|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
![]() Właśnie dzis dokonałam zmiany lekarki , na razie przez tel ale muszę podjechać i wypełnić papierek i się zapisać przy okazji . Poprzednia pani hrabina przyjmowała tylko z rana dzieci na szczepienia . a ja mam ochotę po przedszkolu ![]() Cytat:
Bo wiadomo że matka by przyleciała jak na skrzydłach po dzieciaka . Tylko pewnie jak wyjdzie tak kilka razy to ją z roboty wywalą itd.... ![]() ![]() Cytat:
Olka była ekonomicznym dzieckiem . Pluła MM , wymiotowała kaszkami , a słoiki poza owocami miała w głębokim poważaniu ![]() Pamiętam jak zabrałam walizkę słoików do bułgari żeby gnojek miał co jeść . Zjadła chyba ze trzy , reszta przyjechała do domu i potem oddałam koleżance . ![]() Olka w tym czasie wolała żarcie z hotelowej restauracji
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słoiczków jeśc nie chciała, więc jak teściowa kiedyś kupiła 10 na raz to musiałam wszystko wywalić bo jeść nie chciała, tylko zupki robione w domu a jak skończyła 6 miesięcy to już z nami jadła normalnie obiady: ziemniaki, kotlety, ryby i żyje po roku nawet mleka już nie chciała pić w butli tylko kakao
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego tańcowania też taką mam nadzieję ![]() |
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu jazda ze szkodliwymi substancjami w ciuchach dla dzieci
http://www.sfora.biz/Potwory-czaja-s...trujace-s63669 ( jeszcze na innych portalach nie znalazłam podobnego artykułu) Moj mały ma prawie same bluzki z długim rekawem z gapa Moze dlatego lubi ten kolor różowy , zaburzylo mu gospodarkę hormonalna , jeszcze mi w spódnicy zacznie biegać
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
My mleka dużo kupujemy. Oliwka do dzisiaj pije i to 2 razy dziennie a Nataszek pije 3 razy. Więc idzie nam tego sporo.
Przeważnie kupujemy jak jest gdzieś promocja bo cena zabija. Niemniej aby kupować na promocjach to też trzeba mieć pieniądze bo to zamrożenie gotówki. Ostatnio tż pojechał i kupił mleka za ponad 700 zł. to samo jeżeli chodzi o pieluchy też zawsze kupują po parę kartonów jak jest promocja. Obydwie dziewczynki wychowane są na słoikach. Nataszka do dzisiaj je wcina ale już nie tak często. Są one traktowane awaryjnie. Np jak gdzieś jedziemy to łatwiej jest nam zabrać słoiczek dla Nataszki i kanapkę dla Oliwki. Ja nie bardzo uznaję karmienie dzieci w knajpach.
|
#1656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do apteki to ja też mam wszystko i dla małych i dla dużych,co parę miesięcy robię przegląd czy coś nie jest po terminie. Dziecięcych antybiotyków nie mam bo bałabym się dać bez lekarza ale samej zdarzało mi się brać duomoxa jakiegoś ja mleka od dawna nie kupuję ale coś mi się kojarzy że było coś po ok.28 ? szok jaka cena Cytat:
a słoiczki to nie było mowy ,jeszcze owocowy jak cię mogę ale zupki także mój też ekonomiczny pod tym względem ![]() Cytat:
genderami zajeżdża Cytat:
![]() jeśli się kupuje dużo na wyrost to rzeczywiście zamrożenie. Tak mi się przypomniało jak kupowałam cukier w biedronce latem dla pszczół a potrzebuję 100kg , ludzie patrzyli jak na wariata ,ale za chwilę widziałam w innych koszykach też cukier Tylko jeden dziadek do mnie : co bimberek będzie ![]() ogólnie to często kupuję spożywkę w promocji ale tylko to co używam np. masło czy kawa to biorę po 10-15 sztuk ,tylko zawsze trzeba przeliczyć na gramy czy to rzeczywiście wychodzi taniej. Ubrań nie kupuję w promocji czy wyprzedażach ,mam jeden sklep w którym kupuję i zawsze mówię że chcę polskich firm ,są to mało znane firmy ,cena nie wygórowana a ubranka dobre jakościowo. chociaż tak wesprę naszą gospodarkę
|
||||
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Pop ja się chyba na 38 złotych zatrzymałam w Bebilonie bo to już było powyżej moich możliwości. Żmijka wtedy przeszła zupełnie na krowie.
Teraz nie pije wcale bo ograniczam mocno. W grę wchodzą serki i jogurty ale też muszę ograniczać bo zaraz widać jak jest zaglucona i mówi przez nos ![]() Madziwinia bo ja stara jestem i pod uwagę biorę całokształt ![]() Catro baw się dobrze Już miałam kiedyś pytać. Jak Olcia a właściwie nerki i serduszko znoszą tę ilość infekcji ?
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odlot One nie z Chin ale Bangladesz , vietnam A tak serio to gdzie ja mam kupować , jak tu w UK wszystko w Chin , indi, Bangladeszu vietnamu itd . Nie ma opcji. Wszystkie firmy ,które zalały angielski rynek produkują tam gdzie taniej, wiadomo gdzie. Widać to po kosmekach perfumami ,które produkowane sa np. we Francji , ceny kilkadziesiąt punktów ,a podróbki za kilkanaście . To samo byłoby ze szmatami. Szczerze to nawet nie wiem która firma odzieżowa produkuje szmaty w UK.
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Libra co z tego że produkt polski jak bardzo prawdopodobne że tkanina w Chinach była robiona
![]() Przypomniałaś mi że muszę zajrzeć na naszą halę bo na mojej Żmijce to legginsy się "palą". Mam już 4 szt. do łatania na kolanach. Kupowałam bardzo porządne wydawało mi się.
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA tak z ciekawości przeglądałem neta i jest troche tych firm. Raczej male, albo na zasadzie ze dwie mamy otworzyły sobie same biznes i szyja, wytwarzają dane produktu. Czasem w DDTV pokazują takie małe biznesiki.
Kupno zazwyczaj przez neta bo jak juz cos jest to bardzo daleko, jeden sklepik czy siedziba. No i kwestia tez tych materiałów a dwa to kwestia gustu. Jedna stronę przejrzałem i totalnie noe moj klimat. |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
my przez kolki które męczyły Zuzię do 5 miesiąca musieliśmy kupować mleko Isomil, na receptę wychodziło 10zł/puszka i wtedy myślałam, że to dużo ale jak widzę ile wy płaciłyście za mleko to my i tak się bardzo nie szarpnęliśmy
|
|
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) - tak to wychodzą dobrze, ewentualnie jest że dziecko niedożywione Ostatnio jak miała to niefajne badanie krwi, to m.in. wskaźniki nerkowe też miała badane - jeden ze wskaźników miała lekko podwyższony, właśnie w ten piątek mieliśmy powtórzyć badanie, bo to mogła być kwestia infekcji, ale musimy odwlec. W każdym razie nerka daje radę. Serduszko najgorzej zniosło jelitówkę - wtedy to pediatra stesoskopem arytmię od razu usłyszała. Ale po nawodnieniu i podaniu elektrolitów się polepszyło. Ostatnio badaliśmy je pod koniec listopada, akurat podczas echa miała zapalenie oskrzeli i nic niepokojącego nie było widać, wada utrzymuje się na tym samym poziomie. Bebilon od jutra w Biedronce będzie po 40 zł: http://gazetki.biedronka.pl/g244,ins...20tygodniowe/4 (choć ja zwykle kupuję na promocjach w Rossmanie te kartony 1200 g) A teraz są fajne resoraki Burago za 7,50 - ja wczoraj Oli nabyłam Porsche 911 (ta sama gazetka) |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka - Wszystkiego najlepszego, każdego dnia powodu do uśmiechu!
To się dzieciaki pochorowały... Libra, my ostatnio Berodual dostaliśmy, rzeczywiście mały na niego reagował. Ale u nas był też antybiotyk, więc cholera wie. Ale macie fajnie z tą zumbą. Ja ostatnio jak terapeutka przyszła do Igora w sobotę, uśpiłam Kalinkę i wyszłam na solarium. Nie byłam tysiąc lat, ale chociaż szkodliwie, to jednak lepiej się poczułam jak bladość nieco zbladła. W każdym razie miałam kwadrans dla siebie ![]() A u nas po 2 dniach gorączki, 2 dni bez żadnych objawów! Nie wiem, co jest. Chociaż cieszę się bardzo. Lekarz też nie znalazł źródła temperatury. Ale fajnie (i męcząco) posiedzieć z maluchami w domu. Kalinka raczkuje, staje przy meblach, Igor dalej ma szalone pomysły - jest co robić. U Was też biało za oknem? I mam pytanie do ekspertek od firan - co byście poleciły na okno do salonu - spore z wyjściem na balkon. 4 metry ściany - całość prawie w oknie. W sypialni woal na szelkach mi się sprawdził, ale gładki i te wiecznie lepiące rączki
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
PoP o to mi chodziło.... o te kwoty dochodu rocznego.. wiec sie łapię
...tylko teraz czekac na PITy od płatników.
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Megi dobrze że juz lepiej dzieciaczki się maja a i TY też ![]() Nie mam pomysłu na firanki. Mamy długie i jakoś sobie z nimi Zosia radziła i szczególnie dużo paluszków nie było.
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas biało - mała chce na śnieg ale narazie to niemożliwe, ![]() Jedziemy nie długo na wizytę. |
|
|
|
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie to samo ze spodniami dresowymi do przedszkola , co rusz dziury na kolanach , a dżinsów nie chce ani żadnych innych tylko dresy kiedyś dostaliśmy od jednej cioci piżamkę to ona nawet po kilku praniach śmierdziała nieznośnie ,Miko jej nigdy nie nosił ,w piec poszła. Cytat:
![]() ja lubię jak na metce jest napisane "wyprodukowano w polsce" a nie adres importera. |
|||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce snieg!!!!!!!!!!!!
![]() megi co do firanek nie pomogę... jak czytałas nikomu sie te co wybrałam nie podobają:d a mi tak
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa do norwegi po majtki bede zasuwac Ale jak nie czuć chińszczyzna ?, o sam zapach ci chodzi ? Chodzi mi , ze jak materiał wyprodukowany w Chinach to tak samo szkodliwy mimo tego ,ze szmaty szyte z niego np w norwegi ( o ile sa kupne właśnie z Chin)Mi tam nigdy szmaty chińszczyzna nie smierdzialy . Moj tz za to dumny jak znajdzie metkę made in turkey W UK masz same sieciówki U nas nie pada śnieg a szkoda. Ocipieje zaraz z młodym i jego lekcjami |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Z chęcią oddam! Albo zapraszam do siebie
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Norwegia akurat niczego nie sprowadza ,chyba że im czegoś braknie ,nic dziwnego że nie chcą do unii.
Tak chodziło mi o to że nie śmierdzą ,tak naprawdę to nie ma ekologicznych ubrań bo nie sposób jest wyprodukować setki hektarów bawełny bez pestycydów ,tak samo jak nie sposób jest to później farbować naturalnie ,jeśli byłaby to manufaktura to tak owszem ale nie na taką skalę Mimo wszystko nie lubię jak coś jest wyprodukowane w chinach |
|
|
|
#1672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co ja tu mogę innego nabyć . Na Gapa w Polszy mnie nie stać , na wójcika tym bardziej . A reportera ma troszkę rzeczy i reserved . Dla starszaków reporter young ma super rzeczy i tez są Polskie . Ale ceny niestety też nie są małe ![]() ![]() Cytat:
![]() Albo wakacje , albo siedzimy w domu ![]() Zresztą w bułgari np. było specjalne oddzielne jedzenie dla dzieciaków Moja znajoma targała np. weki do grecji swojej roboty ![]() ![]() Cytat:
A okna tez mam wielkie
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
W dziennym deczko inaczej wyglada
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę od września ubiegłego roku ,w szkołach zostały zniesione dni wolne , było to 10 dni w ciagu roku na tzw wakacje , a teraz ukrócili. Nic nie ma.
Ja zawsze szlam do dyra i musiałam pytać o zgodę , wypelnialam papiery itd , nigdy nie robił problemów. Przeważnie były to pierwsze dni początku wrzenia ( kilka dni) , albo kilka dni przed po - Boże narodzenie, Wielkanoc . A teraz lipa bedzie . W tamtym roku jeszcze nam sie upiekło ,bo tylko jeden dzien opuścił , zanim z Turcji wróciliśmy , wiec nie pociągnęli nas do odpowiedzialności prawnej: kara pieniężna, 21 dni na spłatę, po tym czasie kara jest podwajana ,a jeżeli rodzic dalej nie płaci to koszta dochodzą nawet do tysięcy i kary więzienia ( pewnie w zawieszeniu) . Właśnie jedna para sadzi sie , bo zabrała 3 dzieci na 6 dni bez zgody i po zmianie prawa. Bardzo nam to utrudni wizyty do tr i pl. Bo czasem lot powrotne sa kilka dni po rozpoczęciu semestru , abo przed zakonczeniem LIBRA no wiem. Pamiętasz jak pisałam ,ze sobie jakieś cuda wianki nakupywalam typu np. Spirulina , achy i ochy nad nia , a w domu dopiero zlukalak ze to z Chin Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:37 |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
U nas śniegu brak a ferie za 2 dni.
Libra niestety Chiny wyparły wszystkich z powodu swoich niskich kosztów produkcji. Też nie lubię takiego typowo chińskiego towaru ale niestety nie da się go uniknąć zupełnie.
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka wszystkiego najlepszego
![]() u nas też teraz ferie się zaczynają a śniegu brak;/ Zosia jutro ma bal w przedszkolu, godzinę wybierała strój i nic jej się nie podobało. W końcu wybrała fioletową sukienkę, kapelusz i różdżkę i mówi, że będzie wróżką- czarownicą
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Monka a co w momencie kiedy dzieciak pójdzie na wagary ?
Rozumiem że tylko papierek od lekarza pozwala do szkoły nie przyjść ?
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
ANIA odrazu dzwonią do rodzica , jak dziecka nie ma w szkole. Nie ma takiego czegoś ze dziecko nie idzie do szkoły bo gdzies sobie jedzie a rodzic pisze zwolnienie.
Na 99% jestem pewna ze przy częstych wagarach , rodzice musza płacić karę pieniężna, ale musiałabym to jeszcze sprawdzić. Zostawili możliwość wyjazdu tylko i wyłącznie w wyjątkowych sytuacjach : pogrzeb , choroba ? Wesele to raczej nie . Co innego jak np moj młody ma np. biegunke , dzwonią a ja im muszę powiedzieć ze dziś nie bedzie bo go czysci, nie muszę wtedy isc do lekarza o potwierdzenie. Firanki super. Duzo dałaś ? Kupowałas u siebie czy na necie? ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Megi teraz ładnie konto jest widoczne
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja tez z wlasnymi wekami jezdzilam
moj mleka mm nie ruszyl, a zupki tylko mamusine. Mialam torbe z termosem i wozilam na plaże. W tym roku był raj bo kanapki w drodze a tak restauracje, gory frytek z min zjadlam i na nich schudlam ![]() Mrowak i Natasza jak nastroje?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

....

odlot

) - tak to wychodzą dobrze, ewentualnie jest że dziecko niedożywione