|
|
#391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Hej
![]() Strach iść spać, bo od rana znów full nadrabiania! Cytat:
dobre wiadomości![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam dziś dzien dostaw kurierskich. Przed chwilą przyjechała pościel-cudna. Polecam firmę Ala i as. Czekam jeszcze na fotelik, kocyk, stelaż do wanny i inne akcesoria oraz na aptekę Gemini. Na aptekę trochę się pożalę, bo zamówienie złożyłam w niedziele, przelew też w niedziele. Przyjęli zamówienie we wtorek, do dziś czekam na maila, że wysłali. trochę to u nich trwa. Na szczęście mam czas, no ale chodzi o sam fakt. Za to pochwalę allegrowicza wasal83, kupiłam u niego dwa koce, pieluchy tetrowe i flanelowe-super ma zwłaszcza te jednokolorowe, idealne do wózeczka. Zamówienie wysłałam w niedzielę, w poniedziałek je potwierdzili, a we wtorek już było u mnie Idę na II śniadanie, a potem dalej nadrabiać będę |
|||||
|
|
|
#392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A ja się witam z przesłonecznego śląska
piekna pogoda Cytat:
na szczęście odpuszcza choróbsko ![]() Oddaj ciuszki Oli dla biednych i leć kupować nowe ![]() Cytat:
Teraz to przenosisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam 163 cm wzrostu i siedziałam w dwóch sedanach. W jednym siedzenie na maksa do przodu, a i tak nie dosięgałam a w drugim jak dałam do przodu to nawet fajnie dosięgałam, ale kierownica na kolanach i sięgała do czoła ![]() Preferuję suvy
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także ucieszę się jeśli ten tydzień po porodzie będzie z nami
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Mmhym może faktycznie przesadzilam z tym linczowaniem, ale coś na pewno jest na rzeczy. Sama pochodzę ze wsi i pamietam jak były traktowane dzieci innego wyznania. Ksiądz tez miał w tym swój udział, bo na każdym kroku to wypominal. A takich co nie chrzczą i nie chodzą do kościoła, to potrafił na mszy wyczytać. Pamietam, że kiedyś nawet pogrzeb odprawił przed kościołem, bo gość był alkoholikiem i nie uczęszczał na msze, ale żona była bardzo pobozna - jak to na wsi.
Nie wiem, wydaje mi się, że brak chrztu może spowodować niepotrzebne problemy i komplikacje w przyszłości dziecka. Na o poza tym jedno mamy juz ochrzczone. A nie wiecie czy mozna mieć tych samych chrzestnych dla dwójki dzieci??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
L4 tż na mnie nie weźmie, bo ja i tak stracę na macierzyńskim kasę, jak będę się dobrze czuła, to zostawi sobie te 2 tygodnie na lato, a jak będę miała ciężko, to niestety będzie musiał zostać ze mną. Na pewno weźmie 2-3 dni urlopu Cytat:
Ja ochrzczę dziecko dla świętego spokoju. U mnie w domu ojciec i babka są tak katoliccy, że jakbym nie ochrzciła dziecka, to nie daliby mi żyć więc dla świętego spokoju to zrobię. Cytat:
ostatnio pierwszy raz, więc pewnie poryczę się jak urodzę, a jak tż przyjdzie nas odwiedzić, to pewnie znowu, bo na samą myśl chce mi się beczec ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
U nas będzie chrzestną siostra tzta, a ona już jest dla jego syna, więc będzie znowu... Jak się zgodzi
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Ela ale w jednej rodzinie? Tzn Ci sami co dla Oli?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja uważam się za ateistkę, ale jestem wychowana w wierze. Mój tż za to nigdy nie deklarował ateizmu i chce ochrzcić dziecko. Dziecko ma dwoje rodziców i nie tylko ode mnie to zależy. Jak ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to mi tym żadnej krzywdy nie zrobi ![]() Moje dziecko będzie miało prawo wyboru religii. Ja wprowadzę je w świat katolików, ale jeśli zostanie ateistą czy zacznie wyznawać inną religię to jego sprawa. Tak, chodzi też o komunię - ale nie o prezenty , raczej o relacje z rówieśnikami. Dla każdego (albo większości ) z nas komunia była wyjątkowym wydarzeniem, nie chcę pozbawiać tego swojego dziecka. Jakie nie przyjemności? Jestem pedagogiem i widzę jakie dzieci potrafią być okrutne dla siebie. Dziewczynki ubrane od stóp do głów w różu szykanują inną, która ubiera się w inne kolory. Jak dzieci wyczają, że któreś dziecko jest nie ochrzczone to na pewno to wykorzystają. A jak wytłumaczyć 8- latkowi, dlaczego wszyscy chodzą na religię? Dlaczego uczą się modlitw? Mają spotkania w kościele? Jak wytłumaczyć po komunii jak każde dziecko przyniesie jakiś prezent do szkoły, a moje nie? Jak wytłumaczyć to, że po prostu jest inne? Jest wiele powodów żeby ochrzcić dziecko ![]() mhymm - a dziecko przed snem nie wycisza się od takiej karuzelki?? Zawsze to coś, co przyciągnie jego uwagę i wtedy będzie sobie spokojnie w to patrzeć \Miałam robić masaż krocza, ale naszły mnie wątpliwości. Czy takie regularne naciąganie nie spowoduje trwałego rozciągnięcia? Bo nie chcę potem się spinać na agrafki Czy nie lepiej już pęknąć, być zszytą - pomęczyć się tydzień i później wyglądać normalnie w tych rejonach? Czy jednak to się aż tak nie rozciąga
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-16 o 11:32 |
||
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
hej
prosze o kciuki o 16.00 bo mam wizyte z usg mam nadzieję, że Mała dobrze się rozwija![]() dziewczyny, mam już prawie wszystko oprócz wózka.. jest to dla mnie temat nie do ogarnięcia.. za dużo tego wszystkiego.. wiem tylko, że chce żeby był lekki (będziemy go znosić z II piętra), żeby miał amortyzację, pompowane i skrętne koła.. model 2w1 do 1400zł.. może któraś coś poradzi albo odradzi?:P
nasza Kropeczka ))) http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2014-01-16 o 11:30 |
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Koziemleko pięknie to wyjasnilas. Wlasnie o to okrucienstwo dzieci mi chodziło!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- A co do masażu krocza, to w poprzedniej ciazy chciałam zacząć (nie zdążyłam), a teraz mam blizne po nacieciu i się boję. A pewnie natną w tym samym miejscu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej
Chyba, że są znowu jacyś nienormalni księża, którym to przeszkadza ![]() Cytat:
dokładnie to co myślę Ale jak ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to możecie poszukać w innym kościele Cytat:
|
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak planujecie rozwiązać kwestię obiadów? Bo szczerze mówiąc to nie wiem czy będzie czas żeby codziennie coś gotować? Wiem że zupy można mrozić, ale co np. z przygotowanym mięsem?
|
|
#403 |
|
Moderator
|
Wydaje mi się, że kurierzy z mojego miasta koniecznie chcą mnie zobaczyć nago
Dzisiaj był już 3 raz kiedy to w trakcie kąpieli przyszedł kurier ![]() A jacy zaskoczeni są kiedy otwieram im taka ociekająca wodą, w samym szlafroku ![]() Ale mam już łóżeczko
|
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thidien,do dentysty masz natychmiast!! Cytat:
zuzia bardzo mało śpi w dzień-w końcu to strata czasu. Jak pośpi godzinę-półtorej to jest sukces a ja w tym czasie ogarniam to co mam do zrobienia w domu-obiad naczynia pranie prasowania. Bo przecież nikt za mnie tego nie zrobi.. Powiem Wam że od momentu gdy Zuzanka je normalne obiady a nie słoiczki to mam wielki problem. Muszę zadbać żeby ten obiad zawsze byl żeby byl ok 13-14.już nie da sie zjeść byle czego albo obojętnie o ktorej godzinie.. A ja tak nienawidzę gotować pomijając fakt że już mi pomysłów na obiady brak.. Co do samochodu rozumiem doskonale. Z moja rpotrzeba zabiegania na wyjazdy dużej ilości rzeczy - w ostatnie wakacje 3/4bagażnika stanowiły rzeczy Zu-wózek,łożeczko turystyczne,ubrania zabawki itd - nie wyobrażam sobie innego samochodu niż przynajmniej kombi. Teraz planujemy zmianę audi a4na a6 choć podobają mi sie bardziej q7-poza zasięgiem finansowym, albo toyoty rav4,hondy crv. Doceniam jednak mały samochód miejski. Idealne rozwiązania-dwa auta-duze i małe ![]() Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie instytucja kościoła jest tak zakłamana, że masakra. Moje poglądy i tak świata nie zmienią, a uważam, że nikomu krzywdy tym nie zrobię. Po co np jest kolęda? Zresztą praktykowana tylko w Polsce - ah te zacofanie Jak ksiądz nie pochlapie mi mieszkania wodą święconą to Bóg ześle na mnie jakieś plagi? Podobno on i tak jest wszędzie więc po co święcić mieszkania? Ja rozumiem cmentarze - leżymy w świętej ziemii, ale po co mieszkanie?No po co? Po to, żeby ksiądz przyszedł i obejrzał jakie masz warunki. Ile kasy może od ciebie wyciągnąć i oczywiście, żeby zgarnąć kopertę
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pracowałam to robiłam sobie mięso w niedzielę i dawałam do pojemników próżniowych, a tam spokojnie kilka dni wytrzymało
|
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nie wiem jak to rozwiązać, zeby brzuchy były pełne dlatego też chcę, żeby od razu po porodzie był ze mną przynajmniej ten tydzień (może uda się dłużej) i zobaczył jak to jest z opieką nad noworodkiem.. że nie zawsze będzie czas na ugotowanie obiadku i zrobienie jakiegoś ciasta (teraz musowo raz w tygodniu, co zresztą sprawia mi ogromną przyjemność, no ale po porodzie.. chciałabym mieć czas i siły, żeby to ogarniać zwłaszcza, że jestem osobą, która lubi za dużo brać na siebie, a potem narzekam |
|
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już zapowiedziałam tż, że jak nie dam rady to nie ugotuję. Zawsze można ugotować jakiś gar zupy, albo zrobić coś na szybko. Jakoś to będzie ![]() Cytat:
Ja sama otwierałam, bo nie mogłam wytrzymać
|
||
|
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TZ nie jest ochrzczony i nie miał z tego tytułu nieprzyjemności w dzieciństwie. Ja co prawda mam sakramenty, ale moi rodzice nie byli praktykujący i od zawsze miałam wolną rękę i tym sposobem od liceum nie chodziłam już na religię. Komunia może faktycznie jest ważnym wydarzeniem dla dziecka, ale osobiście uważam że 8-letnie dziecko i tak nic z tego nie rozumie i wydarzenie to wiąże się tylko z prezentami. Tak sobie wymyśliłam, że jak będą komunie to weźmiemy młodego na jakieś wypasione wakacje
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszą uspokoić drugi mózg
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#414 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z przygotowanym mięsem raczej nic nie zrobisz - wydaje mi się że jeśli ktoś nie będzie miał czasu to najlepiej postawić na szybkie dania, które się "same" robią, np. kurczak pieczony z ziemniakami - wszystko surowe i doprawione wrzucasz do naczynia i po godzinie masz pycha obiad Czas samej robocizny to 10 minut.
|
|||
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest hydraulikiem ![]() Ag9 zakończmy ten temat |
|
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcesz nowy czy używany? O, znalazłam jeszcze takie zestawienie które sobie robiłam: Navington Cadet - stelaż 7,5 kg, spacerówka ze stelażem 11,4 kg, gondola ze stelażem 12,5 kg Mutsy Evo - stelaż 8,6 kg, spacerówka ze stelażem 12,1 kg, gondola ze stelażem 13,4 kg ABC design 3 tec (trójkołowiec) - spacerówka ze stelażem 12,4 kg, gondola ze stelażem 13,1 kg a dla porównania: Mutsy 4rider) - stelaż 10,5 kg, spacerówka ze stelażem 15,8 kg, gondola ze stelażem 16,7 kg
|
|
#417 | |
|
Moderator
|
Ja będę dzielna - chociaż ciągle oglądam ten karton, to nie wiem ile wytrzymam
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Nie wiem czy to nie gorzej
|
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
ag9, chcemy nowy wózek, ślicznie dziekuję za zestawienie, zaraz przeanalizuje
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze Tutek Grander był chyba w miarę lekki z tego co pamiętam, coś koło 12 kg.
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha ![]() do mnie też niekiedy przychodzą w nieodpowiedniej porze... kiedyś facet z Siódemki obudził mnie o 8:00 twierdząc, że musiał być tak wcześnie za wiele nie pamiętam, wiem, że dzwonił długo dzwonkiem, ja byłam w piżamie w misie i z wielką szopą na głowie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

dobre wiadomości
bo narazie to myję włosy jak mam gdzies wyjść, a teraz to nie wiem kiedy mnie weźmie 

Dlatego się golę na macankę
piekna pogoda
( No i jednak posiadanie w brzuchu kolejnej dziewczynki jest MEGA ekonomiczne
Także trzymajcie kciuki bo one zawsze cuda działają. Jak będę już w domu to napewno częściej będę się odzywać 

także ucieszę się jeśli ten tydzień po porodzie będzie z nami
chociaż lekki ma sen, to pewnie i tak się będzie budził, ojoj. Aaaaaaaa i powiedział, że jak urodzę, to weźmie sobie tydzień urlopu, na co strasznie się cieszę