Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 12:05   #4171
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Mam nadzieję, że mikserem, bo tłuczka nie mam chyba dziś zrobię, to Ci Neti powiem, ile wychodzi ciasteczek
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:08   #4172
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
karty czuczu? Tylko one tekturowe i u nas brzegi pozjadane.
Albo w rossie można kilka kart rossne podwedzić?
A co to?

Kiedy rozmowa z kierowniczka?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Masło utrzeć z cukrem do białości, dodać jajko i dalej miksować. Dodać startą skórkę z cytryny oraz świeżo wyciśnięty sok (* jak ktoś lubi mocno cytrynowe można wycisnąć całą cytrynę). Dodać przesianą mąkę, wymieszaną z sodą oraz szczyptą soli – wymieszać krótko, tylko do momentu aż masa się połączy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny – formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do tem. 175C około 8-12 minut (ciastka nie powinny się zezłocić, im dłużej pieczemy, tym bardziej będą kruche). Można oprószyć cukrem pudrem (opcjonalnie)"

Jesli to z tej str... http://www.bluespoon.pl/2013/11/cytr...teczka-zimowe/ .. to jest napisane )) - będziesz robić??
Ja chcę zrobić na dzień Babci i Dziadka- tylko wlasnie nie wiem ile z przepisu wychodzi
Tak, tak, nie pasowalo mi, ze do oproszenia jest az pol szklanki
Ja chce zrobic, ale dla siebie, bo ja łasa na wszystko co slodkie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:09   #4173
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Michael też właśnie myślę o tej lali. Możesz zrobić jakieś foto?

Lady Kurcze znam ten ból. Ja jak mam zapalenie spojówek to wyglądam jak po spotkaniu z Pudzianem

Nancy i kiedy idziesz na rozmowę? Trzymam mocno kciuki już dziś.

Laski jaka ja głupia byłam że kupiłam czekoladki i kawę i pojechałam tam dzisiaj podziękować kierownictwu. Chamstwo,brak kultury,szacunku dla mnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w poniedziałek
w sumie dobrze, że pojechałaś, bo jak mawia mój tż "nie należy palić za sobą mostów"

a jakie ciasteczka polecacie,żeby taki maluch mógł też zjeść?

byłam w rossie i po drodze spotkałam sąsiadkę, ma trochę starszą od Kubusia córeczkę. I ona mówi, że jej Mała musi jeść bardziej treściwie, żadne kaszki itd, na śniadanie to bułkę z wędliną,albo 2 parówki, albo twarożek. Jak usłyszałam parówki to mną trzepnęło :/ czy tylko ja jestem jakaś inna, że nie chcę Kubusiowi takich rzeczy dawać? :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:11   #4174
scotasia
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale cukier puder pojawia się dwa razy w przepisie oprócz końcowego posypania używa się go też do obtaczania przed pieczeniem, co mnie właśnie też trochę dziwi. No ale jak trzeba to trzeba

A wracając do zabaw z dziećmi jeszcze, to na zajęciach wczoraj pani prowadząca pokazywała nam takie ćwiczenie ze spinaczami. Przyczepiałyśmy sobie spinacze do bluzki, najlepiej po bokach ciała. Maluch miał je zdejmować "przekraczając oś swojego ciała", czyli rączką, która ma dalej No ale Dominik nie chciał współpracować ;/

Nancy ja też parówki narazie dziecku nie podam. Pamiętam zajecia ze studiów, badalismy zawartość tłuszczu w parówkach. I z takiej jednej paróweczki wyszła taka ogromna kula tłuszczua poza tłuszczem to pewnie tam sam mom nie mówię o wszystkich parówkach oczywiście

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-01-16 o 12:18
Stary 2014-01-16, 12:16   #4175
ezzo
Zadomowienie

Kurcze kusicie tymi ciasteczkami, jak nie cytrynowe to orzechowe

a ja jutro biore mojego bąbla na warsztaty sensoryczne dla dzieci, o takie: http://www.cafebajarka.pl/static_83_...la_dzieci.html

mam nadzieję, że mu się spodobają.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:19   #4176
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale cukier puder pojawia się dwa razy w przepisie oprócz końcowego posypania używa się go też do obtaczania przed pieczeniem, co mnie właśnie też trochę dziwi. No ale jak trzeba to trzeba

A wracając do zabaw z dziećmi jeszcze, to na zajęciach wczoraj pani prowadząca pokazywała nam takie ćwiczenie ze spinaczami. Przyczepiałyśmy sobie spinacze do bluzki, najlepiej po bokach ciała. Maluch miał je zdejmować "przekraczając oś swojego ciała", czyli rączką, która ma dalej No ale Dominik nie chciał współpracować ;/
nooo wlasnie, wiedzialam, ze cos przegapilam

Nam na reh tez mowili o tym przekraczaniu osi

Stary 2014-01-16, 12:19   #4177
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Blanus Zasnela o 19,obudziła się raz w nocy,Zachodzę do niej,szukam po ciemku smoczka. Za chwilę słyszę "plum" - Blanka sama sobie włożyła smoczek
I niech ktoś mi powie że dzieci nie są mądre. Dzisiaj Mała spala do 6. Rano szykował się tylko mariusz ja Spalam, to i dziecko spało. Obudziła się jak Wstalam się kapac. Czyli jednak wstawanie o 5 było spowodowane lekiem że my wstajemy. Moja Kochana.

A jeszcze chciałam powiedzieć że panie w żłobku nauczyły Blanus "koci koci",bić brawo i pokazywać nos i oko
Blana jest cudna

Cytat:
Laski jaka ja głupia byłam że kupiłam czekoladki i kawę i pojechałam tam dzisiaj podziękować kierownictwu. Chamstwo,brak kultury,szacunku dla mnie.
W dupy im te pomadki trzeba było powsadzać.. No, ale w przeciwieństwie do nich - Ty masz klasę

Cytat:
Jak usłyszałam parówki to mną trzepnęło :/ czy tylko ja jestem jakaś inna, że nie chcę Kubusiowi takich rzeczy dawać? :/
No ja się niestety nie wypowiem

Ezzo, ja jestem z takich, co lubią się czasem odmóżdżyć i lubię właśnie takie komedie romantyczne typu "Wkręceni" Wczoraj oglądałam w tv "Randki na zlecenie" - oczywiście podobało mi się

Mitabe, może czytasz - buziaki dla Kubusia za skończenie 11 miesięcy

------------------------

Po tygodniu wreszcie się doczekałam i Pola zasnęła przed 23, dokładnie o 22.43 Mecz sobie musiała z nami obejrzeć Teraz od 12.30 ma już drzemkę, więc mam nadzieję, że wrócimy do zasypiania ok. 21
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 12:28   #4178
scotasia
Wtajemniczenie

Ezzo świetne te warsztaty!! Kurcze jak nasze maluchy są już takie rozumne i można je na takie zajęcia zabierać to my musimy wracać do pracy
Stary 2014-01-16, 12:28   #4179
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja piekłaś? Smaczne są? Im prostszy przepis tym dla mnie ciekawszy
ooo właśnie, wyjęłaś mi to z ust

nawijko karty takie np
http://allegro.pl/czuczu-moje-pierws...813058459.html
my dostaliśmy kilka w rossie, jako prezent na roczek Kubusia
Stary 2014-01-16, 12:28   #4180
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ezzo, ja jestem z takich, co lubią się czasem odmóżdżyć i lubię właśnie takie komedie romantyczne typu "Wkręceni" Wczoraj oglądałam w tv "Randki na zlecenie" - oczywiście podobało mi się
Hje, ja też mam czasem taką potrzebę, ale uwierz mi, że mój tż ostatnio przegina ze swoimi gustami
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:38   #4181
Lenova
Wtajemniczenie

hejo

Misiael-bardzo ładna lala ! <3

Fewciu - do tych czekoladek tym patafianom to było arszeniku dodać

Sarah- ja nie sadzam na nocnik. dziecko w tym wieku nie kontroluje jeszcze potrzeb fizjo więc nie widzę tej potrzeby.

Lady -oby szybko Ci to zapalenie minęło !

Dziewczyny co się dzieję z Charlizz ????

U nas w końcu śniegu trochę popadało, szkoda że tak mało bo poszłabym z Blanką na sanki . U nas nadal remont, Blanki pokój się robi. Mój mąz dostał już pracę na okres próbny także coś tam się zaczyna dziać w dobrym kierunku.
Martwi mnie jedna rzecz co do Młodej. Bo ona się zatrzymała z rozwojem mowy. Mówi tylko "lala", "tata" jeśli chodzi o słowa. No i wszystko tym nazywa . Jeszcze naśladuje psa, kota, konia i krówkę. Kiedyś to jeszcze była baba, am, i meme a teraz ni czorta
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 12:42   #4182
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ja planowałam zrobic takie kartki dla dziadkow:
To nie moje zdjęcie oczywiście, znalazłam gdzieś kiedyś na jakimś pewnie blogu i nie pamiętam już źródła, mam nadzieję, że autor/ autorka nie będzie miał mi tego za złe.
Ale świetne! Wiecie, że moja Mama jeszcze trzyma moje pierwsze rysunki z przedszkola, laurki jakieś, pierwsze wierszyki
Cytat:
Początkowo chciałam kupić jakieś farbki do ciała, ale jak czytałam opisy to większość była od 3 roku życia, ale tu znalazłam fajne przepisy na domowe farbki, może komuś się przyda:

http://dziecisawazne.pl/7-przepisow-...ty-dla-dzieci/
Fajny artykuł.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Nati moja dalej tancerka az Jej miesiac temu maz taki glosniczek kupil bezprzewody i tam wgral piosenki i sobie wlacza itanczy tak samo przy stoliku edukacyjnym
albo jak ja je spiewam czy akas reklama leci to ta tanczy

Zasatanawiam sie nad wozkiem bo dostalismy wyrownanie kindergeld

i bardzo podobal mi sie lira 3 ale doczytalam ze oparcie rozkladane ma na paski a ja przy tym mam na paski i jest strasznie jak rozkladam ok jak zasnie ale pozniej zeby sciagnac do gory to masakra

a mezowi spodobal sie zapp

ma ktoras??
tylko sam zapp nie rozklada sie w ogole oparcie?? bo pytalam sprzedajacych ale mi 3 nie odpisalo nic

bo jest tez zapp xtra on ma przekladane siedzenie i regulacja oparcia atwa i w 3 pozycjach

tylko taka juz 1,5 roczna panienka calkiem na llezaco z nozkami do gory bo to kubelkowe siedzenie, nie wiem, a jest chyba z 200 czy 300zl drozszy
ale znowu sam zapp jak sie w ogole nie rozklada to tez kicha

Fewcia Ty chyba cos wspomilas o zapp jesli dobrze pamietam, bedziesz kupowala? jesli tak to ktory?

sadzacie Dziewczyny na nocnik?
Bardzo mi się podoba lira.... Ale chyba zdecyduję się na jakąś parasolkę jednak bo jak jeździmy do sklepu czy gdzieś to by się przydała.
Cytat:
Kurcze kusicie tymi ciasteczkami, jak nie cytrynowe to orzechowe

a ja jutro biore mojego bąbla na warsztaty sensoryczne dla dzieci, o takie: http://www.cafebajarka.pl/static_83_...la_dzieci.html

mam nadzieję, że mu się spodobają.
Kurczę, u mnie w mieście takiego czegoś nie ma. Nie dla takich małych bąbli

Fewciu to, że oni buraki nie znaczy, że Ty masz się zniżać do ich poziomu. Dobrze zrobiłaś czy tak czy tak.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:48   #4183
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
o kurcze to nieciekawe i co teraz ? z niedzielą

ja dalam Hani karte z rossmana, i karte podarunkową z zary którą juz zrealizowałam, bo tak to bawiła sie dowodem lub karta bankową :P

nie będę chyba szczepić

kochana a jaka ma grzyweczke równo obcietą :P

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

ehhh, kochana dobry to zawsze po dupie dostanie starasz się, jestes miła a spotykasz z hamstwem i buractwem ! bardzo dobrze, że nie będziesz ich juz oglądac !!!
To tylko zludzenie, jest calkiem krzywa ;-)
Wlasnie jestem na etapie kombinowania nowej fryzury. Tz chce, zebym obciela Yae na grzybka a mnie korci zapuszczanie...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

meduzza Padlam z arki!!
Cytat:
Dzięki za odp
lalka śliczna

To się baba zdziwi

Masakra... Ale za to Ty do końca zachowałaś się z klasą Takiej pracownicy będą ze świecą szukać barany jedne

My mamy żywą choinkę, więc niedługo trzeba będzie rozebrać, bo trochę igieł leci.

musisz się z nim zaprzyjaźnić, to Cię w razie czego zabierze do arki
My też dziś byliśmy na spacerze, całkiem przyjemnie było. Ale żadnego wózka nie spotkałam jeszcze niedługo ktoś na pogotowie opiekuncze zadzwoni, że wyrodna matka przy -2st. dziecko po dworze włóczy

Ty wiesz, że ja miałam taki sam pomysł nawet dziś cytrynę kupiłam. Też chciałam je jakoś ładnie zapakować. Przeszło mi przez myśl jeszcze w jednym ciastku odbić łapkę Dominika (ono nie byłoby do zjedzenia), ale nie wiem czy tak wypada i co by z tego wyszło po upieczeniu...
I też tak czytam ten przepis... mnie zastanawia pierwsze zdanie. To masło utrzeć tłuczkiem czy mikserem się da? Bo jest napisane DALEJ miksować... bo ja rzadko ucierane ciasta robię... help
Na mnie krzywo patrza jak przy 10st. na spacer wychodze..,
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:53   #4184
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

SZAJA apropo SOWY! http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...okosowymi.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:59   #4185
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Od nas Domcia na urodziny dostanie m.in. zabawki do kąpieli - kupiliśmy zestaw zwierzaczków. Nic wymyślnego, bo Domcię na razie interesuje tylko gryzienie

Brawo dla Dominika za nową umiejętność

A właśnie, pytanko mam - Wasze dzieciaczki też nadal wszystko ładują do buziulki i gryzą? Bo moja wszystko pakuje do buźki, wszystko próbuje gryźć - już czasami nerwy mnie biorą. Oczywiście smaczne są także wszystkie paprochy znalezione na dywanie i podłodze Kiedy to się skończy?
Tak, chodzi i wtedy obowiązkowo musi być coś w buzi, a mi się ciśnienie podnosi bo mam wizję jak upada i zęby wybija.

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
cudny pożeracz

przed ciążą jak w zegarku, teraz różnie raz 26 dni cykl, raz 34

dużo zdrówka

wszystko co spotka na swojej drodze to pakuje do buzi, okruszki to obowiązkowo, najpierw sam nakruszy np. biszkoptem a później to zjada, ja już nie nadążam za nim sprzątać

tak w ogóle to cześć, nadrabiam z cytowaniem wczorajszy dzień i mi z dzisiaj cytaty ucięło ale jestem zła na naszego sąsiada od 6 rano do tej pory impreza u niego trwa. Ma czas do 10 czyli jakieś 4 minuty i będziemy dzwonić na policje. Już mamy go wszyscy dosyć. Kilka razy była policja i nic to nie dało. Wczoraj nawet na komendzie był bo złożyliśmy na niego doniesienie, bałwan jeden nie umie się zachować to niech cierpi. Koleżkow do picia sobie sprowadza i się tam awanturują
cytowania ciąg dalszy....
Co za ludzie!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dziękuję

I co mówiłam, że jesteście najlepsze Pytałam wczoraj tatę o ten film, ale nie kojarzył to mówię spytam na wizażu, na pewno ktoś będzie wiedział, one wszystko wiedzą

A ja myślałam, że ten film ma tytuł: "Dom zły " on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to A najlepsze, że ostatnio dyskutowałam o nim (Domie złym) ze szwagrem i się nie kapnęliśmy, że o innych filmach mówimy

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Zdrowiej. Nawilzaj gardlo, powinno ulzyc

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cos Wam pokaze: http://www.youtube.com/watch?v=Zi86jheDv6c

Cytat:

Lady Kurcze znam ten ból. Ja jak mam zapalenie spojówek to wyglądam jak po spotkaniu z Pudzianem

Nancy i kiedy idziesz na rozmowę? Trzymam mocno kciuki już dziś.

Buractwo

Cytat:
ale super pomysł! chyba zgapię chciałam cos kupic, ale chyba bardziej ucieszy ich prezent hand made

nie wiem tylko co by swoim dziadkom... pewnie jak zwykle słodkości
Ja też mam ochotę zgapić!

Cytat:
Nati moja dalej tancerka az Jej miesiac temu maz taki glosniczek kupil bezprzewody i tam wgral piosenki i sobie wlacza itanczy tak samo przy stoliku edukacyjnym
albo jak ja je spiewam czy akas reklama leci to ta tanczy

Zasatanawiam sie nad wozkiem bo dostalismy wyrownanie kindergeld

i bardzo podobal mi sie lira 3 ale doczytalam ze oparcie rozkladane ma na paski a ja przy tym mam na paski i jest strasznie jak rozkladam ok jak zasnie ale pozniej zeby sciagnac do gory to masakra

a mezowi spodobal sie zapp

ma ktoras??
tylko sam zapp nie rozklada sie w ogole oparcie?? bo pytalam sprzedajacych ale mi 3 nie odpisalo nic

bo jest tez zapp xtra on ma przekladane siedzenie i regulacja oparcia atwa i w 3 pozycjach

tylko taka juz 1,5 roczna panienka calkiem na llezaco z nozkami do gory bo to kubelkowe siedzenie, nie wiem, a jest chyba z 200 czy 300zl drozszy
ale znowu sam zapp jak sie w ogole nie rozklada to tez kicha

Fewcia Ty chyba cos wspomilas o zapp jesli dobrze pamietam, bedziesz kupowala? jesli tak to ktory?

Zwykły zapp nie ma żadnej regulacji, xtra, jak mówisz, obracany i 3 pozycje tyłem 2 przodem. Moja siostra miała zwykłego zappa i dała radę, dwoje dzieci nim jeździło. No ale odchylany dla dziecka śpiącego wygodniejszy, ja uwielbiam kubełki

Cytat:
Mam nadzieję, że mikserem, bo tłuczka nie mam chyba dziś zrobię, to Ci Neti powiem, ile wychodzi ciasteczek
Mikserem, ale hakami wyrabiaj, nie tymi trzepaczkami

Dziewczyny, pamiętam jak rok temu, po wizycie u lekarza cała zapłakana wam się żaliłam że Michaś ma złe przepływy i mam skierowanie do szpitala. Bałam się o niego strasznie, wy mnie pocieszałyście, a na drugi dzień był już z nami. Jakby to wczoraj było....
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:00   #4186
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aaaa wlasnie - odnosnie zabaw.
Znacie jakas zabawke przypominajaca ksztaltem,wygladem karty kredytowe, itp?

U nas jest ostatnio szal na wyciaganie portfela z mojej torebki, a potem zabawa kartami, legitymacja studencka, karta miejska, dowodem, prawem jazdt, itp.
Dzieki temu moja karta do bankomatu zostala we Wroclawiu (jak bylismy u mojej przyjaciolki ).

W Rossmannie nie ma czasem czegos podobnego?
Kilka kart rossne będzie jak znalazł

Cytat:
FEWCIU....cza było se polać kielona....a wychodząc powiedzieć "teraz to mi to LOTTO"

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Dziewczyny która te CYTRYNOWE CIASTECZKA robiła???? bo nie mogę znaleźć???? ...tzn. znalazłam ciasteczka-ale nie mogę znaleźć mamusi co je robiła- ile sztuk z jednego przepisu mniej więcej wychodzi???
Zależy jakiej wielkości zrobisz. Mnie wyszło ok. 25

A ciasta nie miksowalam, zagniotlam w rękach.

Cytat:
Jw, ja zagniotlam w rękach i było ok

W poniedziałek idę po wypowiedzenie. Zastanawiałam się czy wziąć jakieś ciasto i kupować coś dla szefowych ALE nie bardzo mamy teraz kasę, to raz, a dwa, mimo zwyczajów panujących w naszej firmie, ja po kilku latach pracy tam jako jedyna nie dostałam ani prezentu na święta na macierzyńskim, ani z okazji urodzenia się dziecka. Ani nawet życzeń na urodziny. A ja się zawsze składałam kiedy były okazje więc... chyba oleję.

Fewcia kciuki żeby wszystko się udało dobrze zrobiłaś
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:35   #4187
meneq
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci tez zlizuja jedzenie, ktore im spadlo, z podlogi?
Mamy nowa zabawe: tz kladzie sie na brzuchu, sadza Yae na plecach i czolga sie po podlodze. W tym czasie Yae pozdrawia mame niczym Krolowa Brytyjska
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:05   #4188
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!!!

Ja juz po wizycie u lekarza

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
mam nadzieję, że będzie już lepiej

Cytat:

tak dla porównania wielkości-

co za matoły w tej robocie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Kiedy rozbieracie choinki i ozdoby świąteczne???

dzisiaj
są już wyniki?
Cytat:
Cześć Kobitki!!!!!!!!!!!!!

Miasia...tort piękny ale cena powala....no ale to cukiernia Sowa wyroby maja b. dobre chcieliśmy tam na ślub zamawiać tort-ale po usłyszeniu ceny zrezygnowaliśmy ))))
my właśnie od Sowy mieliśmy ślubny i był meeeega pyszny
Cytat:
Ja planowałam zrobic takie kartki dla dziadkow:
To nie moje zdjęcie oczywiście, znalazłam gdzieś kiedyś na jakimś pewnie blogu i nie pamiętam już źródła, mam nadzieję, że autor/ autorka nie będzie miał mi tego za złe.
super pomysł! może też odgapię

Cytat:

nie jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
hejo

Misiael-bardzo ładna lala ! <3

Fewciu - do tych czekoladek tym patafianom to było arszeniku dodać

Sarah- ja nie sadzam na nocnik. dziecko w tym wieku nie kontroluje jeszcze potrzeb fizjo więc nie widzę tej potrzeby.

Lady -oby szybko Ci to zapalenie minęło !

Dziewczyny co się dzieję z Charlizz ????

U nas w końcu śniegu trochę popadało, szkoda że tak mało bo poszłabym z Blanką na sanki . U nas nadal remont, Blanki pokój się robi. Mój mąz dostał już pracę na okres próbny także coś tam się zaczyna dziać w dobrym kierunku.
Martwi mnie jedna rzecz co do Młodej. Bo ona się zatrzymała z rozwojem mowy. Mówi tylko "lala", "tata" jeśli chodzi o słowa. No i wszystko tym nazywa . Jeszcze naśladuje psa, kota, konia i krówkę. Kiedyś to jeszcze była baba, am, i meme a teraz ni czorta
może po prostu skupiła się teraz na jakiś innych umiejętnościach?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:05   #4189
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pamiętam jak rok temu, po wizycie u lekarza cała zapłakana wam się żaliłam że Michaś ma złe przepływy i mam skierowanie do szpitala. Bałam się o niego strasznie, wy mnie pocieszałyście, a na drugi dzień był już z nami. Jakby to wczoraj było....
PAMIĘTAM! ale ten czas leci

Ja na 17 dziś mam rozmowę z kierownikiem odnośnie powrotu do pracy, ehh...
Stary 2014-01-16, 14:22   #4190
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

a to wracasz? z kim będzie Hania? bedziecie sie jakos z tztem zminiac? cyz jak?

Witam Was lasencje,

Ja wlasnie gotuje tztowi zupke, bo dziś wraca)

Amelka spi;p

pozyczylam od siostry taki mini namocik, bo Amelka uwielbia jak ma daszek nad glową hehehe moja kochana...

ale mialam dziś sen... nie wiem czy kojarzycie w sumie na pewno kojarzycie, film Władca Pierscieni...no więc sniło mi się, ze nas gonią te potwory orki ....tzn mnie gonią...i............dykt atorke:ha haha:w końcu schowałyśmy się z babką w tej wieży gdzie ooko saurona jest... i akurat był taki balkonik niezauważalny, wejscie było mikroskopijne... i tam sobie koczowałam z krychą

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:28   #4191
pstryczek84
Zakorzenienie

Juz po wycieczce, fajnie bylo
Cytat:
Ja juz po wizycie u lekarza,
e
zdrowka dla Ciebie i Pietraszka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja bym się jednak wybrała do lekarza, sprawdzałaś gardło czy to nie angina??
no wlasnie tego sie boje i dzis o 16 ide jednak spr co sie dzieje... niby brzydko to nie wyglada, "jedynie" powiekszony jest ten migdal no ale zobaczymy co doktorcio powie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:28   #4192
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Witam Was lasencje,

Amelka spi;p

pozyczylam od siostry taki mini namocik, bo Amelka uwielbia jak ma daszek nad glową hehehe moja kochana...

ale mialam dziś sen... nie wiem czy kojarzycie w sumie na pewno kojarzycie, film Władca Pierscieni...no więc sniło mi się, ze nas gonią te potwory orki ....tzn mnie gonią...i............dykt atorke:ha haha:w końcu schowałyśmy się z babką w tej wieży gdzie ooko saurona jest... i akurat był taki balkonik niezauważalny, wejscie było mikroskopijne... i tam sobie koczowałam z krychą
tak... mój tż zwalnia jeden jego punkt króty nie przynosi zbytnio zysków tylko na siebie zarabia, tego chłopaka co z nim pracuje przenosi, jedną dziewczynę zwalnia, będzie miał 3 pracowników i on, będzie od czasu do czasu dochodził w sumie duzo pracować nie musi bo zysk i tak będzie miał, no a ja do pracy, niby moge iśc na wychowawczy co z chęcia bym uczyniła... ale głupio mi migac się od pracy, z jednej strony niby fajnie troche wyjde do ludzi ale z drugiej dobrze mi tak jak jest nie wiem jak wytrzymam bez Haneczki tyle jak np przyjdzie mi pracowac 3 dni pod rząd...

hahahaha nie moge ze snu
Stary 2014-01-16, 14:34   #4193
mala_19kw
Zakorzenienie

Witam kochane po kilkudniowej nieobecności.
Czytam Was na bierzaco ale jak chce wysłać wiadomość to mój łoki toki odmawia posłuszeństwa. Do lapka zasiadam sporadycznie także tak się przedstawia moja nieobecność-a raczej obecność ale w milczeniu
Mąż chce mi kupić tablet więc wrócę do Was niebawem.

Napisze wam tylko że Oskar już chodzi Jest go wszędzie pełno,idzie sobie gdzie chce i często muszę go szukać
Jest bardzo żywym dzieckiem i broi za dwóch (a może i nawet za trzech ).
Wychodzą mu właśnie 4 zęby i są dni że jest bardzo bardzo marudny. Zadowalają go tylko moje ręce (ale przecież wy to znacie ).
Poza tym jest kochany i już taki bardzo rozumny Coraz lepiej mi się z nim współpracuje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 14:47   #4194
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Witam Was lasencje,

Amelka spi;p

jaki sen
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Witam kochane po kilkudniowej nieobecności.
Czytam Was na bierzaco ale jak chce wysłać wiadomość to mój łoki toki odmawia posłuszeństwa. Do lapka zasiadam sporadycznie także tak się przedstawia moja nieobecność-a raczej obecność ale w milczeniu
Mąż chce mi kupić tablet więc wrócę do Was niebawem.

Napisze wam tylko że Oskar już chodzi Jest go wszędzie pełno,idzie sobie gdzie chce i często muszę go szukać
Jest bardzo żywym dzieckiem i broi za dwóch (a może i nawet za trzech ).
Wychodzą mu właśnie 4 zęby i są dni że jest bardzo bardzo marudny. Zadowalają go tylko moje ręce (ale przecież wy to znacie ).
Poza tym jest kochany i już taki bardzo rozumny Coraz lepiej mi się z nim współpracuje
Stary 2014-01-16, 14:52   #4195
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
tak... mój tż zwalnia jeden jego punkt króty nie przynosi zbytnio zysków tylko na siebie zarabia, tego chłopaka co z nim pracuje przenosi, jedną dziewczynę zwalnia, będzie miał 3 pracowników i on, będzie od czasu do czasu dochodził w sumie duzo pracować nie musi bo zysk i tak będzie miał, no a ja do pracy, niby moge iśc na wychowawczy co z chęcia bym uczyniła... ale głupio mi migac się od pracy, z jednej strony niby fajnie troche wyjde do ludzi ale z drugiej dobrze mi tak jak jest nie wiem jak wytrzymam bez Haneczki tyle jak np przyjdzie mi pracowac 3 dni pod rząd...

hahahaha nie moge ze snu
achaś, no ale właśnie te wyjścia do ludzi, są potrzebne...widzę po mojej szwagierce..ona 3 lata siedzi w domu.. i kurcze, dziewczyna pier.lca dostaje..mnie ratują studia, ale jak będę miała luźny plan, to raczej też pójde do pracy. Na razie siedze na wychowawczym;> tak wiec;p ...mam ubezpieczenie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:53   #4196
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ja robiłam i obtaczałam przed pieczeniem. Po już nie. Ale tam jest pół szklanki, jak dla mnie to było za dużo.
Netii nie pamietam ile tycz ciasteczek wyszło
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:57   #4197
LadyWhisper
Zakorzenienie

a ja się zorientowałam, że qwa nie mam już ubezpieczenia!!! dobrze, że mamy medi to prywatnie chodzę, ale masakra, jakby mi tak szpital przyszedł???
Do ilu trzeba złożyć papiery w pup???

Bokeh, ja liczę na to, że mi przejdzie do niedzieli

Neti, mi wyszło trochę ponad 40 ciasteczek
a z tym cukrem pudrem, obtaczałam z dwóch stron a na koniec posypywałam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2014-01-16 o 14:58
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:02   #4198
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Zuzka mówi tylko baba i wsio....... kiedyś mówiła mama ale to dawno było. Zwierząt w ogóle nie naśladuje.
Trochę się tym martwię...........

MENEQ Twoja Yae jest słodka, cudowna i jak pięknie chodzi

W niedzielę robimy roczek Zuzi.
Nie mam dla niej sukienki, sama też nie mam się w co ubrać. Jutro idę do ortopedy to pewnie pół dnia spędzę w kolejce , wieczorem mąż idzie na piwko więc w sobotę też nigdzie się pewnie za bardzo nie ruszę.
Mam nadzieję, że jak dziś pojedziemy do CH to coś kupię Zuzce i sobie.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:09   #4199
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Przyszła mi lalka dla Hani na roczek, myślałam, że będzie trochę większa ale i tak jest śliczna a taki przystojny kurier był a ja w piżamie i nieogar na głowie
http://www.fabrykawafelkow.pl/lalki/...672816946.html
Fajna lala
Cytat:

Ja juz po wizycie u lekarza, ani jajko, ani lyzka, ani rumianek, ani tymianek, nic nie pomagalo! No i mam bardzo ostre zapalenie spojowek fantastycznie, zwlaszcza, ze rowniutko za 11godzin zaczynam zajecia biegowe a wygladam jakby Michal mi spuscil mega lomot bede prowadzic w okularach przeciwslonecznych i czapce z daszkiem
Ojjj współczuję
Cytat:

trzymaj się kochana
Cytat:
Pięknie!
Cytat:
Dziewczyny która te CYTRYNOWE CIASTECZKA robiła???? bo nie mogę znaleźć???? ...tzn. znalazłam ciasteczka-ale nie mogę znaleźć mamusi co je robiła- ile sztuk z jednego przepisu mniej więcej wychodzi???
Ja robiłam. Nie liczyłam ile ich było. Jedna blacha wyszła.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie, w tym przepisie na koncu skladnikow jest cukier puder (nie ma o nim mowy w dalszej czesci). On jest do ewentualnego posypania nie?
W przepisie pisze "...Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny – formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze...."
Cytat:
\
sadzamy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44637891]A tu fajny przepis na ciasteczka orzechowe: http://mozeupiekeciastka.blogspot.co...orzechowe.html[/QUOTE]
Ja je robiłam na święta. Pyyyyyyycha. I jak dla mnie o niebo lepsze od tych cytrynowych (chociaż cytrynowe też MNIAM MNIAM )

Daria bardzo ładnie dziękuje za wczorajsze życzenia
Stary 2014-01-16, 15:16   #4200
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko karty takie np
http://allegro.pl/czuczu-moje-pierws...813058459.html
my dostaliśmy kilka w rossie, jako prezent na roczek Kubusia
O, dziekuje

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ale świetne! Wiecie, że moja Mama jeszcze trzyma moje pierwsze rysunki z przedszkola, laurki jakieś, pierwsze wierszyki
Moja babcia tez trzyma

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
W przepisie pisze "...Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny – formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze...."
Tak, tak juz wiem - przegapilam

Kuba od kilku dni ma 3 drzemki :/ (wstajemy kolo 7, dla niego to noc ) A moze tak sie meczy tym wspinaniem...
Nie narzekam, zawsze to 3x1h rilaksu

Poza tym łupnął mi sie dzis w glowke o kafelki w kuchni Poslizgnal sie jak wstawal, ehhh...

Zrobilam dzis: http://lawendowydom.com.pl/drozdzowe...a-dwa-sposoby/ (farsz dosc mocno zmodyfikowalam) tylek mi zaraz urwie, taaaakie pyszne!!

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-01-16 o 15:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości