Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 09:34   #811
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Hej

Ja dzisiaj od 11 do 14 będę sama w domu bo młody idzie z babcią na spacer a potem do niej do domu, a ja będę miała czas żeby w spokoju się pouczyć (118 pytań ) Kochana babcia

Powiem Wam że zupełnie nie mam pomysłu na dietę Jak mam wymyślać co zjeść na śniadanie to w głowie jest tylko czarna dziura.. Kiedyś na śniadanie robiliśmy sobie z tż koktajl z mleka i 1 banana + ciastka pełnoziarniste i miksowaliśmy to wszystko blenderem i fakt, było to zarówno pyszne, jak i sycące Ale teraz bananów na stanie nie mam i muszę wymyślić coś innego W ogóle to na śniadanie najlepiej wchodzą mi koktajle różnego rodzaju. Gdybym miała mrożone truskawki z chęcią wypiłabym sobie koktajl truskawkowy z płatkami migdałowymi Trzeba iść dzisiaj na jakieś zakupy i uzupełnić stan owoców bo to nie ma co A teraz pozostaje mi dylemat- co zjeść Mam dwie grahamki ale z czym je zjem? Cholera, jakie to zdrowsze odżywianie jest ciężkie, nic nie mogę wymyśleć

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:40   #812
201606240916
Konto usunięte

Słyszłyście o tej 12-latce, co jest w ciąży?!
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:06   #813
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
To mógłbyś mi podlinkować tą szczoteczkę z rossa Bo już zapomniałam która to była.
Bo do rozczesywania po umyciu używam grzebyka z szeroko rozstawionymi zębami. Ale chciałabym jakąś szczotkę do przeczesywania włosów w ciągu dnia.
A z tą szczotką z włosia mialam takie same problemy. Strasznie włosy się w nią zaplątywały, wyczyścić się nie dało.
o ta:

http://www.rossnet.pl/Produkt/For-Yo...-czarna,109300

tylko moja ma inna raczke bo jest ze starej edycji. taka duza ci do torebki np nie wejdzie
ja w tej drewnianej to samo, jeszcze poduszeczke ma jasna, ja mam jasne wlosy i nic nie widac czy dokladnie wyczyscilam czy nie jednak co czarna szczotka dla blondynki to czarna..

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej

Ja dzisiaj od 11 do 14 będę sama w domu bo młody idzie z babcią na spacer a potem do niej do domu, a ja będę miała czas żeby w spokoju się pouczyć (118 pytań ) Kochana babcia

Powiem Wam że zupełnie nie mam pomysłu na dietę Jak mam wymyślać co zjeść na śniadanie to w głowie jest tylko czarna dziura.. Kiedyś na śniadanie robiliśmy sobie z tż koktajl z mleka i 1 banana + ciastka pełnoziarniste i miksowaliśmy to wszystko blenderem i fakt, było to zarówno pyszne, jak i sycące Ale teraz bananów na stanie nie mam i muszę wymyślić coś innego W ogóle to na śniadanie najlepiej wchodzą mi koktajle różnego rodzaju. Gdybym miała mrożone truskawki z chęcią wypiłabym sobie koktajl truskawkowy z płatkami migdałowymi Trzeba iść dzisiaj na jakieś zakupy i uzupełnić stan owoców bo to nie ma co A teraz pozostaje mi dylemat- co zjeść Mam dwie grahamki ale z czym je zjem? Cholera, jakie to zdrowsze odżywianie jest ciężkie, nic nie mogę wymyśleć
musisz sobie ukladac menu na kilka dni- tyle co ile robicie zakupy

Cytat:
nie... daj linka
Stary 2014-01-16, 11:40   #814
nikolla87
Zadomowienie

do dziewczyn które stosowały farby alfaparf
Jakie ma zastosowanie farba OSP, można ją chyba mieszac z tymi z serii Platinum?
Ta OOOSSS jeśli rzeczywiście wzmocni rozjaśnianie, to max jaką wodę można dodawac żeby nie przesadzic, żeby nie było "podwójnego efektu", który spowoduje że włos poleci?
nikolla87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:49   #815
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
o ta:

tylko moja ma inna raczke bo jest ze starej edycji. taka duza ci do torebki np nie wejdzie
ja w tej drewnianej to samo, jeszcze poduszeczke ma jasna, ja mam jasne wlosy i nic nie widac czy dokladnie wyczyscilam czy nie jednak co czarna szczotka dla blondynki to czarna..

nie... daj linka
http://www.tvn24.pl/12-latka-w-ciazy...,387665,s.html Nawet nie wiem jak to skomentować...

I dziękuję za podlinkowanie szczotki. Na pewno kupię
Stary 2014-01-16, 12:05   #816
Renatka89
Zakorzenienie

Cześc

Ja z doskoku, bo tylko sprzątam i sprzątam.. TŻ jutro wpada na weekend to sie musze obrobic, zeby nie tracic weekendu na sprzątanie

Włoski zafarbowałam jeszcze raz a10- nie miałam juz czasu na zamawianie profesjonalnej, a do sklepu fryzjerskiego mam kilkadziesiąt km.. Nie jest cudnie, ale ujdzie, po 26 przyciemniam
Stary 2014-01-16, 12:25   #817
shizaxa
Wtajemniczenie

Bunny kupiłem te szczotke sis na święta i jest zadowolona. Mowilas kiedyś ze do kręconych się nie nada...ale teraz jsk włosy prostuje na szczotce to chyba może byc? Dziś może polece po nia do rossa

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:33   #818
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
O matko jeszcze nie słyszałam

Cytat:
o ta:

Ta pneumatyczna szczotka jest boska Odkąd ją mam czesanie stało się przyjemnością

Tylko problem w tym że my na zakupy jeździmy naprawdę różnie Jak tż skończy szybciej, i oboje mamy nastrój na sklep albo czegoś na gwałt potrzebujemy to jedziemy na zakupy (bo do sklepu mamy rzut beretem) A w sumie jedzenie to ja mam, tylko że nie takie co powinnam jeść na diecie Dzisiaj będziemy (chyba ) w sklepie to coś sobie muszę kupić na śniadanie. Nie mam tylko dobrego pomysłu

A dziś w rezultacie jadłam.. zupę

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-16, 12:41   #819
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Cześc

Ja z doskoku, bo tylko sprzątam i sprzątam.. TŻ jutro wpada na weekend to sie musze obrobic, zeby nie tracic weekendu na sprzątanie

Włoski zafarbowałam jeszcze raz a10- nie miałam juz czasu na zamawianie profesjonalnej, a do sklepu fryzjerskiego mam kilkadziesiąt km.. Nie jest cudnie, ale ujdzie, po 26 przyciemniam
Moja farbka rzadzi

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Bunny kupiłem te szczotke sis na święta i jest zadowolona. Mowilas kiedyś ze do kręconych się nie nada...ale teraz jsk włosy prostuje na szczotce to chyba może byc? Dziś może polece po nia do rossa

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mnie chodzilo tylko o to ze kreconych wlosow latwo sie nia nie rozczesze, bo je spuszy w stog siana i nawyrywa sie tone wlosow, to tak jakby krecone wlosy na sucho czesac grzebieniem o krotkich,scislych zebach.
Ale jak masz wlosy wyprostowane chociazby do fal to jak najbardziej bedzie cudo do delikatnych, cienkich wlosow jak dotad lepszej szczotki nie znalazlam.

Kreconych wlosow w loczki, pierscionki z zalozenia nie czesze sie na sucho ani szczotka, tylko grzebieniem z szerokim rozstawem zebow i na odzywke, na mokro. Ale to na pewno wiesz.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
O matko jeszcze nie słyszałam

Ta pneumatyczna szczotka jest boska Odkąd ją mam czesanie stało się przyjemnością

Tylko problem w tym że my na zakupy jeździmy naprawdę różnie Jak tż skończy szybciej, i oboje mamy nastrój na sklep albo czegoś na gwałt potrzebujemy to jedziemy na zakupy (bo do sklepu mamy rzut beretem) A w sumie jedzenie to ja mam, tylko że nie takie co powinnam jeść na diecie Dzisiaj będziemy (chyba ) w sklepie to coś sobie muszę kupić na śniadanie. Nie mam tylko dobrego pomysłu

A dziś w rezultacie jadłam.. zupę
Hehe a ja zjadlam buleczke z ziarnami dyni z maslem i konfitura truskawkowa, pol sloika na jedna bulke
Ale ja sie nie musze odchudzac, wiec dieta i cwieczenia mnie nie dotycza a teraz zapije to slodka kawa z mlekiem i pewnie zejde na zgage albo mdlosci zycie jest piekne

A wieczor mam pracujacy, wiec no stres, to sie wszystko spali. Dzis koloryzacja londa 17, inspiracja byla emilka z pierwszej milosci
Stary 2014-01-16, 13:05   #820
Renatka89
Zakorzenienie

bunny- w zasadzie to najlepiej ze sklepowych rozjasniała mi odrosty palette 219, ale nie było to wziełam a10- ideału nie ma, są beżowe te odrosty bardziej niż jasny blond, ale przynajmniej nie mam czarno-pomaranczowo-białych włosów teraz wygląda jak beżowy naturalny odrost, wiec ok, a to tylko na półtora tygodnia, wytrzymam
Stary 2014-01-16, 13:14   #821
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja farbka rzadzi

Mnie chodzilo tylko o to ze kreconych wlosow latwo sie nia nie rozczesze, bo je spuszy w stog siana i nawyrywa sie tone wlosow, to tak jakby krecone wlosy na sucho czesac grzebieniem o krotkich,scislych zebach.
Ale jak masz wlosy wyprostowane chociazby do fal to jak najbardziej bedzie cudo do delikatnych, cienkich wlosow jak dotad lepszej szczotki nie znalazlam.

Kreconych wlosow w loczki, pierscionki z zalozenia nie czesze sie na sucho ani szczotka, tylko grzebieniem z szerokim rozstawem zebow i na odzywke, na mokro. Ale to na pewno wiesz.
Tak to wiem Bunny. Po myciu czeszę właśnie grzebieniem z szerokimi zębami na mokro, ale jak juz wyprostuję podczas suszenia to by się ta szczotka przydała
Na sucho jak mam kręcone to od mycia to mycia nie czeszę

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:00   #822
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:
Tak tak...podlinkuj mi gdzie to napisalam. Pisalam jesli juz o substancji wzmacniajacej, nie o proszkowym rozjasniaczu w farbie, a to uwazam za rozjasniacz.

Mozesz i tak bedzie i tak podobnie.

ale slodzicie

Mam mieszane uczucia...przede wszystkim jest b sztywna, tuz po myciu gorzej sie nia rozczesuje niz ta z rossmanna, wyrywam wiecej wlosow.
No i koszmarnie sie ja czysci, bo wlosy tak sie wplatuja, ze przy wyciaganiu rwa sie na kawalki i koszmar...
A wlosy dalej sie elekrtyzuja. Jednak wole ta z rossa, jest delikatniejsza i to nia czesciej sie czesze.choc byla tansza 2x to lepsza.
Dziękuję Jesteś niezastąpiona Dobrze że jesteśBunny a powiedz mi na odroście trzymać 50 min(mysi blond) i malaks na konien na 3 min? Czy inaczej?

A kolorek jaki ma Emilka z pierwszej miłości bardzo ładny

Cytat:
Masakra.Toż to jeszcze dzieciak a już zostanie mamą.

Byłam na pobraniu krwi jak zwykle mnie piekło przy pobieraniu bo mam cieniutkie żyłki i trudno u mnie trafić w żyłę.Ale już z głowy .jutro wyniki a w sobotę jadę do endokrynologa ech kiedy ta moja tarczyca przestanie wariować W końcu włosy by mi przestały tak wypadać .Nienawidzę Hashimoto
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:35   #823
exclusivee
Zakorzenienie

Nie wiem jak ja się tego wszystkiego nauczę Jestem dopiero na 1/5 pytań... Do tego przed chwilą zgrzeszyłam bo potrzebowałam szybkiej przekąski a że za bardzo nic nie miałam zrobiłam tosty z tego mojego pełnoziarnistego chleba. Muszę rozpisać sobie dzisiaj pomysły na śniadanie, przekąskę i kolację z neta i od siebie i korzystać w razie potrzeby z tej listy

Cytat:
Hehe a ja zjadlam buleczke z ziarnami dyni z maslem i konfitura truskawkowa, pol sloika na jedna bulke
Ale ja sie nie musze odchudzac, wiec dieta i cwieczenia mnie nie dotycza a teraz zapije to slodka kawa z mlekiem i pewnie zejde na zgage albo mdlosci zycie jest piekne

A wieczor mam pracujacy, wiec no stres, to sie wszystko spali. Dzis koloryzacja londa 17, inspiracja byla emilka z pierwszej milosci
Ależ Ci zazdroszczę Chciałabym być na etapie utrzymania wagi, ćwiczeń powiedzmy 3 razy w tyg i pozwalania sobie na małe co nieco Ja dżemy uwielbiam na tyle że mogę je jeść łyżeczką ze słoika

Ciekawa jestem jak Ci wyjdzie, oglądamy razem z tż 1m i kolor Emilki bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Bunny mam pytanie czysto włosowe Postanowiłam że będę farbować włosy palette (myślałam o jakimś ciemnym blondzie) z użyciem niebieskiego mixtonu od chantal, i nie wiem ile miałabym dodać tego mixtonu do farby Proszę o pomoc

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-16 o 14:49
Stary 2014-01-16, 15:40   #824
kitkulka
Zakorzenienie

Ex powodzenia w nauce wspolczuje tych pytan i egzaminow. Sama zaraz mam ostatnia sesje a nie mam kiedy sie uczyc, w dodatku obrona mnie czeka a nie mam jeszcze napisanej calej pracy i nie zanosi sie ze szybko ja skoncze, bede musiala skladac podanie o przedluzenie terminow i sesji i oddanoa pracy

12-latka w ciazy... Masakra. Wiecie co ja jestem ciekawa jak wyglada seks takich dzieciakow swiat oszalal naprawde. Ja wiem ze stara rura jestem ale jak ja mialam 12 lat to mnie zawstydzalo trzymanie chlopaka za reke a co dopiero myslec o ciupcianiu. Chyba ze to ze mnie taka dewota

Wrocilam ze spaceru zimowego z moim Sraluchem. Boze, zafajdala mi przescieradlo, nie chcialo mi sie w nocu zasuwac z nia na przewijak wiec w lozku przebieralam pampera i kurna narobila po pachy
Wczoraj bylismy u lekarza i na korytarzu przy ludziach takie dwie torpedy wypuscila ze nie wiedzialam gdzie spojrzec

No a dzisiaj byla u nas pediatryczka- Tocha jednak ma kolki i jest meczarnia. Ona taka biedna... Macie na to jakies dobre rady? Masujemy jej brzuszek, robimy relaksujace kapiele w cieplej wodzie, nozki do gory podciagamy, cieple oklady robimy, wlaczamy suszarke, kropelki dzisiaj dostala moze troche zlagodza jej bole...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:51   #825
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Ex powodzenia w nauce wspolczuje tych pytan i egzaminow. Sama zaraz mam ostatnia sesje a nie mam kiedy sie uczyc, w dodatku obrona mnie czeka a nie mam jeszcze napisanej calej pracy i nie zanosi sie ze szybko ja skoncze, bede musiala skladac podanie o przedluzenie terminow i sesji i oddanoa pracy

12-latka w ciazy... Masakra. Wiecie co ja jestem ciekawa jak wyglada seks takich dzieciakow swiat oszalal naprawde. Ja wiem ze stara rura jestem ale jak ja mialam 12 lat to mnie zawstydzalo trzymanie chlopaka za reke a co dopiero myslec o ciupcianiu. Chyba ze to ze mnie taka dewota

Wrocilam ze spaceru zimowego z moim Sraluchem. Boze, zafajdala mi przescieradlo, nie chcialo mi sie w nocu zasuwac z nia na przewijak wiec w lozku przebieralam pampera i kurna narobila po pachy
Wczoraj bylismy u lekarza i na korytarzu przy ludziach takie dwie torpedy wypuscila ze nie wiedzialam gdzie spojrzec

No a dzisiaj byla u nas pediatryczka- Tocha jednak ma kolki i jest meczarnia. Ona taka biedna... Macie na to jakies dobre rady? Masujemy jej brzuszek, robimy relaksujace kapiele w cieplej wodzie, nozki do gory podciagamy, cieple oklady robimy, wlaczamy suszarke, kropelki dzisiaj dostala moze troche zlagodza jej bole...

Dziękuję Ci bardzo, i trzymam kciuki za Ciebie bo wiem że też nie masz łatwo Obyś się wyrobiła ze wszystkim

Wiesz, tak piszesz o tym swoim malutkim "obsrańcu" a ja Ci powiem że nie przypominam sobie żeby mój mały tak ciągle walił w pampka Wiem że pare razy dziennie się zdarzało ale było raczej lajtowo, chyba tylko ze 4 razy obrobił się cały

Ja polecam przede wszystkim herbatkę z kopra włoskiego z hipp z tego co pamiętam, i kropelki espumisan dla maluszków Dawałam mojemu małemu do mleka i kolki szybko go puściły

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-16, 15:57   #826
kitkulka
Zakorzenienie

Ex a karmilas butla czy cyckiem? U nas tylko cyc wiec lekarze mowia ze przy cycu kupa moze byc w kazdym pampku ale wczoraj to naprawde przeszla sama siebie

Wlasnie espimisan mamy mam nadzieje ze pomoga chociaz troszke bo jak ja boli to tak sie rzuca przy cycu ze nie moge jej nakarmic a ja lubie dawac z cyca bo ona tak fajnie mnie raczkami obejmuje za cycora
Hippa herbatke mamy ale doktorka powiedziala zebym poki co ja ją pila, Toska dostanie z mlekiem...

Stary 2014-01-16, 16:04   #827
exclusivee
Zakorzenienie

Tak w ogóle jak sobie myślę to ja miałam baaaardzo spokojnego dzieciaczka. Kolek miał prawie tyle co nic, przesypiał mi 4-6h w nocy i dopiero wstawał na mleko, w ciągu dnia był spokojny, smoczka w zasadzie sam odstawił jak miał jakoś 7 miesięcy (a może nawet mniej) bo po prostu go nie chciał, zasypiał mi też bardzo fajnie, chodzić zaczął jak miał 11 miesięcy i w sumie do tej pory jest taki lajtowy w wychowaniu i we wszystkim czego się uczy Do jego słownictwa dołączyły ostatnio nowe słowa takie jak: sok i drzwi I mówi jeszcze "miau" i pokazuje mi wtedy misia, a ja ciągle tłumaczę mu, że to nie jest kotek tylko miś, a miś nie robi "miau" Poza tym to codziennie przynosi mi nocnik i siada na niego w rajstopkach i pampku i mówi że "sika" a potem dodaje do tego jeszcze udźwiękowienie w postaci: "sik sik" Myślę że niedługo załapie i pozwoli ściągnąć sobie pampersa żeby nasikać do nocnika Oby...

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Ex a karmilas butla czy cyckiem? U nas tylko cyc wiec lekarze mowia ze przy cycu kupa moze byc w kazdym pampku ale wczoraj to naprawde przeszla sama siebie

Wlasnie espimisan mamy mam nadzieje ze pomoga chociaz troszke bo jak ja boli to tak sie rzuca przy cycu ze nie moge jej nakarmic a ja lubie dawac z cyca bo ona tak fajnie mnie raczkami obejmuje za cycora
Hippa herbatke mamy ale doktorka powiedziala zebym poki co ja ją pila, Toska dostanie z mlekiem...

2 miesiące cycem, potem miałam bardzo mało pokarmu i zrezygnowałam z karmienia piersią bo młody i tak się nie najadał i ciągle był płacz, przeszliśmy wtedy na mleczko nan A kolki były tylko w pierwszych tygodniach jego życia, przez kilka dni i potem koniec I też małego masowaliśmy, i wszystko co pisałaś, ale u nas najbardziej pomogły te herbatki z kopra włoskiego i właśnie espumisan

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-16, 16:05   #828
201606240916
Konto usunięte

kitka tak jak pisała ex, espumisan i herbatka z kopru. Skoro karmisz cycem, to właśnie na początku ty ją pij.
Stary 2014-01-16, 16:07   #829
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
kitka tak jak pisała ex, espumisan i herbatka z kopru. Skoro karmisz cycem, to właśnie na początku ty ją pij.
Ja też ją piłam ale przez krótki okres czasu i powiem Wam że mi ona smakowała Szkoda tylko że taka droga bo piłabym do teraz

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-16 o 16:14
Stary 2014-01-16, 16:18   #830
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Ja też ją piłam ale przez krótki okres czasu i powiem Wam że mi ona smakowała Szkoda tylko że taka droga bo piłabym do teraz
Ja parzyłam sobie też taki apteczny koper włoski, i smakowało podobnie do tego z hippu.
Stary 2014-01-16, 16:20   #831
kitkulka
Zakorzenienie

Ex kochana to pozazdroscic ale Toska tez jest fajowa jak zasnie to juz teraz potrafi przespac cala noc, budzi sie kolo 6:30, dostaje cyca na spiocha i dosypia do 9 albo 10

Ja juz sie nie moge doczekac az Toska zacznie byc bardziej komunikatywna chociaz juz moj Tata ja kladzie na lozko i sie z nia bawi a ona wodzi wzrokiem za grzechotka z 15-20 minut nawet potrafi pozniej juz sie jej nudzi

A tez Twoj Maly tak lubil patrzec w okno jak byl takim niemowlakiem? Toska to tak zahipnotyzowana oknem ze czasami jej nakarmic nie moge bo sie skupic nie moze

W pogotowiu tez mamy mleko Nan ale poki co najada sie cycem, wazy juz 4600

Hippciowa herbatka strasznie slodka

Stary 2014-01-16, 18:09   #832
evkaxd
Przyczajenie

zolto-rudy blond. POMOCY!

Dziewczyny proszę o pomoc!!!!

Moj naturalny kolor wlosow to sredni braz. Nie byly wczesniej farbowane, az do czasu, kiedy wpadlam na pomysl zeby przefarbowac je na blond. Poczatkowo uzylam farby http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...sty-blond.aspx
ale nie bylo zadnego efektu wiec zdecydowalam sie uzyc farby http://www.palette.schwarzkopf.pl/co...C/PSC_11-0.png
Po zmyciu wlosy byly jasniejsze ale z zolto-rudnym odcieniem. Pobieglam wiec po http://1.bp.blogspot.com/-9zphaMJhMI...0/wellaton.jpg
Niestety podczas nakladania farby bylo jej nieco za malo i nie wystarczylo jej na przod.
Przesylam w zalaczinku zdjecie moich wlosow teraz. Farbowane byly wczoraj.
Prosze o rade co zrobic aby uzyskac taki kolor jak Kasia Tusk, albo przynajmneij pozbyc sie rudego odcieniu.

http://www.makelifeeasier.pl/

Bede ogromnie wdzieczna!!

IMG_4132.jpg
evkaxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:42   #833
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dot.: zolto-rudy blond. POMOCY!

Czesc dziewczyny
wlasnie siedze z mieszanka koleston'ów na glowie, z oxy 12% chyba pierwszy raz w zyciu jak nie sprobuje, to nie bede wiedziec

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:23   #834
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Dziękuję Jesteś niezastąpiona Dobrze że jesteśBunny a powiedz mi na odroście trzymać 50 min(mysi blond) i malaks na konien na 3 min? Czy inaczej?

A kolorek jaki ma Emilka z pierwszej miłości bardzo ładny

Masakra.Toż to jeszcze dzieciak a już zostanie mamą.

Byłam na pobraniu krwi jak zwykle mnie piekło przy pobieraniu bo mam cieniutkie żyłki i trudno u mnie trafić w żyłę.Ale już z głowy .jutro wyniki a w sobotę jadę do endokrynologa ech kiedy ta moja tarczyca przestanie wariować W końcu włosy by mi przestały tak wypadać .Nienawidzę Hashimoto
Tak jak piszesz.

Cytat:
Nie wiem jak ja się tego wszystkiego nauczę Jestem dopiero na 1/5 pytań... Do tego przed chwilą zgrzeszyłam bo potrzebowałam szybkiej przekąski a że za bardzo nic nie miałam zrobiłam tosty z tego mojego pełnoziarnistego chleba. Muszę rozpisać sobie dzisiaj pomysły na śniadanie, przekąskę i kolację z neta i od siebie i korzystać w razie potrzeby z tej listy

Ależ Ci zazdroszczę Chciałabym być na etapie utrzymania wagi, ćwiczeń powiedzmy 3 razy w tyg i pozwalania sobie na małe co nieco Ja dżemy uwielbiam na tyle że mogę je jeść łyżeczką ze słoika

Ciekawa jestem jak Ci wyjdzie, oglądamy razem z tż 1m i kolor Emilki bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Bunny mam pytanie czysto włosowe Postanowiłam że będę farbować włosy palette (myślałam o jakimś ciemnym blondzie) z użyciem niebieskiego mixtonu od chantal, i nie wiem ile miałabym dodać tego mixtonu do farby Proszę o pomoc
Dodaj 2-3 cm.

Cytat:

Oj biedna mala...mnie nic nie pomagalo...niestety ale ja mialam jelita trefne.
Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
wlasnie siedze z mieszanka koleston'ów na glowie, z oxy 12% chyba pierwszy raz w zyciu jak nie sprobuje, to nie bede wiedziec
Ooooo ciekawa jestem bardzo efektu

Ja juz prace odwalilam, londa wyszla cudnie!
Stary 2014-01-16, 21:27   #835
201606240916
Konto usunięte

Ale chyba ta londa 17 wyszła ciemniej niż u emilki? Bo mojej mamie to z początku wychodzi po niej średni/ciemny blond. A dopiero z czasem jaśnieje.
Stary 2014-01-17, 08:41   #836
Renatka89
Zakorzenienie

hej
Dziś przyjeżdza TZ, nie wiadomo tylko o której, ale to nic, może byc i w nocy

kitka- moja D, miała okropne kolki- espumisan, koper włoski-ale taki z apteki właśnie, nie żadne dzieciaczkowe-bo to sam ulepek słodki i jakis procent kopru tylko, cieple okłady, masaże.. ALe opna miała straszne kolki, może Twoja Tosia aż takich nie ma skoro tak ładnie przesypia noc?- w kazdym bądź razie u nas było darcie się przeokrutne, głownie nocami wlasnie, z bólu. Potem odkryto i moja kolezanka stosowała takie cos u swojego syna- ten to dopiero miał kolki tragiczne! -takiie cos sie wsadza do pupy, i to pomaga oprózniac gazy- mówiła,że ta rurka aż latała pod naporem gazów, tzn.że tak trzęsła się. biedne dzieci
Stary 2014-01-17, 10:15   #837
exclusivee
Zakorzenienie

Hej, hej

Ja dziś dzień zaczęłam od koktajlu z jogurtu naturalnego, banana, i otrębów pszennych

Mam tyle nauki że nie wiem jak ja to ogarnę Wczoraj siedziałam do pierwszej a dopiero połowę pytań przerobiłam

Cytat:
Ex kochana to pozazdroscic ale Toska tez jest fajowa jak zasnie to juz teraz potrafi przespac cala noc, budzi sie kolo 6:30, dostaje cyca na spiocha i dosypia do 9 albo 10

Ja juz sie nie moge doczekac az Toska zacznie byc bardziej komunikatywna chociaz juz moj Tata ja kladzie na lozko i sie z nia bawi a ona wodzi wzrokiem za grzechotka z 15-20 minut nawet potrafi pozniej juz sie jej nudzi

A tez Twoj Maly tak lubil patrzec w okno jak byl takim niemowlakiem? Toska to tak zahipnotyzowana oknem ze czasami jej nakarmic nie moge bo sie skupic nie moze

W pogotowiu tez mamy mleko Nan ale poki co najada sie cycem, wazy juz 4600

Hippciowa herbatka strasznie slodka

O, no to ona też śpi super
Tak, f też lubił patrzeć za okno Do tej pory patrzy i ogląda jadące auta albo pociąg (bo mieszkamy blisko torów).

Zobaczysz jak będzie fajnie z czasem jak zacznie siadać, potem chodzić, potem mówić i będzie coraz więcej rozumiała z tego co się dzieje wokół Wszystkie małe dzieciaczki są takie kochane że masakra Ja osobiście lubię to że mogę tak dobrze z małym się dogadać, coś mu powiem a on mnie rozumie, przykładowo jestem na dole w kuchni i myję naczynia a on mi woła "sok" to mówię do niego żeby poszedł do swojego pokoju i przyniósł butelkę to mu naleję soku, a on idzie i przynosi

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Trzymam kciuki i czekam na efekty!

Cytat:
Dodaj 2-3 cm.

Ja juz prace odwalilam, londa wyszla cudnie!
Dziękuję

Będzie wpis na blogu o tej koloryzacji?

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
hej
Dziś przyjeżdza TZ, nie wiadomo tylko o której, ale to nic, może byc i w nocy

kitka- moja D, miała okropne kolki- espumisan, koper włoski-ale taki z apteki właśnie, nie żadne dzieciaczkowe-bo to sam ulepek słodki i jakis procent kopru tylko, cieple okłady, masaże.. ALe opna miała straszne kolki, może Twoja Tosia aż takich nie ma skoro tak ładnie przesypia noc?- w kazdym bądź razie u nas było darcie się przeokrutne, głownie nocami wlasnie, z bólu. Potem odkryto i moja kolezanka stosowała takie cos u swojego syna- ten to dopiero miał kolki tragiczne! -takiie cos sie wsadza do pupy, i to pomaga oprózniac gazy- mówiła,że ta rurka aż latała pod naporem gazów, tzn.że tak trzęsła się. biedne dzieci
Ale super Bawcie się dobrze

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-17, 11:04   #838
201606240916
Konto usunięte

bunny kupiłam dzisiaj ten fioletowy lakier z ms og my gem. Piękny efekt daje
Stary 2014-01-17, 11:46   #839
exclusivee
Zakorzenienie

Przyszła pora na drugie śniadanie- piję właśnie inkę z mlekiem bez cukru oraz zjadłam pół bułki z serkiem turek ze szczypiorkiem (nie ma niepotrzebnych ulepszaczy, zagęszczaczy itp.).
Niestety tż nie kupił mi bułek grahamek rano w piekarni (pewnie nie było) i pomidorów wczoraj zapomniał wziąć w sklepie, więc musiałam zjeść zwykłą bułkę (przynajmniej mam pewność że jest lepsza niż ta z marketu) i z samym serkiem No ale ważne że posiłki zaczynają być u mnie regularne. Małymi kroczkami dojdę do perfekcji

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-17, 11:49   #840
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba ta londa 17 wyszła ciemniej niż u emilki? Bo mojej mamie to z początku wychodzi po niej średni/ciemny blond. A dopiero z czasem jaśnieje.
nam wyszlo jak u emilki, taki lekko chlodny poziom 8, takie 8.01.
odrosty ciut cieplej...ale nie bardzo.(odrosty byly 2.5cm)

Cytat:
Hej, hej

Ja dziś dzień zaczęłam od koktajlu z jogurtu naturalnego, banana, i otrębów pszennych

Mam tyle nauki że nie wiem jak ja to ogarnę Wczoraj siedziałam do pierwszej a dopiero połowę pytań przerobiłam

O, no to ona też śpi super
Tak, f też lubił patrzeć za okno Do tej pory patrzy i ogląda jadące auta albo pociąg (bo mieszkamy blisko torów).

Zobaczysz jak będzie fajnie z czasem jak zacznie siadać, potem chodzić, potem mówić i będzie coraz więcej rozumiała z tego co się dzieje wokół Wszystkie małe dzieciaczki są takie kochane że masakra Ja osobiście lubię to że mogę tak dobrze z małym się dogadać, coś mu powiem a on mnie rozumie, przykładowo jestem na dole w kuchni i myję naczynia a on mi woła "sok" to mówię do niego żeby poszedł do swojego pokoju i przyniósł butelkę to mu naleję soku, a on idzie i przynosi

Trzymam kciuki i czekam na efekty!

Dziękuję

Będzie wpis na blogu o tej koloryzacji?

Ale super Bawcie się dobrze
jesli modelka przesle mi fotki to bedzie
Cytat:
bunny kupiłam dzisiaj ten fioletowy lakier z ms og my gem. Piękny efekt daje
ale juz pomalowalas? pokazuj
ja mam niedlugo malowac pazury ale kupilam lovely mirror rozowy i teraz nie wiem jak malowac, na fioletowo czy na rozowo
ale nic to, wywiesze pranie, odkurze mieszkanko, umyje wlosy i w tym czasie moze sie zdecyduje

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości