Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 16:17   #3811
Kaigara
Rozeznanie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
hmm nie wiem w sumie czego to symbol ale na pewno jakiś deser by się przydał do obiadu
dziwne że macie takie złe doświadczenia z tortami - ja jadłam wiele dobrych tortów z cukierni i to bez masy cukrowej

na ostatnim weselu był taki i był pyszny
Ciasta mamy, bardzo dużo ciast.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:17   #3812
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Wieś ma dosłownie kilkadziesiąt domków. Wybaczcie, ale wolę takie rzeczy jak pochodzenie zachować dla siebie.

Jeśli ktoś zechce to znajdzie. Wsi turystycznych z kilkunastoma, kilkoma bardzo drogimi hotelami jest w Polsce niewiele. Ja jednak wolę to zachować dla siebie.
wiesz co, ale ja chętnie się dowiem co to za miejsce! sami będziemy z tż organizować za rok drugie wesele, takie wiesz, z pompą! przyjadą goście z szanghaju i z monako, więc musi być ful wypas! myślisz, że w tych 14 hotelach by się zmieściło 300 gości? daj znać, bo cena nie gra roli. aa i na orkiestrę symfoniczną też możesz dać mi namiar, może sobie wynajmiemy. na razie w planach mieliśmy koncert edyty górniak, ale akurt termin ma zajęty.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
a co jest złego w disco polo?
ja po prostu nie lubię ale co kto woli
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:20   #3813
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Patrz wyżej
A Wy co macie na torcie?
Jeszcze nie wiemy, dzisiaj do nas przychodzi kolega TŻa który jest cukiernikiem i będzie nam robił tort ogólnie nie chcemy chyba żadnej figurki tylko róże albo w ogóle nic. Dodatki mamy w kolorze szampańskim i wyszukałam kilka wzorów w takim kolorze które by mi się podobały. Z tą różnicą, ze na naszą skromną liczbę gości nie będziemy chyba robić takiego piętrowego tylko parterowy ale jak będzie wyglądał to ustalimy dopiero dzisiaj z fachowcem Podoba mi się też ten motyw śnieżek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 191.jpg (38,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15825_1329916662_4f44eaf60ecd8.jpg (28,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_74.jpg (20,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zimowe-torty2.jpg (98,7 KB, 37 załadowań)
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:22   #3814
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wiesz co, ale ja chętnie się dowiem co to za miejsce! sami będziemy z tż organizować za rok drugie wesele, takie wiesz, z pompą! przyjadą goście z szanghaju i z monako, więc musi być ful wypas! myślisz, że w tych 14 hotelach by się zmieściło 300 gości? daj znać, bo cena nie gra roli. aa i na orkiestrę symfoniczną też możesz dać mi namiar, może sobie wynajmiemy. na razie w planach mieliśmy koncert edyty górniak, ale akurt termin ma zajęty.
Aż tak Was boli, że nie napiszę miejsca? Aż tak Was boli, że znajomy, który jest dyrygentem wisi mi ogromną przysługę? Aż tak Was boli, że w kilka miesięcy chcę zorganizować ślub i wesele?

Dziękuję bardzo za nakierowanie, co zrobić na początku, gdzie szukać sukienek i wszystkie inne rady. Życzę Wam też wspaniałych ślubów

Pozdrawiam
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:24   #3815
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiemy, dzisiaj do nas przychodzi kolega TŻa który jest cukiernikiem i będzie nam robił tort ogólnie nie chcemy chyba żadnej figurki tylko róże albo w ogóle nic. Dodatki mamy w kolorze szampańskim i wyszukałam kilka wzorów w takim kolorze które by mi się podobały. Z tą różnicą, ze na naszą skromną liczbę gości nie będziemy chyba robić takiego piętrowego tylko parterowy ale jak będzie wyglądał to ustalimy dopiero dzisiaj z fachowcem Podoba mi się też ten motyw śnieżek
Ten ze śnieżynkami i ten obok niego najładniejsze moim zdaniem oczywiście https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1389889210
Stary 2014-01-16, 16:36   #3816
Opiumalfa
Zakorzenienie

patrzcie jaka miejscowka!!! http://greenweddingshoes.com/malibu-...-dinner-party/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:37   #3817
emdzik
Zakorzenienie

moniczka_90 Nooo ten ze śnieżkami pomysłowy i ciekawski :P

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 16:43   #3818
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
wow, magicznie! cudowne miejsce
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:46   #3819
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Wow!!! Śluby plenerowe mają swój urok, a w takim miejscu to już w ogóle- szaleństwo!
Stary 2014-01-16, 16:48   #3820
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witaj
Pięknie wyglądasz w tej sukience.

Polecam http://www.zielonazyrafa.pl/pudelko-...20-p-2140.html, o której pisała enzunio. Dzięki Tobie mam piękne pudło!

Tutaj akurat są malutkie pudełeczka 14x7. Do takiego na koperty potrzeba pudła co najmniej ok. 30x16.

Gdzie Ty mieszkasz? W moim małym miasteczku w 3 aptekach latem pytałam i w każdej był sztyft Compeed. Wybrałam tam gdzie najtaniej i zapłaciłam 24 zł. Jakiś tydzień temu znów je widziałam

Korzystam z niego, gdy mam buty z odkrytymi palcami, ale i tak nie zabezpiecza w 100 %. Zawsze mam jakieś otarcie i pęcherze, ale już nie tyle, co bez. Na ślub nie ma takiej opcji, żebym włożyła buty bez pończoch. Mam tak wrażliwe stopy, że już po chwili są poobcierane. Na szczęście wszystkie 3 pary są pełne, bo inaczej to nie wiem, co bym zrobiła
Serio, pytałam w kilku aptekach w Gd.
Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
Dziekuję, własnie takich będę szukać

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

coś nie tak zacytowałam... jeszcze nie ogarniam tych odpowiedzi...

madziara889: Ty też jak sobie Was podczytywałam to sprawdzałam która ślubuje w tym dniu co ja i na jakim etapie załatwiania spraw jesteście

ezunio: boje sie dokładnie tego samego... albo, że zacznę sie śmiać- bo tak reaguję na stres..., albo że się zaplączę suknią w krzesło i nie będę mogła wyjść do przysięgi... ech...
Nooo albo zacznie mi się głośno w brzuchu przelewać i wszyscy usłyszą, albo buraka strzelę i na każdym zdjęciu będę różowa jak prosiak

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Apteki, rossmann szukaj bo rewelacyjny jest

Ale to się chyba trochę mija z prawem kościelnym ... przecież mieszkacie razem, więc co? w grzechu będziecie ślub brać? ja bym poszłam do tej spowiedzi dzień przed, chociażby dla własnego sumienia.
W aptekach szukałam, ale w ross nie, dzięki
Cytat:
Oglądnijcie sobie figurki na torty dla rozluźnienia atmosfery.
Oł nooooł

Cytat:
wymiękłam
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:49   #3821
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wow, magicznie! cudowne miejsce
Cytat:
Wow!!! Śluby plenerowe mają swój urok, a w takim miejscu to już w ogóle- szaleństwo!
doczytalam ze ta willa jest prywatna a to kolo co oni tam stoja to ladowisko dla helikopterow a sama willa byla w filmie Hangover 3
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:57   #3822
mimi_77
Zakorzenienie

Hej, sorki , że się nie udzielam ale sesja + praca zajmuje mi trochę czasu. Czytam Was na bieżąco. U nas ze spraw ślubnych na razie zastój.

Ostatnio był poruszony wątek wesel i poczułam się urażona jedną wypowiedzią. Była ona kilkadziesiąt stron wstecz więc nie bede cytować ale odnosiła się do "wiejskich wesel do 6 rano z muzyką disco polo, które są pozbawione szyku". Moje wesele własnie bedzie w sali na wsi nad jeziorem, skończy się nawet później niż o 6 rano bo nasze rodziny lubią się bawić, będzie grana głownie muzyka popularna + disco polo bo przy tym najlepiej się bawią ludzie - to jest prawda do której wiele osób się nie przyznaje. Ale nie uważam, że moje wesele z tych powodów będzie pozbawione szyku i elegancji czy beda na nim obleśne zabawy itp. Troche odczuwa się tutaj, że jak ktoś nie ma wesela w stylu bankietu w pięknej sali jest gorsze. Nie piszę, że tak uważacie ale momentami da się to odczuć po niektórych wypowiedziach. Żeby nie było - nie piszę nic z agresją ani z nikim nie chcę się kłócic. Po prostu odnoszę się do pewnego wątku. Pragniemy, aby nasz dzień był piękny i elegancki w każdym calu. W takim kierunku idą nasze przygotowania. I boli, że utożsamia się wieś z czymś gorszym, brzydkim, pozbawinym smaku itp. I nie naskakujcie tak na inne dziewczyny bo robią/mają coś innego niż Wy. Może wieś Vargi jest położona nad morzem albo w górach? Tam są takie miejscowości nastawione na turystykę. Ot, co chciałam od siebie dodać

Piękne zakupy bieliźniane niektórych PM , gratuluję

Witam nowe Pmki

Życzę miłęgo wieczoru i zbliżającego się weekendu CZekam z niecierpliwością na relacje Kuli

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-01-16 o 16:59
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:58   #3823
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hjarta Pokaż wiadomość
dziękuję, dobry pomysł! przeczytałam, że są promocje studniowkowe, myslicie, ze mozna sie zalapac ze slubnym garniturem na taką promocję?

dziś oglądaliśmy obrączki, znaleźliśmy dwa modele które nam się najbardziej podobają, głównie się różnią tym, że jeden ma wygrawerowany wzorek a drugi nie i ze jedne to 4mm a drugie 5mm.. jakie szerokie planujecie obraczki? myslicie, ze 5mm to za duzo? :/
Nie nie załapiesz się na promo studniówkowe z garniturem na ślub.

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie do dziewczyn, które wychodzą za mąż latem
zakładacie rajstopy/pończochy? ewentualnie w jakim kolorze?

ja bieliznę chcę białą, zastanawiam się tylko nad pończochami, i czy w ogóle będę je zakładać, w czerwcu będzie ciepło..
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
U mnie pod kościołem nie ma żadnego placyku, jest zaraz przy ulicy, dlatego zazęło mnie to przerażać, bo mam ślub przede mną, a więc nie mielibyśmy nawet jak do kościoła wejść
A daj już na luz z tymi życzeniami. Serio, uwierz mi że na pewno wyjdzie dobrze i tylko sobie niepotrzebnie głowę zaprzątasz. U Nas też jest mały kościółek, placyka obok w zasadzie nie ma i się nie przejmuje, nei dokładam sobie dodatkowych problemów. To nie piierwszy ślub ani w moim ani w Twoim kościele i ludzie sobie jakoś radzili, my też sobie poradzimy nie?

Cytat:
Upchną W mojej wsi jest 14 hotelów, sporo tańszych niż ten. Hotel jest zaraz obok mojego domu, wiem, że to dobry wybór.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------
.
Serio ?
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę pomóżcie nie jest to temat ślubny ale nie mam do kogo się zwrócić z zapytaniem Jesteśmy zaproszeni z Tż na chrzciny do dziecka mojej kuzynki, żadne z nas nie jest chrzestnym ale ile powinniśmy dać kasy? Proszę tylko nie piszcie "na ile nas stać". Nigdy nie byłam na chrzcinach jako gość tylko u swojej chrześnicy ale to co innego.
Ja bym kupiła prezent, osobiście polecam każdemu dziecku z Fisher Price pieska pchacz, jeździk.
Gdybyście jednak woleli dać kasę ja bym dała 100zł

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Moje zaproszenia są już gotowe , świeże, pachnące i jeszcze ciepłe
gratki

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was sobie już od jakiegoś czasu i dzięki Wam znalazłam tu inspiracje do mojego ślubu
Po krótce: ślub mamy 04.10.14, załatwione: sala, kościół, zespół, fotograf, suknia

Proszę Was o radę:
1. jaka biżuteria pasuje do mojej sukni? gorset bedzie sie ciut swiecil więc na szyję raczej nic nie będę miała, chodzi mi o kolczyki, czy skromne wkręty, czy raczej wiszące błyskotki
2. Czy któraś z Was natknęła sie na taki welon jak na zdj? szukam w necie ale niestety nigdzie nie moge go znaleźć a w sklepie kosztuje ponad 250 zł... bez żadnych zdobień, za pośladki

z góry dzięki za pomoc
Osz kurde mierzyłam tą sukienkę, nawet była przez chwilę brana pod uwagę.

Cytat:
ja mam to samo nie wiem u kogo się czesać
ja też. Serio ostatnio fryzura i pazurki spędzają mi sen z powiek.
Szkoda mi już kasy na kolejne próbne fryzury ( bo to 150 zł) ale też nie chce potem żałować że nie mam wymarzonej fryzury.

Cytat:
Dziękuję
Postanowiłam nie brać sukni. Umówiłam się w sobotę 10 do salonu ślubnego, więc już zacznę poszukiwania sukienki.

Sugestie chętnie przyjmę, jednak nie z wszystkimi chcę się zgadzać. Uważam, że impreza się powiedzie, jak oba śluby mojego rodzeństwa.
W ostatnie dni urlopu zajmę się kwestiami formalnymi, w poniedziałek jadę do USC po zaświadczenie, za 2 tygodnie jedziemy załatwiać sprawy w kościele, podpisać protokół przedślubny. W międzyczasie B. pojedzie załatwiać swoje dokumenty.
Pozostanie nam jeszcze znalezienie cateringu, ustalenie dekoracji, muzyki, znalezienie garnituru, wynajem autokaru i... to chyba wszystko. Coś pominęłam? Myślę, że zdążymy ze wszystkim Dziś już na przykład zrobiłam 14 zaproszeń
Widać ja mało wiesz nt załatwiania ślubu. Jesteś nawet nieuświadomiona że dokumenty które teraz weźmiesz z USC w dniu ślubu będą już nieważne i ksiądz Wam ślubu nie udzieli.

Cytat:
Mam 2 pytania

Uważacie, że lepiej kupić gotowe polukrowane migdały czy samemu je polukrować lub oblać karmelem?
Myślicie, że lepszym wyjściem będzie zapakowanie migdałów do kupnych woreczków, pudełeczek czy może lepiej samemu zrobić woreczki z organzy?
Olać migdały? Są okropne i 3/4 gości ich nie je bo by sobie zęby połamali.

A mnie dziś ogarnęła jakaś panika że się nie wyrobimy. Niby wszystko mamy i zostały tylko szczególiki ale to one są ważne i tak je odkładam na ostatnią chwilę że zaraz będzie 9 maj a ja będę z ręką w nocniku.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-01-16 o 17:01
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:34   #3824
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Ostatnio był poruszony wątek wesel i poczułam się urażona jedną wypowiedzią. Była ona kilkadziesiąt stron wstecz więc nie bede cytować ale odnosiła się do "wiejskich wesel do 6 rano z muzyką disco polo, które są pozbawione szyku". Moje wesele własnie bedzie w sali na wsi nad jeziorem, skończy się nawet później niż o 6 rano bo nasze rodziny lubią się bawić, będzie grana głownie muzyka popularna + disco polo bo przy tym najlepiej się bawią ludzie - to jest prawda do której wiele osób się nie przyznaje.
Nie martw się, ja będe miała takie wesele jak Twoje
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:40   #3825
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio był poruszony wątek wesel i poczułam się urażona jedną wypowiedzią. Była ona kilkadziesiąt stron wstecz więc nie bede cytować ale odnosiła się do "wiejskich wesel do 6 rano z muzyką disco polo, które są pozbawione szyku". Moje wesele własnie bedzie w sali na wsi nad jeziorem, skończy się nawet później niż o 6 rano bo nasze rodziny lubią się bawić, będzie grana głownie muzyka popularna + disco polo bo przy tym najlepiej się bawią ludzie - to jest prawda do której wiele osób się nie przyznaje. Ale nie uważam, że moje wesele z tych powodów będzie pozbawione szyku i elegancji czy beda na nim obleśne zabawy itp. Troche odczuwa się tutaj, że jak ktoś nie ma wesela w stylu bankietu w pięknej sali jest gorsze. Nie piszę, że tak uważacie ale momentami da się to odczuć po niektórych wypowiedziach. Żeby nie było - nie piszę nic z agresją ani z nikim nie chcę się kłócic. Po prostu odnoszę się do pewnego wątku. Pragniemy, aby nasz dzień był piękny i elegancki w każdym calu. W takim kierunku idą nasze przygotowania. I boli, że utożsamia się wieś z czymś gorszym, brzydkim, pozbawinym smaku itp.
mimi_77 myślę że niepotrzebnie tak osobiście to odbierasz. Niestety chcesz czy nie chcesz wyrażenie "wiejskie wesele" jest stereotypem i synonimem tego co wypisałaś. Wyrażenie "wiejskie wesele" nie odnosi się do wesela zlokalizowanego na wsi a właśnie jako całość jest takim jakby związkiem frazeologicznym funkcjonującym w naszym języku. I na pewno dziewczyny w tym sensie go używały. Twoje wesele na wsi nie musi być wiejskim weselem a zarazem w środku miasta można zorganizować wiejskie wesele. I nikt nie utożsamia wsi z tym co piszesz - ba przecież wychwala się jej zalety, pisze o życiu sielskim anielskim tak więc spokojnie

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-16 o 17:42
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 17:41   #3826
gornek
Zakorzenienie

Tez bede miala disco polo na weselu i nie widze nic w tym zlego... przy takiej muzyce kazdy sie bawi, nie wyobrazam w sumie sobie wesela bez takiej muzyki, nie bedzie tylko taka, no ale sorry ja przy np. Chopinie do 6 rano bym sie nie bawila, tylko najadla i poszla
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:48   #3827
Atomoowka
Wtajemniczenie

U mnie też będzie disco-polo ( pewnie na równi z inną muzyką taneczną) i się tego nie wstydzę. Nie uważam że to powód do wstydu, prawda jest taka że moja rodzina i znajomi najbardziej lubią tańczyć przy " majteczki w kropeczki" czy " jesteś szalona".
Wiesz każdy ma swój gusty jeden luBi Akcent inny Beethovena.

I zgadzam się z anannke określenie "wiejskie wesele" nie określa miejsca zabawy tylko mentalności gości i PM/

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:52   #3828
czekooczekolada
Zakorzenienie

mimi_77 ja będe miec wesele w eleganckiej sali ale muzyka disco polo będzie, i tez nie uważam że będzie to bez szyku mój region jest do tego przyzwyczajony, że najlepiej bawić się przy disco . mam znajome koleżanki, wielkie przeciwniczki disco polo, ale same to przyznają - nie lubią słuchać, ale najlepiej sie przy tym bawią. u mnie repertuar będzie różny, ale zamierzam z zespołem uzgodnić żeby grali i disco

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tez bede miala disco polo na weselu i nie widze nic w tym zlego... przy takiej muzyce kazdy sie bawi, nie wyobrazam w sumie sobie wesela bez takiej muzyki, nie bedzie tylko taka, no ale sorry ja przy np. Chopinie do 6 rano bym sie nie bawila, tylko najadla i poszla

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-01-16, 17:54   #3829
enzunio
BAN stały

U mnie też będzie disco polo, ale samo dp to też przeginka, trzeba stawiać na różnorodność.

Mam nadzieję, że mój DJ da radę, bo jak nie to mu mordę oklepię
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:55   #3830
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, sorki , że się nie udzielam ale sesja + praca zajmuje mi trochę czasu. Czytam Was na bieżąco. U nas ze spraw ślubnych na razie zastój.

Ostatnio był poruszony wątek wesel i poczułam się urażona jedną wypowiedzią. Była ona kilkadziesiąt stron wstecz więc nie bede cytować ale odnosiła się do "wiejskich wesel do 6 rano z muzyką disco polo, które są pozbawione szyku". Moje wesele własnie bedzie w sali na wsi nad jeziorem, skończy się nawet później niż o 6 rano bo nasze rodziny lubią się bawić, będzie grana głownie muzyka popularna + disco polo bo przy tym najlepiej się bawią ludzie - to jest prawda do której wiele osób się nie przyznaje. Ale nie uważam, że moje wesele z tych powodów będzie pozbawione szyku i elegancji czy beda na nim obleśne zabawy itp. Troche odczuwa się tutaj, że jak ktoś nie ma wesela w stylu bankietu w pięknej sali jest gorsze. Nie piszę, że tak uważacie ale momentami da się to odczuć po niektórych wypowiedziach. Żeby nie było - nie piszę nic z agresją ani z nikim nie chcę się kłócic. Po prostu odnoszę się do pewnego wątku. Pragniemy, aby nasz dzień był piękny i elegancki w każdym calu. W takim kierunku idą nasze przygotowania. I boli, że utożsamia się wieś z czymś gorszym, brzydkim, pozbawinym smaku itp. I nie naskakujcie tak na inne dziewczyny bo robią/mają coś innego niż Wy. Może wieś Vargi jest położona nad morzem albo w górach? Tam są takie miejscowości nastawione na turystykę. Ot, co chciałam od siebie dodać

Piękne zakupy bieliźniane niektórych PM , gratuluję

Witam nowe Pmki

Życzę miłęgo wieczoru i zbliżającego się weekendu CZekam z niecierpliwością na relacje Kuli
Też będę miała wesele w sumie na jakiejś wiosce a nie w moim mieście.. I tam jest właśnie o wiele lepszy urok
I też będę miała te "obleśne zabawy" i pewnie główną muzyką będzie disco polo :P Tak u nas jest w rodzinie i każdy się na takim weselu dobrze bawi
A więc nie jesteś sama

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:55   #3831
Karolina_Tkacz
Raczkowanie

I ja uważam, że disco polo może pojawić się na weselu. Oczywiście orkiestra nie powinna go grać na początku wesela, ale trochę później, gdy poziom alkoholu we krwi gości będzie wyższy niż 0,00 promila
Karolina_Tkacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:59   #3832
iza1336
Raczkowanie

Hejooo!! A Was co dziś ugryzło?? Hehehe... Jak Was nadrabiłam to się naczytałam

*Mnie będzie czesała moja koleżanka, z którą śpiewam w zespole. Więc ten problem mam rozwiązany. Nie raz mnie czesała i wiem, że zrobi cudo na mojej głowie
*Życzenia będę chciała pod kościołem o ile będzie ładna pogoda.
*Ja i Tż marzyliśmy o "WIEJSKIM WESELU", bo takie wesele kojarzy się nam z udanymi, naprawdę fajnymi weselami! Będziemy mieli różną muzykę graną przez orkiestrę i będzie też mój folklorystyczny zespół, w którym śpiewam i będzie on przyśpiewywał różne różniste biesiadne i ludowe piosenki! Ale w tym wszystkim będzie też elegancja jak kto zorganizuje tak będzie miał już nie mogę się doczekać!!

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was sobie już od jakiegoś czasu i dzięki Wam znalazłam tu inspiracje do mojego ślubu
Po krótce: ślub mamy 04.10.14, załatwione: sala, kościół, zespół, fotograf, suknia

Proszę Was o radę:
1. jaka biżuteria pasuje do mojej sukni? gorset bedzie sie ciut swiecil więc na szyję raczej nic nie będę miała, chodzi mi o kolczyki, czy skromne wkręty, czy raczej wiszące błyskotki
2. Czy któraś z Was natknęła sie na taki welon jak na zdj? szukam w necie ale niestety nigdzie nie moge go znaleźć a w sklepie kosztuje ponad 250 zł... bez żadnych zdobień, za pośladki

z góry dzięki za pomoc
PIĘKNA SUKNIA!

Cytat:
Przepraszam nie widziałam wczoraj tej wiadomości.
Ja mam sukienkę z 2011 Musa
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,458.html
Wygląda tutaj okropnie, wiem o tym.
1290 bo to model ekspozycyjny.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n..._4603987_n.jpg tutaj inne zdjęcie sukienki i od razu wygląda ładniej.
Całkiem inna suknia niż moja, ale każda z nas ma swój gust! Mimo, że mam księżniczkę bardzo podoba mi się Twoja suknia!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Jak 5 lat nie ruszałam tylko książki i studia, to organizm był w takim szoku, że się podnieść nie mógł przez 3 miesiące

TŻ wypatrzył sobie takie butki do ślubu http://wojas.pl/produkt/12823 W sobotę pójdziemy, jak będą w sklepie to mierzymy i może kupujemy
ŚWIETNE BUTY!

Edytowane przez iza1336
Czas edycji: 2014-01-16 o 18:00
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:32   #3833
rabbitka
Rozeznanie

Mimi_77 czuje się wywołana, bo to chyba mój post był, absolutnie nie chciałam nikogo urazić tak jak piszę Annanke wiejskie wesele użyłam jako związek frazologiczny, tak jak mówi się 'ale wiocha' jak coś jest obciachowe. Nie miało to nic wspólnego z miejscem gdzie się odbywa, moje wesele też jest na wsi co do Disco Polo, ja nie lubię i u mnie nie będzie (gości z Pl będzie ok 30 osób, więc stawiam na Polskie hity, ale bez DP), zdaję sobie sprawę, że jest to popularna muzyka na weselech i ludzię się dobrze przy niej bawią, każdy wybiera co lubi

Margot witaj! Piękna suknia, super masz figurę myślę, że wiszące błyszczące kolczyki będą pasować

Dotka zdecydowanie testuj fryzjera teraz skoro pewna nie jestes, szkoda później stresu i na szybko szukania ja w Krakowie chodziłam do atelier bernady przy galerii kazimierz, kilka razy widziałam jak czesali PMki i fajnie im to wychodziło, ale wydaje mi sie, że są dość drodzy bo 150-230 zł

A w ogole zla jestem bo sie minelam z kurierem dzis i mi tylko kartke zostawil, ze nikogo w domu nie bylo i musze jutro jechac buty odebrac, a z godzine mi to zajmie

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 18:52   #3834
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Fakt, bajeczne miejsce Ja mam straszny lęk wysokości, więc gdybym (jakimś cudem ) się tam znalazła to ode tego stołu nikt by mnie nie oderwał

Mimi też uważam jak dziewczyny Poza tym sama byłam na niejednym wiejskim weselu, i na pewno zabawa nie była gorsza, niekiedy nawet lepsza Każdy organizuje wesele jakie chce, od niego zależy czy będzie to na wsi/w remizie/czy innym domu weselnym oraz jaka będzie muzyka - ważne żeby młodzi i goście byli zadowoleni
Stary 2014-01-16, 18:53   #3835
cornflower_girl
Zakorzenienie

positive_rebel Ja bym zatańczyła do November rain. Jakby tak analizować tekst wszystkich utworów tańczonych na pierwszy taniec, to mało która piosenka by się nadawała. Np. bardzo popularne "Hijo de la Luna" to dość dramatyczna historia ze zbrodnią w tle, a bardzo popularne tango "Por una cabeza" o wyścigach konnych i zakładach.

mojakaren Genialna poduszeczka

niulka_1985 Obłędny komplet

asioonia2 Komplet wygląda cudnie

Iza Pochwal się koniecznie zaproszeniami

Lg_agoNaprawdę rozumiem chęć zrobienia dekoracji samodzielnie - ale chyba jednak wiele rzeczy zostawię florystce. Bo dojdzie do absurdów w stylu panna młoda na minuty przed fryzjerem układa kwiaty - niestety wiem, że przy ustawianiu stolików , krzeseł na salach bankietowych bywają dość duże obsuwki czasowe. Przy oglądaniu sali widziałam jak ojciec panny młodej samodzielnie układał dekoracje, czasowo na styk. Nie chciałabym takich nerwów ani dla siebie, ani dla rodziny.

swiat-katarzyny Jak dla mnie jest to ozdoba z tych, które znacznie lepiej wyglądają jednak na zdjęciach i robią klimat - warto

moniczka_90 Na pewno będzie cudnie - zobaczysz

Dotka Ja bym przetestowała frzyurę - chociażby z tego względu, czy Ci się spodoba wykonanie, trwałość. Jeśli po próbnej najdzie Cię na zmiany koncepcji, to naprawdę nie przeszkadza. Warto wcześniej zarezerwować termin czesania w dniu ślubu, wrzesień to sezon - a fryzjerka może mieć ograniczone możliwości czasowe w Twoim dniu.

docik Też jestem za prezentem rzeczowym - maluchowi na pewno bardziej się przyda

Anannke Pochwal się sukienką

marlenqa

margot244 Prześliczna sukienka - w duecie z mgiełką robi wrażenie. Wg mnie wiszące kolczyki - nawet jeśli bardziej okazałe, to będą pasować

Liana Oba kolory będą pasować

Cytat:
Oglądnijcie sobie figurki na torty dla rozluźnienia atmosfery.
Ja bym wzięła figurkę z panią, która trzyma młodego za pośladek - ale obawiam się, że starsza część rodziny byłaby zaszokowana

Cytat:
popatrzcie jaka piękna naturalna stylizacja PM https://www.slubnaglowie.pl/inspirac...lato-i-pastele
Miło się na nich patrzy, tacy uśmiechnięci i szczęśliwi

Cytat:
Ostatnio był poruszony wątek wesel i poczułam się urażona jedną wypowiedzią. Była ona kilkadziesiąt stron wstecz więc nie bede cytować ale odnosiła się do "wiejskich wesel do 6 rano z muzyką disco polo, które są pozbawione szyku". (...)
Oj tam, przejmujesz się. Wieś dla mnie to nie określenie miejsca, a stan umysłu i tyle. Można mieć "burackie" wesele w pięciogwiazdkowym hotelu z ambitną muzyką - bo młodzi będą naburmuszeni, a goście będą zgryźliwi względem wszystkiego. Można się świetnie bawić w remizie z najbliższymi osobami przy kotlecie (to już ekstremalny przykład ). Na pewno będzie u Ciebie pięknie i elegancko, zobaczysz

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:03   #3836
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Kiedyś zastanawiałam się nad puszczaniem lampionów ale mam Tż strażaka ochotniczego i właściwie ja też już należę do osp od 2013 roku i w celu bezpieczeństwa zrezygnowałam z takich atrakcji. Boję się, tego, że gdzieś w pobliżu spadającego lampionu może być czyiś dom

Apeluję o powstrzymanie się od puszczania lampionów - dla mnie to tak jak by śmieci z domu wyrzucić do lasu/rzeki. Przecież nikt tego później nie pozbiera, a to że "same spalają się w powietrzu" to jakaś bzdura. Także zanim zdecydujecie się na taką formę uatrakcyjnienia, proszę pomyślcie o tym

Cytat:
Przepraszam nie widziałam wczoraj tej wiadomości.
Ja mam sukienkę z 2011 Musa
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,458.html
Wygląda tutaj okropnie, wiem o tym.
1290 bo to model ekspozycyjny.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n..._4603987_n.jpg tutaj inne zdjęcie sukienki i od razu wygląda ładniej.
O mierzyłam taką! śliczna jest

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty mieszkasz? W moim małym miasteczku w 3 aptekach latem pytałam i w każdej był sztyft Compeed. Wybrałam tam gdzie najtaniej i zapłaciłam 24 zł. Jakiś tydzień temu znów je widziałam
Nie wiedziałam, że takie coś istnieje! Dzięki

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Dziewczyny które robią nauki weekendowe, czy dawałyście w kościele ofiarę za skierowanie na takie nauki?? Mamy problem z tym skierowaniem, mimo że TŻ pracuje tak, że non stop ma delegacje - ksiądz mówi nie
Dopiero na wątku dowiedziałam się, że na to trzeba mieć skierowanie. Może zapytaj księdza, czy twój tż ma zrezygnować z pracy i przejść na bezrobocie.
My musimy załatwić z moim i trochę się boję. A tż nie chce się zmobilizować by ze mną pojechać.

Cytat:
popatrzcie jaka piękna naturalna stylizacja PM https://www.slubnaglowie.pl/inspirac...lato-i-pastele
śliczna! Szczególnie podoba mi się dekoracja kościoła (bo będę miała podobną )

Cytat:

na ostatnim weselu był taki i był pyszny

Mój może mieć taki środek, ale będzie wyglądał tak:

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:14   #3837
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Mam do was ważne pytanie: na moim ślubie będzie pokaz lampionów. Trzeba załatwiać jakieś pozwolenie?

z tego co wiem to trzeba miec zgode strazakow. My bedziemy puszczac symbolicznie 10lampionow.

Cytat:
Dziewczyny które robią nauki weekendowe, czy dawałyście w kościele ofiarę za skierowanie na takie nauki?? Mamy problem z tym skierowaniem, mimo że TŻ pracuje tak, że non stop ma delegacje - ksiądz mówi nie
Ja sama zapisalam nas na nauki i nie potrzebowalam skierowania. Nauki mam przez dwa weekendy. I nie place za nauki..

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:20   #3838
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w mieście są tylko nauki w weekend. I nie nazywają się weekendowe, ale po prostu nauki. Innych nie ma.
Dziwny ten Twój ksiądz, jakby nie mógł Wam iść na ręke. Zawsze robił takie problemy? Rzeczywiście jest taki 'chętny na kase' ?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:24   #3839
positive rebel
Rozeznanie

Dla mnie dziś dzień pełen załatwiania
Dogadaliśmy się z Mężem w którym kościele będziemy brać ślub (chyba już kiedyś pisałam, że nie mogliśmy zdecydować między dwoma :P ). Byłam też w drukarni i za wydrukowanie 50 zaproszeń z mojego papieru i wycięcie ich na wymiar zapłacę 15 zł Dostała też namiar na świetną cukierniczkę, która robi torty w domu - 40 zł za kg. Jutro będę dzwonić i zaklepywać termin. Obejrzałam sobie jej portfolio i najbardziej podobają mi się torty, które wrzuciłam w załączniki - co najlepsze nie robi całych tortów z masy cukrowej, której ja nie lubię

Edit: Nie zwracajcie uwagi na figurki na torcie - ja będę miała brokatowe srebrne serca jak na ostatnim foto.

Poza tym byłam dziś u rodziców. Nie udało mi się przyjąć księdza po kolędzie u nas w mieszkaniu, więc stwierdziłam, że chociaż do rodziców na kolędę pojadę. Ksiądz nowy, więc zaczął rodziców wypytywać no i wydało się, że ja mieszkam z mężem bez ślubu kościelnego. Ksiądz pokiwał głową niezadowolony, stwierdził, że jak chcieliśmy kupić mieszkanie to trzeba było wziąć skromny kościelny ślub, a nie cywilny. A w tej sytuacji powinnam wrócić do rodziców, a mój Mąż powinien mieszkać sam - aż do naszego kościelnego. Ja rozumiem, że Kościół nie pochwala mojego, podkreślam tymczasowego wyboru, nie będę też udawać, że nie wiem, że żyjemy w grzechu. Ale pierwszy raz ktoś tak prosto w twarz, bez ogródek skrytykował mnie za mieszkanie z mężem. I zrobiło mi się dziwnie... Z drugiej strony jak to jest - ja nawet jeśli wyspowiadam się godzinę przed ślubem, odchodząc od konfesjonału pozostaję w związku cywilnym - czyli teoretycznie nadal grzeszę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torty 725.jpg (39,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty 3780.jpg (74,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty 4094.jpg (38,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120319-glitter-heart-caketopper-01.jpg (26,5 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-01-16 o 19:33
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:26   #3840
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewnia kuchnię i catering, ale jako kelnerki zatrudniane są tam licealistki, które trochę gdzieś mają czy goście czegoś nie potrzebują. Dlatego zdecydowaliśmy się na jedzenie z ich kuchni, jednak z wybranymi przez nas kelnerkami. Chcemy, by na jeden stół przypadały 2 osoby, a nie 1 na 2 stoły. (Wybraliśmy stoły mieszczące 20 osób)
Wiedziałam, że z tym hotelem jest coś nie tak:-D robią wesela na 150 osób, mają spa i ceny luksusowe jak na okolicę, ale na odpowiednią liczbę profesjonalnych kelnerów ich nie stać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości