii nie widać to ich nie ma, co nie? [...]
O matko, przypomina mi się sytuacja wybierania bronzera na wyspie paese. Pani uparła się, że mi go nałoży brudnym pędzlem, który miała przytroczony do pasa, a na moje sprzeciwy zareagowała tak, że wzięła ten pędzel i objechała sobie nim przetłuszczone (po całym dniu i tonie innych produktów) poliki i czoło, żeby mi udowodnić jaki to super produkt.
__________________
Tu wyjaśniam w prostych słowach trening, dietę i głowę: instagram.com/prostym_slowem
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:04   #102
invisible_01
Zakorzeniona
 
Avatar invisible_01
 
Zarejestrowany: 2010-02
Wiadomości: 23 916
Dot.: Sekrety zawodów

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;44613943]Dlaczego? Zawsze myślałam, że lepiej wziąć danie dnia robione hurtowo na świeżo, zamiast odgrzewanego kotleta z reszty karty [/QUOTE]
Ja ogólnie radzę unikać czegokolwiek, co jest w restauracjach, kinach czy tego rodzaju miejscach nagle w promocji albo jest natarczywie promowane. Np. kiedy pracowałam w kinie nagle zrobili mega przecenę na popcorn, ponieważ nie zauważyli, że zbliża się koniec ważności ziarna. Tak samo z wszelkiego rodzaju drinkami - jeśli nagle jakiś drink jest dużo tańszy, to istnieje szansa, że prawdopodobnie się nie sprzedaje i butelka z danym alkoholem stoi tak długo, że już nadaje się do wyrzucenia, więc próbują to sprzedać. Podobnie jest w restauracjach - jak nagle jakaś pizza jest pizzą dnia, to możliwe, że składniki na niej podane mają bliski koniec ważności.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:06   #103
201607110949
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2006-02
Wiadomości: 16 560
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
W kwestii widocznych cen - calkiem niedawno byla afera z lokalem w Gdansku, w ktorym Norwegowie (?) Za koniak zaplacili spore tysiace. Za dwie lampki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w Krakowie też jest taka knajpa, nazywa się Hard Candy - trafiliśmy raz do niej przez przypadek. Nie było tam żadnych wytwornych trunków, knajpa nastawiona na typowe złapanie frajera, który nie patrzy w cennik przed zamówieniem - ceny typu 50 zł za Żywca, 300 zł za drink.

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
O matko, przypomina mi się sytuacja wybierania bronzera na wyspie paese. Pani uparła się, że mi go nałoży brudnym pędzlem, który miała przytroczony do pasa, a na moje sprzeciwy zareagowała tak, że wzięła ten pędzel i objechała sobie nim przetłuszczone (po całym dniu i tonie innych produktów) poliki i czoło, żeby mi udowodnić jaki to super produkt.
lubię niektóre kosmetyki Paese, współpracowałam kiedyś z tą firmą i cóż - profesjonalizm w makijażu zaczyna się już u samej góry. Babka chciała abym wykonała dzienny, do otworzenia przez każdą dziewczynę, makijaż rozświetlający w delikatnych brązach i perłach, które miałam od nich do dyspozycji, co będzie jednocześnie mocny, szalony, przyciągający uwagę.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:08   #104
Kalini
Zakorzenienie
 
Avatar Kalini
 
Zarejestrowany: 2013-07
Wiadomości: 3 134
Dot.: Sekrety zawodów

A czy w każdym zakładzie fryzjerskim powinien być cennik? Rzadko się z nim spotykam, a wydaje mi się, że to chyba też obowiązek.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:13   #105
invisible_01
Zakorzeniona
 
Avatar invisible_01
 
Zarejestrowany: 2010-02
Wiadomości: 23 916
Dot.: Sekrety zawodów

Jeszcze mi się przypomniało. Często jest tak, że klienci (szczególnie kobiety) krępują się wziąć cokolwiek w największym rozmiarze (nie mówię o kawie, ale o czymś typu fast food - największe frytki, największą colę itp.). Raczej jak dziewczyna idzie na randkę z facetem, to nie prosi: "Poproszę mega pizzę i mega colę" Więc w jednej z moich prac radzono nam, aby wciskać duże napoje jako średnie. W sensie ktoś prosi średnią colę, Ty nabijasz dużą, lejesz dużą, jeśli ktoś powie, że za wielka, to dajesz niby najmniejszą (a tak naprawdę średnią). W większości jednak klienci nie protestowali. Różnica w cenie była niewielka, więc często jej nie dostrzegali. A gdyby zauważyli, to kazano nam przepraszać i mówić, że nastąpiła pomyłka Chodziło o zbieranie premii, bo nagradzano nas za sprzedaż powiększanych produktów.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:19   #106
mpt
Zakorzenienie
 
Avatar mpt
 
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 7 332
Dot.: Sekrety zawodów

Z napojami (ogólnie z porcjami) jest tak, że różnica między średnią i duzą porcją jest stosunkowo mała. Jak proponują średnią kawę, to kotwiczysz się na tej cenie i porównujesz cenę z dużą, którą jest korzystniejsza. Na małą nawet nie patrzysz, bo i po co, skoro dużą możesz mieć dopłacając tylko 3 zł. Kij, że wpadłaś na małą
__________________
Tu wyjaśniam w prostych słowach trening, dietę i głowę: instagram.com/prostym_slowem
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 17:46   #107
201607050913
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 2 528
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
W kwestii widocznych cen - calkiem niedawno byla afera z lokalem w Gdansku, w ktorym Norwegowie (?) Za koniak zaplacili spore tysiace. Za dwie lampki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ooo właśnie. Uważajcie na to. Mieszkam w turystycznym mieście na południu Europy i wiele knajp robi tak, że w menu jest cena jedzenia, a napojów gdzieś małym druczkiem w środku restauracji w mało widocznym miejscu, żeby było zgodnie z przepisami. Turysta patrzy na cenę jedzenia, pod tym kątem wybiera i np. zamawia do tego piwo, ale ceny nie sprawdza bo myśli, że standardowa. Znam parę osób którzy za takie piwko czy inny napój zapłacili 3x więcej niż za sam obiad

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2014-01-15 o 17:48
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 18:29   #108
dacn
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 9 544
Dot.: Sekrety zawodów

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44622985]

Zawsze jestem w szoku tez jak ktos wybiera sie na pelny makijaz do perfumerii.

.[/QUOTE]

JA też.

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
A czy w każdym zakładzie fryzjerskim powinien być cennik? Rzadko się z nim spotykam, a wydaje mi się, że to chyba też obowiązek.
Powinien. Byłą nawet afera że klient pytał się o cenę i słyszał np 30 zł za cięcie- ok, tniemy.
Po czym słyszy do zapłaty proszę 50 zł: 30 cięcie, 5 mycie 15 modelowanie.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 18:32   #109
Copykat
Zakorzenienie
 
Avatar Copykat
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 7 909
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
bo pewnie się z tego rozliczają - określona ilość produktów idzie na sprzedaż (więc nie mogą sobie wziąć czegoś, co jest przeznaczone dla klientów), a osobne zamówienie obejmuje testery nie do sprzedaży. Tak mi się wydaje.
Tak właśnie jest, testery zamawia się jako osobne produkty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
__________________

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 18:41   #110
201604181004
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 47 526
Dot.: Sekrety zawodów

1. McDonald's
Sekret... jest taki że wszystko co jecie jest tak sterylne jak w laboratorium. Ja nie żartuję. Alarm dla pracowników co godzinę na mycie rak, przy dotknięciu twarzy - myjesz ręce, przy dotknięciu czegokolwiek co nie jest jedzeniem z twojego stanowiska pracy (np pieczesz bułeczki i dotkniesz czegoś typu wiatrak) - od razu cię gonią do mycia rąk. Do spadnie na ziemie, jest kopane pod szafkę żeby się nikt o to nie zabił a sprzatane na koniec dnia, bo nie ma czasu na to w trakcie. Sekret nie sekret, niektórzy są w szoku

2. Nauczyciele
Na zajęciach zrobiliście dwa zadania bo przez 30 minut klasa powtarza coś czego nie rozumiała? To nic, konspekt lekcji wygląda perfekcyjnie i z pewnością umieszczone są w nim elementy audio bądź video.

3. Kawiarnie
Ciasta są mrożone i podgrzewane w mikrofali jak zabrakło sosu czekoladowego to zasypałyśmy toffi kakao i było ciemne lody w wafelku są często tańsze od tych podawanych "w szkle" -> za te drugie płacisz więcej bo będą ci podane do stolika który zajmiesz czyli płacisz za to że usiądziesz. chociaż to te same lody tej samej pojemności

4. Promocje/hostessy/promotorzy marek
Najczęściej nie mają pojęcia o czym mówią, wzorują się jedynie na biednych materiałach które może dostali, albo nie dostali, od szefa, a całą resztę biorą po pierwsze z etykiet produktów (albo karteczek informacyjnych przy sprzęcie w przypadku sprzetu elektronicznego) do tego dodają swoją piękną mowę plus oczy = kupujesz produkt.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:01   #111
marza_mr
Zakorzenienie
 
Avatar marza_mr
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 7 316
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Jeśli racja jest po stronie firmy, to staną na rzęsach, by odnaleźć i przesłać nagranie. Jeśli to klient ma rację trudniej jest wyegzekwować nagrania (ach te awarie i milionogodziny rozmów nie do odnalezienia). Wiem z doświadczenia koleżanki zajmującej się zawodowo takimi sprawami.
Racja była (nie)stety po mojej stronie.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:19   #112
201605061003
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 326
Dot.: Sekrety zawodów

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44622985]


A jestes pewna, ze szminka tylko tym aplikatorem byla nanoszona? Jestes pewna, ze nikt nigdy szminki nie zmacal? Ja bym nie byla .[/QUOTE]


Nie wiem, ale to było szminka w słoiczku, więc bezpośrednio na usta się tego nie nałoży, a paluchem nie wiem, czy ktoś by w tym gmerał. Mi szkoda by było pobrudzić palce
201605061003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:23   #113
dacn
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 9 544
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
1. McDonald's
Sekret... jest taki że wszystko co jecie jest tak sterylne jak w laboratorium. Ja nie żartuję. Alarm dla pracowników co godzinę na mycie rak, przy dotknięciu twarzy - myjesz ręce, przy dotknięciu czegokolwiek co nie jest jedzeniem z twojego stanowiska pracy (np pieczesz bułeczki i dotkniesz czegoś typu wiatrak) - od razu cię gonią do mycia rąk. Do spadnie na ziemie, jest kopane pod szafkę żeby się nikt o to nie zabił a sprzatane na koniec dnia, bo nie ma czasu na to w trakcie. Sekret nie sekret, niektórzy są w szoku
.
:Ekem:
to jedzenie jest tekturowe i sterylne, dlatego tak trudno się zatruć w maku jedzeniem- bo po prostu tam wszystko jest myte i dezynfekowane.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:27   #114
201604181004
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 47 526
Dot.: Sekrety zawodów

Niesamowite dacn ze sie tym z nami dzielisz. Jakbysmy nie wiedzieli. Ja tylko mowie ze o proces przygotowania podgrzewania produktu mozna byc jak najbardziej sppokojnym

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2014-01-15 o 19:29
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:27   #115
Elfia4
DOMator
 
Avatar Elfia4
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: z nad morza
Wiadomości: 7 147
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
W biowayu nie płacisz za wagę dania, a jego cenę masz podaną "na tacy", czyli w momencie płacenia wiesz dokładnie, jakiej kwoty się spodziewać (no i tak powinno być). Inną sprawą jest to, kiedy samemu nakładasz sobie jedzonko w restauracji typu "wszystko za 3,9 zł za 100 g", przychodzą panie, nałożą sobie talerz pomidorków i potem smutek, że za coś tak śmiesznego płacą 30 zł za porcję
Stałe ceny dań ma Green Way i pewnie tą sieć masz na myśli. Bio Way to dania na wagę - nakładasz co chcesz i ile chcesz płacąc określoną kwotę za 100g, dlatego pytam o to, czy tam i w tej drugiej sieci sprzedającej jedzenie na wagę w galeriach handlowych też doliczają wagę talerza do wagi potraw, czy uczciwie odliczają wagę talerza?
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:29   #116
201604181004
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 47 526
Dot.: Sekrety zawodów

Elfia chyba bylam w innym bio wayu bo w moich klient nie ma kontaktu z jedzeniem i nic sobie nie naklada
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:30   #117
dacn
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 9 544
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Niesamowite dacn ze sie tym z nami dzielisz. Jakbysmy nie wiedzieli. Ja tylko mowie ze o proces przygotowania podgrzewania produktu mozna byc jak najbardziej bezpieczn
Ale ja o procesie przygotowania i serwowania dań piszę. Tam serio jest sterylnie- wiem bo widziałam z tej drugiej strony.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:34   #118
201708160922
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2011-10
Wiadomości: 10 440
Dot.: Sekrety zawodów

To bioway i greenway to nie jest to samo pod inna nazwa?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 19:46   #119
Elfia4
DOMator
 
Avatar Elfia4
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: z nad morza
Wiadomości: 7 147
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Ooo właśnie. Uważajcie na to. Mieszkam w turystycznym mieście na południu Europy i wiele knajp robi tak, że w menu jest cena jedzenia, a napojów gdzieś małym druczkiem w środku restauracji w mało widocznym miejscu, żeby było zgodnie z przepisami. Turysta patrzy na cenę jedzenia, pod tym kątem wybiera i np. zamawia do tego piwo, ale ceny nie sprawdza bo myśli, że standardowa. Znam parę osób którzy za takie piwko czy inny napój zapłacili 3x więcej niż za sam obiad
W niektórych restauracjach do ceny jedzenia doliczana jest opłata za obsługę (czyli przymusowy napiwek dla obsługi nawet, jeśli była nieuprzejma i niekompetentna). W niektórych krajach jest to standardem, np. do ceny rachunku dolicza się określony procent za serwis czy przygotowanie stolika, czasem dopłaca się za stolik na zewnątrz, na głównym rynku miasta czy w innej atrakcyjnej lokalizacji. Info bywa podane maleńkim drukiem na dole menu.
W Polsce taka opłata za serwis jest spotykana rzadko. Osobiście spotkałam się z taką dopłatą tylko w restauracji Geslerowej. Podejrzewam, że praktykuje to we wszystkich restauracjach, które firmuje swoim nazwiskiem. O ironio, nie spotkałam bardziej olewającej i niekompetentnej obsługi, niż w jednej z jej restauracji. Gdybym mogła, nie dałabym tym panom złamanego grosza

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Elfia chyba bylam w innym bio wayu bo w moich klient nie ma kontaktu z jedzeniem i nic sobie nie naklada
Byłam w Poznaniu, w Starym Browarze. Tam bierzesz tacę, talerz i nakładasz sama co chcesz i ile chcesz, a później idziesz z tym do kasy, pani ci waży i podlicza. A że byłam tam po prawie dobie podróży, to nawet nie zwracałam uwagi na to jak ważą, dlatego pytam

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2014-01-15 o 19:43
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 20:11   #120
ahoooj
Raczkowanie
 
Avatar ahoooj
 
Zarejestrowany: 2011-11
Wiadomości: 315
Dot.: Sekrety zawodów

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
A czy w każdym zakładzie fryzjerskim powinien być cennik? Rzadko się z nim spotykam, a wydaje mi się, że to chyba też obowiązek.
Wszędzie musi być wywieszony cennik, nawet jeśli idziesz do kosmetyczki, to powinna Ciebie poinformować o tym, że ten zabieg kosztuje tyle i tyle, a jesli w trakcie zabiegu będzie potrzeba użycia dodatkowego np kremu albo maseczki, a jego cena nie jest wliczona w zabieg, to trzeba się klientki zapytać, czy wyraża na to zgodę.
A nie, że oczyszczanie twarzy miało kosztować 70 zl, a tutaj nagle 100 zł.
Miałam też podobną sytuację u fryzjera, totalna samowolka, fryzura wieczorowa (tak się tylko nazywała, w praktyce zwykłe loki robione prostownicą + trochę lakieru) 90 zł, a nastawiałam się na 60 zł (tyle podali na początku), bo (uwaga) została użyta jakaś odżywka regenerująca bez mojej wiedzy.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Stałe ceny dań ma Green Way i pewnie tą sieć masz na myśli. Bio Way to dania na wagę - nakładasz co chcesz i ile chcesz płacąc określoną kwotę za 100g, dlatego pytam o to, czy tam i w tej drugiej sieci sprzedającej jedzenie na wagę w galeriach handlowych też doliczają wagę talerza do wagi potraw, czy uczciwie odliczają wagę talerza?
I w jednym i w dtugim jadam, cena zawsze jest podana, różnica jest taka, że bioway jest o jakieś 5-7 zł droższy od green waya, w żadnej z tych restauracji klient ma kontakt z jedzeniem dopiero podczas jedzenia

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Byłam w Poznaniu, w Starym Browarze. Tam bierzesz tacę, talerz i nakładasz sama co chcesz i ile chcesz, a później idziesz z tym do kasy, pani ci waży i podlicza. A że byłam tam po prawie dobie podróży, to nawet nie zwracałam uwagi na to jak ważą, dlatego pytam
Może tak, ja byłam tylko w biowayu/green wayu w trójmieście, więc nie wiem
ahoooj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2015-12-23 12:21:51


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.