Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 11:05   #391
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Hej
Strach iść spać, bo od rana znów full nadrabiania!

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ola boga !!! Ile wy skrobiecie! !!
Tak w skrócie :
Moja wizyta udana, z małym i ze mną wszystko dobrze czyli zwiększona dawka magnezu pomogła (uffff)
Synek waży w 31t6d 2035 gram czyli kawał małego klopsika <3 (mhymm dopisz proszę do listy). Jednak się obrócił i główkę ma do góry ale lekarz mówił ze ma jeszcze dużo czasu na obroty
Ok idę czytać jak wam minął dzionek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No własnie ja się muszę wziąć za regularne golenie i mycie włosów bo narazie to myję włosy jak mam gdzies wyjść, a teraz to nie wiem kiedy mnie weźmie
ja też się muszę ogarnąć w tym temacie, a od lutego to już tak na maxa, bo nie znasz dnia ani godziny

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
BTW za 2 tygodnie robimy baby shower - ponieważ większość moich psiapsiół ma już maluszki, dlatego spotkanie będzie z dziećmi. jakieś przekąski przygotujemy, gry zabawy dla maluchów i coś dla nas
super

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam że papież ochrzcił dziecko niezamężnej parze wiec nasi księża chyba pobozniejsi niz papiez
para była małżeństwem, ale nie mieli ślubu kościelnego. Papież Franciszek jest naprawdę niesamowity, daje naprawdę dobry przykład wszystkim duchownym

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jeśli masz życzenie to proszę bardzo 17.01.2014 godz 13:40
Dzięki!

Dziewczyny, czy Wy macie etui na smoczek? Bo ja się własnie zorientowałam, że wszystko mam a tego nie jutro przy zamawianiu łóżeczka wezmę pierwsze lepsze w hurtowni.
ja mam, kupiłam przy okazji zakupów na all

Mam dziś dzien dostaw kurierskich. Przed chwilą przyjechała pościel-cudna. Polecam firmę Ala i as.
Czekam jeszcze na fotelik, kocyk, stelaż do wanny i inne akcesoria oraz na aptekę Gemini. Na aptekę trochę się pożalę, bo zamówienie złożyłam w niedziele, przelew też w niedziele. Przyjęli zamówienie we wtorek, do dziś czekam na maila, że wysłali. trochę to u nich trwa. Na szczęście mam czas, no ale chodzi o sam fakt.
Za to pochwalę allegrowicza wasal83, kupiłam u niego dwa koce, pieluchy tetrowe i flanelowe-super ma zwłaszcza te jednokolorowe, idealne do wózeczka. Zamówienie wysłałam w niedzielę, w poniedziałek je potwierdzili, a we wtorek już było u mnie

Idę na II śniadanie, a potem dalej nadrabiać będę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:06   #392
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
U mnie mąż w życiu nie odważyłby się mnie ogolić - jakby zobaczył kropelkę krwi i że to jego wina, to bym musiała go zbierać z podłogi Dlatego się golę na macankę
mój sobie wczoraj cudnie poradził, ani pół zacięcia

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:08   #393
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam z zimowej Warszawy
A ja się witam z przesłonecznego śląska piekna pogoda

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Ela mam nadzieję, że zdrowiejesz! W ogóle coś teraz wrednego panuje co powoduje męczący, nieustępujący kaszel - 90% ludzi wokół choruje teraz i kaszle.

Wczoraj wyjelismy w końcu ogromny worek prozniowy z ubrankami Oli i co??? Nie dość że się poplakalam ze wzruszenia jakie to małe, to jeszcze w dodatku mam dosłownie wszystko i nie mogę kompletnie nic kupic, bo byłoby to całkowite, nieusprawiedliwione marnotrawstwo pieniędzy( No i jednak posiadanie w brzuchu kolejnej dziewczynki jest MEGA ekonomiczne
A dziękuję już lepiej na szczęście odpuszcza choróbsko

Oddaj ciuszki Oli dla biednych i leć kupować nowe

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witamy się w nowej części wątku!! Super go urządziłyście!
Od wczoraj mam założony pessar. Po obchodzie prawdopodobnie wyjde Także trzymajcie kciuki bo one zawsze cuda działają. Jak będę już w domu to napewno częściej będę się odzywać
Teraz to przenosisz

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nie śpię czaję się na otulaczek, jeszcze 4 godz do końca licytacji, zdążę się zdrzemnąć Zresztą i tak nie dam dużo za używany aż tak mi nie zależy

Kolba nie chrzań, co to jest 9 kilo w ciąży ja się tam świetnie czuję z moimi na plusie
Wstawaj, bo Ci ucieknie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Dziś o 16 mam wizytę u gina
Niestety cora w nocy zaczęła goraczkowac i dziś siedzi w domu ze mną. Oby to nic poważnego, bo ledwo co wyzdrowiala a tu kolejna choroba
Wczoraj dostałam rabat na 50zl na ebay.co.uk, więc chyba zamowie butelki albo sterylizator Zawsze to 50zl taniej

Zdrówka dla córci

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
1. taka mala jestes
ja tez nie lubilam kombikow, ale polubilam jak urodzila sie Natalia i zaczelismy wyjezdzac do Pl czy na urlop
Nie, ale chyba jakaś nieproporcjonalna jestem mam 163 cm wzrostu i siedziałam w dwóch sedanach. W jednym siedzenie na maksa do przodu, a i tak nie dosięgałam a w drugim jak dałam do przodu to nawet fajnie dosięgałam, ale kierownica na kolanach i sięgała do czoła
Preferuję suvy

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:08   #394
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tacierzyński można później, po porodzie L4 na opiekę nad kobietą która urodziła, coś w tym stylu chyba jest i jeśli się uda to takie l4 weźmie. Musimy się zorientować
mój pracuje u 'prywaciarza' i tam wszystko inaczej działa także ucieszę się jeśli ten tydzień po porodzie będzie z nami

Bąbelek
Stary 2014-01-16, 11:20   #395
kolba
Raczkowanie

Mmhym może faktycznie przesadzilam z tym linczowaniem, ale coś na pewno jest na rzeczy. Sama pochodzę ze wsi i pamietam jak były traktowane dzieci innego wyznania. Ksiądz tez miał w tym swój udział, bo na każdym kroku to wypominal. A takich co nie chrzczą i nie chodzą do kościoła, to potrafił na mszy wyczytać. Pamietam, że kiedyś nawet pogrzeb odprawił przed kościołem, bo gość był alkoholikiem i nie uczęszczał na msze, ale żona była bardzo pobozna - jak to na wsi.
Nie wiem, wydaje mi się, że brak chrztu może spowodować niepotrzebne problemy i komplikacje w przyszłości dziecka. Na o poza tym jedno mamy juz ochrzczone.
A nie wiecie czy mozna mieć tych samych chrzestnych dla dwójki dzieci???

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:23   #396
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
a co do wstawania w nocy.. mój pracuje od pon-sob os 6:00-18:00, no może w soboty do 14-15 i zaoferował się, że będzie wstawał w nocy, co mnie ucieszyło, chociaż teraz jak sobie myślę, jaki przychodzi zmęczony po tych 12h, to nie wiem czy będę miała serce, patrzeć jak wstaje w środku nocy żeby przynieść mi dzieciora do karmienia chociaż lekki ma sen, to pewnie i tak się będzie budził, ojoj. Aaaaaaaa i powiedział, że jak urodzę, to weźmie sobie tydzień urlopu, na co strasznie się cieszę A Wasi faceci biorą urlop tacierzyński od razu po porodzie?
Ja zobaczę jak się będę czuła.
L4 tż na mnie nie weźmie, bo ja i tak stracę na macierzyńskim kasę, jak będę się dobrze czuła, to zostawi sobie te 2 tygodnie na lato, a jak będę miała ciężko, to niestety będzie musiał zostać ze mną.
Na pewno weźmie 2-3 dni urlopu

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Piszecie o chrzcie "dla dobra dziecka"... ale za bardzo nie rozumiem Waszych motywacji. Nie żyjemy w średniowieczu, żeby "poganie" byli paleni na stosie. Skoro, jak piszesz koziemleko, uważasz się za ateistkę to po chcesz chrzcić dziecko? Pytam tylko z ciekawości, no bo co, zamierzasz je wychowywać zgodnie z wiarą katolicką, uczyć pacierzy, chodzić z nim do kościoła itp. ? Czy chodzi o to że dziecko nie będzie miało komunii potem (czyt. nie dostanie kupy prezentów, bo ten obrządek został w większości do tego właśnie sprowadzony)?

Uważacie, że dziecko niechrzczone będzie miało nieprzyjemności w życiu?
Jakie?
To ja się wypowiem jak to jest u mnie.
Ja ochrzczę dziecko dla świętego spokoju. U mnie w domu ojciec i babka są tak katoliccy, że jakbym nie ochrzciła dziecka, to nie daliby mi żyć więc dla świętego spokoju to zrobię.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tak bym chciala bo ja bez makijazu zle wygladam - faktycznie zapomnialam o plakaniu, ale ja chyba nie bede plakala, bo nigdy jeszcze mi sie nie zdarzylo plakac ze szczescia... No chyba ze hormony to zmienia
A ta henna to cos daje? Do kosmetyczki bym musiala isc?
Też nigdy ze szczęścia nie płakałam, aż do ciąży ostatnio pierwszy raz, więc pewnie poryczę się jak urodzę, a jak tż przyjdzie nas odwiedzić, to pewnie znowu, bo na samą myśl chce mi się beczec

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mam dziś dzien dostaw kurierskich. Przed chwilą przyjechała pościel-cudna. Polecam firmę Ala i as.
Czekam jeszcze na fotelik, kocyk, stelaż do wanny i inne akcesoria oraz na aptekę Gemini. Na aptekę trochę się pożalę, bo zamówienie złożyłam w niedziele, przelew też w niedziele. Przyjęli zamówienie we wtorek, do dziś czekam na maila, że wysłali. trochę to u nich trwa. Na szczęście mam czas, no ale chodzi o sam fakt.
Za to pochwalę allegrowicza wasal83, kupiłam u niego dwa koce, pieluchy tetrowe i flanelowe-super ma zwłaszcza te jednokolorowe, idealne do wózeczka. Zamówienie wysłałam w niedzielę, w poniedziałek je potwierdzili, a we wtorek już było u mnie

Idę na II śniadanie, a potem dalej nadrabiać będę
To może i do mnie coś przyjdzie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
A nie wiecie czy mozna mieć tych samych chrzestnych dla dwójki dzieci???
Pewnie, że mozna.
U nas będzie chrzestną siostra tzta, a ona już jest dla jego syna, więc będzie znowu... Jak się zgodzi

Stary 2014-01-16, 11:26   #397
kolba
Raczkowanie

Ela ale w jednej rodzinie? Tzn Ci sami co dla Oli?

Stary 2014-01-16, 11:29   #398
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tacierzyński można później, po porodzie L4 na opiekę nad kobietą która urodziła, coś w tym stylu chyba jest i jeśli się uda to takie l4 weźmie. Musimy się zorientować
A jak wygląda tacierzyński jak tatuś prowadzi własną firmę

Cytat:
Piszecie o chrzcie "dla dobra dziecka"... ale za bardzo nie rozumiem Waszych motywacji. Nie żyjemy w średniowieczu, żeby "poganie" byli paleni na stosie. Skoro, jak piszesz koziemleko, uważasz się za ateistkę to po chcesz chrzcić dziecko? Pytam tylko z ciekawości, no bo co, zamierzasz je wychowywać zgodnie z wiarą katolicką, uczyć pacierzy, chodzić z nim do kościoła itp. ? Czy chodzi o to że dziecko nie będzie miało komunii potem (czyt. nie dostanie kupy prezentów, bo ten obrządek został w większości do tego właśnie sprowadzony)?

Uważacie, że dziecko niechrzczone będzie miało nieprzyjemności w życiu?
Jakie?
To są delikatne tematy, nie zamierzam cię przekonywać do swoich racji, ale oczywiście wytłumaczę co mną kieruję

Ja uważam się za ateistkę, ale jestem wychowana w wierze. Mój tż za to nigdy nie deklarował ateizmu i chce ochrzcić dziecko. Dziecko ma dwoje rodziców i nie tylko ode mnie to zależy. Jak ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to mi tym żadnej krzywdy nie zrobi
Moje dziecko będzie miało prawo wyboru religii. Ja wprowadzę je w świat katolików, ale jeśli zostanie ateistą czy zacznie wyznawać inną religię to jego sprawa.
Tak, chodzi też o komunię - ale nie o prezenty , raczej o relacje z rówieśnikami. Dla każdego (albo większości) z nas komunia była wyjątkowym wydarzeniem, nie chcę pozbawiać tego swojego dziecka.

Jakie nie przyjemności? Jestem pedagogiem i widzę jakie dzieci potrafią być okrutne dla siebie. Dziewczynki ubrane od stóp do głów w różu szykanują inną, która ubiera się w inne kolory. Jak dzieci wyczają, że któreś dziecko jest nie ochrzczone to na pewno to wykorzystają. A jak wytłumaczyć 8- latkowi, dlaczego wszyscy chodzą na religię? Dlaczego uczą się modlitw? Mają spotkania w kościele? Jak wytłumaczyć po komunii jak każde dziecko przyniesie jakiś prezent do szkoły, a moje nie? Jak wytłumaczyć to, że po prostu jest inne?

Jest wiele powodów żeby ochrzcić dziecko

mhymm
- a dziecko przed snem nie wycisza się od takiej karuzelki?? Zawsze to coś, co przyciągnie jego uwagę i wtedy będzie sobie spokojnie w to patrzeć \

Miałam robić masaż krocza, ale naszły mnie wątpliwości. Czy takie regularne naciąganie nie spowoduje trwałego rozciągnięcia? Bo nie chcę potem się spinać na agrafki Czy nie lepiej już pęknąć, być zszytą - pomęczyć się tydzień i później wyglądać normalnie w tych rejonach? Czy jednak to się aż tak nie rozciąga

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2014-01-16 o 11:32
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:29   #399
Rossa1988
Raczkowanie

hej prosze o kciuki o 16.00 bo mam wizyte z usg mam nadzieję, że Mała dobrze się rozwija

dziewczyny, mam już prawie wszystko oprócz wózka.. jest to dla mnie temat nie do ogarnięcia.. za dużo tego wszystkiego.. wiem tylko, że chce żeby był lekki (będziemy go znosić z II piętra), żeby miał amortyzację, pompowane i skrętne koła.. model 2w1 do 1400zł.. może któraś coś poradzi albo odradzi?:P

Edytowane przez Rossa1988
Czas edycji: 2014-01-16 o 11:30
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:39   #400
kolba
Raczkowanie

Koziemleko pięknie to wyjasnilas. Wlasnie o to okrucienstwo dzieci mi chodziło!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

A co do masażu krocza, to w poprzedniej ciazy chciałam zacząć (nie zdążyłam), a teraz mam blizne po nacieciu i się boję. A pewnie natną w tym samym miejscu.

Stary 2014-01-16, 11:39   #401
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela ale w jednej rodzinie? Tzn Ci sami co dla Oli?
Jak najbardziej dlaczego nie? Znam takie sytuacje. u mnie w rodzinie też tak jest.
Chyba, że są znowu jacyś nienormalni księża, którym to przeszkadza

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Moje dziecko będzie miało prawo wyboru religii. Ja wprowadzę je w świat katolików, ale jeśli zostanie ateistą czy zacznie wyznawać inną religię to jego sprawa.
Tak, chodzi też o komunię - ale nie o prezenty , raczej o relacje z rówieśnikami. Dla każdego (albo większości) z nas komunia była wyjątkowym wydarzeniem, nie chcę pozbawiać tego swojego dziecka.

Jakie nie przyjemności? Jestem pedagogiem i widzę jakie dzieci potrafią być okrutne dla siebie. Dziewczynki ubrane od stóp do głów w różu szykanują inną, która ubiera się w inne kolory. Jak dzieci wyczają, że któreś dziecko jest nie ochrzczone to na pewno to wykorzystają. A jak wytłumaczyć 8- latkowi, dlaczego wszyscy chodzą na religię? Dlaczego uczą się modlitw? Mają spotkania w kościele? Jak wytłumaczyć po komunii jak każde dziecko przyniesie jakiś prezent do szkoły, a moje nie? Jak wytłumaczyć to, że po prostu jest inne?

:
Pięknie się wypowiedziałaś dokładnie to co myślę
Ale jak ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to możecie poszukać w innym kościele

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
hej prosze o kciuki o 16.00 bo mam wizyte z usg mam nadzieję, że Mała dobrze się rozwija

Stary 2014-01-16, 11:43   #402
ag9
Zadomowienie

Cytat:

a co do wstawania w nocy.. mój pracuje od pon-sob os 6:00-18:00, no może w soboty do 14-15 i zaoferował się, że będzie wstawał w nocy, co mnie ucieszyło, chociaż teraz jak sobie myślę, jaki przychodzi zmęczony po tych 12h, to nie wiem czy będę miała serce, patrzeć jak wstaje w środku nocy żeby przynieść mi dzieciora do karmienia chociaż lekki ma sen, to pewnie i tak się będzie budził, ojoj. Aaaaaaaa i powiedział, że jak urodzę, to weźmie sobie tydzień urlopu, na co strasznie się cieszę A Wasi faceci biorą urlop tacierzyński od razu po porodzie?
My planujemy urlop tacierzyński zaraz po porodzie + 2 dni urlopu okolicznościowego i 3 dni zwykłego urlopu - w ten sposób TZ będzie z nami w domu pełne 3 tygodnie. Mam nadzieję że przez ten czas jakoś się ogarnę. Bardzo na niego liczę i mimo że też ma pracę na 3 zmiany to oferuje że będzie wstawać w nocy. Wczoraj o tym rozmawialiśmy to stwierdził że tyle osób dało radę to i my sobie jakoś poradzimy z małym

Dziewczyny, a jak planujecie rozwiązać kwestię obiadów? Bo szczerze mówiąc to nie wiem czy będzie czas żeby codziennie coś gotować? Wiem że zupy można mrozić, ale co np. z przygotowanym mięsem?
Stary 2014-01-16, 11:44   #403
teQiba
Moderator

Wydaje mi się, że kurierzy z mojego miasta koniecznie chcą mnie zobaczyć nago
Dzisiaj był już 3 raz kiedy to w trakcie kąpieli przyszedł kurier
A jacy zaskoczeni są kiedy otwieram im taka ociekająca wodą, w samym szlafroku

Ale mam już łóżeczko Jak TŻ przyjdzie to będziemy otwierali paczkę, bo sama jej nie dźwignę - już się nie mogę doczekać
Stary 2014-01-16, 11:44   #404
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Potwierdzam Też zakupiłam flanelki jednokolorowe i są tak fajne jak cienkie kocyki
Stary 2014-01-16, 11:45   #405
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ojtam, bez przesady - jeśli już "dla kogoś" mam być bez miotły, to raczej dla męża a nie ginekologa - im jest raczej wszystko jedno, czy mamy miotłę czy brazylianę. Ważne żeby być czystą.

Ja w ogóle nie wyobrażam sobie GOLENIA tam. Odkąd pamiętam, depiluję - kiedyś woskiem, od kilku ładnych lat pastą cukrową. Raz na 3-4 tyg wsytarcza

super

na minę cierpiętnika w ogóle nie patrz - sama mogłabyś miec minę cierpiętnicy cały czas. Dobrze, ze uczysz się prosić o pomoc
Tak czy inaczej podziwiam za energię

zdrówka dla córci!
Pasta cukrowa?co to za cudo?

Thidien,do dentysty masz natychmiast!!
Cytat:
Thidien współczuje bólu zęba - to musi być masakra! Może przyłoż sobie coś zimnego w to miejsce - powinno trochę kupic ból.

Maggie współczuje nocy! Zuzia śpi Ci jeszcze w dzień!? Jeśli tak, to obowiązkowo sie z nią wtedy poloz, bo inaczej nie dotrwasz do końca dnia ze zmęczenia.

Koziemleko ja tez, gdyby tylko była taka możliwość to dałabym dziecku wybór chrztu, ale w tym kraju zostałoby zlinczowane i wielokrotnie pewnie wysmiane i upokorzone bez tego papierka A wybór chrzestnych bedzie jednym z cięższych zadań

Piszecie o samochodach, to Wam powiem (tylko mnie nie wysmiejcie), że pod koniec roku sprzedaliśmy opla zafirę bo... nie miescilismy sie) Serio! A że dużo wyjeżdżamy m.in. na narty (a to duuuzo sprzętu), to naprawdę było ciasno nawet z boksem na dachu Od grudnia mamy forda galaxy i nareszcie czuję, że jako tako miejsce jest) Wiem, zwariowalam

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Thidien - miało być ukoic a nie kupic (nienawidzę pisać w telefonie a zawsze to robię).

zuzia bardzo mało śpi w dzień-w końcu to strata czasu. Jak pośpi godzinę-półtorej to jest sukces a ja w tym czasie ogarniam to co mam do zrobienia w domu-obiad naczynia pranie prasowania. Bo przecież nikt za mnie tego nie zrobi.. Powiem Wam że od momentu gdy Zuzanka je normalne obiady a nie słoiczki to mam wielki problem. Muszę zadbać żeby ten obiad zawsze byl żeby byl ok 13-14.już nie da sie zjeść byle czego albo obojętnie o ktorej godzinie.. A ja tak nienawidzę gotować pomijając fakt że już mi pomysłów na obiady brak..

Co do samochodu rozumiem doskonale. Z moja rpotrzeba zabiegania na wyjazdy dużej ilości rzeczy - w ostatnie wakacje 3/4bagażnika stanowiły rzeczy Zu-wózek,łożeczko turystyczne,ubrania zabawki itd - nie wyobrażam sobie innego samochodu niż przynajmniej kombi. Teraz planujemy zmianę audi a4na a6 choć podobają mi sie bardziej q7-poza zasięgiem finansowym, albo toyoty rav4,hondy crv. Doceniam jednak mały samochód miejski. Idealne rozwiązania-dwa auta-duze i małe

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
No, chyba udało mi się wszystko przeczytać.

Mara - trzymam kciuki, zebys mogła dziś wyjść

Virginia - powinnaś jak najczęściej stawiać rodziców w takiej sytuacji, żeby nie mogli się niczym wykręcać i musieli pomoc. Rozumiem, ze maja swój wiek i swoje problemy, ale takie zachowanie wobec własnego dziecka jest dla mnie kompletnie niezrozumiale.
Dla porównania. Wczoraj moja mama zajmowała się Ewcia, gdy my wybylismy do Ikei. Tata emeryt, który sobie dorabia, bo chce, a nie dlatego, ze musi, przyjechał do nich po pracy i czekał aż wrócimy, bo pomyślał, ze się przyda przy noszeniu mebli, choć w domu czekało na niego układanie paneli, bo rodzice sa w trakcie remontu. Nikt go o to nie prosił.

Piszecie o goleniu. Ja od zawsze mam słabo widoczne włoski na nogach, a teraz mam wrażenie, ze ich wcale nie ma. Czasem przelece nogi maszynka, ale nie jakoś regularnie, staram się przed wizytami właśnie. Okolic bikini nie robię na zero, bo odrastające włoski doprowadzaja mnie do szalu.

Było też o nocnym wstawaniu TZtow. Mój ma taki sen, ze nic nie słyszy :P zresztą karmiłam piersią, wiec nie był do niczego potrzebny. Chyba, ze zdarzały się problemy brzuszkowe, to go budzilam i się zmienialiśmy. Nie uważałam tego za żadne poświęcenie z mojej strony, ze wstaje w nocy co 2-3h i baaaaardzo drażniło mnie podejście mojej teściowej, która przy każdej okazji podkreślała, jaka to ja biedna jestem, bo muszę wstawać. Ona uwielbia przesadzać.

Jeszcze mi się przypomniało - niestety nie oglądałam Waszych linków z telefonu, ale wierze, ze pokazujecie cudne rzeczy

Pozdrowienia dla Side, niech wraca jak najszybciej!
Chciałabym żeby czasami ktoś sie nade mną poużalał,docenił pracę w domu,wstawianie w nocy.. Według mojego męża i jego mamusi to nic..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:46   #406
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Koziemleko pięknie to wyjasnilas. Wlasnie o to okrucienstwo dzieci mi chodziło!

A co do masażu krocza, to w poprzedniej ciazy chciałam zacząć (nie zdążyłam), a teraz mam blizne po nacieciu i się boję. A pewnie natną w tym samym miejscu.

Dla mnie instytucja kościoła jest tak zakłamana, że masakra. Moje poglądy i tak świata nie zmienią, a uważam, że nikomu krzywdy tym nie zrobię.

Po co np jest kolęda? Zresztą praktykowana tylko w Polsce - ah te zacofanie Jak ksiądz nie pochlapie mi mieszkania wodą święconą to Bóg ześle na mnie jakieś plagi? Podobno on i tak jest wszędzie więc po co święcić mieszkania? Ja rozumiem cmentarze - leżymy w świętej ziemii, ale po co mieszkanie?
No po co? Po to, żeby ksiądz przyszedł i obejrzał jakie masz warunki. Ile kasy może od ciebie wyciągnąć i oczywiście, żeby zgarnąć kopertę
Stary 2014-01-16, 11:47   #407
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak planujecie rozwiązać kwestię obiadów? Bo szczerze mówiąc to nie wiem czy będzie czas żeby codziennie coś gotować? Wiem że zupy można mrozić, ale co np. z przygotowanym mięsem?
Obiady można na 2-3 dni gotować
Jak pracowałam to robiłam sobie mięso w niedzielę i dawałam do pojemników próżniowych, a tam spokojnie kilka dni wytrzymało można ugotowane mięso też zamrozić

Stary 2014-01-16, 11:52   #408
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
P

Co do samochodu rozumiem doskonale. Z moja rpotrzeba zabiegania na wyjazdy dużej ilości rzeczy - w ostatnie wakacje 3/4bagażnika stanowiły rzeczy Zu-wózek,łożeczko turystyczne,ubrania zabawki itd - nie wyobrażam sobie innego samochodu niż przynajmniej kombi. Teraz planujemy zmianę audi a4na a6 choć podobają mi sie bardziej q7-poza zasięgiem finansowym, albo toyoty rav4,hondy crv. Doceniam jednak mały samochód miejski. Idealne rozwiązania-dwa auta-duze i małe

Toyota rav4 ma wbrew pozorom małe bagażniki. (honda crv podony) Nawet bardzo małe. W firmie mieliśmy takie auta i Ci którzy nimi jeździli narzekali na nie, jeżdżąc firmowymi autami na wakacje!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:53   #409
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

no właśnie.. ja teraz przyzwyczaiłam swojego, ze codziennie świeży obiadek na stole, a jak się Młody urodzi no nie wiem jak to rozwiązać, zeby brzuchy były pełne dlatego też chcę, żeby od razu po porodzie był ze mną przynajmniej ten tydzień (może uda się dłużej) i zobaczył jak to jest z opieką nad noworodkiem.. że nie zawsze będzie czas na ugotowanie obiadku i zrobienie jakiegoś ciasta (teraz musowo raz w tygodniu, co zresztą sprawia mi ogromną przyjemność, no ale po porodzie.. chciałabym mieć czas i siły, żeby to ogarniać zwłaszcza, że jestem osobą, która lubi za dużo brać na siebie, a potem narzekam )

Bąbelek
Stary 2014-01-16, 11:54   #410
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja też nie wiem jak to będzie
Już zapowiedziałam tż, że jak nie dam rady to nie ugotuję. Zawsze można ugotować jakiś gar zupy, albo zrobić coś na szybko. Jakoś to będzie

Cytat:

Ale mam już łóżeczko Jak TŻ przyjdzie to będziemy otwierali paczkę, bo sama jej nie dźwignę - już się nie mogę doczekać
Ah ci kurierzy
Ja sama otwierałam, bo nie mogłam wytrzymać
Stary 2014-01-16, 11:54   #411
ag9
Zadomowienie

Cytat:

To są delikatne tematy, nie zamierzam cię przekonywać do swoich racji, ale oczywiście wytłumaczę co mną kieruję

Ja uważam się za ateistkę, ale jestem wychowana w wierze. Mój tż za to nigdy nie deklarował ateizmu i chce ochrzcić dziecko. Dziecko ma dwoje rodziców i nie tylko ode mnie to zależy. Jak ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to mi tym żadnej krzywdy nie zrobi

Oczywiście, że to Twoja sprawa, i nie zamierzam też nikogo do swoich poglądów przekonywać.
Mój TZ nie jest ochrzczony i nie miał z tego tytułu nieprzyjemności w dzieciństwie. Ja co prawda mam sakramenty, ale moi rodzice nie byli praktykujący i od zawsze miałam wolną rękę i tym sposobem od liceum nie chodziłam już na religię.
Komunia może faktycznie jest ważnym wydarzeniem dla dziecka, ale osobiście uważam że 8-letnie dziecko i tak nic z tego nie rozumie i wydarzenie to wiąże się tylko z prezentami. Tak sobie wymyśliłam, że jak będą komunie to weźmiemy młodego na jakieś wypasione wakacje
Stary 2014-01-16, 11:55   #412
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie teraz kurierzy dochodzą do siebie w samochodzie muszą uspokoić drugi mózg

Stary 2014-01-16, 11:56   #413
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Dziś o 16 mam wizytę u gina
Cytat:

aaaaa ja też w takim razie wchodzimy razem
Cytat:
No to jest nas 4, które mają dzisiaj o 16 wizytę
Cytat:

U mnie mąż w życiu nie odważyłby się mnie ogolić - jakby zobaczył kropelkę krwi i że to jego wina, to bym musiała go zbierać z podłogi Dlatego się golę na macankę

Cytat:
No wcale im się nie dziwię, że akurat wtedy przyjeżdżają

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:57   #414
teQiba
Moderator

Cytat:
ja kiedyś miałam henne na rzęsy i nie zauważyłam ani grama różnicy - dlatego na okoliczność porodu mam zamiar się zaopatrzyć w tusz wodoodporny
Właśnie też mi się wydaje że jakiejś kolosalnej różnicy nie będzie - też zakupię coś wodoodpornego

Cytat:
Też nigdy ze szczęścia nie płakałam, aż do ciąży ostatnio pierwszy raz, więc pewnie poryczę się jak urodzę, a jak tż przyjdzie nas odwiedzić, to pewnie znowu, bo na samą myśl chce mi się beczec
Mnie w ciąży chce się płakać ze szczęścia/wzruszenia w niektórych momentach, ale oprócz szklanek w oczach nic więcej nie nastąpiło... Zobaczymy jak będzie po porodzie

Cytat:
Ja akurat zawsze gotuję z TŻem więc w tej kwestii nie będziemy mieli problemu - najwyżej jedno będzie gotowało, a drugie zabawiało malucha...
Z przygotowanym mięsem raczej nic nie zrobisz - wydaje mi się że jeśli ktoś nie będzie miał czasu to najlepiej postawić na szybkie dania, które się "same" robią, np. kurczak pieczony z ziemniakami - wszystko surowe i doprawione wrzucasz do naczynia i po godzinie masz pycha obiad Czas samej robocizny to 10 minut.
Stary 2014-01-16, 11:58   #415
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Pewnie teraz kurierzy dochodzą do siebie w samochodzie muszą uspokoić drugi mózg
Jak dobrze, że mój tż nie jest kurierem

Ale jest hydraulikiem

Ag9 zakończmy ten temat
Stary 2014-01-16, 12:00   #416
ag9
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny, mam już prawie wszystko oprócz wózka.. jest to dla mnie temat nie do ogarnięcia.. za dużo tego wszystkiego.. wiem tylko, że chce żeby był lekki (będziemy go znosić z II piętra), żeby miał amortyzację, pompowane i skrętne koła.. model 2w1 do 1400zł.. może któraś coś poradzi albo odradzi?:P
Pompowane koła zawsze dodadzą ciężaru wózkowi, bo same parę kg ważą. Jak szukałam lekkiego wózka to jednym z lżejszych na pompowanych kołach był Navington Cadet (ale pompowane są z tyłu, z przodu nie). Miałam podobne kryteria do Twoich, padło w końcu na Mutsy Evo na niepompowanych, dużych i skrętnych kołach.

Chcesz nowy czy używany?

O, znalazłam jeszcze takie zestawienie które sobie robiłam:

Navington Cadet - stelaż 7,5 kg, spacerówka ze stelażem 11,4 kg, gondola ze stelażem 12,5 kg

Mutsy Evo - stelaż 8,6 kg, spacerówka ze stelażem 12,1 kg, gondola ze stelażem 13,4 kg

ABC design 3 tec (trójkołowiec) - spacerówka ze stelażem 12,4 kg, gondola ze stelażem 13,1 kg

a dla porównania:

Mutsy 4rider) - stelaż 10,5 kg, spacerówka ze stelażem 15,8 kg, gondola ze stelażem 16,7 kg
Stary 2014-01-16, 12:05   #417
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja sama otwierałam, bo nie mogłam wytrzymać
Ja będę dzielna - chociaż ciągle oglądam ten karton, to nie wiem ile wytrzymam

Cytat:
Ten brzuch na pewno dodaje mi seksapilu

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Ale jest hydraulikiem
Nie wiem czy to nie gorzej
Stary 2014-01-16, 12:07   #418
Rossa1988
Raczkowanie

ag9, chcemy nowy wózek, ślicznie dziekuję za zestawienie, zaraz przeanalizuje
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:10   #419
ag9
Zadomowienie

Cytat:
ag9, chcemy nowy wózek, ślicznie dziekuję za zestawienie, zaraz przeanalizuje
Jeszcze Tutek Grander był chyba w miarę lekki z tego co pamiętam, coś koło 12 kg.
Stary 2014-01-16, 12:14   #420
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

haha
do mnie też niekiedy przychodzą w nieodpowiedniej porze... kiedyś facet z Siódemki obudził mnie o 8:00 twierdząc, że musiał być tak wcześnie za wiele nie pamiętam, wiem, że dzwonił długo dzwonkiem, ja byłam w piżamie w misie i z wielką szopą na głowie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości