|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Ja też jestem zmęczona więc może jednak poczytam książkę bo i Ja jakiegoś babola walnę
|
|
|
|
|
#302 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przyzwyczajaj ich powoli do tego, że też masz prawo czuć się zmęczona i fajnie jak Ci pomogą ![]() Cytat:
![]() Wiem, że potem zaczną wypadać na potęgę pewnie ale cóż ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba bym wolała sama się spakować jednak ![]() Cytat:
teQiba ja Ci już nie będe zawracała głowy wpisywaniem wizyt, bo mam jutro i w pt. Jak ustalę następną to mi wpiszesz ![]() A propo golenia - ostatnio po 30 minutach udało mi się zrobić z pomocą lusterka. Zadowolona byłam z siebie, że ho ho! Zachciało mi się siku, siadam na kibel - aleeeeeeeee szczypało
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie w ogóle jakieś wieści od Side?
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#306 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A za jutrzejsza juz zaczniemy trzymac kciuki
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co myślicie o tych fotelikach:
http://tablica.pl/oferta/fotelik-sam...i-ID2nu87.html http://tablica.pl/oferta/sprzedam-no...8-ID3yn0W.html czy ten drugi ma wkładkę dla niemowląt?
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki! Dziewczyny, czy Wy macie etui na smoczek? Bo ja się własnie zorientowałam, że wszystko mam a tego nie jutro przy zamawianiu łóżeczka wezmę pierwsze lepsze w hurtowni.---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
albo kup jakiś tańszy, ale nowy
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
O matko, zwariowalyscie!!! Jak tak dalej pójdzie to żadna sie nie rozpakuje w tym wątku, bo zrobicie go w ok. 12 dni! Czytam od półtorej godziny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
A co jest nie tak z tym pierwszym? Wygląda prawie jak nowy...
Jest dokładnie taki sam tu - http://allegro.pl/fotelik-samochodow...855414316.html tyle, że nowy a czy to taka wielka różnica, że ten był kilka razy użyty?
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-01-15 o 21:46 |
|
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oceny ma dobre, więc mi wystarczy
|
|
#312 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
3750
średniaczek![]() Cytat:
Natomiast przyjście z dzieckiem do domu, w którym jest pies mogłoby się skończyć szczekaniem lub warczeniem, w końcu to ktoś nowy. Zresztą ja uważam, ze to bardzo mądra rada jest nie tylko co do nowych domowników, ponieważ zwykle gdy Reksia nie ma w domu a ktoś do nas przychodzi, to wracając do domu i zastając gościa Reksio nigdy nie szczeka, natomiast odwrotnie zawsze, a czasem nie chce wpuścić. Cytat:
Cytat:
Bardzo kocham mojego kudłacza ale pies do noworodka mi nie pasuje i już i przez pewien czas może spać w innym pokoju. I nie jest to podyktowane tym że się boje o bezpieczeństwo dziecka bo przecież i tak jestem z dzieckiem non stop, ale wygodnictwem i spokojem moim i dziecka. Po powrocie do domu z noworodkiem uczymy się siebie nawzajem a plączący się w nocy pod nogami pies i piszczący, żeby się z nim bawić piłką akurat kiedy padając na pysk o 3 nad ranem zmieniam dziecku pieluchę niekoniecznie jest mi wtedy potrzebny. Teraz zamierzam postąpić tak samo. Zresztą sytuacja taka nie musi trwać wiecznie, chociaż do dziś nie jestem przekonana do tego, aby Reksio spał na stałe w pokoju Marcela, nawet gdyby Marcel o to prosił. I nigdy dotąd nie zostawiłam Marcela samego w domu z psem choćby na 5 minut. Jak wychodzę do sklepu, do piwnicy, garażu, to psa zamykam w osobnym pokoju niż ten, w którym Marcel się bawi czy ogląda bajki. Mam ograniczone zaufanie... do obojga ![]() Cytat:
za wizytę i za wagę Synka![]() Cytat:
Wolałabym, aby Marcel dostał pieniądze w prezencie od dziadków np. a ja wtedy mu kupię porządną karuzelę.---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik wizualnie ładny i tani. I tyle.
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:48 |
|
|
|
|
#314 | |
|
Moderator
|
Pewnie ze dopisze
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka, nie kupię go w ciemno, przecież obejrzę go i sprawdzę przed kupnem itd., po prostu gdybym miała kupować wszystko nowe to nie wyrobiłabym i myślę, że jeśli rzeczywiście był tylko kilka razy użyty i jest z nim wszystko ok to chyba różnica jest niewielka.
|
#316 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Popieram w 100%. Nie kupuj używki
|
|
|
#317 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem szczerze, ze wkurza mnie to![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Głupia aplikacja zgubiła mi cytaty :/
Jeżeli chodzi o basen to niestety szybko musiałam zrezygnować, cos koło 5 miesiąca, ale tylko ze względu na twardniejący brzuch. Znam dziewczyny, które pływały prawie do samego końca. 30 basenów to wcale nie musi być dużo. Zależy ile plywalas wcześniej i czy Cie nie męczy zbytnio. Co do chrzestnych bez bierzmowania to wiem że to wykonalne bo mój brat takim został. Wystarczą znajomości. Pytanie czy to ma sens żeby osoba średnio wierząca zostawała tym kto ma pomóc wychowywać w wierze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dobrze pójdzie. Z szyjka jednak w porządku problem był w kolve nerkowej Cytat:
Dobra ja zmykam do łóżka spać bo coś mnie na sen bierze. Dobranoc babeczki ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki ,
pewnie się powtórzę ale szybko Wam idzie to pisanie... ostatnio jak zaglądałam to była 4 część a teraz już tyle stron do nadrobienia i to w 5 części! ![]() od razu z góry przepraszam ale do wtorku będę Was odwiedzać rzadziej- mam troszkę pracy do nadgonienia, a że szybko mnie wszystko boli to więcej mam przerw pewnie niż efektywnej pracy ![]() cayenneOna - piękny-mój tż taki sobie wymarzył i w tym kolorze mu się podoba też koziemleko fajna ta karuzelka i do tego cena też zachęcająca Ja dostałam karuzelkę po bratanicy ( zresztą sama ją jej kupiłam jako prezent-http://www.naszedzieci.pl/index.php?Itemid=74&categ ory_id=234&option=com_vir tuemart&page=shop.product _details&product_id=1612& vmcchk=1&Itemid=74) jest różowa ale wymyśliłam że to kółko oplotę taśmą innego koloru i przejdzie
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj już nie nadrobię niestety.
Pisałyście ostatnio o tych warsztatach właśnie i w marcu będę niedaleko mnie. Zastanawiam się czy się zapisać. Warto? Lecę spać
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Virginia ty masz naprawdę jakiś nienormalnych rodziców wybacz że tak piszę ale mogliby odpuścić i naprawdę Ci pomagać bp ich zachowanie jest już naprawdę nienormalne :/
![]() Dziwne że niektóre z was nie były badane na samolocie :/ mnie bada tak co wizytę. Za to znowu usg ostatnio nie robi bo mówi że nie ma takiej potrzeby. Koziemleko o paznokciach to ani nie mówię bo się zrobiły podobne miękkością do skórek:ściana: Cayenne ![]() Też idę spać dobranoc :-*:-*:-*:-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#327 |
|
Przyczajenie
|
Melduje się (chociaż nie mam czasu pisać ze względu na remont.. Jednak staram się was podczytywać na bieżąco
)
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#329 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego była w domu ponad rok ze mną i niestety, ale była nieznośna- pozostałości po schronisku. Poddałam ją szkoleniu, wiele rzeczy się nauczyła, jest bardzo grzeczna, ale jest krejzolem Zmieniając miejsce zamieszkania padła decyzja, że Kropka zostaje na dworze i nie żałuję. Jest bardzo łagodna dla kur, kotów itp., ale za dziećmi nie przepada, dlatego zacznę niedługo oswajanie jej z myślą, że będzie dziecko. Kropka jest teraz szczęśliwa, bo ma przyjaciółkę również ze schroniska. Jesteśmy fanami adopcji zwierzaków. Cytat:
Ad2. Kupiłam płatki Babydream w Rossmanie 60 szt. na prawdę duże, a była promocja i zapłaciłam za ie 4 zł. Dodatkowo mam kartę Rossnę, więc lecą rabaty. Ad3. Kupiłam sobie zwykły elektroniczny Microlife i dobrze mierzy tempkę. Jak będzie potrzeba to zakupię poważniejszy gadżet. Cytat:
Kupiłam w Biedronce te pieluchy. Oczywiście nie było info o promocji, ale Pa Kasjer mi sprawdził i przy kasie do dzisiaj odliczają 10 zł przy 2 paczkach. Wzięłam "2". Kupię jeszcze jakieś pampersy "1" trak radzą styczniówki. Co do owłosienia, to golę się raz w miesiącu bikini, bo tam zarastam, ale to dla własnej higieny, bo mąż nie chce teraz się kochać, a ginka mi nie zagląda od 20 t.c. Dziś jest dzień golenia, bo jutro mam wymaz GBS. a nogach i pod pachami w ogóle nie zarastam, a do tego mam jasne włosy Także depiluję woskiem raz w miesiącu lub rzadziej.Za to włosy na głowie mi się przetłuszczają bardzo i wypadają. Musiałam je ściąć , bo padają na twarz jak kluski . Myję je zawsze jak gdzieś idę, a tak regularnie to 2-3 razy w tygodniu. Co do fotelika, to jak ktoś często jeździ autem, to lepiej zainwestować jednak. Ja jeżdżę sporadycznie, mam fotelik używany, ale potem zamierzam kupić taki 9-36 kg, już taki porządny. Tylko musimy zmienić w tym czasie auto, bo mamy cabrioleta. W ogóle nie wiem czemu panuje taka opinia, że jak mamy mieć 1 dziecko na razie, to musimy zmienić auto na "bezpieczniejsze" i najlepiej combi, bo cabriolet jest taki niebezpieczny i mały. Tylko, że w testach zderzeniowych okazuje się, że mój kabrio z materiałowym dachem wypada zacznie lepiej niż combi, bo ma wzmocnione zawierzenie, oraz dach na specjalnej konstrukcji. Tyle, że jest mały i nie mieści wózka do bagażnika.Szkoda mi go sprzedawać, ale na dwa as nie stać, a o jest mało awaryjny. Niestety będę zmuszona.
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Zgadza się, aczkolwiek czy osoba, która ma tak malutkie dziecko mogłaby być na tyle bez uczuć, żeby sprzedawać trefny sprzęt i zagrozić tym samym bezpieczeństwu innego dzidziusia? Może patrzę naiwnie, ale chyba są jakieś granice ludzkiej pazerności...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

przyzwyczajaj ich powoli do tego, że też masz prawo czuć się zmęczona i fajnie jak Ci pomogą 
Nawet jak rozczesuje tylko. I w dodatku paznokcie - dzisiaj dwa mi pękły

albo kup jakiś tańszy, ale nowy 

żonka swojego męża

Zmieniając miejsce zamieszkania padła decyzja, że Kropka zostaje na dworze i nie żałuję. Jest bardzo łagodna dla kur, kotów itp., ale za dziećmi nie przepada, dlatego zacznę niedługo oswajanie jej z myślą, że będzie dziecko. Kropka jest teraz szczęśliwa, bo ma przyjaciółkę również ze schroniska. Jesteśmy fanami adopcji zwierzaków.