|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 15
Cytat:
Gdybym miała proste włosy zamiast lekko falujących, to też bym taką nosiła.Zawsze modna i nie trzeba się martwić, że jak włosy podrosną, to straci kształt. Jako że przerażały mnie umiejętności fryzjerów do których trafiałam (przepraszam, stylistów fryzur), to kupiłam sobie nożyczki fryzjerskie i własnoręcznie podcinam końcówki. Wreszcie są obcięte tak jak trzeba. Moim zdaniem trzeba mieć prawdziwy talent, żeby po paru latach pracy nie nauczyć się równo podcinać włosów. |
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
cudotwórca
![]() mikia, ja mam identyczne włosy jak ta blondyna na wklejonym zdjęciu (kolor, długość, typ włosa), co określam brakiem fryzury, bo sobie po prostu rosną mam z natury proste, więc na imprezy lekko je faluję i tyle.
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
albo po prostu tak zostali nauczeni w szkole że "prosto tak i siak jest źle i nijako rób tak tak tak tak tak tak" i tak robią
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ja mam takie, długość do pach. też blond ale troche inny odcień ![]() chociaz raz przedziałek mam na środku a raz na boku xd |
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
http://3.bp.blogspot.com/-GKzJNbs_Xx...Aos/s400/3.jpg ja mam takie jeśli chodzi o grubość i długość, ale też są na prosto, podcinam tylko końcówki i przedziałek naprosto. Kiedyś cieniowałam, ale miałam taką wielką głowę
a no i ładnie pofalowane bo ta to ma chyba zrobione specjalnie. Tak wyglądam jak się nie uczeszę 2 dni Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-01-15 o 17:12 |
|
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
zazdroszczę
ja musze wyciągać na szczotce
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
też zazdroszczę
, mam od niedawna asymetrycznego boba, co wyglada zabawnie bez ulozenia na szczotce a miałam takie ładne, za łopatki to zachcicało mi się obciąć w tanim salonie zamiast w tym co zawsze
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them. Last fm Lubimy Czytac |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
to mnie dziwi https://www.facebook.com/photo.php?v=732512390093636 a zwłaszcza ten 30-letni gość, który po studniówce liczy na gratisy
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-01-15 o 17:17 |
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#162 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dziwi mnie zajadły pojazd na zabawę studniówkową - tam, gdzie się chłopak zabił w samochodzie, a dwie dziewczyny zostały poważnie ranne.
Sama sprawa odwołania jest dyskusyjna, na miejscu nauczycieli i rodziców zupełnie nie wiedziałabym co zrobić - czy by odwołali, czy by zostawili i tak byłaby ich wina i ktoś miałby pretensje. Pewnie uznali, że pretensje jednej klasy są mniejszym problemem niż pretensje pozostałych kilku klas. Jeszcze bardziej dziwi mnie zwyzywanie bawiącej się młodzieży od nieempatycznych chamów, dyskusje o upadku obyczajów młodzieży i takie tam. Co innego uczcić minutą ciszy kogoś kogo się zna z korytarza (albo w ogóle nie kojarzy, w szkołach średnich najczęściej jest klas do f czy g dajcież spokój że się wszyscy znają!) a co innego być niejako zmuszonym do ostentacyjnego udawania że ta śmierć jest wstrząsem strasznym. Rozumiem że klasa tego chłopaka była w szoku i zdruzgotana. Ale pretensje do tego że inni się bawią, dramatyczne opisy że jedni siedzieli zapłakani przy ścianie i z boleścią patrzyli się na bawiących (przecież mogli wyjść?)... A może nie mam racji i studniówka powinna być odwołana bezdyskusyjnie? |
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba się z tobą zgadzam ale chciałabym przeczytać
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Ja się z tobą zgadzam. To zrozumiałe, że jego klasa i jacyś znajomi z innych nie chcieli iść na studniówkę, ale IMHO dla pozostałych kilkudziesięciu/setki osób śmierć całkiem obcego człowieka nie jest aż takim wstrząsem. Albo może my jakieś niewrażliwe jesteśmy.
|
|
|
|
#165 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
http://wyborcza.pl/1,75248,15274686,...u_smierci.html
Proszę. Emocjonalny opis jakby sam dziennikarz był tym maturzystą. |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
"[...]w rogu przy stolikach siedzieli przybici tragedią znajomi Bartka, Moniki i Marleny: dziewczyny z oczami czerwonymi od płaczu i rozmazanym na powiekach tuszem, chłopaki zakrywający twarze. Straszne było to, że ci pierwsi zupełnie nie zwracali uwagę na tych drugich - opowiada nam osoba, która była na studniówce.
Zapłakana młoda dziewczyna podeszła do rozbawionej pary i zapytała: - Jak możecie?" Nie ogarniam PO CO ci znajomi tam poszli. Myśleli, że wszyscy maturzyści usiądą w kółku i będą razem płakać nad dla większości całkiem obcym człowiekiem do szkockiego marszu pogrzebowego? |
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#169 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zgadzam się z tobą. ja rozumiem smutna sprawa ale w tej szkole uczy się ponad tysiąc uczniów (!!!!!!!!!!!!!!!!) przecież znaczna część mogła ich nawet nie znać ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- no dokładnie, kto znał i się przyjaźnił mógł sam wyjśc i dać zadecydować innym czy się bawią czy nie, dżizas ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam podobnie. Znajomi tego chłopaka mogli wyjść a reszta osób jeśli chciała to mogła się bawić. W końcu swoją studniówkę ma się raz, a sporo osób mogło nie znać tego chłopaka albo tylko kojarzyć go z widzenia. Codziennie ktoś umiera... Może mało we mnie empatii ale uważam, że dobrze że nie odwoływali tej studniówki. Kto chciał wyjść mógł to zrobić, a nie siedzieć, płakać przy ścianie i jeszcze mieć jakieś wyrzuty do innych że się bawią
|
|
#171 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Wyjdę teraz na paskudną ale z życia - nastolatki (bo maturzyści to nastolatki jeszcze!) najpierw gwałtowny unos i dramatycznie rozmazane tusze a potem szybko każdy wróci do swoich spraw (matura i wybór studiów to stresujące rzeczy) że jak po maturze będą pamiętać że ten chłopak chodził z nimi do klasy to będzie dobrze.
Chodziłam do różnych szkół, były wypadki, jedno samobóstwo, życie po prostu... |
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
Prawda, mikia. U mnie w LO też byly najróżniejsze wypadki i przypadki, ale serio, po maturze czy już na pierwszym roku, to wszystko co przydarzyło się jakiemuś randomowemu uczniowi to są tylko niejasne wspomnienia, nawet jeśli kiedyś to poruszało.
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
W mieście w, którym chodziłam do liceum, była podobna sprawa. Chłopak z dziewczyną jechali na próbę poloneza i zginęli. Studniówkę odwołano, jeszcze się dało wszystko odkręcić, studniówka i tak miała być w szkole najwyżej jakieś zaliczki przepadły. Decyzja podjęta pewnie dlatego, że szkoła była mała- trzy klasy i każdy się znał. A co do opisanej sprawy, nie rozumiem pretensji do tych, którzy się dobrze bawili, ale ja chyba nie potrafiłabym...
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Całe studia podcinałam sobie włosy sama- fryzjerzy nie potrafią ścinać kręconych włosów. Wyjątki to jeden na tysiąc. Cytat:
Kurcze nikt nie mówił że będzie w życiu łatwo i czasem trzeba dokonać trudnych wyborów i olać studniówkę na którą się wydało dużo kasy i marzyło od pół roku. |
||||
|
|
|
#177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#178 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ten filmik to zapowiedź filmu
http://www.filmweb.pl/film/Diabelski...ie-2014-688891 |
|
|
|
#179 |
|
kobieta za ladą
|
ja sie od lat...obcinam sama
![]() tzn raz nie wiem na 5-6 miesięcy idę do fryzjera strzygę sie na wersje podstawową a potem jak rosną to w miarę rośniecia sie obcinam ![]() na Hupałę miałam grzywkę gdzieś w 1991 roku z tą studniówką to serio trudna sprawa serio ja bym nie wiedziała co zrobić ![]() ja jestem zdziwiona ze od 4 stycznia pracując po 9 h dziennie( sobota i niedziela też z tym ze krócej) nie padłam czuje się jak japończyk w korporacji
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2014-01-15 o 18:58 |
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
JA chyba też.
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Oj tam,słodki didek przecież.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Gdybym miała proste włosy zamiast lekko falujących, to też bym taką nosiła.