Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 14:49   #4801
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...

a robi normalnie kupke?
może pomasuj brzuszek na ciepło?
Od kiedy podajesz jej to pepti? bidulka

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:54   #4802
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wiem, co u Was, nie ogarniam
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Także jedziemy, jak będę mieć z kim Edę zostawić.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
Dużo dużo dużo zdrowia dla maluchów!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mój jeszcze ani az pielusi nie zmienił tylko mnie informuje że kupa jest i tyle
Moj zmienia, nie ma wyjścia

Zazdroszczę wam takich długich macierzyńskich, mi się kończy w maju i nie wiem co dalej..

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:19   #4803
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej, już trochę wstaje o kulach. Ogólnie to ciężka sprawa to wszystko. Jak będę mieć chwilę to opiszę w k. Mamy nadzieje, że w lutym go wezmą na oddział rehabilitacyjny, to będzie szybciej dochodził do siebie.

z 31 na 41

Nie wiem jak to jest, ale u Oli zawsze jest problem z zasypianiem, ale wieczorem jest największa masakra, a przecież wtedy największy rytuał, bo kąpiel itp

Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo ja też ostatnio jestem na nogach od rana do wieczora i nie mam czasu dla siebie, a jak wieczorem czasem mi się uda usiąść to też słyszę, że mam odpoczywać i iść spać, a nie na kompie siedzieć...
trzymam kciuki zeby jak najszybciej wrocil do zdrowia

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Zasnela sama w 2 minuty!! Pielucha na glowe, smoczek i melodyjka i odlot, yeah! Jestesmy na dobrej drodze. Oby to nie byl przypadek

Moja mama byla u swojego fizjoterapeuty (chodzi do niego od roku bo ma z rekami problem) i powiedziała o mojej kosci ogonowej (ciągle mnie franca boli po tym zlamaniu) i doradzil masaż przez odbyt. Najlepiej jakby mi to fizjoterapeuta zrobił ale i samej sobie moge. Ale damn, przez odbyt?!
o masakra... ja mam po ciazy hemoroida i moj maz tez chce go leczyc przez odbyt

Rany niech ten skok sie juz skonczy....moje dziecko od tygodnia wyje jak opetane...dzisiaj juz powoli trace cierpliwosc... na 8.40 bylismy na szczepieniu, potem polazilismy troche na miescie i po 10 bylismy w domu...maly tak zaczal sie drzec ze wsadzilam do wozka i o 11 bylismy z powrotem na spacerze...wrocilismy 13.30 i tylko przekroczylismy prog znowu placz... ale najlepsze jest to ze on sie wydziera nie dlatego ze go cos boli tylko zeby go nosic...bo jak tylko wezme na rece (koniecznie w pionie) to usmiech na twarzy i agugu...

co ile zmieniacie dzieciom smoczki?

a w ogole to mam pytanko...moje dziecie nigdy nie ulewalo, a teraz od tygodnia mniej wiecej jak biore do odbijania to zawsze mnie obrzyga...czasem go poloze po odbiciu i za chwile patrze a on cala buzke ma w mleku...wiecie moze co moze byc przyczyna? je ostatnio nawet mniej niz wczesniej wiec raczej sie nie przejada...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:27   #4804
papuga_69
Zakorzenienie

dziś przyszedł Antosiowy zestaw, który kupiłam na all za jedyne 8zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1739.jpg (55,6 KB, 39 załadowań)

Stary 2014-01-15, 15:34   #4805
Aaamelkaa
Zakorzenienie

do dziewczyn które oglądają m jak miłość
szpital w którym jest Mucha jest w Piasecznie to tam rodziłam Michasia

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-01-15 o 15:38
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:35   #4806
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nena chodzi o to, żeby młody miał ubezpieczenie zdrowtne i kartę do lekarza, więc najpierw musimy wyrobić DNI (taki papier, że młody ma pozwolenie na pobyt), potem musimy w Seguro coś załatwić i dopiero złożyć o kartę.

Ale co przychodzę załatwić jakiś papier to okazuje się, że potrzebuję znów z innego miejsca i latam po tych urzędach jak potłuczona.
Aaaa... myślałam że w pl mu zalatwiasz też muszę młodej załatwić powolenie ale ubezpieczenie jest automatycznie. No trzeba niestety się naużerać...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a ona mówi po polsku?? czy już na tyle Ty umiesz po norwesku?
Mówi po polsku ale mieszka od 10 lat w No więc chodziła tu do szkoły itp. Nie obawiam się o to że słabo zna język tylko że w nsuczaniu nie ma doświadczenia. No js to już gadam tylko szykuje się do egzaminu dlatego zależy mi na kimś kto mnie przygotuje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:42   #4807
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ktoś mi poradzi coś z ta zielonkawa kupka? Nie boli go raczej brzuch.Wczoraj zjadl prawie pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem.Czy moze to byc tego wina?
Moja Ola ma od poczatku prawie bardzo zieloną kupę i lekarz mówi, że to nie problem
Cytat:
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
Kciuki za szybki powrót do zdrowia Edzika i Elenki
Cytat:
obstawiam brzuch albo zęby.. moze daj ciut paracetamolu bo ewidentnie coś ją boli kupka była'??
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Cześć

ło matko, ale się porobiło...

Matal - mocne za Elenkę

Papalinka - z tego co piszesz ja obstawiam brzuszek... u nas jak był bardzo źle to brałam Kubę nawet w środku dnia, robiłam ciepłą kąpiel i masowałam brzuszek w wanience - troszkę pomagało, wyciszał się. I na pewno Ola tez płacze ze zmęczenia

My dziś mieliśmy 2 -gie usg bioderek i na szczęście wszystko nadal w porządku ale mamy jeszcze przyjść po 6-stym miesiącu, czy Wy tez chodzicie 3 razy jak jest ok

eh, dzieć mi się obudził... potem nadrobię
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

może to zęby... daj jej coś przeciwbólowego
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

a robi normalnie kupke?
może pomasuj brzuszek na ciepło?
Od kiedy podajesz jej to pepti? bidulka
Jak się pręży, to chyba brzuch? Czy każdy ból, nawet zębów możę powodować prężenie? Ola ma problemy z brzuszkiem od samego początku, tylko teraz znowu się nasiliły. Pepti dostaje od soboty
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Rany niech ten skok sie juz skonczy....moje dziecko od tygodnia wyje jak opetane...dzisiaj juz powoli trace cierpliwosc... na 8.40 bylismy na szczepieniu, potem polazilismy troche na miescie i po 10 bylismy w .

Ja smoczek zmieniam gdzieś co miesiąc (uspokajający)

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 15:50   #4808
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Ola ma od poczatku prawie bardzo zieloną kupę i lekarz mówi, że to nie problem

Kciuki za szybki powrót do zdrowia Edzika i Elenki

Jak się pręży, to chyba brzuch? Czy każdy ból, nawet zębów możę powodować prężenie? Ola ma problemy z brzuszkiem od samego początku, tylko teraz znowu się nasiliły. Pepti dostaje od soboty

Ja smoczek zmieniam gdzieś co miesiąc (uspokajający)
Nie wiem wydaje mi się że dziecko się pręży gdy boli je brzuszek. Może to faktycznie po tym pepti

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

http://www.filmweb.pl/news/Diabelski...%C3%B3w-101833 o masakra!!!

Stary 2014-01-15, 15:52   #4809
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Angel, a mama mogłaby zostać na noc, żebyś Ty choć raz mogła się wyspać? Mi w szpitalu położna poradziła, że jak będę potrzebowała się wyspać, to mam odciągnąć mleko na jedno karmienie, dać mężowi i iść spać. Dasz radę naciągnąć tyle, żeby spać ciągiem przynajmniej 6 godz?

Tak, spoko, moja mama bardzo mocno angażuje się w pomoc jak już u niej jestem. Widzi w jakim jestem stanie (krok od depresji) i wręcz każe mi spać i nie wstawać na karmienia. Na ogół mamy zapas ściągniętego mleka, ale jak nie ma, to daje mm. Niewykluczone, że za moment padnie mi laktacja

A cięgiem to ja chyba nawet już nie potrafię tyle spać. Jestem taka przyzwyczajona do pobudek i rozedrgana emocjonalnie, że i tak się budzę

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u mnie kolejna nieprzespana noc. Zaczynam odrobinkę rozumieć jak czuje angelek, trwa to u nas już od ponad tygodnia

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
teacherka i angel
wyswietlamy sie na czerwono
ibedziemy sie wtswietlac
ubezpieczone jestesny
zostali nam podpisywac kartki z potwierdzenjem ubezp. za kazdyn razen
takie info dostalam w zusie i przychodni
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Aha, ale jakoś to tłumaczyli? Z czego to wynika?

[
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Przepraszam,ze tak tylko o sobie, ale jest mi bardzo smutno i zle ze sa tacy lekarze na tym swiecie (...)
Jejku, strasznie współczuję przeżyć. Niktórzy lekarze to takie gbury a niektórych dotyka rutyna zawodowa. Przy dzieciach powinni mieć dużo cierpliwości i empatii. Jeśli by Ci to poprawiło samopoczucie to jasne, napisz skargę i nawet opinię w internecie Ta lekarka nie powinna tak się odzywać.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ja nie wiem jak to jest,ale moja koleżanka, której dziecko nie chciało spać i nadal nie chce (a ma 2 lata) tłumaczy to sobie tym,że za bardzo się w ciąży stresowała ale ty się nie stresowałaś, rajt?
Tak, stresowałam się, bo i praca paskudna i remonty w domu, śmierć kuzyna, docieranie się związku... Ale sama nie wiem czy wierzyć w tą teorię, coś nie za bardzo mnie przekonuje.
Tym bardziej, że Julek to super pogodne dziecko, w kółko się śmieje, wręcz wrzeszczy z uciechy jak zabawa mu odpowiada, nie jest nerwowy.
Stary 2014-01-15, 15:55   #4810
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czy moglabys opisac te cwiczenia? Bede bardzo wdzieczna

Trzymajac maluszka na rekach buzka do przodu klekasz przed pilka, a nastepnie kladziesz go na pilce najlepiej podkladajac pieluszke lub kocyk, bo pilka jest zimna (do cwiczen dobrze jest rozebrac dzieciaczka do pampersa).
Nastepnie stabilizujesz go kladac swoja dlon na jego miednicy, a jego raczki ukladasz z przodu.
Delikatnie wprowadzasz pilke w ruch gora-dol, zeby rozluznic miesnie malca. tylko nie rob tego maciskajac na dziecko, lecz na pilke.
Jezeli trzymasz na jego pupce prawa reke, to lewa delikatnie przytrzymujesz jego lewe ramie, zeby nie cofnal raczki. Najpierw przechylasz go kilka razy do przodu i do tylu, a nastepnie po skosie w przod i tyl w lewa strone. Pozniej robisz zmiane swojej reki, znowu przod-tyl i po skosie w prawa strone. Musisz pochylac go z wyczuciem, tak aby sie nie przestraszyl i nie cofnal sie tracac przy tym rownowagi. Najlepiej zrobic kilka serii po dwa powtorzenia. Dzieki temu dziecku ladnie pracuja miesnie plecow, ladnie ukladaja sie lopatki i cwiczy rownowage
gdyby marudzil, to trzeba zdjac maluszka z pilki zeby troche odpoczal i za chwile powtorzyc.
mam nadzieje, ze w miare jasno to opisalam. Gdyby bylo cos niezrozumiale to pisz
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:01   #4811
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zjadł pół słoiczka marchewki z rzepa i ziemniakiem i zapił 60 ml mleka.Teraz czakam na pomaranczową kupe

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak, stresowałam się, bo i praca paskudna i remonty w domu, śmierć kuzyna, docieranie się związku... Ale sama nie wiem czy wierzyć w tą teorię, coś nie za bardzo mnie przekonuje.
Tym bardziej, że Julek to super pogodne dziecko, w kółko się śmieje, wręcz wrzeszczy z uciechy jak zabawa mu odpowiada, nie jest nerwowy.
Ja sie w pierwszej ciazy bardzo stesowałam a mam dziecko śpiocha
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 16:12   #4812
ewacia85
Wtajemniczenie

masakra adi ma zawalona krtań wstał z płaczem [przedtem że nie mkże oddychać ...jutro musze z nim iśc do lekarza po zmiane leków...tylko teraz boję się nocy co to będzie i zaraz się zbieram na próbe oczywiście sama
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:22   #4813
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
a jesteś podpięta pod czyjeś ubezpieczenie?Ja mam wydruk,że jestem podpięta i to mam pokazywać w przychodni.
Cytat:
nie
jestem na maciwrzynskim z zusw

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
no to nie wiem, może u nas na ślunsku jest inaczej.
ale tak jak mówię-babeczka z nfz mówiła mi,że musi mnie mąż dołączyć do swojego ubezpieczenia, bo na macierzyńskim nie jestem normalnie ubezpieczona ( w sensie,że ja miałam umowę do dnia porodu tak jak teacherka i angel)
Cytat:
u mnie to samo, zus nie placi skladki zdrowotnej.

No kurde, jak ja się dowiadywałam to zawsze mówiono mi, że składka zdrowotna jest, tylko że chyba do stażu pracy to się nie liczy. Zapytam raz jeszcze moją sąsiadką, jest naczelniczką w dziale zasiłków w Zusie. No ale nie ma bata, na bank jestem ubezpieczona. Tylko to wyświetlanie na czerwono to bzdura. Też zawsze muszę jakieś świstki im wypełniać i podpisywać.

No i raz jeszcze przy takiej okazji wychodzi na to, że związki nie-małżeńskie są niczym w oczach państwa czy urzędu, bo tż nie może mnie podpiąć pod swoje fajne ubezpieczenie zdrowotne czy ubezpieczenie na życie. Miało niby wejść, że może ubezpieczyć na życie swoją partnerkę życiową, ale nie jestem pewna czy to w końcu przeszło. Jako osobie prywatnej totalnie mi się nie opłaca ubezpieczać na życie, bo składka wysoka a ewentualnie wypłacana kasa mniejsza niż w przypadku grupówek.
Stary 2014-01-15, 16:36   #4814
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

Kuba tez bardzo ulewal, az sie balam, ze moze miec refluks. Ale, ze przybieral ladnie na wadze (podwoil swoja wage w 6 tygodni ), to pediatra kazala nic z tym nie robic. Ja znalazlam na to sposob - ograniczylam mu jedzenie. Kubus jest po prostu zarlokiem i pomimo, ze sie najadal, to nie chcial puscic cycka ulewalo mu sie z przejedzenia. teraz juz mamy problem z glowy.
A te ulewania sa chlustajace, czy nie?

Matko! wspolczuje Wam serdecznie. co za franca! my tez mielismy to badanie, wiec wiem przez co musieliscie przejsc. U nas na szczescie przeszlo to lagodnie, tym bardziej ze maly mial wtedy 3 tygodnie.

My jestesmy po wizycie u neurologa powiedziala, ze Jakubowi nic nie jest, rozwija sie prawidlowo i nie ma zadnych odchylen. stwierdzila, ze asymetria pojawia sie u wiekszosci dzieci i powinna minac samoistnie malo tego powiedziala, ze nie jest potrzebna malemu rehabilitacja, bo po co prowadzac dziecko do skupisk ludzi, gdzie moze cos zalapac. poweidziala, ze powinnam go odpowiednio tylko nosic i pielegnowac i to wystarczy. a ja chyba nie do konca sie zgadzam z jej zdaniem, bo te cwiczenia ndt bobath duzo nam daja i widze, ze aktualnie asymetrii prawie nie ma.
Poza tym Kubus niezbyt chetnie podnosil glowe, jak dr go podnosila za raczki i tez twierdzila, ze ma jeszcze na to czas choc na brzuszku pieknie trzyma ...

A swoja droga wczoraj rehabilitantka pokazala nam fajne cwiczenia na pilce gimnastycznej, ktore malemu bardzo sie podobaja

Dziewczyny mam pytanie, choc wiem, ze juz wczesniej byla o tym mowa. A mianowicie czy mozna i w jaki sposob podac kasze manne w ramach ekspozycji na gluten?

I jeszcze jedno pytanie dostalismy nawilzacz powietrza, ktory jednak nie jest nam potrzebny bo juz jeden mamy. Moze ktoras z was chcialaby go niedrogo odkupic? W zalaczeniu zdjecie.

No i wczoraj skonczylismy 4 miesiace Ale ten czas szybko leci
No ja niestety nie moge ograniczyc jedzenia bo on malo je i malo przybiera na wadze. Czasem uleje chlustajaco, ale to sporadyczne przypadki.

Cytat:

Jeju Matal trzymajcie sie. Zdrowka dla dzieciaczkow

Cytat:
Czy Wasze maluszki też niektóre ubranka noszą dwa razy i juz są za małe? albo przegapione że już były by dobre i za małe?
oczywiście mówię o dzieciach nieulewających, które tylko zmieniaja pidżamę na ubranko dzienne??

ale mam lenia.. orzesz w mordke
Moje dzieciatko z tych ulewajacych a ja i tak mam sporo przegapionych ubranek
Cytat:
Czy wasze dzieci po nocy tez maja takie przesmierdniete ubranie? Nie chodzi o to, że pielucha przciekla czy coś.Jak obrabiam rano Janka to i body i spiochy sa do zmiany bo śmierdza sikami.A pielucha nby na 12 godz.Może za mały rozmiar?Ale nic nie jest mokre, tylko brzydko pachnie
U nas sie tak jeszcze nie zdazylo. Chyba ze pielucha przemoknie.

Mlody drze sie w nieboglosy. Jestem ze wszystkim sama i juz nie wyrabiam
Na dodatek jutro najpierw mam wizyte z Maja u ortopedy przyjezdzam do domu zostawiam Maje biore Bartka i pedzea wizyte do pediatry. W piatek z Maja do stomatologa. 30 stycznia na rehabilitacje z Bartusiem. a i jeszcze jutro z rana musze zlapac Bartusiowy mocz i zawiesc do badania
Chyba sierzekrece

Cytat:
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:36   #4815
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka dla dzieciaków życzę i ponownie dużo siły dla Ciebie
Cytat:
Czy wasze dzieci po nocy tez maja takie przesmierdniete ubranie? Nie chodzi o to, że pielucha przciekla czy coś.Jak obrabiam rano Janka to i body i spiochy sa do zmiany bo śmierdza sikami.A pielucha nby na 12 godz.Może za mały rozmiar?Ale nic nie jest mokre, tylko brzydko pachnie
moja zawsze pięknie pachnie
Cytat:
jeśli chodzi o uspokajacz to właśnie wczoraj zmieniłam
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
dziś przyszedł Antosiowy zestaw, który kupiłam na all za jedyne 8zł
fajny
jak pisałaś wcześniej, że zrobiłaś zdjęcie kupy, to myślałam, że ją wstawiłaś i szukałam aaa tak z ciekawości
Stary 2014-01-15, 16:43   #4816
dodinha
Wtajemniczenie

Jakie to są smoczki uspokajacze?Normalne smoczki,czy jakieś specjalne?
Stary 2014-01-15, 16:52   #4817
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Ediego i Elenki

Cytat:

biedna Ola moze to po nowym mleczku???
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
do dziewczyn które oglądają m jak miłość
szpital w którym jest Mucha jest w Piasecznie to tam rodziłam Michasia

ja oglądam przyjrzę się jak następnym razem pokażą

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:59   #4818
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cześć!

To oficjalne: Julek przestał przesypiać noce Dziś pobudka o 0.50, a jadł po 20 To już trzecia taka noc....
Czekam na koniec tego skoku, ale zamiast być lepiej, jest gorzej Znowu wycie podczas jedzenia, prężenie się itp. Marudzenie, płacz, niespanie w dzień. Postanowiłam, że odstawiam mu Lakcid, bo już któryś raz doczytałam, że bardziej poleca się go na biegunki, a u nas właśnie jest odwrotnie. Zobaczymy

Przemyślenie mam w związku z historią tej dziewczynki przywiązanej przez matkę do futryny. Sąd umieścił ją w placówce opiekuńczej. Pozostałe rodzeństwo na razie jest z matką. Jaka ta matka by nie była to mała na pewno bardzo za nią tęskni. Biedna

Ps. W nocy moje dziecko, żaląc się, powiedziało "mmmamma" A dziś tak śmiesznie i wyraźnie "NIE"

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Cześć! Najpierw napiszę na szybko co u nas, a zaraz (jak Szymek pozwoli) wezmę się za nadrabianie. Mieliśmy dziś szczepienie i... to był najgorszy dzień jaki do tej pory mieliśmy - trauma, masakra i histeria Było strasznie dużo dzieci, czekaliśmy ponad 1,5 godz. Szymek przez cały ten czas był bardzo pogodny, śmiał się, uśmiechał, gadał po swojemu. Gdy weszliśmy do gabinetu, pani dr zaczęła go badać, a ten się uśmiechał, kopał i gugał po swojemu. Po chwili jednak zaczął strasznie płakać. Trzymałam go na rękach i próbowałam żeby się uspokoił, a w tym czasie pielęgniarka przyszła i wstrzyknęła mu do buźki (na raz!) całą dawkę szczepionki przeciwko rota. No i co? No i WYPLUŁ TO w trakcie tego płaczu (340zł poszło się bujać, szkoda ale nie w tym najgorszy problem). Zła jestem na tą pigułę, bo wg mnie nie powinna podawać szczepionki dziecku, które tak płacze, tym bardziej że zrobiła to nagle i bez uprzedzenia, że nawet my nie zdążyliśmy zareagować. Mały się tak rozpłakał, no po prostu przeraźliwie, nic nie pomagało - ani cyc, ani noszenie, ani suszara ani tulenie. Siedzieliśmy tam chyba z 50minut, a Szymek ciągle płakał, a właściwie krzyczał i się zanosił. Aż się siny zrobił, a pani dr i pielęgniarka się przestraszyły. Po jakimś czasie wzięłam go mocno przytuliłam, dałam cyca blisko buzi (bo łapać nie chciał w związku z tym płaczem), TŻ przytrzymał nóżki, a pielęgniarka kłuła. Płacz był przeogromny Po wszystkim zaczęliśmy go ubierać w kombinezon i jak ręką odjął - uspokoił się i zasnął (spał prawie 4godziny po tym). Wychodzi chyba na to, że po prostu był tak strasznie zmęczony, a wcześniej nie mógł za nic zasnąć...

No i teraz mam problem, bo pediatra powiedziała, że rota trzeba będzie powtórzyć za 6tygodni, w ulotce jest napisane, że gdy dziecko wypluje albo zwróci wraz z pokarmem większość podanej szczepionki, podczas tej samej wizyty może zostać podana dziecku pojedyncza dawka zastępcza. Z kolei na wielu stronach internetowych w większości artykułów jest napisane, że: "Nie przeprowadzono badań, które dostarczają jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, czy skuteczność kliniczna szczepienia u takich dzieci jest gorsza. Nie ma przeciwwskazań do powtórzenia dawki i dla pewności teoretycznie można byłoby to zrobić. Szczepionka jest jednak odpłatna, więc namawianie do ponownego zakupu z pewnością nie wzbudzi entuzjazmu rodziców. W badaniach klinicznych oceniających skuteczność i bezpieczeństwo szczepionek przeciwko RV, jeśli niemowlę wypluło lub zwymiotowało dawkę szczepionki, nie podawano jej ponownie. Choć istnieją dane, że immunogenność może być w takich przypadkach mniejsza, to wydaje się, że liczba zdolnych do replikacji wirusów, które pozostaną na błonie śluzowej jamy ustnej i gardła nawet po wypluciu lub zwymiotowaniu dawki, wystarczy, aby namnożyły się one w jelicie i skutecznie stymulowały układ immunologiczny do produkcji swoistych przeciwciał i komórek odpornościowych".

No i w związku z powyższym mam dylemat, co robić .... czy kupić jeszcze raz tą szczepionkę i podać przy okazji kolejnego szczepienia, czy już tego nie robić. Spotkała się któraś z Was z podobną sytuacją????

Jestem mega zmęczona (psychicznie) tą całą sytuacją i cierpieniem mojego maluszka i trochę się obwiniam, że nie przewidziałam tego, że będzie tak zmęczony, no i że umiałam temu zapobiec. Ta pielęgniarka była dziś na zastępstwie, bo poprzednia babka stopniowo i powoli podawała tą szczepionkę, a nie na raz jak te babsko i to tak nagle, że nawet nie zdążyliśmy z TŻtem zareagować i ją powstrzymać...Ehh...

Biedny Szymuś
Co do szczepionki to nie pomogę, ale piguła by w zęby ode mnie wyrwała chyba Kretynka jakaś! Powinna zapłacić za szczepionkę.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Dziecko mi sie popsulo byla pobudka po 24 i teraz właśnie karmie ehh.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
moje też

Cytat:

Dużo zdrówka dla dzieciaczków!

Cytat:

Rany niech ten skok sie juz skonczy....moje dziecko od tygodnia wyje jak opetane...dzisiaj juz powoli trace cierpliwosc... na 8.40 bylismy na szczepieniu, potem polazilismy troche na miescie i po 10 bylismy w domu...maly tak zaczal sie drzec ze wsadzilam do wozka i o 11 bylismy z powrotem na spacerze...wrocilismy 13.30 i tylko przekroczylismy prog znowu placz... ale najlepsze jest to ze on sie wydziera nie dlatego ze go cos boli tylko zeby go nosic...bo jak tylko wezme na rece (koniecznie w pionie) to usmiech na twarzy i agugu...

a w ogole to mam pytanko...moje dziecie nigdy nie ulewalo, a teraz od tygodnia mniej wiecej jak biore do odbijania to zawsze mnie obrzyga...czasem go poloze po odbiciu i za chwile patrze a on cala buzke ma w mleku...wiecie moze co moze byc przyczyna? je ostatnio nawet mniej niz wczesniej wiec raczej sie nie przejada...
co 1,5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
np. Lovi

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:00   #4819
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

jejciu, zdrowka zycze, obyscie nie musialy zostawac w szpitalu, a Eda jak? antybiotyk? trzymam kciuki za Was. W takiej sytuacji to chyba tz wezmie wolne?

Cytat:
Tak. Szczegolnie to dotyczy bardziej wierzchnich ubran typu bluzy, swetry, spodnie.Bo nie czesto je ubiera, a jak juz to tylko na 2-3 godziny
taaak, ja tez tak mam, ze przegapiam niektóre ubranka, a potem mi szkoda

Cytat:
nie,chociaz ja i tak zawsze zmieniam na ubranie dzienne, ale zdarza sie ze jednego pajaca 2 razy wloze bo nie brudny ani mokry
Cytat:
ale cos jej musi byc, tylko co? bylas z tym u lekarza? dawalas przeciwbolowy?

Cytat:
Cześć

ło matko, ale się porobiło...

Matal - mocne za Elenkę

Papalinka - z tego co piszesz ja obstawiam brzuszek... u nas jak był bardzo źle to brałam Kubę nawet w środku dnia, robiłam ciepłą kąpiel i masowałam brzuszek w wanience - troszkę pomagało, wyciszał się. I na pewno Ola tez płacze ze zmęczenia

My dziś mieliśmy 2 -gie usg bioderek i na szczęście wszystko nadal w porządku ale mamy jeszcze przyjść po 6-stym miesiącu, czy Wy tez chodzicie 3 razy jak jest ok

ja bylam raz u ortopedy i raz na usg, pojde na kontrole jak zacznie chodzic

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
zwykle smoczki, chodzi o to, ze smoczek to mowi sie na ten od butelki
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 17:01   #4820
misia332
Zakorzenienie

Jestem dumna z mego syna. wyciąga rączki na mecia do zabawek, potrafi złapać zabawkę. Lewą dłoń już całkiem otwiera, prawą do połowy.

Nadal masuje mu dłonie w środku i paluszki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:01   #4821
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
zdrówka dla dzieciaków życzę i ponownie dużo siły dla Ciebie

moja zawsze pięknie pachnie

jeśli chodzi o uspokajacz to właśnie wczoraj zmieniłam

fajny
jak pisałaś wcześniej, że zrobiłaś zdjęcie kupy, to myślałam, że ją wstawiłaś i szukałam aaa tak z ciekawości
hahaha wolałabyś chyba tego nie widzieć

Stary 2014-01-15, 17:03   #4822
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

papuga
nie wien
moze za malo wody herbatek lakt nie pije id 2 tyg ... moze dlategoeh

angel nie tlumaczyli..
mowili ze na macierzyndkim jak jestem w zusie to bede sie wyswietlac na czerwono i mam podpisywac kartki za kazdyn razem

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

a co ile powonno zmieniac sie smoczek uspokajajacy?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:05   #4823
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak, spoko, moja mama bardzo mocno angażuje się w pomoc jak już u niej jestem. Widzi w jakim jestem stanie (krok od depresji) i wręcz każe mi spać i nie wstawać na karmienia. Na ogół mamy zapas ściągniętego mleka, ale jak nie ma, to daje mm. Niewykluczone, że za moment padnie mi laktacja

A cięgiem to ja chyba nawet już nie potrafię tyle spać. Jestem taka przyzwyczajona do pobudek i rozedrgana emocjonalnie, że i tak się budzę

Aha, ale jakoś to tłumaczyli? Z czego to wynika?

[
Jejku, strasznie współczuję przeżyć. Niktórzy lekarze to takie gbury a niektórych dotyka rutyna zawodowa. Przy dzieciach powinni mieć dużo cierpliwości i empatii. Jeśli by Ci to poprawiło samopoczucie to jasne, napisz skargę i nawet opinię w internecie Ta lekarka nie powinna tak się odzywać.

Angel nie do końca jestem wtajemniczona w Twoja sytuacje za co przepraszam, ale czytam co piszesz i bardzo Ci współczuję.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jestem dumna z mego syna. wyciąga rączki na mecia do zabawek, potrafi złapać zabawkę. Lewą dłoń już całkiem otwiera, prawą do połowy.

Nadal masuje mu dłonie w środku i paluszki.
klask i:

Stary 2014-01-15, 17:06   #4824
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
papuga
nie wien
moze za malo wody herbatek lakt nie pije id 2 tyg ... moze dlategoeh

angel nie tlumaczyli..
mowili ze na macierzyndkim jak jestem w zusie to bede sie wyswietlac na czerwono i mam podpisywac kartki za kazdyn razem

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

a co ile powonno zmieniac sie smoczek uspokajajacy?

nie wiem co ile, ale mój do dziś miał cały czas dwa takie same, jeden zgubiliśmy jak wracaliśmy z PL, a drugi dzis. Dałam mu teraz mam, ale dziecko ma odruch wymiotny.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:09   #4825
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ale to chodzi ze nowy? czy inny ksztalt? sorki ale nie wiem
mojma 2 takie samew

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:14   #4826
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jejciu, zdrowka zycze, obyscie nie musialy zostawac w szpitalu, a Eda jak? antybiotyk? trzymam kciuki za Was. W takiej sytuacji to chyba tz wezmie wolne?

taaak, ja tez tak mam, ze przegapiam niektóre ubranka, a potem mi szkoda

nie,chociaz ja i tak zawsze zmieniam na ubranie dzienne, ale zdarza sie ze jednego pajaca 2 razy wloze bo nie brudny ani mokry
ale cos jej musi byc, tylko co? bylas z tym u lekarza? dawalas przeciwbolowy?

ja bylam raz u ortopedy i raz na usg, pojde na kontrole jak zacznie chodzic

zwykle smoczki, chodzi o to, ze smoczek to mowi sie na ten od butelki
Aha ,nie wiedziałam,myślałam,że to i to smoczki
Stary 2014-01-15, 17:22   #4827
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

my dzisiaj byliśmy 2 raz, rozwijają się stawy dobrze, ale dalej rozwijają więc powtarzamy za 3 miesiące, chodzimy na nfz

ma któraś rozpiskę kiedy jakie warzywa i owoce można podawać?
Stary 2014-01-15, 17:23   #4828
Madziuchna27
Zakorzenienie

Pytanie do Tassi: ile ml dajesz Maciusiowi na noc?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
my dzisiaj byliśmy 2 raz, rozwijają się stawy dobrze, ale dalej rozwijają więc powtarzamy za 3 miesiące, chodzimy na nfz

ma któraś rozpiskę kiedy jakie warzywa i owoce można podawać?
chyba na 1 stronie jest

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:27   #4829
nena_milka
Wtajemniczenie

MISIA super co nie?! ja to się poryczałam jak moja pierwszy raz chwyciła zabawkę

Ja już po norweskim i wiecie co. .. gówniara a tak mnie wymaglowała niezła z niej franca
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:32   #4830
kaska87
Zakorzenienie

Passion na tej str jest wszystko fajnie rozpisane
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości