|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Misiek słodki super! gratuluję kredytu teraz szał urządzania, wybierania itd. przed Tobą! fantastycznie. co do lodówki nie pomogę - bardzo mi się podobają, ale u nas w kuchni zajęłąby 1/3 miejsca![]() Cytat:
chyba będę w dupkę biła zartuję oczywiście! póki co staram sie tłumaczyć. kilka razy ją delikatnie pociagnęłam, zapytałam, czy boli. ona, że boli, więc tłumaczyłąm, że mamę też boli, jak ciągnie, ale bez rezultatu...
|
|
|
#2942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kredytu gratuluję. Te lodówki bardzo mi się podobają, też o nich pomyślimy przy remoncie kuchni. Cytat:
Cytat:
Są, takie fajne cieniutkie, ale wychodzą cenowo jak Pampersy. Ostatnio gdzieś widziałam reklamę nowych pieluch Rossmannowych. Miała może ktoraś z Was? |
|||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z lidla próbowałam takie w małych opakowaniach, Softino (?) i nie przypadły nam do gustu
U Ali dziś znowu dwie luźne kupy i pęknięte dziąsło na drugą górną trójkę. |
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej szybko zabrać i nie dochodzić. Maggie no chyba coś skrobne do mojego gina, bo dodzwonić się nie ma szans, nigdy nie odbiera. Ciśnienie 126/65 czyli ok. A głowa cały dzień mnie pobolewala... wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- A co do nowego domku to przede mną najgorsze - rozplanowanie szafek kuchennych tak żeby wszystko miało ręce i nogi. Ale nie mogę się też tej kuchni doczekać Az trudno mi uwierzyć że jeszcze w tym roku tak dużo zmian mnie czeka ![]() wysłane z fona
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też dzisiaj głowa pęka,ciekawe jaka będzie noc,aż się boję.
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek gratuluje ogromnie kredytu!!
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
My dziś przeżyliśmy horror kupkowy... Antek nie mógł zrobić kupki, wyszedł kawałek i dalej nic, w żadną ze stron. Ile płaczu przy tym było. Na szczęście w końcu na nocniku ją wymęczył, ale o mało nie płakaliśmy z nim próbując mu pomóc. Poza tym idą chyba kolejne zęby, bo humor ma paskudny... ciągle tylko jęki i jęki. Chodzi co raz ładniej. Marta biedna Zuzinka Łączę się w cierpieniu. Cytat:
![]() Mój Antek czasami gryzie, gdy czegoś mu zabronię.
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam te nowe pieluchy z Rosska i są beznadziejne, kinga przesikuje po godzinie, chyba nawet nie.zużyje, tylko wywale to co mi zostało.
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki
![]() Dearlie trzeba było czopka w pupke i byłoby po sprawie ;-) wysłane z fona
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gryzie czasem dla zabawy, wtedy rozumie, że nie wolno. Ale większość gryzienia jest z nerwów. Gdy czegoś nie może albo gdy coś nie jest po Jej myśli.. Próbowałam Ja też podgryzac, ale to nic nie dawało. W momencie gdy z nerwów ugryzła, a ja Jej później tłumaczyłam to kazała siebie gryźć.. Więc żade to wyjście z sytuacji. A dzisiaj gdy ugryzła babcię w policzek i kazałam Jej przeprosić to wpadala w jeszcze większą histerię.. Wysłane z mojego MT27i |
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
hej a co tu taka cisza???
dzięki Laski ja softino też miałam i są twarde strasznie oj u nas też zęby i Julek szaleje....
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio to też pewnie byłabym bliska płaczu patrząc jak moje dziecko się męczy. Dzień dobry ![]() U nas śnieg! Sypnęło tylko troszkę jak cukrem pudrem. |
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pewniejsze kroczki.Dobrze wiedzieć, bo dziś mnie kusiło aby zakupić. |
|
|
|
|
#2955 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ciekawe czy dzisiaj uda nam się pójść na to szczepienie ![]() Cytat:
jak dzisiaj?co do szafek to pamiętaj żeby mieć co najmniej 2 szafki w jednym miejscu koło siebie teściowa zrobiłą sobie kuchnię tak, że ma szafeczkę z szufladami koło tego zlew, później jedna narożna szafka koło tego kuchenka i znowu szafka...no i nie ma gdzie się rozłożyć z głupim krojeniem marchewki ![]() a i jak będziesz miała płytę gazową z kurkami z boku to nie polecam z tamtej strony robić zlewu ja tak mam i notorycznie zalewam te kurki i robi się zwarcie muszę wyłączać korki i czekać aż wyschnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale Ci fajnie u nas nawet grama nie ma
|
|||
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miejsce na blat roboczy chcę w miarę duże, z pewnością będzie to długość na dwie szafki, teraz mam na 1,5 tak jakby i wściekam się, bo zero swobody. A jaki polecasz zlew? Z kamienia? I powiedzcie czy opłaca się brać płytę indukcyjną? Co do bólu głowy to w nocy się obudziłam znów z bólem, ale rano o dziwo już go nie czułam i na razie jest spokój. |
|
|
|
|
#2957 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek my mamy płytę indukcyjną już 6 lat,jestem bardzo zadowolona
Ja już po krzyku ![]() Zrobiłam skalpel,teraz idę ogarnąć trochę mieszkanie póki Zuzia śpi.
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakie są jeszcze plusy posiadania takiej płyty poza tym, że prawdopodobnie łatwiej się ją czyści? Taniej? Szybciej się gotuje? Musiałabym wymienić garnki...
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2014-01-16 o 13:00 |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
jest ekonomiczna,ciepło wytwarzane jest tylko w garnku a nie na całej płycie,mniejsze ryzyko poparzenia,płyta przejmuje tylko ciepło garnka,czas gotowania skraca się,łatwe utrzymanie czystości
|
#2961 | ||||
|
ja.
|
nie, mialam za duzo balaganu w tamtym profilu, wciaz mi wisiala nieodczytana wiadomosc np. choc wchodzilam w nia iles razy, no i chcialam miec nick tylko z imieniem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mlody spi z babcia a ja nadrabiam net
|
||||
|
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a właśnie co kupujecie babciom i dziadkom z okazji ich święta???
|
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lewek dokladnie tak jak Marta pisze!! ja bym brała tylko indukcje graczki pomału skolekcjonujesz
|
|
|
|
|
#2964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do indukcji, nie wiem, ja mam gazową trochę kiepsko się ją czyści, bo nie jest płaska tylko ma takie wypukłości, żeby się te ruszta trzymały ![]() Ostatnio ze szwagierką rozmawiałyśmy o płytach, bo jej się szykuje remont kuchni i też obstawiałą indukcję...rozmawiała z jakimś znajomym, że nawet taniej ona wychodzi niż gazowa ale nie wiem ![]() Cytat:
Nie myślałam o tym jeszcze ale pewnie wydrukujemy jakieś zdjęcie Małej i dokupimy ramkę |
||
|
|
|
#2965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy na naszym wynajmowanym tylko palnik indukcyjny, a i tak jest super a garnki, np. nam działa też tani zestaw z ikei, trzeba magnes poprzykładać do dna jak chwyci - nadaje się na indukcje.Moi rodzice niedwano wymieniali kuchenke i sa mega zadowoleni, mają też ciekawy piekarnik, na podobnej zasadzie - drzwiczki się nie nagrzewają. Cytat:
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mamy indukcję, też jest spoko, ale np. gotowanie na 1 wcale nie daje w moim przekonaniu "małego ognia" ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Lewek co do zlewu - ceramiczny jest biały, tylko trzeba z nim bardzo uważać, bo wystarczy coś tam upuścić i pęka. Moja mama już dwa razy wymieniała, bo robiąc imprezę ktoś zrzucił coś do zlewu i pękało. Lodówkę brałabym dwukomorową, wtedy możesz dużo więcej mrozić. |
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas nie ma mowy np. o tym żeby Maja oddała mi długopis albo kubeczek z łyżeczką i musimy z tym iść na spacer. najgorzej jak to są moje majtki lub kostium na jej szyi Cytat:
nigdy białego nie jest za wiele pięknie wygląda we wnętrzach. a biała płyta indukcyjna bardzo mi się podoba polećcie mi jakiś dobry blender, bo mój się właśnie popsuł |
||
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki
M_moni ja mam blender brauna, jakiś stary model bo ma już 7 lat, ale firma dobra, nic mi się z nim nie działo od nowości. |
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic ![]() a propo dziadka-klub ![]() Tez mam zwykły i polecam ![]() Byliśmy dziś na choince szkolnej,ogólnie fajnie ale Kamil od rana kaszlał i w szkole rozkaszlał się lepiej zjadł obiad i zwymiotował,potem resztę słodyczy które zjadł wcześniej
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
cześć
nie udzielam się zbyt wiele bo od kilku dni męczą mnie potworne bóle głowy ![]() Polcia straszna histeryczka sie zrobila...jak jej na coś nie pozwalam to kladnie się na podlogę i wyje w nieboglosy ..Lewek gratuluję kredytu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

No i już mam problem z przewrotami na łóżku w nocy
Byle do kwietnia, szybko zleci.
W związku z czym dostałam powera i mama już rozrysowaną łazienkę i wstępnie kuchnię. Rozumiem, że żadna nie ma lodówki dwudrzwiowej? Mnie się bardzo podoba, choć ceny są konkretne. Ale jednak miejsca do przechowywania dużo, a czy do szafki czy do lodówki trzeba schować zapasy. Tylko chyba jednak zrobimy wszystko na biało, bo o ile lodówkę w miarę da się utrzymać w czystości bo macałam w sklepie, to jednak płytę będzie bardzo ciężko.
teraz szał urządzania, wybierania itd. przed Tobą! fantastycznie. co do lodówki nie pomogę - bardzo mi się podobają, ale u nas w kuchni zajęłąby 1/3 miejsca
chyba będę w dupkę biła
zartuję oczywiście! póki co staram sie tłumaczyć. kilka razy ją delikatnie pociagnęłam, zapytałam, czy boli. ona, że boli, więc tłumaczyłąm, że mamę też boli, jak ciągnie, ale bez rezultatu...

Na szczęście w końcu na nocniku ją wymęczył, ale o mało nie płakaliśmy z nim próbując mu pomóc. Poza tym idą chyba kolejne zęby, bo humor ma paskudny... ciągle tylko jęki i jęki. Chodzi co raz ładniej. 

A tak na serio to też pewnie byłabym bliska płaczu patrząc jak moje dziecko się męczy.
muszę wyłączać korki i czekać aż wyschnie