|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Mam nadzieję, że mikserem, bo tłuczka nie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy rozmowa z kierowniczka? Cytat:
![]() Ja chce zrobic, ale dla siebie, bo ja łasa na wszystko co slodkie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie dobrze, że pojechałaś, bo jak mawia mój tż "nie należy palić za sobą mostów" a jakie ciasteczka polecacie,żeby taki maluch mógł też zjeść? byłam w rossie i po drodze spotkałam sąsiadkę, ma trochę starszą od Kubusia córeczkę. I ona mówi, że jej Mała musi jeść bardziej treściwie, żadne kaszki itd, na śniadanie to bułkę z wędliną,albo 2 parówki, albo twarożek. Jak usłyszałam parówki to mną trzepnęło :/ czy tylko ja jestem jakaś inna, że nie chcę Kubusiowi takich rzeczy dawać? :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale cukier puder pojawia się dwa razy w przepisie
![]() ![]() A wracając do zabaw z dziećmi jeszcze, to na zajęciach wczoraj pani prowadząca pokazywała nam takie ćwiczenie ze spinaczami. Przyczepiałyśmy sobie spinacze do bluzki, najlepiej po bokach ciała. Maluch miał je zdejmować "przekraczając oś swojego ciała", czyli rączką, która ma dalej ![]() Nancy ja też parówki narazie dziecku nie podam. Pamiętam zajecia ze studiów, badalismy zawartość tłuszczu w parówkach. I z takiej jednej paróweczki wyszła taka ogromna kula tłuszczu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-16 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
Kurcze kusicie tymi ciasteczkami, jak nie cytrynowe to orzechowe
![]() a ja jutro biore mojego bąbla na warsztaty sensoryczne dla dzieci, o takie: http://www.cafebajarka.pl/static_83_...la_dzieci.html mam nadzieję, że mu się spodobają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam na reh tez mowili o tym przekraczaniu osi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ezzo, ja jestem z takich, co lubią się czasem odmóżdżyć i lubię właśnie takie komedie romantyczne typu "Wkręceni" ![]() ![]() Mitabe, może czytasz - buziaki dla Kubusia za skończenie 11 miesięcy ![]() ![]() ------------------------ Po tygodniu wreszcie się doczekałam i Pola zasnęła przed 23, dokładnie o 22.43 ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
Ezzo świetne te warsztaty!! Kurcze jak nasze maluchy są już takie rozumne i można je na takie zajęcia zabierać to my musimy wracać do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawijko karty takie np http://allegro.pl/czuczu-moje-pierws...813058459.html my dostaliśmy kilka w rossie, jako prezent na roczek Kubusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() Misiael-bardzo ładna lala ! <3 Fewciu - do tych czekoladek tym patafianom to było arszeniku dodać ![]() Sarah- ja nie sadzam na nocnik. dziecko w tym wieku nie kontroluje jeszcze potrzeb fizjo więc nie widzę tej potrzeby. Lady -oby szybko Ci to zapalenie minęło ! Dziewczyny co się dzieję z Charlizz ???? U nas w końcu śniegu trochę popadało, szkoda że tak mało bo poszłabym z Blanką na sanki ![]() Martwi mnie jedna rzecz co do Młodej. Bo ona się zatrzymała z rozwojem mowy. Mówi tylko "lala", "tata" jeśli chodzi o słowa. No i wszystko tym nazywa . Jeszcze naśladuje psa, kota, konia i krówkę. Kiedyś to jeszcze była baba, am, i meme a teraz ni czorta |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fewciu to, że oni buraki nie znaczy, że Ty masz się zniżać do ich poziomu. Dobrze zrobiłaś czy tak czy tak. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie jestem na etapie kombinowania nowej fryzury. Tz chce, zebym obciela Yae na grzybka a mnie korci zapuszczanie... ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- meduzza Padlam z arki!! Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
SZAJA apropo SOWY! http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...okosowymi.html
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, pamiętam jak rok temu, po wizycie u lekarza cała zapłakana wam się żaliłam że Michaś ma złe przepływy i mam skierowanie do szpitala. Bałam się o niego strasznie, wy mnie pocieszałyście, a na drugi dzień był już z nami. Jakby to wczoraj było....
![]() |
#4186 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ciasta nie miksowalam, zagniotlam w rękach. Cytat:
![]() W poniedziałek idę po wypowiedzenie. Zastanawiałam się czy wziąć jakieś ciasto i kupować coś dla szefowych ALE nie bardzo mamy teraz kasę, to raz, a dwa, mimo zwyczajów panujących w naszej firmie, ja po kilku latach pracy tam jako jedyna nie dostałam ani prezentu na święta na macierzyńskim, ani z okazji urodzenia się dziecka. Ani nawet życzeń na urodziny. A ja się zawsze składałam kiedy były okazje więc... chyba oleję. Fewcia kciuki żeby wszystko się udało ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci tez zlizuja jedzenie, ktore im spadlo, z podlogi?
Mamy nowa zabawe: tz kladzie sie na brzuchu, sadza Yae na plecach i czolga sie po podlodze. W tym czasie Yae pozdrawia mame niczym Krolowa Brytyjska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co za matoły w tej robocie ![]() dzisiaj ![]() są już wyniki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie jeszcze nie Cytat:
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na 17 dziś mam rozmowę z kierownikiem odnośnie powrotu do pracy, ehh...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Was lasencje, Ja wlasnie gotuje tztowi zupke, bo dziś wraca ![]() Amelka spi;p pozyczylam od siostry taki mini namocik, bo Amelka uwielbia jak ma daszek nad glową hehehe ![]() ale mialam dziś sen... nie wiem czy kojarzycie w sumie na pewno kojarzycie, film Władca Pierscieni...no więc sniło mi się, ze nas gonią te potwory orki ....tzn mnie gonią...i............dykt atorke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | ||
Zakorzenienie
|
Juz po wycieczce, fajnie bylo
![]() zdrowka dla Ciebie i Pietraszka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahaha nie moge ze snu ![]()
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane po kilkudniowej nieobecności.
Czytam Was na bierzaco ale jak chce wysłać wiadomość to mój łoki toki odmawia posłuszeństwa. Do lapka zasiadam sporadycznie także tak się przedstawia moja nieobecność-a raczej obecność ale w milczeniu ![]() Mąż chce mi kupić tablet więc wrócę do Was niebawem. Napisze wam tylko że Oskar już chodzi ![]() ![]() Jest bardzo żywym dzieckiem i broi za dwóch (a może i nawet za trzech ![]() Wychodzą mu właśnie 4 zęby i są dni że jest bardzo bardzo marudny. Zadowalają go tylko moje ręce ![]() ![]() Poza tym jest kochany i już taki bardzo rozumny ![]() ![]()
![]() |
#4194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam i obtaczałam przed pieczeniem. Po już nie. Ale tam jest pół szklanki, jak dla mnie to było za dużo. Netii nie pamietam ile tycz ciasteczek wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
a ja się zorientowałam, że qwa nie mam już ubezpieczenia!!!
![]() Do ilu trzeba złożyć papiery w pup??? Bokeh, ja liczę na to, że mi przejdzie do niedzieli ![]() Neti, mi wyszło trochę ponad 40 ciasteczek a z tym cukrem pudrem, obtaczałam z dwóch stron a na koniec posypywałam ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-01-16 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzka mówi tylko baba i wsio....... ![]() Trochę się tym martwię........... ![]() MENEQ Twoja Yae jest słodka, cudowna i jak pięknie chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę robimy roczek Zuzi. Nie mam dla niej sukienki, sama też nie mam się w co ubrać. Jutro idę do ortopedy to pewnie pół dnia spędzę w kolejce ![]() Mam nadzieję, że jak dziś pojedziemy do CH to coś kupię Zuzce i sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymaj się kochana Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
sadzamy ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44637891]A tu fajny przepis na ciasteczka orzechowe: http://mozeupiekeciastka.blogspot.co...orzechowe.html[/QUOTE] Ja je robiłam na święta. Pyyyyyyycha. I jak dla mnie o niebo lepsze od tych cytrynowych (chociaż cytrynowe też MNIAM MNIAM ![]() ![]() ![]() Daria bardzo ładnie dziękuje za wczorajsze życzenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuba od kilku dni ma 3 drzemki :/ (wstajemy kolo 7, dla niego to noc ![]() Nie narzekam, zawsze to 3x1h rilaksu ![]() Poza tym łupnął mi sie dzis w glowke o kafelki w kuchni ![]() Zrobilam dzis: http://lawendowydom.com.pl/drozdzowe...a-dwa-sposoby/ (farsz dosc mocno zmodyfikowalam) tylek mi zaraz urwie, taaaakie pyszne!! Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-16 o 15:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.