|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
AgatkaL świetnie wyglądasz!
![]() za wizytę! Super,że wszystko dobrze.Zaskoczyłaś mnie tą matą,że od 10 tyg dopiero. Eryk leżał już jakoś po 1 miesiącu zycia,po 10-15 minut,ale leżał sobie. A dlaczego jest to wcześniej niewskazane?
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mam jakieś skurcze dzisiaj, twardnieje mi brzuch i tak ściska, aż takie bolesne nie są ale moja macica ewidentnie coś ćwiczy aaaa i bolą mnie bardzo plecy
![]() Nie robię obiadu, zjadłam sandwicza i 2 parówki na zimno ![]() Zrobiłam zamówienie na Doz-ie, mały szampon, wkładki higieniczne, pomadkę ochronną, paracetamol i plastry....24 zł to mi się podoba ![]() Mąż jak wróci z trasy to mi odbierze jutro z apteki
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2014-01-16 o 13:47 |
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
iwantyou super, ze u Dominika wszystkow porządku
No i ta waga Zaraz potroi urodzeniowa Dlaczego maty tak późno? Ja kłade Emila bardzo często na macie z ikei (chociaż ona mało interaktywna jest - jak niżej). Zdarza mi sie ze kłaść go na zwykłej edukacyjnej, żeby sobie patrzył w lusterko (aktualnie to jest jedyna rzecz jaka go interesuje).
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2014-01-16 o 13:56 |
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A już myślałam, że w końcu Cię dopadło. Ale widać Kacperek już od początku wdaje się w brata nie w siostrę. Będziesz miała dwóch przekochanych łobuziaków Ja już po lekarzu - dostałam lekkie leki do inhalacji. Mąż zaraz do teściów podskoczy weźmie mi "maszynę" mam nadzieję, że mi trochę ulży, bo na prawdę zaczynam bać się porodu w takim stanie ...
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka- super wyglądasz
![]() wróciłam ze sklepu tempem ślimaka na sprincie rewelacja
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
Poszlam sobie dzisiaj na ktg czuje sie super dziecko aktywne ale jakis spadek tentna byl i za okolo 2h juz Inga bedzie na swiecie
trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany tak z marszu... wielkie i czekamy na radosne wiadomości
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia!jak to wszystko może się szybko zmieniać. idziesz na badanie ot tak, a tam Cię informuję, że na koniec dnia będziesz miała już swoje maleństwo obok
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
turboślimak!
o matko! Tak to bym chciała, z marszu.
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2833 | |||
|
Raczkowanie
|
sadlaczyca Gratulacje
![]() kOmorowska Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś na Gbsie i Pani pielęgniarka była milutka i dała mi samej sobie pogrzebać Bardzo było to komfortowe nie powiem.Trochę połaziłam po mieście z mężem i dostałam bolesnych skurczy i takich bóli kręgosłupa. Kurcze jeszcze 2 tygodnie chcę wytrzymać dla mojej małej . Dlatego teraz leżę jeszcze. Co do chrztu, to u mnie różnie dają. 100-1000 zł, podobnie ze ślubem. My na ślub daliśmy 600 zł, więc na chrzest nie więcej niż 200 zł.
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Cisnienie pewnie mam ze 130 tak sie stresuje ze nie wiem co sie dzieje
|
|
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chyba nie przebijecie mojej teściowej...
. Wczoraj odebralismy fotelik-nosidełko. I jakie rzeczy usłyszałam od teściowej, osoby wykształconej po studiach, pracującej ciągle z młodzieżą, osoby która wychowała dzieci? - otóż jak tż zaczął trochę narzekać na jakosc fotelika itp to teściowa powiedziała że przecież ten fotelik jest bardzo ładny, że przeciez jak dziecko będzie miało 6 miesiecy juz to nie będzie chciało w nim siedzieć ani w nim sie bawić, ze nie ma sensu kupować najdroszych rzeczy dla dzieci bo i tak im sie znudzą, a ze kiedyś jak sie jechało samochodem to dziecko brało sie poprostu na rece w zawiniątku. Ja zaczęłam mówić, że taki fotelik to głównie ma za zadanie bezpiecznie przewozić w aucie dziecko, a jakosc materialu to juz inna sprawa .... No a tesciowa dalej swoje ze kiedys tego nie było. Jezuuuuuu nie spodziewalam sie takiej wypowiedzi nielogicznej i absurdalnej od osoby co powinna jednak mieć troche rozumu
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2836 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Słodkości Cytat:
dla Zuzy. A skąd taka rygorystyczna dieta u Ciebie? Mała ma jakieś problemy? Choć dla tych -10 warto , więc i dla Ciebie.Cytat:
. Zatem na 24 stycznia tylko kootek została. Cytat:
![]() I czekamy na wieści po. Powodzenia!Obżarłam się krupnikiem prawie do porzygu Wydawało mi się, że tego mi trzeba, a teraz leżę i jęczę.Co do szykowania jedzenia dla tż to ja nic nie robię na zapas. Większość czasu będzie spędzał z nami w szpitalu i będzie nam dowoził pewnie jakieś wiktuały od babć, więc przy okazji też zostanie napasiony . A nawet gdyby nie, sam potrafi sobie coś przygotować, czy kupić na wynos. Da sobie chłopina radę.
|
||||
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymajcie mnie bo oszaleje
Jestem we wściekłym szale.... ![]() Pisałąm już tydzień temu że przyszedł nam niekompletny wózek zamówiliśmy Mima Xari i dotarł z kołami od MIma Kobi i bez osłonki przy gondoli(fartucha) do tego bez mocować na koszyczki. Jad sączy mi sie na wszytskie strony.... pluje nim po ścianach i po biednym TŻ-cie. nie dość że daliśmy za wózek z akcesoriami ponad 5 ty to musze reklamować nowy wózek....a serwis MARKO totalnie olewa sprawe. Nie moge sie dodzwonić ![]() Zaraz zawyje sie na amen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ze złości napisałąm do producenta...w 10 sekund nauczyłąm sie hiszpańskiego Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2014-01-16 o 14:33 |
|
|
|
#2838 | ||||
|
Rozeznanie
|
super fota!
![]() Cytat:
) , ale praktycznie może stać bodajże do 3 godzin. Nie dotyczy to wcześniaków i dzieci chorych. Cytat:
mariee przy takiej "diecie" to Tobie są potrzebne witaminy.wit D i K daję córce na wieczorne karmienie ![]() ja prawie 3 tygodnie po rozwiązaniu mam prawie 10kg w dół, ale nie uważam że to dobrze. wcale tak szybko nie chciałam żeby spadło ale wchłaniało stopniowo. Ponieważ obawiałam się "starego brzucha" i proszę zaczyna się robić . Cytat:
Cytat:
!!!!już niedługo ![]() AgatkaL super fotka! |
||||
|
|
|
#2839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihihihihi fotelikiem się bawić ![]() znudzi mu się ![]() Fotelik ehehehehhee dobre!No gubi się babcia w nowoczesnych zastosowaniach technicznych, no zdarza się... cóż... Kiedyś tego nie było, więc ludzie starszej daty mogą się pogubić w "ogarnięciu" tego wszystkiego
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polecam fajną stronkę, od nich przez ebay zamawiałam poduchę do karmienia: http://www.poscieldladzieci.pl/ Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-16 o 14:33 |
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Konto usunięte
|
Lela urodzy śpioszek
Cytat:
Cytat:
nie można się dodzwonić do serwisu ani nie odpowiadają na maile? Może ich postraszyć?
|
||
|
|
|
#2842 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mąż się postarał. Ja nienawidzę operowania skrzynią biegów i pedałami, więc dla mnie byłoby idealnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zachowania teściowej nawet nie warto komentować. Ja bym zdecydowanie powiedziała mężowi co widziałaś i jak się zachowywała. Cytat:
![]() Cytat:
w końcu się doczekałaś ![]() Cytat:
niezłe przeżycia w tym szpitalu. Wbrew pozorom zakażenie gronkowcem zdarza się chyba stosunkowo często w szpitalach niestety ![]() Cytat:
normalnie żelek Kolejny normalny ksiądz. Aż miło się czyta, że tacy jeszcze są Idę nadrabiać dalej, bo pół dnia przespałam
Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2014-01-16 o 14:32 |
|||||||
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propos zdjęć, Agatka_L, świetnie wyglądasz. Zgrabnie. I pytanie do obecnych mamuś właśnie o brzuchy. Jak wam się "wchłania" po porodzie? Przejmujecie się jego wyglądem. A może dzidziuś zepchnął te problemy na dalszy plan?
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To moje dziecko to bedzie uparte na pewno - majac 6 miesiecy nie bedzie chcialo siedziec w foteliku w samochodzie i nie będzie chciało nim się bawić... No cóż będę zmuszona kupić nowy fotelik jak ten mu się znudzi... ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To moje dziecko to bedzie uparte na pewno - majac 6 miesiecy nie bedzie chcialo siedziec w foteliku w samochodzie i nie będzie chciało nim się bawić... No cóż będę zmuszona kupić nowy fotelik jak ten mu się znudzi... ![]()
|
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy wiecie moze,jaka wagę miały wasze dzieci w 36 tygodniu (35+)? |
|
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44639507]Lela
Nosz kurcze nie można się dodzwonić do serwisu ani nie odpowiadają na maile? Może ich postraszyć?[/QUOTE]Jak skończyłąm skrobać swoje żale, zadzwonił serwis ( dodam tylko ze od tyg maja fotki wozka, opakowan od innych kólek i reszty elementow) Pan do mnie że musze odesłąć wózek do nich, on sprawdzi czy faktycznie koła nie pasują Tak sie wsciekłam że zaplułam go jadem przez tel. powiedziałam że wożek oddam kurierowi dopiero jak on wreczy mi nowy. Kpina jakaś ja mam odesłąć wózek czekać niewiadomo ile czasu i nosić dziecko w koszyczku piknikowym |
|
|
|
#2850 | ||||
|
Rozeznanie
|
Agatka- Super brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia ![]() Cytat:
Dla niego to nie problem przeżyć na kanapkach lub cały dzień bez jedzenia , ale ja jednak chce trochę o niego też zadbać ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

za wizytę! Super,że wszystko dobrze.

. Wczoraj odebralismy fotelik-nosidełko. I jakie rzeczy usłyszałam od teściowej, osoby wykształconej po studiach, pracującej ciągle z młodzieżą, osoby która wychowała dzieci? - otóż jak tż zaczął trochę narzekać na jakosc fotelika itp to teściowa powiedziała że przecież ten fotelik jest bardzo ładny, że przeciez jak dziecko będzie miało 6 miesiecy juz to nie będzie chciało w nim siedzieć ani w nim sie bawić, ze nie ma sensu kupować najdroszych rzeczy dla dzieci bo i tak im sie znudzą, a ze kiedyś jak sie jechało samochodem to dziecko brało sie poprostu na rece w zawiniątku. Ja zaczęłam mówić, że taki fotelik to głównie ma za zadanie bezpiecznie przewozić w aucie dziecko, a jakosc materialu to juz inna sprawa .... No a tesciowa dalej swoje ze kiedys tego nie było. Jezuuuuuu nie spodziewalam sie takiej wypowiedzi nielogicznej i absurdalnej od osoby co powinna jednak mieć troche rozumu 
mariee przy takiej "diecie" to Tobie są potrzebne witaminy.
nie można się dodzwonić do serwisu ani nie odpowiadają na maile? Może ich postraszyć?