|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Kraty w oknach ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Laski, może coś będzie
mam skurcze na 70-100%, bolesne i rozwarcie na 3cm. Może obedzie się bez oxy.. Czop jest zdecydowanie czopem. A badanie przez polozna jest 100 razy lepsze niż przez lekarza..Mariee, super opis! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co jej dziś leży na wątrobieCo do aukcji ![]() A czemu to problem? Dzięki Gosiu A Ty biedna ciągle się męczysz z tymi skurczami
|
|
#2524 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, to dziś nastąpi
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj popołudniowo
Nie było mnie wczoraj, bo wyrwałam się z domu pozałatwiać formalności i zrobić zakupy, a teraz Was nie mogę nadrobić. Tak to zostawić Was na jeden dzień. Dzięki za opis. Jak czytam Wasze kolejne historie, to cieszę się, że już urodziłam, bo nie wiem czy teraz zdecydowałabym się Zastanawiam się, czy stres u mnie sprawił, że poród bardziej mnie zaskoczył niż bolał i strerroryzował. Czułam się dość rozbawiona sytuacją i chyba do końca nie uwierzyłam, że to już się na prawdę dzieje.Wredne Mam przez Was taaaaką ochotę na mój ulubiony budyń czekoladowy ale na razie nie będę Olka nim terroryzować.Cytat:
Opis pierścionka nie zacheca
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Gang Iren
|
Aż się poryczałam z emocji.
Ja cię kręcę jakie przeżycia!! Stanowczo cieszę się,że nie rodzę w Polsce... Sadlaczyca
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten pierścionek na allegro i opis aukcji do niego wymiata
![]() A ja teraz trafiłam na filmik z ukrytej kamery z "uroczym niemowlaczkiem": https://www.youtube.com/watch?v=PUKMUZ4tlJg
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie bolą plecy i brzuch ciągnie, po bokach, wszędzie
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uroczo ![]() Wycałowałabym
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Marieee - świetny, realistyczny opis. Wczułam się. I strasznie mi przykro, że miałaś w okół siebie taki personel
Świetnie sobie dałaś radę, Kochana!!!Cytat:
boski filimik! |
|
|
|
|
#2537 | ||
|
Rozeznanie
|
marieee
gratulacje dzielna kobieto!Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też. Siedzieć ciężko, leżeć ciężko, stać najlżej ale ile da się stać na baczność
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
marieeuper opis, bylas naprawde bardzo dzielna, ale warunki w jakich przyszlo Ci rodzic - masakra. K....wa kraty w oknach, chyba zebys z porodowki nie uciekla
zle zlozone lozko porodowe??? koszmar jakis - pierwszy porod w swoich karierach odbierali, czy co?? najwazniejsze, ze juz jestes po i wszystko z Wami ok.A co do pologu to niestety nikt o tym nie mowi, jak sie czuje kobieta. Swoja droga bardzo fajny link, a to co tam opisane to szczera prawda. Ludziom sie wydaje, ze zaraz po porodzie to kazda z nas powinna byc radosna jak skowroneczek na wiosne, a tu Cie tylek boli, szwy ciagna, sily brak, dziecko placze, nocki nieprzespane i wez tu czlowieku badz wesoly i wypoczety Mnie rozwalila wczoraj moja bratowa, przyszla z corka, moja chcrzesnica po prezent, bo A.miala urodziny w niedziele i tak "przypadkiem" wpadly po poludniu (zaznaczam, ze nigdy nie przychodzi bez powodu) i sie rozsiadla i truje doope a to jej tel.skonfiguruj, a to malej gry posciagaj, Alek zaczal przerazliwie plakac, a ta siedzi i napieprza jaki to moj brat jest niedobry i w ogole, ze malo zarabia, jakby mnie to obchodzilo.....Masakra, siedziala 2h
|
|
|
|
#2540 |
|
Gang Iren
|
Wiki zmęczona przyszła ze szkoły,bo biegła.
Nie mogła się doczekać,żeby sprawdzić czy Kacper się urodził ![]() Ja jej mówiłam,że to jeszcze może nawet 2 tyg potrwać...
|
#2541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak cierpliwa jesteś, dwie godziny zniosłaś ![]() Cytat:
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Ja ogólnie jestem zadowolona. Szczególnie że w ogóle dostałam to zzo. U nas w lub. Na porządku dziennym jest że lekarz kładzie się na brzuchu kobiety. A położne... Szkoda słów. Dobrze że wybrałam chorzów.
Mój mały cycon znowu podsypia przy cycku ![]() Teraz się zastanawiam czy aby na pewno dobrze że opisałam. Nie chce wywoływać negatywnych emocji..
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Bylam juz bliska morderstwa... zwalilabym na depresje poporodowa w razie czego
![]() A tak powaznie to moje sugestie, ze jestesmy zmeczni i jeszcze nie jedlismy obiadu nie robily na niej wrazenia. Nawet moj tekst, ze u nas odwiedziny jak na razie to na krotko, bo jeszcze za wczesnie na dluzsze posiedzenia tez jej nie dal do myslenia. Taki to z niej niereformowalny przypadek |
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2545 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dziecko słyszy w macicy: http://www.youtube.com/watch?v=lxC2X2QqYJc
|
#2547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 | |||
|
Zadomowienie
|
Hihi
Ssanie to taka ciezka robota![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Pewnie mnie już nie pamiętacie, trochę mnie nie było ![]() A podziało się tu trochę Przede wszystkim GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM CUDOWNYCH DZIECIACZKÓWMARUDA cały czas myślę o Krzysiu i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() I oczywiście doping dla mamuś oczekujących )Ja troszkę zamilkłam, bo przed Świętami mama mi się pochorowała i w sumie większość czasu spędziłam na próbie dostania się do jakiegoś kardiologa co prawie graniczyło z cudem ( oczywiscie prywatnie bo na NFZ to dopiero czerwiec, a z dopiskiem pilne na luty A po świętach przyszło na mnie takie osłabienie, że hej... bóle jak na okres, twardnienie brzucha, mdłosci, nie mówiąc już o wciąż towarzyszących bólach spojenia i stawów biodrowych i strasznej załamki dostałam, bo na dodatek dzieć mój nie chciał się za bardzo ruszać... ale jakoś to przetrwałam. A nadrobić Was to już inna sprawa a ze tylko mam na to wieczory to trochę mi to zajęło![]() Mój "MAŁY" w skończonym 33 tygodniu wazył 2600 więc ładny z niego klocek jest. Lekarz się pytał gdzie ja go chowam ![]() No i lekarz stwierdził, że jeśli dalej tak będzie rósł, a mały nie zechce przyjść wcześniej na świat z mniejszą wagą, to będzie trzeba przemyśleć cesarkę ze względu na na moje spojenie kontra waga dziecia ![]() I tak mi jest z tym dziwnie... jak mi o tym powiedział to tylko wzruszyłam ramionami... BO boję się i jednego i drugiego a najlepiej jakby wymyślili 3 rozwiązanie ![]() No ale co będzie to będzie, ważne, żeby tylko z Maluchem było w porządku i żeby za bardzo mnie nie uszkodzili. |
|
|
|
#2550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
ojej jaka kochana siostrzyczka ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Mąż jedzie do domu. Ja zaczynam przeglądac gazety które mi przywiózł, ale.. myslę sobie… lepiej się wyspać, gdyby to miało być jutro. Odkładam gazetę idę spać.
Wszystko jest mokre. Tż wychodzi. Siadam na brzegu fotela. Podczas skurczów wbijam sobie paznokcie w uda, muszę siedzieć nieruchomo. Uprzedzam kiedy będzie skurcz. Anestezjolog trafia pomiędzy skurcze. Nerwowa atmosfera. Podaje mi dawkę próbną, za chwilę ZZO. 11:30. Maż mówi, że anestezjolog wychodził, i przychodził – miał jeszcze przecież cesarkę na Sali operacyjnej. Nie zauważam nawet kiedy położna mnie nacina. Zaczynam przeć. Ból straszny, przerażający. Położna mówi, żebym złapała nogi pod kolanami i przycisnęła je do siebie. Lekarz zaczyna uciskać mój brzuch. Pewnie gdyby mną nie telepało, uderzyłabym go resztką siły. Pojawia się główka. Mówią, że dziecko ma włosy. Mąż ma łzy w oczach. Położna mówi, że mogę dotknąć główki, odmawiam. Znieczulenie zaczyna ledwo co działać. Zaczynam warczeć, krzyczeć, prę z całych sił. Dziecko ma owiniętą pępowinę w około szyi. Po chwili ulga. Wszystko puszcza, nie ma skurczów. Ktoś kładzie mi na piersi małą ciepłą istotkę. Spoglądam, patrzę: MA MÓJ NOS!!! Jest godzina 12:00. Zakochuję się w niej od pierwszego momentu. Jestem w szoku. Pytam dlaczego dziecko nie płacze. Mówią, że wszystko jest dobrze. Po chwili mała zaczęła się krzywić, odzywa się.

mam skurcze na 70-100%, bolesne i rozwarcie na 3cm. Może obedzie się bez oxy.. Czop jest zdecydowanie czopem. A badanie przez polozna jest 100 razy lepsze niż przez lekarza..
Zastanawiam się, czy stres u mnie sprawił, że poród bardziej mnie zaskoczył niż bolał i strerroryzował. Czułam się dość rozbawiona sytuacją i chyba do końca nie uwierzyłam, że to już się na prawdę dzieje.
ale gorący 

16.06.2012 
Świetnie sobie dałaś radę, Kochana!!!
gratulacje dzielna kobieto!

zle zlozone lozko porodowe??? koszmar jakis - pierwszy porod w swoich karierach odbierali, czy co??