|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Hej
Ja dzisiaj od 11 do 14 będę sama w domu bo młody idzie z babcią na spacer a potem do niej do domu, a ja będę miała czas żeby w spokoju się pouczyć (118 pytań ) ![]() Powiem Wam że zupełnie nie mam pomysłu na dietę Jak mam wymyślać co zjeść na śniadanie to w głowie jest tylko czarna dziura.. Kiedyś na śniadanie robiliśmy sobie z tż koktajl z mleka i 1 banana + ciastka pełnoziarniste i miksowaliśmy to wszystko blenderem i fakt, było to zarówno pyszne, jak i sycące Ale teraz bananów na stanie nie mam i muszę wymyślić coś innego W ogóle to na śniadanie najlepiej wchodzą mi koktajle różnego rodzaju. Gdybym miała mrożone truskawki z chęcią wypiłabym sobie koktajl truskawkowy z płatkami migdałowymi Trzeba iść dzisiaj na jakieś zakupy i uzupełnić stan owoców bo to nie ma co A teraz pozostaje mi dylemat- co zjeść Mam dwie grahamki ale z czym je zjem? Cholera, jakie to zdrowsze odżywianie jest ciężkie, nic nie mogę wymyśleć ![]()
|
|
|
|
#812 |
|
Konto usunięte
|
Słyszłyście o tej 12-latce, co jest w ciąży?!
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rossnet.pl/Produkt/For-Yo...-czarna,109300 tylko moja ma inna raczke bo jest ze starej edycji. taka duza ci do torebki np nie wejdzie ![]() ja w tej drewnianej to samo, jeszcze poduszeczke ma jasna, ja mam jasne wlosy i nic nie widac czy dokladnie wyczyscilam czy nie ![]() Cytat:
![]() nie... daj linka
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
do dziewczyn które stosowały farby alfaparf
![]() Jakie ma zastosowanie farba OSP, można ją chyba mieszac z tymi z serii Platinum? Ta OOOSSS jeśli rzeczywiście wzmocni rozjaśnianie, to max jaką wodę można dodawac żeby nie przesadzic, żeby nie było "podwójnego efektu", który spowoduje że włos poleci?
|
|
|
|
#815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I dziękuję za podlinkowanie szczotki. Na pewno kupię
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Ja z doskoku, bo tylko sprzątam i sprzątam.. TŻ jutro wpada na weekend ![]() Włoski zafarbowałam jeszcze raz a10- nie miałam juz czasu na zamawianie profesjonalnej, a do sklepu fryzjerskiego mam kilkadziesiąt km.. Nie jest cudnie, ale ujdzie, po 26 przyciemniam
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
Bunny kupiłem te szczotke sis na święta i jest zadowolona. Mowilas kiedyś ze do kręconych się nie nada...ale teraz jsk włosy prostuje na szczotce to chyba może byc? Dziś może polece po nia do rossa
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko jeszcze nie słyszałam
![]() Cytat:
![]() Tylko problem w tym że my na zakupy jeździmy naprawdę różnie Jak tż skończy szybciej, i oboje mamy nastrój na sklep albo czegoś na gwałt potrzebujemy to jedziemy na zakupy (bo do sklepu mamy rzut beretem) Dzisiaj będziemy (chyba ) w sklepie to coś sobie muszę kupić na śniadanie. Nie mam tylko dobrego pomysłu A dziś w rezultacie jadłam.. zupę ![]()
|
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak masz wlosy wyprostowane chociazby do fal to jak najbardziej bedzie cudo Kreconych wlosow w loczki, pierscionki z zalozenia nie czesze sie na sucho ani szczotka, tylko grzebieniem z szerokim rozstawem zebow i na odzywke, na mokro. Ale to na pewno wiesz. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Ale ja sie nie musze odchudzac, wiec dieta i cwieczenia mnie nie dotycza a teraz zapije to slodka kawa z mlekiem i pewnie zejde na zgage albo mdlosci ![]() A wieczor mam pracujacy, wiec no stres, to sie wszystko spali. Dzis koloryzacja londa 17, inspiracja byla emilka z pierwszej milosci
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
bunny- w zasadzie to najlepiej ze sklepowych rozjasniała mi odrosty palette 219, ale nie było
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na sucho jak mam kręcone to od mycia to mycia nie czeszę
|
|
#822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kolorek jaki ma Emilka z pierwszej miłości bardzo ładny Masakra.Toż to jeszcze dzieciak a już zostanie mamą. Byłam na pobraniu krwi jak zwykle mnie piekło przy pobieraniu bo mam cieniutkie żyłki i trudno u mnie trafić w żyłę.Ale już z głowy .jutro wyniki a w sobotę jadę do endokrynologa ech kiedy ta moja tarczyca przestanie wariować![]() W końcu włosy by mi przestały tak wypadać .Nienawidzę Hashimoto |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak ja się tego wszystkiego nauczę
Jestem dopiero na 1/5 pytań... Do tego przed chwilą zgrzeszyłam bo potrzebowałam szybkiej przekąski a że za bardzo nic nie miałam zrobiłam tosty z tego mojego pełnoziarnistego chleba. Muszę rozpisać sobie dzisiaj pomysły na śniadanie, przekąskę i kolację z neta i od siebie i korzystać w razie potrzeby z tej listy ![]() Cytat:
Chciałabym być na etapie utrzymania wagi, ćwiczeń powiedzmy 3 razy w tyg i pozwalania sobie na małe co nieco Ja dżemy uwielbiam na tyle że mogę je jeść łyżeczką ze słoika Ciekawa jestem jak Ci wyjdzie, oglądamy razem z tż 1m i kolor Emilki bardzo mi się podoba ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Bunny mam pytanie czysto włosowe Postanowiłam że będę farbować włosy palette (myślałam o jakimś ciemnym blondzie) z użyciem niebieskiego mixtonu od chantal, i nie wiem ile miałabym dodać tego mixtonu do farby Proszę o pomoc
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-01-16 o 14:49 |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Ex powodzenia w nauce
wspolczuje tych pytan i egzaminow. Sama zaraz mam ostatnia sesje a nie mam kiedy sie uczyc, w dodatku obrona mnie czeka a nie mam jeszcze napisanej calej pracy i nie zanosi sie ze szybko ja skoncze, bede musiala skladac podanie o przedluzenie terminow i sesji i oddanoa pracy ![]() 12-latka w ciazy... Masakra. Wiecie co ja jestem ciekawa jak wyglada seks takich dzieciakow swiat oszalal naprawde. Ja wiem ze stara rura jestem ale jak ja mialam 12 lat to mnie zawstydzalo trzymanie chlopaka za reke a co dopiero myslec o ciupcianiu. Chyba ze to ze mnie taka dewota ![]() Wrocilam ze spaceru zimowego z moim Sraluchem. Boze, zafajdala mi przescieradlo, nie chcialo mi sie w nocu zasuwac z nia na przewijak wiec w lozku przebieralam pampera i kurna narobila po pachy Wczoraj bylismy u lekarza i na korytarzu przy ludziach takie dwie torpedy wypuscila ze nie wiedzialam gdzie spojrzec No a dzisiaj byla u nas pediatryczka- Tocha jednak ma kolki i jest meczarnia. Ona taka biedna... Macie na to jakies dobre rady? Masujemy jej brzuszek, robimy relaksujace kapiele w cieplej wodzie, nozki do gory podciagamy, cieple oklady robimy, wlaczamy suszarke, kropelki dzisiaj dostala moze troche zlagodza jej bole...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyś się wyrobiła ze wszystkim ![]() Wiesz, tak piszesz o tym swoim malutkim "obsrańcu" a ja Ci powiem że nie przypominam sobie żeby mój mały tak ciągle walił w pampka Wiem że pare razy dziennie się zdarzało ale było raczej lajtowo, chyba tylko ze 4 razy obrobił się cały ![]() Ja polecam przede wszystkim herbatkę z kopra włoskiego z hipp z tego co pamiętam, i kropelki espumisan dla maluszków Dawałam mojemu małemu do mleka i kolki szybko go puściły |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Ex a karmilas butla czy cyckiem? U nas tylko cyc wiec lekarze mowia ze przy cycu kupa moze byc w kazdym pampku ale wczoraj to naprawde przeszla sama siebie
Wlasnie espimisan mamy mam nadzieje ze pomoga chociaz troszke bo jak ja boli to tak sie rzuca przy cycu ze nie moge jej nakarmic a ja lubie dawac z cyca bo ona tak fajnie mnie raczkami obejmuje za cycora ![]() Hippa herbatke mamy ale doktorka powiedziala zebym poki co ja ją pila, Toska dostanie z mlekiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle jak sobie myślę to ja miałam baaaardzo spokojnego dzieciaczka. Kolek miał prawie tyle co nic, przesypiał mi 4-6h w nocy i dopiero wstawał na mleko, w ciągu dnia był spokojny, smoczka w zasadzie sam odstawił jak miał jakoś 7 miesięcy (a może nawet mniej
) bo po prostu go nie chciał, zasypiał mi też bardzo fajnie, chodzić zaczął jak miał 11 miesięcy i w sumie do tej pory jest taki lajtowy w wychowaniu i we wszystkim czego się uczy Do jego słownictwa dołączyły ostatnio nowe słowa takie jak: sok i drzwi I mówi jeszcze "miau" i pokazuje mi wtedy misia, a ja ciągle tłumaczę mu, że to nie jest kotek tylko miś, a miś nie robi "miau" Poza tym to codziennie przynosi mi nocnik i siada na niego w rajstopkach i pampku i mówi że "sika" a potem dodaje do tego jeszcze udźwiękowienie w postaci: "sik sik"![]() Oby... ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
A kolki były tylko w pierwszych tygodniach jego życia, przez kilka dni i potem koniec I też małego masowaliśmy, i wszystko co pisałaś, ale u nas najbardziej pomogły te herbatki z kopra włoskiego i właśnie espumisan |
|
|
|
|
#828 |
|
Konto usunięte
|
kitka tak jak pisała ex, espumisan i herbatka z kopru. Skoro karmisz cycem, to właśnie na początku ty ją pij.
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-01-16 o 16:14 |
|
|
|
|
#830 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ex kochana to pozazdroscic
ale Toska tez jest fajowa Ja juz sie nie moge doczekac az Toska zacznie byc bardziej komunikatywna chociaz juz moj Tata ja kladzie na lozko i sie z nia bawi a ona wodzi wzrokiem za grzechotka z 15-20 minut nawet potrafi pozniej juz sie jej nudzi ![]() A tez Twoj Maly tak lubil patrzec w okno jak byl takim niemowlakiem? Toska to tak zahipnotyzowana oknem ze czasami jej nakarmic nie moge bo sie skupic nie moze W pogotowiu tez mamy mleko Nan ale poki co najada sie cycem, wazy juz 4600 ![]() Hippciowa herbatka strasznie slodka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#832 |
|
Przyczajenie
|
zolto-rudy blond. POMOCY!
Dziewczyny proszę o pomoc!!!!
Moj naturalny kolor wlosow to sredni braz. Nie byly wczesniej farbowane, az do czasu, kiedy wpadlam na pomysl zeby przefarbowac je na blond. Poczatkowo uzylam farby http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...sty-blond.aspx ale nie bylo zadnego efektu wiec zdecydowalam sie uzyc farby http://www.palette.schwarzkopf.pl/co...C/PSC_11-0.png Po zmyciu wlosy byly jasniejsze ale z zolto-rudnym odcieniem. Pobieglam wiec po http://1.bp.blogspot.com/-9zphaMJhMI...0/wellaton.jpg Niestety podczas nakladania farby bylo jej nieco za malo i nie wystarczylo jej na przod. Przesylam w zalaczinku zdjecie moich wlosow teraz. Farbowane byly wczoraj. Prosze o rade co zrobic aby uzyskac taki kolor jak Kasia Tusk, albo przynajmneij pozbyc sie rudego odcieniu. http://www.makelifeeasier.pl/ Bede ogromnie wdzieczna!! IMG_4132.jpg |
|
|
|
#834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz prace odwalilam, londa wyszla cudnie!
|
|
#835 |
|
Konto usunięte
|
Ale chyba ta londa 17 wyszła ciemniej niż u emilki? Bo mojej mamie to z początku wychodzi po niej średni/ciemny blond. A dopiero z czasem jaśnieje.
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dziś przyjeżdza TZ, nie wiadomo tylko o której, ale to nic, może byc i w nocy kitka- moja D, miała okropne kolki- espumisan, koper włoski-ale taki z apteki właśnie, nie żadne dzieciaczkowe-bo to sam ulepek słodki i jakis procent kopru tylko , cieple okłady, masaże.. ALe opna miała straszne kolki, może Twoja Tosia aż takich nie ma skoro tak ładnie przesypia noc?- w kazdym bądź razie u nas było darcie się przeokrutne, głownie nocami wlasnie, z bólu. Potem odkryto i moja kolezanka stosowała takie cos u swojego syna- ten to dopiero miał kolki tragiczne! -takiie cos sie wsadza do pupy, i to pomaga oprózniac gazy- mówiła,że ta rurka aż latała pod naporem gazów, tzn.że tak trzęsła się. biedne dzieci
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Ja dziś dzień zaczęłam od koktajlu z jogurtu naturalnego, banana, i otrębów pszennych ![]() Mam tyle nauki że nie wiem jak ja to ogarnę ![]() Cytat:
![]() Tak, f też lubił patrzeć za okno Do tej pory patrzy i ogląda jadące auta albo pociąg (bo mieszkamy blisko torów).Zobaczysz jak będzie fajnie z czasem jak zacznie siadać, potem chodzić, potem mówić i będzie coraz więcej rozumiała z tego co się dzieje wokół Ja osobiście lubię to że mogę tak dobrze z małym się dogadać, coś mu powiem a on mnie rozumie, przykładowo jestem na dole w kuchni i myję naczynia a on mi woła "sok" to mówię do niego żeby poszedł do swojego pokoju i przyniósł butelkę to mu naleję soku, a on idzie i przynosi ![]() Cytat:
i czekam na efekty!Dziękuję ![]() Będzie wpis na blogu o tej koloryzacji? ![]() Cytat:
Bawcie się dobrze ![]()
|
|||
|
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
bunny kupiłam dzisiaj ten fioletowy lakier z ms og my gem. Piękny efekt daje
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła pora na drugie śniadanie- piję właśnie inkę z mlekiem bez cukru oraz zjadłam pół bułki z serkiem turek ze szczypiorkiem (nie ma niepotrzebnych ulepszaczy, zagęszczaczy itp.).
Niestety tż nie kupił mi bułek grahamek rano w piekarni (pewnie nie było) i pomidorów wczoraj zapomniał wziąć w sklepie, więc musiałam zjeść zwykłą bułkę (przynajmniej mam pewność że jest lepsza niż ta z marketu) i z samym serkiem No ale ważne że posiłki zaczynają być u mnie regularne. Małymi kroczkami dojdę do perfekcji
|
|
|
|
#840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrosty ciut cieplej...ale nie bardzo.(odrosty byly 2.5cm) Cytat:
![]() Cytat:
ja mam niedlugo malowac pazury ale kupilam lovely mirror rozowy i teraz nie wiem jak malowac, na fioletowo czy na rozowo ale nic to, wywiesze pranie, odkurze mieszkanko, umyje wlosy i w tym czasie moze sie zdecyduje
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

) 
Ale teraz bananów na stanie nie mam i muszę wymyślić coś innego
Mam dwie grahamki ale z czym je zjem? Cholera, jakie to zdrowsze odżywianie jest ciężkie, nic nie mogę wymyśleć

Bo już zapomniałam która to była.

wspolczuje tych pytan i egzaminow. Sama zaraz mam ostatnia sesje a nie mam kiedy sie uczyc, w dodatku obrona mnie czeka a nie mam jeszcze napisanej calej pracy i nie zanosi sie ze szybko ja skoncze, bede musiala skladac podanie o przedluzenie terminow i sesji i oddanoa pracy 
swiat oszalal naprawde. Ja wiem ze stara rura jestem ale jak ja mialam 12 lat to mnie zawstydzalo trzymanie chlopaka za reke a co dopiero myslec o ciupcianiu. Chyba ze to ze mnie taka dewota
Obyś się wyrobiła ze wszystkim