|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka ciszaaaaa?
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas też śniegu duuuużo Wreszcie ![]() Byliśmy dziś zamówić torcik i zdjęcia u fotografa Masakra ile sobie życzą za jedną pozę (3 odbitki) - jeden 45 zł, inny 4o zł, a ten u którego będziemy robić 30 zł Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Domcia bedzie miała dwa torty - jeden upieczony przez nas i jeden kupny. W ogóle będzie miała dwie imprezy - w sobotę moja rodzinka, w niedzielę od strony męża ![]() ślicznie ![]() Fewciu trzymam kciuki za nową pracę. Wszystkiego najlepszego dla Darii i Oleńki ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje, masz zdjecie?
![]() Cytat:
bardzo dobrze zrobilas! trzymam kciuki za nowa! ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Oby były jak najszybciej, domyślam się w jakim stresie żyjesz.
Cytat:
![]() Nie pochwaliłam się, Michaś dziś przeszedł sam cały pokój kilka razy
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję mam, ale nie będę wklejać. Wiesz, co innego własne dziecko. Ja bym sie wkurzyła, jakby bratowa mi Dominika na forum pokazywała Nasze forum jest zbyt łatwo dostępne![]() ![]() Eeh znowu jest problem z uśpieniem Małego mąż mnie wyprosił, powiedział, że sam spróbuje
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo!
![]() Też bym chciała, żeby Domcia zaczęła chodzić, bo nie mam już sił jej nosić. Najgorzej jest jak z nią gdzieś jedziemy i musimy ją nosić - ręce i kręgosłup już mi nie wytrzymują Za chwilę mecz Polska - Francja
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bohater!!!
![]() Noooo, ja tez czekam! Wlasciwie my, bo Kuba ani mysli o spaniu
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale tu dzis cisza! ![]() mlody juz spi... odpukac od wczoraj Kubus znow zaczyna zasypiac ok 20tej ![]() a mnie cos pobiera ![]() od wczoraj jestem taka slaba, rozbita... raz mi goraco, raz zimno - menopauza czy jak ![]() a gardlo mnie tak napitala ze szok! nie moge przelykac nawet sliny bo czuje aki bol ze brrrrrr ![]() w nocy ciagle przez to gardlo sie budzilam ![]() takze zmykam sie umyc i spaciu! a jutro jade na wycieczke - do kina i na kregle. no i oczywiscie obowiazkowo makdonald ![]() papatki! |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Darii i Olenki
Moje dzieci jeszcze nie do konca zdrowe ;/ ale chyba najgorsze za nami (kilka nocy wstawania raz do 1 a raz do drugiego w nocy) bylismy nawet u lekarza bo moja mama stwierdzila ze malemu wyciekla ropa z ucha ( a faktycznie tej nocy strasznie plakal) poszlismy do laryngologa i mialo byc to prawe ucho ale ona stwierdzila ze prawe zdrowe, moze lewe troche chore ! i przepisala antybiotyk... no ale skoro moze to nie dalismy go, stwierdzilam ze jak kolejna noc bedzie niespokojna to maz sie ubierze i pojedzie do nocnej apteki i wtedy damy, a tu masz dziecko spalo jak aniolek tzn. z pobudkami no ale one zawsze sa ale bez placzu. z tym pierscionkiem na allegro dobre
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci fajnie Uwielbiałam te wszystkie szkolne wycieczki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz jestem na etapie poszukiwania jakiejś zajmującej zabawki do kapieli, bo siedzenie w wannie stało się nudne
Może coś polecacie?Muszę się Wam pochwalić, że Dominik mówi już jedno słowo ze zrozumieniem nie licząc tatowania i mamowania. To słowo to :"ookooo"Tak biedaka męczyliśmy: pokaż okoo, gdzie jest okoo, że teraz sam pokazuje i mówi w ogóle tak ładnie "k" wymawia. Mówi też: "ko ko" jak pytam, jak robi kurka![]() Pstryczku, menopauza mówisz? ![]() Hmm może wodna koszykówka? Ma któraś coś takiego? Np http://allegro.pl/zabawka-do-kapieli...tml?source=mlt Warto? Niedawno pisałam, że kupiłam kaszki na all i sprzedający mi kazała dopłacić 1,50zł.... Jeszcze tych kasz nie dostałam!! Burak jeden tel nie dobiera. Na maila po kilku dniach odpisał, że wysłał. Nie napisał kiedy ani nic. Wrrrrrrr Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-15 o 20:59 |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Dominika za nową umiejętność ![]() A właśnie, pytanko mam - Wasze dzieciaczki też nadal wszystko ładują do buziulki i gryzą? Bo moja wszystko pakuje do buźki, wszystko próbuje gryźć - już czasami nerwy mnie biorą. Oczywiście smaczne są także wszystkie paprochy znalezione na dywanie i podłodze Kiedy to się skończy?
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
Scotasia, do wody:
http://allegro.pl/kredki-do-wanny-ka...864086278.html http://allegro.pl/little-tikes-150r-...818474161.html http://allegro.pl/tomy-osmiorniczki-...826113886.html http://allegro.pl/karuzelka-ze-zwier...852187289.html zarąbste! http://allegro.pl/alex-a825dn-zestaw...810586155.html http://allegro.pl/plansze-kapielowe-...853844250.html http://allegro.pl/dumel-discovery-ka...872963822.html |
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Darusi i Oli!
Meneq ale jaja z tymi zebami-Julianka ma wobec tego jakies 2 lata. Fewciu-odwazna decyzja. Z calego serca gratuluje Ci odwagi i zycze pozywnego rozwiazania tej sytuacji! Laurko-brawa dla Misia! Juz nie moge doczekac sie tego widoku ![]() Eff-dobrze, ze odpuscilas antybiotyk, po co obciazac niepotrzebnie dziecko. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4097 |
|
Konto usunięte
|
A Dorka ma 10mcy
i, co najlepsze, rozwojowo by się zgadzało!
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Ewik u nas tez wszystko w buzi laduje...
Jeszcze mi sie przypomniala sliczna Hania ksiezniczka Misiaeli ![]() Dzis sie tesc Julianka zajmowal i musze powiedzec dal rade facet-obiad podal, zabawil kilka h, pieluche zmienil ![]() U mnie nieodzywania sie z TZtem dzien 4.... Szokens dorosli ludzie:/ Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka spi, a ja pisze..projekt edukacyjny
|
|
|
#4100 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
a wiadomo kiedy mogą być?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tez uwielbiam lemon curd Cytat:
Cytat:
no na pewno. zdrowia!Cytat:
nawiedzona ciotka Tż chciała zrobić dla Hani na roczek tort orzechowy
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o zabawki to my mamy to: http://allegro.pl/tomy-aqua-fun-hipo...828219115.html . My z TZ lubimy, Kuba wcale ![]() A ten hipcio tak fajnie spiewa meskim glosem "tyryttytyrytty". Koles od kaszek niepowazny jakis ![]() Cytat:
Mnie juz to nie stresuje
|
||
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaela zamówiłam zwykły torcik, bez szaleństw - bita śmietana i maliny
A Ty co w końcu robisz? Zamawiasz gdzieś indziej?
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ja też i makdonald wtedy nawet inaczej smakował ![]() Cytat:
Cytat:
Tort orzechowy? Zgłupła do reszty?! |
||
|
|
|
#4104 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak w ogóle to cześć, nadrabiam z cytowaniem wczorajszy dzień i mi z dzisiaj cytaty ucięło ale jestem zła na naszego sąsiada od 6 rano do tej pory impreza u niego trwa. Ma czas do 10 czyli jakieś 4 minuty i będziemy dzwonić na policje. Już mamy go wszyscy dosyć. Kilka razy była policja i nic to nie dało. Wczoraj nawet na komendzie był bo złożyliśmy na niego doniesienie, bałwan jeden nie umie się zachować to niech cierpi. Koleżkow do picia sobie sprowadza i się tam awanturują![]() cytowania ciąg dalszy....
|
|
#4105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o dziwo nigdy nie zbierał mi paprochów z podłogi.Cytat:
![]() czyli dla dziecka nie polecasz, ewentualnie dla mnie pomyslę. Tyle, ze ja prysznic raczej bioręJutro ponawiam atak telefoniczny na tego gościa. Mogę z czystym sumieniem NIE polecic. Galeriabobasa się nazywa. Sprzedający ostrowsk_ czy jakoś tak Szaja dzięki |
||
|
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewik mój też wszystko bierze do buzi
![]() dziewczyny, takie głupie pytania: 1- w co, jak bawicie się ze swoimi dziećmi? 2 - piszecie, że Wasze dzieci umieją zrobić papa, pokazać pieska czy oko, jak je tego uczycie?Ja próbuje bezskutecznie nauczyć Kubę kosi kosi, co biorę Jego rączki to od razu robią się one sztywne i zaczyna się denerwować... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4107 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ciotka jest dość specyficzna, stara, głupia i śmierdzi;p chyba wolę teściową od niej ![]() Cytat:
a bawimy się różnie, na dywanie klockami, gdzie jest misio, oglądamy książeczki, które najczęściej mi Hania wyrywa z rąk w akuku, tańczymy. na kosi kosi też Jej ręce sztywnieją ale ja robię i Ona się patrzy może załapie jak papa;p a i próbuję jeszcze gdzie kokoszka dziobała, ale też srednio
|
|
#4108 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki kochana za nową pracę, oby się wszystko ułożyło po Twojej myśli A tamte zołzy niech się bujają jak starej babie cyce Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas nocki troszkę lepsze już nie budzi się co godzine tylko co 2, raz przespał 6 godzin ciągiem i więcej się to nie powtórzyło. scotasia my mamy to http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...pieli-tmy-2756 bardzo fajne ośmiorniczki , my mamy wysoki brodzić to przyklejam Filipowi i on je sobie ściąga i próbuje je z powrotem przykleić, więc zajęcie ma. Chociaż i tak dla niego są najlepsze szampony, żele itd. Kupowaliśmy to w jakimś supermarkecie, chyba w cerfurze Ale jestem gapa
|
|
#4109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ostatnio klocek i butelka dołączyła A zaczęło się od pomysłu tżta, wziął kartonowe pudło i wołał Dominika. Mały przeszedł, więc później położył je poziomo, ma wtedy z 30cm wysokości. I Dominik przez nie pełza jak żołnierz zawodowy![]() A poza tym.. hm.. takie rzeczy typu: papa, jaki duży, jak robi piesek itd to poprzez powtarzanie. Tyle razy mu to mówię, że sam powtarza. Czasem delikatnie biorę jego rączki i probuje machać itp. Czasem jest opór, a czasem pozwala. Bawimy się też w chowanego. Ale chowam się tak, żeby widział . Oczywiście ksiązeczki, czytam, pytam gdzie coś tam jest. Sorter - zaczął już pakować klocki do dziurek, oczywiście nie do tych co trzeba, ale zawsze![]() Jak mi się coś przypomni to jutro dopiszę (a i tak się rozpisałam ) bo uciekam spać |
||
|
|
|
#4110 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. papa robi jak mu się zechce, ale najpierw machałam jego ręką i mówiłam papa, a pózniej sam załapał. Może najpierw pokazuj mu jak sama robisz kosi, kosi i papa No o tyle dobrze z tą policją, ze za każdym razem przyjeżdżają, ale co z tego jak i tak on ich nie wpuszcza, raz otworzył i dostał mandat, A tak obiecywał poprawę i co i doopa. Najgorsze jest to, że nie on tam rządzi jak piją ale jego koledzy. Dzisiaj z sąsiadką pisałyśmy list do spółdzielni niech wiedzą co się dzieje Cytat:
ja zamawiałam tort w cukierni, o ile w smaku był pyszny malinowo- mandarynkowy o tyle wykonanie mi się już nie do końca podobało
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2014-01-15 o 22:33 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

) to do lekarza w przyszły wtorek 

Nasze forum jest zbyt łatwo dostępne
mąż mnie wyprosił, powiedział, że sam spróbuje

a wiadomo kiedy mogą być?
żeby się na rozmowę umówić, o ile będzie mieć dla mnie czas :/ strasznie się boję tej rozmowy i jej reakcji na mój wychowawczy
ale jestem zła na naszego sąsiada od 6 rano do tej pory impreza u niego trwa. Ma czas do 10 czyli jakieś 4 minuty i będziemy dzwonić na policje. Już mamy go wszyscy dosyć. Kilka razy była policja i nic to nie dało. Wczoraj nawet na komendzie był bo złożyliśmy na niego doniesienie, bałwan jeden nie umie się zachować to niech cierpi. Koleżkow do picia sobie sprowadza i się tam awanturują
na mleczko, potem o 7