|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
nowego tygodnia
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przejrzałam wszystkie "srocze" analizy i wychodzi na to, że zaoszczędzę masę na kosmetykach do pielęgnacji, bo miałam popisane same drogie rzeczy, a tu najlepszych rozwiązaniem jest poczciwy rossmannowski Babydream
![]() mąż się ucieszy |
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim brzuchatkom
![]() Kasian za glukozę, na pewno Twoje podejście odczaruje nieco nastawienie innych do tego tematuMamaKtosia ja uważam, że lepsza bolesna prawda od najlepiej opakowanego kłamstwa. Oczywiście, że ból jest odczuciem subiektywnym i nie każdej muszą doskwierać brodawki ale po co tworzyć ewentualną bańkę informacyjną? Niegrzeczna jestem pełna podziwu za naukę nocnikowania i korzystania z toalety, pozazdrościć i na pewno zgłoszę się do Ciebie na jakiś kurs, bo to naprawdę niewyobrażalna ilość pieluch zaoszczędzonych i jaki komfort psychiczny i fizyczny dla Ja zaś piszę by się pochwalić rozpoczęciem 23 TC i tym samym startem 6 miesiąca
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super za 23 tydzień :P
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona to po prostu istny myśliwy łowca okazji, bo wbrew pozorom wiem że nie każdy ma smykałkę do zakupów w SH także
![]() Ojejku dziś piątek! W takim razie dla Paulki i jej bliźniaki
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-17 o 08:54 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po drugim pobraniu, jeszcze raz za godzine i do domu na sniadanie
czuje sie dobrze, normalnie, naprawde da sie przezyc tylko ludzi multum i zapachow tyle blee ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- To przynies jakies sniadanko chociaz sobie popatrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas a może pochodź i popytaj ile w restauracji za osobę by wzięli , wiem że u Nas wyszło 45-50zł. Ciasta mieliśmy swoje i kolorowe alko też. Oni dawali kawę, herbatę, zimną płytę + coś ciepłego +piwo. A było tego masa i dużo zabraliśmy też do domu.
Ja Ci się przyznam że uparłam się na roczek w restauracji , bo chciałam ten czas spędzić z synkiem i gośćmi a nie w kuchni. MamaKtosia a powiem że to tylko najbliższa rodzina : my x3 , dziadki x4, pradziadki x5, moi bracia z połówkami x4, brat TŻ, drugi brat TŻ z żoną , no i jedno dziecko = co daje 20 osób ![]() Oskar po domu lata w majtkach i za każdym razem woła siku, trochę gorzej z tym drugim (ale dojdziemy też do tego) , jak gdzieś jedziemy to ma pampersa , ale i tak woła. No i śpi jeszcze w pampersie. Więc jeszcze całkowicie odpieluchowany nie jest. Ale myślę że zanim pojawi się drugie to Nam się uda. (może jeszcze tylko spanie zostanie)Kasian bardzo fajny ten tort ![]() za glukozę :P A co do tych facetów to Ja wybiorę się chyba za tydzień na nią , bo na 31.01 mam mieć wyniki.Monija pewnie hormony Ci buzują ![]() Madziula wiesz u Nas były 2 tyg u Was może być krócej lub dłużej. A powiedz mi coś takiego czy jak zrobi w majtki to reaguje ?? Tzn. daje znać że masz przebrać itp. Czy biega i nie zwraca na to uwagi? Muffinka też fajny Wasz torcik ![]() Niegrzeczna a kiedy ma drzemki i jak długo śpi? Kolejny piękny tort ![]() A to Iga woła że chce siku czy sama musisz co jakiś czas wysadzać ? Ilkas Ja sadzałam Oskara jak miał 8-9m ale bardziej na zasadzie zaznajomienia z nocnikiem potem był bunt, więc odpuściłam , w lato po roczku w dzień biegał w majtkach , ale nie zwracał uwagę jak miał mokro. Więc znów odpuściłam . I po 1,5 roczku znowu w domu w majtkach i już dawał znać że mu mokro przeszkadza. Na początku co jakiś czas szłam go wysadzać, ale też się upierał. Więc latał w majtkach i przebierałam, aż pewnego dnia sam zaczął wołać „siku” i tak zostało Chociaż na początku grudnia miał blokadę i znów tydz-2 robił w majtki i nie wołał. Teraz znów zaczął wołać ![]() Aldrin to fajne imiona bierzecie pod uwagę Chociaz ja jakoś za Kacperkiem bym była :PSylvunia do 6m podawaliśmy synowi NAN a teraz pije Bebiko. Paulka ![]() Lucynka za 21tc ![]() Dzień dobry Coś się synowi przestawiło i kolejny dzień spania prawie do 8 ![]() Ilkas dziś postanowiliśmy z TŻ że obiadu nie robię , zamówimy pizzę a Oskarowi coś innego Jeszcze trochę i się zbieram na wizytę
|
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasian86;44651648]Jestem po drugim pobraniu, jeszcze raz za godzine i do domu na sniadanie
czuje sie dobrze, normalnie, naprawde da sie przezyc /QUOTE]Kasian to fantastycznie bo po tym co dziewczyny pisały to akurat to badanie budziło moje obawy, bo choć lubię słodycze to np. herbatę od lat piję bez cukru i nieco mierziło mnie na taką słodyczJeszcze raz dla Ciebie mega zasłużone
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Godzina szybko minie ![]() Co do śniadania to przed chwilą zjadłam jajecznicę, ale się nażarłam ![]() A jesteś głodna? Mi się po glukozie w ogóle nie chciało jeść
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopiero od kiedy w sh zaczeła pracowac mojej sis szwagierka, to się zaczeło istne szaleństwo, jak przyniosła jej przesliczne ubranka na córcię, to stwierdziłam, że musze tam iść |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
kasian
za glukozę Cytat:
![]() bez obiadu? tylko pizza? no szok i jestem pod wrażeniem
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha dzieki dziewczyny
![]() Light no zjadlabym cos bo mnie ssie w zoladku Nikii pizza tak jak u nas wczoraj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Wielkie kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Niech to będą takie dobre nowiny jak wczoraj u Aldrin ( no właśnie Kochana, gratuluję zdrowego chłopczyka!! )Mam dziś taką dobrą formę, że pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży to ja zrobiłam śniadanie w domu A teraz idę po zakupy, bo mam chęć na racuchy z jabłkami, mniam
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprzedaj przepis na racuchy :P
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Kasian a może masz ochotę na czekoladkę do tej glukozy. Studencka dalej czeka
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie mam siły... Tyle do nadrobienia Dziewczyny znów gardło mi dokucza, a było juz tak dobrze ![]() Aldrin - jednak chłopak, gratuluję ![]() Seleniti - za egzamin Nie dziękuję za kciuki. A to zapewne upławy, tez mam tego tyleKasian - super, że tak Ci dobrze idzie z glukozą ![]() Madziula - kciuki za nocnikowanie
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z czym byś zjadła?image.jpg
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu
![]() Ja robię z jabłkami i bananami, więc jabłka i banany pokrój w plasterki. Zmiksuj: 2 jajka, 0,5l mleka, 2 szklanki mąki, 1 łyżkę cukru, pół łyżeczki sody oczyszczonej, szczyptę soli i jak lubisz to łyżeczkę cynamonu do smaku. Jak zmiksujesz, to wrzucasz owoce i mieszasz już delikatnie łychą. Potem już tylko smażyć na rozgrzanym oleju i gotowe ![]() Wiem, że można też robić na drożdżach, ale ja wolę na sodzie
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie piatkowo
POgoda u mnie straszna , zrobila sie mega chlapa
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze 20 min i do domu
![]() Cytat:
z serkiem smietankowym albo z zoltym a najchetniej z pomidorkiem ![]() Mowie Wam najgorsze sa te zapachy od ludzi, przed chwila mi zalecialo rumem papierochy non stop czuje, do tego dochodza intensywne perfumy starszych pan blee ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
KAsian jestes bardzo dzielna
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Duże podejrzenia wzbudziła u mnie tym, że bardzo krytykuje emolienty, a z kolei wszystkie mamusie je polecają na potęgę.... Więc skład składem, ale właściwości też są ważne. Ja osobiście wolę wykąpać dziecko z emoliencie i mieć z głowy, niż potem babrać się w oliwce... Idę spać dalej bo katar nadal mnie pokonuje.. może szybciej zleci ta choroba
|
||
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim to poczytasz, będzie 15 minut ![]() W takim razie ja idę sprzątać i gratuluję przejścia glukozy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas tak mi gin zlecil, zeby zrobic przed wizyta nastepna
on w ogole nie jest milosnikiem tego badania, z Hania nie robilam ale teraz mi kazal, bo mowil ze w szpitalu beda marudzili ![]() Dobra dziewczynki ja zaraz wchodze, dziekuje ze bralyscie ze mna udzial w tej relacji na zywo z badania zobaczymy sie pewnie jak poloze Hanke, takze milego przedpoludnia Wam zycze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

nowego tygodnia

i tym samym startem 6 miesiąca 
Ja wybiorę się chyba za tydzień na nią , bo na 31.01 mam mieć wyniki.

papierochy non stop czuje, do tego dochodza intensywne perfumy starszych pan blee