Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 14:01   #3721
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę pomóżcie nie jest to temat ślubny ale nie mam do kogo się zwrócić z zapytaniem Jesteśmy zaproszeni z Tż na chrzciny do dziecka mojej kuzynki, żadne z nas nie jest chrzestnym ale ile powinniśmy dać kasy? Proszę tylko nie piszcie "na ile nas stać". Nigdy nie byłam na chrzcinach jako gość tylko u swojej chrześnicy ale to co innego.
Moi rodzice wybierają się w przyszłą niedzielę na chrzciny i dają 200 zł. Ślub jest w lokalu, więc chcą trochę zwrócić koszty z tym związane.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:01   #3722
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Gratuluje kwietniowym Pmkom 100 dni do slubu
U mnie za tydzien bedzie studniowka Ysia- super pomysl z kolacja, tez cos zorganizuje
.
A dziękuję dziękuje. Pewnie że zorganizuj! U nas to jest też trochę wykorzystanie sytaucji, bo my mamy bardzo mało czasu na wychodzenie gdziekolwiek, nawet w ramach integracji zaczęliśmy razem chodzić na siłownie Wrzucę w klubie sukienkę którą kupiłam na to wydarzenie, to mi podpowiecie czy się nadaje

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:03   #3723
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dla dziewczyn zakochanych w srebrze
http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...cje-styl-kolor
Ale tu były śliczne srebrne buty

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:09   #3724
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
A widziałaś ten komentarz?
WujekStefan (gość)  10.02.13, 23:25:47
A ufo i kosmici?Czy ktoś ich powiadomi?

Kiedyś zastanawiałam się nad puszczaniem lampionów ale mam Tż strażaka ochotniczego i właściwie ja też już należę do osp od 2013 roku i w celu bezpieczeństwa zrezygnowałam z takich atrakcji. Boję się, tego, że gdzieś w pobliżu spadającego lampionu może być czyiś dom
nie czytałam komentarzy
No właśnie były takie przypadki, że od lampiony komuś się zapalił dom, czy budynek gospodarczy..

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:11   #3725
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Za rowniutenkie 100 dni będę czesana o tej porze a moja piękna suknia już będzie na mnie czekała!!

To już tak blisko!
Nie mogę się doczekać!!

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
jest przystanek autobusowy
jestem przerażona waszymi wypowiedziami
a co jeśli wcześniejsza para też będzie chciała mieć zyczenia pod kościołem i będzie miała nas gdzieś?
Ale msza ślubna trwa nie dłużej jak 40-45 minut (czy tylko u mnie?), więc ogarną się z tym raz dwa

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Co do rajstop w sprayu to jakiś czas temu oglądałam filmik na you tube i dziewczyna pokazywała jak to zrobić i to działa raczej na zasadzie samoopalacza który przy kąpieli się od razu zmywa-ja za takie coś dziękuję-nie daj bosz będzie mi gorąco się spoci i wszystko zacznie spływać i brudzić mi suknie-dla mnie zdecydowane nie
Ja mam te rajstopy SH od dwóch lat i w największyh upalach nic mi nie spływało, ani na weselach ani nawet jak kropił descz, dopiero przy wodzie z mydłem (ale wtedy prysznic cały uje..ny na pomarańczowo ), mam bardzo duży kompleks jeśli chodzi o nogi i bez tego nie wychodzę w spódniczce na dwór...

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Witajcie

Przeglądam oferty bielizny pod skunie bo już czas co powiecie o takim wzorze ----> BIELIZNA

A takie coś na noc poślubną jak po jedziemy na urlop poślubny
----> BIELIZNA
Ta pierwsza super

Cytat:
To głupie wiem ale śmieszą mnie te pończochy. Mam mieć test na zgodność z butami.... ściągnę buta i będzie PMKa w podziurawionych pończochach
wyobraziłam to sobie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Opium- wahania wagi to nic dziwnego, sa zalezne od dnia cyklu
Poza tym nawet jak cwiczysz a jesz za malo kalorii to nie bedziesz chudnac.
Ja teraz cwicze baaardzo rzadko, jem ok 1700kcal i chudne

Ysia, tez swego czasu bylam przekonana o tej zamianie tluszczu w miesnie itd ale poczytalam troche i to tak nie jest ponoc przeciez jak ktos ma sporo tluszczu, to noe zbuduje z nich wcale szybko miesni, najpierw spali tluszcz, a pozniej stopniowo wyhoduje miesnie.
Ja sie nie mierze, ale diet.jak mnie wazy to ocenia ilosc tluszczu, wody i miesni

Kasia hahaha zyczenia na przystanku MPK, wyobrazilam to sobie

Lg Ago- nie kazdy sie luszczy np. Ja tak a Tz nie

Popieram zdanie Linaewen odnosnie hotelu, tez by mnie to zastanowilo!

Dziewczyny a ja mam takie pytanie:

Nie mogr za bardzo znalezc nikogo z KrK do czesania, jest malo opinii a jak juz to okazuje sie ze fryzura probna kosztuje 200zl a wlasciwa 250

W salonie mojego fryzjera jest dziewczyna, ktora ponoc dobrze czesze (tak twierdzi moj fryzjer). U niego nie chce sie czesac, bo on sam mowi, ze nie lubi.

Fryzura probna 80-100zl. Lubie ja, jest sympatyczna, swietnie obcina mojego TZta.

Fryzjer mowil zeby sie na probna umowic blizej slubu, bo mi sie tysiac razy koncepcja zmieni.
Umowilabym sie na czerwiec aleeeeee:

Co zrobie jak sie okaze ze mnie zle uczesala? Brzydko, albo fryzura nietrwala, albo cos?

Wiecie, n amakijaz tez sie umowie blizej slubu ale na stronie mozna malijaz obejrzec, wiem ze bede zadowolona. A tu nie mam mozliwosci zobaczyc jej efektow..

Plus jest taki, ze w dzien slubu i ja i mama czesalybysmy sie w jednym miejscu. To duzy plus i duze ulatwienie, zwlaszcza ze bedziemy zdane na taxi lub moja swiadkowa, bo moje auto zabierze juz swiadek (jedziemy nim do slubu. Autem, nie swiadkiem).

Ps. Sorry za literowki, nie znosze pisac z tel!

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Umów się koniecznie wcześniej!!

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

enzunio białe rajstopy, pończochy - za żadne skarby
U nas życzenia będą pod kościołem. Dziwne byłoby dzielenie gości na tych zaproszonych tylko na Mszę składających życzenia pod Kościołem i tych weselnych aby składali na sali.
Ej, tak napisałaś jakbym chciała mieć białe rajstopy/pończochy a ja właśnie NIE TRAWIĘ weee bo jeszcze sobie ktoś pomyśli
Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was sobie już od jakiegoś czasu i dzięki Wam znalazłam tu inspiracje do mojego ślubu
Po krótce: ślub mamy 04.10.14, załatwione: sala, kościół, zespół, fotograf, suknia

Proszę Was o radę:
1. jaka biżuteria pasuje do mojej sukni? gorset bedzie sie ciut swiecil więc na szyję raczej nic nie będę miała, chodzi mi o kolczyki, czy skromne wkręty, czy raczej wiszące błyskotki
2. Czy któraś z Was natknęła sie na taki welon jak na zdj? szukam w necie ale niestety nigdzie nie moge go znaleźć a w sklepie kosztuje ponad 250 zł... bez żadnych zdobień, za pośladki

z góry dzięki za pomoc
Ale śliczna suknia

Ja mam jeszcze bardziej świecącą suknię i biorę tylko długie świecące kolczyki i nic więcej, ani na szyję ani na rękę

Cytat:
Napisane przez wzet Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie można kupić duże okrągłe pudło na koperty, takie które sama bym ozdobiła?
Zielona Żyrafa, w Warszawie odbiór osobisty lub pocztą ale wtedy trochę drogo
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:12   #3726
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
A widziałaś ten komentarz?
WujekStefan (gość)  10.02.13, 23:25:47
A ufo i kosmici?Czy ktoś ich powiadomi?

Kiedyś zastanawiałam się nad puszczaniem lampionów ale mam Tż strażaka ochotniczego i właściwie ja też już należę do osp od 2013 roku i w celu bezpieczeństwa zrezygnowałam z takich atrakcji. Boję się, tego, że gdzieś w pobliżu spadającego lampionu może być czyiś dom
W takim razie chyba daruję sobie te lampiony. I tak przed ślubem jest co robić a z tym dużo zachodu.. no i niebezpieczeństwo...

Zgadzam się że ta suknia księżniczka z kokardą z przodu jest extra

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:13   #3727
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
czekooczekolada zdecydowanie 2

Kaigara tak z nowej ale fakt, że jak zobaczyłam moją kieckę w ich katalogu papierowym to .. nie poznałam jej babeczka w salonie sama powiedziała, że zdjęcia są wyjątkowo niekorzystne, a szkoda

Moja kosztowała 2100, ale było 10% rabatu, więc wychodzi dokładnie 1890 jak dla mnie cena odlotowa, a Ty? Tez z tego roku kolekcja? Jeśli posiadasz to pokaż plis zdjęcie
Przepraszam nie widziałam wczoraj tej wiadomości.
Ja mam sukienkę z 2011 Musa
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,458.html
Wygląda tutaj okropnie, wiem o tym.
1290 bo to model ekspozycyjny.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n..._4603987_n.jpg tutaj inne zdjęcie sukienki i od razu wygląda ładniej.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:14   #3728
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dotka90 ja bym się trochę bała niesprawdzonej fryzjerki. Strzyżenie to nie czesanie. Albo poszłabym teraz ryzykując zmianę koncepcji, albo szukałąbym innej fryzjerki. Jest jeszcze opcja że pójdziesz teraz i jak Ci sie spodoba to po prostu nie będziesz szukać dalej inspiracji na fryzurę. Ja się trzymam początkowego planu któy sobie ułożyłam, nie przeglądam żadnych innych zdjęć żeby czegoś nie żałować.

Misie na test zgodności są super!!!
No właśnie problem w tym, że SPRAWDZONEJ fryzjerki nie mam
A nie mam zamiaru się w czerwcu obudzić, że fryzjer zły i mam szukać..
Może faktycznie zrobię tę próbną niedługo i wtedy zadecyduję.

Enzunio, tak zrobię!

boję się tylko zmiany koncepcji fryzury..

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-01-16 o 14:15
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:20   #3729
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
A dziękuję dziękuje. Pewnie że zorganizuj! U nas to jest też trochę wykorzystanie sytaucji, bo my mamy bardzo mało czasu na wychodzenie gdziekolwiek, nawet w ramach integracji zaczęliśmy razem chodzić na siłownie Wrzucę w klubie sukienkę którą kupiłam na to wydarzenie, to mi podpowiecie czy się nadaje
Pewnie, pokazuj ale dopiero wieczorem nadrobie klub bo po poludniu jedziemy zapraszac gosci i odwiedzic tesciow jutro tez zapraszanie i jal dobrze pojdzie 30 zaproszen bedzie rozdanych potem jeszcze druga polowa, w tym wyjazdowa niestety.. i pozostana zaproszenia tylko na slub uff

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:26   #3730
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie problem w tym, że SPRAWDZONEJ fryzjerki nie mam
A nie mam zamiaru się w czerwcu obudzić, że fryzjer zły i mam szukać..
Może faktycznie zrobię tę próbną niedługo i wtedy zadecyduję.

Enzunio, tak zrobię!

boję się tylko zmiany koncepcji fryzury..
Ja tak samo nie mam sprawdzonej fryzjerki wczoraj była u fryzjerki podcinać włosy i chyba u niej będę się czesać, ale jakoś nie jestem przekonana...
Stary 2014-01-16, 14:28   #3731
21klaudyna
Zadomowienie

Enzunio jak nakładasz te rajstopy z SH ? Ja mam w szafce jedno opakowanie , które użyłam raz i dobrze że przed wyjściem zauważyłam jakie mam smugi na nogach i musiałam się wykąpać , bo wyglądałam prze okropnie;P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-01-16 o 14:29
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:31   #3732
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

ysia cudny pomysł z tą 100-dniówką

ps: 212 dni, dziś zapłaciłam I ratę za kieckę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:33   #3733
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Ja tak samo nie mam sprawdzonej fryzjerki wczoraj była u fryzjerki podcinać włosy i chyba u niej będę się czesać, ale jakoś nie jestem przekonana...
Ja też nie mam żadnego zaufajnego fryzjera do czesania Mam jednego który dobrze strzyże ale do czesania żadnego i trochę mnie to przeraża

madzixx88 znam ten ból, my mamy cały weekend rozdawania zaproszeń, bo będziemy w moim rodzinnym mieście, a następnym razem to chyba za miesiąc. Więc też będziemy mieć jeżdżenia, ale to sama przyjemność

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:35   #3734
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
ja mam to samo nie wiem u kogo się czesać

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:35   #3735
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
I dziewczęta z 16.08...

! 7 miesięcy !

cudownie

Varga teraz to juz troche lepiej wyglada Szczerze zycze Tobie powodzenia. Mam nadzieje, ze wszystko ogarniesz i bedzie to najpiekniejszy i naszczesliwy dzien Ja bym sukni od tesciowej nie brala grozi Ci fason, ktory nie bedzie Ci pasowal, albo co gorsza jakas mala przedslubna klotnia z tesciowa zreszta nie wiem jak Tobie, ale wg mnie te francuskie suknie sa po prostu brzydkie. Sama kupowalam w Warszawie. Zreszta... nawet inne marki jak Pronovias sa drozsze niz w Polsce, przynajmniej w Paryzu.

Dziewczyny zajrzyjcie prosze do mnie do klubu. Mam pytanie
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:37   #3736
asia1206
Raczkowanie

enzunio nigdy ich nie miałam-oglądałam tylko filmiki i o nich czytałam-ja na nogi nie mogę narzekać-suknie mam długą i dość ciężką więc mogłabym iść bez rajstop czy tam pończoch-jednak je ubiorę ponieważ boję się o obtarcia stóp wiadomo nawet najlepsze buty są męczące po całym dniu,dodatkowo mi pod koniec dnia delikatnie puchną stopy.
Odnośnie butów to w sobotę jedziemy z Tż i moją mama na poszukiwania
dzisiaj nawet do niej dzwoniłam i mówiłam że chyba nie ubiorę bolerka bo jakoś dziwnie się w nim czuję i że po zakupie butów(srebrne lub złote) poszukam sobie ładnego sweterka który będzie kolorystycznie pasował-o dziwo bez komentarza przyjęte-jakiś czas temu powiedziałam,że nie chcę niczego na szyję bo zwyczajnie nie lubię i kupie sobie tylko kolczyki srebrne z cyrkoniami-no i się nasłuchałam,że na szyi powinnam mieć złoty wisiorek najlepiej z Matką Boska i złote kolczyki bo jak to srebro ma pasować do złotej żółtej obrączkico to to nie nikt mi nie będzie mówił co mam ubrać-rad mogę posłuchać,przemyśleć ale ostateczna decyzja należy do mnie

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:37   #3737
madzixx88
Zakorzenienie

Docik-my z Tz jak szlismy na chrzciny(nie bylismy chrzestnymi, bliska rodzina) to kupilismy fajna mate edukacyjna byli b.zadowoleni

Tak czytam o slubie i weselu Vagry.. troche z przymruzeniem oka, bo mimo Waszych slow, cennych sugestii, trafnych pytan zdanie o powodzeniu tej imprezy jest przez nia niezmienione. hmm oby sie udalo, zycze jak najlepiej !
Ale Vagra licz sie z tym, ze zorganizowac to wszystko w takim krotkim czasie to nie lada wyzwanie, wymaga wielu przemyslen, ustalen, trzeba codziennie dogrywac rozne kwestie a kazdy ma tez swoje zajecia, prace, po prostu zycie poza przygotowaniami i widze, ze znalezienie sali, zespolu, foto, sukni to nic w pprownaniu z reszta :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:45   #3738
KasiaK_080290
Zadomowienie

ezunio u mnie też ksiądz powiedział, że msza ślubna trwa max. 45min

i również bez rajstop w sprayu SH się nie ruszam w lato do dukienek i spódniczek już chyba 3 rok ich używam i są świetne i nie zastąpione

asia1206 może spróbuj a nie zniechęcej się po filmiku polecam Sally Hansen i żadne inne

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2014-01-16 o 14:48
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:45   #3739
margot244
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za tak miłe słowa dotyczące sukienki i figury a także za rady co do biżuterii, już wiem czego szukać i może dziś to znajdę co do sukienki... to nie było to miłość od pierwszego wejrzenia... ale teraz jestem w niej zakochana
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:46   #3740
asia1206
Raczkowanie

To prawda-my termin szybko załatwiliśmy,tak samo sala,dj,foto,alko,obrączk i,suknia,nauki,poradnia,m akijaż,fryzjer-można powiedzieć że to dużo?nie jeszcze wiele przed nami-garnitur,buty,welon,bieli zna,zaproszenia,protokół, sprawy formalne w USC,kwiaty,samochód i masa innych rzeczy które w trakcie pewnie wypadną a aktualnie gdyby nie Wy kochane nawet by mi do głowy nie przyszły

KasiaK_080290 a co tam spróbuje SH ;-)

Nasze kochane serduszko

Edytowane przez asia1206
Czas edycji: 2014-01-16 o 14:48
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:57   #3741
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Przepraszam nie widziałam wczoraj tej wiadomości.
Ja mam sukienkę z 2011 Musa
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,458.html
Wygląda tutaj okropnie, wiem o tym.
1290 bo to model ekspozycyjny.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n..._4603987_n.jpg tutaj inne zdjęcie sukienki i od razu wygląda ładniej.
Masz cudowną suknię Delikatna, zwiewna, kobieca
Gratuluję wyboru
I ta cena !

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was sobie już od jakiegoś czasu i dzięki Wam znalazłam tu inspiracje do mojego ślubu
Po krótce: ślub mamy 04.10.14, załatwione: sala, kościół, zespół, fotograf, suknia

Proszę Was o radę:
1. jaka biżuteria pasuje do mojej sukni? gorset bedzie sie ciut swiecil więc na szyję raczej nic nie będę miała, chodzi mi o kolczyki, czy skromne wkręty, czy raczej wiszące błyskotki
2. Czy któraś z Was natknęła sie na taki welon jak na zdj? szukam w necie ale niestety nigdzie nie moge go znaleźć a w sklepie kosztuje ponad 250 zł... bez żadnych zdobień, za pośladki

z góry dzięki za pomoc
Pięknie wyglądasz Masz super figurę !
Wydaje mi się, że długie kolczyki będą pasować najlepiej Wkrętki by się zgubiły.

Dotka90 dziękuje za info w sprawie kwasu

W sprawie chrzcin się nie wypowiem, bo doświadczenia nie mam. Ale zakres 100-150 zł wydaje się być rozsądny.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:00   #3742
moniczka_90
Zakorzenienie

Już 15, dokładnie za 8 dni o tej porze zacznie się nasze błogosławieństwo i zaraz po nim pojedziemy do kościoła...
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:05   #3743
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny proszę pomóżcie nie jest to temat ślubny ale nie mam do kogo się zwrócić z zapytaniem Jesteśmy zaproszeni z Tż na chrzciny do dziecka mojej kuzynki, żadne z nas nie jest chrzestnym ale ile powinniśmy dać kasy? Proszę tylko nie piszcie "na ile nas stać". Nigdy nie byłam na chrzcinach jako gość tylko u swojej chrześnicy ale to co innego.
my byliśmy we wrzesniu u mojej przyjaciolki na chrzcinach jej synka, dalismy 150 zł

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-01-16, 15:06   #3744
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ostatnia spowiedź już za nami więc koniec formalności
a ostatnia spowiedź nie jest dzień przed slubem?
super filmik
Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wróciłam z próbnej fryzury i zaraz zabieram sie za nadrabianie zaległości na forum. Zrobiła mi dwie wersje, z czego jedna z doczepianymi włosami (nie zwracajcie uwagi na kolor - pasma pożyczyłam od ciemnowłosej koleżanki).
2 super
Cytat:
Napisane przez Nozka Pokaż wiadomość
Varga - przyjęcie ? ja bym to nazwała wręcz ogromnym weselem 220 osób to nie lada wyzwanie które zresztą stoi też przede mną zapraszamy 260 w sumie do dzisiaj nie wiem jak to ogarnąc
my zapraszamy 210 (lub wiecej)
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a czemu ma się nie dać? nie rozumiem pytania... przecież wesele możesz zrobić jakie tylko chcesz... tutaj większość dziewczyn robi wesela dalekie od tradycyjnego, wiejskiego klimatu z disco polo i obscenicznymi oczepinami
a co jest złego w disco polo?

Cytat:
Ja wczoraj TŻtowi taka zadowolona opowiadam:
- a wiesz, na ślub to sobie musze kupić bieliznę pod kieckę, ale na noc poślubną,to sobie kupię jakąś inną, sexy ale Ci nie pokażę, żebyś miał zaskoczenie!

A on mi na to:
- Taa, noc poślubna, taaa... Już to widzę, to będzie tak: i zademonstrował mi, jak pada na łóżko na twarz.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Nie mamy śniegu i modlę się że by nie było !! ehh jeszcze 8 dni, chociaż na sesję też by mogło nie być więc jeszcze 10 dni bez śniegu i będę szczęśliwa !
u mnie jest ogromna ilość śniegu

Jedziemy w przyszłym tygodniu spisać umowę z salą i wpłacić zaliczkę
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:06   #3745
Kishlaczkowa
Zadomowienie

margot244 witaj!
Masz cudną suknię!!! I stronka z welonami, jaką podesłały dziewczyny jest przez kilka PM'14 sprawdzona i polecana

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:08   #3746
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hjarta Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że po prostu Wam pokaże dwa rodzaje obrączek, nad którymi myślimy. Podobają się nam z żółtego złota, dlatego oba rodzaje właśnie takie są, dajcie znać proszę które wg Was ładniejsze, bo musimy wybrać niedługo
drugie ładniejsze Podobają mi się te z "obciętymi" bokami.

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Witajcie

Przeglądam oferty bielizny pod skunie bo już czas co powiecie o takim wzorze ----> BIELIZNA

A takie coś na noc poślubną jak po jedziemy na urlop poślubny
----> BIELIZNA
Moim zdaniem bardzo fajna Szczególnie na pod suknie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Moje zaproszenia są już gotowe , świeże, pachnące i jeszcze ciepłe
Gratulacje! My dzisiaj ostatnie poprawki i już nam będą drukować!

Cytat:
ja bym się nie zgodziła bo obawiałabym się,że zacznie wtrącać się jaką powinnaś mieć-poza tym u mnie jest tradycja że to mama PM kupuje suknie-ja kupiłam sobie sama,wesele też robimy sami a od mamy dostanę w prezencie 5 tys mimo,że ani ja ani mój Tż nie chcemy nic ponieważ znamy mamy sytuacje i i tak zdaniem Tż dała mu najpiękniejszy prezent MNIE to jego słowa skierowane do niej-no i mama mi się popłakała
Oooo, cóż za urocze słowa. Romantyk z Twoje narzeczonego!

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga mam na celowniku suknię ślubną
Szkoda, że tylko w klubie pokażesz. Też chciałabym zobaczyć

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Wczoraj po 2 latach zdjęto mi aparat ortodontyczny, cóż za cudowne uczucie!
Super! Pamiętaj noś tę nakładkę, którą Ci dadzą, bo inaczej zaraz znowu będziesz mieć krzywe zęby. Wiem co mówię.

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Proszę Was o radę:

z góry dzięki za pomoc
Ale pięknie wyglądasz! I piękną masz figurę! Ja bym postawiła na jakieś dłuższe kolczyki i bransoletkę

Cytat:
Napisane przez wzet Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie można kupić duże okrągłe pudło na koperty, takie które sama bym ozdobiła?
Jak dziewczyny pisały: allegro i empik

Cytat:
Hej Dziewczyny

Gratuluje kwietniowym Pmkom 100 dni do slubu
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Masz cudowną suknię Delikatna, zwiewna, kobieca
Gratuluję wyboru
I ta cena ![COLOR="Silver"]
Dzięki! Cieszę się że się podoba! Wrzucałam wcześniej filmik na którym widać ją na pokazie na targach ślubnych. I jest super bo mega wyszczupla
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:09   #3747
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Proszę Was o radę:

z góry dzięki za pomoc
Witaj
Widzę, że masz piękną datę

Śliczna suknia. Według mnie pasują do niej długie kolczyki i bransoletka.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:09   #3748
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Varga teraz to juz troche lepiej wyglada Szczerze zycze Tobie powodzenia. Mam nadzieje, ze wszystko ogarniesz i bedzie to najpiekniejszy i naszczesliwy dzien Ja bym sukni od tesciowej nie brala grozi Ci fason, ktory nie bedzie Ci pasowal, albo co gorsza jakas mala przedslubna klotnia z tesciowa zreszta nie wiem jak Tobie, ale wg mnie te francuskie suknie sa po prostu brzydkie. Sama kupowalam w Warszawie. Zreszta... nawet inne marki jak Pronovias sa drozsze niz w Polsce, przynajmniej w Paryzu.
Dziękuję
Postanowiłam nie brać sukni. Umówiłam się w sobotę 10 do salonu ślubnego, więc już zacznę poszukiwania sukienki.

Cytat:
Tak czytam o slubie i weselu Vagry.. troche z przymruzeniem oka, bo mimo Waszych slow, cennych sugestii, trafnych pytan zdanie o powodzeniu tej imprezy jest przez nia niezmienione. hmm oby sie udalo, zycze jak najlepiej !
Ale Vagra licz sie z tym, ze zorganizowac to wszystko w takim krotkim czasie to nie lada wyzwanie, wymaga wielu przemyslen, ustalen, trzeba codziennie dogrywac rozne kwestie a kazdy ma tez swoje zajecia, prace, po prostu zycie poza przygotowaniami i widze, ze znalezienie sali, zespolu, foto, sukni to nic w pprownaniu z reszta :p
Sugestie chętnie przyjmę, jednak nie z wszystkimi chcę się zgadzać. Uważam, że impreza się powiedzie, jak oba śluby mojego rodzeństwa.
W ostatnie dni urlopu zajmę się kwestiami formalnymi, w poniedziałek jadę do USC po zaświadczenie, za 2 tygodnie jedziemy załatwiać sprawy w kościele, podpisać protokół przedślubny. W międzyczasie B. pojedzie załatwiać swoje dokumenty.
Pozostanie nam jeszcze znalezienie cateringu, ustalenie dekoracji, muzyki, znalezienie garnituru, wynajem autokaru i... to chyba wszystko. Coś pominęłam? Myślę, że zdążymy ze wszystkim Dziś już na przykład zrobiłam 14 zaproszeń

Edytowane przez Varga
Czas edycji: 2014-01-16 o 15:10
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:10   #3749
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Enzunio jak nakładasz te rajstopy z SH ? Ja mam w szafce jedno opakowanie , które użyłam raz i dobrze że przed wyjściem zauważyłam jakie mam smugi na nogach i musiałam się wykąpać , bo wyglądałam prze okropnie;P
Tż mi zwykle nakłada jeśli to większe wyjście, a jeśli tak sobie to sama - najpierw do ręki psikam, tak dość dużo,a potem wmasowuję tak długo aż będzie prawie suche - zaczynam od stóp, potem coraz wyżej, na koniec uda i zawsze najpierw tył potem przód. Nigdy nie miałam smug ani zacieków, tylko przed ubieraniem się czekam kilka minut, np. robie makijaż albo coś
Nigdy nie psikam bezpośrednio na nogę!

Cytat:
enzunio nigdy ich nie miałam-oglądałam tylko filmiki i o nich czytałam-ja na nogi nie mogę narzekać-suknie mam długą i dość ciężką więc mogłabym iść bez rajstop czy tam pończoch-jednak je ubiorę ponieważ boję się o obtarcia stóp wiadomo nawet najlepsze buty są męczące po całym dniu,dodatkowo mi pod koniec dnia delikatnie puchną stopy.
Odnośnie butów to w sobotę jedziemy z Tż i moją mama na poszukiwania
dzisiaj nawet do niej dzwoniłam i mówiłam że chyba nie ubiorę bolerka bo jakoś dziwnie się w nim czuję i że po zakupie butów(srebrne lub złote) poszukam sobie ładnego sweterka który będzie kolorystycznie pasował-o dziwo bez komentarza przyjęte-jakiś czas temu powiedziałam,że nie chcę niczego na szyję bo zwyczajnie nie lubię i kupie sobie tylko kolczyki srebrne z cyrkoniami-no i się nasłuchałam,że na szyi powinnam mieć złoty wisiorek najlepiej z Matką Boska i złote kolczyki bo jak to srebro ma pasować do złotej żółtej obrączkico to to nie nikt mi nie będzie mówił co mam ubrać-rad mogę posłuchać,przemyśleć ale ostateczna decyzja należy do mnie
A ja znowuż jak mam pończochy to buty mi spadają ze stóp, tylko na gołej nodze wszystko mi się trzyma...

Chcę kupić sztyft na otarcia a nie mogę dostać nigdzie!!

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ezunio u mnie też ksiądz powiedział, że msza ślubna trwa max. 45min

i również bez rajstop w sprayu SH się nie ruszam w lato do dukienek i spódniczek już chyba 3 rok ich używam i są świetne i nie zastąpione

asia1206 może spróbuj a nie zniechęcej się po filmiku polecam Sally Hansen i żadne inne
Dokładnie, inne ponoć to porażka, chociaż SH mogłoby być trochę tańsze...

Super, trochę się denerwuję kościołem, mianowicie tym, że zrobię coś głupiego typu wywalę się o suknię albo zacznę ziewać... Im krócej tym lepiej dla mnie Mnie nie można wpuszczać między ludzi
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 15:14   #3750
Varga
Wtajemniczenie

Uważacie, że które obrączki są lepsze?
polerowane
satynowane
piaskowane
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości