Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 21:27   #2461
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
lusesita- no masara. powiedzcie mi , jak głupi musi byc lekarz żeby szczepić przeziębione dziecko?

NIE DAJE RADY.
tego pepti nie da sie zagęścić na tyle dobrze, albo nie wiem .. ale mały nim normalnie ulewa...
Opróćz tego mamy okres ślinienia na maksa. Chodze i 3razy dziennie śliniaczek zmieniam, tetry 3-4 na dzień. Ubranka tak samo, bo ślini rękawy :/ KIEDY TO MIJA??
Ulewanie moja w 6 miesiacu chyba jak dobrze pamietam jak juz bedzie uklad pokarmowy lepiej rozwiniety.

Co do tej Basi to moja mama mowila ze jak pokazywali w wiadomosciach to wypowiadala sie jakas tam babka skads tam ze podobno dziecko nie mozna szczepic dopiero od powyzej 38,5 stopnia.. Ale skoro dziecko kaszle i cos tam jeszcze bylo nie tak to dlaczego pediatra zlecila szczepienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:32   #2462
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nie bój sie. z AZS da sie żyć. http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=66190
moja córcia też ma AZS.
do pielęgnacji skóry polecam Cetaphil balsam. nam go poleciła alergolog i dermatolog.
w tym, że u nas poza plamami była jeszcze sucha skóra

nie podaję.
podawałam tylko, by pozbyć się żółtaczki - tak nam zleciła położna

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

my jeszcze nie spacerujemy po śniegu ani w trakcie padania, bo go nie ma :/

ze starszą jak chodziłam zimą i mocno sypało to zakładałam folię
No wiem ale lepiej tego nie mieć
Dzięki

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
fajna ta roleta lineczko inaczej ją sobie wyobrażałam

Ale sie najadlam. Zjadłam ser w panierce, fasolkę szparagową i kompot z truskawek.
W ogóle kupiłam wczoraj 6x2 l soków i mam tak gorąco że już 2 soki poszły. A ja nie pije czystych tylko rozcieńczam. A w domu niby temp 21st. Mężowi zimno;;/ moze to przez moja gorączke;p

Słyszałyście o śmierci tej 6mies. Basi? zawinila albo szczepionka 6w1 albo zbyt dlugie oczekiwanie na karetke...
No straszna historia,ale wyników sekcji jeszcze nie mają.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

DePoczytałam ten artykuł o przytulaskach-bardzo fajny jest
Tak przy okazji podoba mi sie tamtejszy kalendarz rozwoju dziecka.

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
De28 masz rację, fajny artykuł Właśnie tulę mojego łobuza
uczulenie krzyżowe, masakra

za wagę i skuteczne ćwiczenia!!!!

nemosek ja wiem, że chciałaś wysypkę pokazać-faktycznie mało tego- ale te piękne duże oczyska...
Nie załapałam się na Tymciową sesję tak w ogóle

Sylwiaaa88 jak zaczyna jeść to ssie intensywnie jakiś czas, potem zaczyna przysypiać, więc staram się go miziać a to pod bródką, po nosku, za uszkiem, po stopach. Jak przestaje skutkować to do odbicia-wtedy się budzi i szuka jeszcze. Wraca na ten sam cycek-jak przysypia-powtórka z rozrywki, ewentualnie cd na drugiej piersi. Tak się staram max pół godziny na każdej go trzymać, a jak dalej się budzi i pyszczek otwiera i płacze jak nie dostaje, to butla z moim mleczkiem z zapasów-przeważnie nie za dużo z niej zje więc po 30 ml dajemy, zawsze można zagrzać drugie tyle. I wtedy jest już kontent i albo śpi albo zwiedzamy świat

Firjal pokaż kreację
Cycusiowy chłopak

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:33   #2463
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
lusesita- no masara. powiedzcie mi , jak głupi musi byc lekarz żeby szczepić przeziębione dziecko?

NIE DAJE RADY.
tego pepti nie da sie zagęścić na tyle dobrze, albo nie wiem .. ale mały nim normalnie ulewa...
Opróćz tego mamy okres ślinienia na maksa. Chodze i 3razy dziennie śliniaczek zmieniam, tetry 3-4 na dzień. Ubranka tak samo, bo ślini rękawy :/ KIEDY TO MIJA??
z tym slinieniem to masakra musi byc.az sie boje

a co do szczepienia...tez sie balam tym bardziej,ze mala zazolcone jeszcze ma oczka i lekarz dal skierowanie na,morfologie,bo podejrzewa,infekcje,ale " zaszczepimy chyba" kizwa,jakie chyba??? pewien ma byc,a,nie....

ja mimo,ze terminu chrztu nie mam,to kiecke wloze taka koralowo/ rozowa rok temu kupowalam na wesele kolezanki,a wieczorem robilam test,pamietam

do niej mam bezowy zakiet,ale buty czarne,troche lipa

namawiam M. zeby chrzciny zrobic w knajpie,bo 20 osob sie zapowiada...i nas warunkow nie ma na tyle.
poza tym chce szybko: obiad,ciasto kawa i juz:p
Stary 2014-01-16, 21:44   #2464
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Czasami, ale u niego to skomplikowane bo on ma uczulenia krzyzowe-czyli jedna rzecz go nie uczula ale w polaczeniu z jakas juz tak.Ale obecnie reaguje tylko czerwonymi,suchymi policzkami.Plamy mial przy mandarynkach ostatnio.Niewielkie ilosci sa ok, ale w przedszkolu dali mu w polaczeniu z ananasem i byl caly w swedzacych plamach. U was to raczej delikatne azs.Ostre to pekajaca saczaca sie skora, w zgieciach szczegolnie.
O rany.....

Cytat:

NIE DAJE RADY.
My mamy to samo przy ulewaniu bez pieluchy ani ruszo ubraniach nie wspomnę .

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

a co do szczepienia...tez sie balam tym bardziej,ze mala zazolcone jeszcze ma oczka i lekarz dal skierowanie na,morfologie,bo podejrzewa,infekcje,ale " zaszczepimy chyba" kizwa,jakie chyba??? pewien ma byc,a,nie....

ja mimo,ze terminu chrztu nie mam,to kiecke wloze taka koralowo/ rozowa rok temu kupowalam na wesele kolezanki,a wieczorem robilam test,pamietam

namawiam M. zeby chrzciny zrobic w knajpie,bo 20 osob sie zapowiada...i nas warunkow nie ma na tyle.
Też chciałabym w knajpie ale ceny powalają chociaż znalazłam calkiem fajna ofertę za 50 zł
Najpierw myślałam tylko o rodzicach i chrzestnych,ale fajnie byłoby się całą rodzinką spotkać.

A ja dalej nie wiem kiedy chrzest musimy z tz obgadać sprawę w weekend koniecznie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:54   #2465
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O rany.....

My mamy to samo przy ulewaniu bez pieluchy ani ruszo ubraniach nie wspomnę .

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Też chciałabym w knajpie ale ceny powalają chociaż znalazłam calkiem fajna ofertę za 50 zł
Najpierw myślałam tylko o rodzicach i chrzestnych,ale fajnie byłoby się całą rodzinką spotkać.

A ja dalej nie wiem kiedy chrzest musimy z tz obgadać sprawę w weekend koniecznie.
u nas taki obiad do 30-35 zl,bo ciasto sami
w domu to bylaby masakra...
u nas tez,mieli byc tylko chrzestni i rodzice,ale M.ma rodzenstwo liczne i glupio bez nich.

poza tym mamy odlozone poeniazki z ubezpieczenoa z,pracy z tytulu urodzenia sie malej wiec latwiej na pewno niz,bysmy mieli normalnie zaplacic...pewnie wtedy by bylo jednak w,domu i kameralnie...

Stary 2014-01-16, 21:54   #2466
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja sukienke na chrzest pożyczyłam od bratowej. Do kosciola ubiór kozaki. W domu robimy to w butach chodzić nie bede
Ja do kościoła też ubieram kozaki, do restauracji wezmę szpilki, mam jakieś czarne (o ile nóg nie połamię ).

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 22:01   #2467
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
U nas będzie dwudaniowy obiad + zakąski, a potem deser, tort, kawa, herbata itp. Nawet ciasta nie kupowaliśmy (bo deser to będzie jabłecznik na ciepło z bitą śmietaną).
Niestety w domu nie mamy warunków (u jednych i drugich rodziców też nie ) mimo, że będzie tylko 12 osób... (dziadkowie, moje dwie siostry z rodzinami - w tym jedna jest chrzestną, przyjaciele - on jest chrzestnym, i my).

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-16, 22:13   #2468
89Beatka
Wtajemniczenie

Przypomnijcie mi moje drogiw która z was ma ksiażke w PDF, Pierwszy rok życia dziecka, jak któraś ma to proszę PW, bo chciałabym na maila.

Myślałam że się mylę ale nie, infekcja mi się przypelentała mam jeszcze jakimś cudem tylko 3 globulki Nystatyny, a jutro muszę zakupić coś bez recepty, bo pewnie najwcześniej w przyszły piątek trafie do lekarza. Co bez recepty działa dobrze? Nie ejst tragicznie jak narazie.
Mam jeszcze globulki propolisowe,a le termin ważności minął.
Stary 2014-01-16, 22:41   #2469
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

My też robimy w restauracji,ale mój mąż w niej pracuje więc cena ciut lepsza.Robimy obiad,tort i zimną płytę. W domu nie chciałobym się robić chrzcin,mimo że lubie gotowanie.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

A powiedzcie m jak to jest z piwkiem karmi przy kp.bo mąż właśnie się raczy i tak mnie to zastanowiło.ja tam nawet smaka nie mam

Kacper od tygodnia ma kolki popołudniami :thumbdown:
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 23:04   #2470
89Beatka
Wtajemniczenie

Od wczoraj strasznie swędzi mnie blizna po CC, mam ochotę nająć osobistego drapacza

Ryba jak się czujesz?

Dawno |taszanty nie było
Stary 2014-01-16, 23:22   #2471
kyte
Wtajemniczenie

Moje dziecie zasypia booosh niech ona się dziś zlituje
Cytat:
fajna ta roleta lineczko inaczej ją sobie wyobrażałam

Ale sie najadlam. Zjadłam ser w panierce, fasolkę szparagową i kompot z truskawek.
W ogóle kupiłam wczoraj 6x2 l soków i mam tak gorąco że już 2 soki poszły. A ja nie pije czystych tylko rozcieńczam. A w domu niby temp 21st. Mężowi zimno;;/ moze to przez moja gorączke;p

Słyszałyście o śmierci tej 6mies. Basi? zawinila albo szczepionka 6w1 albo zbyt dlugie oczekiwanie na karetke...
Straszna historia

Cytat:

My także planujemy w knajpie.Ale chrzcimy gdzieś koło marca/ kwietnia

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
My też robimy w restauracji,ale mój mąż w niej pracuje więc cena ciut lepsza.Robimy obiad,tort i zimną płytę. W domu nie chciałobym się robić chrzcin,mimo że lubie gotowanie.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

A powiedzcie m jak to jest z piwkiem karmi przy kp.bo mąż właśnie się raczy i tak mnie to zastanowiło.ja tam nawet smaka nie mam

Ja piłam, dziewczyny tu też pisały ze mozna

Stary 2014-01-17, 01:17   #2472
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam i zmykam bo ledwo na oczy widzę
Nadrobiłam ale nie mam siły pisać....
Nas dziś deszcz złapał na spacerze a cały dzień miało być ładnie Majka była zafoliowana tylko ja trochę zmokłam

Tak na szybko tylko

Nemosek-oby to nie AZS

Aaby - rajstopy czarne kieca fajna

Beatka - współczuję dziadostwa oby szybko przeszło

Firjal - bidulek się męczy

Spadywuje stąd
Stary 2014-01-17, 03:49   #2473
ktosiula
Wtajemniczenie

W końcu nadrobilam ale idę spać :P dziecko oporzadzone śpi, mleko ściągnięte a mnie też się należą 2 gidzinki snu :P

Pytanko mam, jak postepujecie z butelkami/ laktatorem itp? Ja od początku wyparzam za każdym razem i zastanawiam się jak długo mam to robić... Czy nie wystarczy mycie i płukanie w gorącej wodzie?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 04:01   #2474
Kociak85
Zadomowienie

Ktosiula ja też jeszcze za każdym razem zalewam wrzątkiem. Nie wiem ile jeszcze będę tak robić-pewnie za jakiś czas przestanę

Co do chrzcin my planujemy na święta w kwietniu. Też w domu nie mamy warunków więc chcemy zrobić u moich rodziców w takim domku letniskowym- duży taras, domek no i działka z placem zabaw dla dzieci itd. Więc liczymy na wiosnę

Igula zjadła więc idę spać dalej.

Stary 2014-01-17, 04:51   #2475
Sylwiaaa88
Rozeznanie

I ja się witam na nocnym karmieniu Wkońcu was nadgonilam
Oczywiście Bartek już od 20 min na cycu, ehh.
Sorento w sumie staram się też tak robić, tylko nie mam czego z butli podać, takto podałam mm-dojadł i był spokój.
Abby mi się zdaje że czarne najlepiej nam się pokaz w takich i w takich
Nemosek mam nadzieję że to nie azs
Lineczka bardzo fajna roleta
De współczuję choroby synka ale teraz już chyba dużo lepiej?
Co do wyjścia na spacer w padający śnieg, to też myslalam że się nie powinno tak jak w deszcz, ale zresztą u nas to bez tego kłopot ze spacerami, bo szykowanie zajmuje nam kupę czasu i to jest mega wyprawa, przez to jedzenie Bartka.

Basiaaa daj znać co tam u was, jak stópki Aurelki? My w poniedziałek na 6 gips jedziemy, boję się zabiegu
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 06:51   #2476
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

ja pilam

i chyba,mozna,niekforzy twierdza,ze pobudza,laktacje:p

malinowe jest pyszne i ponoc kawowe tez,ale nie,widzialam

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
W końcu nadrobilam ale idę spać :P dziecko oporzadzone śpi, mleko ściągnięte a mnie też się należą 2 gidzinki snu :P

Pytanko mam, jak postepujecie z butelkami/ laktatorem itp? Ja od początku wyparzam za każdym razem i zastanawiam się jak długo mam to robić... Czy nie wystarczy mycie i płukanie w gorącej wodzie?
wyparzalam za,pierwszym razem,a.teraz,na.szybko przelewam wrzatkiem.

i ja sie witam na drugim karmieniu

pierwsze bylo o 2 i mala jadla prawie godzine

Stary 2014-01-17, 07:02   #2477
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Od wczoraj strasznie swędzi mnie blizna po CC, mam ochotę nająć osobistego drapacza

Ryba jak się czujesz?

Dawno |taszanty nie było
czuje sie fatalnie.
nawet gardło przeszło ale głowa boli i katar niesamowity. Dzisiaj czeka mnie tyle roboty, a jeszcze na miasto po świeczkę na tort dla mamy muszę iść, do gazowni.. no roboty kupe, sił minimalnie. JUtro gotowanie...

A ja robie w domu chrzciny i mam nadzieje ze wyjdzie ok. U mnie za obiad i ciasto [czyli tort] chcą ok 60-70zł za osobe. I choć odpadłą mi rodzina Tżta bo nikogo od nich nie bedzie to i tak knajpa wychodzi mi 600zł za rosół, drugie danie [kluski+ 2rodzaje surówek+2rodzaje mięsa na osobe] kawe i herbate. Tort musze miec swój. I choć jedzenie mają pyszne to za tą kwote to i ja zrobie jakieś super. U mnie bedzie rosół, ziemniaki [nie mam czasu ani miejsca robić kluski] schab,kaczka[jeszcze z promocyjnych cen świątecznych] i karczek pieczony oraz udka z nutą cytryny [oczywiscie nie w ilosciach hurtowych tylko skromni kilka sztuk z każdego mięska] surówki , potem tort i mama robi makowiec japoński bo został nam mak ze świąt, dostałam kaszy manny dużo itd.. potem kawa herbata, pod wieczór mama zrobiła bigos , jakiąś zimną płyte sie zrobi i tyle. Od ok 18-19tej zaczynamy 50tkę mojej mamy wiec ona zrobiła wszystko co PO OBIEDZIE, dla mnie lepsza opcja bo jednak troche kasy idzie. Będzie 13osób, a mięso czy wędliny troche kosztują. Na chrzcie bezie tylko wino. Wczesniej miał być tylko tort ale chrzest miał być o 16tej ale ksiądz tak średnio chciał tą godzinę i zgodził sie albo na 10:30 albo n 12. dlatego tez jest rosół i inne..
Stary 2014-01-17, 07:48   #2478
malinka123108
Wtajemniczenie

hej kochane troche nadrobilam poki mala lena mi oglada bajki ,lucja spi u nas ok straszna historia z ta dziewczynka co po szczepionce umarla;( poza tym boje sie szczepic a nawet nie dzwonili jeszcze z przychodni do nas nie wiem czemu..boje sie bo malej ropieje ciagle oczko..bylysmy u lekarki na kontroli to wsio ok mala wazyla tydz temu 4700 (a ma dzis7tyg) a z tym okiem dala krople przez 7 dni dawalam niby przeszki ale troszke jeszcze ropieje ;(i sie martwie powiem o tym rodzinnemu przy szczepieniu moze zleci jakeis badania nie wiem juz sama;(

a tak to spoko mala rosnie jestsmy po chrzcinach w domu robilismy faajnie szybko zlecialo jak cos to mam piekne ubranko za 100 zl rozm 56 ale spokojnie 62 wejdzie w sklad ubranka caly komplet wchodzi (spodnie plaszcz buty suknia i czapka -polecam

a karmi pic mozna ja do niedawna pilam co drugi dzien z mezem wieczorami a teraz jak ie troche wzielam za siebie to zobaczylam ze ma 250 kcal i podziekowalam
Stary 2014-01-17, 07:49   #2479
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
czuje sie fatalnie.
nawet gardło przeszło ale głowa boli i katar niesamowity. Dzisiaj czeka mnie tyle roboty, a jeszcze na miasto po świeczkę na tort dla mamy muszę iść, do gazowni.. no roboty kupe, sił minimalnie. JUtro gotowanie...

A ja robie w domu chrzciny i mam nadzieje ze wyjdzie ok. U mnie za obiad i ciasto [czyli tort] chcą ok 60-70zł za osobe. I choć odpadłą mi rodzina Tżta bo nikogo od nich nie bedzie to i tak knajpa wychodzi mi 600zł za rosół, drugie danie [kluski+ 2rodzaje surówek+2rodzaje mięsa na osobe] kawe i herbate. Tort musze miec swój. I choć jedzenie mają pyszne to za tą kwote to i ja zrobie jakieś super. U mnie bedzie rosół, ziemniaki [nie mam czasu ani miejsca robić kluski] schab,kaczka[jeszcze z promocyjnych cen świątecznych] i karczek pieczony oraz udka z nutą cytryny [oczywiscie nie w ilosciach hurtowych tylko skromni kilka sztuk z każdego mięska] surówki , potem tort i mama robi makowiec japoński bo został nam mak ze świąt, dostałam kaszy manny dużo itd.. potem kawa herbata, pod wieczór mama zrobiła bigos , jakiąś zimną płyte sie zrobi i tyle. Od ok 18-19tej zaczynamy 50tkę mojej mamy wiec ona zrobiła wszystko co PO OBIEDZIE, dla mnie lepsza opcja bo jednak troche kasy idzie. Będzie 13osób, a mięso czy wędliny troche kosztują. Na chrzcie bezie tylko wino. Wczesniej miał być tylko tort ale chrzest miał być o 16tej ale ksiądz tak średnio chciał tą godzinę i zgodził sie albo na 10:30 albo n 12. dlatego tez jest rosół i inne..
W takim razie dużo zdrówka i siły życzę w dzisiejszym dniu.Oby choróbsko nie złapło na dobre.

I ja się dziś witam.Moja niunka spała do 6.45 wiec jestem wyspana jak smok

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Ide zrobić jakieś sniadanko żem bardzo głodna.

Stary 2014-01-17, 08:23   #2480
De28
Wtajemniczenie

ryba-zdrowka

sylwia-maly nadal chory.Dzis znow do lekarza bo za dlugo to trwa.Ale jest i tak o niebi lepiej.Jeszcze go tak dlugo jednak nie trzymalo.

My bedziemy robili chrzest jak maly bedzie mial pol roku.Daniel tyle mial jak byl chrzczony. Nie chce mi sie tego przygotowywac, szczegolnie ze bedziemy robic 600 km stad.

nemosek- ja jestem za zaspokajaniem potrzeb dziecka.Stad chustowanie, noszenie, przytulanie Moze dzieki temu starszak to teraz przytulak, nie wstydzi sie mowic kocham cie, czy dac buzi.Bo w przedszkolu z tego co widze to rzadkosc.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:47   #2481
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej kochane troche nadrobilam poki mala lena mi oglada bajki ,lucja spi u nas ok straszna historia z ta dziewczynka co po szczepionce umarla;( poza tym boje sie szczepic a nawet nie dzwonili jeszcze z przychodni do nas nie wiem czemu..boje sie bo malej ropieje ciagle oczko..bylysmy u lekarki na kontroli to wsio ok mala wazyla tydz temu 4700 (a ma dzis7tyg) a z tym okiem dala krople przez 7 dni dawalam niby przeszki ale troszke jeszcze ropieje ;(i sie martwie powiem o tym rodzinnemu przy szczepieniu moze zleci jakeis badania nie wiem juz sama;(

a tak to spoko mala rosnie jestsmy po chrzcinach w domu robilismy faajnie szybko zlecialo jak cos to mam piekne ubranko za 100 zl rozm 56 ale spokojnie 62 wejdzie w sklad ubranka caly komplet wchodzi (spodnie plaszcz buty suknia i czapka -polecam

a karmi pic mozna ja do niedawna pilam co drugi dzien z mezem wieczorami a teraz jak ie troche wzielam za siebie to zobaczylam ze ma 250 kcal i podziekowalam
Ile ma kalorii? a takie niepozorne
Oby oczko się wygoiło, może najpierw da jeszcze jakieś kropelki i dopiero zaszczepicie?Na pewno pediatra podejmie dobrą decyzję.
za wagę
Cytat:
ryba-zdrowka

sylwia-maly nadal chory.Dzis znow do lekarza bo za dlugo to trwa.Ale jest i tak o niebi lepiej.Jeszcze go tak dlugo jednak nie trzymalo.

My bedziemy robili chrzest jak maly bedzie mial pol roku.Daniel tyle mial jak byl chrzczony. Nie chce mi sie tego przygotowywac, szczegolnie ze bedziemy robic 600 km stad.

nemosek- ja jestem za zaspokajaniem potrzeb dziecka.Stad chustowanie, noszenie, przytulanie Moze dzieki temu starszak to teraz przytulak, nie wstydzi sie mowic kocham cie, czy dac buzi.Bo w przedszkolu z tego co widze to rzadkosc.
A czemu robicie tak daleko?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:51   #2482
De28
Wtajemniczenie

kyte-bo rodzina tzeta po calych Niemczech rozrzucona,a tam to taki srodek. Ale to jeszcze nie pewne.

Daniel

Christian
Stary 2014-01-17, 08:54   #2483
mamusiaczek
Rozeznanie

Hello! Miałam być w miarę na bieżąco coś mi nie idzie. Z tego co pamiętam:

xxxMikixxx
Dużo zdrówka!!

agnieszka255 bardzo się cieszę, że z Anią już lepiej!!

De28 namęczysz się bidulko Mam nadzieję, że Daniel szybciutko wyzdrowieje

Nemosek nie trać nadziei, że to nie AZS. Już tu chyba pisałam, że mój syn też miał stwierdzone AZS przez panią alergolog i co? Zaczęło się jak miał niecałe poł roku ok. listopada, a jak tylko przyszła wiosna to mu przeszło. Dodam, że dietę całą zimę trzymałam a cholerstwo nie przechodziło. Najgorsze miał policzki Za rok jesienią znowu miał placki na nóżkach, ale na policzkach już nie. Teraz po tych 4 latach miał dosłownie 2 plamki i odpukać przeszło. Pani alergolog stwierdziła, że to jednak chyba była niedojrzałość skórna.

Któraś z Was pytała o krzesełka. Ja mam Chicco http://www.gadzetomama.pl/wp-content...olly_magic.jpg i serdecznie polecam!! Przez ponad 3 lata mały z niego korzystał i dalej jest jak nowe. Teraz już mały sobie w nim leży. Moim zdaniem warto poszukać choćby używanego. Choć to 3 w 1 to fajne jest dla maluszków, później wystarczy 2 w 1. Z takich tańszych to mój syn najbardziej lubiał to najtańsze z Ikei. U rodziców ma małe drewniane i do bani jest jak dla nas.

Kurczę...od poniedziałku ferie a śniegu 0! Mały zaopatrzony w sanki, narty a tu wiosna
Stary 2014-01-17, 08:54   #2484
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Malutka została wczoraj przewieziona do innego szpitala, na oddział neonatologii niemowlęcej. Tam zajmą się jej płuckami, w których ciągle są jakieś zmiany, oraz jej oddechem, cały czas wymaga tlenoterapii. Transportu karetką nie zniosła zbyt dobrze, musieli jej ustabilizować oddech. Nawet płacz powoduje u niej spadek saturacji.Ale jeden plus mogę ją trzymać na rękach ile się, da,kąpać, zmieniać pieluszkę. Tylko karmić jej mi nie wolno, jest wciąż karmiona przez sondę. W razie czego oiom w tym szpitalu jest powiadomiony o mojej Ani, w razie czego gdyby trzeba było ją znów intubować, czego mam nadzieje- nie będą musieli robić.
Stary 2014-01-17, 08:56   #2485
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hello! Miałam być w miarę na bieżąco coś mi nie idzie. Z tego co pamiętam:

xxxMikixxx
Dużo zdrówka!!

agnieszka255 bardzo się cieszę, że z Anią już lepiej!!

De28 namęczysz się bidulko Mam nadzieję, że Daniel szybciutko wyzdrowieje

Nemosek nie trać nadziei, że to nie AZS. Już tu chyba pisałam, że mój syn też miał stwierdzone AZS przez panią alergolog i co? Zaczęło się jak miał niecałe poł roku ok. listopada, a jak tylko przyszła wiosna to mu przeszło. Dodam, że dietę całą zimę trzymałam a cholerstwo nie przechodziło. Najgorsze miał policzki Za rok jesienią znowu miał placki na nóżkach, ale na policzkach już nie. Teraz po tych 4 latach miał dosłownie 2 plamki i odpukać przeszło. Pani alergolog stwierdziła, że to jednak chyba była niedojrzałość skórna.

Któraś z Was pytała o krzesełka. Ja mam Chicco http://www.gadzetomama.pl/wp-content...olly_magic.jpg i serdecznie polecam!! Przez ponad 3 lata mały z niego korzystał i dalej jest jak nowe. Teraz już mały sobie w nim leży. Moim zdaniem warto poszukać choćby używanego. Choć to 3 w 1 to fajne jest dla maluszków, później wystarczy 2 w 1. Z takich tańszych to mój syn najbardziej lubiał to najtańsze z Ikei. U rodziców ma małe drewniane i do bani jest jak dla nas.

Kurczę...od poniedziałku ferie a śniegu 0! Mały zaopatrzony w sanki, narty a tu wiosna
Hehe, no wlasnie azs czesto sie pogarsza w zimie, przy suchym powietrzu.U nas tez tak jest.Ale juz o wiele lepiej niz dwa lata temu.

Daniel

Christian
Stary 2014-01-17, 08:57   #2486
mamusiaczek
Rozeznanie

Aaa jeszcze chrzciny... my już jesteśmy po Ze względu na dużą ilość gości robiliśmy w domu. Z pomocą obu mam daliśmy radę, także nie ma się co martwić! Jedynie tego braku sprzątania zazdroszczę robiąc w knajpie
Stary 2014-01-17, 08:57   #2487
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Malutka została wczoraj przewieziona do innego szpitala, na oddział neonatologii niemowlęcej. Tam zajmą się jej płuckami, w których ciągle są jakieś zmiany, oraz jej oddechem, cały czas wymaga tlenoterapii. Transportu karetką nie zniosła zbyt dobrze, musieli jej ustabilizować oddech. Nawet płacz powoduje u niej spadek saturacji.Ale jeden plus mogę ją trzymać na rękach ile się, da,kąpać, zmieniać pieluszkę. Tylko karmić jej mi nie wolno, jest wciąż karmiona przez sondę. W razie czego oiom w tym szpitalu jest powiadomiony o mojej Ani, w razie czego gdyby trzeba było ją znów intubować, czego mam nadzieje- nie będą musieli robić.
Wazne, ze mozesz teraz ja przytulac i sie nia zajmowac.Co mowia lekarze?Jak bedzie wygladalo dalsze leczenie?Jak dlugo potrwa?

Daniel

Christian
Stary 2014-01-17, 08:58   #2488
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piłam w sylwestra - o ile te parę łyków piciem można nazwać I zdałam sobie sprawę, że w sumie kompletnie mnie nie ciągnie. Choć jakieś mojito bym wciągnęła

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Goi się!

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Aaby - rajstopy czarne kieca fajna

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Abby mi się zdaje że czarne najlepiej nam się pokaz w takich i w takich
Nie wiem, czy chcecie widzieć moje udziska

Cytat:
czuje sie fatalnie.

Zdrówka!

Kochana, muszę Cię zmartwić, ale będzie 14 osób - bo ja się wpraszam! Na takie menu
Fajnie, że udało Wam się połączyć dwie okazje - jedno gotowanie i na pewno taniej

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Kochana, to pewnie zatkany kanalik Masujesz oczko? Nam (odpukać) pomogło masowanie i 10 dni antybiotyku. Jak dotąd nie wróciło - i oby już nigdy nie wróciło

Cytat:
Zdrówka dla Daniela

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-17, 08:58   #2489
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Aaa jeszcze chrzciny... my już jesteśmy po Ze względu na dużą ilość gości robiliśmy w domu. Z pomocą obu mam daliśmy radę, także nie ma się co martwić! Jedynie tego braku sprzątania zazdroszczę robiąc w knajpie
Ja robie w knajpie, bo niestety zadna z mam nie pomoze.A sama bym sie chyba zarobila

Daniel

Christian
Stary 2014-01-17, 09:03   #2490
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Hehe, no wlasnie azs czesto sie pogarsza w zimie, przy suchym powietrzu.U nas tez tak jest.Ale juz o wiele lepiej niz dwa lata temu.
Wiem, wiem W Polsce jest tak, że jak tylko pojawia się wysypka to pediatra mówi, że dziecko ma skazę białkową. Jak pójdziesz do alergologa to AZS. Na szczęście u nas minęło cokolwiek to było

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Ja robie w knajpie, bo niestety zadna z mam nie pomoze.A sama bym sie chyba zarobila
Samemu to nie ma szans przygotować wszystkiego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości