|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Co do tej Basi to moja mama mowila ze jak pokazywali w wiadomosciach to wypowiadala sie jakas tam babka skads tam ze podobno dziecko nie mozna szczepic dopiero od powyzej 38,5 stopnia.. Ale skoro dziecko kaszle i cos tam jeszcze bylo nie tak to dlaczego pediatra zlecila szczepienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- DePoczytałam ten artykuł o przytulaskach-bardzo fajny jest Tak przy okazji podoba mi sie tamtejszy kalendarz rozwoju dziecka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do szczepienia...tez sie balam tym bardziej,ze mala zazolcone jeszcze ma oczka i lekarz dal skierowanie na,morfologie,bo podejrzewa,infekcje,ale " zaszczepimy chyba" kizwa,jakie chyba??? pewien ma byc,a,nie.... ja mimo,ze terminu chrztu nie mam,to kiecke wloze taka koralowo/ rozowa rok temu kupowalam na wesele kolezanki,a wieczorem robilam test,pamietam![]() do niej mam bezowy zakiet,ale buty czarne,troche lipa ![]() namawiam M. zeby chrzciny zrobic w knajpie,bo 20 osob sie zapowiada...i nas warunkow nie ma na tyle. poza tym chce szybko: obiad,ciasto kawa i juz:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bez pieluchy ani rusz o ubraniach nie wspomnę .---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
chociaż znalazłam calkiem fajna ofertę za 50 zł Najpierw myślałam tylko o rodzicach i chrzestnych,ale fajnie byłoby się całą rodzinką spotkać. A ja dalej nie wiem kiedy chrzest musimy z tz obgadać sprawę w weekend koniecznie.
|
|||
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w domu to bylaby masakra... u nas tez,mieli byc tylko chrzestni i rodzice,ale M.ma rodzenstwo liczne i glupio bez nich. poza tym mamy odlozone poeniazki z ubezpieczenoa z,pracy z tytulu urodzenia sie malej wiec latwiej na pewno niz,bysmy mieli normalnie zaplacic...pewnie wtedy by bylo jednak w,domu i kameralnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w domu nie mamy warunków (u jednych i drugich rodziców też nie ) mimo, że będzie tylko 12 osób... (dziadkowie, moje dwie siostry z rodzinami - w tym jedna jest chrzestną, przyjaciele - on jest chrzestnym, i my).
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomnijcie mi moje drogiw która z was ma ksiażke w PDF, Pierwszy rok życia dziecka, jak któraś ma to proszę PW, bo chciałabym na maila.
Myślałam że się mylę ale nie, infekcja mi się przypelentała Mam jeszcze globulki propolisowe,a le termin ważności minął.
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
My też robimy w restauracji,ale mój mąż w niej pracuje więc cena ciut lepsza.Robimy obiad,tort i zimną płytę. W domu nie chciałobym się robić chrzcin,mimo że lubie gotowanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- A powiedzcie m jak to jest z piwkiem karmi przy kp.bo mąż właśnie się raczy i tak mnie to zastanowiło.ja tam nawet smaka nie mam ![]() Kacper od tygodnia ma kolki popołudniami :thumbdown: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj strasznie swędzi mnie blizna po CC, mam ochotę nająć osobistego drapacza
Ryba jak się czujesz? Dawno |taszanty nie było
|
#2471 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecie zasypia booosh niech ona się dziś zlituje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i zmykam bo ledwo na oczy widzę
![]() Nadrobiłam ale nie mam siły pisać.... Nas dziś deszcz złapał na spacerze a cały dzień miało być ładnie Majka była zafoliowana tylko ja trochę zmokłam ![]() Tak na szybko tylko ![]() Nemosek-oby to nie AZS ![]() Aaby - rajstopy czarne ![]() Beatka - współczuję dziadostwa oby szybko przeszłoFirjal - bidulek się męczy Spadywuje stąd
|
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu nadrobilam ale idę spać :P dziecko oporzadzone śpi, mleko ściągnięte a mnie też się należą 2 gidzinki snu :P
Pytanko mam, jak postepujecie z butelkami/ laktatorem itp? Ja od początku wyparzam za każdym razem i zastanawiam się jak długo mam to robić... Czy nie wystarczy mycie i płukanie w gorącej wodzie?
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula ja też jeszcze za każdym razem zalewam wrzątkiem. Nie wiem ile jeszcze będę tak robić-pewnie za jakiś czas przestanę
![]() Co do chrzcin my planujemy na święta w kwietniu. Też w domu nie mamy warunków więc chcemy zrobić u moich rodziców w takim domku letniskowym- duży taras, domek no i działka z placem zabaw dla dzieci itd. Więc liczymy na wiosnę ![]() Igula zjadła więc idę spać dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam na nocnym karmieniu
Wkońcu was nadgonilam Oczywiście Bartek już od 20 min na cycu, ehh. Sorento w sumie staram się też tak robić, tylko nie mam czego z butli podać, takto podałam mm-dojadł i był spokój. Abby mi się zdaje że czarne najlepiej nam się pokaz w takich i w takich ![]() Nemosek mam nadzieję że to nie azs ![]() Lineczka bardzo fajna roleta ![]() De współczuję choroby synka ale teraz już chyba dużo lepiej?Co do wyjścia na spacer w padający śnieg, to też myslalam że się nie powinno tak jak w deszcz, ale zresztą u nas to bez tego kłopot ze spacerami, bo szykowanie zajmuje nam kupę czasu i to jest mega wyprawa, przez to jedzenie Bartka. Basiaaa daj znać co tam u was, jak stópki Aurelki? My w poniedziałek na 6 gips jedziemy, boję się zabiegu
|
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba,mozna,niekforzy twierdza,ze pobudza,laktacje:p malinowe jest pyszne i ponoc kawowe tez,ale nie,widzialam ![]() Cytat:
i ja sie witam na drugim karmieniu ![]() pierwsze bylo o 2 i mala jadla prawie godzine ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet gardło przeszło ale głowa boli i katar niesamowity. Dzisiaj czeka mnie tyle roboty, a jeszcze na miasto po świeczkę na tort dla mamy muszę iść, do gazowni.. no roboty kupe, sił minimalnie. JUtro gotowanie... A ja robie w domu chrzciny i mam nadzieje ze wyjdzie ok. U mnie za obiad i ciasto [czyli tort] chcą ok 60-70zł za osobe. I choć odpadłą mi rodzina Tżta bo nikogo od nich nie bedzie to i tak knajpa wychodzi mi 600zł za rosół, drugie danie [kluski+ 2rodzaje surówek+2rodzaje mięsa na osobe] kawe i herbate. Tort musze miec swój. I choć jedzenie mają pyszne to za tą kwote to i ja zrobie jakieś super. U mnie bedzie rosół, ziemniaki [nie mam czasu ani miejsca robić kluski] schab,kaczka[jeszcze z promocyjnych cen świątecznych] i karczek pieczony oraz udka z nutą cytryny [oczywiscie nie w ilosciach hurtowych tylko skromni kilka sztuk z każdego mięska] surówki , potem tort i mama robi makowiec japoński bo został nam mak ze świąt, dostałam kaszy manny dużo itd.. potem kawa herbata, pod wieczór mama zrobiła bigos , jakiąś zimną płyte sie zrobi i tyle. Od ok 18-19tej zaczynamy 50tkę mojej mamy wiec ona zrobiła wszystko co PO OBIEDZIE, dla mnie lepsza opcja bo jednak troche kasy idzie. Będzie 13osób, a mięso czy wędliny troche kosztują. Na chrzcie bezie tylko wino. Wczesniej miał być tylko tort ale chrzest miał być o 16tej ale ksiądz tak średnio chciał tą godzinę i zgodził sie albo na 10:30 albo n 12. dlatego tez jest rosół i inne..
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane troche nadrobilam poki mala lena mi oglada bajki ,lucja spi
u nas ok straszna historia z ta dziewczynka co po szczepionce umarla;( poza tym boje sie szczepic a nawet nie dzwonili jeszcze z przychodni do nas nie wiem czemu..boje sie bo malej ropieje ciagle oczko..bylysmy u lekarki na kontroli to wsio ok mala wazyla tydz temu 4700 (a ma dzis7tyg) a z tym okiem dala krople przez 7 dni dawalam niby przeszki ale troszke jeszcze ropieje ;(i sie martwie powiem o tym rodzinnemu przy szczepieniu moze zleci jakeis badania nie wiem juz sama;(a tak to spoko mala rosnie jestsmy po chrzcinach w domu robilismy faajnie szybko zlecialo jak cos to mam piekne ubranko za 100 zl rozm 56 ale spokojnie 62 wejdzie w sklad ubranka caly komplet wchodzi (spodnie plaszcz buty suknia i czapka -polecama karmi pic mozna ja do niedawna pilam co drugi dzien z mezem wieczorami a teraz jak ie troche wzielam za siebie to zobaczylam ze ma 250 kcal i podziekowalam
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja się dziś witam.Moja niunka spała do 6.45 wiec jestem wyspana jak smok![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Ide zrobić jakieś sniadanko żem bardzo głodna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-zdrowka
sylwia-maly nadal chory.Dzis znow do lekarza bo za dlugo to trwa.Ale jest i tak o niebi lepiej.Jeszcze go tak dlugo jednak nie trzymalo. My bedziemy robili chrzest jak maly bedzie mial pol roku.Daniel tyle mial jak byl chrzczony. Nie chce mi sie tego przygotowywac, szczegolnie ze bedziemy robic 600 km stad. nemosek- ja jestem za zaspokajaniem potrzeb dziecka.Stad chustowanie, noszenie, przytulanie Moze dzieki temu starszak to teraz przytulak, nie wstydzi sie mowic kocham cie, czy dac buzi.Bo w przedszkolu z tego co widze to rzadkosc.
|
|
|
|
#2481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a takie niepozorne![]() Oby oczko się wygoiło, może najpierw da jeszcze jakieś kropelki i dopiero zaszczepicie?Na pewno pediatra podejmie dobrą decyzję. za wagęCytat:
|
||
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte-bo rodzina tzeta po calych Niemczech rozrzucona,a tam to taki srodek. Ale to jeszcze nie pewne.
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Hello! Miałam być w miarę na bieżąco
coś mi nie idzie. Z tego co pamiętam:xxxMikixxx Dużo zdrówka!! agnieszka255 bardzo się cieszę, że z Anią już lepiej!! De28 namęczysz się bidulko Nemosek nie trać nadziei, że to nie AZS. Już tu chyba pisałam, że mój syn też miał stwierdzone AZS przez panią alergolog i co? Zaczęło się jak miał niecałe poł roku ok. listopada, a jak tylko przyszła wiosna to mu przeszło. Dodam, że dietę całą zimę trzymałam a cholerstwo nie przechodziło. Najgorsze miał policzki Za rok jesienią znowu miał placki na nóżkach, ale na policzkach już nie. Teraz po tych 4 latach miał dosłownie 2 plamki i odpukać przeszło. Pani alergolog stwierdziła, że to jednak chyba była niedojrzałość skórna. Któraś z Was pytała o krzesełka. Ja mam Chicco http://www.gadzetomama.pl/wp-content...olly_magic.jpg i serdecznie polecam!! Przez ponad 3 lata mały z niego korzystał i dalej jest jak nowe. Teraz już mały sobie w nim leży. Moim zdaniem warto poszukać choćby używanego. Choć to 3 w 1 to fajne jest dla maluszków, później wystarczy 2 w 1. Z takich tańszych to mój syn najbardziej lubiał to najtańsze z Ikei. U rodziców ma małe drewniane i do bani jest jak dla nas. Kurczę...od poniedziałku ferie a śniegu 0! Mały zaopatrzony w sanki, narty a tu wiosna
|
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Malutka została wczoraj przewieziona do innego szpitala, na oddział neonatologii niemowlęcej. Tam zajmą się jej płuckami, w których ciągle są jakieś zmiany, oraz jej oddechem, cały czas wymaga tlenoterapii. Transportu karetką nie zniosła zbyt dobrze, musieli jej ustabilizować oddech. Nawet płacz powoduje u niej spadek saturacji.Ale jeden plus mogę ją trzymać na rękach ile się, da,kąpać, zmieniać pieluszkę. Tylko karmić jej mi nie wolno, jest wciąż karmiona przez sondę. W razie czego oiom w tym szpitalu jest powiadomiony o mojej Ani, w razie czego gdyby trzeba było ją znów intubować, czego mam nadzieje- nie będą musieli robić.
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
Aaa jeszcze chrzciny... my już jesteśmy po
Ze względu na dużą ilość gości robiliśmy w domu. Z pomocą obu mam daliśmy radę, także nie ma się co martwić! Jedynie tego braku sprzątania zazdroszczę robiąc w knajpie
|
|
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2488 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zdałam sobie sprawę, że w sumie kompletnie mnie nie ciągnie. Choć jakieś mojito bym wciągnęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka! Kochana, muszę Cię zmartwić, ale będzie 14 osób - bo ja się wpraszam! Na takie menu Fajnie, że udało Wam się połączyć dwie okazje - jedno gotowanie i na pewno taniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Polsce jest tak, że jak tylko pojawia się wysypka to pediatra mówi, że dziecko ma skazę białkową. Jak pójdziesz do alergologa to AZS. Na szczęście u nas minęło cokolwiek to było ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

za wagę i skuteczne ćwiczenia!!!!

bez pieluchy ani rusz

Majka była zafoliowana tylko ja trochę zmokłam 
oby szybko przeszło
a takie niepozorne
Za rok jesienią znowu miał placki na nóżkach, ale na policzkach już nie. Teraz po tych 4 latach miał dosłownie 2 plamki i odpukać przeszło. Pani alergolog stwierdziła, że to jednak chyba była niedojrzałość skórna.