|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Wróciłam od fryzjerki (ta co zwykle / zaufana) i jestem w rozpaczy
![]() Za dużo mi chwyciła do cieniowania z góry (a mówiłam, że chcę przesunąć troszkę wyżej cieniowanie, ponieważ już prawie mi zniknęło z włosów...). I znowu cofam się do puntu wyjścia, po raz 2 w tym roku ![]() ![]() Muszę zabrać się za 'przyspieszacze porostu' i przecierpieć w kucyku (nawet koczka już nie mogę zrobić, bo włosy w kitku są krótsze o połowe -.- ). Na zdjęciu moje włosy po zdjęciu z kucyka, więc niezbyt. Rano będę myła i ugniatała, zobaczę co wyjdzie i opublikuje relację... ![]() Tak mi ich szkoda, ... myślicie, że ta faza jest znośna i przetrwać jakoś przez kilka miesięcy w upięciach czy podciąć spód? A ja taaak bardzo chciałam zapuścić włosy ....
#302 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Wracam właśnie do naturalnych, tlyko nie widać tak różnicy bo chciałam pogłębić henną z indygo, a tu po zmyciu rudoooo (pewnie za krótko trzymałam, bardzo mi cieżko łapie henna). Ważne, że chemicznej farby nie używam, niech sobie rosną. Współczuję, ale trzymam kciuki żeby Ci to zeszło, kuku na skalpie to nie jest nic fajnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nawiasem to miałam dziś nerwa. Po zajęciach z chemii trzeba 3 godziny czekać na angielski. Zmoknęłam po drodze do suchej nitki, a angielskiego nie było, 3 godziny na nic, angielskie szkoły mnie dobijają, przysięgam... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ag Rafko widzę, że super masz falki, dążę do takiej długości ![]() Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-01-16 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Inaczej robię wszystko, taka była moja pierwsza odpowiedź, ale chyb winna będzie odżywka, wtedy poszło bez żadnej odżywki.
Cytat:
U mnie w kolejce czeka spray z mariona ... no i wyprawa do rossmana po jakąś dobrą odżywkę. Co to jest "glut" z codziennika (nie bijcie, ale ja niewtajemniczona a się tam często przewija)?
![]() |
#305 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak widzisz na kolejnych zdjeciach po wysuszeniu suszarką z góry na dół bez ugniatania czy harmonijkowania(za to z przeczesywaniem palcami), są prawie zupełnie proste, tylko końce się wywijają każdy w swoją stronę. Zatem u mnie skrętowego szału nigdy nie bedzie (dlatego tak tęsknie spoglądam na wiele z Was) Cytat:
![]() Zobacz, co wyjdzie, może nie będzie źle. SZkoda jeszcze krócej ścinać, skoro chciałaś zapuszczać. BYć może się przyzwyczaisz. Po cięciu(jakimkolwiek) absolutny zakaz dotykania włosów-zawsze żal d.ę ściska,że ich tak mało, tak się nagle kończą... Chyba najgorzej jest przy myciu-wtedy nie da rady nie dotykać i wydają się takie nikłe...aż czasem płakać się chce-zwłaszcza gdy się jest przywiązanym do długości albo planuje się przywiązywać (czyli zapuszcza-jak w Twoim przypadku) Moich też wyczuwalnie mniej ze względu na wypadanie, które trwa od jesieni, chyba odwiedzę wątek z wcierkami Eiri (ona chyba też zniknęła?) I dziękuję, dziewczyny, za komplimenta ![]()
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2014-01-16 o 21:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |||||||
Zadomowienie
|
No toście poleciały ekspresem
![]() Ja już tylko mocnymi myję, jakoś tak wychodzi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jakie masz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i z pewną taką nieśmiałością, wklejam moją pierwszą próbę z dyfuzorem. Nie byłam za bardzo zadowolona, bo końce wyszły zbyt matowe, a całość zaczęła się rozwalać godzinę później ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniec przepisu (tak to wygląda u mnie, u każdego może być jednak inaczej)
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2014-01-16 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co to za kolor??? ![]() A mi się wydaje, ze to cięcie wspaniale Ci podniesie skręt. Chcę jeszcze zobaczyć przed cięciem i jutro po odgniataniu ![]() Cytat:
![]() Ag Rafciu ![]() A gdzie Twoje zobaczę? Cytat:
![]()
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
Na poprzedniej stronie, zdaje się
![]()
#310 |
Moderator
|
Nie pamiętam dokładnie bo to było około 10 lat temu, ale miał jasną butelke i rzekomo przeciwłupieżowy. Dla mnie taki codzienny pewniak to Timotei Vivid colour - stara wersja była extra, nowa też cacy, właśnie do niego wróciłam. Jeszcze pachnie tak owocowo ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Ag Rafka no właśnie, najgorszy jest ten żal ... były takie grube, a teraz naolejowałam i jak łapię za kitkę to płakać mi się chce, są takie chuuude.
Floria mam nadzieję, jutro rano przed wyjściem myję i stylizuję ... trzymam kciuki, że nie będe wyglądac jak emo. Chociaż tak się czuję. konspiracja ogólnie to farbowałam ost. na mój naturalny kolor włosów, bo wracałam do niego. Więc to są praktycznie prawie moje. A używałam mieszanki farb Wellaton : 8,0 + 9,1. Jedyny plus w tej strasznej sytuacji to taki, że włosy mi się tak nie puszą. Jutro właśnie będe myć i stylizować. Ale straszny jest ten chudy spód włosów i hełm u góry ![]() ![]()
#312 | |
Zakorzenienie
|
Nie odkryję chyba niczego nowego jesli powiem ze kręcone piękniejsze?
![]() super, ale Ci urosły ![]() Cytat:
I pokaz jeśli chcesz to co miałaś przed cieniowaniem. Serio? kolor extra, ja też jestem jaśniara.
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
niestety nie mam nic 'sprzed cieniowania', jedynie to ... nijakiej jakości
#314 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękny bogaty kolor a włosy jak zawsze ![]() Cytat:
![]() a może akurat będą się ładnie układać ![]() świetnie błyszczą i wyglądają tak mięciutko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale czemu tak nietrwale?
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, deszcz był, wilgoć......poskręcały się tak samo jak suszone naturalnie z tą samą stylizacją (pianka i żel), tylko że naturalnie schną godzinami z tymi produktami, a to było przed pracą, więc musiałam suszyć. Miałam nadzieję, że się dłużej utrzymają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja muszę ugotować, bo tęsknię za płukanką lnianą ![]() Wega - wydaje mi się, że teraz będą się lepiej kręcić z takim cięciem, poczekaj do własnej stylizacji, wklej nam zdjęcia i pomyślimy ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-01-16 o 22:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Moderator
|
No wyobraź sobie, że idziesz na 9 do szkoły. Masz lekcje do tej 12. Potem musisz czekać do 15 na angielski bo przez te 3 godziny powinnam mieć psychologię, ale nie mam bo przez pół roku nie zdążyli znaleźć nauczyciela
![]() Idę wiec do domku w tym czasie i jak wracam do moknę przez deszcz do majtek. Czekam na nauczyciela angielskiego, ale on nie przychodzi, nie ma lekcji z powodu niewiadomego. Następnie okazuje się, że ja ksończyłam level 1 angielski, a obecny kurs science to level 2, jednakże angielski level 1 - i nie muszę na niego chodzić, wystarczy pokazać certyfikat. Tak wiec zmarznięta i przemoczona powracam do domu i szlak mnie jasny trafia bo ja prawdopodobnie potrzebuję angielski level 2 - rok na nic, ale dowiem się w poniedziałek lub wtorek. Mam już dosyć angielskich szkół, ta desorganizacja i brak nowych rzeczy mnie dobija, jedna wielka powtórka, tylko w obcym języku, mam nadzieję że ten rok to ostatni i nie bedę musiała już isć dalej, tlyko do pracy. A żeby nie było tak mocno offtopowo to wspaniale wyglądałam po tym deszczu, jeden wielki puch, ale udało mi sie zwalczyć rozmiękłość i gumwatosć całkowicie, już się nie kleją, nawet mokre, dzis detoks, odzywka z keratyną pomaga powolutku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie używasz chemicznej farby to juz połowa sukcesu ![]() Już bym chciała zobaczyć Twoje włosiska w czerni ![]() Licze na to, że znajdę idealne myjadło i że pozbędę się tego kuku właśnie bo mam wrażenie, że przez to że coś mi się takiego robi to ta ostatnia warstwa moich włosów nie chce rosnąc cała reszta urosła i to szybko o dziwo ( czyli porost udało się w końcu przyspieszyć i ruszyły do wzrostu co mnie niesamowicie cieszy ![]() Cytat:
No co ty ? Król Lew to moja ulubiona bajka z dzieciństwa oglądałam ją codziennie po kilka razy i jeszcze wszystkich nią katowałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zostaw jakie są, może akurat skręt się podbije i jeszcze będziesz zadowolona ![]() ![]() Cytat:
Bardzo Ci dziękuję że znalazłaś chwilkę i odpisałaś ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Specjalnie dla Ciebie daję fotki sprzed kryzysu, słabo widać ale jednak, Używałam wtedy maski, którą już wycofano, a na fotce umyte tylko szamponem timotei, jedna fotka proste, farbowałam jeszcze wtedy farbą aby zrównać z rudości. Mi każdy pukiel rośnie w innym tempie, najwolniej grzywa i boki, w ogóle boki mam rzadkie w porównaniu z resztą, ale i tak je kocham, takie jakie są. Szkoda mi, że nie mam fotki naturalek, poza tą na avatarku ale kolor przekłamany i słabo widać ![]() Na wzrost najlepszy musztardowy olej - a i skalp po nim ucieszony i jest tani |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Polecacie jakiś dobry żel z Rossmana? Bo artiste mi się kończy i będę w weekend w Ross chociaż do Natury też mogę ew. zahaczyć
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj z rana umyłam i pougniatałam, co sądzicie?
![]() Najgorzej jest z włosami od spodu, nie chciały się zafalować... to zakręciłam poprzez podpięcie wsuwkami
#323 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Jestem nowa na tym wątku,też jestem posiadaczką kręconych włosów.Podczytuję Was od dwóch dni i postanowiłam dołączyć i podzielić się moimi spostrzeżeniami na podstawie moich włosków.Stosuję pielęgnację różnego rodzaju.Uzywam i silikonów,ktore to moje włosy lubią i olejuję.Do tej pory miałam olej rycynowy,moni,kokosowy i jojoba.Maski przeróżne przetestowałam.Dla mnie najlepsza jest odzywka ziaji olej rycynowy,kiełki pszenicy albo jojoba.Zawsze po umyciu wcieram w mokre włosy i nie czeszę nigdy.Głowę zawijam w powłoczkę od poduszki na 5 min. ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o domowe maski to robię koktajl z ojeju rycynowego,jajka,nafty i soku z cytryny raz w tygodniu a 2 razy nakładam olej albo kokosowy ,monoi albo jojoba a raz rycynowy.Kiedyś bardziej pilnowałam pilelęgnacji i moje włosy były dużo ładniejsze.Chciałam do tego powrócić. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-01-17 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ziarenka można wyjeść ku zdrowotności. Muszę wrócić do glutkowania btw Cytat:
Dół z czasem się "nauczy" skrętu a nawet jak nie to podkręcanie przez podpięcie im nie szkodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
wklajam swoje włoski o różnych długościach i przy różnych pielęgnacjach.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-01-17 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Nawet nie strasz, bo się wybieram po niego dzisiaj
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
Własnie doczytałam,że macie codziennik i tam wklejacie zdjęcia..a ja wkleiłam tutaj:/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.