Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 20:23   #3511
Kaigara
Rozeznanie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
1

Właśnie. Nie będę mówić słów "tak mi dopomóż", a także nie przystąpię do Komunii.
Aha, to ciekawe. Dzięki
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Bielizna ślubna kupiona Jak mi przyślą, to zdam relację co i jak Kupiłam z figami, a nie jak wcześniej pisałam, że będą stringi.
Bardzo ładna. W stacjonarnym sklepie czy w necie?
edit. ups, "jak dojdzie" jestem nieuważnym czytelnikiem, przepraszam.

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:04
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:32   #3512
Varga
Wtajemniczenie

Proszę o kilka rad

1. Warto kupić obrączki w Yes?
2. Co zrobić z prezentami? Benj mówi, że u niego jest tradycja dawania listy prezentów, które znajdują się w jednym sklepie, ludzie płacą za dany prezent i następnie prezenty są dostarczane po weselu. Natomiast w Polsce daje się zwykle kopertę. Czy będzie bardzo głupio jeśli polskim gościom również dam listę prezentów i poszukam sklepu, w którym można płacić przelewem?
3. Przed podaniem tortu powinno się podać migdały w karmelu. Myślicie, że można podać migdały oraz krówki (jako takie polskie cukierki )?
4. Jaki alkohol? Wino, wódka, szampan i coś jeszcze? Może kilka butelek whisky/burbona?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Borze, dziewczyny, nie zjedzcie mnie, mam kolejne pytanie.
Wklejacie zdjęcia bielizny- nałożycie ją pod suknię czy po prostu w czasie nocy poślubnej? Bo tak się zastanawiam... Przecież po całym dniu w bieliźnie, nie będzie ona świeża i pachnąca.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:34   #3513
KaMilka4891
Zadomowienie

od godziny Was nadrabiam
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Przez tego chłopa co chwilę zmienia mi się koncepcja
no to masz szczęście, mój to w ogóle by nic na stołach nie stawiał
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Grawer na obraczkach jest problemem My na razie mamy K+A=serce i data. TZtowi zadne sentencje sie nie podobaja.

A imiona dzieci na obraczce? Hm mi sie to srednio podoba. W koncu to wasz dzien a nie waszych dzieci, a za dzieci mozna dorabiac po diamenciku za kazde
my mamy swoje imiona (TŻ moje, ja TŻ) i datę ślubu, a co do diamencików, to będę sobie dorabiać na każdą rocznicę a co! a za dzidzię zażyczyłam sobie kolejny pierścionek z brylantem, będzie się należało

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Pod kościołem. Nigdyu jeszcze nie byłam na weselu gdzie życzenia byłyby składane na sali. Poza tym zawsze przychodzi parę osób niezaproszonych na wesele, wtedy jest dziwna sytuacja, jedni składają życzenia, inni patrzą i nie wiedzą co robić. Tradycja to tradycja, nie będziemy zmieniać myślenia gości bo znajdą się osoby do których to nie dotrze i uparcie będą się ustawiać gęsiego przed kościołem.
Wyjątkiem będzie tylko mega ulewa która zakłóciłaby proces składania życzeń.
u nas też będą życzenia pod kościołem, prawie każda para u której byliśmy na weselu w zeszłym roku chciała życzenia na sali, ale to nie wypalało nigdy nawet jak padało

pysia1987
masz jeszcze mnóstwo czasu, daj sobie odsapnąc, zajmij się czymś innym, ja dzięki świętom wróciłam do przygotowań z nową werwą
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dzień przed naszym ślubem

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Chyba znalazłam tzn bardzo podobny

http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-379.html

Ten który mi się tak spodobał, co prawda miał ten brzeg zrobiony cały z kryształków. Ale krój taki jak ten. W sumie za tą kasę mógłby być
a ja sama będę chyba ozdabiać kryształkami bo zabyłam jak zamawiałam swój, ale kryształki kosztują grosze

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Śliczna, uwielbiam "Śniadanie..."

Ja jakiś czas temu myślałam mocno o tańcu do "November Rain" Guns' n'Roses. Wiem, znam tekst i kontekst ale to była zawsze nasza piosenka, a poza tym i tak niewielu gości zna angielski :p Gdy napisałam o tym na forum ślubnym to mnie skrytykowano i stwierdziłam że może faktycznie nie wypada. A 2 dni temu oglądamy z mężem film ze ślubu jego kuzynki w USA i nie zgadniecie jaką piosenkę mieli na pierwszy... Myślę, że tamci goście w 100% zrozumieli tekst i nikt trupem nie padł. Więc co raz częściej myślę, żeby zatańczyć do tego
"Nasza" piosenka to się dopiero nie nadaje na pierwszy taniec, ale poleci na weselu na 100% OTO ONA
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Śliczna

Koniecznie suknia, w niektórych salonach to już ostatni dzwonek

Prawie zawsze i prawie wszędzie

Piękny bukiet
ja wczoraj taką piękną dekorację samochodu z hortensji widziałam, że zaczęłam się nad nimi poważnie zastanawiać

Cytat:
Napisane przez Maraia Pokaż wiadomość
W takim razie pomocy bo zaczyna mnie ogarniać panika Nie mam butów, nie wiem na ile czasu wcześniej mam się umowić na malowanie i czesanie. Nie wiem czy chcę mieć welon i jaką fryzurę wybrać. Oj czarno to widzę Wiadomo już coś jaka będzie w kwietniu pogoda?
Witaj, ogarniesz spokojnie, umawiaj się juz na makijaz i do fryzjera, one Ci coś pomogą, zawsze też jest niezastąpiony wujek Google
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore spinki do mankietow najlepsze ?
1.
2.
3.
4.

??
a mi się najbardziej podobają 4
Stary 2014-01-15, 20:34   #3514
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Varga
Witaj

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Jestem nowa, tak sobie czytam te wasze posty i...jestem przerażona. Ślub w kwietniu a ja wciąż nie jestem tak daleko jak wy...Nie mam nawet żadnej wizji... No nic będę czytać dalej może mnie to jakoś natchnie
Witaj

Cytat:
Może 1. albo 4.

Cytat:
Bielizna ślubna kupiona Jak mi przyślą, to zdam relację co i jak Kupiłam z figami, a nie jak wcześniej pisałam, że będą stringi.
Bardzo ładna

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:34   #3515
mojakaren
Zakorzenienie

Maraia ja wszystkim niezłomnie polecam buty z http://www.akces2.com/
zamawiasz przez Internet i wybierasz co tylko zechesz

Varga ta lista prezentów to jest ogólnie świetna rzecz i mi się osobiście bardzo podoba, ale !
- w Polsce to może zostać różnie odebrane - u nas to nie jest popularne
- macie trochę mało czasu chyba żeby jeszcze sklecać listy, szukać sklepów, zawozić, tłumaczyć gościom, ja bym tylu rzeczy w tak krótkim czasie nigdy nie ogarnęła, albo bym się nerwowo wykończyła

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:39   #3516
ana909
Erudycja

czy Kuli relacjonowala juz ślub i wesele czy jescze mnie nic nie ominęło?
Stary 2014-01-15, 20:40   #3517
rabbitka
Rozeznanie

Mojakaren no to super, że będą fotki kiecki

Czeko 1 albo 4

Varga no to fajnie, ze dogadaliscie szczegoly z narzeczonym, koniecznie pochwal się salą jak zarezerwujecie, Dziewczyny dobrze radzą - czas na suknię i obrączki, mam nadzieje, że wszystko Wam się uda zorganizować, bo czasu już niewiele jeżeli chcecie maj.

Asioonia, Niulka gratukacje zakupów

Maraia witaj, no już musisz się decydować w takim razie, bo Kwiecień to już zaraz.

a jak jesteśmy w temacie spinek, TZ dostal od mamy na Swieta takie:

i chyba je założy na ślub, bo pokażą jego charakter, no i żeby tak zupełnie sztywno nie było czy lepiej postawić na klasykę?

Sent from my iPad using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:42   #3518
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Proszę o kilka rad

2. Co zrobić z prezentami? Benj mówi, że u niego jest tradycja dawania listy prezentów, które znajdują się w jednym sklepie, ludzie płacą za dany prezent i następnie prezenty są dostarczane po weselu. Natomiast w Polsce daje się zwykle kopertę. Czy będzie bardzo głupio jeśli polskim gościom również dam listę prezentów i poszukam sklepu, w którym można płacić przelewem?
3. Przed podaniem tortu powinno się podać migdały w karmelu. Myślicie, że można podać migdały oraz krówki (jako takie polskie cukierki )?
4. Jaki alkohol? Wino, wódka, szampan i coś jeszcze? Może kilka butelek whisky/burbona?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Wklejacie zdjęcia bielizny- nałożycie ją pod suknię czy po prostu w czasie nocy poślubnej? Bo tak się zastanawiam... Przecież po całym dniu w bieliźnie, nie będzie ona świeża i pachnąca.
Witaj trochę z motyka na słońce się moim zdaniem porywacie jeśli chcecie zorganizować wesele, tak duże w 4-6 miesięcy, może konsultant ślubny?
1. nie odpowiem, ja mam ze "swojego" złota
2. w Polsce niestety jeszcze z listą prezentów to ciężki temat, bo jak zrobisz listę prezentów to możesz dostać np. ekspres do kawy z biedronki na kapsułki (), jeżeli chodzi o konkretne sklepy to musiałabyś mieć ich kilka, a to już kłopot dla Was
3. Migdały możecie podać w formie podziękowań dla gości, LINK
4. My mamy wódkę (120 butelek na 80 osób), wino będzie i mamy 2 litry burbona i 1,5 litra ginu, to będzie na stole osobnym

a co do bielizny, to jak już będziesz miała suknię to pogadamy o bieliźnie

edit: PYTANIE MAM!! Jak długo czekałyście na przesyłkę z Butterfly??

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-01-15 o 20:47
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:46   #3519
poznanianka1990
Zakorzenienie

U nas jest tradycja, że życzenia składa sie na sali. Pod kościołem składają tylko ci, którzy byli na ślubie, a nie są zaproszeni na wesele. Moim zdaniem to świetne rozwiązanie nuż stanie pod kościołem godzinę, aż wszyscy goście życzenia złożą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:48   #3520
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

i chyba je założy na ślub, bo pokażą jego charakter, no i żeby tak zupełnie sztywno nie było czy lepiej postawić na klasykę?

ale czadowe niech je zakłada!!
Stary 2014-01-15, 20:51   #3521
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie. Czekam jak na szpilkach na relacje

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:52   #3522
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
enzunio fajny ten bukiet, który wrzuciłaś, te niebieskie to bratki?

Lg_ago haha poduszeczkę podobno robi się łatwo będę Cię informować na bieżąco :P

asioonia2 gratuluję udanych zakupów
daj znać na nowosądeckich albo na pw jak Stylissimo i na jaką kwiaciarnię się decydujesz
hortensja

Cytat:
1
Cytat:
super jest

Cytat:
Proszę o kilka rad

1. nie wiem, mam ze swojego złota
2. nie robiłabym, u mnie zostałoby to b. źle odebrane
3. to jest super pomysł
4. my mamy barmana, ale jesli nie mielibyśmy go to tylko wódka, wino i whisky, a na poprawiny piwo

A na noc poślubną założę strój Ewy

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Mojakaren no to super, że będą fotki kiecki

Czeko 1 albo 4

Varga no to fajnie, ze dogadaliscie szczegoly z narzeczonym, koniecznie pochwal się salą jak zarezerwujecie, Dziewczyny dobrze radzą - czas na suknię i obrączki, mam nadzieje, że wszystko Wam się uda zorganizować, bo czasu już niewiele jeżeli chcecie maj.

Asioonia, Niulka gratukacje zakupów

Maraia witaj, no już musisz się decydować w takim razie, bo Kwiecień to już zaraz.

Są ekstra!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:53   #3523
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Varga ta lista prezentów to jest ogólnie świetna rzecz i mi się osobiście bardzo podoba, ale !
- w Polsce to może zostać różnie odebrane - u nas to nie jest popularne
- macie trochę mało czasu chyba żeby jeszcze sklecać listy, szukać sklepów, zawozić, tłumaczyć gościom, ja bym tylu rzeczy w tak krótkim czasie nigdy nie ogarnęła, albo bym się nerwowo wykończyła
Mało czasu? Co Ty Wiem, co chcę dostać, B. też. Chcę blender, maszynę do pieczenia chleba, wyciskarkę, naczynia, szklanki, pościel, obrusy- wszystko do max 400 zł, więc każdy wybierze, ile będzie chciał zapłacić Gorzej z wyborem sklepu...
Stary 2014-01-15, 20:55   #3524
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czego nie widzisz? Ślubu?
Jak już zarezerwujemy to wyślę
W naszej parafii? Jego parafia jest poza Polską, a moja... jestem agnostykiem.
Tak nie widze ślubu, dla mnie to wszystko zbyt chaotyczne i na wariackich papierach robione, ale jak pisalam zycze powodzenia.
Co do parafii to Wasza jest w miejscu zamieszkania wiec parafie macie. Pisze to bo sama biore ślub z obcej parafii i wtedy jest wiecej latania, załatwiania bo bedziesz musiala dodatkowe papiery donosic i dodatkową kase wyłożyć.
Na kiedy w końcu termin wybraliście?

Czeko ja jestem albo za 1 albo 2.

Ja zamówiłasm dziś TŻ spinki, te co dużo dziewczyn tutaj wzięło. I serduszko my wife.

Wkurzyłam sie bo chciałam dziś zacząć robić to pudełko na koperty ale nic mi nie idzie. I teraz nie wiem czy mam kiepskie pudełko (takie zwykłe, bez przykrywki coś jak karton np przy przeprowadzkach używany) czy takim beztalenciem jestem. Choć o to drugiew raczej się nie podejrzewałam. Nie wiem czy to pudełko okleić/

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:57   #3525
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Witaj trochę z motyka na słońce się moim zdaniem porywacie jeśli chcecie zorganizować wesele, tak duże w 4-6 miesięcy, może konsultant ślubny?
1. nie odpowiem, ja mam ze "swojego" złota
2. w Polsce niestety jeszcze z listą prezentów to ciężki temat, bo jak zrobisz listę prezentów to możesz dostać np. ekspres do kawy z biedronki na kapsułki (), jeżeli chodzi o konkretne sklepy to musiałabyś mieć ich kilka, a to już kłopot dla Was
3. Migdały możecie podać w formie podziękowań dla gości, LINK
4. My mamy wódkę (120 butelek na 80 osób), wino będzie i mamy 2 litry burbona i 1,5 litra ginu, to będzie na stole osobnym

a co do bielizny, to jak już będziesz miała suknię to pogadamy o bieliźnie
Ad. 3. Tak, tak, podamy je w ramach podziękowania. Jednak na ślubach, na których byliśmy migdały były też podawane przed podaniem tortu weselnego. Dlatego myślę też o podaniu krówek- jako polski akcent
Stary 2014-01-15, 20:59   #3526
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
To trochę skomplikowane, dość niedawno się zdecydowaliśmy na ślub a i w sumie poznaliśmy się z jakiś rok temu Wiem że muszę przycisnąć tylko za bardzo nie wiem od czego zacząć. Bukiet: lepsze stokrotki czy tulipany? Gdzie kupić buty, zjeździłam już cały Olsztyn i nic ani jednej pary Przecież nie kupie na allegro w ciemno Czy dobierałyście wysokość butów do długości sukienki czy skracałyście sukienkę pod buty? Wiem że mam głupie pytania ale mam już na tyle mało czasu że w styczniu muszę wszystko zapiąć na ostatni guzik...
kupiłam najpierw buty a potem suknie (używana) udało mi sie tak trafić że nic nie trzeba przerabiać

do Varga my zamówiliśmy obrączki z Yes narazie daliśmy zaliczke i czekamy na przymiarkę a potem wykonują grawer.
Koszt 2000zł moja z 3 brylantami malutkimi

Edytowane przez wioliix
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:11
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:00   #3527
asioonia2
Raczkowanie

Cytat:
Śliczna bielizna. A mnie udało się wygooglać moją, na necie pisze, że to kolekcja Dżoany Krupy, ale bielizna ma metkę Bridge Lingerie Mój komplet http://www.esotiq.com/images/kolekcj..._31782-01X.jpg
a na tym zdjęciu lepiej widać figi http://www.esotiq.com/images/kolekcj...-31782-01X.jpg

w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej i ja jestem zachwycona, a z pasem do pończoch to już w ogóle

Już nie dwoje
tylko JEDNO

asioonia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:02   #3528
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do parafii to Wasza jest w miejscu zamieszkania wiec parafie macie. Pisze to bo sama biore ślub z obcej parafii i wtedy jest wiecej latania, załatwiania bo bedziesz musiala dodatkowe papiery donosic i dodatkową kase wyłożyć.
Na kiedy w końcu termin wybraliście?
B. ma szukać parafii, w której nie będzie problemu, by ślub poprowadził ksiądz z "zewnątrz".

Sala jest wolna 2 maja, wszystkie pokoje w hotelu również, postaramy się zarezerwować też na 3 maja.
Stary 2014-01-15, 21:02   #3529
KasiaK_080290
Zadomowienie

czeko jak dla mnie numer 2 najlepsze

Varga
ja też polecam Madonnę na Wilczej i na Marszałkowskiej i Carmen na Jana Pawła II

coraz bardziej mi się podobają te hortensje (ale miłość do pastelowych peonii chyba wygra mimo wszystko )

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:04
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:04   #3530
Maraia
Przyczajenie

Co myślicie o paznokciach na ślub? Akryl/żel czy jakiś lakier? Nie jestem zwolenniczką sztucznych paznokci ale taki delikatny french wygląda na ślubie bardzo elegancko Zdąże a jak! W dwie godziny umówiłam już sobie fotografa i grajka
Maraia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:09   #3531
asioonia2
Raczkowanie

Cytat:
Co myślicie o paznokciach na ślub? Akryl/żel czy jakiś lakier? Nie jestem zwolenniczką sztucznych paznokci ale taki delikatny french wygląda na ślubie bardzo elegancko Zdąże a jak! W dwie godziny umówiłam już sobie fotografa i grajka
ja robię hybrydowe, na moich króciutkich paznokciach, nie chcę żadnych szponów i oczywiście obowiązkowo czerwone bo ja nienawidzę frencha a tak poza tym dzisiaj się już umówiłam na te paznokcie! prawie 8 miesięcy przed ślubem! To dopiero strategia!

Już nie dwoje
tylko JEDNO

asioonia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:09   #3532
Kaigara
Rozeznanie

http://www.prettywedding.pl/wasze-sl...ow-w-balicach/ Czy któraś nie ma tej sukni slubnej? 3/4 w kropki.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:11   #3533
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam dziś mierzyć sukienki i miałam na czerwono pomalowane paznokcie i jakoś tak średnio mi to pasowało mimo, że wcześniej chciałam własnie czerwone pazurki więc chyba będzie delikatny french.
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:11   #3534
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioonia2 Pokaż wiadomość
Śliczna bielizna. A mnie udało się wygooglać moją, na necie pisze, że to kolekcja Dżoany Krupy, ale bielizna ma metkę Bridge Lingerie Mój komplet http://www.esotiq.com/images/kolekcj..._31782-01X.jpg
a na tym zdjęciu lepiej widać figi http://www.esotiq.com/images/kolekcj...-31782-01X.jpg

w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej i ja jestem zachwycona, a z pasem do pończoch to już w ogóle
przymierzałam ten stanik ładny jest, ale bałam się, że koronka jest za wysoko i będzie wystawać z sukni :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:12   #3535
ysia
Zadomowienie

Mam pytanie do Dziewczyn które maja używane suknie ślubne : dowiadywalyscie sie już co z pralnia ? Na mojej sukni jest adnotacja ze ozdoby mogą sie zdeformowac lub wypaść nie widziałam tego wcześniej i nie wiem co robić ? Myślicie ze one w salonie są prane przed wydaniem klientce ?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:13   #3536
Maraia
Przyczajenie

Cytat:
ja robię hybrydowe, na moich króciutkich paznokciach, nie chcę żadnych szponów i oczywiście obowiązkowo czerwone bo ja nienawidzę frencha a tak poza tym dzisiaj się już umówiłam na te paznokcie! prawie 8 miesięcy przed ślubem! To dopiero strategia!
A na czym polegają te hybrydowe paznokcie? To tylko jakiś trwalszy lakier czy ten taka konstrukcja jak w przypadku żelu? Zaciekawiło mnie to skoczę jutro wypytać kosmetyczkę.
Stary 2014-01-15, 21:13   #3537
iza1336
Raczkowanie

Maatko! Jak wy się rozpisujecie moje drogie koleżanki

Więc postanowione! ROBIĘ SAMA ZAPROSZENIA! Takie jak pokazywałam Wam na stronie, koło mnie w Pasmanterii są piękne koronki, jedną już wybrałam, są wstążki, zamówię ze stronki kartki, wydrukuję tekst i będzie gotowe Macie rację co do wnętrza i pójdę na kompromis, tylko nasze imiona tak wydziwię

Umówiłam się dziś do mojego salonu, żeby przymierzyć suknię z moją świadkową, ponieważ przyjeżdża na weekend. Panie jakoś mnie wepchały na sobotę. Cudem udało mi się wynegocjować kilka minut na pokazanie się mojej kochanej świadkowej! Przy okazji dopłacę za suknię i poproszę, żeby zlikwidować kokardę! Ale się cieszę na samą myśl, że znowu ją założę!

Ja chcę kupić skrzynkę, Tż wybejcuje, coś na niej ładnego napiszemy i potem zrobi nam ona za pudło pamiątkę ślubną dołożę tam potem welon, podwiązkę, muchę itp.

Myślę też o kupnie wieszaków z wygiętymi drutami, ale nie wiem co, czy imiona, czy mąż, żona? Nie wiem

Witam nowe PMki! Załatwiające ślub w zawrotnym tempie!
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:15   #3538
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

jaki kolor? ja musze do stanika dobrać gatki i pas, albo gatki ze sznurkami do pończoch

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
coraz bardziej mi się podobają te hortensje (ale miłość do pastelowych peonii chyba wygra mimo wszystko )
strasznie Ci zazdroszczę, że możesz mieć piwonie, ja je kocham ponad życie, ale w sierpniu nie mam na nie szansy
Cytat:
ja myślę nad hybrydami, bo tipsów żadnych nie chcę, a sam lakier znając moje szczęście i zdolności zaraz odpadnie
Stary 2014-01-15, 21:17   #3539
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ej ja mam chyba ten sam stanik, tylko dziwne bo kupiłam komplet a gatki mam inne niż Ty.

Cytat:
B. ma szukać parafii, w której nie będzie problemu, by ślub poprowadził ksiądz z "zewnątrz".

Sala jest wolna 2 maja, wszystkie pokoje w hotelu również, postaramy się zarezerwować też na 3 maja.
Aha no to ok. Czekam na link do sali zatem.
Co do salonów ja polecam bardzo salon na Grochowskiej Scarabeo i salon na Jana Pawla II Bakandi.

Cytat:

EEh ja mam wlaśnie dylemat, bo choć dbam o paznokcie od dłuższego czasu, olejuje je itd to jakiś spektakularnych efektów nie widzę. I niestety może być psikus na na ślub mi się połamią, porozdwajają. Chciałabym zdecydowanie hybrydy ale nie wiem jak to bedzie na moich krótkich, niezbyt kształtnych paznokciach wyglądalo. Żel, akryl nie podoba mi się za bardzo ale co jak kilka dni przed ślubem moje paznokcie będą w stanie opłakanym?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:20   #3540
Maraia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
EEh ja mam wlaśnie dylemat, bo choć dbam o paznokcie od dłuższego czasu, olejuje je itd to jakiś spektakularnych efektów nie widzę. I niestety może być psikus na na ślub mi się połamią, porozdwajają. Chciałabym zdecydowanie hybrydy ale nie wiem jak to bedzie na moich krótkich, niezbyt kształtnych paznokciach wyglądalo. Żel, akryl nie podoba mi się za bardzo ale co jak kilka dni przed ślubem moje paznokcie będą w stanie opłakanym?
No i właśnie o to chodzi. Doczytałam już o tych hybrydowych i dla mnie to odpada. Mam słabe rozdwajające się pazurki których nigdy nie potrafię zapuścić, więc nawet nie miałabym czego pomalować. Chyba jednak się skończy na żelu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości